FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 25 juni 2007

'Geen twijfels over Oekraïne'

De UEFA heeft ontkend dat zij twijfels heeft over Oekraiense stadions. Het Oost-Europese land is samen met Polen organisator van het Europees Kampioenschap voetbal in 2012.

Er doken de afgelopen dagen enkele berichten op dat de UEFA alsnog twijfelde aan Oekraïne, daar de plannen voor de renovatie van het Olympiyskiy National Sports Complex de Europese voetbalbond niet zou bevallen. "De UEFA wil graag wat feiten rechtzetten", zo meldde een officieel statement. "Mediaberichten die suggereerden dat de UEFA - op wat voor manier dan ook - twijfelt aan de bekwaamheid van het land om de eindronde van EURO 2012 te organiseren, zijn onwaar."

"De UEFA is niet bezorgd over de plannen van de stadions. De vergadering die gehouden werd in Nyon was enkel om een globale situatieschets te creëren. Daarnaast is de UEFA op dit moment druk bezig de laatste hand aan organisatorische kwesties van EURO 2008 te leggen." Polen en Oekraïne kregen afgelopen april het EK van 2012 toegewezen.

'Spaarlamp oorzaak epilepsie-aanval'

Terwijl er stemmen opgaan om de gloeilamp te verbieden, wordt er een verband vermoed tussen epileptische aanvallen en de spaarlamp. Maar het zou ook toeval kunnen zijn.

De Britse epilepsievereniging komt met hun vermoeden naar buiten, omdat ze de laatste tijd meerdere klachten hebben ontvangen over de energiezuinige peertjes. De klachten varieren van duizeligheid en concentratieverlies tot een ongemakkelijk gevoel na blootstelling aan het licht. Naar het ontstaan van de klachten wordt nog gezocht, want de flikkeringen van de lampen zijn niet zo hevig dat het de oorzaak zou kunnen zijn van ziekteverschijnselen.

De minister van Volksgezondheid in Groot-Brittannië erkent dat er mogelijk een probleem is. Het Britse 'Epilepsy Action' gaat op onderzoek uit om de oorzaak aan het licht te brengen. "Er zijn geen meldingen van daadwerkelijke aanvallen", laat een woordvoerder weten. "Het zijn meer klachten die gelijk zijn aan symptomen voor een aanval. Ons onderzoek naar de oorzaak is nog in een vroeg stadium." Volgens Professor Arnold Wilkins van de Essex Universiteit zouden de toevallen kunnen worden opgewekt door de rode en blauwe stukjes, waaruit het witte licht is opgebouwd. Deze gekleurde stukjes wisselen elkaar in rap tempo af.

"Een snelle kleurwisseling rood-blauw kan inderdaad epilepsie opwekken. In Japan is daar een onderzoek naar geweest waarbij kinderen een scène van een Pokémon-film met veel rood en blauw te zien kregen. Kinderen met epilepsie, maar ook kinderen zonder epilepsie reageerden daarop", zo verklaart Stella Bronwasser van de Stichting Epilepsie Instellingen Nederland. Ze vermoedt dat enkele duizenden mensen in Nederland hier hinder van ondervinden.

Met dank aan Reigndear voor de submit.

Beroering om Surinaamse vlag bij Jong Oranje

Zes spelers die afgelopen zaterdag met Jong Oranje Europees kampioen werden, vierden dit met de Surinaamse vlag om hun nek. Dit heeft voor veel ophef gezorgd in ons land.

Ryan Babel, Maceo Rigters, Royston Drenthe, Gianni Zuiverloon, Boy Waterman en Ryan Donk wilden met de actie hun liefde voor Suriname laten zien, maar het gedrag stuitte veel mensen tegen de borst. Ook op diverse websites hebben veel mensen hun ongenoegen geuit. "Bah, ik werd er misselijk van. Het is toch niet voor niets het Nederlands elftal? Als je je meer Surinamer voelt, moet je niet voor Oranje uitkomen", zo luidt een van de reacties op de site van het Algemeen Dagblad.

Ook Foppe de Haan, de succesvolle coach van de jonge honden is niet erg gecharmeerd van de actie. "Dat vond ik niet nodig. Deze prestatie hebben we met het Nederlands elftal geleverd. Ze moeten maar een andere keer met die vlaggen gaan zwaaien."

Zoals altijd zijn de meningen in de Tweede Kamer verdeeld. "Het is begrijpelijk in alle feestvreugde en trots, maar de Nederlandse vlag was natuurlijk meer op z’n plaats geweest", luidt de reactie van PVDA-er Jeroen Dijsselbloem. "Van een ongekende zotheid", vindt Geert Wilders. "Het was toch niet het Surinaamse Elftal?"

Halbe Zijlstra van de VVD vindt het gedrag van de spelers juist positief. "Een toonbeeld van geslaagde integratie. Die jongens hebben nog warme gevoelens voor Suriname, maar ze hebben gekozen om voor Nederland uit te komen. Niemand verwacht dat ze hun eigen identiteit meteen verliezen. Er zijn ook Nederlanders in Michigan die wel eens een klompendans doen."


Waterman en Donk vieren een feestje onder eigen vlag


Met dank aan Longmen, Punjabi_MC, VanRobLos en pberends voor de submit.

'Zuiverloon en Zenden naar Ajax'

Ajax hoopt binnen niet al te lange tijd Gianni Zuiverloon en Boudewijn Zenden aan zich te binden. Dat melden bronnen binnen de Amsterdamse club aan de website Ajax Online. Humberto Tan bracht de interesse van Ajax in Zuiverloon zondagavond naar buiten in het programma Na de Wedstrijden. Zuiverloon zelf heeft echter nog niks gehoord van de club uit Amsterdam.

Bij Ajax zou Zuiverloon de positie van rechtsback moeten gaan invullen. De Roemeen George Ogararu speelde afgelopen seizoen vaak op die positie. Trainer Henk ten Cate is van mening dat de rechtsbackpositie dun is bezet en in Zuiverloon ziet hij een potentiële versterking. Op het EK onder 21 liet de speler van SC Heerenveen een goede indruk achter. De club uit Friesland is niet van plan Zuiverloon te laten vertrekken, ondanks het bedrag van één à twee miljoen euro dat Ajax bereid is te betalen. De ex-Feyenoorder heeft bij Heerenveen nog een contract tot 2009.

Boudewijn Zenden mag transfervrij vertrekken bij Liverpool, en staat nadrukkelijk in de belangstelling van Ajax. De gesprekken tussen de Amsterdammers en de middenvelder zouden al in een vergevorderd stadium zitten. Naast Ajax zijn ook PSV en enkele Spaanse clubs geïnteresseerd in de dertigjarige Zenden, die eerder speelde voor Barcelona, Chelsea en Middlesbrough.

Met dank aan misterbogey voor de submit

'Chivu naar Barcelona'

Naar alle waarschijnlijkheid is Christian Chivu de nieuwste aanwinst van FC Barcelona. Eerder trokken de Catalanen al Thierry Henry en Yaya Touré aan. Volgens FIFA-makelaar Ernesto Bronzetti hoeft Barcelona niet bang te zijn voor concurrentie van onder andere Inter en Real Madrid.

Chivu en Barça zijn al tot overeenstemming gekomen, tevens is Barcelona bereid AS Roma de gewenste vraagprijs te betalen. "De club is heel duidelijk geweest tegenover het bestuur van Roma. Barcelona is bereid te betalen wat Roma vraagt en wil Ludovic Giuly in de deal betrekken", aldus Bronzetti.

"Vandaag komt de leiding van Barcelona samen. Als Txiki Beguristain het groene licht krijgt, benadert hij Roma en Chivu met een officiële offerte." Volgens Bronzetti kan hierna de transfer van de oud-Ajacied snel afgerond worden.

La Gazetto dello Sport meldt echter dat Chivu voor Internazionale heeft gekozen, en dus niet naar de club van Frank Rijkaard zal gaan.

Hellgate: London expansie al in de planning

De first-person RPG Hellgate: London is nog niet uit of er is al bevestigd dat er een expansie in de planning staat. Kim Jin Hyung van ontwikkelaar Flagship Studios weet dit te melden. Het originele spel zal zich in Londen afspelen en de expansie in meerdere andere steden. Hellgate: Londen wordt onder meer gemaakt door ex-werknemers van Blizzard en gaat over de laatste bewoners van de planeet die een invasie van demonen hebben overleefd. Het is de bedoeling wetenschap en magie samen te kneden tot ultieme wapens om de demonen te verslaan.


Schumi terug in F1-wagen

Michael Schumacher heeft gisteren enkele ronden gereden in een Ferrari-F1-wagen. Voor de Duitser was dit de eerste keer sinds zijn laatste Grand Prix (de GP van Brazilië vorig jaar) dat hij weer in een F1-bolide zat.

De oud-wereldkampioen reed ter gelegenheid van de zestigste verjaardag van Ferrari op het circuit van Fiorano met de F2004, waarmee hij in 2004 voor de zevende keer wereldkampioen werd. Na afloop verklaarde hij: "Ik heb enorm genoten van dit speciale moment."

