FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 12 juli 2007

Baby-mammoet gevonden

Icoon WetenschapPasgeleden is er in Siberië een baby-mammoet gevonden. Onderzoekers hebben haar ‘Luba’ genoemd. De slagtanden zijn nog intact. Uit onderzoek blijkt dat de baby niet ouder was dan 4 à 6 maanden. Het vrouwtje is waarschijnlijk door de kou overvallen aan het eind van de ijstijd zo’n 10.000 jaar geleden. Rond deze tijd stierven de mammoets, die verre familie van de olifant zijn, uit.

Luba is ongeveer zestig centimeter lang en weegt bijna vijftig kilo. Een stukje huid van de staart is zichtbaar aangevreten, waarschijnlijk door een wolvensoort. Er zijn haren op de huid zichtbaar. Vanuit die haren is het mogelijk om het DNA te kunnen reconstrueren en kan het mogelijk dienen om gekloond te worden.


Dit kleintje is al erg oud

Boulahrouz vertrekt naar Sevilla

Khalid Boulahrouz speelt het komende seizoen voor Sevilla. De UEFA Cup winnaar huurt de verdediger voor één seizoen van Chelsea en heeft tevens een optie tot koop.

“De laatste zes maanden heb ik niet veel kunnen spelen. Ik wil me hier weer hervinden. Ik wil alles geven voor Sevilla”, aldus Boulahrouz op de website van Sevilla. ”Ik ken Sevilla, ik ken de manier van spelen van de ploeg en daarom vind ik het een eer om naar hier te komen. Daarom heb ik Sevilla gekozen. Ik heb met mensen gesproken over de stad en de aanhang en iedereen vertelde me goede dingen. Het was voor mij dan ook niet de vraag of ik zou komen maar wanneer ik zou komen. Het is een belangrijke stap in mijn loopbaan. Hier zie je het mooie voetbal, voetbal op technisch hoog niveau.”

Eerder kwam de negentienvoudig international uit voor RKC Waalwijk en Hamburger SV.

In-game messaging al mogelijk op PS3?

Er zijn nog een aantal zaken die PS3-bezitters graag geregeld willen zien. Zo is in-game messaging nog iets wat vrijwel elke PS3-gamer wilt hebben. Bij het spelen van Armored Core 4 kwam een oplettende reviewer van jullie favoriete games-site erachter dat de Message Box van de XMB vanuit de game benaderd kon worden om een bericht te versturen. Dit alles zonder de game af te sluiten.

Nyko komt met een Party System accessoireset voor Wii

Nyoko, fabrikant van accessoires voor diverse consoles heeft op de E3 zijn nieuwe producten laten zien. Het meest opvallende is wel het Wii Party System. Dit Wii Party System is multifunctioneel en kan tot vier Wiimotes opbergen.

Het opbergen van de vier Wiimotes is echter niet het enige, het apparaat kan ook Nun-chucks opbergen. Voor iedereen met zweethanden heeft Nyko een luchtblazer ingebouwd (vergelijkbaar met blazers bij bowlingbanen). Ook kan het systeem scores bijhouden.

De mooiste functies zijn echter de schaal in het midden voor chips en de vier cupholders voor het plaatsen van je beker.

De Nyko Party System loopt op batterijen en gaat zo'n 25 dollar kosten. Een releasedatum is nog niet bekend.

Haase uitgeschakeld, Sluiter morgen op herhaling

Robin Haase heeft zich niet weten te plaatsen voor de derde ronde van het Siemens Open in Scheveningen. Haase verloor in twee sets van Pablo Cuevas uit Uruquay

Cuevas schakelde in de eerste ronde al Igor Sijsling uit. Haase verloor de eerste set met 6-4 en de tweede set met 7-6. Het lukte Haase niet om kansen te creeren op de Service van de Uruquayaan.

Op het centrecourt speelde tegelijkertijd Raemon Sluiter tegen Lukasz Kubot. In de eerste set was de Rotterdammer geen schim van de man die dinsdagavond Hrbaty versloeg. Sluiter verloor met 6-2. In de tweede set kwam de vechtlust waar Sluiter in Nederland om bekend staat naar boven. Bij 3-3 werd het duel nog even stilgelegd om de baan extra te prepareren na de regenbuitjes. De spelers leken weinig last te hebben van die onderbreking, want het werd met de minuut spannender. De tiebreak was zonder twijfel voor de Sluiter. De wedstrijd wordt morgen uitgespeeld vanwege invallende duisternis.

Sneijder laat tot voorronde alles open

Als Wesley Sneijder op 14 augustus aanstaande met Ajax in de voorronde van de Champions League uitkomt, dan is een vertrek, wat de middenvelder betreft, niet meer bespreekbaar.

Als de Utrechter in een voorrondewedstrijd meespeelt, dan mag hij voor de rest van het seizoen niet meer in actie komen voor een andere club. "Tot 14 augustus laat ik alles open. Ik hoop nog op een mooie club, maar als ik die voorrondewedstrijd heb gespeeld blijf ik sowieso bij Ajax en ga ik niet meer weg", aldus Sneijder.

Terwijl hij teamgenoot Babel wél bij Ajax zag vertrekken, baalt de Ajacied nog wel van het afketsen van zijn transfer naar Valencia: "De werkwijze van Liverpool is niet met die van Valencia te vergelijken. Bij Ryan ging het in een bliksemvaart, terwijl het in mijn geval in een grote soap uitmondde. Ik ben uiteindelijk nog gewoon in Amsterdam."

Parijse zwerfster blijkt stinkend rijk

Vanaf haar veertigste zwierf de 65-jarige Denise al door de straten van de Parijse wijk Montparnasse. Totdat afgelopen week de Franse politie haar van de straat plukte. Ze bleek namelijk al die tijd met koffers te hebben gesleept die een waardevolle inhoud bleken te bevatten. Er zat maar liefst voor veertigduizend euro aan papiergeld in de koffers. Miljoenenjacht is er niks bij.

De gefortuneerde zwerfster zit nu voor haar eigen veiligheid in een opvangtehuis. Het nieuws dat een zwerfster ineens rijk bleek te zijn, ging als een brandend vuurtje langs de clochards. Van al die euro's wilden de daklozen maar graag een eurootje hebben, al was het maar om een nieuw winkelwagentje te kopen.

Nog voordat het bekend was dat ze geldkoffers bleek te hebben, werd Denise al gekscherend 'de prinses' genoemd. Haar ogen waren namelijk altijd zwaar opgemaakt. Ook weigerde ze hulp te aanvaarden. "Ze accepteerde zelfs geen beker chocolademelk", vertelde een café-eigenaar.

Het is puur toeval dat het geld na al die jaren is ontdekt. Denise kan volgens de politie niet verklaren hoe ze aan het geld is gekomen.

Bod Ajax op Suárez afgewezen

FC Groningen heeft een officieel bod van Ajax op hun aanvaller Luis Suárez afgewezen. Per fax heeft de Groningse club de Amsterdammers laten weten de Uruguayaan niet kwijt te willen.

Martin van Geel, technisch directeur bij Ajax, wil het er echter niet bij laten zitten en is van plan om de zaakwaarnemer van Suárez op de hoogte te stellen van de Amsterdamse interesse.

FC Groningen-directeur Hans Nijland heeft al aangekondigd om bij een nieuwe poging van Ajax opnieuw dwars te gaan liggen: "Ajax mag niet met de speler zelf praten omdat wij daar geen toestemming voor geven. Wij hebben vorig jaar onze nek uitgestoken voor Suárez. Hij is pas twintig jaar en heeft nog een vierjarig contract bij ons. Wij zijn een ambitieuze club en in het realiseren van onze plannen hebben we Suárez komend seizoen hard nodig. Wij willen hem niet na één seizoen al weer kwijt."

De Groningers hoeven de aanvaller uit financiële overwegingen niet van de hand te doen en waren daarnaast ook absoluut niet te spreken over het bod uit Amsterdam: "Ik las in de Voetbal International dat Van Geel tegen Wesley Sneijder heeft gezegd dat het bod van Valencia een belediging was voor zowel de speler als de club. Datzelfde wil ik nu zeggen over het bod van Ajax op Suárez. Maar welke prijs Ajax ook zou hebben genoemd, wij willen er gewoon niet met ze over praten."

Lindsay Lohan komt uit de kast

De populaire actrice Lindsay Lohan heeft op haar persoonlijke MySpace-pagina (het Amerikaanse equivalent van Hyves) haar liefde verklaard aan haar vriendin Samantha Ronson. Velen zien hierin hét bewijs dat Lohan definitief uit de kast is.

De liefdesverklaring werd geschreven toen ze was opgenomen in een ontwenningskliniek. Hierin kwam ze terecht nadat ze onder invloed van cocaïne haar auto total loss had gejaagd. Ronson, die als DJ Samantha door het leven gaat, zat naast de actrice ten tijde van het ongeval.

's Avonds laat schreef Lohan op haar profiel: "Schat, ik kan echt niet zonder jou. Ik wil met je trouwen en kinderen krijgen. Ga nu maar slapen, ik hou van je. Lindsay Ronson."

Arveladze verhuist naar Levante

Shota Arveladze is komend seizoen niet meer actief op de Nederlandse velden. De aanvaller uit Georgië zal een contract voor één jaar tekenen bij het Spaanse Levante.

De 34-jarige aanvaller was sinds 2005 actief voor AZ, maar hij mocht de Alkmaarders verlaten. De fysieke belasting viel Arveladze steeds zwaarder en daarom had hij bij de Alkmaarse leiding aangegeven het rustiger aan te willen doen.

Gameplay filmpje van Mass Effect

Gamespot kreeg de kans om te praten met twee van de mensen die bezig zijn met Mass Effect. Er werd veel gepraat, maar er werden ook veel echte in-game gameplay beelden getoond.

Tijdens het interview kwam naar voren dat er heel veel planeten zijn (een planeet komt overeen met een soort van level), ze lieten eerst een zonnestelsel zien met daarin een stuk of acht planeten. Daarna zoomden ze uit en kreeg je een overzicht van de melkweg met daarin een een twintigtal zonnestelsels, maar daarna zoomden ze nog verder uit en kreeg je te horen dat er 50-60 sterrenstelsels in de game zitten. Pak de zakjapanner er maar bij.

Zoals eerder bekend komt de game in november uit en er zijn nog geen directe plannen voor een demo. De game is op dit moment in principe af, maar ze gebruiken de komende maanden om de gameplay nog een beetje te balanceren en bugs te verwijderen.

Vos vierde in Giro-etappe

Een dag na haar verdienstelijke derde plaats in de vijfde etappe van de Giro d'Italia is Marianne Vos in de zesde etappe als vierde geëindigd.

De rit over 132 kilometer met start en finish in Cornaredo eindigde na 132 kilometer in een massasprint. De wereldkampioene uit het Brabantse Babyloniënbroek moest daarin haar meerdere erkennen in de Duitse Judith Arndt, de Italiaanse Giorgia Bronzini en de Australische Rochelle Gilmore.

De Litouwese Edita Pucinksaite behield de roze leiderstrui. Vos staat negende, op 2 minuten en 45 seconden.

Noord-Nederlandse UFO's zijn Thaise geluksballonnen

Alle dromen van buitenaards leven in Nederland spatten als een zeepbel uit elkaar. De UFO's die de laatste weken in Friesland en vooral Groningen zijn gespot blijken Thaise geluksballonnen te zijn. Jorke Tamminga, eigenaar van ballonnenverkoper UFO Balloons in Arnhem kwam vandaag met die conclusie naar buiten.

In het noorden van ons land zagen velen ze de laatste tijd vliegen. "Negentig Procent van wat de mensen hebben gezien zijn Thaise ballonnen, dat weet ik zeker", aldus Tamminga. Sinds begin januari van dit jaar importeert hij de Thaise ballonnen. Onder anderen op het onlangs gehouden Oerolfestival op Terschelling waren ze te koop.

De ballonnen, gemaakt van rijstpapier heten officieel khom loi-ballonnen. Op de Thaise ballonnen kan een wens worden geschreven. De traditie wil dat er een brandertje onder de ballon wordt aangestoken, waarop deze wegzweeft naar de goden. "Vanaf de grond is het niet als een ballon te herkennen," zegt Tamminga.


Het geloof heeft weer een mooie deuk opgelopen

[WK-20] Spanje schakelt Brazilië uit

Brazilië is er niet in geslaagd om mede-titelkandidaat Spanje te verslaan in de achtste finales op het WK onder-20 in Canada. In Burnaby werd het na verlenging 4-2 voor de Europeanen.

De eerste helft ging vrij gelijk op, tot zo'n vijf minuten voor rust. De Brazilianen namen plots de leiding, en niet met één, maar met twee doelpunten. Allereerst ramde Leandro Lima de bal achter doelman Antonio Adán, en nog geen twee minuten later verdubbelde Alexandre Pato de score. Nog voor rust maakte Gérard Piqué echter de aansluitingstreffer voor de Spanjaarden. Spanje zette aan na de rust en dat resulteerde een dikke vijf minuten voor tijd in de gelijkmaker. Javi García nam een vrije trap snel en verraste iedereen: 2-2. In de verlenging die volgde ging Spanje door met domineren, en vond via Alberto Bueno de voorsprong. Toen Lima namens Brazilië zijn tweede geel kreeg, werd het voor de Europeanen alleen maar makkelijker. Vlak voor het verstrijken van de extra tijd prikte topschutter Adrián López ook nog de bal in het doel.

De tegenstander in de kwartfinale wordt Tsjechië, dat net als Spanje sterk terugkwam. In Victoria zette Tomoaki Makino zijn land Japan na 22 minuten op voorsprong. Lutte seconden na de thee versierden de Aziaten een strafschop, die werd verzilverd door Yasuhito Morishima. De Tsjechen toonden echter veerkracht, en doordat zij twee penalty's in drie minuten kregen, kwamen ze langszij via Ondrej Kudela en Jakub Mares. Ook hier volgde een verlenging, maar geen van beide landen kwam tot scoren. In de strafschoppenserie bleek Tsjechië de betere. De Europeanen misten er slechts één; Japan twee.

