FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 26 juni 2007

Militairen vertellen Koningin over Afghanistan

Icoon KoningshuisPer helikopter bracht Koningin Beatrix gisteren een bezoek aan de militaire kazerne in het Brabantse Oirschot. Daar sprak zij met soldaten die pasgeleden zijn teruggekeerd uit Afghanistan. Eerst was er een gesprek met een aantal commandanten.

De koningin heeft zich door een twintigtal militairen laten informeren hoe het was in Afghanistan, wat zij hebben gezien en hebben meegemaakt. Later sprak ze ook met een psycholoog, een dominee en een maatschappelijk werkster. Beatrix is uiteindelijk tweeëneenhalf uur op de kazerne gebleven.

De militairen waren aangenaam verrast. “Ze vonden de koningin erg toegankelijk en open, terwijl het koningshuis afstandelijkheid lijkt uit te stralen,” liet een woordvoerder van de kazerne weten. Vanwege de veiligheidsrisico's waren er maar een paar mensen op de hoogte van haar komst.

Chefkok van Las Palmas bekend

Icoon TelevisieTijdens een live-uitzending van Hermans Helden is Erik van Dam gekozen tot de nieuwe chef van Las Palmas, het grootste visrestaurant van Nederland, eigendom van tv-kok Herman den Blijker en zijn zakenpartner David Crouwel.

Erik van Dam en Krispijn Wessel vochten met zes andere koks wekenlang om de nieuwe baan onder Hermans vleugels. Iedere aflevering viel er een af, totdat Erik en Krispijn overbleven. Erik van Dam is de uiteindelijk winnaar die het moet gaan maken op de Kop van Zuid in Rotterdam. Hij moet onder andere de keukenbrigade gaan samenstellen.

De verkiezing van de chefkok viel samen met de opening van Las Palmas. Vele prominente gasten, waaronder de Rotterdamse burgemeester Ivo Opstelten waren daarbij aanwezig.

Herman met zijn helden.

Nieuwe problemen voor Xbox 360?

De berichten zijn vooralsnog schaars, maar met de Red Rings en Disc Scratches in het achterhoofd is het niet geheel ongeloofwaardig.

Op de Xbox 360-fora duiken verschillende berichten op van mensen die melden dat hun console weigert video te tonen. Verschillende gebruikers melden dat tijdens de game het scherm ineens op zwart gaat, op een witte lijn onder in beeld na. De audio blijft wel gewoon doorspelen.
De meeste gebruikers krijgen deze problemen na de console een redelijke tijd te hebben gebruikt en na geen eerdere problemen te hebben gehad.


Y'know? Things break!

Politiestagiair veroorzaakt dood 14-jarige

Icoon PolitieAfgelopen weekend is in Marseille, Frankrijk, de 14-jarige Nelson overreden door een politieauto. De bestuurder was Yohan B., een poltiestagiair die gisteren verhoord is. Voorlopig is hij weer op vrije voeten gesteld. Tegen hem lopen drie aanklachten: buitengewone hoge snelheid, het niet verlenen van voorrang aan een voetganger en door rood licht rijden. Voorlopige onderzoek wijst uit dat geen van de drie overtredingen noodzakelijk waren op dat moment. De politiestagiair heeft een half jaar geleden zijn opleiding voltooid.

Nelson en drie vrienden staken net over toen hij aangereden werd. Hij werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht en lag daar tot zondagavond in coma, waarna hij overleed. Vrienden van de ouders van Nelson zeggen dat de familie verscheurd is door het verlies. Zij krijgen veel steun. “Al die berichten zijn mooi, maar ze zorgen er niet voor dat ik mijn zoon weer terugkrijg,” zegt de vader van Nelson. Volgens de advocaat van de familie is het drama ‘extra gevoelig’ omdat dit veroorzaakt is door degene die normaal veiligheid moet waarborgen.

Er zal nog verder onderzoek gedaan worden om te kunnen achterhalen wat er precies is gebeurd. Het gedrag van de collega’s die bij de stagiair in de auto zaten wordt ook onder de loep genomen en ook zij kunnen sancties krijgen. “Echter, als het op daadwerkelijke juridische straf uitloopt. is alleen de bestuurder van de auto verantwoordelijk”, laat een procureur weten.

Square Enix developer prefereert PlayStation 3

Tetsuya Nomura, ontwikkelaar bij Square Enix heeft in een interview met Dengeki Magazine aangegeven dat de PS3-console de enige machine is die technisch in staat is om de ontwerpers en ontwikkelaars een product af te leveren dat het dichtst bij hun verbeelding staat.

"It's not just about how pretty the graphics are but more of how much limited [we think he means unlimited] amount of movement we can put in one go and how big our imagination and ideas are."

Daarnaast vertelde hij dat XIII wordt aangegrepen om de stijl en gameplay van Final Fantasy onder handen te nemen. Ze hopen zo de spanning en beleving van Third-Person-Shooters over te brengen in Final Fantasy. Om dit te bereiken zal de camera dichter bij de karakters geplaatst worden. Eerdere Final Fantasies hadden voornamelijk een "audience-camera" waardoor je je meer een toeschouwer dan deelnemer voelt.

[Update] Sony komt niet met Wii-kloon

De geruchten zijn de wereld nog niet uit. Het blad Electronic Gaming Monthly komt met het verhaal dat Sony de PlayStation 2 wil herpositioneren als een goedkope console met dezelfde mogelijkheden als de Wii, inclusief een Wiimote- en nunchuck-kloon besturing. De vernieuwde PlayStation 2 zou rond de feestdagen voor ongeveer honderd dollar te koop moeten zijn.

Sony bezit de kennis om de Wii na te bouwen, en de kracht van de PlayStation 2 doet niet onder van die van de Wii. Door de PlayStation 2 te herpositioneren als Wii-kloon hoopt het bedrijf een graantje mee te pikken van het succes van de Wii. Het bedrijf kopieert hiermee Nintendo's strategie om de casual gamer aan te spreken en zich niet puur op de hardcore gamer te richten. Met een prijs van honderd euro voor de vernieuwde PS2 tegenover 250 euro voor een Wii, maakt Sony zeker kans om Nintendo in de casual gamermarkt van de troon te stoten.

Met dank aan alle submitters

Update 22:45

Sony zegt dat er helemaal geen plannen zijn voor een Wii-achtige controller voor de PS2:

This rumor is absolutely not true. There are currently no plans to add motion-sensing capability to the PlayStation 2 controller.

Met dank aan BB-boy voor het melden van deze update

Real Zaragoza haalt Paredes

De dichte verdediging van Getafe loopt deze zomer leeg. Real Zaragoza was er na de seizoensafloop als de kippen bij om linksback Javier Paredes te contracteren.

Zaragoza, dat zich met een zesde plaats wist te kwalificeren voor de UEFA Cup, zocht versterkingen in de achterhoede. Met de 24-jarige Paredes is de eerste zomeraankoop binnen. Getafe zag centrale verdediger Alexis al vertrekken naar Valencia.

Paredes kwam van Real Madrid Castilla, het jeugdteam van Real Madrid. Hij kon daar niet doorbreken, waarop hij verkaste naar Getafe, dat op zijn beurt promotie afdwong. De Madrileense club kende een goed seizoen, waarin de bekerfinale nipt werd verloren van Sevilla, maar niet voordat Barcelona in de halve finale een klassieke oorwassing ontving. Met het behalen van de finale kan ook Getafe zich opmaken voor de UEFA Cup.

Boeren verdienen meer

Icoon FinancieelHet inkomen van Nederlandse boeren is gestegen. Ondernemers in de land- en tuinbouw verdienden vorig jaar gemiddeld 55.000 euro. Dat is meer dan in de vijf jaar ervoor, blijkt uit onderzoek van de universiteit van Wageningen.

De stijging komt onder meer doordat land- en tuinbouwproducten duurder zijn geworden en doordat de boeren hogere subsidies kregen.

De verbeteringen gelden voor de meeste sectoren, alleen melkveehouders, kuiken- en kalverbedrijven verdienden iets minder.

Het Landbouw Economisch Instituut (LEI) van de universiteit in Wageningen zegt ook dat 30 procent van de agrarische gezinnen nog wel minder dan 25.000 euro verdiende, maar 15 procent verdiende meer dan een ton.

Trauma Center: Second Opinion komt 10 augustus

Nintendo heeft bekend gemaakt dat de Wii-game Trauma Center: Second Opinion op 10 augustus dit jaar in de winkels zal komen te liggen. Eerder al verscheen er een Trauma Center game op de Nintendo DS waarin je met de stylus bepaalde operaties uit moest voeren. Dit concept wordt voortgezet op de Wii dus dit keer zul je zowel de nun-chuck als de Wii-mote moeten gebruiken om in mensen te snijden.Geen opvolgers voor Killer Instinct en Jet Force Gemini

Ontwikkelaar Rare heeft gezegd dat er geen geheim team bezig is met vervolgen voor Killer Instinct en Jet Force Gemini. Hiermee reageert het bedrijf op maanden- zoniet jarenlange geruchten hierover.
"[...]
Purely out of contractual obligation, no, we're not working on KI3, no, we don't have a secret team in the basement finishing off JFG2, no, we're not brainstorming an exciting sequel to It's Mr. Pants and traditionally we're not big players in the RPG market either.
[...]"


Over andere franchises zoals Banjo is niets gezegd, dus wie weet komt daar wel een vervolg op. Tot slot gaat er nog een gerucht dat Donkey Kong 64 naar de DS komt, zodra hier meer duidelijkheid over is lees je het hier.

Rectificatie van Yvonne van Hertum?

Daar gaan we weer. Bijna waren we van haar af, maar toch weet ze de media weer te bereiken. De pedojaagster is weer los. Nou ja los, als ze zo doorgaat zit ze vast.
De Haagse rechtbank heeft een uitspraak gedaan naar aanleiding van een kort geding welke één van de vermeende pedofielen heeft aangespannen.

De uitspraak houdt in dat Yvonne van Hertum ongefundeerde informatie heeft geplaatst op de website die inmiddels ter ziele is. Hierdoor is deze persoon, L. van der Z. genaamd, ten onrechte publiekelijk veroordeeld.
Het zou ook een keer tijd worden dat iemand gewoon het lef had om hier tegen op te treden. Maar door de dreigementen van Yvonne zoals "de media kijkt hier ook naar, dus..." en "Stop Kindersex heeft hele goede banden met de politie" of "Stop Kindersex zit nu achter u aan".
Tja, dan kan je wel zeggen dat er niks is gebeurd, maar Yvonne van Hertum gelooft je toch niet.

Laten we nu juist de logs van betreffende chat nog hebben.

Snel nieuwe coach voor Michaëlla Krajicek

Nadat ze vanmiddag de tweede ronde op Wimbledon heeft weten te bereiken, liet Michaëlla Krajicek weten dat ze binnenkort bekend zal maken wie haar nieuwe coach gaat worden.

"Ik heb een lijstje met vier namen. Ik ben wat aan het rondvragen over de kandidaten. Mijn vader is het in elk geval eens met de namen die ik op mijn verlanglijstje heb staan,” aldus Misa die nu wordt gecoacht door haar vader. Vader Petr heeft echter aangegeven dat hij minder vaak op reis wilt. "Het is de bedoeling dat mijn nieuwe coach al met mij mee gaat naar de toernooien in Amerika.”

Gerrit Zalm naar DSB Bank

Icoon Economie Gerrit Zalm heeft een baan geaccepteerd als hoofdeconoom bij DSB Bank. DSB Bank is eigenaar van de 'leenbanken' Frisia Financieringen, Becam, Postkrediet en Lenen.nl. De switch van Zalm is opmerkelijk, omdat hij in zijn periode als minister van Financiën deze leenbanken oplichting noemde.

Zalm wilde in februari als minister actie ondernemen om reclames van de leenbanken tegen te gaan. Hij noemde de reclames van de leenbanken 'misleidend'. De bedrijven moesten volgens Zalm "aan de schandpaal genageld worden". Ook de Consumentenbond had kritiek op de bewuste kredietreclames.

Volgens economisch tijdschrijft Quote wilde DSB Bank Zalm inzetten om kredieten te promoten in reclames. Eerder deed Frits Bom dit als bekende Nederlander. Zalm zou hier echter niet akkoord mee zijn gegaan. Naast een functie bij DSB Bank zal Zalm ook bij PriceWaterhouseCoopers gaan werken.Begrotingstekort? Ga gewoon naar lenen.nl

Campagne: hardrijders hebben 'klein pikkie'

Icoon OngelukEen opvallende campagne moet in Australië de verkeersveiligheid vergroten. In de reclame laten vrouwen hun pink zien aan jonge mannen die het gaspedaal te diep intrappen. Het gebaar symboliseert een kleine penis. De bedoeling van de campagne is om hardrijden sociaal onacceptabel te maken onder jonge automobilisten.

Volgens de Roads and Traffic Authority (RTA) werkten voorgaande campagnes niet. Daarin werd gebruik gemaakt van een afschrikkingstactiek, met beelden van ongelukken met doden en gewonden. Met de nieuwe campagne, die te zien is op televisie, in de bioscoop, in bushokjes en op internet, hoopt men nu wel succes te boeken.