[A1GP] Dyk eerste rijder Australië

Ian Dyk zal in het komende A1GP-seizoen uitkomen als eerste rijder van team Australië. De 21-jarige reed vorig jaar al de rookie-sessies, en de derde plaats in eerste raceweekend, in Mexico.

Dyk is erg blij met zijn aanstelling bij het team: "Om als eerste rijder voor A1 Team Australië te worden uitgekozen, is een droom die werkelijkheid wordt. A1GP gaat nu het derde seizoen en begint aan populariteit te winnen en krijgt de aandacht die het verdient."

Roddick eenvoudig door in Londen

Servicekanon Andy Roddick heeft met speels gemak de tweede bereikt op Wimbledon. De tweevoudig verliezend finalist was met 6-1, 7-5 en 7-6 (3) te sterk voor zijn landgenoot Justin Gimelstob.


Na een matig eerste kwartier, waarin hij z'n eerste twee servicebeurten verloor, kon Gimelstob Roddick aardig bijbenen. De twee ontliepen elkaar in de rally niet veel, maar de opslag van Roddick bleek toch een onneembare vesting. Gimelstob wist één breakpoint te creëren, maar dat werd achteloos weggeslagen. Roddick kreeg veel meer kansen en het was slechts een kwestie van tijd, voordat die werden verzilverd.

[update] Majoor Bosshardt overleden

Het gezicht van het Nederlandse Leger des Heils is niet meer onder ons. Vandaag is op 94-jarige leeftijd Majoor Bosshardt overleden.

Ondanks dat Alida Margaretha Bosshardt officieel luitenant-kolonel was, bleef ze in ons land altijd bekend onder de rang majoor. Het werd een soort van koosnaam voor haar.

Haar hele leven heeft ze zich ingezet voor de zwakkeren in de samenleving. In 2004 eindigde ze op de zestiende plek op de ranglijst van de Grootste Nederlanderverkiezing.

Update 21.00 uur
De teraardebestelling zal zaterdag plaatsvinden op begraafplaats De Nieuwe Ooster te Amsterdam. Inmiddels heeft het Leger des Heils een condoleanceregister op internet geopend. Het is te vinden op www.majoorbosshardt.nl


Majoor Bosshardt was erg geliefd onder de Nederlandse bevolking

Met dank aan Tinuzzz_Talpa en anderen voor de submit.

Polen maakt zich niet geliefd

Icoon EuropaPolen is bezig om zich niet erg geliefd te maken onder de Europese bevolking. Kwamen ze laatst nog in het nieuws omdat ze vonden dat Polen meer stemmen moest krijgen omdat ze zonder de interventie van Nazi-Duitsland meer inwoners gehad zouden hebben, komen ze nu naar buiten met een bericht over Angela Merkel.

De Bondskanslier van Duitsland, Angela Merkel, wordt in Polen op het moment afgebeeld op de cover van een Pools tijdschrift. De foto zou een montage zijn. Op de bewerkte foto staat Merkel afgebeeld met aan haar borsten de Poolse president Lech Kaczyinski en zijn tweelingbroer Jaroslaw, de Poolse premier. De titel op de cover luidt: “Stiefmoeder van Europa”, een duidelijke verwijzing naar de herrie die tussen Polen en Duitsland ontstond tijdens de EU-top van vorige week in Brussel.
Merkel voorpagina nieuws
Merkel aan de schandpaal

Amerikaanse rechter verliest broeken-zaak

Icoon OpmerkelijkEen Amerikaanse rechter die 54 miljoen dollar schadevergoeding eiste van een stomerij die zijn broek was kwijtgeraakt, heeft de zaak maandag verloren. De rechtbank verplichtte hem de tienduizenden dollars aan advocatenkosten van de verdediging te betalen.

Rechter Roy L. Pearson vond dat de stomerij jarenlang de rechten van hem als consument heeft geschonden, omdat de zaak een bordje met 'tevredenheid gegarandeerd' op de deur had.

Pearson eiste ruim duizend dollar toen de stomerij de broek kwijtraakte, 1500 dollar per dag voor het buiten hangen van het bordje en 15.000 dollar voor de auto die hij moet huren nu hij naar een andere stomerij gaat.

FOK!radio: nieuwe Hoofdredacteur, ER's en sales-man

FOK!RadioVoor de mensen die meteen naar FOK!radio willen luisteren: klik hier.

Er zijn flink wat crewwisselingen deze week. Zowel op de Frontpage als op het forum is er van alles te melden. Zo maken we vanavond bekend wie de nieuwe hoofdredacteur van de FP wordt, maken we de namen van wat nieuwe eindredacteuren bekend en hoor je wat een nieuwe sales-man op FOK! gaat doen en wie dat dan is. Natuurlijk hoor je alles live vanaf 20:00 uur!

We gaan het ook hebben over Games. We horen over het algemeen weinig van het front van FOK!games. Dus gaan we vanavond eens babbelen met Games-Hoofdredacteur Fliepke. Kunnen we hem meteen even vragen waarom hij door IJsmeis consequent Knurft wordt genoemd.

Natuurlijk kun je iedere week meekijken in de studio van FOK!radio via de webcam. We roddelen weer met Yvonne en FA shmoopy neemt de week op het forum met ons door. Blinky legt weer een stelling voor. Kom ook naar ons irc-kanaal #fokradio om vragen te stellen en mee te praten. Dat kan ook via Skype. Je kunt ons bellen op actionradiolive.

Meteen luisteren?
ActionRadioDat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is.

Hieronder vind je de overige directe luisterlinks:
LQMQHQ
WinampWinamp48 kbps96 kbps128 kbps
Windows Media PlayerWindows Media Player33 kbps64 kbps128 kbps
RealPlayerRealPlayer48 kbps96 kbps128 kbps
iTunes / QuicktimeiTunes / Quicktime48 kbps96 kbps128 kbps


Tegenwoordig kun je ook luisteren als je een PDA/mobiele telefoon hebt met GPRS verbinding. Ga dan naar de speciale PDA-site.

Terugluisteren?
Alle uitzendingen van FOK!radio zijn terug te luisteren. Meer hierover kun je hier lezen.

Veel luisterplezier!

EvE Online krijgt online TV show

De MMO-game EvE Online krijgt binnenkort een online TV show waarin de laatste nieuwtjes in de virtuele wereld worden belicht. Zo zullen grote gevechten die gaande zijn in beeld worden gebracht, markt trends worden onderzocht, interessante verhalen worden verteld en meer van dat. Het is de bedoeling dit zo professioneel mogelijk te presenteren en met trots zegt de ontwikkelaar dan ook de eerste 'virtual world television station dedicated to an MMO' te hebben.

Aanpassen Manhunt 2 kan 1 miljoen dollar gaan kosten

Analist Michael Pachter van Wedbush Morgan Securities denkt dat het uitgever Take-Two zo'n één miljoen dollar kan gaan kosten om Manhunt 2 zodanig aan te passen dat de game zonder Adults Only-rating in de winkels kan komen te liggen. Op dit moment is Take-Two nog bezig alle opties te bekijken om de game toch uit te gaan geven. Het gerucht gaat dat Rockstar de ban zal aanvechten, maar daar is nog geen officiële duidelijkheid over.
"[...]
They will probably spend $1 million or so to rework the game. They will not have revenue from the game this quarter (ending July), so they will likely miss their guidance, but will make up most of it in a future quarter when the game is released. The overall financial impact is not that serious, provided sales don't suffer. It is hard to know whether the publicity helps or hurts, but my guess is that it hurts,
[...]"


Nonnen verdacht van jatten Jezusbeelden

Een groepje nonnen in het noorden van Spanje heeft zich de woede van de dorpsbewoners op de hals gehaald. De zusters zouden drie Jezusbeelden hebben ontvreemd. De Orde van de Ongeschoeide Karmelieten, waar de nonnen deel van uit maken, leeft al 125 jaar in vrede in het dorp Grajal de Campos, vlakbij León. De gemeenschap onderhoudt er een klooster en een kerk.

Een termietenplaag zou de aanleiding zijn geweest voor de diefstal. Op de vlucht voor de hongerige beestjes, namen ze drie beelden mee uit de kerk en verkasten naar een klooster in Toledo. De beelden lijken nu van de aardbodem weggevaagd. Onder de beelden was ook een gevernist beeld van Jezus, dat elk jaar tijdens de processie door het dorp wordt gesleept.

Wie de beelden nu achterover heeft gedrukt is nog niet duidelijk, maar de dorpsbewoners zijn ervan overtuigd dat de nonnen er meer van weten. Ook de sleutels van de kerk zijn spoorloos verdwenen.


Misschien dat onze Lieve Heer weet waar de beelden zijn?

[EK-21] Platini prijst Nederland

Michel Platini heeft zich positief uitgelaten over het Europees Kampioenschap onder de 21, dat in Nederland werd gehouden. De voorzitter van de UEFA was over de prestaties op en buiten het veld tevreden.