De Verenigde Staten waren verrassend genoeg te sterk voor Uruguay, dat in de groepsfase zeer sterk bleek. Het duel was niet bepaald hoogstaand, en er werden weinig kansen gecreëerd. Pas na rust kwam er wat leven in de brouwerij, en FC Groningen-spits Luis Suárez opende de score in de 73e minuut namens de Uruguayanen, een rebound binnentrappend. Net toen de wedstrijd binnen leek, maakte Mathias Cardaccio een eigen goal, toen hij probeerde een Amerikaanse spits van de bal te houden. Ook in Toronto bleek een verlenging noodzakelijk. Hierin was Michael Bradley, speler van SC Heerenveen, trefzeker, en stuurde de USA tegen de verhoudingen in naar de kwartfinales.

USA treft daarin Oostenrijk, een gevaarlijke outsider, net als het land dat zij versloegen in Edmonton: Gambia. Tijan Jaiteh verleende zijn ploeg geen goede dienst, en pakte zijn tweede gele kaart al voor rust, na een harde overtreding. Sebastien Prödl zette in blessuretijd van die eerste helft Oostenrijk nog op voorsprong, toen hij een vrije trap langs de Afrikaanse doelman kopte. Na rust bleek Gambia om te kunnen gaan met de man minder-situatie, en kwam langszij via Pierre Gomez, die een prachtige individuele actie afleverde. Toch zouden de Oostenrijkers aan het langste eind trekken. De ingevallen spits Erwin Hoffer scoorde tien minuten voor tijd de 2-1, zodat hier geen verlenging nodig was.

Uitslagen:

Spanje - Brazilië 4-2 (nv)
39' Lima 0-1
41' Pato 0-2
43' Piqué 1-2
84' Javi García 2-2
102' Bueno 3-2
120+1' Adrián 4-2

Japan - Tsjechië 2-2 (ns 3-4)
22' Makino 1-0
47' Morishima 2-0 (Pen)
74' Kudela 2-1 (Pen)
77' Mares 2-2 (Pen)

Yasuda en Morishima missen namens Japan. Pekhart deed dat in een Tsjechisch shirt.

Verenigde Staten - Uruguay 2-1(nv)
73' Suárez 0-1
87' Cardaccio 1-1 (ed)
107' Bradley 2-1

Oostenrijk - Gambia 2-1
45+1' Prödl 1-0
69' P. Gomez 1-1
81' Hoffer 2-1


Programma vandaag:

Chili - Portugal
Zambia - Nigeria
Argentinië - Polen
Mexico - Congo

Freire denkt aan opgeven

De kans is groot dat de Tour de France voor Oscar Freire komend weekend eindigt. De Spaanse wielrenner van de Rabobank heeft veel last van zijn zitvlakblessure. Freire eindigde donderdag nog als tweede in de etappe naar Autun.

Freire wil vrijdag nog éénmaal voor zijn kansen gaan, maar donderdag liet hij na de finish weten dat het dan waarschijnlijk voorbij is. Zaterdag trekt de tourkaravaan immers de bergen in, niet het favoriete terrein van Freire en bovendien zal het zijn herstel niet bevorderen.

Erik Dekker liet weten dat de Spanjaard woensdag al dacht aan afstappen. "De eerste 70 kilometer van die etappe waren heel erg", bevestigde Freire. "Als ik doorga, zal ik waarschijnlijk weer naar het ziekenhuis moeten en ik wil niet opnieuw geopereerd worden. Ik heb er ervaring mee. Ik zeg niet dat ik opgeef, ik weet het niet."

Doornbos: "Geen interesse in Spyker"

Volgens Robert Doornbos werd hij de laatste maanden diverse keren gepolst voor een rol bij Spyker F1. Voor hem is die optie niet meer interessant.

"Ik wil niet meer achteraan rijden, dus moet ik niet naar Spyker gaan nu", aldus de Nederlandse autocoureur.

Hij vindt het echter wel jammer dat Christijan Albers niet meer actief is voor het Nederlandse team: "Vooral voor de fans. Ze waren even verwend met twee Nederlandse coureurs en nu is er niemand meer. Maar ja, zijn prestaties zeggen genoeg. Nee, ik heb geen contact gehad met hem. Dat heb ik nog nooit gehad."

Militair Uruzgan overleden in Utrecht

Icoon BinnenlandsEerste luitenant Tom Krist die dinsdag door een aanslag in Deh Rawod in Uruzgan zwaar gewond raakte, is vanmiddag rond half zes overleden in het ziekenhuis in Utrecht. Dat heeft Defensie vanavond bekendgemaakt.

Hij is de negende Nederlandse militair die om het leven komt tijdens de strijd in Afghanistan. De 24-jarige militair was eerder vandaag in kritieke toestand vanuit Afghanistan overgebracht naar het Centraal Militair Hospitaal in Utrecht.

Minister Eimert van Middelkoop en staatssecretaris Cees van der Knaap van Defensie en Commandant der Strijdkrachten Dick Berlijn lieten weten diep geraakt te zijn door het verlies van Krist. ''Wij leven intens mee met zijn dierbaren.'' Zij betuigen zijn nabestaanden, vriendin en vrienden, collega's hun medeleven.

De bewindslieden benadrukken dat Tom Krist zich op moedige wijze heeft ingezet voor een betere toekomst voor de Afghaanse bevolking. ''Hij verdient groot respect'', aldus een verklaring. Tegelijk wijzen ze erop dat de Afghaanse bevolking erop kan blijven rekenen dat Nederland het werk van Tom voor vrede en veiligheid in Afghanistan zal voortzetten.

Tegelijk met Krist werden vandaag nog drie andere gewonde collega's naar Nederland teruggebracht en het Centraal Militair Hospitaal opgenomen. Defensie noemt hun toestand stabiel.

Het ministerie van Defensie heeft op zijn website een condoleanceregister geopend.

Met dank aan Snarf voor de submit.

Punten vijfde etappe

De vijfde etappe van de FOK!Tourmanager is alweer achter de rug. Hieronder de punten.

CoOki3 werd etappewinnaar met 195 punten. polopolo eindigt met 162 punten als tweede, één punt voor Unstoppable die 161 punten heeft.

In het algemeen klassement heeft andre77 de leiding genomen met 907 punten. Gremen en TheCliffhanger staan gedeeld tweede met 877 punten.

Bij de subleagues gaat de dagwinst wederom naar ShowChat. Flauwe Bocht eindigt met 96 punten als tweede. Als derde eindigen vandaag Bobteam Glas.

Bobteam Glas gaat in het algemeen klassement met 991 punten aan de leiding. ShowChat staat tweede met 912 punten. !!! AIM FOR YELLOW !!! bezet met 800 punten plaats drie.

Voor de volgende ronde kan je wisselen vanaf 8 juli 00.01 uur. Alle wissels worden op 13 juli 00.01 uur doorgevoerd.

LET OP: De transferdeadline is dus met één dag verlengd!

"DiRT on PS3 is a slimmer, healthy, younger buffer version"

CodeMasters gaf tijdens de E3 een interview met Gamespot UK weg over hun nieuwe titel 'DiRT'. Deze game is inmiddels uit voor de Xbox 360 (zie ook onze review) en zal deze herfst uit komen op de PS3. De reden voor de vertraging is dat men nog hard aan het werk is met het optimaliseren voor de PS3, omdat de PS3 veel meer mogelijkheden bied voor de game dan de console van Microsoft.
Zo zal de game gebruik maken van het PSSG rendering-platform van Sony en volledig 7.1 ongecomprimeerd surround sound bevatten.

De man in kwestie nam zelfs de volgende woorden in de mond:

"Looks fantastic compared to 360"

en
"PS3 version best edition"


De video kun je hier bekijken.

De game zal in september uitkomen en wordt vooraf gegaan door een demo.

Zwangere vrouw neergeschoten bij overval

Icoon MisdaadBij een overval op een kleding- en textielzaak van de Wibra  in Amsterdam-Oost is vanochtend een 24-jarige zwangere medewerkster neergeschoten. De dader wist, vermoedelijk zonder buit, te ontsnappen. Zoals het er nu naar uitziet, moet de overvaller zelf ook gewond zijn geraakt.

Dat blijkt uit onderzoek van de politie, zo liet ze vanmiddag weten. De vrouw, die even voor 10.00 uur in haar bovenlichaam werd geschoten, is overgebracht naar een ziekenhuis. Haar toestand is stabiel. Een politiewoordvoerder zei ervan uit te gaan dat de ongeboren baby niet is geraakt.

De politie is op zoek naar de dader, een licht getinte man van vermoedelijk Marokkaanse afkomst. Sporenonderzoek heeft uitgewezen dat de overvaller zelf waarschijnlijk gewond is geraakt aan een van zijn handen. Het vuurwapen ging volgens de politie mogelijk stuk, waardoor de schutter zelf letsel opliep.

Nieuwe single Vlemmix is te vet

Johan Vlemmix mag zijn cabrio houden. Vanochtend besloot Edwin Evers in zijn populaire radioprogramma 'Evers staat op' de uitdaging aan te gaan, en Vlemmix' nieuwe single in zijn programma te draaien. Toen de single was ingestart, bleken het 249 coupletten van de klassieker 'Potje met vet' te zijn. Een behoorlijk vette single dus, met een totale speelduur van zo'n zeventig minuten.

Na elf minuten vond de DJ het welletjes. De single 'De wandelparade' werd wreed afgekapt. Pech dus voor de luisteraars, want zij hadden een mooie cabrio kunnen winnen. Waarschijnlijk hechten de luisteraars meer waarde aan muziek, dan aan een cabrio. Want juist de luisteraars sms'ten om het hardst om te stoppen met het draaien van de single.

Toch mag Johan Vlemmix zichzelf op de borst kloppen. Nog nooit is hij zo lang zingend op de radio geweest. Daarom is hij zo sportief een alternatief cadeau te verzinnen voor de luisteraars van de populaire ochtendshow.

Evers vindt het het wel sneu dat de luisteraars nu naar de cabrio kunnen fluiten. Daarom gaat hij over acht weken zelf een auto weggeven. Maar in de tussentijd zal hij gaan genieten van een welverdiende vakantie.

Met dank aan SunChaser voor de submit.

Di Luca niet meer verdacht van dopinggebruik

Danilo Di Luca is niet langer meer verdachte in een grootscheeps onderzoek naar het gebruik van doping in het wielerpeloton. De openbaar aanklager van Pescara heeft vandaag gevraagd om de winnaar van de Ronde van Italië van dit jaar niet meer te vervolgen.

Liquigas, de ploeg van Di Luca, heeft dit vanmiddag bekendgemaakt. Di Luca moet zaterdag nog wel voor het Italiaans Olympisch Comité verschijnen. "Ik hoop dat ik dan hetzelfde te horen krijg. Voor mij is de uitspraak van een sportrechtbank net zo belangrijk als een uitspraak van een gewone rechtbank. Jongeren kijken tegen mij op. Ik wil niet dat ik ongeloofwaardig ben," aldus Di Luca die verdachte was in het onderzoek "Oil for drug", dat drie jaar geleden begon. Aanleiding was de vondst van verboden middelen bij dokter Carlo Santuccione. Net als velen andere sporters zou Di Luca contact met de arts hebben gehad.

KRO komt met 'anti-Al Gore'-documentaire

Nog geen week nadat de hele wereld incluis Nederland op tv werd 'overspoeld' met de boodschap van Al Gore voor de desastreuze klimaatverandering, komt de KRO vanavond met een - omstreden - documentaire die de vloer aanveegt met het gedachtengoed van Gore en diens aanhangers. De docu 'The Global Warming Swindle' van Martin Durkin is het antwoord op Al Gore's 'An Inconvenient Thruth'.

KRO's Reporter zendt de omstreden documentaire van Durkin vanavond op Nederland 3 om 20.25 uur uit en laat dat volgen door een klimaatdiscussie geleid door Sven Kockelmann en Jort Kelder. Nederlandse klimaatdeskundigen reageren op de inhoud en bewijsvoering van de Britse documentaire.

'Zon verantwoordelijk'
In 'The Global Warming Swindle' wordt gesteld dat niet de door de mens veroorzaakte CO2-uitstoot verantwoordelijk is voor de klimaatsverandering, maar wel de variabele straling van de zon. Volgens Durkin is de huidige opwarming niets anders dan een al driehonderd jaar durend herstel van een mini-ijstijd.

Wetenschappelijke organisaties die meer aan de kant van Al Gores gedachtengoed staan, hebben hun ongenoegen uitgesproken over de documentaire. Ze distantieerden zich in officiële statements van Durkins theorie en noemden Durkin zelfs een onverbeterlijke fraudeur.

De KRO zegt met de kritische documentaire het tegengeluid te willen laten horen dat nu weinig aan bod komt. Klimaatsceptici komen volgens de omroep nauwelijks aan het woord in de media. ''Een verantwoord milieubeleid is gebaat bij een maximale kennis van de feiten, niet bij een blind geloof in Al Gore of andere politici. De documentaire hekelt ook de rol van de media, vooral de eenzijdigheid in de berichtgeving'', aldus de omroep.

In de VARA-gids ging onlangs Tweede Kamerlid Geert Wilders nog flink te keer tegen het eenzijdige 'Al Gore'-beeld dat de publieke omroepen lieten horen. Een commentaar van VARA-zijde noemt het programma en de aansluitende discussie van vanavond ''echt helemaal waar Wilders en consorten op zaten te wachten.''

Volgens een recente poll op FOK! gelooft 40% van de FOK!kers wel degelijk dat de opwarming van de aarde iets is om ons zorgen over te maken. Ruim 30% denkt echter dat de opwarming een hoax betreft en 20% zal de hele opwarming aan zijn achterste oxideren.

Tour de France: Pozzato Freire te snel af

Icoon Tour de FranceDe vijfde etappe van de Tour de France, van Chablis naar Autun over 182,5 kilometer, is gewonnen door Filippo Pozzato. In de sprint was hij net iets sneller dan Oscar Freire. Alexandre Vinokoerov, topfavoriet voor de eindzege, verspeelde ruim een minuut vanwege een val.