Met de campagne wil men jonge hardrijders aanpakken waar het pijn doet. "De campagne wil hardrijders erop wijzen dat ze niet 'de grote man' zijn. Volgende keer zullen ze hopelijk een tweede keer nadenken over wat hardrijden met hun imago kan doen, want dat is uiteindelijk het belangrijkste voor die gasten", aldus woordvoerder John Whelan.

Niet iedereen ziet wat in de campagne. Australisch parlementslid Andrew Fraser: "De vergelijking tussen snel rijden en een kleine penis is misschien grappig, maar in een educatiecampagne lijkt het me oppervlakkig."

De voorbije drie jaar werd bijna een op de drie ongevallen in Australië veroorzaakt door chauffeurs tussen 17 en 25 jaar.


De televisiespot. Slogan: 'Speeding. No-one Thinks Big of You.'

[Update] Xbox 360 Elite mogelijk vanaf augustus verkrijgbaar

Volgens een Spaanse website gaat Microsoft de vernieuwde Xbox 360, genaamd Xbox 360 Elite, op 24 augustus dit jaar introduceren. Deze nieuwe versie zal 50 euro duurder worden dan zijn 400 euro-kostende broertje.

Zodra de Elite in de winkels verschijnt is er een kans dat de Core-editie uit de winkels gehaald zal worden, maar hier is verder nog niks over bekend.

Er is nog geen reactie van Microsoft verschenen.

Update:
Het bericht op de Spaanse website is weg gehaald en de vraag is of dit komt doordat het verkeerde informatie was, of dat Microsoft dit nog niet bekend wilde maken?

NAC huurt Gorter van PSV

NAC Breda huurt komend seizoen Donny Gorter van PSV. De negentienjarige aanvaller keert daarmee terug bij de club waar hij in de jeugd al speelde.

Gorter verruilde de jeugdafdeling van NAC Breda vier jaar geleden voor die van PSV. Tot op heden wist hij niet door te breken bij de landskampioen. De zoon van voormalig prof Edwin Gorter, bekend door het incident waarbij hij Björn van der Doelen in diens oog prikte, hoopt dan ook dat zijn tijdelijke rentree bij NAC Breda hem een debuut in de eredivisie gaat opleveren.

Veel sterren van Tien toch naar RTL

Icoon Media RTL-baas Fons van Westerloo heeft verklaard veel sterren van Tien over te willen nemen na de fusie van de zenders. De sterren zijn ontslagen bij Tien, maar kunnen bij RTL voor een nieuw contract in aanmerking komen. Dat heeft hij gezegd in RTL Boulevard.

Met name de sportpresentators kunnen snel bij RTL4 aan de slag voor de eredivisie. RTL zal namelijk alle voetbalrechten overnemen. Wilfred Genee, die volgens Van Westerloo met enige ruzie RTL verliet, mag ook terugkomen. Verder is er plek voor Humberto Tan en Jan Joost van Gangelen. "We gaan ongelooflijk veel sport doen. Ik hoop echt van harte dat die gasten allemaal meegaan". Ook Beau van Erven Dorens kan de overstap maken. Van Westerloo heeft het niet gehad over Bridget Maasland. Producent IdtV meldt dat Jack Spijkerman verder kan gaan met het programma Koppensnellers op RTL.

Eerder werd al bekend dat Linda de Mol niet ontslagen zou worden. In november zal zij bij RTL het programma Miljoenenjacht presenteren. Verder zal RTL de goedlopende Tien-shows blijven uitzenden. Zo zullen Voetbalvrouwen, Expeditie Robinson, Joling & Gordon over de Vloer, Gooische Vrouwen en meer dramashows naar RTL gaan. Deal or No Deal zal dagelijks te zien zijn op RTL5. Ook de radiozender Radio 538 gaat mee in de fusie met RTL.

Fons van Westerloo leek de Gouden Kooi maar niets te vinden, maar ook deze show zal doorgaan op RTL. Talpa-directeur John de Mol had verklaard deze show graag internationaal te willen verkopen. Dat zou mislukken als RTL niet doorging met het uitzenden van de show. Van Westerloo had daar begrip voor en zei tevens de kijkcijfers te waarderen. Al moet de show misschien wel veranderen, omdat het anders mogelijk niet toegestaan is van de Luxemburgse mediawet.

Voetbalrechten naar RTL

Komend seizoen zullen de samenvattingen van de duels uit de Eredivisie te zien zijn op RTL. De Luxemburgse zender neemt Tien over, zo werd vandaag bekend. Als onderdeel van de overname gaan ook de voetbalrechten naar RTL.

Het is onduidelijk of al het personeel van Tien mee verhuist naar RTL. Het voetbal was de grote kracht van de zender, verder flopten de meeste programma's. Tien zendt niet alleen de Eredivisie, maar ook de KNVB Beker en de uitwedstrijden van Oranje uit. Bovendien was ook het Europees kampioenschap voor spelers onder de 21 bij de commerciele zender te zien.

Special: De persconferentie van....

Vanmorgen vond in Rotterdam een persconferentie plaats voor de Bavaria City Racing. Dit Race-spektakel wat voor de derde keer gehouden zal worden vindt plaats in het weekend van 17 tot en met 19 augustus 2007.

De persconferentie werd begonnen met een primeur. Ferry Corsten, de huidige nummer 6 dj van de wereld, heeft voor het evenement een theme-song geschreven. Het nummer 'The Race' is geinspireerd door hoe kan het ook anders de Formule 1. Bij het nummer is ook een videoclip gemaakt met beelden van het evenement.

Al snel bleek dat na deze primeur opnieuw een primeur in de lucht hing. Bavaria-directielid Peer Swinkels wist te melden dat op dit moment Herman Vaanholt en een team van Bavaria in Moskou bezig zijn om het evenement ook in Moskou op te zetten. Rotterdam Racing directeur Robert Heilbron meldde dat het Formule 1 team van Spyker gecontracteerd was en dat ook een afvaardiging van de Champ Cars World Series de straten van Rotterdam onveilig zal komen maken.

Voor het eerst zal er dit jaar nog een evenement naast de city race plaatsvinden, Racesalon. De Racesalon vindt plaats op vrijdag 16 augustus 2007 en op zaterdag 18 augustus in het Ahoy' complex in Rotterdam. Tijdens de Racesalon kunnen de autosport fans hun hart ophalen. Ze kunnen meehelpen met een bandenwissel en er zullen donut en burn-out demonstaties plaatsvinden.

Voor fotos van het evenement in 2006 kun je hier kijken. Voor beelden kun je hier kijken.


vlnr: Robert Heilbron (Rotterdam Racing) Pieter Leeuw (Spyker F1) en Peer Swinkels (Bavaria)

RTL neemt tv-zender Tien over

Icoon TelevisieDe familiezender Tien van John de Mol wordt overgenomen door RTL. Het personeel van beide televisiestations wordt op dit moment ingelicht, heeft het bedrijf bevestigd aan de NOS. Mediabedrijf Talpa gaat nauw samenwerken met RTL, bijvoorbeeld op het gebied van tv-formats. Er zal sprake zijn van een fusie, John de Mol's Talpa Media krijgt een kwart van de aandelen van RTL.

Talpa was al langer in onderhandeling met zowel RTL als SBS om de zender te verkopen. Bronnen rond die onderhandelingen zeggen dat ook de voetbalrechten overgenomen worden door RTL. Of ook alle sterren van Tien meegaan naar RTL is nog niet duidelijk.

Het hing al lang in de lucht dat de kwakkelende zender overgenomen zou worden door RTL. De kijkcijfers van Tien blijven dalen en er zijn al vele tientallen miljoenen euro's ingepompt.


De Telegraaf kreeg er in maart al lucht van dat er iets gaande was

Met dank aan BoKkE, Tinuzzz_Talpa, chopke en Jimbolino voor de submit.

Fatima Moreira de Mélo populairste babe

Icoon ShowbizzHockeyster Fatima Moreira de Mélo mag zich Babe of the Year 2007 noemen. In een internetverkiezing versloeg ze, welliswaar vrij nipt, musicalster Chantal Janzen. Moreira de Mélo en Janzen hadden zich uit 64 populaire babes weten te plaatsen voor de finale, waarin de hockeyster uiteindelijk ruim 200 stemmen meer ontving.

De verkiezing werd georganiseerd door Mokkels.nl. Aan de Battle of the Babes-verkiezing deden dit jaar 15 debutantes mee. De hoogst eindigende nieuwkomer is belspelletjespresentatrice en soapactrice Gigi Ravelli. Zij eindigde op de zevende plaats.

Naast hockeyster is Moreira de Mélo zangeres, presentatrice op Tien en het gezicht van een reclamecampagne van de Rabobank. Daarnaast is ze ook afgestudeerd juriste.

Fatima Moreira de Mélo op de cover van de FHM
Fatima Moreira de Mélo op de cover van de FHM

Ontwikkelen, kun je het zelf beter?

De beste stuurlui staan aan wal en dat kun je nu bewijzen. Als je denkt leukere games te kunnen maken dan de grote ontwikkelaars is er voor jou de speciale Hydra Console Game Development Kit.

Met deze uitrusting kun je 8-bit games in elkaar draaien. Het enige dat je nodig hebt is een PC en enige kennis van BASIC of de C-talen. Voor een kleine 200 pond, zo'n 350 euro, kun je de Hydra Development Kit aanschaffen. Inbegrepen naast de Hydra console zijn handleiding, muis, keyboard, gamepad en cartridges om de spellen op te kunnen bewaren.

Het resultaat van je huisvlijt is vervolgens gewoon te spelen op de tv. Meer informatie over de kit kun je hier vinden.
Publiekslieveling Henman door

Tim Henman, dé publiekslieveling op Wimbledon, heeft in een over twee dagen uitgesmeerde thriller de Spanjaard Carlos Moya opzij gezet. De Brit won uiteindelijk met 3-6, 6-1, 7-5, 2-6 en 11-13.

Gisteren werd de partij in de vijfde set, bij een 5-5 stand, wegens de invallende duisternis afgebroken.

Op 11-12 kreeg de Brit twee matchpoints, maar de als 25ste geplaatste Spanjaard wist zich terug te knokken. Uiteindelijk moest er een dubbele fout van Moya aan te pas komen om de overwinning alsnog naar Henman te laten gaan.

Zweedse gevangenen houden recht op porno

Icoon Not Safe For Work (NSFW)Gevangenen in Zweden die zijn veroordeeld voor seksdelicten, blijven het recht houden om porno in hun cellen te bekijken. De hoogste rechtbank in Stockholm besliste afgelopen week dat de Zweedse gevangenis- en reclasseringsautoriteiten pornoblaadjes niet langer mogen weigeren aan een veroordeelde verkrachter. Dit tot ongenoegen van de gevangenisbesturen.

De rechtszaak was aangespannen door een veroordeelde man. Functionarissen van de gevangenis hadden beargumenteerd dat het bekijken van porno het reclasseringsproces van de man zou belemmeren en dat het een veiligheidsrisico met zich meebracht voor de gevangenisbewaarders en andere gevangenen, omdat de man zou kunnen vervallen in crimineel gedrag.

Het gerechtshof besliste echter dat de gevangenis niet voldoende heeft kunnen aantonen dat de pornoblaadjes de veiligheid in gevaar brengen. Tegen de uitspraak is geen beroep meer mogelijk.

Functionarissen hebben de Zweedse regering nu gevraagd om de wet te wijzigen, zodat ze wel pornoblaadjes in de gevangenis kunnen blijven weren. Overigens zijn pornofilms, pornotelevisiekanalen en pornosites al wel verboden in de gevangenissen, net als kinderporno en harde porno.

Franzeiko van Jole

"Ja, die meneer daar links, naast die vrouw met dat geblondeerde haar?..?"

"Meneer Bauer, mijn naam is John ter Beek uit den Haag, en ik wou even kwijt dat ik je laatste uitvoering van 'heb je even voor mij' erg plezierig vond. Het heeft me laten genieten van een mooi moment dat ik ervoer toen ik het liedje voor het eerst hoorde. Dat heeft bij mij de aanzet gegeven om een kaartje te kopen voor dit concert."

NS vertoont Live Earth op grote stations

Icoon VervoerTreinreizigers in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Leiden kunnen 7 juli niet om het wereldwijde klimaatevenement Live Earth heen. Op de centrale stations in deze steden verrijzen grote schermen waarop de concerten van een reeks popartiesten zijn te volgen.

De schermen zijn een initiatief van de Nederlandse Spoorwegen, een van de twee hoofdsponsoren van Live Earth Nederland. NS probeert verder met een voordeelactie bezoekers naar het evenemententerrein in Amsterdam te lokken. Wie een enkeltje Amsterdam koopt, kan in het Westerpark een gratis kaartje ophalen voor de terugweg.