Platini meldde dit op de vergadering van het Organisatorisch Comité, dat in Heerenveen plaatsvond. De Fransman was zeer tevreden over de organisatie van het toernooi, waarin Oranje uiteindelijk de eindoverwinning voor zich opeiste.

"We hebben mooie wedstrijden gezien, en er waren in totaal meer dan 200.000 toeschouwers", aldus de preses. "Ik denk dat het een goed idee is geweest om dit soort toernooien in oneven jaartallen af te werken. Zo komt het toernooi veel duidelijk in het nieuws, terwijl het normaliter in de schaduw stond van het grote EK of WK."

Herdershonden op auditie voor Snuf

Icoon ShowbizzRegisseur Steven de Jong krijgt zaterdag 30 juni herdershonden op auditie voor zijn nieuwe film Snuf, Hond In Oorlog. De perfecte hoofdrolspeler moet niet alleen lief zijn, maar ook kunnen springen, sluipen, broodjes jatten, speuren en vooral heel goed kunnen luisteren.

Bij de casting is ook een deskundige van de Kringgroep Kynologen Friesland aanwezig om de persoonlijkheid en vaardigheden van de dieren te beoordelen, aldus een woordvoerster van De Jong maandag.

Tientallen baasjes hebben hun hond al aangemeld. De opnames voor de film beginnen half augustus. Snuf, Hond In Oorlog, gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Piet Prins, moet zomer 2008 in de bioscoop draaien.

Film over Playboy-baas Hugh Hefner

Icoon ShowbizzHet leven van Playboy-baas Hugh Hefner is het onderwerp van een nieuwe speelfilm. Niet alleen zijn seksuele uitspattingen komen hierin aan bod, maar ook zijn sociaal activisme. Dat meldde het Amerikaanse tijdschrift Daily Variety maandag.

Brett Ratner (Rush Hour) regisseert de film, getiteld Playboy. Brian Grazer produceert de film voor Universal Pictures. De 81-jarige Hefner verkocht de rechten op zijn levensverhaal jaren geleden aan Grazer. Het script wordt momenteel geschreven.

Hefner richtte het blootblad Playboy in 1953 op. Hij woont tegenwoordig in het zogenoemde Playboy Mansion met een aantal blonde, rondborstige Playmates.

Hugh wordt ook weer papa; wie is de moeder?

Top of Flop: 1234

De Top of Flop van vorige week kreeg ook niet veel bijval: Grossstadtkinder van Peilomat was een flop,  dus. FRaGMaN wist jullie mening nog het beste te verwoorden: "Soort van Duitse Di-rect. Flop".

We hebben er weer eentje voor jullie.

Maak kennis met Leslie Feist, een zangeres uit Toronto, Canada. Feist woonde vier jaar in Parijs, keerde begin dit jaar terug naar Canada en bracht eind april haar derde album uit ('The Reminder'). Op dit album staat ook het nummer 1234 en deze werd onlangs uitgeroepen tot 'BBC radio 2 record of the week'.

Vliegtuigcrash in Cambodja

Icoon RampEen chartervliegtuig van het type Antonov An-24 is vanmorgen vroeg in Cambodja gecrasht met 22 mensen aan boord. Naast de 6 bemanningsleden waren er 16 passagiers aan boord. De meeste bemanning en passagiers waren afkomstig uit Cambodja, Zuid-Korea en Tsjechië. De piloot was van Russische afkomst.

Het vliegtuig was vanmorgen om tien uur opgestegen vanaf luchthaven Siem Reap in het noorden van Cambodja. Het had als bestemming Sihanoukville, de zuidelijke havenstad. Het vliegtuig is vermoedelijk gecrasht in de buurt van het Kiriromgebergte. Het is nog niet bekend of de mensen het overleefd hebben.

Hingis met moeite door op Wimbledon

Met pijn en moeite heeft Martina Hingis de tweede ronde op Wimbledon gehaald. De Zwitserse won met 6-7, 7-5 en 6-0 van de volstrekt onbekende Naomi Cavaday.

De 18-jarge Britse, de nummer 232 van de wereld en met een wildcard toegelaten, liet tegen Hingis zien dat ze heel wat in haar mars heeft. Hingis, die net weer herstelt is van een rugblessure, wist in de eerste set nog een break ongedaan te maken, maar in de tiebreak ging het alsnog mis.

Cavaday kreeg in de tweede set zelfs twee maal een matchpoint, maar ze wist geen daarvan te benutten. De Britse kwam die klap niet meer te boven, in de rest van de partij werd Hingis geen strobreed meer in de weg gelegd.

Politie ketent arrestanten vast aan hek

Icoon PolitieIn Hengelo is een aantal arrestanten vorige week tijdelijk vastgeketend aan een hek op de binnenplaats van het politiebureau. Een gebrek aan cellen deed de politie overgaan tot deze actie.

In de zomer hebben de politibureaus in Hengelo en Almelo te maken met een gebrek aan mankracht. Daarom gaan de cellencomplexen van deze bureaus om en om dicht. De cellen in Hengelo waren gesloten toen er elf stappers werden opgepakt. "We hadden de keuze ze vrij te laten of ze beurtelings even vast te zetten. Er is gekozen voor dat laatste", zegt de woordvoerder van de politie. De arrestanten werden met handboeien aan het hek vastgezet tot de processen-verbaal waren opgemaakt.

De woordvoerder zegt dat de sluiting van de cellencomplexen in de zomermaanden nog niet eerder tot problemen heeft geleid. Om soortgelijke incidenten in de toekomst te voorkomen gaan de cellen in Hengelo gedurende het weekeinde weer open. De politie Twente betreurt het incident, aldus de woordvoerder maandag.

Justin Timberlake spuugt op fans

Icoon ShowbizzZanger Justin Timberlake heeft een aantal fans vanaf het dak van zijn hotel in het Zweedse Gothenburg bespuugd. Een aantal omstanders beweren dit. Volgens hen zou Justin nogal geïrriteerd zijn geworden van de hoeveelheid fans die bij de hotelingang stonden.

Justin weigerde eventjes te stoppen voor de fans die foto's wilden maken. Iemand heeft hierop 'fuckface' geroepen. 'Go fuck yourself' zou Justin vervolgens teruggescholden hebben. Hierop volgde, volgens de fans, een bekogeling van spuug vanaf het dak van het hotel. Ook had hij andere dingen gegooid. De munitie bestond uit pingpongballetjes, waterflesjes, aardbeien en kersen.

Henry doorstaat medische keuring

Thierry Henry heeft vanmiddag met goed gevolg de medische keuring bij Barcelona doorstaan. De 29-jarige aanvaller, afkomstig van Arsenal, zal een contract voor vier jaar in Barcelona tekenen.

"Hij heeft alle tests naar volle tevredenheid doorstaan", aldus dokter Ricard Pruna van Barcelona. "Er zijn geen problemen, alles is prima."

Barcelona betaalt Arsenal 24 miljoen euro voor Henry.

Dronken man met scootmobiel op snelweg

Icoon OpmerkelijkEen 40-jarige man uit Dordrecht is zondagmiddag aangehouden omdat hij met een scootmobiel op de snelweg reed. De dronken man tufte met zijn karretje over de A16.

Andere weggebruikers stelden de politie op de hoogte. Via het kenteken kon het adres van de man worden gevonden. Toen de politie daar arriveerde, kwam de man net aanrijden.

Nadat de man een blaastest had gedaan, bleek zijn bloed 2,2 promille alcohol te bevatten, terwijl een halve promille is toegestaan. De man is meegenomen naar het politiebureau en daar verhoord.

Sony promoot tennisgame met real-life tennis

Sommige games hebben nou eenmaal niet de instant hype factor van een nieuwe Halo of GTA game. Smash Court Tennis 3 voor de PSP is zo'n game en daarom besloot Sony de game te promoten door mensen op straat in Nederland op verschillende plaatsen te laten tennissen.



In Smash Court Tennis 3 zal je als speler tegen gelicenseerde tennissers op kunnen nemen zoals Roger Federer, Rafael Nadal en Justine Henin. De game staat op het moment gepland voor een release in juli 2007.

Simoni ondertekent anti-dopingverklaring

Saunier Duval heeft bekend gemaakt dat zijn renner Gilberto Simoni het door de internationale wielerunie UCI opgestelde anti-dopingverklaring ondertekend heeft. Gisteren werd Simoni door Italiaanse kranten aangewezen als mogelijke dopingzondaar omdat hij tijdens de Giro d'Italia onnatuurlijk lage hormoonwaarden in zijn bloed hebben gehad.

Naast Simoni zouden Giro d'Italia-winnaar Danilo Di Luca, Eddy Mazzoleni en Riccardo Riccò soortgelijke resultaten hebben getoond tijdens de controles in de Ronde van Italië.

FOK!tv in Afghanistan

FOK!tv neemt je mee over de grenzen. We logeerden meer dan drie weken bij de Nederlanders en Amerikanen in Kamp Khandahar. Wat houdt de missie eigenlijk in en wat missen 'onze jongens' nu het meest? Verder gingen wij samen met het Amerikaanse leger papavervelden vernietigen, wat niet iedereen op prijs stelde.