Even voor 13:00 uur vanmiddag gingen de 185 man van start. Na een onrustig begin sprintten drie man weg uit het peloton, William Bonnet, Philippe Gilbert en Sylvain Chavanel. Na 48 kilometer koersen was de voorsprong al opgelopen naar tien minuten. De Italiaan Gianpaolo Cheula van Barloworld ging even later ook weg uit het peloton en probeerde de overbrugging te maken naar de kopgroep. Na zestig kilometer koersen wist hij daarin te slagen.

Caisse d'Epargne kreeg aan kop van het peloton hulp van andere ploegen. Astana, Discovery, Rabobank, Milram en Liquigas probeerden het gat naar de koplopers kleiner te maken. Het peloton wist het gat terug te brengen naar vijf minuten, en rond die tijd bleef het lange tijd schommelen. Andreas Klöden (Astana) tuimelde in de gracht, de Duitser was even aangeslagen, maar hij kon toch verder. Een andere coureur uit het peloton, Geoffroy Lequatre kwakte tegen het asfalt nadat hij het etenszakje van een andere wielrenner in zijn wiel kreeg. De renner van Cofidis moest zich laten behandelen.

Toen de kopgroep ging beginnen aan de beklimming van de Haut-Folin, een berg van de tweede categorie, was de voorsprong al teruggelopen naar een kleine drie minuten. Cheula en Bonnet konden het tempo van Chavanel en Gilbert niet bijhouden, en moesten tijdens de beklimming afhaken. Alejandro Valverde moest even lossen uit het peloton, maar kon weer aansluiten in tegenstelling tot Thor Hushovd. De Noor loste al vrij vroeg in de beklimming uit het peloton.

Op de top van de Haut-Folin hadden Chavanel en Gilbert een voorsprong van ruim een minuut op Bonnet en Cheula, het peloton kwam een minuut daar weer achter boven. 39 kilometer voor de finish werden Bonnet en Cheula weer ingerekend door het peloton, dat nog steeds twee minuten achterstand had op Chavanel en Gilbert.

Het peloton vond het, met nog dertig kilometer te gaan, wel weer genoeg geweest, en maakte vol jacht op de koplopers. Alexandre Vinokoerov reed tegen een motor aan en kwam ten val. Hij liep daarbij wat verwondingen maar op, maar stapte toch weer op de fiets om zich weer proberen aan te sluiten bij het peloton. Daarbij kreeg hij hulp van zes ploeggenoten. Het lukte niet echter om hun kopman terug te brengen, negentien kilometer voor de finish was de achterstand ruim één minuut op het peloton.

Onder leiding van Michael Boogerd werden Gilbert en Chavanel ingerekend door het peloton. Fabian Wegmann sprintte vervolgens weg uit het peloton maar hij werd net als De la Fuente weer gegrepen. Op de top van Côte de la Croix de la Libération had Vino nog steeds een achterstand van een minuut op het peloton. De Kazak reed te snel voor zijn ploegmaten en moest de achtervolging noodgedwongen alleen verder zetten.

Laurent Lefevre (Bouygues Telecom) sprong vervolgens weg. Hij kwam als eerste boven op de Côte de la Croix de la Libération. Lefevre kreeg in de afdaling gezelschap van Yaroslav Popovich. Popovich wist daarna Lefevre van zich af te schudden en kon alleen verder. Maar ook zijn ontsnappingspoging mislukte en hij werd weer gegrepen door het peloton. Met een kleine twee kilometer nog te gaan, ontsnapten Millar en Lefevre uit het peloton, maar zij werden weer door het peloton bijgehaald.

Het werd een sprint van zo'n vijftig man en het was uiteindelijk Pozzato die Oscar Freire en Daniele Bennati te snel af was. Vino bereikte ruim een minuut na Pozzato pas de finish.

Meer Tournieuws lees je natuurlijk op de FOK!sport Tourmanager!

Indy niet op kalender 2008

Er komt geen Grand Prix van de Verenigde Staten in 2008. Bernie Ecclestone en circuitbaas Tony George zijn het niet eens geworden over een contractsverlenging.

Volgens woordvoerder Ron Green van de Indianapolis Motor Speedway is het niet uitgesloten dat de race in de toekomst terugkeert, maar er wordt definitief geen Grand Prix verreden in 2008. Het nieuws wordt later vandaag officieel bekendgemaakt op een persconferentie.

Pozzato Freire te snel af

De vijfde etappe van de Tour de France, van Chablis naar Autun over 182,5 kilometer, is gewonnen door Filippo Pozzato. In de sprint was hij net iets sneller dan Oscar Freire. Alexandre Vinokourov, topfavoriet voor de eindzege, verspeelde ruim een minuut vanwege een val.

Even voor 13:00 uur vanmiddag gingen de 185 man van start. Na een onrustig begin sprintten drie man weg uit het peloton, William Bonnet, Philippe Gilbert en Sylvain Chavanel. Na 48 kilometer koersen was de voorsprong al opgelopen naar tien minuten. De Italiaan Gianpaolo Cheula van Barloworld ging even later ook weg uit het peloton en probeerde de overbrugging te maken naar de kopgroep. Na zestig kilometer koersen wist hij daarin te slagen.

Caisse d'Epargne kreeg aan kop van het peloton hulp van andere ploegen. Astana, Discovery, Rabobank, Milram en Liquigas probeerden het gat naar de koplopers kleiner te maken. Het peloton wist het gat terug te brengen naar vijf minuten, en rond die tijd bleef het lange tijd schommelen. Andreas Klöden (Astana) tuimelde in de gracht, de Duitser was even aangeslagen, maar hij kon toch verder. Een andere coureur uit het peloton, Geoffroy Lequatre kwakte tegen het asfalt nadat hij het etenszakje van een andere wielrenner in zijn wiel kreeg. De renner van Cofidis moest zich laten behandelen.

Toen de kopgroep ging beginnen aan de beklimming van de Haut-Folin, een berg van de tweede categorie, was de voorsprong al teruggelopen naar een kleine drie minuten. Cheula en Bonnet konden het tempo van Chavanel en Gilbert niet bijhouden, en moesten tijdens de beklimming afhaken. Alejandro Valverde moest even lossen uit het peloton, maar kon weer aansluiten in tegenstelling tot Thor Hushovd. De Noor loste al vrij vroeg in de beklimming uit het peloton.

Op de top van de Haut-Folin hadden Chavanel en Gilbert een voorsprong van ruim een minuut op Bonnet en Cheula, het peloton kwam een minuut daar weer achter boven. 39 kilometer voor de finish werden Bonnet en Cheula weer ingerekend door het peloton, dat nog steeds twee minuten achterstand had op Chavanel en Gilbert.

Het peloton vond het, met nog dertig kilometer te gaan, wel weer genoeg geweest, en maakte vol jacht op de koplopers. Alexandre Vinokourov reed tegen een motor aan en kwam ten val. Hij liep daarbij wat verwondingen maar op, maar stapte toch weer op de fiets om zich weer proberen aan te sluiten bij het peloton. Daarbij kreeg hij hulp van zes ploeggenoten. Het lukte niet echter om hun kopman terug te brengen, negentien kilometer voor de finish was de achterstand ruim één minuut op het peloton.

Onder leiding van Michael Boogerd werden Gilbert en Chavanel ingerekend door het peloton. Fabian Wegmann sprintte vervolgens weg uit het peloton maar hij werd net als De la Fuente weer gegrepen. Op de top van Côte de la Croix de la Libération had Vino nog steeds een achterstand van een minuut op het peloton. De Kazach reed te snel voor zijn ploegmaten en moest de achtervolging noodgedwongen alleen verder zetten.

Laurent Lefvere (Bouygues Telecom) sprong vervolgens weg. Hij kwam als eerste boven op de Côte de la Croix de la Libération. Lefevre kreeg in de afdaling gezelschap van Yaroslav Popovich. Popovich wist daarna Lefevre van zich af te schudden en kon alleen verder. Maar ook zijn ontsnappingspoging mislukte en hij werd weer gegrepen door het peloton. Met een kleine twee kilometer nog te gaan, ontsnapten Millar en Lefevre uit het peloton, maar zij werden weer door het peloton bijgehaald.

Het werd een sprint van zo'n vijftig man en het was uiteindelijk Pozzato die Oscar Freire en Daniele Bennati te snel af was. Vino bereikte ruim een minuut na Pozzato pas de finish.

20 kilo wegende paddestoel in Mexico geplukt

In Mexico is een grote paddestoel gevonden door inwoners van het regenwoud aan de grens van Mexico met Guatemala. De 20 kilo wegende zwam heeft een spanwijdte van 70 centimeter.

Volgens deskundigen behoort de paddenstoel tot de familie van de Macrocybe Titans Pegler. Een soort waarvan er in die contreien reeds eerder twee kleinere exemplaren werden gevonden.

Het is onbekend of de zwam eetbaar is. De paddestoel is voor verder onderzoek overgebracht naar het biologisch instituut van Tapachula.

De grootste paddestoel die ooit bovengronds is gevonden, is een exemplaar van de grote stuifzwam die een diameter had van 157 cm en een hoogte van 45,5 cm. De grootste zwam ter wereld groeit overigens in een woud in Corvallis, in de Amerikaanse staat Oregon. Dat betreft een ongeveer 880 hectare grote, onder de grond groeiende zwam. Dat is meteen ook het grootste levende organisme ter wereld. De grootste zwam van Europa is een duizend jaar oude honingzwam (Armillaria ostoyae), die een oppervlakte van 35 hectare beslaat en werd aangetroffen in Engadin in het oosten van de Zwitserse Alpen.



De Mexicaanse kiloknaller

Babel definitief naar Liverpool

Ajax en Liverpool zijn het eens geworden over de onmiddellijke overgang van Ryan Babel naar de Engelse club. De transfersom bedraagt 17 miljoen euro.

De aanvaller, die bij Ajax nog een contract had tot medio 2010, tekent bij Liverpool een overeenkomst voor vijf jaar.

Babel maakte zijn debuut voor het eerste elftal op 1 februari 2004 in de wedstrijd tegen ADO Den Haag (4-0). In totaal speelde de aanvaller 111 duels voor de Amsterdamse club waarin hij 24 maal scoorde.

Nederlander wordt uitgeleverd aan Polen

De rechtbank in Amsterdam heeft gisteren bepaald dat confectiefabrikant Robert Hörchner uit het Brabantse Sint Michielsgestel mag worden uitgeleverd aan Polen. Het Oost-Europese land verdenkt de Brabander ervan in 2000 een wietplantage te hebben opgezet. Volgens de Polen was Hörchner indertijd aanwezig was bij het afsluiten van een huurcontract voor de grote hal waarin later de plantage werd ontdekt. Polen deed al in 2001 een rechtshulp- en in 2004 een uitleveringsverzoek aan Nederland maar tot voor kort gebeurde daar niks mee.

De 55-jarige Nederlander ontkent iedere betrokkenheid en zegt bewijzen te hebben dat hij ten tijde van het tekenen van het huurcontract in Nederland verbleef. De Amsterdamse rechtbank vindt echter dat Hörchner maar in Polen zijn onschuld moet bewijzen. Hij werd gisteren meteen opgesloten in een huis van bewaring in afwachting van de uitlevering.

Hörchners raadsman, de bekende strafpleiter mr. Cees Korvinus, spreekt vandaag in De Telegraaf van een ''absoluut unieke'' uitspraak omdat de rechtbank die het vonnis uitsprak van totaal andere samenstelling was dan ruim een maand geleden toen de zaak diende. Verder zegt hij dat zijn cliënt door de rechtbank ''willens en wetens wordt uitgeleverd aan een rechtssysteem dat vorig jaar 106 keer werd veroordeeld door het Europese Hof, terwijl men weet dat hij onschuldig is.''

Volgens Korvinus oordeelt de rechtbank simpelweg op grond van het feit dat Polen lid is van de Europese Unie en dat men er daarom vanuit moet gaan dat Hörchner daar een eerlijk proces zal krijgen. ''Deze uitspraak is dus absoluut uniek en toont aan dat Nederlanders in hun eigen land geen enkele rechtsbescherming meer hebben als ze van over de grenzen worden aangeklaagd'', aldus de advocaat.

In Polen staat maximaal 15 jaar cel op het produceren van drugs.

In Nederland werden Hörchner en zijn vrouw eerder al eens vervolgd voor grootschalige xtc-productie en -handel. Dat leidde uiteindelijk tot vrijspraak. De media besteedden daar indertijd veel aandacht aan, onder meer Peter R. De Vries.

'Fuck you' en middelvinger naar agenten toch bestraft

Icoon JustitieDe gerechtshoven in Leeuwarden en Arnhem hebben vandaag twee personen alsnog in hoger beroep veroordeeld wegens het beledigen van politieagenten.

In Arnhem ging het om een man die zijn middelvinger opstak, in Leeuwarden stond een man terecht wegens het roepen van 'fuck you' naar een agent'. Ze waren eerder door een politierechter vrijgesproken.

Volgens gerechtshof in Arnhem is het opsteken van een middelvinger wel degelijk een belediging wanneer mensen zich erdoor beledigd voelen en als het bovendien de bedoeling was iemand ermee ''aan te randen in zijn eer en goede naam''.

Het hof legde de 25-jarige J.B. drie maanden cel op. Die straf is behalve voor het obscene gebaar ook voor een diefstal, openlijk geweld, weigeren van een blaasproef en gesjoemel met kentekens.

Met de uitspraak over de belediging fluit het hof de politierechter in Almelo terug die de man had vrijgesproken. Die politierechter sprak in korte tijd vier mensen in vergelijkbare zaken vrij, omdat hij het gebaar wel onbeschoft vindt, maar geen belediging. Het Openbaar Ministerie ging tegen die vrijspraken in hoger beroep, waarvan de zaak van J.B. de eerste was.

In Leeuwarden veroordeelde het hof S.J. uit Almere alsnog tot 300 euro boete voor het roepen van 'fuck you' tegen een agent. Op 22 januari werd de man nog vrijgesproken omdat de politierechter in Lelystad het geen belediging vond.

Het hof vindt bewezen dat S.J. zowel 'fuck you' als 'fuck je moeder' tegen de diender zei. Vooral 'fuck je moeder' vindt het hof een aantasting van de goede eer van de agent.