Wimbledon: Michaëlla Krajicek naar tweede ronde

Icoon WimbledonMichaëlla Krajicek heeft zich voor het eerst weten te plaatsen voor de tweede ronde van Wimbledon. De Nederlandse was in de beslissende derde set te sterk voor haar Israëlische opponente Tzipora Obziler. Het werd 6-2, 6-7 en 6-1.

Gisterenavond werd de wedstrijd gestaakt doordat het veld glad werd en de invallende duisternis. Er waren toen twee sets gespeeld. Krajicek zal het in de volgende ronde opnemen tegen de Engelse Katie O'Brien.
-
Zie voor meer sportnieuws FOK!sport.

Krajicek naar tweede ronde Wimbledon

Michaëlla Krajicek heeft zich voor het eerst weten te plaatsen voor de tweede ronde van Wimbledon. De Nederlandse was in de beslissende derde set te sterk voor haar Israëlische opponente Tzipora Obziler 6-2, 6-7 en 6-1.

Gisterenavond werd de wedstrijd gestaakt doordat het veld glad werd en de invallende duisternis. Krajicek zal het in de volgende ronde opnemen tegen de Engelse Katie O'Brien.

Klose per direct naar Bayern

Miroslav Klose verruilt Werder Bremen voor Bayern München. Dat meldt Bayern München op haar website. De club betaalt naar verluidt tien miljoen euro voor de topscorer van het WK van vorig jaar.

Het was al langere tijd bekend dat de 29-jarige Klose naar Bayern zou gaan. De vraag was lange tijd alleen wanneer de Duitser de overstap zou maken naar de Zuid-Duitse Rekordmeister. Zijn contract bij Werder liep nog tot medio 2008 en die club was aanvankelijk niet van plan om de spits te verkopen aan een directe concurrent. Bayern was echter bereid om diep in de buidel te tasten voor de spits en daardoor veranderde de clubleiding van Werder alsnog van gedachten.

Klose wordt overmorgen medisch gekeurd in München en zal vervolgens zijn handtekening zetten onder een vierjarig contract.

Mauresmo door op Wimbledon

Amélie Mauresmo is goed begonnen op Wimbledon. De titelverdedigster plaatste zich voor de tweede ronde dankzij een eenvoudige 6-1 en 6-3 overwinning op de Amerikaanse Jamea Jackson.

De Francaise begon moeizaam aan de partij, en moest in de openingsgame een breakpoint wegwerken. Nadat ze dat wist goed te maken, walste ze eenvoudig over Jackson heen. De Amerikaanse scoorde in de eerste set maar twaalf punten.

De Amerikaanse nummer 158 van de wereld kon Mauresmo in het tweede bedrijf meer weerstand bieden, maar echt gevaarlijk werd ze niet. Het klasseverschil was gewoonweg te groot, al sprong Mauresmo slordig met de kansen om want ze liet 4 van de 6 breekpunten onbenut.

Les homoversieren gaat Duitsers te ver

In Duitsland heeft de politiek verboden dat een school in Berlijn nog langer les geeft over hoe je homo's moet versieren. De les - een rollenspel voor leerlingen vanaf 14 jaar - werd gegeven om zo de vooroordelen tegen homoseksuelen te kunnen beslechten.

Duitse politici waren er niet erg van gecharmeerd. Een woordvoerder van de Duitse liberalen liet weten dat het ''noodzakelijk is om te leren over homoseksualiteit, discriminatie en intolerantie. Maar volgens ons kan dat ook op een andere manier. Leren hoe je een homoseksuele man versiert in rollenspelen met 14-jarigen is in onze ogen compleet fout.''

Een Berlijns raadslid van de sociaal-democraten verdedigt echter de lessen. ''De bedenkers gebruikten jongerentaal en de oefeningen leken ons heel geschikt voor op school. We zullen ze niettemin vragen of ze misschien hetzelfde doel kunnen bereiken met minder informele taal.''

Brussel zoekt plek op YouTube

Icoon InternetDe Europese Commissie gaat zich begeven op de internetsite voor videofilmpjes YouTube. Eurocommissaris Margot Wallström (Communicatie) wil de EU daarmee dichter bij de Europese burger brengen.

Wallström presenteert haar plannen vrijdag, maar lichtte dinsdag alvast een tipje van de sluier op. Het is niet haar bedoeling om met grappige filmpjes de concurrentie met clips over Paris Hilton aan te gaan, maar wel wil ze het werk en de besluiten van de Europese Commissie inzichtelijker maken voor de burgers. De Commissie, het dagelijks bestuur van de EU, gaat ook het aantal weblogs van commissarissen uitbreiden.


Eu-tube ?

Spaans meisje overlijdt in achtbaan Disneyland

Icoon OngelukEen 14-jarig meisje uit Spanje is maandag overleden na een ritje in een achtbaan in Disneyland Parijs. Enkele leeftijdsgenoten troffen het meisje na de rit buiten bewustzijn aan in de Rock'n Roller Coaster.

Een woordvoerder van Disneyland Parijs zei dinsdag dat de pogingen het meisje te reanimeren mislukten. Toen de politie arriveerde, was de jonge Spaanse overleden. De zegsman zei dat er geen technische mankementen aan de Rock'n Roller Coaster zijn geconstateerd. De attractie blijft echter gesloten tot de precieze oorzaak van de dood van het meisje bekend is.

"Tour moet geloofwaardigheid terugwinnen''

Christian Prudhomme, de directeur van de Ronde van Frankrijk, heeft in een interview met de krant Le Monde gezegd dat de Tour zijn geloofwaardigheid moet zien terug te winnen. De Fransman heeft toegegeven dat de recente dopingschandalen in de wielersport de Tour schade hebben berokkend.

"Natuurlijk is de Tour beschadigd, maar het is een sterk merk. Welk ander evenement zou alles wat er is gebeurd kunnen overleven?", aldus de Fransman.

In de afgelopen maanden bekenden oud-renners van Team Telekom dopegebruik. De Deen Bjarne Riis gaf zelfs toe met hulp van epo de Tour van 1996 te hebben gewonnen.

"De Tour moet zijn geloofwaardigheid en waardigheid terugwinnen. De wil om doping te bevechten is aanwezig, doping is de vijand van de Tour. We zullen er alles aan doen renners te weren die de antidopingverklaring van de UCI niet hebben getekend," aldus Prudhomme.

Kans Milli Görüs op Westermoskee voorbij

BinnenlandsDe Turkse sociaal-religieuze beweging Milli Görüs heeft de kans om woningbouwcorporatie Het Oosten uit het Amsterdamse Westermoskee project te kopen, voorbij laten gaan. Dat schrijft Het Parool vandaag. Tot afgelopen vrijdag had de moskeevereniging de tijd om voor 7,5 miljoen euro de woningcorporatie uit te kopen. Maar Milli Görüs heeft niets van zich laten horen. Hiermee is volgens de krant de kans nu echt verkeken dat de vereniging een moskee in de Baarsjes kan bouwen.

Het Oosten wil op haar beurt nu de moskeevereniging uitkopen en werkt aan een bod. Volgens de woordvoerster zal dat rond de 2,7 miljoen euro liggen. Onbekend is of Milli Görüs daarmee in zal stemmen.

Verder heeft het Ontwikkelingsbedrijf van de Gemeente Amsterdam een incassoprocedure in gang gezet tegen de Turkse organisatie. Milli Görüs blijkt een achterstand te hebben bij het betalen van de erfpacht voor het terrein.

Woningbouwcorporatie Het Oosten wil zo snel mogelijk beginnen met de bouw van woningen en een parkeergarage op het RIVAterrein. Het ligt nu braak nadat in 2006 toenmalig minister Donner van Justitie nog het feestelijk startschot voor de bouw van de moskee had gegeven. Daarna is het project ten onder gegaan door financieel gesteggel binnen Milli Görüs en over de religieuze koers die de moskee zou gaan varen. Ook een waarschuwing die voorzitter Fatih Dag aan Amsterdam gaf, als de moskee er niet zou komen, viel in slechte aarde.Einde oefening

Spraakherkenning voor de Wii

Het Amerikaanse Fonix heeft onlangs een deal gesloten met Nintendo. Het bedrijf is gespecialiseerd in spraakherkenning technologie en heeft een licentie binnengsleept om mee te mogen doen aan het zogenaamde Third Party Tool Program.

Dit maakt het mogelijk voor ontwikkelaars om de speciale Fonix spraakherkenning technologie te gebruiken in hun spellen. Hierdoor hoeven producenten zelf geen tijd te steken in het ontwikkelen van de gespecialiseerde software.

Het geven van mondelinge commando's bij spellen moet beter gaan werken dankzij de samenwerking met Fonix er er zullen verschillende nieuwe mogelijkheden komen. Door de integratie van het systeem zal ook de kwaliteit van karaokespellen verbeteren, iets waar de gemiddelde Japanner erg veel waarde aan hecht.Model zonder navel in Amerikaanse Playboy

Icoon Not Safe For Work (NSFW)In de Verenigde Staten is rumoer ontstaan nadat retoucheerders van blootblad Playboy iets te enthousiast zijn geweest met het gebruik van Photoshop. Ze wilden waarschijnlijk de lichaamslijnen van het Braziliaanse model dat het blad sierde aanpassen, maar het resultaat was een ontbrekende navel.

De fout werd niet ontdekt door de medewerkers van Playboy en zo kon het gebeuren dat de uitgave met de niet goed geretoucheerde foto al 605.000 keer over de toonbank ging. Veel lezers (ja, ook in de Amerikaanse Playboy staan zeer goede interviews!) zijn nu boos, omdat ze zich realiseren dat ze genept zijn met de foto's.

Braziliaans Playboymodel, zonder navel...
Braziliaans Playboymodel, zonder navel...

LEGO universe teaser verschenen

Met LEGO kun je alles bouwen, dus ook een MMO. Van de LEGO MMO LEGO Universe zijn nu de eerste beelden verschenen. Het lijkt erop alsof je met LEGO-blokjes je eigen voertuigen en huizen kunt bouwen en het spel zal waarschijnlijk voor een groot deel gaan leunen op user created content.

Je kunt de teaser hieronder bekijken. De teaser laat verschillende delen van het spel zien, waaronder het creeren van een personage, het bouwen van je eigen voertuig en het gevecht tussen een LEGO-mannetje en een vliegende vijand.


Gewapende overval op kantoor in Breda

Icoon PolitieVanochtend rond 9.00 uur hebben twee of drie mannen een overval gepleegd op het kantoor van tuinmeubelenhandel Garden Lifestyle aan de Hoge Steenweg in Breda. Volgens FOK!-user duke3d werd de omgeving afgezet door de politie, omdat één dader zich in alle haast zou hebben verstopt in een loods naast de winkel. Een politiehelikopter werd ingezet.

Een speciaal team van de politie heeft de boel uitgekamd. Ze hielden het terrein omsingeld en klommen met ladders over hekken. De dader is voorzover bekend niet gepakt. Rond 12.30 uur beëindigde de politie de zoekactie.

De regionale krant BN/De Stem maakt ook melding van de overval. Of en hoeveel er buit is gemaakt, is volgens de krant nog niet bekend. De hevig geschrokken medewerkers zijn overgebracht naar het politiebureau waar ze slachtofferhulp aangeboden hebben gekregen.


Politie in actie (Foto: duke3d)

Met dank aan duke3d voor de submit.

ESRB houdt gametrailers beter in de gaten

ESRB, de organisatie die games beoordeelt en hen vervolgens een leeftijdsrating mee geeft zal actiever gametrailers in de gaten gaan houden. De trailer van Dark Sector is al teruggetrokken hierdoor.

Uitgever D3 van Dark Sector, welke nog niet beoordeeld is door de ESRB, gaf aan "We recently received a ruling from the ESRB," In hun verklaring staat te lezen "...stating that the two officially released Dark Sector gameplay montages have been deemed to contain excessive or offensive content; and to this end are not to be available for download or viewing, regardless of being placed behind an age gate." Het ESRB heeft verzocht om de twee Dark Sector trailers direct te verwijderen zodat zij niet langer te bekijken zijn door consumenten.

Kort hierna ontving Take-Two een zelfde soort verzoek over trailers van hun nieuwe game The Darkness. GameVideos.com, een website met veel trailers maakte vervolgens bekend dat zij door Microsoft verzocht waren om een Gears of War trailer te verwijderen van de website, klaarblijkelijk omdat deze ook in strijd is met de ESRB standaarden.

"Game publishers that do not comply with the age gate requirement are subject to enforcement actions by the ESRB," staat te lezen op de website van ESRB, maar de gevolgen van het niet naleven van deze regels zijn nog onbekend. Het lijkt er in iedergeval op dat je goed op moet letten om trailers van nieuwe spellen die niet geschikt zijn voor kinderen nog te kunnen bekijken, binnen een mum van tijd staat de ESRB op de stoep en moet de trailer weer verwijderd worden.

Hennepspoor wijst agenten de weg

Icoon PolitieAls klein duimpje baanden politieagenten hun weg op het Glazenmakershof in de Haagse wijk Leidschenveen. De agenten vonden aan deze weg een spoor van hennep dat vermoedelijk op een kwekerij uitkwam.