Je kunt deze video ook als wmv downloaden (105Mb)

Deze film is niet in breedbeeld beschikbaar (maar wel Sunchaser vrij!)

Dit jaar geen PS3-titels van Square-Enix

Je kon het op je klompen aan voelen komen, maar Square Enix heeft in haar statement van de verwachtingen voor het financiële jaar 2007 duidelijk gemaakt dat er geen PS3-titels zullen verschijnen. Dit betekent dat Final Fantasy XIII en Final Fantasy vs XIII niet eerder dan 2 april 2008 zullen verschijnen. Een exacte datum waarop deze titels zullen verschijnen is niet gegeven.


Duidelijke taal van Square Enix

Doden door hitte in Zuidoost-Europa

Icoon WeerTwee mensen in Griekenland zijn vandaag bezweken aan de extreme hitte. In het Zuidoost-Europese land liep de temperatuur op tot 46 graden.  De mensen die aan de hitte bezweken waren ouderen uit de oostelijke stad Larisa en de zuidelijke plaats Aigio, aldus Griekse gezondheidsfunctionarissen.

Bij de openbare diensten in Griekenland wordt op last van de regering op dinsdag en woensdag slechts halve dagen gewerkt. Athene wil voorkomen dat mensen op het heetst van de dag door de zon moeten en tevens verhinderen dat het energieverbruik de pan uitrijst.

Ook in Turkije zijn temperaturen van 40 graden en hoger gemeten. Turkse media meldden dat in een dorp in het zuidwesten van het land een houthakker aan de hitte is bezweken.


Feelin' hot hot hot

KNMI: 'Morgen mogelijk weeralarm'

Icoon WeerGebieden aan de kust krijgen het aankomende nacht en morgenochtend zwaar te verduren met een noordwesterstorm. In het binnenland kan worden gerekend op zware tot zeer zware windstoten. Vanmiddag gaf het KNMI een voorwaarschuwing af. Een weeralarm zal vandaag waarschijnlijk niet worden afgegeven.

Dinsdag zal het erom spannen of het KNMI een weeralarm afgeeft. Het instituut schat de kans zelf op vijftig procent. De storm wordt aan het einde van de nacht en in de ochtend verwacht aan de westkust. Zware windstoten kunnen in het binnenland gaan zorgen voor gevaar in het verkeer. Langs de kust wordt windkracht 8 verwacht, in het binnenland windkracht 5 of 6.

Ruim twee weken geleden werd een weeralarm afgegeven voor zwaar onweer. Bij dat onweer vielen toen twee doden.

Kolles: "Sutil gaat een grote toekomst tegemoet"

De teambaas van Spyker F1, Colin Kolles, heeft gezegd dat hij altijd een groot vertrouwen gehad heeft in zijn pupil Adrian Sutil. De Duitse coureur heeft aangetoond snel te zijn, maar maakt nog te veel fouten. Kolles voorspelt desalniettemin een grote toekomst voor Sutil.

Kolles heeft gezegd dat hij in de toekomst een gevecht verwacht tussen Adrian Sutil en de held van het moment, Lewis Hamilton. "Met Adrian hebben wij de uitdager van Lewis Hamilton in huis," aldus de optimistische Kolles. "Adrian was vroeger de teamgenoot van Lewis en hierdoor kennen ze elkaars sterke en zwakke punten. Adrian is voor ons echt een veelbelovend talent."

Dat het talent niet altijd naar boven komt komt volgens Kolles omdat de auto op dit moment nog tekort schiet. Niet voor niets sloot het team een meerjarig contract af met de Duitser. "De marktwaarde van Adrian zal alleen maar toenemen. Als een ander team hem wil hebben zal er een grote afkoopsom betaald moeten worden, omdat hij een langdurige verbintenis met ons heeft."

Gratis boeken

Met de vakantie voor deur beginnen voor veel mensen de voorbereidingen, alles in pakken en op het laatste moment nog even naar de lokale bibliotheek om wat te lezen te halen.

Maar de moderne mensch hoeft voor zijn leesvoer de deur natuurlijk niet meer uit en download zijn boeken geheel gratis en legaal bij een site als het Gutenberg Project. Voor elke smaak wat wils, en voor de liefhebbers is ook er de kamasutra te vinden, handig om alvast te kijken wat er en wel niet mogelijk is in je trek(kkers)tentje.

[upd]Regen spelbreker op Wimbledon

Wimbledon zal vandaag later van start gaan. Het was de bedoeling dat de tennissers om 13.00 uur Nederlandse tijd de baan op zouden gaan, maar vanwege de regen zullen de partijen in de eerste ronde nu echter niet voor 13.30 uur beginnen.

Michaëlla Krajicek moet vandaag in Londen haar eerste wedstrijd spelen. De partij tegen de Israëlische Tzipora Obziler staat gepland als tweede partij op baan dertien.

Update
Zojuist is er een begin gemaakt aan Wimbledon 2007. Op dit moment neemt titelverdediger Roger Federer het op tegen de Rus Gabashvili.

[upd] Station Alkmaar ontruimd na schietpartij

Icoon MisdaadHet NS-station in Alkmaar is op last van politie even voor 11.00 uur ontruimd na een schietpartij. Ooggetuigen melden dat er meerdere gewonden zijn en een dode, volgens onbevestigde berichten zou het om een Turks meisje gaan.

De politie bevestigde de schietpartij, maar kon nog niets vertellen over eventuele slachtoffers en de toedracht. Op dit moment rijden er geen treinen van en naar Alkmaar. Het station is tot nader order gesloten.

Reizigers moeten rekening houden met vertragingen die op kunnen lopen tot een uur. Doorgaande reizigers tussen Den Helder en Amsterdam hebben een mogelijkheid om via Hoorn om te reizen.

Update 15.46 uur
De politie heeft inmiddels bekendgemaakt dat er één dode is gevallen tijdens de schietpartij. Het gaat mogelijk om een conflict in de relationele sfeer. De schutter probeerde direct na de schietpartij zichzelf te vermoorden. De schutter is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht.

Volgens ooggetuigen spraken de schutter en het slachtoffer in het Turks tegen elkaar. Rond half 11 vanochtend zijn twee ambulances opgeroepen. Ook was er een traumahelikopter van de partij. Volgens oogetuigen zou er een vrouw op de trap van perron 5 zijn neergeschoten. Het zou gaan om een 24-jarige vrouw.

Volgens een woordvoerder van het nabij gelegen Horizoncollege is in overleg met het centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie Triversum afgesproken dat leerlingen naar behoefte opvang aan te bieden.

Het treinverkeer is inmiddels weer langzaam op gang gekomen. Reizigers moeten nog wel rekening houden met vertraging.

Update 26-06-2007 06:36 uur
Gisterenmidag is bekend geworden dat ook de schutter zelf aan zijn verwondingen is overleden.



Met dank aan Ome.Fleer voor de submit.

Crysis special edition aangekondigd

Als je tegenwoordig een high profile game uitbrengt moet je ook een Collectors Edition uitbrengen: anders hoor je er niet meer bij. De heren en dames bij CryTek hebben dit begrepen en er zal dan ook een CE van Crysis verschijnen. Hoe de box er uit komt te zien zullen we binnenkort te horen krijgen, maar de makers zouden graag weten wat jij als gamer nou in zo'n CE zou willen zien.

Je kunt met al je suggesties voor de CE van Crysis hier terecht.

Japanners krijgen alweer een speciale Square Enix DS

Speciale edities en Japan gaan hand in hand, zeker als het gaat om Nintendo handhelds. De volgende speciale Nintendo DS lite die uit gaat komen is de versie die ontworpen is voor Final Fantasy Crystal Chronicles Ring of Fates. Deze DS ziet er zo uit:

Ring of Fates is het tweede deel in de FF:CC reeks waarvoor eerder al een deel op de GameCube uitkwam. Deze Nintendo DS lite is exclusief voor Japan.

De Jongh, Tankink in selectie Quick Step

Steven de Jongh en Bram Tankink behoren tot de elfkoppige voorselectie voor de Tour de France die Quick-Step vandaag bekendmaakte. Na aankomend weekend vallen er twee renners af.

Ook Gert Steegmans zit bij de groep. Tijdens de vorige Tour trok hij in dienst van Davitamon - Lotto nog de sprints aan voor Robbie McEwen. Dit jaar moet Steegmans diens rivaal Tom Boonen aan overwinningen helpen.

De voorselectie van Quick-Step bestaat naast De Jongh, Tankink en de Belgen Boonen en Steegmans uit de Spannjaarden Carlos Barredo en Juan Manuel Gárate, de Italianen Andrea Tonti en Matteo Tosatto, de Belgen Sébastien Rosseler en Kevin Van Impe en de Fransman Cédric Vasseur.

Shadowrun nu ook onder XP?

Shadowrun is de eerste game waarmee PC gamers het op kunnen nemen tegen mensen op de Xbox 360. Er wordt veel kritiek gegeven op het feit dat deze game alleen draait onder Vista. Volgens Microsoft gebruikt het spel de DX10 features van Vista, en is het niet mogelijk om het spel onder XP te laten draaien.