De Tweede Kamer was eerder dit jaar niet blij met de vrijspraak in Lelystad.

D-reizen lacht niet om 'Costa del Snol' T-shirt

Icoon OpmerkelijkReisorganisatie D-Reizen kan niet lachen met kledingketen Henk ten Hoor. Die heeft een parodie T-shirt op de markt gebracht met voorop de tekst DD-Reizen en achterop 'Costa del Snol'.

D-Reizen zelf adverteert met 'lollige' woordspelingen als 'Turkeisnel', 'Meteenerife' en 'Curagauw'. Daarop heeft Ten Hoor zijn T-shirt dus gebaseerd.

Volgens de advocaat van D-Reizen gaat het er voornamelijk om dat de naam en het beeldmerk heel erg lijken op het orgineel. De reisorganisatie heeft de kledingketen gesommeerd het shirt per direct uit de handel te halen.



Het was aan de Costa del...

Loting KNVB-beker bekend

Er is vanmiddag geloot voor de eerste en tweede ronde van de strijd om de KNVB beker. In de eerste ronde komen uitsluitend amateurclubs in actie en in de tweede ronde stromen de betaald voetbalclubs in.

Eerste ronde
Zaterdag 25 augustus

Elinkwijk-Sparta Nijkerk
Be Quick-Rijnsburgse Boys
EVV-Rijsoord
De Treffers/Kegro-ACV
Barendrecht-AFC

WHC-Schijndel
BVV-Lisse
DHC-DOTO
Babberich-HHC Hardenberg
Quick Boys-Sneek

ADO’20-IJsselmeervogels
Nunspeet-UNA
Argon-Noordwijk
Baronie-Be Quick’28
ASWH-WKE

Bennekom-De Meteoor
Spakenburg-HSC’21/Brein
Gemert-Kozakken Boys
WSV-ONS Sneek
Meerssen-Excelsior’31

Deurne-Flevo Boys
Roosendaal–Harkemase Boys

Zondag 26 augustus

Groene Ster - JVC Cuijk
VVSB (zondag) is vrijgeloot.

Tweede ronde
25-26-27 september

Jong sc Heerenveen-PSV
ADO'20/IJsselmeervogels-FC Groningen
Gemert/Kozakken Boys-Ajax
Cambuur Leeuwarden-AZ
FC Eindhoven-Vitesse

FC Twente-NEC
Argon/Noordwijk-sc Heerenveen
Feyenoord-FC Utrecht
Groene Ster/JVC Cuijk-DHC/DOTO
BVV/Lisse-AGOVV

Babberich/HHC Hardenberg-VVSB
Stormvogels/Telstar-Heracles Almelo
Barendrecht/AFC-FC Den Bosch
Deurne/Flevo Boys-Meerssen/Excelsior’31
RKC Waalwijk-RBC Roosendaal

WSV/ONS Sneek-FC Zwolle
Baronie /Be Quick’28-ADO Den Haag
TOP Oss -BV Veendam
Excelsior-VVV-Venlo
Spakenburg/HSC’21-Roda JC

EVV/Rijsoord-MVV
Jong Stormvogels/Telstar-NAC Breda
FC Volendam-Sparta Rotterdam
Roosendaal/Harkemase Boys-Quick Boys/ONS Sneek
Elinkwijk/Sparta Nijkerk-De Graafschap

Fortuna Sittard-FC Emmen
Be Quick’87/Rijnsburgse Boys-FC Omniworld
WHC/Schijndel-FC Dordrecht
Helmond Sport-Go Ahead Eagles
Haarlem-Willem II

Nunspeet/UNA-Bennekom/De Meteoor
De Treffers/ACV-ASWH/WKE

Amerikaanse pitbull randt kleuter aan

De politie van Lockport (New York) onderzoekt een schijnbaar seksuele aanval die een pitbull uitvoerde op een 2-jarige jochie. Volgens de politie is de jongen in zijn ouderlijke woning seksueel aangevallen door de 2-jarige hond die al als puppy bij het kind was.

De ouders van de jongen willen dat de hond afgemaakt wordt, maar dat zal hangende het onderzoek nog niet gebeuren. De politie gaat een gedragsexpert inschakelen om vast te stellen waarom de hond tot de seksuele aanval over ging.

De directeur van de regionale Dierenbescherming zegt dat het volgens hem niet de pitbulls bedoeling was om de jongen kwaad te doen. ''Voorzover ik het begrepen heb, had het kind geen bijtwonden.'' Waarom het dier ineens de jongen heeft aangevallen weet hij ook niet. ''Het zou een kronkel in het brein van de hond kunnen zijn of de geur van de luier.''

Het slachtoffertje ligt in het ziekenhuis om aan te sterken na enkele chirurgische ingrepen die werden uitgevoerd om 'aanzienlijke schade' die de hond had aangericht, te herstellen.

Met dank aan Subeta voor de submit.

Turkse boycot Duitse integratietop

BuitenlandsDe tweede integratietop die de Duitse bondskanselier Angela Merkel vandaag gaat beleggen, zal worden geboycot door een aantal Turkse organisaties. De groepen zijn het oneens met strenge maatregelen die Merkel wil gaan nemen.

De bondskanselier wil het immigratiebeleid aanscherpen. Gezinshereniging wordt bemoeilijkt en immigranten die van de inburgerinsplicht een potje maken en lessen over de Duitse taal, geschiedenis en cultuur niet willen volgen, worden bestraft. In navolging van Nederland wil Merkel een inburgeringsexamen en een taaltoets instellen.

Taalkennis
De Turkse groepen die de top gaan boycotten, verzetten zich vooral tegen de nieuwe bepaling dat aan immigranten een minimumeis van Duitse taalkennis wordt gesteld. Dat geldt ook voor personen die in verband met gezinshereniging naar Duitsland komen.

Overigens zijn niet alle Turkse organisaties voorstander van de boycot. Zij willen wél graag meepraten over een oplossing voor de integratieproblemen. Zo maakt bij onze oosterburen ongeveer 40% van de allochtone jongeren zijn opleiding niet af. Geschat wordt dat van de 82 mijloen in Duitsland wonende personen er 15 miljoen een immigrantenachtergrond hebben. Zo'n 2,6 miljoen mensen zijn van Turkse afkomst.

Merkel treft vandaag circa negentig deelnemers aan de overlegtafel. Het betreft leden van allerhande maatschappelijke organisaties en ambtenaren. Bülent Arslan, lid van Merkels CDU en directeur van het Instituut voor Intercultureel Management, ziet de top als het begin van een proces om integratie te bevorderen. De top maakt volgens hem duidelijk dat de houding van de politiek ten aanzien van immigratie verandert.

Bakens start arbitragezaak tegen RKC

Tim Bakens is niet blij met RKC Waalwijk. De verdediger wil naar Heracles vertrekken, de Brabanders weigeren echter mee te werken aan de transfer. Daarom probeert hij de zaak aanhangig te maken bij de KNVB en hoopt via een spoedarbitragezaak een transfer af te dwingen.

"Er is sprake van positieverbetering. Ook qua salaris", aldus de advocaat van Bakens, Frank ter Huurne. "De 650.000 euro aan transfersom die RKC vraagt, staat in geen enkele verhouding tot zijn salaris en de duur van zijn contract. Volgend jaar is hij immers transfervrij", aldus Ter Huurne.

Koevermans heeft nog altijd hoop

AZ-aanvaller Danny Koevermans heeft een overgang naar Feyenoord nog niet uit zijn hoofd gezet.

“Ik hoop nog steeds dat Feyenoord en AZ er uitkomen”, aldus de spits in de nieuwe Sportweek. Bas van Noortwijk, de zaakwaarnemer van Koevermans, laakt de houding van de Alkmaarders die niet willen meewerken aan een overgang naar Rotterdam. “Volgens het arbeidsrecht mag je niemand uitsluiten. Trainer Louis van Gaal heeft gezegd dat Danny zich moet richten op een rol als pinchhitter. (….) Danny baalt als een stier. Zo meteen zijn alle clubs voorzien en dan zit Danny een jaar lang op de bank.”

Kerk boos op Getafe

De Spaanse voetbalclub Getafe heeft zich de woede van de katholieke kerk op de hals gehaald. In televisiespotjes heeft de Spaanse voetbalclub gebruik gemaakt van bijbelse taferelen om seizoenskaarten aan de man te brengen.

Zo is onder meer Jezus aan het kruis te zien, Moses in de wildernis en Adam in het hof van Eden. Het bisdom van Getafe vindt dat nog niet het ergste. De bijbelse figuranten willen zich in de spotjes in plaats van aan god, slechts opofferen voor hun voetbalteam.

De reclamecampagne is dinsdag bij wijze van proef getoond in het stadion van Getafe. "Het heeft een naar gevoel veroorzaakt. Mensen vinden de beelden oneerbiedig en godslasterend. De nationale media heeft ook al erkend dat ze provocerend en controversieel zijn", aldus een verklaring van het bisdom.

E3 trailer Fire Emblem GoD

Fire Emblem: Goddess of Dawn is al een tijdje uit in Japan en kreeg over het algemeen een goede beoordeling van de pers. De serie heeft dan ook al een lange geschiedenis en steeds meer Europeanen genieten van de games. Het is dan ook niet verrassend dat deze game in ons werelddeel uitkomt. De releasedatum is echter nog onbekend. Wél is er op de E3 een trailer vrijgegeven die hieronder te bekijken is:

Broodje varkensvlees van karton

Icoon ShockingHet belangrijkste ingrediënt van broodjes die verkocht worden in een wijk in Beijing is fijngehakt karton gedoopt in industriële chemicaliën en op smaak gebracht met varkensvleesaroma. Dit meldde de Chinese staatstelevisie gisteren.

Met een verborgen camera namen verslaggevers een kijkje in de ‘bakkerij’, een armoedig, smerig gebouw met waterplassen en stapels karton op de vloer. De maker van de broodjes beweert dat zijn broodjes varkensvlees voor zestig procent uit karton, en voor veertig procent uit vet varkensvlees bestaan. De verslaggever merkt na het nemen van een hap op dat er niet veel smaak aan zit. Hij vraagt: "Kunnen andere mensen het verschil proeven?" Waarop de maker antwoordt: "De meeste mensen niet (...) Ik eet ze zelf niet." Uiteindelijk wordt de illegale operatie stilgelegd door de politie.

In China zijn voedselschandalen aan de orde van de dag. Volgende maand beginnen de Chinese autoriteiten met een nieuwsoffensief om de voedselveiligheid te verbeteren in de aanloop naar de Olympische Spelen in 2008. De vele schandalen treffen ook de export. De lijst met producten uit China waar iets mis mee blijkt te zijn, groeit praktisch dagelijks.

Pornoster leent naam oud-klasgenote

Icoon Not Safe For Work (NSFW)Zoals bekend zijn er veel pornosterren die niet onder hun echte naam optreden in hun 18+-films. Meestal gebruiken ze dan een fictieve naam. Een pornoster uit Texas deed dat niet: zij nam een echt bestaande naam, zij het niet die van haarzelf, maar die van een oud-klasgenote van haar.

Syvette Wimberly, het slachtoffer in deze zaak, kreeg op een gegeven moment ineens telefoontjes en e-mails van bekenden, die haar vroegen of het echt waar was dat zij in een pornofilm speelde. Toen ze op onderzoek uitging, bleek dat Lara Madden, met wie ze op de middelbare school gezeten had, al een tijdje pornoactrice was en haar naam overgenomen had als artiestennaam. Onder deze naam heeft ze inmiddels al zeker 15 pornofilms gemaakt.

Syvette heeft Lara inmiddels aangeklaagd voor het misbruik van haar naam. Ze heeft smartegeld geëist. Hoeveel dat is, is niet bekend.

McLaren in staat van beschuldiging

McLaren Mercedes is door de FIA in staat van beschuldiging gesteld wegens mogelijke bedrijfsspionage. De Britse renstal moet zich verantwoorden voor het in bezit hebben van vertrouwelijke technische gegevens van concurrent Ferrari.

26 juli aanstaande moeten vertegenwoordigers van McLaren in Parijs uitleg komen geven tijdens een ingelaste vergadering van de mondiale motorsportraad van de FIA.

McLaren bleek documenten in huis te hebben van Ferrari. Deze kunnen worden gebruikt voor het ontwerpen, bouwen en testen van een Formule 1-bolide.

Top of Flop zoekt nieuwe toppers!

We hebben hier op de blog onze eigen vaste muziekrubriek Top of Flop: Op maandagavond stellen wij jullie altijd een nieuwe videoclip voor. Deze wordt speciaal geselecteerd door ons eigen team van muziekkenners. Op woensdag- en vrijdagavond maken jullie zelf de dienst uit en zijn jullie volledig verantwoordelijk voor de keuze in Top of Flop User's Choice.

Het is jullie misschien wel opgevallen dat we de laatste weken weinig toppers en veel flops scoren.

Razo merkte vannacht dan ook terecht op: "valt me wel op hoe vaak liedjes 'geflopt' worden."

Daarom doen we nu een dringende oproep aan jullie: Toppers gezocht!

Ken jij nog een toffe videoclip? Of misschien ben je wel fan van een of andere obscure band? Heb jij toevallig een liedje gehoord wat de hele dag in je hoofd blijft hangen en wil je het graag met ons delen?

Twijfel niet en laat het ons dan snel weten! Zet je tip in de submit, of mail ons (fdbeer@fok.nl).

Want voordat je het weet, komt jouw keuze op de FOK!Weblog en stellen we weer de vraag: Is het een top of een flop?

Queen-gitarist na 30 jaar PhD

Icoon MuziekBrian May, de gitarist van de Britse band Queen, heeft na meer dan dertig jaar eindelijk zijn academische graad PhD gehaald. Hij mag zichzelf nu doctor in de natuurwetenschappen noemen. Dat heeft de Britse krant The Times vandaag gemeld.

