ESRB houdt gametrailers beter in de gaten

koei
ESRB, de organisatie die games beoordeelt en hen vervolgens een leeftijdsrating mee geeft zal actiever gametrailers in de gaten gaan houden. De trailer van Dark Sector is al teruggetrokken hierdoor.

Uitgever D3 van Dark Sector, welke nog niet beoordeeld is door de ESRB, gaf aan "We recently received a ruling from the ESRB," In hun verklaring staat te lezen "...stating that the two officially released Dark Sector gameplay montages have been deemed to contain excessive or offensive content; and to this end are not to be available for download or viewing, regardless of being placed behind an age gate." Het ESRB heeft verzocht om de twee Dark Sector trailers direct te verwijderen zodat zij niet langer te bekijken zijn door consumenten.

Kort hierna ontving Take-Two een zelfde soort verzoek over trailers van hun nieuwe game The Darkness. GameVideos.com, een website met veel trailers maakte vervolgens bekend dat zij door Microsoft verzocht waren om een Gears of War trailer te verwijderen van de website, klaarblijkelijk omdat deze ook in strijd is met de ESRB standaarden.

"Game publishers that do not comply with the age gate requirement are subject to enforcement actions by the ESRB," staat te lezen op de website van ESRB, maar de gevolgen van het niet naleven van deze regels zijn nog onbekend. Het lijkt er in iedergeval op dat je goed op moet letten om trailers van nieuwe spellen die niet geschikt zijn voor kinderen nog te kunnen bekijken, binnen een mum van tijd staat de ESRB op de stoep en moet de trailer weer verwijderd worden.