Een paar mensen bij de bekende release groep Razor 1911 zijn het er blijkbaar niet mee eens, en hebben dan ook een patch uitgebracht waarmee het spel kan worden gespeeld onder XP.

quote
Tired of waiting for Falling Leaf to produce drivers so that you can play
Shadowrun in XP? The wait is over, because Razor1911 already has the remedy! Yes, you read right. This game will also function in Windows XP [...]


Of het werkt en of het altijd zo gemakkelijk gaat bij andere games valt nog maar te bezien.
Hoe het is gedaan is nog niet bekend, maar het is waarschijnlijk dat Shadowrun gewoon DX9 gebruikt, en er alleen wordt gekeken naar de aanwezigheid van DX10/Vista.

Met deze versie kan niet online worden gespeeld.

Laag buitenlands gsm-tarief na vakantie

Icoon EuropaMobiele bellers moeten uiterlijk 30 augustus minder gaan betalen voor hun gesprekken in andere EU-landen. Klanten moeten dan wel voor 30 juli antwoorden op een aanbod daarover van hun gsm-bedrijf. Anders gaat het lage tarief pas 30 september in. De Europese Commissie heeft de precieze data vandaag bekendgemaakt.

De invoering komt voor velen na de buitenlandse vakantie, maar zijn toch het gevolg van de recordsnelheid van elf maanden waarbinnen het Brussels wetsvoorstel formeel is afgerond. Eerder was al bekend dat alle bellers in een ander EU-land maximaal 60 cent per minuut incl btw hoeven te gaan betalen.

Gebeld worden mag hooguit de helft kosten. Nu is dat veelal het dubbele. De prijzen gaan in 2008 en 2009 iets verder naar beneden. De Europese Commissie controleert nauwlettend de andere prijzen van telecombedrijven. "We letten vooral op de prijzen voor sms en mobiel internetten", zei EU-commissaris Viviane Reding (Informatietechniek). "Als de prijzen daarvan niet ook snel naar beneden gaan, grijpen we hier ook gauw in."

De EU besloot tot een maximumtarief voor grensoverschrijdende mobiele gesprekken, omdat de prijzen extravagant duur waren. Bedrijven berekenden soms wel vijf keer zoveel als de echte kosten. Veel mensen durfden niet meer te bellen in het buitenland, uit vrees voor extreme gsm-rekeningen bij thuiskomst.

Lotina nieuwe trainer Deportivo la Coruña

Miguel Ángel Lotina is de nieuwe trainer van Deportivo la Coruña. De 50-jarige oefenmeester, die enkele dagen terug zijn contract bij Real Sociedad inleverde, zal een contract voor één seizoen tekenen.

Lotina is de opvolger van Joaquín Caparros, die vorige week besloot om op te stappen. Caparros zei dat hij niet voldoende gemotiveerd was om de selectie nog eens twee seizoenen onder zijn hoede te nemen. Momenteel is hij kandidaat om de nieuwe coach te worden van Athletic Bilbao.

Nederlander komt om bij lawine in Oostenrijk

Icoon BinnenlandsEen man uit het Utrechtse Renswoude is om het leven gekomen toen hij samen met zijn 23-jarige vriend uit Groningen een berg aan het beklimmen was in Oostenrijk. De Renswoudenaar werd door de massa meegenomen en overleefde dit niet. Zijn 23-jarige vriend uit Groningen raakte zwaargewond.

De berg die de mannen beklommen heet de Grossglockner. Deze berg is 3798 meter hoog en is de hoogste berg in Oostenrijk. Tijdens de klim werden zij verrast door een sneeuwlawine, aldus een woordvoerder van de ANWB.

Met dank aan JacsReality voor de herschreven submit.

Man vraagt president om dochters te mogen doden

Icoon ShockingEen zeer arme Indiër uit de oostelijke Indiase deelstaat West-Bengalen heeft de Indiase president Abdul Kalam om euthanasie gevraagd voor zijn twee gehandicapte dochters, die geen speciale hulp meer krijgen van de lokale administratie. De 71-jarige Abdur Rauf vroeg genade voor het doden van zijn 41 en 36-jarige dochters Fatema en Regina.

Ze lijden aan een spastische verlamming en moeten de hele dagen in bed blijven. De man schrijft in een brief dat hij en zijn familie 3.000 roepie (ongeveer 55 euro) per maand kwijt zijn om de dochters in leven te houden. Na meerdere aanvragen bij de sociale diensten blijkt slechts één van de dochters recht te hebben op een invaliditeitsuitkering van 500 roepie(ongeveer 7 euro). De vader is zijn hoop verloren en wil alleen maar de dood voor zijn twee dochters.

De autoriteiten zeggen helemaal niets van de zaak af te weten. "We zullen de zaak bestuderen en doen wat we kunnen voor de familie", aldus Biswanath Chowdhury, de Indiase minister voor Ontwikkeling van Vrouwen en Kinderen.

Excuses van Cameron Diaz voor 'Mao-tas'

ShowbizzFilmster Cameron Diaz heeft haar excuses aangeboden aan het Peruaanse volk voor het dragen van een tas die was bedrukt met een rode ster en één van de favoriete teksten van de communistische leider Mao Zedong, 'Dien het volk'. Afgelopen vrijdag werd de 34-jarige actrice op de foto gezet met de tas tijdens een rondleiding aan de Inca-stad Machu Picchu.

De foto's van de hippe olijfgroene 'Mao-tas' zorgden voor veel ophef. In de jaren tachtig werden in Peru namelijk bijna zeventigduizend inwoners vermoord door de maoïstische guerrillabeweging Lichtend Pad. Veel inwoners van het Zuid-Amerikaanse land namen dan ook aanstoot aan Diaz' tas. Volgens een Peruaanse mensenrechtenactivist had Diaz bewuster van haar omgeving moeten zijn toen ze haar accessoire uitkoos.

Diaz laat in een verklaring weten haar 'oprechte excuses' aan te bieden voor de misstap. ''Het spijt me voor iedereen die ik hiermee heb gekrenkt. Het is nooit mijn bedoeling geweest zo'n pijnlijke wond in de geschiedenis van dit land te openen.'' Volgens de actrice kocht ze tas toen ze als toerist China bezocht. Ze had zich niet gerealiseerd hoe gevoelig de tekst op haar tas lag in Peru.


Diaz met 'foute' tas

Tegenstanders Jong Oranje EK-kwalificatie bekend

Het is nog maar twee dagen na het prolongeren van de Europese titel, maar Jong Oranje moet zich alweer gaan richten op het volgende Europees Kampioenschap onder 21 jaar.

Voor de kwalificatiereeks is de ploeg van bondscoach Foppe de Haan ingedeeld in een groep met Zwitersland, Noorwegen, Estland en Macedonië. Op 22 augustus dit jaar zal Jong Oranje de kwalificatiereeks starten in een uitduel tegen Macedonië. De groepswinnaar is verzekerd van een ticket voor het Europees Kampioenschap in 2009.

Man blaast zichzelf op in Bagdad: 8 doden

Icoon TerrorismeEen Iraakse man heeft zichzelf vandaag in de lobby van een hotel in de Iraakse hoofdstad Bagdad van het leven beroofd, door zichzelf op te blazen. Hij liet hierbij niet alleen zelf het leven, maar nam zeven anderen met zich mee het graf in. Twaalf mensen raakten gewond.

De dader blies zich op bij de receptie van het Mansourhotel. In dit hotel zit onder andere de Chinese ambassade, kantoren van de Amerikaanse televisiezender CBS en het Franse persbureau AFP. Ook wonen er enkele Iraakse parlementsleden.

Met dank aan JacsReality voor de submit.

Brandweer redt slang met zuurstofmasker

Icoon OpmerkelijkEngelse brandweermannen hebben uit een flat in Engeland een heleboel dieren gered. Een ervan was een slang, met ademhalingsproblemen. De spuitgrage mannen reageerden alert, ze gebruikten een zuurstofmasker en bliezen de slang zo nieuw leven in.

"We moesten de slang wel zuurstof toedienen, wat niet makkelijk was. We hadden dit nooit eerder gedaan", aldus een brandweerman na een geslaagde ingreep. Of de slang hierna is vrijgelaten is niet bekend.

Warnock: "Kies voor mij, niet voor Eriksson"

Neil Warnock heeft gezegd dat hij een betere coach voor Manchester City is dan Sven Goran Eriksson. De Zweed geldt als de belangrijkste kandidaat om de ontslagen Stuart Pearce op te volgen.

"Ik moet de vraag of ik meer geschikt ben met 'ja' beantwoorden", aldus Warnock, die aan het eind van afgelopen seizoen vertrok bij het gedegradeerde Sheffield United. De 58-jarige oefenmeester zei ook dat hij open staat voor een club uit lagere divisies. "Als een club bij me aanklopt, maakt het me niet uit in welke afdeling ze uitkomen. Het is een uitdaging om zo'n club hogerop te helpen."