May bestudeerde tussen 1971 en 1974 de reflectie van licht afkomstig van ruimtestof voor zijn doctoraalscriptie over de 'Big Bang', een theorie over het ontstaan van het heelal. Hij rondde het project echter nooit af omdat hij na de doorbraak van Queen geen tijd meer had voor de studie. Recent vond de Brit echter zijn aantekeningen terug en besloot alsnog zijn scriptie te schrijven.

Queen wordt gezien als de meest succesvolle Britse band sinds The Beatles. De groep is officieel nog bij elkaar, maar treedt amper meer op sinds zanger Freddie Mercury in 1991 overleed aan de gevolgen van aids.


PhD Brian May

Met dank aan vogeltjesdans voor de submit.

12-jarige voorkomt ernstig ongeluk

Icoon OngelukIn Duitsland heeft een twaalfjarige knul een ernstig busongeluk weten te voorkomen. De 72-jarige chauffeur van de schoolbus werd vermoedelijk door een beroerte getroffen en zakte bewusteloos weg achter het stuur. Het incident gebeurde vandaag in de buurt van het station van Rain am Lech bij Augsburg.

De knaap die achter de chauffeur zat, wist de handrem aan te trekken waardoor de bus tot stilstand kwam tegen een vangrail. Achter de vangrail bevond zich een afgrond van vijf meter diep. Dit verklaarde de politie. De veertig kinderen in de bus bleven door de actie van de jongen ongedeerd. De buschauffeur is met een ambulance naar een ziekenhuis overgebracht.

Ajax laat ook Krohn-Dehli vertrekken

De trainer van Ajax, Henk ten Cate, heeft Michael Krohn-Dehli gezegd dat hij geen deel uitmaakt van de plannen van Ten Cate voor volgend seizoen. De Deense middenvelder, die vorig seizoen al op huurbasis voor Sparta speelde, mag per direct weg.

Krohn-Dehli had nog een doorlopend contract in Amsterdam. Aanvankelijk toonden enkele clubs interesse om dit contract af te kopen, maar deze interesse is inmiddels verflauwd. "Niemand heeft zich nog concreet gemeld", zegt technisch directeur Martin van Geel in het AD.

Protest binnen SP om censuur

Binnen de SP is onrust ontstaan over de censuur die de partijtop toepast op publicaties die niet in goede aarde vallen. Aanleiding is de schorsing van hoofdredacteur Elma Verhey van het partijblad Tribune.

Ook is de weblog van Düzgün Yildirim gesloten, die lid is van de Overijsselse Provinciale Staten en de Eerste Kamer, dat laatste tot grote onvrede van de SP-partijraad die nog steeds eist dat Yildirim zijn Senaatszetel teruggeeft. Dat zegt Rick Denkers, voorzitter van de SP-afdeling Emmen. Zijn afdeling is uit protest onmiddellijk een internetstaking begonnen, zo maakte hij vandaag bekend. Hij is een van de SP-leden die door Verhey is geïnterviewd voor een artikel in Tribune, waarin kritiek doorklinkt over de interne besluitvorming.

SP-partijsecretaris Hans van Heijningen heeft volgens hem de plaatsing van dit artikel tegengehouden. Verhey is op non-actief gezet, zo bevestigde Denkers een bericht in de Volkskrant. Van Heijningen zelf was niet bereikbaar.



Met dank aan Walvisje voor de submit.

Ullrich gaat binnenkort praten

Voormalig wielrenner Jan Ullrich, de ex-kopman van de Duitse wielerploeg Telekom/T-Mobile die een einde maakte aan zijn carrière na zijn betrokkenheid in de bloeddopingzaak-Puerto, heeft aangegeven dat hij binnenkort zal praten over "de gebeurtenissen van de laatste jaren".

"Ik zal spreken en ik zal mijn gedetailleerde opinie geven over de evenementen van de laatste jaren, maar ik zal dat doen op een moment dat ik opportuun acht", aldus de Duitser. "Ik ben momenteel op zoek naar het juiste medium, zodat mijn versie van de feiten gegeven wordt zonder dat ze veranderd wordt".

Ullrich, die altijd weersproken heeft dat hij doping heeft gebruikt, gaf geen verdere verduidelijkingen, maar hij benadrukte wel dat hij pas zal spreken na de Tour de France.

Netwerk illegale vogelhandel opgerold

Icoon PolitieDe politie heeft een netwerk opgerold, dat zich bezig hield met het illegaal vangen en verhandelen van vogels. Zij heeft vier mannen uit Urk en Rijssen aangehouden. Bij de actie heeft zij 110 vogels, eieren, broedmachines en vangmateriaal in beslag genomen, maakte de politie bekend.

De verdachten roofden op meerdere locaties in Noord- en Oost-Nederland eieren van onder meer roofvogels. Nadat deze waren uitgebroed en voorzien van valse pootringen, werden ze verkocht. Ook vingen de verdachten jonge vogels. Zij hadden onder meer contacten met handelaren in België en Duitsland.

De inbeslaggenomen vogels, waaronder baardmannetjes, valken, buizerds en uilen, zijn bij een opvangadres ondergebracht. Het illegaal rapen van de eieren en vangen van jonge vogels had plaats in natuurgebieden Kampereiland in Overijssel en Dwingerlerveld in Drenthe. De verdachten waren eveneens actief rond Vossemeer in Flevoland en in de omgeving van Amersfoort.

Van Hanegem nieuwe trainer FC Utrecht

Willem van Hanegem is de nieuwe trainer van FC Utrecht. Dat heeft de club donderdag bevestigd. De 63-jarige oud-international volgt de naar Saudi-Arabië vertrokken Foeke Booy op. FC Utrecht presenteert donderdagmiddag 'de Kromme' in Stadion Galgewaard.

Van Hanegem was in het verleden al eens speler bij FC Utrecht en ook assistent-trainer. Hij werkte verder als hoofdtrainer bij Feyenoord, AZ, Sparta en het Arabische AL Hilal. Sinds zijn vertrek bij de voetbalbond KNVB, waar hij tot 2004 assistent-bondscoach was, is Van Hanegem voetbalanalist en columnist.

Van Hanegem begon als voetballer zijn loopbaan in 1962 bij Velox in Utrecht. Zijn gloriejaren lagen bij Feyenoord. Met de Rotterdamse club veroverde hij in 1970 de Europa Cup 1 (1970), de UEFA Beker (1974) en drie landskampioenschappen (1969, 1971 en 1974). Hij kwam 52 keer uit voor het Nederlands elftal en werd met Oranje tweede op het wereldkampioenschap van 1974 en derde op het EK van 1976.

Na Feyenoord speelde 'de Kromme' voor AZ'67, Chicago Sting en tussen 1979 en 1981 bij FC Utrecht. Hij beëindigde zijn actieve carrière in 1983 bij zijn oude liefde Feyenoord. Hij was in 474 eredivisiewedstrijden goed voor 125 doelpunten.

Als trainer leidde hij de Rotterdammers in 1993 naar de landstitel. Als assistent van bondscoach Dick Advocaat was Van Hanegem op het EK in 2004 in Portugal, waarin Oranje in de halve finales werd uitgeschakeld.


Voetbalanalist, columnist, trainer en ex-voetballer

-
Zie voor meer sportnieuws FOK!sport.

Bavaria sponsor Champ Carrace Assen

Bierbrouwerij Bavaria heeft zich als naamgever verbonden aan de Champ Car-race die op 2 september op het circuit van Assen wordt verreden. Dit is vandaag bekend gemaakt.

Het is voor het eerst dat de Champ Car World Series, de Amerikaanse tegenhanger van de Formule 1, Nederland aandoet. De Nederlander Robert Doornbos, die dit jaar debuteert in de Champ Car, voert na zeven races verrassend het algemeen klassement aan.

Het is echter nog onzeker of de eerste Nederlandse race daadwerkelijk door zal gaan. Via een gerechtelijk bevel wil een voormalig consultant van organisator Bart Rietbergen de race verbieden, omdat de commerciële rechtenhouder hem weigert te betalen voor geleverde diensten.

[upd]Feyenoord ontkent akkoord over Drenthe

De Spaanse sportkrant Marca meldt dat Real Madrid een akkoord heeft gesloten met Feyenoord over Royston Drenthe. De Koninklijke moet nog wel om de tafel met de speler zelf.


Marca meldt dat er met de overgang van Drenthe zeven miljoen euro gemoeid is. Afgelopen seizoen brak Drenthe bij Feyenoord door onder Erwin Koeman. In de Kuip speelde hij voornamelijk op de linksbackpositie. Bij Real hebben ze ook die positie voor hem in gedachten. Op die positie moet hij Roberto Carlos opvolgen, die zijn carriere in Turkije vervolgt.

Update

Feyenoord ontkent dat er een akkoord is tussen de Rotterdammers en Real Madrid over een overgang van Royston Drenthe. De Spaanse landskampioen had volgens de Spaanse krant Marca overeenstemming bereikt over een transfersom van zeven miljoen euro.

Argentinië in finale Copa America

Argentinië heeft zich met overtuigende cijfers geplaatst voor de finale van de strijd om de Copa America, het kampioenschap van Zuid-Amerika. De ploeg van bondscoach Alfio Basile won in de halve finale in het Venezolaanse Puerto Ordaz met 3-0 van Mexico.

Op slag van rust scoorde Gabriel Heinze de 1-0. In de tweede helft scoorden Lionel Messi en Juan Roman Riquelme. Argentinië moet het in de finale opnemen tegen aartsrivaal Brazilië.

Dudek naar Real Madrid

Jerzy Dudek speelt komend seizoen voor Real Madrid. De 34-jarige doelman komt transfervrij over van Liverpool. Dudek wordt bij de Koninklijke tweede keeper achter de onomstreden Spanjaard Iker Casillas.

Vorige maand verkocht Real de talentvolle doelman Diego López aan Villarreal. De Madrileense club wilde graag een ervaren tweede keeper. Dudek stond ook in de belangstelling van onder meer Recreativo Huelva, Bolton Wanderers en Manchester City,

Google wordt een downloadmachine

Icoon PiracyHet is een openbaar geheim dat Google ook bestanden kan vinden die niet geschikt zijn voor iedereen. De blogger Jimmy Ruska plaatste op Youtube een video waarmee Google 'getransformeerd' wordt tot een downloadprogramma voor onder andere mp3's. Het is voor Ruska een sport om zo veel mogelijk commando's te vinden die Google materiaal laten vinden buiten de normale zoekresultaten.

Ruska is erachter gekomen dat het internet vol onbeveiligde pagina's met auteursrechtelijk beschermde mediabestanden staat. In de instructievideo Google is better than Limewire for downloading Music mp3s dl zegt Ruska "dat vooral studenten van Amerikaanse universiteiten hun publieke netwerken gebruiken om muziek te delen."

Les Echos, een zusterkrant van de Financial Times, heeft de instructievideo opgemerkt. De krant vroeg aan een technisch medewerker van Google om een reactie, die antwoordde: "Niets garandeert dat zo'n zoekopdracht muziekbestanden kan vinden." ZDNet onderzocht dat, en het bleek erg simpel te zijn om auteursrechtelijk beschermde muziek te kopiëren naar de harddisk. De downloadsnelheid is vaak ook nog veel hoger dan bij de meeste P2P-netwerken.

Het instructiefilmpje is zodanig populair dat Ruska een nieuwe versie van zijn instructievideo heeft gepubliceerd. Ruska geeft daarin aan dat hij een eigen zoekmachine heeft gecreëerd die de algoritmes van Google gebruikt om films, games en muziekbestanden snel te vinden. Volgens Ruska werkt de hack ook op andere zoekmachines zoals Yahoo en MSN. Aangezien Google de meeste resultaten heeft, zijn daar ook de meeste bestanden te vinden.

Sony-medewerker bevestigt Rumble in SIXAXIS

Toen Sony een Rumble-functie naliet in hun PS3 -controller, de SIXAXIS, kwam er een hoop kritiek. Deze kritiek werd gevolgd door geruchten over een nieuwe controller die wel in staat zou zijn trilling in de spelervaring te waarborgen.

Vandaag zijn deze geruchten versterkt door een medewerker van Sony die meedeelt dat de nieuwe controller er werkelijk aan zit te komen. De wanneer-vraag wist de werknemer nog niet te beantwoorden, helaas.

Wat is Dit: Opgave 19 - Uitslag

Voor de 19e opgave hadden jullie 3 ronden nodig. In deze 3e ronde is er slechts 1 persoon die punten krijgt en dat is Thorne die daardoor 4 punten krijgt. Lifters zijn er deze keer dan ook niet.

De tussenstand is beschikbaar in een excel bestand en kun je hier downloaden.

De prijzen:
Voor de eerste periode (van 7 Mei tot en met 31 Augustus) is onlinesmartshop.nl zo vriendelijk geweest om een mooie prijs ter beschikking te stellen:
Een waardebon van de headshop ter waarde van 50 Euro.

De oplossing: Een gloeilamp.

WK wielrennen opnieuw in gevaar

Opnieuw bestaat er grote onzekerheid over het doorgaan van het WK Wielrennen in het Duitste Stuttgart. De organisatie heeft onder druk van de politiek besloten wielrenners met een doping verleden te weren.

Volgens de regels van de UCI is het echter zo dat betrapte renners na hun straf gewoon weer mogen deelnemen aan het WK. De kans is groot dat de organisatie in Duitsland nu besluit het WK niet te laten doorgaan.

In een eerder stadium had de Duitse minister van Binnelandse Zaken, Wolfgang Schäuble, al aangegeven dat de nog steeds voortdurende reeks onthullingen, waarbij ook Duitse renners en artsen zijn betrokken, mogelijk tot afgelasting van het WK zouden kunnen leiden. Ook problemen rond de begroting zou uiteindelijk kunnen leiden tot afgelasting. De organisatie is er namelijk nog niet in geslaagd voldoende sponsoren te vinden.

Van Hanegem nieuwe trainer FC Utrecht

Willem van Hanegem wordt de nieuwe coach van FC Utrecht. 'De Kromme' neemt de plek in van Foeke Booy, die onlangs de club verliet om aan de slag te gaan in Saudi-Arabië.

Voor Van Hanegem betekent het nieuwe dienstverband een terugkeer in De Galgenwaard, want in het verleden was hij in de Domstad al actief als speler en assistent-trainer. Bij de Utrechters zal hij een contract voor twee seizoenen gaan tekenen. David Nascimento en John van Loen blijven bij de club in dienst als assistent-trainer.

