BMW grootste concurrent voor Renault

Ondanks de slechte seizoensstart begint Renault eindelijk een beetje op stoom te komen. De afgelopen twee races in Canada en de Verenigde Staten wist het team zelfs makkelijk in de punten te eindigen.

Racecoureur Giancarlo Fisichella is vanzelfsprekend erg tevreden met de vooruitgang: "Voor de race in Canada, wist ik dat we een grote stap voorwaarts hadden gedaan. Dat bleek ook zo te zijn, want we waren erg snel en konden tijdens de race met teams als Ferrari en BMW-Sauber knokken. In Indianapolis konden we dat weer. We kwamen tijdens de kwalificatie beiden vrij makkelijk in de top tien terecht. Heikki wist punten te scoren, ik helaas, omdat ik spinde, niet. Dat vond ik erg jammer voor het team, maar gelukkig hebben we wel bewezen dat we vooruitgang boeken."

De Italiaan ziet het team van BMW F1 als grootste rivaal: "Onze prioriteit is nu om punten te scoren. Als we dat doen kunnen we in gevecht gaan met BMW-Sauber en hopelijk kunnen we ze dan verslaan. BMW-Sauber is op dit moment het team in het kampioenschap waarmee we in gevecht zijn. We moeten vanaf nu proberen om elke race weer het gat verder te dichten en ons doel is om ze uiteindelijk voorbij te streven. Het zal een moeilijke opgave zijn, maar de wagen verbetert continu en we zullen er alles aan doen om ons doel te verwezenlijken."