En jawel, het spoor van hennep ging door een brandgang naar de achtertuin van een huis. Al gauw troffen de agenten op de zolder van het betreffende huis een hennepkwekerij aan. De zolder stond vol met 225 hennepplanten. Deze planten zijn vernietigd. De 40-jarige eigenaar van het huis moet zich melden op het politiebureau.

Bakens zet zinnen op Heracles

Tim Bakens wil RKC Waalwijk verruilen voor Heracles en is bereid om desnoods een arbitragezaak aan te spannen om zijn zin te krijgen.

Bakens denkt bij de arbitragecommissie van de KNVB aan te kunnen tonen dat Heracles een positieverbetering is ten opzichte van het gedegradeerde RKC Waalwijk.

In Almelo kan Bakens een contract voor drie seizoenen tekenen, maar de Waalwijkers weigeren voorlopig om mee te werken aan een transfer.

F1-team Spyker rijdt in Rotterdam

Icoon Formule 1Het formule 1-team van Spyker komt dit jaar met coureur Christijan Albers en een nog onbekende rijder naar de Bavaria City Racing in Rotterdam. Eerder maakte ING, de hoofdsponsor van Renault, bekend dat de Franse renstal ook meedoet aan het spektakel in augustus.

Het is de derde keer dat het evenement plaatsheeft. Onlangs kwam de organisatie met de gemeente overeen dat het een vast onderdeel wordt van het Rotterdamse zomerfestivalseizoen. Die bestaat verder uit grote publiekstrekkers als het zomercarnaval en de marathon (die overigens in het voorjaar is).


Spykerhard racen in Rotterdam

Voor nieuws over de formule 1 kun je terecht op de FOK! F1manager!

Carcassonne verschijnt morgen op XBLA

Woensdag is natuurlijk Xbox Live Arcade-dag en morgen staat deze dag geheel in het teken van Carcassonne. Het spel zal 800 punten gaan kosten.

In Carcassonne trek je iedere beurt een landtegel die je aanlegt aan de landtegels die al op de 'tafel' liggen. Op de tegels staan wegen, delen van een stad, kloosters of gewoon weide. Na plaatsing van de tegel kun je hier één van je speelfiguren op zetten om vervolgens punten te verdienen als bijvoorbeeld het stuk stad wordt afgemaakt zodat het een complete stad is. Hoe groter de stad groeit, des te meer punten hij waard is, maar andere spelers kunnen proberen zich bij de stad in te kopen zodat zij ook alle punten krijgen, het is dus oppassen geblazen.

Het spel bevat standaard 72 landtegels maar kan eventueel uitgebreid worden met de uitbreidingsset "de rivier II" welke twaalf tegels toevoegd. Het spel kan met maximaal vijf spelers gespeeld worden, welke je allemaal kunt zien als ze gebruik maken van de Vision camera.Werkstraf voor valse claim PCM-aanslag

JustitiePieter Vleeming, de woordvoerder van de gedetineerdenbond EORG (Europese Organisatie ter bescherming van de Rechtspositie van Gedetineerden), is vandaag door de rechtbank in Amsterdam veroordeeld tot 220 uur werkstraf en 3 maanden voorwaardelijke celstraf. Hij krijgt de straf voor het valselijk claimen van de aanslag in november 2006 met een granaatwerper op het gebouw waar uitgeverij PCM in Amsterdam zijn kranten drukt.

De 44-jarige Vleeming zond na de aanslag een e-mail naar het ANP waarin hij liet weten dat de actiegroep RaRa het projectiel op het pand had afgevuurd. Hij heeft toegegeven dat hij de mail heeft gestuurd, maar ontkent elke betrokkenheid bij de aanslag. Hij had alleen de mail verzonden om aandacht te trekken. RaRa (Revolutionaire Anti-Racistische Actie) pleegde in de jaren 80 en begin jaren '90 een aantal geruchtmakende aanslagen op onder meer vestigingen van de Makro en het woonhuis van toenmalig PvdA-staatssecretaris van Justitie Aad Kosto. Het is nooit duidelijk geworden wie er precies achter de groep schuil ging.

In de mail stond dat de aanslag was gepleegd omdat er ''te veel onjuiste berichten over terrorisme in de media verschenen''. De rechtbank acht Vleeming schuldig aan bedreiging met een terroristisch misdrijf en bedreiging met een misdrijf tegen het leven gericht.

Vleeming kwam met zijn EORG de laatste drie jaar geregeld in de media. Zo wierp hij zich op als belangenbehartiger van bekende gedetineerden als Samir A. en Mohammed B.Pieter Vleeming namens EORG op tv

KNVB verbiedt Surinaamse vlaggen

De KNVB heeft besloten het niet meer te accepteren als spelers uitkomend voor een vertegenwoordigend team van de voetbalbond met een andere vlag zwaaien dan die met de Nederlandse kleuren erop. Dit als reactie op de actie van enkele voetballers zaterdag tijdens de wedstrijd Jong Oranje tegen Servië.

Enkele voetballers, waaronder Boy Waterman, Royston Drenthe, Ryan Donk en Gianni Zuiverloon liepen toen met Surinaamse vlaggen over hun schouders. Onder andere Foppe de Haan liet weten hier niet blij mee te zijn.

Directeur Henk Kesler liet in De Telegraaf zijn reactie horen. “Wij als KNVB scharen ons vierkant achter bondscoach Foppe de Haan, die de actie van zijn spelers als ongepast ervoer. Natuurlijk hebben wij begrip voor een spontane emotionele actie. Alleen ging dit veel verder en bleven de Surinaamse vlaggen om de spelers gedrapeerd en stonden sommigen er zelfs mee in de erehaag voor de Servische spelers en bij de prijsuitreiking door Michel Platini.”

“Het kwam over als showtime: zo van even laten zien wat ik allemaal durf. Daar hebben wij bij de KNVB heel veel moeite mee. Dergelijke uitingen horen niet bij Oranje thuis, welk Oranje we ook op pad sturen. In de toekomst zullen we het niet meer accepteren, van geen enkele speler van een vertegenwoordigend team.”

Ook Foppe de Haan en alle andere bondscoaches zijn inmiddels van de maatregel op de hoogte gesteld. “Foppe zal erop
terugkomen bij die jongens en hen duidelijk maken dat we hier niet van zijn gediend. Internationals kunnen met twee vlaggen wapperen: de Nederlandse driekleur rood, wit, blauw. Daarmee kan iedereen zich identificeren. Of met een vlag van de organisatie zijnde UEFA of FIFA.”

Honda verwacht vooruitgang met vernieuwde RA107

Het team van Honda Racing F1 verwacht tijdens de Grand Prix van Frankrijk een kleine stap in de juiste richting te zetten. Het team heeft die hoop vanwege de testresultaten van de vernieuwde RA107. Vorige week testte het team op het circuit van Jerez en introduceerde daar een aantal nieuwe onderdelen om de auto te verbeteren.

"We hebben goede progressie geboekt tijdens onze driedaagse test op Jerez. Het geweldige weer gaf ons de mogelijkheid om het volledige programma af te werken. Daarom hebben we de nieuwe aerodynamische en mechanische onderdelen goed kunnen uitproberen. Wij verwachten dan ook een kleine stap voorwaarts in zowel de kwalificatie als de race op het circuit van Magny-Cours," aldus technisch directeur Shuhei Nakamoto,

'Foppe moet Van Basten opvolgen'

Het Nederlandse voetbalpubliek heeft veel vertrouwen in de bondscoach van Jong Oranje, Foppe de Haan. Uit een onderzoek van opiniepeiler Maurice de Hond blijkt dat 75 procent in de Fries de ideale opvolger van Marco van Basten ziet.


Van Basten hoeft echter niet meteen weg van de ondervraagden. Bijna de helft zegt dat de voormalige spits na het Europees kampioenschap volgend jaar moet stoppen. Daarna moet De Haan het overnemen, aldus 74 procent van de ondervraagden.

Plasterk wil meer geld voor publieke omroep

Icoon MediaDe publieke omroepen moeten meer geld krijgen om zo "de balans in de programmering" te herstellen. Dat schrijft minister Ronald Plasterk deze week in een brief aan de Tweede Kamer. Hoe die balans in zijn optiek moet uitvallen, meldt hij niet.

De PvdA-bewindsman was van plan de Kamer voor haar zomerreces een grondige brief te sturen met zijn ideeën over het omroepbestel. Maar na een "inspirerende en informatieve" gespreksronde in Hilversum, wil hij langer nadenken over het bestel. "De brief die ik de Tweede Kamer heb beloofd komt daarom in september en niet voor het zomerreces." De voorganger van Plasterk, staatssecretaris Medy van der Laan, was van plan het omroepsysteem flink op de schop te nemen. Plasterk denkt er anders over, vooral nu de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) een programmeringsmodel in gebruik heeft genomen waardoor zendgemachtigden over alle netten moeten uitzenden. Vooral Nederland 1 profiteert daarvan. Dat net is een echt kijkcijferkanon geworden.

"Mijn beeld is dat een grootscheepse hervorming van het omroepbestel niet nodig is, en bovendien onwenselijk. Na een tumultueuze start van de nieuwe netindeling in 2006, trekt het bereik bij het publiek aan en zijn de onderlinge verhoudingen op de werkvloer verbeterd", analyseert de vroegere columnist van het tv-programma Buitenhof. De door hem gewenste budgetverruiming wil hij "onderwerp maken van de eerstkomende mediabegroting". Voorganger Medy van der Laan (D66) had plannen die verder gingen dan Plasterk nu wil gaan. Ze kreeg op die plannen veel kritiek.
Plasterk

Nürnberg zet Koevermans nog niet uit het hoofd

1. FC Nürnberg heeft de strijd om AZ-aanvaller Danny Koevermans nog niet gestaakt. De Duitse bekerwinnaar zou het bod op de spits inmiddels hebben verhoogd naar drie miljoen euro.

Het afgelopen seizoen scoorde Koevermans 22 keer voor AZ, maar door de komst van Ari dreigt hij buiten de boot te vallen. AZ wil eerst een vervanger vastleggen voordat de club wil praten over een verkoop van Koevermans.

Meisje van 12 op US Open

Alexis Thompson maakt vanaf donderdag haar debuut op het US Open op de golfbaan van de Pine Needles Lodge en Country Club in North Carolina. Thompson, twaalf jaar en vijf maanden, is daarmee de jongste deelnemer aan het evenement, dat een prijzengeld kent van 3,1 miljoen dollar.

Tijdens een kwalificatietoernooi in Florida wist de scholiere zich te plaatsen voor de US Open. Met rondjes van 72 en 71 liet ze iedereen versteld staan. Haar vader Scott zal de komende dagen als haar caddie fungeren, terwijl moeder Judy voor morele steun zorgt. "Als ik de cut haal, zou dat geweldig zijn. Als ik hem niet haal, is het ook goed”, aldus de jonge tiener.

Eerste Nederlanders tekenen UCI-verklaring

Servais Knaven en Niki Terpstra zijn de eerste Nederlandse wielrenners die de antidopingverklaring van de internationale wielerunie UCI hebben getekend. De twee Nederlanders maken deel uit van 65 ProTour-renners die hun handtekening hebben gezet.

In totaal moeten de ongeveer 300 renners uit de ProTour allemaal de verklaring signeren. In dit document stellen de renners dat ze niets te maken hebben met dopingzaken. Daarnaast gaan ze, indien ze toch worden gepakt op het gebruik van doping, akkoord met een schorsing van minstens twee jaar en inlevering van hun jaarsalaris van 2007.

Vorige week introduceerde de UCI de verklaring. Het is de bedoeling dat voor het begin van de Ronde van Frankrijk (7 juli) alle handtekeningen zijn gezet.

Nederlandse 'kannibaal' op vrije voeten

Icoon EuropaEen Nederlandse man die in Zweden een oor en de neus van een eveneens Nederlandse man heeft afgebeten, hoeft niet de cel in. De 44-jarige 'kannibaal', zoals de Zweedse media hem zijn gaan noemen, had volgens de openbare aanklager ernstige psychologische problemen toen hij zijn daad beging.

Het slachtoffer is een 58-jarige Nederlandse vrachtwagenchauffeur, die in Zweden bloembollen moest afleveren. Hij had de kannibaal als lifter opgepikt. In de stad Växjö ontstond een gevecht tussen het tweetal. Terwijl de lifter zijn tanden in enkele lichaamsdelen van de chaufeur zette, deelde ook de 58-jarige flinke klappen uit. Hierdoor raakte ook de kannibaal zwaargewond en wordt hij sindsdien behandeld in een ziekenhuis in de Zuid-Zweedse plaats. Hij mag weg zodra de artsen dat toestaan.

Trezeguet langer bij Juventus

David Trezeguet blijft dan toch bij Juventus. Onlangs dreigde de 29-jarige spits nog met een vertrek na een, in zijn ogen, belachelijk contractaanbod, maar hij tekent nu toch bij tot medio 2011.