Metro stopt paar mm voor gevallen Belg

OpmerkelijkIn het Belgische Sint-Jans-Molenbeek is de 74-jarige gehandicapte Théodore Van Oyenbrugge op het nippertje aan de dood ontsnapt. Hij gleed op het metrostation Ribaucourt uit en belandde dwars over de rails. Een net optrekkende metrobestuurder kon nog net op tijd op de rem trappen. De metro kwam vijf millimeter voor Van Oyenbrugge tot stilstand. De bestuurder zat wel lijkbleek in zijn cabine, want hij dacht dat hij de man had overreden.

''Gelukkig was het rijtuig nog maar pas vertrokken, anders zou de snelheid veel hoger hebben gelegen en kon de bestuurder onmogelijk op tijd gestopt zijn. Ik zag de lichten naderen en wist dat het met mij gedaan was. Maar na een vreselijk lawaai van ijzer dat op ijzer schuurt stopte het gevaarte op een paar millimeter van mijn linkerbeen. Ik krijg er nog kippenvel van als ik er over vertel'', zegt Van Oyenbrugge.

Momenteel ligt hij nog in het ziekenhuis, met een geschaafd been en een dikke buil op zijn voorhoofd. Van Oyenbrugge beseft dat hij ongelofelijk veel geluk heeft gehad. Want voor hetzelfde geld was hij zijn been kwijt, of erger nog, was hij helemaal vermorzeld. Volgens het metrobedrijf ontsnapte hij overigens tweemaal aan de dood. Hij had immers net zo goed geëlektrocuteerd kunnen zijn.



Vader Abraham Théodore Van Oyenbrugge

Nicole Kidman nieuwe gezicht van Nintendo

De mooie Australische actrice Nicole Kidman was al het gezicht van luxemerk Chanel, maar nu zal ze ook fungeren als de centrale figuur in een nieuwe reclamecampagne van Nintendo. In deze campagne zal ze middels advertenties en reclamefilmpjes het vervolg op Brain Training, More Brain Training from Dr Kawashima promoten.

Nintendo hoopt met deze campagne de doelgroep van Brain Training en de Nintendo DS nog verder te verbreden.


Ze mag mijn hersens altijd trainen...

Rel om schorsen juf na dragen hoofddoek

Een gedragsdeskundige en een verpleegkundige hebben vanochtend de leerlingen van groep 8 van de Montessorischool in Roermond opgevangen, die overstuur waren geraakt na het schorsen van hun juf.

Dat heeft directeur directeur Chrit Achten van de Stichting Samenwerkingsbestuur Primair Onderwijs Roermond (SPOR), waar de school onder valt, vandaag verklaard.

Naar eigen zeggen mag de leerkracht geen les meer geven, nadat ze vorige week woensdag een hoofddoek voor de klas had gedragen om voor meer tolerantie te pleiten. Vrijdag werden de kinderen van groep 8 tijdelijk in de gymzaal opgesloten, omdat ze totaal overstuur waren door de plotse afwezigheid van hun juf, bevestigen ouders.

Volgens Achten zijn tegen de leerkracht ''ordemaatregelen'' genomen omdat zij een gedragscode overtreden had door ''uit de school te klappen'' tegen buitenstaanders, waaronder de media. Hij ontkent dat het dragen van de hoofddoek met het lesverbod te maken heeft.

In Roermond mogen sinds vorige maand zowel de medewerkers als de leerlingen van vijftien basisscholen geen hoofddoek meer dragen die om de hals sluit. Het verbod is ingesteld uit veiligheidsoverwegingen, omdat de doekjes tijdens de gymles ergens in verstrikt kunnen raken.

De Socialistische Partij (SP) in Roermond voerde daar vorige week nog actie tegen omdat de partij vindt dat islamitische kinderen zich thuis moeten kunnen voelen op scholen. Verschillende islamitische belangengroepen hebben binnenkort een gesprek met de betrokken schoolbesturen en de Roermondse wethouder van Onderwijs. Daarna besluiten ze of ze actie gaan voeren.



Lerares met hoofdddoek (archieffoto)

Stepney ontkent alles

Nigel Stepney, de voormalig technisch manager van Ferrari ontkent in alle toonaarden dat hij betrokken is geweest bij
sabotage. Vorige week heeft het Italiaanse team hem aangeklaagd, maar Stepney weet van de prins geen kwaad.

"Ik heb er alle vertrouwen in dat dit opgehelderd wordt door de rechtszaak die nu gaande is", aldus Stepney die nog niet beschuldigd is van iets concreets. "Het hoort allemaal bij de vuile spelletjes die er gespeeld worden en daarvoor heb ik een advocaat. We zullen het wel zien."

Eerder al liet Stepney weten dat hij een jaar vrijaf wilde nemen, omdat hij niet blij was met zijn positie binnen Ferrari. Het team weigerde dat en Stepney kreeg een baan in de fabriek van de Italiaanse renstal.

De Haan vond Surinaamse vlaggen ongepast

Na afloop van de gewonnen finale op het Europees kampioenschap voor spelers onder de 21 jaar zwaaiden verschillende spelers opzichtig met Surinaamse vlaggen. Foppe de Haan, de bondscoach van Jong Oranje, vond dat ongepast.

"Ze zijn met Nederland Europees kampioen geworden en dan moet je niet met een Surinaamse vlag gaan lopen. Als je uiting aan die gevoelens wil geven moet je dat op een ander moment elders doen”, aldus De Haan.

Volgens Royston Drenthe was het niet de bedoeling van de spelers van Surinaamse afkomst om te provoceren. "Wij zijn trots om voor Nederland uit te komen. Dat hebben we op het veld wel laten zien, dacht ik. De Surinaamse vlaggen hebben we zonder na te denken aangepakt."

Wessels stijgt op wereldranglijst

De finaleplaats van Peter Wessels op het Ordina Open in Rosmalen afgelopen zaterdag heeft hem geen windeieren gelegd. De Nederlander heeft op de wereldranglijst een sprong van liefst 267 plaatsten en staat nu 221e.

Op de wereldranglijst moet Wessels nog twee Nederlanders voor zich dulden. Sluiter (171) en Haase (127) staan hoger genoteerd.

De winnares van de Ordina Open bij de vrouwen, Anna Tsjakvetadze, steeg van de achtste naar de zevende plek en passeerde Serena Williams. Michaëlla Krajicek zakte twaalf plaatsen en staat nu 45e.

31 bijna-Doom tracks duiken op

John Romero heeft eens goed zijn computer op zitten ruimen en vond 31 MIDI tracks die de klassieker Doom nooit hebben gehaald. Zelf geeft hij aan dat daarvoor een goeie reden is. De meeste van deze bijna-Doom tracks zijn eentonige rifjes, alhoewel sommigen dienden als een basis voor de muziek die we uiteindelijk wel konden horen in het spel.

Desondanks blijft het leuk - alleen al om nostalgische redenen - tracks te beluisteren die deel hebben uitgemaakt van het creatieproces van de bakermat van het FPS-genre. Alle 31 tracks zijn hier gratis en legaal te downloaden in een zip file. Laat ons in de reacties weten welke van de tracks jij het leukst vindt.

Todt: "Stoeltjes Massa en Räikkönen veilig"

Jean Todt, de teambaas van Ferrari, heeft gezegd dat er niets klopt van de geruchten dat Kimi Räikkönen of misschien zelfs Felipe Massa het einde van het jaar niet zal halen bij het Italiaanse team. Volgens de Fransman zijn de stoeltjes van zijn coureurs honderd procent veilig.

"Ze zijn nu en in de toekomst Ferrari-rijders", aldus Todt. "Het is aan ons om ze een goede auto te geven. Ik verbaas me er eigenlijk over dat mensen zeggen dat we een probleem hebben. Er staat slechts een team voor ons en hun pakket is de laatste tijd gewoon beter."

Ondanks winst in drie van de zeven verreden Grands Prix, heeft Ferrari al een achterstand van 35 punten op McLaren in de strijd om het constructeurskampioenschap.

UFO-expert gelooft niet meer in aliens

X-factorHij heeft er dertig jaar voor nodig gehad, maar nu is de grootste ufoloog van België ervan overtuigd dat vliegende schotels niet bestaan. ''Ik heb dertig jaar in onzin geloofd, maar er is geen enkel hard bewijs'', aldus Marc Broux vandaag in de Vlaamse media.

De 52-jarige Belg is na drie decennia een non-believer geworden omdat er talloze verschillende ruimtewezens en vliegende schotels gespot worden. ''De ene alien heeft hoorns, de ander is groen, blauw, naakt, gekleed. Er zouden meer alientypes zijn dan types aardbewoners. Dat is onmogelijk. Net zo goed zouden er meer types ufo zijn dan automerken. Even absurd is dat.''

Broux heeft zijn ruim 600 boeken over ufo's, marsmannetjes en ander buitenaardsleven naar de zolder verplaatst. Hij wil weer tijd gaan doorbrengen met zijn gezin. Wel looft hij 125.000 euro uit aan degene die hem een alien kan laten zien.