Sinds zijn vertrek in 2004 bij de KNVB als assistent-bondscoach was Van Hanegem niet meer actief in het betaalde voetbal.

[Upd] Reacties op vernieuwd Spa

De reacties van de Formule 1-coureurs op het verbouwde circuit van Spa-Francorchamps zijn overwegend positief. Wel is er kritiek op de nieuwe ingang van de pitstraat.

Het circuit heeft een grote opknapbeurt gehad, waardoor de Grand Prix van België het seizoen 2006 moest overslaan. De paddocks zijn geüpgrade, diverse grindbakken zijn vervangen door asfalt en La Source en de Bus Stopchicane zijn veranderd.

De reacties van de coureurs, die gisteren voor het eerst op het circuit reden, zijn overwegend positief. "De nieuwe chicane biedt goede inhaalmogelijkheden en bestaat uit minder bochten," zegt Nico Rosberg. "De baan is ook breder geworden als je het rechte stuk op gaat. Ook La Source lijkt breder te zijn geworden, wat goed is voor de start."

Robert Kubica denkt dat de nieuwe chicane vooral langzamer zal zijn dan de oude. "Nu moeten we rechtsaf en linksaf het rechte stuk op, eerder was dat links-rechts-rechts-links. We gaan langzamer de chicane in en het is erg krap."

De nieuwe ingang van de pitsstraat is niet in goede aarde gevallen. Rosberg: "De ingang is compleet blind. Als je zo snel mogelijk binnen probeert te rijden terwijl er iemand anders rijdt, krijg je een flinke aanrijding." Ook Kubica is er niet blij mee: "Het is heel moeilijk om de ingang goed te zien. De ingang is erg smal en muren komen erg dichtbij."

Update:
Anthony Davidson deelt de zorgen over de nieuwe pitstraat niet. Hij vindt de pitingang niet gevaarlijker dan die van Silverstone of Shanghai. "Je moet gewoon zorgen dat je onder de juiste hoek naar binnen rijdt," aldus de Brit. "Het is niet ideaal, maar ik heb wel erger gezien. Kijk naar Yamamoto in de GP2 dit jaar: hij reed in de pitstraat de muur in." Davidson heeft niets dan complimenten voor de nieuwe garages op Spa en denkt dat Silverstone nu extra hard moet werken om op hetzelfde niveau te komen.

Zware straffen voor ontvoerders Roermonds echtpaar

Icoon MisdaadIn Nieuw-Zeeland zijn twee ontvoerders van een pasgetrouwd Nederlands paar veroordeeld tot flinke celstraffen. De rechter legde de hoofdverdachte een straf van minimaal tien jaar op, met de mogelijkheid om hem levenslang vast te houden. De ander kreeg negen jaar cel, waarvan zes onvoorwaardelijk.

De twee overvielen vorig jaar november een Limburgs stel dat op huwelijkreis was. In de camper werden de Nederlanders vastgehouden en onder bedreiging van een wapen gedwongen om geld op te nemen bij pinautomaten. De vrouw werd onderweg enkele keren verkracht.

Al-Qaida even sterk als voor 9/11

Icoon BuitenlandsTerreurnetwerk Al-Qaida is, volgens Amerikaanse inlichtingendeskundigen, weer net zo sterk als vóór de aanslagen op het World Trade Centre op 11 september 2001. Dit betekent dat de terreurgroepering ondanks zes jaar vol met bombardementen, oorlog en andere maatregelen tegen de groep, kans heeft gezien om zich te hergroeperen en weer op krachten te komen. Volgens diverse Amerikaanse regeringsfunctionarissen wil dat echter niet zeggen dat er een dreiging is voor nieuwe aanslagen.

De deskundigen zeggen onder andere het volgende: "Al-Qaida is 'operationeel aanzienlijk sterker dan een jaar geleden', 'heeft zich gehergroepeerd in een mate die sinds 2001 niet meer gezien is' en 'toont een steeds groter vermogen om aanslagen te plannen in Europa en de VS'"

Albers: "Spyker breekt belofte"

Volgens Christijan Albers is hem afgelopen winter meermalen bevestigd dat eventuele sponsorproblemen hem niet zijn racezitje zou kosten. Spyker F1 onderzoekt nu deze claim.

Albers zegt meerdere malen zowel mondeling als schriftelijk de toezegging te hebben gehad dat de misgelopen deal, die hem nu parten speelt, geen invloed zou hebben op zijn racestoeltje bij Spyker. Hij wilde echter niet vertellen door wie die beloftes zouden zijn gemaakt. Hij heeft het team verzocht om een officieel antwoord en overweegt een kort geding als hij niet in het gelijk wordt gesteld.

Het team zoekt nu uit of, en door wie, deze beloftes zijn gedaan. Ondertussen is er een persbericht de deur uitgegaan waarin teambaas Colin kolles zoveel mogelijk speelruimte houdt omtrent de coureurskwestie. "We zullen de komende dagen alle opties zorgvuldig evalueren voordat we kunnen aankondigen wie de Grand Prix van Duitsland en de races daarna zal rijden," aldus Kolles.

Ondertussen is ook meer bekend geworden over de betreffende sponsordeal die voor zoveel ellende heeft gezorgd. Het gaat om het Chinese vastgoedbedrijf Mingya, dat een sponsorcontract voor drie jaar had, ter waarde van vijf miljoen dollar per jaar. Bij dit contract zou echter CA bv niet betrokken zijn, maar wel mee worden geteld voor het instapgeld van tien miljoen dollar. CA bv zou ook zonder deze sponsor het entreegeld bijna volledig hebben kunnen ophoesten, en het resterende bedrag zou uit merchandising kunnen worden betaald.

Softwareverkopen Japan

Ondanks de E3 gaan de softwareverkopen in Japan natuurlijk gewoon door. Zoals gewoonlijk zijn er weer veel DS games in de lijst en staat de Wii op gepaste afstand wat betreft de verkopen.

Dit keer hebben we trouwens wel weer een PS3 game in de top 10: My Summer Vacation 3 van Sony zelf. Goed nieuws dus voor Sony.

GameConsoleUitgeverAantalTotaal
Zelda: Phantom HourglassNDSNintendo75.000514.000
Chibi RoboNDSNintendo45.00045.000
SUper Robot Wars OriginalPS2Banpresto43.000388.000
Eye Training NDSNintendo42.000356.000
Wii SportsWiiNintendo33.0001.826.000
Itadaki StreetNDSSquare-Enix30.000239.000
My Summer Vacation 3PS3Sony29.00029.000
Wii PlayWiiNintendo20.0001.465.000
More Brain TrainingNDSNintendo19.0004.436.000
New MarioNDSNintendo18.0004.595.000

De nummers 11 t/m 30

11. [NDS] Doki-Doki Majo Shinpan! (SNK Playmore)
12. [WII] Donkey Kong Jet (Nintendo)
13. [NDS] Mario Kart DS (Nintendo)
14. [NDS] Brain Age (Nintendo)
15. [NDS] More English Training (Nintendo)
16. [PSP] Ratchet & Clank: Going Mobile (Sony)
17. [NDS] Animal Crossing Wild World (Nintendo)
18. [NDS] Listen! Write! Increase Vocabulary! Initial English Training (Benesse)
19. [NDS] Moero! Nekketsu Rhythm Damashii: Osu! Tatakae! Ouendan 2 (Nintendo)
20. [NDS] English Training (Nintendo)
21. [NDS] Kanji Brain Test 2M (IE Institute)
22. [NDS] Pokémon Diamond (Pokémon)
23. [NDS] Reading Training (Benesse)
24. [NDS] Prof. Layton and the Curious Village (Level 5)
25. [NDS] Yoshi's Island DS (Nintendo)
26. [NDS] Momotarou Dentetsu DS: Tokyo & Japan (Hudson)
27. [NDS] Common Knowledge Training (Nintendo)
28. [WII] Super Paper Mario (Nintendo)
29. [NDS] Treasure Gaust: Gaust Diver, Crimson Red (Bandai-Namco)
30. [NDS] Pokémon Pearl (Pokémon)

De verdeling per console:

NDS - 23
WII - 4
PS2 - 1
PSP - 1
PS3 - 1

PVV dient wet tegen boerka in

Icoon BinnenlandsHet dragen van een boerka of nikab op straat moet worden verboden. Vrouwen die met de gezichtsbedekkende kledingstukken naar buiten gaan, riskeren een boete van maximaal 3350 euro of een celstraf van twaalf dagen. Zo luidt de inhoud van een initiatiefwetsontwerp dat PVV-leider Geert Wilders in de Tweede Kamer indient.

Wilders liet in februari al weten met het wetsvoorstel te komen. Toenmalig VVD-minister Rita Verdonk kondigde vorig jaar nog aan dat er een algemeen verbod zou komen op gezichtsbedekkende kleding in de publieke ruimte, zoals op straat en in de bus. Het nieuwe kabinet heeft dat in het regeerakkoord afgezwakt en stelt dat dit soort kleding in voorkomende gevallen kan worden verboden om de openbare orde en veiligheid te beschermen.


Bij een nikab zijn alleen de ogen zichtbaar.

Killzone 2: E3 2005 vs. E3 2007

Gisteren verscheen de langverwachte real-time trailer van de in Nederland ontwikkelde first person shooter Killzone PS3 (ook bekend als Killzone 2). Ondanks dat de trailer indrukwekkend was was het natuurlijk onmogelijk om niet te vergelijken met de trailer die men liet zien op de E3 beurs van 2005. In 2005 liet men namelijk een trailer zien die eigenlijk vrij weinig met gaming te maken had en meer gewoon een film was. Dit filmpje was dan ook niet door het Amsterdamse Guerilla Games gemaakt maar door een Schots bedrijfje gespecialiseerd in CG filmpjes.

Je kon er dan ook op wachten totdat iemand een mooie vergelijkingscollage zou maken tussen de twee filmpjes, en die vind je dan ook hieronder.



Klikken voor een grotere versie valt aan te raden

Strand Ibiza bedreigd door olievlek

Icoon RampEen olievlek afkomstig van een gezonken schip bedreigt de stranden van het Spaanse toeristenoord Ibiza. Dat heeft de Spaanse kustwacht gisteren bekendgemaakt. De kustwacht probeert met drijvende dammen de vlek, van 4 kilometer lang en 0,8 kilometer breed, tegen te houden. Een gedeelte heeft de jachthaven van Ibiza al bereikt, aldus de lokale media.

De olie is afkomstig van een vrachtboot die woensdag zonk na een aanvaring. De bemanning is in veiligheid gebracht.

Britse auteur Faulks schrijft nieuwe 007-roman

Icoon LiteratuurDe Britse auteur Sebastian Faulks werkt aan een nieuwe roman rond geheim agent James Bond. De erven van Ian Fleming, de geestelijk vader van Bond, hebben Faulks gevraagd een nieuw boek te schrijven ter gelegenheid van de honderdste geboortedag van Fleming volgend jaar.

De titel van het nieuwe boek luidt Devil May Care. Dat meldt de Britse omroep BBC op haar website. Ian Fleming stierf in 1964. Hij had toen dertien romans rond Bond op zijn naam staan en een verhalenbundel. De inhoud van Devil May Care is nog geheim. Wel is bekend dat het verhaal in de Koude Oorlog speelt. Chronologisch volgt het boek op Octopussy en The Living Daylights, de laatste twee Bond-verhalen die Fleming zelf schreef.

Het is nog niet duidelijk of Barbara Broccoli, de producent van de 007-films, ook overweegt Devil May Care te gebruiken voor een komende productie. Het script van de volgende Bond-film is al geschreven. De nog titelloze productie, met wederom acteur Daniel Craig in de rol van 007, moet eind 2008 in de bioscopen te zien zijn.

Bart Simpson gaat naakt in speelfilm

Icoon Not Safe For Work (NSFW)Tekenfilmfiguur Bart Simpson is in de eerste speelfilm over de populaire familie volledig naakt te zien. Dat melden diverse Britse media na een voorvertoning van een aantal scènes voor journalisten. De zoon des huizes is in al zijn glorie te bewonderen wanneer vader Homer hem uitdaagt om naakt op straat te gaan skateboarden. Het publiek applaudiseerde van enthousiasme over de onverwachte naaktscène.

In de eerste speelfilm over het getekende Amerikaanse gezinnetje dumpt Homer per ongeluk nucleair afval in de rivier, zodat het dorpje Springfield ontruimd moet worden. Ondertussen krijgt dochter Lisa een relatie met een Ierse milieuactivist en begint opa Simpson opeens in tongen te spreken. The Simpsons Movie is vanaf 16 augustus in de Nederlandse bioscopen te zien.


Bart goes nude

Vliegticket in EU voortaan inclusief toeslag

Icoon VervoerAdvertenties voor vliegtickets moeten in de hele Europese Unie voortaan de totaalprijs vermelden, inclusief alle toeslagen en heffingen. Consumenten mogen dan niet misleid worden met acties als 'tickets voor 1 euro'.

Het Europees Parlement heeft gisteren ingestemd met een voorstel van de Europese Commissie. Ministers van Verkeer van de 27 EU-landen gingen vorige maand akkoord.

Nederlandse luchtvaart- en toeristische bedrijven hebben sinds april 2006 een vrijwillige gedragscode voor all in-prijzen, maar die geldt niet voor buitenlandse bedrijven. De code werd bovendien soms geschonden.

Voortaan all-in

Prijzengeld US Open omhoog.

Het prijzengeld bij de US Open is gestegen naar record hoogte. De winnaars bij de mannen en de vrouwen zullen maar liefst $1.400.000 op hun bankrekening gestort krijgen.
Afgelopen jaar kregen Roger Federer en Maria Sharapova ieder nog $1.200.000 gestort. In totaal ligt het prijzengeld dit jaar op $19.600.00 wat 1 miljoen dollar meer is dan vorig jaar. Tevens is dit de grootste groei ooit van het prijzengeld op de US Open.