"Ik waardeer de inzet en het begrip dat de clubleiding de laatste twee weken heeft getoond voor mijn situatie. Die houding heeft mij overtuigd over alles heen te stappen en aan de toekomst te denken. Ik hoop de fans zo snel mogelijk weer te ontroeren," aldus de Fransman.

Jean Claude Blanc, algemeen directeur bij Oude Dame is erg tevreden met de contractverlenging van Trezeguet. "We hebben lang gesproken en uiteindelijk een oplossing gevonden waar beide partijen mee kunnen leven. Met David hebben we een ploeg die om de hoogste plaatsen kan strijden."

Bell teleurgesteld over seizoen tot dusver

Aan het begin van dit seizoen zei Bob Bell, de technisch directeur van Renault F1, nog dat Renault het te kloppen team was dit jaar. Hij is dan ook zwaar teleurgesteld over de eerste races van het jaar, waarin Ferrari en McLaren de overhand hadden.

"Ik moet zeggen dat ik verrast en teleurgesteld ben over hoe slecht wij het seizoen zijn begonnen. We zien nu dat Ferrari een beetje achterop raakt. Dat hadden we eigenlijk wel verwacht. We hadden echter niet gedacht dat McLaren zo enorm dominant zou zijn. Ze hebben hun huiswerk erg goed gedaan," aldus Bell. "De prestaties van onze wagen zijn relatief gezien slechter geworden, maar in absolute zin zijn de prestaties zeker nietachteruit gegaan. Er leidt geen twijfel over dat de R27 beter is dan de R26. We hebben in de eerste races van het seizoen echter gezien dat we ons niet voldoende hebben ontwikkeld ten opzichte van vorig jaar. Daarnaast waren er aërodynamische problemen, die we vervolgens grondig hebben aangepakt. We zijn nu het verschil met de teams vooraan aan het verkleinen. Ik ben vol vertrouwen dat ook wij weer vooraan kunnen komen."

Perez zet deur naar Feyenoord weer open

Kenneth Perez heeft zich weer beschikbaar gesteld voor Feyenoord. De transfer van de Deen naar PSV staat inmiddels op losse schroeven omdat Ajax niet wil dat Perez naar hun grote concurrent vertrekt.

Feyenoord wordt in Amsterdam niet meer als zodanig beschouwd. "Ik hoop nog altijd dat de transfer met PSV doorgaat. Maar als dat niet lukt, ontstaat er een nieuwe situatie en is alles weer open," aldus de Deen die niet te spreken is over de handelswijze van de Amsterdammers. "Ik was in de veronderstelling dat Ajax met mij mee wilde werken en denken. Dat gevoel heb ik echter niet helemaal. Helemaal niet zelfs."

Talpa krijgt 1 euro boete

Icoon FinancieelHet Commissariaat voor de Media heeft Talpa de monsterboete van 1 euro opgelegd wegens het overtreden van de Mediawet. Op de televisiezender Tien was vorig jaar wel erg veel reclame te zien voor de Sponsor Loterij tijdens herhalingen van fragmenten uit voetbalwedstrijden.

De boete was eerder al opgelegd, maar zowel Talpa als de Sponsor Loterij en de Eredivisie NV tekenden bezwaar aan. Zonder succes, want de boete moet alsnog voldaan worden.

De mediawaakhond concludeerde dat het merk 'Sponsor Loterij' 64 keer vrijwel beeldvullend was ingemonteerd in het programma. Talpa voerde als argument aan dat de Sponsor Loterij een instelling zonder commerciële doelstellingen is. Maar het commissariaat blijft van mening dat Talpa door het tonen van het merk van de loterij de Mediawet heeft overtreden.

Talpa kan overigens nog een keer in beroep gaan bij de rechtbank, maar moet de boete wel binnen zes weken betalen.

Robbert ontdekt een graancirkel (deel 83)

We hadden al een tijdje niks meer van 'm gehoord en vroegen ons al af: Hoe gaat het eigenlijk met 'genverbrander' medium Robbert van den Broeke?

Welnu, het ging de laatste weken even niet zo lekker met 'm. Robbert had namelijk last van een vreemd onrustig gevoel. Erg vervelend. Hij kon er zelf weinig tegen doen en het werd naar verloop van tijd ook erger.

Na weer zo'n onrustige nacht ontdekte hij eind vorige week eindelijk wat hem al die tijd al dwarszat: Via spirituele waarneming werd hij aangetrokken tot een bepaald perceel ergens bij hem in de buurt. Hij ging er kijken en ontdekte de boosdoener: Een formatie van vier graancirkels, één grote en drie kleine.

Denk nu niet dat dit weer een hoax is: Het is inmiddels officieel onderzocht door de Stichting PTAH en we kunnen stellen dat deze formatie echt is. De energetische waarden waren heel bijzonder! Goed zo Robbert!

Spyker naar Rotterdam

Zojuist is op de persconferentie van Bavaria City Racing bekendgemaakt dat naast Renault F1 ook Spyker F1 aanwezig zal zijn tijdens de City Race in Rotterdam. Spyker zal in ieder geval Cristijan Albers meenemen, of ze Adrian Sutil als tweede rijder meenemen is onbekend.

Pieter Leeuw, financieel directeur van Spyker, maaktte dit vanmorgen samen met Robert Heilbron directeur van Rotterdam Racing bekend. Heilbron maakte verder bekend dat ook een team uit de Champ Car World Series aanwezig zal zijn.

Gedetineerde VS schiet bewaker dood

MisdaadEen beruchte Amerikaanse crimineel is er gisteren in geslaagd om te ontsnappen tijdens een bezoek aan een ziekenhuis in Salt Lake City. De 27-jarige Curtis Allgier, een zogenoemde 'white supremacist', overmeesterde een bewaker toen hij naar het ziekenhuis was gebracht voor een onderzoek naar pijn in zijn onderrug. Vervolgens schoot hij de 60-jarige bewaker dood.

Hij wist vervolgens te ontkomen door een auto te kapen en vluchtte naar een fastfoodrestaurant. Daar loste hij een schot dat niemand raakte. Vervolgens wist een klant het pistool af te pakken waarna de politie hem kon arresteren.

Allgier kon waarschijnlijk ontsnappen op het moment dat zijn boeien werden vervangen. Hij was geboeid aan handen en voeten met metalen boeien, maar omdat hij een MRI-scan moest ondergaan, werden die vervangen door boeien van plastic. Daar is het vermoedelijk misgegaan.

De misdadiger wacht nu de doodstraf, zo is de verwachting.


Vlak na de arrestatie

Met onder meer swastika's getatoeëerde Allgier

Veel Belgen hebben hoofdpijn door pijnstillers

Icoon MedischZeker honderdduizend Belgen hebben chronisch hoofdpijn door het gebruik van pijnstillers. "Het probleem wordt nog steeds onderschat," aldus Koen Paemeleire van de dienst neurologie van het Universitair Ziekenhuis Gent.

Volgens de arts blijken vooral migrainepatiënten een kwetsbare groep. Paemeleire heeft binnen het ziekenhuis een eigen hoofdpijnpoli. Bij een kwart van zijn patiënten met hoofdpijn vermoedt hij dat dit te wijten valt aan een te hoog gebruik van pijnstillers.

"Elke pijnstiller die tegen hoofdpijn wordt gebruikt, kan tot extra hoofdpijn leiden", aldus de professor. "Belangrijk is dat patiënten stilstaan bij de hoeveelheid pijnstillers die ze innemen. Bij sommige pijnstillers treedt er al vanaf een gebruik van tien dagen per maand extra hoofdpijn op. Bij andere pijnstillers ligt die limiet op 15 dagen. Wij raden onze patiënten aan om pijnstillers niet vaker dan acht dagen per maand in te nemen met een bijkomende beperking van twee pijnstillers per dag"

Met dank aan een anonieme FOK!ker voor de submit.

Heroďnejunkie krijgt niet vereiste behandeling

Icoon MedischTwee derde van de verslaafden aan opiaten zoals heroďne krijgen niet de psychiatrische en lichamelijke behandeling die zij nodig hebben. Dat hebben instellingen in de verslavingszorg en de Radboud Universiteit Nijmegen dinsdag gezegd.  "Deze kwetsbare groep wordt in toom gehouden met methadon", stellen zij. De verslavingszorg noemt de situatie onacceptabel. Nederland telt ruim 25.000 verslaafden aan opiaten. De drie kwart die wordt behandeld, krijgt veelal methadon.

Dat is een vervanger voor heroďne die de ergste behoefte wegneemt. De verslavingszorg vindt dat met uitsluitend deze behandeling de lichamelijke en psychiatrische problemen echter onbehandeld blijven.

Miljarden voor terreurbestrijding VS niet besteed

Icoon TerrorismeVan de 16 miljard dollar (bijna 12 miljard euro) die de Amerikaanse federale overheid sinds 11 september 2001 heeft uitgedeeld aan de staten en grote steden voor terreurbestrijding, ligt nog bijna 5 miljard dollar op de plank. Dat blijkt uit cijfers van het ministerie van Binnenlandse Veiligheid.

De 16 miljard dollar zijn bestemd voor de politie en voor het uitrusten en opleiden van hulpverleners die bij terreuraanslagen moeten worden ingezet. De staten hebben uiteenlopende verklaringen voor het niet besteden van het geld. Ze wijzen erop dat veel federale fondsen pas kunnen worden aangesproken als partners met een bedrag van dezelfde omvang over de brug komen. Dat geld hebben die partners vaak niet. Bovendien zijn in verscheidene staten meerjarige projecten opgezet. Daarvoor moeten de staten pas betalen als het werk is afgerond.


't is moeilijk lopen met volle zakken

Grootste toename files in Utrecht

Icoon FileDe regio Utrecht had het afgelopen voorjaar te maken met de grootste toename van het aantal files. De totale filedruk, de lengte van de file keer de duur, steeg in de regio met meer dan 17 procent ten opzichte van een jaar eerder. Dat blijkt dinsdag uit cijfers van de ANWB.

Rond Amsterdam en Rotterdam nam de filedruk tijdens de lente ook toe. De landelijke filedruk over de hele dag nam begin dit jaar met ruim 14 procent toe, de ochtendspits met 8 procent en de avondspits met 14 procent.

KNVB verbiedt Surinaamse vlaggen

Icoon Nederlands ElftalDe KNVB heeft besloten het niet meer te accepteren als spelers uitkomend voor een vertegenwoordigend team van de voetbalbond met een andere vlag zwaaien dan die met de Nederlandse kleuren erop. Dit als reactie op de actie van enkele voetballers zaterdag tijdens de wedstrijd Jong Oranje tegen Servië.

Enkele voetballers, waaronder Boy Waterman, Royston Drenthe, Ryan Donk en Gianni Zuiverloon liepen toen met Surinaamse vlaggen over hun schouders. Onder andere Foppe de Haan liet weten hier niet blij mee te zijn.

Directeur Henk Kesler liet in De Telegraaf zijn reactie horen. “Wij als KNVB scharen ons vierkant achter bondscoach Foppe de Haan, die de actie van zijn spelers als ongepast ervoer. Natuurlijk hebben wij begrip voor een spontane emotionele actie. Alleen ging dit veel verder en bleven de Surinaamse vlaggen om de spelers gedrapeerd en stonden sommigen er zelfs mee in de erehaag voor de Servische spelers en bij de prijsuitreiking door Michel Platini.”

“Het kwam over als showtime: zo van even laten zien wat ik allemaal durf. Daar hebben wij bij de KNVB heel veel moeite mee. Dergelijke uitingen horen niet bij Oranje thuis, welk Oranje we ook op pad sturen. In de toekomst zullen we het niet meer accepteren, van geen enkele speler van een vertegenwoordigend team.”

Ook Foppe de Haan en alle andere bondscoaches zijn inmiddels van de maatregel op de hoogte gesteld. “Foppe zal erop terugkomen bij die jongens en hen duidelijk maken dat we hier niet van zijn gediend. Internationals kunnen met twee vlaggen wapperen: de Nederlandse driekleur rood, wit, blauw. Daarmee kan iedereen zich identificeren. Of met een vlag van de organisatie zijnde UEFA of FIFA.”

Ben je het met de KNVB eens of juist niet? Laat je mening horen in de poll!

Met dank aan Azazel voor de submit.

Moord Alkmaar CS was relatiedrama

MisdaadDe dodelijke schietpartij van gisteren op het centraal station van Alkmaar was het trieste slotstuk van maandenlange stalking en bedreigingen van de kant van de schutter. Hij kon niet verkroppen dat zijn vrouw van hem gescheiden was.

Het slachtoffer, de 24-jarige rechtenstudente Zeynep Boral, scheidde een half jaar geleden van haar 28-jarige man. Ze was gisteren op weg naar Amsterdam waar ze een rechtenstudie volgde. Ze moest examen doen. Haar ex-man achtervolgde haar echter en schoot haar op de roltrap dood. Daarna pleegde hij zelfmoord. Zowel de dader als het slachtoffer zijn Turkse Koerden en woonden in Alkmaar.

Tijdens de schietpartij was het druk op het station van Alkmaar. Een aantal scholieren, onderweg naar het nabijgelegen ROC Horizon College, was getuige van de koelbloedige liquidatie en poging tot zelfmoord. Slachtofferhulp zal hen de komende dagen indien nodig bijstaan.

