Karaoke wordt verboden in Noord-Korea

Djeez
De Zuid-Koreaanse hulporganisatie Goede Vrienden kwam vandaag met het nieuws naar buiten dat hun favoriete uitgaansgelegenheid straks verboden is bij hun noorderburen. De regering van Noord-Korea heeft namelijk opdracht gegeven alle karaokebars te sluiten. Het communistische land hoopt hiermee buitenlandse invloeden tegen te gaan.

De regering zegt zelf dat de maatregel slechts is bedoeld om te voorkomen dat het 'antisocialisme' te ver doordringt in de Noord-Koreaanse ideologie en cultuur. De Goede Vrienden brachten ook het nieuws dat de autoriteiten van Noord-Korea 's nachts razzia's hebben gehouden om mobiele telefoons en illegale DVD's boven water te krijgen.

Noord-Korea zou ook ruimtes waar films worden vertoond hebben verboden. FOK!kers in dat land zouden dit nieuws niet kunnen lezen, want ook het gebruik van de computer is aan banden gelegd. Wie voortaan gebruik wil maken van een computer, moet toestemming hebben van de autoriteiten. Hetzelfde geldt voor faxapparaten. Dit meldde de Zuid-Koreaanse krant Dong-A Ilbo.

Alle maatregelen ten spijt, is de Zuid-Koreaanse popcultuur aan een opmars bezig in Noord-Korea. Volgens vluchtelingen worden CD's met Zuid-Koreaanse films en televisieseries naar hun noorderburen gesmokkeld.