Niet alleen het prijzengeld maar ook de accommodatie is aangepast. E r zijn nieuwe kleedkamers, een nieuw fitness centrum en de spelers lounge is ook aangepast.

Kinddossier gaat grote steden niet ver genoeg

Icoon BinnenlandsDe jeugdwethouders van de vier grote steden vinden dat het plan van minister Rouvoet voor een Elektronisch Kind Dossier (EKD) niet ver genoeg gaat. Dat stelde wethouder Leonard Geluk van Rotterdam voor het Radio 1-journaal. De vier wethouders hebben hun voorstel per brief kenbaar gemaakt aan Rouvoet. "We hebben geleerd van diverse geschiedenissen van kinderen die tot de risicogroepen behoorden", aldus Geluk.

De minister werkt aan een systeem waarin gezondheidsinformatie over de kinderen wordt uitgewisseld tussen de verschillende betrokken instanties. Op die manier moet worden voorkomen dat instanties langs elkaar heen werken of dat er te laat wordt ingegrepen, zoals bij het Maasmeisje, dat vorige jaar in delen werd teruggevonden in de Maas. De vier grote steden vinden dat er meer informatie moet worden uitgewisseld dan alleen maar de gezondheidsgegevens van de risicokinderen.

"In het dossier zouden ook bijvoorbeeld gegevens van het maatschappelijk werk, de psychiatrische rapportages en het onderwijs moeten staan", aldus Geluk. Op die manier zou het EKD volgens de wethouders veel effectiever zijn.

Al-Qaeda zweert wraak voor Rode Moskee

Icoon TerrorismeTerreurnetwerk al-Qaeda heeft woensdag wraak gezworen voor de operatie van het Pakistaanse regeringsleger bij de Rode Moskee, waarbij meer dan zeventig radicale islamisten om het leven zijn gekomen.

"Deze misdaad kan alleen worden schoongewassen door berouw of bloed", aldus Ayman al-Zawahri, de plaatsvervanger van Osama bin Laden, in een video die is gepost op islamitische websites. In een boodschap aan de Pakistaanse moslims en hun leiders roept bij op wraak te nemen op president Pervez Musharraf, anders "zal hij geen van jullie sparen".

Shovel ramt pinautomaat in Zundert

Icoon Domme criminelenOnbekenden hebben donderdagochtend rond half vijf geprobeerd met een enorme shovel een pinautomaat in het Brabantse Zundert uit de muur te trekken. Dat heeft de politie bekendgemaakt.

De daders ramden de gevel van een boekhandel aan de Molenstraat in een poging de inhoud van de automaat van de Postbank te stelen. Hoewel ze een deel van het apparaat wisten los te wrikken, lukte het niet om de kluis uit de automaat te halen.

De gevel van het pand is volgens de politie zwaar beschadigd. De shovel bleek in de nacht van woensdag op donderdag in Zundert te zijn gestolen. De eigenaar van de machine meldde zich donderdag bij de politie.

De eigenaar van de winkel stelde donderdagochtend op Omroep Brabant dat zijn zaak enorme schade heeft opgelopen. Zo is het plafond ingestort en is de pui totaal vernield. Hij schat de totale schade op 100.000 tot 150.000 euro.


Politie aanschouwt de pui-hoop

Hennep aangetroffen in aspergeveld

Icoon OpmerkelijkDe politie deed dinsdag een bijzondere ontdekking op een aspergeveld aan de Witveldweg in het Limburgse Grubbenvorst. Op het veld bleken niet alleen asperges te groeien, maar ook enkele tientallen hennepplanten.

Toen de eigenaar ontdekte dat zo'n honderd aspergeplanten op zijn veld waren vernield, belde hij de politie. Die onderzocht het veld en kwam tot de vreemde ontdekking dat er hennep groeide. De politie heeft de planten meegenomen om te vernietigen.

Gevangene ruilt kleren met tweelingbroer

Icoon MisdaadEen Russische gevangene heeft een wel heel bijzondere manier van ontsnappen bedacht. Hij ruilde zijn kleren met zijn identieke tweelingbroer, die ook zijn advocaat is, en liep vervolgens de gevangenis uit.

De ontsnapping vond plaats toen de bewaking voor een oefening werd weggeroepen en de twee broers onbewaakt achter liet. De twee wisselden kleding en hun ID kaart, vervolgens verliet de gevangene doodkalm de gevangenis en stapte in een wachtende auto.

Broerlief is nu opgepakt vanwege het helpen bij een ontsnapping.

Met dank aan Longmen voor de herschreven en vertaalde submit.

Vrouw al weken vast op vliegveld

Icoon OpmerkelijkEen vrouw die zegt dat ze afkomstig is uit het Afrikaanse land Burkina Faso, zit al weken vast op een vliegveld in het Midden-Amerikaanse Honduras. De ietwat verwarde vrouw, die zichzelf Sara Williams noemt, is haar paspoort kwijt.

De autoriteiten in Honduras hebben echter geen informatie dat ze met het vliegtuig naar het land is gekomen. Ze vragen zich dan ook af hoe ze op het vliegveld is gekomen.

De vrouw zegt te wachten op haar paspoort. Het doel van de reis was trouwens Parijs.

Met dank aan MofoF1 voor de herschreven en vertaalde submit.

Nederlandse critici zuinig over nieuwe Potter

Icoon ShowbizzDe Nederlandse filmcritici zijn minder euforisch over de nieuwe Harry Potter-film dan hun Britse collega's. Dat blijkt uit de recensies in de diverse landelijke dagbladen.

De toonaangevende media in Groot-Brittannië, Amerika en Australië bombardeerden Harry Potter and the Order of the Phoenix eerder tot de beste uit de reeks. De Volkskrant noemt de nieuwe Potter "een rommelpotje. Het is een loos spektakel: cola zonder prik." Ook het NRC stelt "teleurgesteld" te zijn over de "instant magie" die de formule is geworden. Dagblad Trouw vond de nieuwe film "minder aangrijpend" dan de vorige delen.

Positieve geluiden zijn er in het AD, die genoot van "de snelle gevechten, de spectaculaire effecten en de flinke portie horror". Ook De Pers constateert dat "de aankleding er fantastisch uit ziet en dat de toverduels dynamisch in beeld worden gebracht."

Verstappen: "Albers krijgt wat hij verdient"

Afgelopen dinsdag werd bekend dat Christijan Albers racecoureur-af is bij Spyker F1. De Nederlander was er niet in geslaagd zijn betalingen na te komen.

Jos Verstappen is van mening dat dit ook écht de laatste race van Albers in de Formule 1 geweest. "Naar mijn mening heeft Christijan zijn eigen graf gegraven. Hij mag dan wel zeggen verrast te zijn door het besluit, maar volgens mij heeft hij deze afloop allang zien aankomen," aldus de Limburger.

"Laten we eerlijk zijn: wanneer je voor aanvang van het seizoen al weet dat een belangrijke sponsor zijn verplichtingen niet wil of kan nakomen, dan vraag je natuurlijk om problemen. Ik meen me te herinneren dat het Albers-kamp zei dit seizoen niet te hoeven betalen voor het stoeltje bij Spyker. Albers zou, zo meldde hij, een betaalde coureur worden. Nu is echter het tegendeel bewezen en heeft dit hem de kop gekost."

Naar eigen zeggen ergerde Verstappen zich dit jaar aan het excuusgedrag die Albers dit jaar vertoonde. “Hij moet eens wat meer in de spiegel kijken. Altijd maar weer weet hij met het beschuldigende vingertje naar anderen te wijzen en nooit ligt het aan zichzelf wanneer er weer eens iets fout gaat of er problemen zijn. Bij het tankincident in Frankrijk trok hij wél direct het boetekleed aan maar daar kon hij ook echt niet mee wegkomen.”

“Ik zeg vaak dat uiteindelijk ieder mens krijgt wat hij verdient. Dat geldt ook voor deze afloop voor Christijan. Met afloop bedoel ik ook echt afloop want ik denk dat de breuk met Spyker tevens het definitieve einde is van de Formule 1-carrière van Albers. Ook daarin ben ik eerlijk: op basis van de prestaties die hij dit seizoen heeft neergezet hoeft hij nergens meer aan te kloppen. Hij zal heel veel geld moeten meenemen om ooit nog een stoeltje te veroveren in de F1.”

"Het vonnis is nu geveld over een coureur die er nooit in is geslaagd gevoelens van sympathie op te roepen. Dat is niet mijn persoonlijke gevoel, maar slechts een conclusie naar aanleiding van de vele geluiden die ik over Albers hoor. Ik kom regelmatig op een kartbaan of circuit waar je toch vooral echte racefans tegen het lijf loopt. Het valt me dan op dat die mensen niet of nauwelijks positief over Christijan praten," besluit Verstappen.

Leger Pakistan zet doden moskee op foto

Icoon BuitenlandsDe Pakistaanse autoriteiten proberen de identiteit te achterhalen van de militante moslims die zijn gedood tijdens de bestorming van de Rode Moskee in de hoofdstad Islamabad.

Alle lijken worden op de foto gezet en er worden vingerafdrukken gemaakt om identificatie te vergemakkelijken, aldus een legerwoordvoerder. De autoriteiten willen vooral weten of zich onder de militanten buitenlanders bevinden. Functionarissen zeiden eerder dat zich onder de moskeebezetters aanhangers van de Afghaanse Taliban en radicale Oezbeken bevinden.

Het leger meldde dat in totaal 73 militanten zijn omgekomen en negen militairen. Volgens anonieme bronnen bij de veiligheidsdienst zijn echter 286 mensen omgekomen.

De Rode Moskee.

Hushovd vol lof over Dean

Na afloop van de vierde etappe was ritwinnaar Thor Hushovd vol lof over zijn ploegmaat Julian Dean. De Nieuw-Zeelander trok de sprint perfect aan voor Hushovd, die in de laatste meters op het nippertje Robert Hunter achter zich kon houden.

"Dean is de beste ploegmaat die er bestaat. Hij heeft me echt naar de overwinning geloodst," aldus de Noor. Voor Hushovd was zijn overwinning de bekroning van een lastige dag. "Het was erg zwaar met de harde wind. Bovendien had ik in het begin last van buikpijn. Maar in de sprint ging het prima."

Door zijn ritzege stijgt Hushovd naar de tweede plaats in het algemeen klassement, op 29 seconden van de Zwitser Fabian Cancellara.

Zuid-Korea deelt punten met Saoedi-Arabië

Zuid-Korea is het Aziatisch kampioenschap woensdag begonnen met een 1-1 gelijkspel tegen Saoedi-Arabië, op papier de sterkste tegenstander in de groep. In de 81e minuut moest de wedstrijd een half uur worden stilgelegd omdat het licht uitviel.

Sung-Kuk Choi hielp Zuid-Korea in de 66ste minuut aan een 1-0 voorsprong, maar Yasser Al Kahtani trok de stand in de 77ste minuut gelijk. Saoedi-Arabië kreeg in blessuretijd nog een levensgrote kans op de winst. Saad Al Harthi miste echter één-tegen-één met doelman Woon-Jae Lee.

Indonesië nam de leiding in Groep D door met 2-1 te winnen van Bahrein.

Bezoekster Sensation White overleden na druggebruik

Icoon GezondheidDe 24-jarige vrouw die maandagmiddag overleed is vermoedelijk gestorven aan de gevolgen van drugsgebruik. De vrouw zou in ieder geval voorafgaand aan en tijdens Sensation White XTC hebben gebruikt, meldt de politie. De recherche onderzoekt nog welke stoffen het slachtoffer precies binnen heeft gekregen.

In de Amsterdam ArenA, waar het evenement zaterdag plaatsvond, heeft de vrouw zich volgens haar vriend bij een EHBO-post gemeld nadat ze onwel was geworden. Daar heeft zij korte tijd doorgebracht en wat water gedronken. Vervolgens is zij met haar vriend naar een andere plek gegaan om wat bij te komen. 's Ochtends is zij met haar vriend naar huis gegaan. In bed kreeg de vrouw het erg koud en verslechterde haar situatie.

Op zondagochtend werd de vrouw met spoed naar een ziekenhuis overgebracht. Zij verkeerde op dat moment al in zorgwekkende toestand. In het ziekenhuis ging het steeds slechter tot ze op maandagmiddag overleed.

Met dank aan mouthman voor de submit.

Zwaargewonde militair klinisch dood

Icoon AanslagDe 24-jarige luitenant die gisteren bij een zelfmoordaanslag met een bomauto ernstig hersenletsel opliep, is waarschijnlijk niet meer te redden. Het gaat om Tom Krist uit het Brabantse Berkel-Enschot. Hij is klinisch dood verklaard, zo blijkt uit berichten uit Oeroezgan.

De luitenant was woensdag samen met zeven Nederlandse militairen op patrouille op de drukbezochte markt in het stadje Deh Rawod toen ze betrokken raakten bij een aanslag van de Taliban. Een ontplofte bomauto zorgde voor een bloedbad waarbij de acht Nederlandse militairen gewond raakten en minstens 17 Afghaanse burgers, onder wie veel vrouwen en kinderen, om het leven kwamen.

Er is intensief contact met de familieleden in Nederland. Indien de uitgezonden militair komt te overlijden, dan zou hij het negende dodelijke slachtoffer zijn tijdens de missie in Afghanistan.



Gewonden worden verzorgd door ISAF personeel Bron=Telegraaf

Met dank aan mouthman voor de submit.

In the Picture! (met prijs)


Verzin een onderschrift bij deze foto!

"Misterie rond zaad op brood bij Burger King eindelijk opgelost"

Update: Leukste onderschrift verzonnen en nr 1: Goofup

Jenga is de eerste die meedingt naar de weekprijs van week 6.

PeJaKo is de tweede die meedingt naar de weekprijs van week 6.

Goofup is de derde die meedingt naar de weekprijs van week 6.

Goofup is daarmee trouwens ook automatisch winnaar van week 6, aangezien de andere kandidaten al een weekprijs hebben gewonnen.

Er valt wat te winnen! In verband met de naderende zomer geven we de komende maand iedere week een schitterde USB-ventilator weg bij In the picture!. Dat gaat als volgt: vrijdag, maandag en woensdag is er een In the Picture! waarbij het leukste onderschrift wordt gekozen. Op donderdag kiezen we dan de weekwinnaar. Uiteraard allemaal zoals gebruikelijk volledig subjectief...