Volgens de familie van het slachtoffer is er een paar keer aangifte gedaan tegen de ex-man, maar is daar door de politie weinig mee gedaan. De politie heeft daar nog niet op gereageerd. Een woordvoerder van de gemeente Alkmaar kon vooralsnog niet zeggen of het paar bekend was bij hulpverleningsinstanties.

Gapen blijkt teken van scherpte

Icoon ShockingGeeuwen wordt vaak gezien als een teken van slaap en verveling, maar in werkelijkheid blijkt het lichaam het tegenovergestelde te beogen. Door het wijd openen van de mond, krijgen de hersenen verkoeling, waardoor je alerter wordt.

Dat concluderen onderzoekers van de universiteit van Albany in de VS in het wetenschappelijke tijdschrift Evolutionary Psychology. Tijdens hun onderzoek merkten zij op dat de proefpersonen die een zak met ijsblokjes tegen hun voorhoofd hielden, of via hun neus ademden, niet hoefden te gapen. Dit in tegenstelling tot de deelnemers die een warme zak tegen hun voorhoofd hielden.

Het oeroude ritueel van gapen heeft een heilzame werking op de geest, omdat koele hersenen beter en sneller werken dan hersenen die relatief warm bloed krijgen aangevoerd. De onderzoekers vinden dan ook dat gegaap tijdens een gesprek niet langer als onbeleefdheid voor de gesprekspartner moet worden gezien, alswel een poging om het gesprek goed te kunnen blijven volgen.

Gapen
Ff de hersens koelen.

Moordenares 'legaal' op vrije voeten

Icoon BinnenlandsDe naar Nederland gevluchte Els Leemans, die eind vorig jaar in België veroordeeld werd tot 25 jaar cel voor de moord op haar echtgenoot, kan hier staan en gaan waar ze wil. Dit schrijft de Belgische krant Het Laatste Nieuws.

De Nederlandse wet verbiedt haar uitlevering aan België. In plaats daarvan zou ze de straf in ons land moeten uitzitten, maar onze regering zegt dat ze die straf niet kunnen uitvoeren. Onze zuiderburen hebben de daartoe vereiste verdragen niet bekrachtigd.

De Belgische Justitie is het daar echter niet mee eens. "Als Nederland zijn wet had aangepast conform de Europese richtlijn inzake internationale aanhoudingsmandaten, dan had het nu wél kunnen optreden tegen Leemans", aldus een adviseur-generaal.

Met dank aan een anonieme FOK!ker voor de submit.

Brabantse school dicht op islamitische feestdagen

OnderwijsVoor docenten en leerlingen van de Brabantse ROC De Leijgraaf, met vestigingen in Oss, Uden en Veghel, zal de zomervakantie dit jaar een paar dagen later beginnen. Reden is dat de school afgelopen jaar gesloten was ter gelegenheid van het islamitische suikerfeest.

Zaterdag maakte de school bekend dat komend schooljaar niet alleen tijdens het suikerfeest vrij wordt gegeven, maar ook op het - eveneens islamitische - offerfeest. Vandaag haalde dit nieuws de landelijke media. De zomervakantie van 2008 zal voor docenten en leerlingen van De Leijgraaf daardoor ook enkele dagen later beginnen. Het initiatief voor de islamitische vrije dagen komt van het college van bestuur van De Leijgraaf.

Volgens de voorzitter van het college van bestuur, Marc Veldhoven, is op zijn ROC circa 20% van de leerlingen van allochtone komaf. ''Wij zijn ervan overtuigd dat we een bijdrage leveren aan hun integratie als we, net als we dat met christelijke feestdagen doen, ook islamitische feestdagen als een vrije dag inroosteren. Integratie begint met respect.'' Hij verwerpt kritiek dat er ook vrij zou moeten worden gegeven op bijvoorbeeld Chinees nieuwjaar of Hindoefeestdagen. ''Nee dus, want zij zijn geen doelgroep van onze instelling, moslims wel.''

De voorzitter heeft nog geprobeerd om ook andere Brabantse middelbare scholen mee te krijgen in het vrijgeven op islamitische feestdagen, maar zonder succes. ''Die vinden dat een zaak van de overheid.''

Verzuim voorkomen
In de Randstad zouden overigens ook scholen zijn die alle leerlingen vrij geven op een islamitische feestdag. ''Marokkaanse leerlingen willen vaak massaal vrij op het suikerfeest. Dan is het, om verzuim te voorkomen, verstandig om er een vrije dag van te maken'', zegt Z. Arslan van het instituut voor multiculturele ontwikkeling Forum.

De Onderwijsbond van het Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV) noemt het ''prima'' als scholen op deze manier 'maatwerk' leveren. ''Ik vind het een triest argument als mensen zeggen dat je zoiets niet moet doen op een Nederlandse school. De islam hoort bij Nederland. Laten we rekening houden met elkaar, daar wordt het leven prettiger van'', aldus CNV-voorzitter M. Barth. De vakbond stelde vorig jaar al voor om van de dag van het islamitische suikerfeest een nationale feestdag te maken, dat zou dan ten koste moeten gaan van een dag van het pinksterfeest. Het plan werd door de Tweede Kamer echter afgewezen.

Nicole Kidman nieuwe gezicht Nintendo

Icoon GamesZeg je Nintendo, dan zeg je Nicole Kidman. Althans, dat is de bedoeling binnenkort. De actrice is namelijk het nieuwe gezicht van het Japanse spelcomputerbedrijf. De Oscarwinnares gaat het spelletje 'More brain training from Dr. Kawashima' promoten. Bij een dagelijkse oefening met het geheugentrainingsspel gaat de zogeheten hersenleeftijd omlaag.

Door gebruik te maken van de Australische actrice moet niet alleen de traditionele, jonge mannelijke, speler zich tot de draagbare spelconsole Nintendo DS aangetrokken voelen, maar moet ook een nieuw publiek het apparaatje gaat uitproberen.

Hoeveel de 40-jarige Kidman krijgt om de promogirl van Nintendo te zijn, is niet bekend. Eerder kreeg ze een recordbedrag van ruim zes miljoen euro per minuut uitbetaald voor een spotje voor Chanel No.5.

Nicole Kidman
Nicole Kidman

Meer Games-nieuws op FOK!Games

F.E.A.R. krijgt gratis nieuwe multiplayer modes

Een gratis update via Xbox Live geeft de shooter F.E.A.R. twee nieuwe multiplayer modes. Het betreft Control en Conquer All. Beide modes zijn team-based en zijn speelbaar in alle beschikbare multiplayer maps.

Met de mode Control zijn er drie te behouden plekken op de map. Een team krijgt punten voor de tijd dat zo'n controlepunt in het bezit wordt gehouden. Hoe meer plekken er worden vastgehouden, hoe meer punten er worden verdiend. Het team met de meeste punten wint.

Conquer All werkt iets anders, want hierin is het de bedoeling vijf van deze controlepunten tegelijkertijd in het bezit te houden om te winnen. Lukt dat niet, dan gaat het om het aantal punten dat is gescoord.

Het schijnt dat er van de zomer ook nieuwe maps zullen verschijnen.

Justitie seponeert zaak van militairen Oirschot

Icoon JustitieHet Openbaar Ministerie in Arnhem seponeert de zaak van vier militairen die in mei werden aangehouden na de mishandeling van een  Somalische zwerver in het centrum van Eindhoven. Een woordvoerster heeft dat laten weten.

Volgens justitie is er geen bewijs dat de twee mannen en twee vrouwen van de kazerne in Oirschot strafbare feiten hebben gepleegd. Voor de mishandeling worden vijf andere militairen vervolgd die op hetzelfde moment werden gearresteerd. Zij worden beschuldigd van medeplegen van poging tot doodslag en openlijke geweldpleging.

Over de aanleiding van de vechtpartij lopen de verklaringen uiteen. Volgens de militairen zou de  Somalische zwerver één van hen in het been hebben gestoken met een stuk glas. Volgens de politie hebben ze het slachtoffer zonder aanleiding in elkaar geslagen en geschopt en zou er drank in het spel zijn.

Alle betrokkenen zijn sinds enige tijd op vrije voeten en werden geschorst. De commandant van de kazerne in Oirschot beslist vandaag waarschijnlijk dat de schorsing van het viertal kan worden opgeheven, reageerde een woordvoerder van Defensie.

De rechtszaak tegen de vijf hoofdverdachten staat gepland op 23 juli.

Meisje van 12 op US Open

Icoon OpmerkelijkEen meisje van slechts twaalf jaar en vijf maanden oud debuteert overmorgen op de US Open voor golf. Het meisje, Alexis Thompson, is daarmee de jongste deelnemer aan het evenement ooit. Het prijzengeld is niet mis, de kleine dame kan er zo'n 2,15 miljoen euro zakgeld aan verdienen.

De talentvolle scholiere verdiende het startbewijs voor het toernooi tijdens een kwalificatiewedstrijd in Florida. Ze liet iedereen versteld staan, met haar rondjes van 72 en 71. De deerne is relatief lang voor haar leeftijd, en heeft met het overbruggen van grote afstanden met de bal op de baan daarom weinig problemen.

Haar vader Scott zal de komende dagen fungeren als haar caddie. Moeder Judy is er voor de morele steun. "Als ik de cut haal, zou dat geweldig zijn. Als ik hem niet haal, is het ook goed", sprak de jonge tiener bescheiden.

Alexis Thompson
Alexis Thompson

Meer sportnieuws lees je op FOK!sport!
Met dank aan Woppert voor de submit.

Soul Calibur IV gaat online

Game director Katsutoshi Sasaki heeft bevestigd dat Soul Calibur IV online te spelen zal zijn straks. De reden dit aan het spel toe te voegen komt omdat de platforms waar de game op uit zal komen, de PlayStation 3 en de Xbox 360, aangesloten zitten op een gebruikersvriendelijk online netwerk. Ook het feit dat fans graag willen dat de game online speelbaar moet zijn is een reden. Volgens website 1UP is het straks zelfs mogelijk met zelfgemaakte characters online te spelen, maar het is nog niet bekend of je deze ook met elkaar kunt ruilen.

VN: drugsgebruik wereldwijd gestagneerd

Het drugsprobleem in de wereld neemt voor het eerst niet meer toe. De productie en het gebruik van drugs lijken over het algemeen onder controle te zijn gebracht. Dit geldt met name voor cannabis en synthetische drugs als XTC.

Cocaďne wordt in de Verenigde Staten minder gebruikt, terwijl deze drug in Europa juist alarmerend stijgt. Dit blijkt uit het Wereld Drugsrapport 2007 dat gisteren door de Verenigde Naties in Brussel werd gepresenteerd.

''De laatste statistieken tonen aan dat de drugstrein langzaam maar zeker in snelheid afneemt'', aldus Antonio Maria Costa, directeur van het Drugs- en Criminaliteitsbureau van de VN.

Hij voegde hier aan toe dat er geen reden is het drugsprobleem te onderschatten. Regionaal doet zich soms een toename van productie en gebruik van drugs voor.

Nederland wordt in het rapport opnieuw genoemd als grootste producent van amfetamine en XTC. Daar staat tegenover dat de Nederlandse politie in 2005 grote cocaďnetransporten onderschepte.

Wereldwijd is het aantal drugsvangsten door opsporingsdiensten gestegen. Van alle getransporteerde cocaďne bijvoorbeeld wordt meer dan 45 procent tegengehouden. In 1999 was dat nog 24 procent. Van alle heroďneverkeer wordt ongeveer een kwart tijdig gevonden.

Tom Cruise mag niet filmen in Duitsland vanwege Scientology

Icoon ShowbizzDuitsland heeft de makers van een film over een complot om Adolf Hitler te vermoorden verboden te filmen op bepaalde locaties in het land. De reden hiervoor is een van de hoofdrolspelers van de film, Tom Cruise. Hij hangt de Scientologykerk aan, en daar zijn onze oosterburen niet zo blij mee.

De Duitse regering erkent de Scientologykerk niet als kerk. Ze vindt dat de organisatie zich voordoet als een kerk om zo geld te verdienen, een uitspraak waar leiders van de Scientologykerk het natuurlijk niet mee eens zijn.

Een zegsman van het ministerie van Defensie wist het volgende te vertellen: "We staan de filmmakers niet toe te filmen op Duitse militaire bases als Count Stauffenberg gespeeld wordt door Tom Cruise, die publiekelijk heeft bekendgemaakt deel uit te maken van de Scientologygroepering." Kolonel Claus von Stauffenberg is in de film een leider van het complot om Hitler te vermoorden met een bom.

Met dank aan Subeta voor de submit.

Paris Hilton weer op vrije voeten

Icoon ShowbizzParis Hilton is na 23 dagen in de gevangenis weer op vrije voeten. Bij het verlaten van het gevangenisgebouw in Los Angeles maakte ze een opgeluchte indruk.

