[Update] Sony komt niet met Wii-kloon

koei
De geruchten zijn de wereld nog niet uit. Het blad Electronic Gaming Monthly komt met het verhaal dat Sony de PlayStation 2 wil herpositioneren als een goedkope console met dezelfde mogelijkheden als de Wii, inclusief een Wiimote- en nunchuck-kloon besturing. De vernieuwde PlayStation 2 zou rond de feestdagen voor ongeveer honderd dollar te koop moeten zijn.

Sony bezit de kennis om de Wii na te bouwen, en de kracht van de PlayStation 2 doet niet onder van die van de Wii. Door de PlayStation 2 te herpositioneren als Wii-kloon hoopt het bedrijf een graantje mee te pikken van het succes van de Wii. Het bedrijf kopieert hiermee Nintendo's strategie om de casual gamer aan te spreken en zich niet puur op de hardcore gamer te richten. Met een prijs van honderd euro voor de vernieuwde PS2 tegenover 250 euro voor een Wii, maakt Sony zeker kans om Nintendo in de casual gamermarkt van de troon te stoten.

Met dank aan alle submitters

Update 22:45

Sony zegt dat er helemaal geen plannen zijn voor een Wii-achtige controller voor de PS2:

This rumor is absolutely not true. There are currently no plans to add motion-sensing capability to the PlayStation 2 controller.

Met dank aan BB-boy voor het melden van deze update