Sensation White weer naar Duitsland

Icoon MuziekSensation White krijgt voor de derde keer een editie in Duitsland. De afgelopen twee jaar vonden met succes edities van het dansevenement van ID&T plaats in de Arena auf Schalke in Gelsenkirchen. Meer dan 17.500 mensen kwamen op het feest af. Dit jaar vindt Sensation White met oud en nieuw plaats in de LTU Arena in Düsseldorf.

In vergelijking tot de andere landen is er voor deze editie nog een extra hoogtepunt. Sensation in Dϋsseldorf is namelijk de enige editie die plaatsvindt met oud en nieuw. Daarom wordt er rond de jaarwisseling om 00.00 uur op showgebied extra groots uitgepakt.

"De keuze om van Gelsenkirchen naar Dusseldorf te gaan ligt in lijn met onze huidige visie over de internationale expansie van Sensation. We willen binnen enkele jaren in meer dan vijfentwintig landen actief zijn en dan voornamelijk in wereldsteden als Sydney, Dubai, Moskou, Praag, Kaapstad, L.A. en Rio de Janeiro. Dan past Dϋsseldorf als internationale lifestyle metropool uitstekend in dat portfolio.", verklaart ID&T grondlegger Duncan Stutterheim.

Met dank aan scarefreak voor de herschreven submit.

Opmars allochtonen in hoger onderwijs

Icoon OnderwijsHet aantal allochtone studenten in het hoger onderwijs is in twaalf jaar tijd verdubbeld tot bijna 125.000 in het studiejaar 2006-2007. Dat bleek vandaag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Allochtonen maken inmiddels ruim een vijfde deel uit van alle studenten in het hoger onderwijs.

Vooral het aantal niet-westerse allochtone vrouwen in het hoger onderwijs is toegenomen. Dit studiejaar stonden 38.000 vrouwelijke niet-westerse allochtonen ingeschreven. Dat is ruim drie keer meer dan in het schooljaar 2005-2006.

Time Crisis 4 screenshots

Het principe van Time Crisis games is al jaren onveranderd gebleven. De camera beweegt door vijandig gebied en jij moet je tegenstanders omver knallen voordat zij jou neerschieten. Na een tijdlang stil te zijn geweest komt Namco op de PS3 terug met deze formule in de vorm van Time Crisis 4. Hieronder kun je zien wat ze voor ons in petto hebben.









En dan hebben we ook nog een close-up shot van de gun voor jullie.

[Giro] Dopinggeruchten houden aan

De Italiaanse krant Corriere dello Sport heeft bekend gemaakt dat de dopingtests van Danilo Di Luca, Eddy Mazzoleni, Gilberto Simoni en Riccardo Ricco 'bizarre' resultaten hebben opgeleverd. In deze gevallen ging het om hormoonwaarden die men alleen bij jonge kinderen aan kan treffen.

Het Italiaans Olympisch comité (CONI) zou inmiddels een spoedoverleg met Pat McQaid, voorzitter van de internationale wielrenunie (UCI), hebben aangevraagd. Het zou namelijk mogelijk zijn dat de eerdergenoemde vier renners gebruik zouden maken van maskeringsmiddelen. De betreffende tests werden afgenomen na een zware bergrit.

Nieuwe mediawet China afgezwakt

Icoon BuitenlandsChinese autoriteiten hebben een nieuwe mediawet die het voor Chinese journalisten zeer moeilijk zou hebben gemaakt om verslag te doen van milieurampen en rellen, afgezwakt.

De mediawet was oorspronkelijk in juni vorig jaar aangenomen tijdens zitting van het Chinese Volkscongres. Journalisten die met 'onjuist' verslag over natuurrampen en ongeregeldheden voor 'ernstige gevolgen' zouden zorgen, zouden hoge boetes krijgen.

In de nieuwe versie wordt niet meer over de media of over boetes gesproken. Het 'verspreiden van foute informatie' over industriële ongevallen, natuurrampen en gezondheidscrises blijft wel strafbaar.

Waarnemers menen dat de autoriteiten bang zouden zijn dat een te strenge wetgeving journalisten te weinig mogelijkheden zou bieden om lokale corruptie aan het licht te brengen.

Eerste vrouwenstrand van Italië in Riccione

Icoon OpmerkelijkVer weg van de nieuwsgierige blikken van mannen is in de badplaats Riccione aan de Adriatische kust het eerste vrouwenstrand van Italië geopend. Het strand is verboden voor kinderen en mannen, maar honden zijn wel welkom, aldus de Britse krant The Times maandag. Bij de toegangsweg naar het strand staat een groot bord met een afbeelding van een macho man in snelle badkleding. Door het bord staat een streep om mannen duidelijk te maken dat ze op dat plekje aan de kust niet welkom zijn. "Dit is geen lesbisch strand", zegt de zakenman Fausto Ravaglia, de initiatiefnemer van het vrouwenstrand. "We willen gewoon dat vrouwen zichzelf kunnen zijn."

De 43-jarige huisvrouw Cinzia Donati heeft haar man en zoon thuisgelaten en heeft het gevoel dat ze in het paradijs is beland. "Het is geweldig om te ontspannen, te lezen of een dutje te doen zonder dat je een kind honderd keer 'mama, mamma' hoort roepen en zonder dat er voortdurend mannen naar je lopen te lonken", stelt Donati.


Pottenkijkers niet gewenst

Duisternis valt maand later over PS3

Er waren al enkele speculaties over nadat diverse Europese retailers de datum van de PS3-versie van The Darkness naar eind juli hadden verschoven, maar nu is er ook een officieel bericht van 2K Games dat de Europese PS3-versie van The Darkness op 20 juli zal verschijnen. De X360-versie zal wel gewoon op 29 juni in de winkels liggen.

Een reden voor het uitstel werd niet gegeven, maar de meest voor de hand liggende reden is dat er wellicht problemen zijn met de licenties van het filmmateriaal dat op de PS3-versie meegeleverd wordt.

Degenen die niet kunnen wachten, kunnen de Amerikaanse versie importeren, aangezien de game op de PS3 regiovrij is.

Efteling-attractie nog dicht

Icoon AlgemeenDe nieuwe attractie De Vliegende Hollander in de Efteling was vanochtend nog gesloten wegens een technische storing maar zal in de loop van de dag weer opengaan. Dat zei een woordvoerster van het pretpark in Kaatsheuvel.

Technici doen onderzoek naar de oorzaak van de panne waardoor gisteravond drie sloepen vastliepen. De brandweer haalde de inzittenden uit de bootjes, die elk veertien passagiers kunnen vervoeren.

Niemand raakte gewond en volgens de woordvoerder was er ook geen sprake van een gevaarlijke situatie. De mensen hebben maximaal drie kwartier vastgezeten.

De Vliegende Hollander was na sluitingstijd nog in gebruik, omdat een bedrijf enkele attracties had afgehuurd voor een feest. Het is de duurste attractie van de Efteling, met een wildwaterbaan in combinatie met een achtbaan. De sloepen raakten vast in het overdekte gedeelte.


De hangende hollander

Vijf kampioenen missen Spelen

Foppe de Haan moet tijdens de Olympische Spelen van 2008 een aantal spelers missen, die afgelopen weekend met de selectie van Jong Oranje Europees kampioen werden. Dit gezelschap is namelijk te oud om deel uit te maken van deze ploeg.

Het gaat om Julian Jenner, Arnold Kruiswijk, Daniël de Ridder, Maceo Rigters en Boy Waterman. Alle spelers die aan het olympisch toernooi deelnemen moeten na 1 januari 1985 geboren zijn. Het eerdergenoemde vijftal is echter geboren in 1984, waardoor zij niet in aanmerking komen om mee te spelen. Er is nog wel een andere mogelijkheid, namelijk met dispensatie. Elke ploeg mag slechts drie spelers afvaardigen die ouder dan 21 jaar zijn.

Afgelopen zaterdag startten vier van de eerdergenoemde voetballers in de basis. Alleen Jenner stond langs de zijlijn. De middenvelder speelde namelijk een teleurstellend toernooi, waar Rigters verraste. De speler van NAC Breda werd zelfs topscorer van het toernooi, dat in eigen land werd gehouden.

Toch kan De Haan in 2008 beroep doen op een aantal spelers, die de afgelopen weken niet in actie kwamen. Dit vijftal bestaat uit Ibrahim Afellay, Urby Emanuelson, Patrick Gerritsen, Evander Sno en Piet Velthuizen. Van de huidige selectie zullen ook Stijn Schaars en Dwight Tiendalli volgend jaar naar alle waarschijnlijkheid niet deel kunnen nemen aan de Spelen. Dit duo kon door respectievelijk een blessure en familie-omstandigheden ook niet spelen.

Overvallers komen binnen via plafond

Icoon MisdaadIn Rotterdam Schiebroek aan de Peppelweg hebben twee gemaskerde mannen vanmorgen vroeg een supermarkt overvallen. Ze hadden zich via het plafond een weg naar binnen gewerkt. Rond half 8 verrasten ze het winkelpersoneel. Onder bedreiging van een vuurwapen moest het personeel diverse geldcassettes afgeven. Hierop ging het tweetal er in een gestolen auto vandoor.