Dit is trouwens niet zomaar een USB-vantilator maar een erg goeie. De Mistral? heeft roem verworven, doordat het de beste USB-ventilator op de markt is. Hij bezit de grootste en beste motor van allemaal met 10.000 rotaties per minuut en zal je zeer zeker koel houden.

previous picture

Update: We hebben erg goed nieuws: Megagadgets.nl heeft deze actie geadopteerd en daarom loopt deze nu door tot 17 juli. Superactie van Megagadgets.nl!

Boek: James Grady - Dolle Honden

Ravens Castle is het geheime 'gekkenhuis' van de CIA. Het is een plek die voor de buitenwereld verborgen wordt gehouden; angstvallig of uit bescherming voor hen die er verblijven. Ravens is een afkorting voor Research and Verification Epidimiology Network Systems - de verklaring ervan is in geen enkel overheidsbestand terug te vinden. Vrij vertaald klinkt het als 'Vreselijke Enge Besmettelijke Dodelijke Ziekte'.

Boek: Iris Johansen - De Opgraving

Op het nippertje weet Jane McGuire, de hoofdpersoon in het nieuwste boek van Iris Johansen, aan een ontvoering te ontsnappen. Als tijdens deze 'bijna' ontvoering Janes jeugdvriend wordt vermoord, neemt ze zich voor om zich te wreken.

Jane heeft zich weten op te werken van een op de straat zwervende jongere tot een succesvol studente aan Harvard University. Haar vakantietijd weet ze nuttig te besteden door te helpen bij archeologische opgravingen van Pompeji en Herculaneum. Maar al gauw blijkt dat ze daar niet veilig is voor haar achtervolgers, wie dat dan ook mogen zijn. De vraag die haar vooral bezighoudt, is wat zij van haar willen. Langzaamaan komt ze erachter dat het allemaal te maken heeft met een duizenden jaren oud geheim.

Need for Speed: Pro Street scheurt van je scherm

Tussen al het mediageweld van Nintendo, Microsoft en Sony hebben vier screenshots van Need for Speed: Pro Street zich een weg naar buiten weten te worstelen, om gevonden te worden door de FOK!games crew en op een ereplek op de site geplaatst te worden.

Need for Speed: Pro Street komt uit op alle grote platformen (dus de PS2, PS3, PSP, Xbox 360, DS, Wii en PC), en wel op 9 november.




Sony onthult Infamous

Op haar E3 presentatie eerder deze nacht heeft Sony de game Infamous onthuld.

Deze third-person actiegame van Sucker Punch, de makers van de Sly Cooper games, zal draaien rondom een personage met superkrachten. De vraag is echter hoe je deze krachten gebruikt, voor het goede of voor het kwade. De keuzes die je maakt zullen ook terug te vinden zijn in de stad waarin je woont.

In de trailer zagen we de hoofdpersoon met auto's gooien, tegen gigantische robots vechten en dingen opblazen.

De game wordt in 2008 verwacht, met waarschijnlijk meer informatie tijdens de E3.

Veel doden bij bestorming Rode Moskee

Icoon BuitenlandsUit de Rode Moskee in Islamabad zijn al 286 lijken gehaald. Die moeten nog tijdens de nacht worden begraven. De Pakistaanse regering wil op die manier de schaal van het bloedbad verdoezelen.

Dit heeft een bron bij de Pakistaanse geheime diensten, die anoniem wil blijven, gezegd tegen het Spaanse persbureau EFE. Honderden arbeiders zouden bezig zijn met het delven van een massagraf.

Het Pakistaanse leger sprak gisteren in een officieel persbericht over 73 militanten die zouden zijn gedood bij de bestorming van de moskee . Regeringssoldaten zetten dinsdag, na een patstelling van een week, de aanval op het complex in. 

Commando's doodden gisteren het laatste handjevol rebellen. Die vochten zich dood in tunnels en bunkers onder het leefverblijf van hun dinsdag omgekomen radicale leider, Abdul Rashid Ghazi.  Nu zij ook met de laatste militanten hebben afgerekend, zullen militairen de ruimtes in het uitgebreide moskeecomplex doorzoeken op boobytraps en ongeëxplodeerde granaten.

Al-Qaeda
Terreurnetwerk al-Qaeda heeft gisteren wraak gezworen voor de operatie van het Pakistaanse regeringsleger bij de Rode Moskee.

''Deze misdaad kan alleen worden schoongewassen door berouw of bloed'', aldus Ayman al-Zawahri, de plaatsvervanger van Osama bin Laden, in een video die is gepost op islamitische websites. In een boodschap aan de Pakistaanse moslims en hun leiders roept bij op wraak te nemen op president Pervez Musharraf, anders ''zal hij geen van jullie sparen''.

Met dank aan mouthman voor de submit.

Universe at War: Earth Assault screenshots

Gezien het E3 is, komen er van elke aankomende game wel screenshots uit. Zo ook van Universe at War: Earth Assault van Petroglyph.

Deze game van de makers van Star Wars: Empire at War willen met Universe at War een wat diepere RTS maken, met veel ruimte voor customization en cross-platform gaming.






De game wordt in het derde kwartaal van dit jaar verwacht, voor de PC en de Xbox 360.

Wii/DS releasedata (AWDS 2, MP DS aangekondigd)

Wii Software - Release Date (Europa!)
Big Brain Academy for Wii (Nintendo) - 20th July 2007
Trauma Center: Second Opinion (Nintendo / Atlus) - 10th August 2007
Super Paper Mario (Nintendo) - 14th September 2007
Metroid Prime 3 Corruption (Nintendo) - 26 October 2007
Forever Blue (tentative title) (Nintendo) - Q4 2007
Super Mario Galaxy (Nintendo) - Q4 2007
Battalion Wars 2 (Nintendo) - Q4 2007
Resident Evil The Umbrella Chronicles (Capcom) - Q4 2007
Pokemon Battle Revolution (Nintendo) - Q4 2007
Wii Fit (Nintendo) - 2008
Mario Kart Wii (tentative title) (Nintendo) - 2008
Super Smash Bros. Brawl (Nintendo) - 2008

Nintendo DS Software - Release Date (Europa)

Elite Beat Agents (Nintendo) - 13th July 2007
Pokemon Diamond and Pokemon Pearl (Nintendo) - 27thJuly 2007
Freshly Picked Tingle's Rosy Rupeeland (Nintendo) - 14th September 2007
The Legend of Zelda: Phantom Hourglass (Nintendo) - 19 October 2007
Donkey Kong Jungle Climber (Nintendo) - October 2007
Naruto DS (Nintendo) - October 2007
English Training 2 (tentative title) (Nintendo) - October 2007
Mario Party DS (Nintendo) - Q4 2007
Vision Training (tentative title) (Nintendo) - Q4 2007
Advance Wars 2 (Nintendo) - Q4 2007

De oplettende lezer ziet in deze lijst onder andere nieuwe games staan: Advance Wars DS 2 en Mario Party DS.

Update 0:55u

Screenshots van Mario Party DS:

Met dank aan Maximo.

Wii Fit in actie

'Hoogtepunt' van de Nintendo conferentie was Wii Fit, een fitness game van Nintendo voor de Wii. In deze 'game' train je jouw lichaam en word je gezonder, fitter en sterker.

Op de volgende screens kun je zien hoe de game een beetje in elkaar steekt. Er zijn verschillende oefeningen en je Body Mass Index (gewicht in kg / lengte in m in het kwadraat) wordt bijgehouden:

Meer Rock Band info bekend

Naast de Grote Drie houden ook sommige developers een E3 persconferentie. Op het praatje van EA is er onder andere info vrijgegeven over Rock Band, de muzikale opvolger van Guitar Hero.

Er komt elke week versie downloadable content (DLC)
Er zullen volledige albums komen als DLC, The Who - Who's Next is de eerst
Metallica gaat veel DLC leveren
Bon Jovi - Wanted Dead or Alive zit in de game
Indie bands kunnen hun muziek submitten
Little Steven (van Bruce Springsteen's E Street Band) bepaalt de DLC

E3: Sony presenteert PSP Lite

Icoon Games Na Microsoft en Nintendo is Sony de hekkensluiter van de drie grote persconferenties die plaats vonden aan de vooravond van de E3. Om 20.30 Nederlandse tijd betrad Jack Tretton het podium en kon het marketingpraatje gaan beginnen.

Hoewel de persconferentie zich voornamelijk op de PlayStation 3 en PSP richtte, is de PlayStation 2 zeker nog niet 'op'. Recent is God of War II nog voor de console verschenen en in de toekomst zullen er nog minimaal 160 games voor gaan verschijnen. Voor de PSP zullen er dit fiscale jaar (dus tot en met maart 2008) nog 140 nieuwe games gaan verschijnen, waaronder een nieuwe SOCOM, God of War: Chains of Olympus en Silent Hill: Origins.

Al deze 140 PSP-games, en de games die al verkrijgbaar zijn zullen gespeeld kunnen worden op de vernieuwde PSP. Deze PSP zal in september in de VS verschijnen en bevat een 4.3 inch scherm, bevat een betere batterij die zich sneller op zal laden, is 33 procent lichter, 19 procent dunner en zal net als zijn broertje spellen van UMD afspelen. De PSP Lite, zoals het apparaat genoemd wordt, krijgt video out, wat het makkelijk zal maken om te switchen van PSP naar groot scherm. Het belangrijkst aan een handheld is natuurlijk de kleur en daarvan zal de PSP Lite er meerdere krijgen. Natuurlijk het bekende piano-zwart, maar ook ice zilver zal beschikbaar zijn. Voor de handhelds zullen waarschijnlijk ook bundels gaan verschijnen. Een bundel met een PSP Lite, een game, 1 GB Memory Stick en UMD film zal over de toonbank gaan voor 199,99 dollar. In Europa zal dat waarschijnlijk 199,99 euro worden.
(meer...)


De PSP lite


Sony ziet in de toekomst een belangrijke rol weggelegd voor online gamen. PlayStation Network, zoals de online gaming service van Sony heet, heeft binnen zeven maanden twee miljoen users gekregen. Al deze users hebben gezamelijk twintig miljoen downloads gemaakt. Deze downloads zijn bijvoorbeeld kleine games, maar ook extra levels of andere uitbreidingen voor reeds uitgegeven games. Momenteel zijn er meer dan tachtig games en gamepacks in ontwikkeling en deze zullen allemaal voor maart 2008 gaan verschijnen.

Een belangrijk onderdeel van PSN is Home. Elke PSN-user krijgt zijn eigen online huis waarin hij andere users uit kan nodigen en vanuit waar games gestart kunnen worden. Vanuit je Home zul je gemakkelijk een multiplayergame op kunnen zetten met de mensen die op dat moment in je Home aanwezig zijn. Je 'Home' kun je opfleuren met verschillende items waarbij ook andere elektronica gebruikt kan worden. Je kan bijvoorbeeld met je telefoon een foto maken en deze vervolgens naar je PS3 sturen, waarna de foto op de muur kan komen te hangen als poster. De Home-omgeving heeft wat weg van de wereld van Second Life, al ziet het er veel mooier uit.





Singstar en Home


Singstar is één van de games die PSN echt succesvol zal gaan maken, volgens Sony. In de online Singstore kunnen honderden liedjes (tegen betaling) worden gedownload, maar clips van je eigen zangtalenten kun je ook delen met vrienden. Zoals Sony het zelf zegt: "iTunes meets Myspace".

De PlayStation 3 zal nog 120 nieuwe games krijgen, waarvan er vijftien exclusief voor de console van Sony zijn. Onder deze games onder andere Metal Gear Solid 4, de allerlaatste game uit de reeks. Andere langverwachtte titels die onderweg zijn, zijn Gran Turismo 5 waarvan de prologue-versie er dit najaar aan zal komen, het Nederlandse Killzone 2 en de God of War look-a-like Heavenly Sword. Ubisoft is hard aan het werk aan de shooter Haze en sadisten kunnen gaan genieten van Pain, een grappige game waarbij alles draait om pijn doen. Unreal Tournament 3 is aangekondigd als exclusieve game en zal voorlopig alleen op de PC en PS3 te spelen zijn. Ook op innovatief gebied komt er een mooie game aan: Echochrome is een game die getekend lijkt door MC Escher. Deze puzzelgame komt niet alleen naar de PS3, maar ook naar de PSP.




Echochrome en Killzone 2


Tot slot zijn er nog een aantal onbekende games die NCsoft zal gaan ontwikkelen. NCsoft is het bedrijf achter succesvolle MMORPGs als City of Heroes en Guild Wars. Sony heeft bekend gemaakt dat er een overeenkomst is gesloten met NCsoft voor de ontwikkeling van exclusieve games voor de platformen die Sony ondersteunt. Dit kunnen compleet nieuwe games zijn, maar ook games die voortborduren op eerdere games van NCsoft.
(meer...)

Hoewel er weer een overload aan informatie geweest is tijdens de persconferentie, is het belangrijkste eigenlijk onbesproken. In de Verenigde Staten is de PlayStation 3 console enkele dagen geleden honderd dollar goedkoper geworden, waardoor het apparaat nu 499 dollar kost. Een dergelijke prijsverlaging voor Europa is helaas ook deze avond niet aangekondigd.
(meer...)

Hoewel dit de laatste van de drie grote persconferenties was, moet de E3 nog van start gaan. De komende dagen zul je op FOK!games nog veel nieuwtjes, screens en trailers kunnen vinden.

Voor al het andere nieuws omtrent de E3 kun je natuurlijk ook terecht op FOK!games

Check Mii Out!

Reggie heeft tijdens de Nintendo E3 conferentie een nieuw Wii-kanaal aangekondigd. Dit kanaal, Check Mii Out, draait zoals de naam al zegt om je eigen gemaakte Mii('s).

In dit kanaal is het mogelijk je Mii te laten beoordelen door anderen. Een soort Sugababes voor de Wii dus!


I'm about kickin' ass

Wanneer het nieuwe Mii kanaal online gaat is nog niet bekend.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.