Webber houdt vertrouwen in Red Bull

Olga (Nuongirl)
Afgelopen winter stapte Mark Webber over van Williams naar Red Bull Racing om samen met topontwerper Adrian Newey de weg naar de top met de Oostenrijkse renstal te maken.

Dat wil echter nog niet heel erg vlotten. Slechts sporadisch laat de RB3 zien een snelle auto te zijn, maar veel vaker nekt een mechanisch defect de bolide van Webber. De Australiër scoorde tot nu toe dit seizoen pas twee punten en ziet Williams op dit moment boven Red Bull Racing staan.

Toch gelooft Webber dat alles goed zal komen. “In deze sport kunnen de verhoudingen zo snel veranderen. Of we volgend jaar twee Red Bull Racing-auto’s vanaf de eerste startrij zien vertrekken en de race domineren, dat is weer een heel ander verhaal. Dit jaar zal dat in ieder geval niet gebeuren, al weet je nooit wat de toekomst zal brengen. Maar in 2007 zullen we geen races winnen. En in de winter moeten we keihard aan de slag om met de RB4 wel de strijd met McLaren en Ferrari aan te kunnen gaan. Dat is een grote stap, maar we moeten er wel voor gaan.”

Als voorbeeld dat het alle kanten op kan gaan, haalt Webber Renault aan. “Renault stond de afgelopen twee jaar aan de top en sprokkelen nu de puntjes bijeen. Dat laat zien hoe competitief en onvoorspelbaar de Formule 1 is. Op Silverstone werd Renault gewoon op een ronde gereden terwijl ze regerend kampioen zijn.”