Hilton verdween achter de tralies voor verscheidene verkeersdelicten, waaronder rijden onder invloed. De rechter had haar 45 dagen celstraf opgelegd, maar wegens goed gedrag kwam ze eerder vrij. Vanuit de cel schreef Paris Hilton onder andere brieven aan fans, bekeerde ze zich, meldde ze dat ze een eind ging maken aan haar 'domme blondjes-act' en verkeerde ze in medische problemen die haar eerder al tijdelijk de cel uitkregen tot de rechter daar een stokje voor stak.


Paris Hilton had straf misschien beter in Bangkok Hilton kunnen uitzitten

80% vmbo'ers misdraagt zich wel eens

Icoon OnderwijsUit onderzoek is gebleken dat in Zuid-Holland in elke vmbo-klas twee potentiële criminelen zitten. Ze zijn bovendien populair bij hun klasgenootjes, zo blijkt uit hetzelfde onderzoek.

Een op de tien vmbo-leerlingen in de provincie Zuid-Holland blijkt zich minstens een keer per jaar zeer ernstig te misdragen, binnen of buiten school. Hierbij moet gedacht worden aan bedreiging van docenten, inbraak, mishandeling en beroving. Volgens onderzoeker Frank Weerman zijn de onderzoeken in de provincie door te trekken naar de rest van het land.

Aan het onderzoek, dat vier jaar geduurd heeft, deden twaalf scholen in de grotere steden van Zuid-Holland mee. In totaal deden er 2000 ondervraagden mee, waarvan zestig procent autochtoon.

Een grote meerderheid van de leerlingen, ruim 80 procent, zegt zich wel eens schuldig te maken aan lichtere misdragingen, zoals met dingen gooien in de klas, verbale agressie en het stelen van bedragen kleiner dan vijf euro.

Met dank aan Aka-Zigor voor de submit.

CD: Editors - An End Has A Start

Zes juni jongstleden was het afgeladen vol in de Melkweg. Mensen stonden schouder aan schouder en op de balkons waren ook weinig vierkante meters meer beschikbaar. Dit allemaal voor vier jongemannen uit Birmingham die gezamenlijk schuil gaan onder de naam Editors. De succesvolle band heeft met hun debuutalbum 'The Back Room' een grote fanschare verzameld die met spanning op de moeilijke tweede van de band gewacht heeft. Bijna twee jaar heeft het geduurd maar eindelijk is er dan de opvolger: An End Has A Start

Meerderheid voor referendum EU-verdrag

Icoon EuropaEen kleine meerderheid van de Nederlanders vindt dat er een referendum moet worden gehouden over het nieuwe EU-verdrag. Uit een peiling van Maurice de Hond blijkt dat 51 procent een volksraadpleging wil. Dat is maar net iets meer dan de tegenstanders; 47 procent. Als er een referendum komt, geven beduidend meer mensen aan voor het verdrag te zullen stemmen (46 procent) dan tegen (29 procent).

De meeste tegenstanders van een referendum over het verdrag zitten bij de kiezers van de regeringspartijen CDA en ChristenUnie en bij GroenLinks.

Het kabinet wil de tekst van het verdrag eerst voorleggen aan de Raad van State voordat het een besluit neemt over het al dan niet houden van een referendum. De Tweede Kamer kan ook besluiten een referendum te houden, net zoals zij in 2005 deed. Toen stemde een meerderheid van de Nederlanders tegen de Europese grondwet.


Doet tegenwoordig ook weer peilingen

Wurz: "Ik ga punten halen"

Alexander Wurz verwacht komend weekend tijdens de GP van Frankrijk in de punten te finishen. De Oostenrijker verraste in Canada vriend en vijand met een derde plek. Op Indianapolis kwam de Williams-coureur niet verder dan de tiende plaats.

"Na mijn goede test in Silverstone kijk ik heel erg uit naar het Franse raceweekend", zei Wurz, die op dit moment acht punten heeft. "Alle andere teams hebben weliswaar ook nieuwe ontwikkelingen voor de auto getest, maar ik ben ervan overtuigd dat wij een wagen hebben waarmee we punten kunnen scoren. Het gevecht om de punten zal wel weer zeer hevig worden."

Tijdens de laatste Franse GP die de Oostenrijker reed, in het jaar 2000, viel hij uit door een spin.

Doden door noodweer Groot-Brittannië

Icoon RampIn Groot-Brittannië zijn drie doden gevallen door overstromingen als gevolg van zware regen. De hulpdiensten zijn druk bezig om mensen te redden, vooral in Noord en Oost-Engeland. Veel wegen zijn niet meer begaanbaar en scholen blijven dicht.

In Hull verloor een man zijn leven, doordat hij in een rioolput terecht was gekomen. In Sheffield verdronk een man van 68 toen hij uit zijn auto stapte op een overstroomde weg. Ook verloor een 13-jarig meisje haar leven, doordat ze werd meegesleurd in een rivier. De Britse meteorologische dienst verwacht dat er de komende 24 uur net zo veel regen zal vallen als anders in een hele maand.

"Super Aguri presteert ver boven zijn stand"

Super Aguri F1 rijdt volgens Graham Taylor, sporting director van het team, dit jaar ver boven zijn niveau. Men verwachtte vooraf slechts een punt te behalen in het hele seizoen, maar na zeven races heeft men al vier punten gescoord.

"Ik denk dat het team op alle mogelijke manier ver boven zijn stand heeft gepresteerd", zei Taylor. "Ons rijderspaar maakt het mogelijk dat we in onze voorbereiding iedere race stapjes voorwaarts kunnen zetten. De toevoeging van de technische kunde van Anthony, gepaard met de F1-ervaring van Taku heeft direct een goede werksfeer gecreëerd. De engineers profiteren gedurende een weekend zo van beide auto's. Dit zet het gehele team onder druk en we hebben ons potentieel verscheidene malen kunnen laten zien."

"Ons doel was om er in eerste instantie bij te horen en een punt te scoren. Nu we vier punten hebben behaald, heeft dat ons hongeriger gemaakt en wordt onze vechtlust verder versterkt. Ik denk niet dat het lang gaat duren voordat Anthony ook in de punten gaat rijden."

BMW grootste concurrent voor Renault

Ondanks de slechte seizoensstart begint Renault eindelijk een beetje op stoom te komen. De afgelopen twee races in Canada en de Verenigde Staten wist het team zelfs makkelijk in de punten te eindigen.

Racecoureur Giancarlo Fisichella is vanzelfsprekend erg tevreden met de vooruitgang: "Voor de race in Canada, wist ik dat we een grote stap voorwaarts hadden gedaan. Dat bleek ook zo te zijn, want we waren erg snel en konden tijdens de race met teams als Ferrari en BMW-Sauber knokken. In Indianapolis konden we dat weer. We kwamen tijdens de kwalificatie beiden vrij makkelijk in de top tien terecht. Heikki wist punten te scoren, ik helaas, omdat ik spinde, niet. Dat vond ik erg jammer voor het team, maar gelukkig hebben we wel bewezen dat we vooruitgang boeken."

De Italiaan ziet het team van BMW F1 als grootste rivaal: "Onze prioriteit is nu om punten te scoren. Als we dat doen kunnen we in gevecht gaan met BMW-Sauber en hopelijk kunnen we ze dan verslaan. BMW-Sauber is op dit moment het team in het kampioenschap waarmee we in gevecht zijn. We moeten vanaf nu proberen om elke race weer het gat verder te dichten en ons doel is om ze uiteindelijk voorbij te streven. Het zal een moeilijke opgave zijn, maar de wagen verbetert continu en we zullen er alles aan doen om ons doel te verwezenlijken."

Unibet spant wederom proces aan tegen ASO

Unibet.com bereidt een nieuwe rechtszaak voor tegen de Franse organisatie ASO. Met die rechtzaak hoopt de Zweeds-Belgische wielerploeg alsnog deelname af te dwingen aan de Tour de France.

De ASO sloot Unibet eerder uit voor de Tour, omdat de sponsor een gokbedrijf is. "We willen alsnog startrecht krijgen", aldus algemeen manager Koen Terryn. "Niet met Unibet.com, maar met Canyon.com. Dat is het team waarmee we na alle heisa in Frankrijk uitkomen. Eerder al deden we een voorstel aan de ASO om in onze oranje-zwarte outfit te mogen starten. In het verleden was dit voor andere teams wel mogelijk. Ik weet niet of ik onze kansen om in Londen toch nog te mogen starten hoog mag inschatten, maar we moeten toch iets doen. Onze nek uitsteken en die simpelweg laten afhakken, is niet onze doelstelling."

Penders langer bij NAC

Rob Penders heeft zijn contract bij NAC Breda verlengd. De 31-jarige verdediger, die een contract had tot medio 2008, is nu tot de zomer van 2010 aan de Brabantse club verbonden. Bovendien hoopt hij zijn loopbaan in Breda af te sluiten.

Penders speelt inmiddels zeveneneenhalf jaar bij NAC. In het seizoen 1999/2000 kwam hij over van RBC Roosendaal, waar hij zijn actieve voetballoopbaan in 1994 begon.

Ronald de Boer kondigt zijn afscheid aan

Na volgend seizoen zet Ronald de Boer definitief een punt achter zijn lange loopbaan. Dit heeft de 37-jarige voormalig international gezegd.


"Het komende jaar bij Al-Shamal in Qatar wordt absoluut mijn laatste. Of ik daarna naar Nederland terugkeer, weet ik nog niet. Het leven hier is goed. Bovendien heb ik een aantal aanbiedingen om in Qatar aan de slag te blijven. Zo kan ik televisiecommentator worden. Ik heb dus weinig reden om weg te gaan. Maar hierover beslis ik pas later," aldus De Boer die in zijn lange loopbaan voor Ajax, FC Twente, Barcelona, Glasgow Rangers en Al-Rayyan speelde. Daarnaast kwam hij 67 keer voor het Nederlands elftal uit en scoorde daarin dertien keer.

Zabel mist WK in eigen land

Erik Zabel mag dit jaar niet deelnemen aan het wereldkampioenschap wielrennen op de weg in Stuttgart. Wolfgang Schoppe, vice-voorzitter van de Duitse wielerbond, heeft dit gisteren gezegd. Eeen aantal weken geleden gaf Zabel toe dat hij in het verleden gebruik heeft gemaakt van het verboden middel epo.

Volgens Schoppe wordt er vrijdag vergaderd bij de BDR over de nomineringen, maar bestaat er binnen de bond al overeenstemming over het niet toelaten van Zabel. Het besluit zou genomen zijn op aandringen van het ministerie van binnenlandse zaken, dat wil dat alleen renners zonder dopingverleden Duitsland vertegenwoordigen.

Eerste trailer Hitman film duikt op

Op de website JoBlo.com is een eerste trailer opgedoken van de film gebaseerd op de Hitman gameserie. Filmmaatschapij Fox zal de film in oktober naar de bioscoop brengen en vanaf volgende week zal deze trailer te zien zijn bij de previews voor Live Free or Die Hard.

De rol van de gekloonde huurmoordenaar 47 wordt gespeeld door Timothy Olyphant, die we eerder al zagen in onder andere de serie Deadwood en die eveneens in Live Free or Die Hard te zien zal zijn. Fox heeft blijkbaar gekozen om muzikaal trouw te blijven aan de games door voor de trailer ook Ave Maria te gebruiken, zoals onder andere Hitman: Blood Money dit ook deed.

De trailer kun je hier bekijken.


47 zoals hij er uit zag in Hitman: Blood Money

[update]
De trailer is inmiddels niet meer op JoBlo te zien. Youtube biedt gelukkig uitkomst.

Dank aan remondepemon voor de update

Zes wielrenners zeker bij Predictor-Lotto

Bij Predictor-Lotto zijn al zes namen bekend gemaakt voor de komende Tour de France. Voor de massasprint rekent het team op Robbie McEwen en voor het klassement op Cadel Evans. McEwen wordt bijgestaan door Leif Hoste en Fred Rodriquez. Christopher Horner en Mario Aerts moeten Evans gaan helpen in de bergen.

Josep Jufre, Dario Cioni, Bjorn Leukemans, Wim Vansevenant en Roy Sentjens strijden om de laatste drie plekken.

WK-kwalificatie: meer groepen, minder duels

De 53 Europese landen zullen op een andere manier om de dertien tickets voor het WK 2010 in Zuid-Afrika strijden dan voor het WK 2006 in Duitsland. Er komen meer groepen met minder landen, wat dus betekent dat er minder wedstrijden per land gespeeld zullen worden.

De kwalificatiereeks zal acht groepen van zes landen tellen en één groep van vijf landen. De negen groepswinnaars plaatsen zich direct voor het eindtoernooi en de beste acht nummers twee spelen in vier play-offs om de resterende vier startbewijzen.

"Dit is een goede oplossing, want ik was niet zo blij met de EK-kwalificatie, waarin poules van acht en zeven landen waren", aldus Michel Platini, de voorzitter van de UEFA. n de aanloop naar het WK vorig jaar waren er drie groepen van zeven en vijf van zes landen.

