Politieke party-game Hail to the Chimp aangekondigd

koei
Het klinkt misschien alsof het niet samen kan, maar Wideload Games komt met een politieke party-game. Een party-game in de vorm van een gezellig spelletje met vrienden, niet als game van een politieke partij zoals je misschien eerder zou verwachten.

Hail to the Chimp is de naam die de game mee krijgt en het spel speelt zich af in de dierenwereld. De leeuw is afgezet na een serie van schandalen en de andere dieren besluiten dat het tijd is voor een democratie en houden verkiezingen om de vacature op te vullen. Alle dieren, ook de allerlaagste in rang, mogen hun zegje doen en de verkiezingen verzanden al snel in een chaos multiplayer-game waarbij alle kandidaten proberen om stemmen te winnen. Tien dieren doen mee in de strijd om het koningsschap en om uiteindelijk de nieuwe koning te kunnen worden is het nodig om alianties te vormen en als de tijd rijp is ook weer te verbreken. Door het gebruik van vuile truukjes of soms gewoon bruut geweld kun je de mening van andere dieren proberen te veranderen.

”No one has attempted to bring an over-the-top party game like Hail to the Chimp to next-gen consoles, much less one with biting political satire,” aldus Rick Stults van de uitgever Gamecocks ”Keeping with its reputation, Wideload is going to give gamers something truly original.”

Het spel staat gepland voor de lente van 2008 en zal voor de Xbox 360 en PlayStation 3 verschijnen. De eerste beelden van dit 'aparte' spel kun je hieronder bekijken.