KBVB lijkt Vandereycken te blijven steunen

Het lijkt erop dat René Vandereycken bondscoach van België zal blijven. Gisteren sprak de oefenmeester met de Technische Commissie van de Belgische voetbalbond over zijn functioneren.

"Persoonlijk vond ik zijn uitleg overtuigend", aldus voorzitter François De Keersmaecker na afloop van de evaluatie die volgde na een reeks van slechte resultaten tijdens de EK-kwalificatiereeks. Begin deze maand verloor België van zowel Portugal als van Finland. De Rode Duivels staan in groep A momenteel op een vijfde plek, met zeven punten uit acht duels. Kwalificatie voor het eindtoernooi in Oostenrijk en Zwitserland is zo goed als verkeken.

Het Binnenhofklasje - De Rita & Rutte romance

Die middag in het fietsenhok had Mark al zijn moed verzameld. Daar kwam Rita aanlopen, met ferme stappen.
"Ha Rita," stamelde Mark. "Je weet dat ik altijd een hekel heb aan dat gedraai van Wouter. Daarom wil ik er nu ook niet verder omheen draaien. IK BEN VERLIEFD OP JE," schreeuwde Mark uit. Even bleef het stil.
Mark doorbrak de stilte: "Ja nou verliefd. Ik bedoel meer dat ik je leuk vind. Euh leuk? Zei ik leuk? Meer zo van dat ik je wel mag."

School censureert foto homo's in jaarboek

Icoon ShockingIn het Amerikaanse New Jersey heeft het bestuur van een groep openbare scholen excuses aangeboden aan een homoseksuele leerling en zijn vriend.

De school had namelijk een foto waar de twee geliefden zoenend op stonden met een stift zwart gekleurd. De East Side school voor voortgezet onderwijs sprak van een vergissing omdat per ongeluk was aangenomen dat de 18-jarige Andre Jackson geen student zou zijn.

Ook vonden functionarissen de foto te gewaagd. Leerlingen die dat willen, kunnen een ongecensureerd origineel exemplaar van het jaarboek krijgen. Een beweging voor homorechten zegt sprakeloos te zijn over de daad van homofobie.

Herman Wessels overleden

Ondernemer en oud-voorzitter van FC Twente Herman Wessels is in de nacht van zondag op maandag op 53-jarige leeftijd overleden. Wessels leed al enkele jaren aan kanker.

De bouwondernemer was van 1999 tot 2004 voorzitter van FC Twente en werd vorige week zaterdag onderscheiden tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Hij werd 53 jaar. Maandagavond om 17.21 uur zendt RTV Oost een interview met Herman Wessels uit dat op 29 mei 2001 is opgenomen in de serie De Hunnen.

Met dank aan Tiroler voor de herschreven submit.

Afghaanse opiumproductie op record

Icoon OpmerkelijkIn een drugsrapport van de VN staat dat de opiumteelt in Afghanistan naar een recordhoogte is gestegen. Meer dan 90% van alle opium komt uit Afghanistan.

Dat is een stijging van 60% sinds 1980. Alleen al in de Zuid-Afgaanse provincie Helmand beslaat de teelt van deze grondstof voor heroďne 70.000 Hectare

In de vroegere opiumlanden in Zuidoost-Azië, Thailand, Myanmar, Laos en Vietnam, is de opiumproductie bijna verdwenen. Nederland wordt opnieuw genoemd als de grootste producent van amfetamine en xtc. Daar staat tegenover dat Nederland veel cocaďnetransporten onderschept. Wereldwijd wordt nu bijna de helft van de gesmokkelde cocaďne onderschept.

Rouvoet wil speciale campussen voor jongeren

Icoon BinnenlandsJongeren die niet willen werken of naar school willen, moeten van Minster Rouvoet (Jeugd en Gezin) naar speciale campussen.

In de zogenaamde 'precamps' worden de jongeren voorbereid op betaald werk en leren ze er wat discipline is. Rouvoet onderzoekt nog of hij de betreffende jongeren desnoods kan dwingen naar zo'n campus te gaan.

Rouvoet geeft aan dat hij desnoods de wet wil wijzigen om de jongeren te dwingen iets met hun leven te doen.

Met dank aan Aka-Zigor voor de submit.

Boek: Nicoline Wisse Smit - Julia heeft twee huizen

Scheiden is iets dat tegenwoordig veel meer voorkomt dan jaren geleden. Daarmee is het één van de grootste problemen voor kinderen geworden in de hedendaagse maatschappij. Hoe gaan kinderen hiermee om? Waar liggen hun loyaliteiten en hoe zorg je er als scheidende ouders voor dat jullie kind(eren) niet klem komt/komen te zitten tussen twee vuren. Met het boek Julia heeft twee huizen is een nieuw genre op de markt gekomen. Er zijn maar weinig boeken te vinden die kinderen helpen bij het omgaan met een scheiding. Nicoline Wisse Smit heeft met het schrijven van dit boek een mooie basis gelegd voor het omgaan met scheidingen zodra er kinderen in het spel zijn. Hopelijk krijgt haar boek navolging. Kinderen moeten namelijk meer begeleid worden in een scheiding en dan niet door vreemde psychologen, maar door mensen die dicht bij ze staan... de ouders zelf.

In the Picture! (met prijs)


Verzin een onderschrift bij deze foto!

Ontgroening LOI studenten begonnen.

En de top-5:

5: Froop : " Spuitende jeugd een steeds groter wordend dilemma. "

4: Goofup : " Zo klein de spruit; zo groot zijn spuit!"

3: Jenga : " Rondslingerende spuiten ook in de Achterhoek steeds groter jeugdprobleem."

2: Xessive : "Hilariteit alom bij open lucht reconstructie van de Endlösung..."

Update: Leukste onderschrift verzonnen en nr 1: fluc

PeJaKo is de eerste die meedingt naar de weekprijs van week 4.

fluc is de tweede die meedingt naar de weekprijs van week 4.

Er valt wat te winnen! In verband met de naderende zomer geven we de komende maand iedere week een schitterde USB-ventilator weg bij In the picture!. Dat gaat als volgt: vrijdag, maandag en woensdag is er een In the Picture! waarbij het leukste onderschrift wordt gekozen. Op donderdag kiezen we dan de weekwinnaar. Uiteraard allemaal zoals gebruikelijk volledig subjectief...

Dit is trouwens niet zomaar een USB-vantilator maar een erg goeie. De Mistral? heeft roem verworven, doordat het de beste USB-ventilator op de markt is. Hij bezit de grootste en beste motor van allemaal met 10.000 rotaties per minuut en zal je zeer zeker koel houden.

 

previous picture

 

Update: We hebben erg goed nieuws: Megagadgets.nl heeft deze actie geadopteerd en daarom loopt deze nu door tot 17 juli. Superactie van Megagadgets.nl!

Killzone 2 tijdens Microsoft-keynote

Op 10 juli zal Microsoft om 8.30u z'n keynote-speech houden op de vernieuwde E3. Om 9.30u op diezelfde dag zijn er 150 mensen uitgenodigd voor wat verdacht veel op de presentatie van de nieuwe Killzone lijkt. De uitnodiging voor Andrew Yoon van PS3Fanboy ziet er zo uit:Sony lijkt flink veel vertrouwen te hebben in deze titel aangezien ze hem lijnrecht tegenover de keynote-speech van MS zetten. De twee-en-eenhalf uur durende presentatie zal achter gesloten deuren plaats vinden, maar als we iets horen, zul je dat direct teruglezen op FOK!games.

Politieke party-game Hail to the Chimp aangekondigd

Het klinkt misschien alsof het niet samen kan, maar Wideload Games komt met een politieke party-game. Een party-game in de vorm van een gezellig spelletje met vrienden, niet als game van een politieke partij zoals je misschien eerder zou verwachten.

Hail to the Chimp is de naam die de game mee krijgt en het spel speelt zich af in de dierenwereld. De leeuw is afgezet na een serie van schandalen en de andere dieren besluiten dat het tijd is voor een democratie en houden verkiezingen om de vacature op te vullen. Alle dieren, ook de allerlaagste in rang, mogen hun zegje doen en de verkiezingen verzanden al snel in een chaos multiplayer-game waarbij alle kandidaten proberen om stemmen te winnen. Tien dieren doen mee in de strijd om het koningsschap en om uiteindelijk de nieuwe koning te kunnen worden is het nodig om alianties te vormen en als de tijd rijp is ook weer te verbreken. Door het gebruik van vuile truukjes of soms gewoon bruut geweld kun je de mening van andere dieren proberen te veranderen.

”No one has attempted to bring an over-the-top party game like Hail to the Chimp to next-gen consoles, much less one with biting political satire,” aldus Rick Stults van de uitgever Gamecocks ”Keeping with its reputation, Wideload is going to give gamers something truly original.”

Het spel staat gepland voor de lente van 2008 en zal voor de Xbox 360 en PlayStation 3 verschijnen. De eerste beelden van dit 'aparte' spel kun je hieronder bekijken.
Hoofdagent nu zelf verdacht

Icoon PolitieEen 31-jarige hoofdagent van het district Dordrecht en Zwijndrechtse Waard is nu zelf verdachte in een zaak. De hoofdagent wordt verdacht van woninginbraak. Door deze zaak is de man even een tijdje geen agent meer.

De man is vorige week aangehouden en in verzekering gesteld door de politie. Na zijn voorgeleiding aan de rechter-commissaris mocht hij weer naar huis.

Met dank aan speedrazor3 voor de submit.

Rus moet drie jaar de cel in vanwege server-emulator

Dat het knutselen aan een emulator niet altijd zonder gevolgen is heeft Valentin Kiseliov aan den lijven kunnen ondervinden. De Rus is veroordeeld tot drie jaar cel voor het ontwikkelen van een emulator voor het server-gedeelte van Ragnarok Online.

Kiseliov is schuldig bevonden aan schending van het Russische auteursrecht voor computergames. De designer van Ragnarok Online, het Koreaanse Gravity Corporation, claimt dat de emulator een illegale kopie is van de officiële server. Kiseliov zelf beweert dat hij alles zelf geschreven heeft en gaat dan ook in hoger beroep tegen de uitspraak. De uitspraak is opmerkelijk voor Russische begrippen, want illegale kopieën van muziek, software en films zijn ruimschoots beschikbaar voor slechts enkele euro's. Het lijkt erop dat Rusland de piraterij aan wil pakken om toe te kunnen treden tot de World Trade Organization in de nabije toekomst.

Gerucht: Mass Effect uitgesteld naar 2008?

Een Engelse retailer mailde zijn klanten dat Mass Effect uitgesteld zou zijn naar januari 2008. "As you may already be aware, the UK release date for Mass Effect Limited Edition has changed to Jan-2008. Changes to release dates are relatively common in the videogames industry and are unfortunately beyond our control."

Bioware zelf doet op haar forum nogal vaag over de releasedate van het spel. "Currently we also do not have an official release date for Mass Effect." en "Currently we do not yet have a final ESRB rating for Mass Effect." zijn enkele uitspraken die daar te lezen zijn. Of de game dus daadwerkelijk is verschoven naar 2008, of dat de retailer het hele verhaal uit zijn duim zuigt is dus nog even afwachten.


Dode vrouw gevonden in weiland

Icoon MisdaadEen tractorchauffeur heeft in het weiland van het Hippisch Centrum aan de Grote Borg in Stadskanaal een dode vrouw gevonden. De man was het gras aan het maaien in opdracht van de manege. Hij had bijna de dode vrouw overreden.

De chauffeur schrok enorm. Een aantal medewerkers van het Hippisch Centrum is vervolgens poolshoogte gaan nemen. "Het ging om een blonde vrouw tussen de 35 en 40 jaar oud. Ze lag naakt in het veld. Nergens lag kleding", aldus een medewerker. Het lichaam zat volgens de medewerker onder de blauwe plekken en andere vlekken.

De medewerker vertelt verder ook nog: "Het onkruid stond er heel hoog. Vandaar dat er gemaaid moest worden. Twee weken geleden liepen onze paarden er voor het laatst." Hierdoor kan het lichaam van de vrouw er al vrij lang liggen.

Sectie is ondertussen verricht, hiervan is de uitslag nog niet bekend. Politiewoordvoerder Ger Blokzijl kan dus nog niets zeggen over de identiteit van de vrouw noch de doodsoorzaak.
Met dank aan funnyfox voor de submit.

Eerste Europese PS3 bundel bekend

Het lijkt erop dat Sony een soort van prijsverlaging gaat doorvoeren voor de PS3. Deze prijsverlaging komt in de vorm van een bundel welke de PS3 en een game samen verkoopt. De game in questie is (uiteraard) Motorstorm.

De bundel gaat weg voor een prijs van 619 euro en moet vanaf woensdag 27 juni te koop zijn. Vooralsnog is de bundel echter enkel in België te bestellen, maar de rest van Europa zal waarschijnlijk dezelfde aanbieding krijgen.

Laatste reviews en specials
review
Control
preview
Planet of Lana
preview
Bee Simulator
preview
Kerbal Space Program 2
special
Fun met Funda #164 - Torentje in Tilburg
preview
Disintegration
©FOK.nl e.a.