Er raakte bij de overval niemand gewond. Dit maakte een woordvoerder van de politie bekend. Het personeel van de winkel werd door slachtofferhulp opgevangen.

Rabobank start met vier Nederlanders

De wielerploeg van Rabobank zal dit jaar met vier Nederlanders aan de Tour de France deelnemen. Deze wielerronde start op zaterdag 7 juli in de Engelse hoofdstad Londen.

Thomas Dekker, Bram de Groot, Pieter Weening en Michael Boogerd vertegenwoordigen Nederland in de selectie van ploegleiders Erik Breukink en Erik Dekker. Naast dit viertal zijn er nog vijf andere renners geselecteerd, namelijk Oscar Freire (Spa), Grischa Niermann (Dui), Michael Rasmussen (Den), Juan Antonio Flecha (Spa) en Denis Mentsjov (Rus).

Federer jaagt op vijfde titel Wimbledon

Roger Federer speelt maandag om 13:00 Nederlandse tijd de eerste wedstrijd op het centrecourt van Wimbledon. De Zwitser wil dat jaar proberen om zijn vijfde titel te pakken. Mocht het hem inderdaad lukken, dan komt hij op gelijke hoogte met zijn idool, de Zweedse tenniser Björn Borg.

Federer moet het in de eerste ronde opnemen tegen Teimoeraz Gabasjvili. Het is voor de Zwitser de eerste keer dit seizoen dat hij op gras staat. Eerder kon hij namelijk geen acte de présence geven op het toernooi van Halle. De huidige nummer één van de wereld is tot nu toe 48 wedstrijden ongeslagen op het gras.

Verenigde Staten pakken Gold Cup

De Verenigde Staten zijn er opnieuw in geslaagd om de Gold Cup op hun naam te schrijven. De ploeg wist met 2-1 van Mexico te winnen. Het winnende doelpunt werd door Benny Feilhaber gemaakt. Het is de tweede keer op rij dat het land deze prijs in de wacht sleept.

Vlak voor rust kwam de Mexicaanse ploeg nog wel op voorsprong door een treffer van José Guardado. Na de thee kregen de Verenigde Staten een strafschop. Dit buitenkansje werd door Landon Donovan benut. Tien minuten later zorgde Feilhaber ervoor dat zijn land met de prijs aan de haal ging.

Coventry trekt De Zeeuw en Cairo aan

Coventry City heeft Ellery Cairo, aanvaller van Hertha BSC, en Arjan de Zeeuw, verdediger van Wigan Athletic weten te contracteren. Het duo tekent een overeenkomst voor de duur van één seizoen. Bovendien heeft de Engelse club een mogelijkheid om dit met een jaar te verlengen.

"Na de medische keuring worden ze gepresenteerd", liet Humphry Nijman, zaakwaarnemer van het tweetal, in een reactie weten. De Zeeuw is al sinds 1995 actief in het Engels voetbal. Tot nu toe speelde hij voor Barnsley, Wigan Athletic en Portsmouth. Zijn actieve carrière begon hij bij Stormvogels Telstar.

Cairo was de laatste jaren vooral actief in de Bundesliga. In Duitsland kwam hij uit voor Freiburg en Hertha BSC. Ook de aanvaller speelde in het verleden in Nederland, namelijk bij Feyenoord en FC Twente.

Al veel bromfietsers kregen boete

Icoon FileAl 3651 bromfietsers hebben dit jaar post gekregen van het Centraal Justitieel Incassobureau. Sinds 1 januari hebben alle brommers een nummerplaat. Daardoor kunnen ze nu ook geflitst worden.

En geflitst worden is voor brommers meteen erg prijzig. Flitsspalen in de bebouwde kom zijn afgesteld op ongeveer 57 kilometer per uur. Een brommer mag 30 kilometer per uur. Geflitst worden betekent dus dat de brommer meer dan 25 kilometer per uur te hard heeft gereden en dat is al gauw goed voor een bon van zo'n 80 euro.

Wie volgt Thierry Henry op?

Thierry Henry pakte meermaals de topscorerstitel met Arsenal, en daarmee diverse prijzen. De Franse spits vertrekt echter naar FC Barcelona, waardoor de Engelse club op zoek moet naar vervanger voor haar spits.

De onderstaande spitsen zijn enkele van de voornaamste kanshebbers om de overstap naar het Emirates Stadium te maken.

Nicolas Anelka

Anelka, op dit moment onder contract bij Bolton Wanderers, speelde al eerder in het shirt van Arsenal. De Fransman werd aan het eind van het vorige millennium vervangen door Henry, terwijl het juist nu andersom kan zijn. Nadeel is dat Anelka inmiddels wel de dertig nadert, en daardoor niet erg lang meer mee kan.

Diego Forlán

Diego Forlán is geen onbekende op de Engelse velden. Hij speelde eerder bij Manchester United, waar hij nog niet ontwikkeld was als een doelpuntenmachine. Hij mocht vertrekken, en ineens kon hij bij Villarreal wél scoren. De Uruguyaanse spits is inmiddels vele miljoenen meer waard, hetgeen de kans verkleint dat hij naar Arsenal gaat.

Darren Bent

Bent zag zijn ploeg Charlton Athletic degraderen, maar dat weerhield hem er niet van om een belachelijk hoog bod van West Ham United (¤25 miljoen) in de prullenbak te gooien. Hij is pas 23, en kan doelpunten maken. Toch lijkt het onwaarschijnlijk dat Arsène Wenger na Theo Walcott opnieuw diep in de buidel zal tasten voor een speler die zich nog moet bewijzen bij een club die Europees speelt.

Andrew Johnson

Andy Johnson vindt al jaren veelvuldig het net voor Everton, en is één van de kanshebbers om in Henry's voetsporen te treden. Johnson is net zo snel en heeft oog voor de goal. De Engelse spits heeft het wel naar zijn zin in Liverpool, en zal niet zomaar vertrekken.

Michael Owen

Net terug van weer eens een blessure, zou Michael Owen Henry op kunnen volgen. Het lijkt echter onwaarschijnlijk, aangezien Newcastle United ¤25 miljoen betaalde aan Real Madrid voor de spits. Dat willen ze minstens terugverdienen, terwijl Arsenal het risico niet wil lopen een blessuregevoelige spits voor zoveel geld te halen.

Klaas Jan Huntelaar

Huntelaar kende vorig seizoen een geweldig jaar, door voor zowel Heerenveen als Ajax veelvuldig het net te vinden. Ook dit seizoen wist hij zijn goals weer mee te pikken, en dat ging niet onopgemerkt. Met naar verluidt ook Manchester United op het vinkentouw is de kans best aanwezig dat Arsenal de Nederlander naar Londen haalt, waar hij samen met Robin van Persie zou kunnen spelen.

Ryan Babel

Ook Huntelaars clubgenoot Babel, die net Europees Kampioen onder-21 is geworden, is een kanshebber. Bondscoach Marco van Basten vergeleek de aanvaller zelfs met Henry. Babel tekende afgelopen februari nog bij voor drie jaar, maar als Arsenal de portemonnee trekt zal Ajax waarschijnlijk niet al te moeilijk doen.

'Banen in ruil voor soepeler ontslagrecht'

Icoon BinnenlandsWerkgeversorganisaties VNO-NCW, MKB-Nederland en LTO Nederland willen dat elk bedrijf met meer dan vijftig werknemers ieder jaar een langdurig werkloze een baan geeft. Op die manier kunnen binnen drie jaar 200.000 langdurig werklozen een baan krijgen, aldus VNO-NCW.

De werkgevers brengen dit voorstel woensdag in tijdens de zogenoemde participatietop tussen kabinet, werkgevers en vakbonden, een overleg over de arbeidsmarkt. Een van de doelstellingen van het kabinet is om 200.000 werklozen op de arbeidsmarkt te krijgen.

Overigens zijn de werkgevers alleen bereid hun voorstel uit te voeren als daar een versoepeling van het ontslagrecht tegenover staat. Het ontslagrecht is juist het belangrijkste conflictpunt met de vakbeweging.

'Referenda EU-verdrag risico voor Nederland'

Icoon EuropaAls in andere lidstaten van de Europese Unie referenda komen over het nieuwe Europese verdrag, kan dat wel eens slecht uitpakken voor Nederland. De kans bestaat dat de bevolking uit landen die eerst voor het grondwettelijk verdrag waren, nu tegen het zaterdag overeengekomen nieuwe verdrag stemmen, omdat dat op verzoek van Nederland minder Europees is geworden.

Dat opperde de Duitse staatssecretaris Peter Altmaier (Europese aangelegenheden) gisteren in het tv-programma Buitenhof. Hij reageerde daarmee op de mogelijkheid dat in Nederland opnieuw een referendum komt, waar de oppositiepartijen SP en de PVV al op aandringen. Ook in andere landen kan die wens ontstaan. Als een land tegen blijkt, heeft Europa volgens hem een groot probleem.

Achttien landen hadden de in 2005 door Nederland en Frankrijk verworpen Europese grondwet al geratificeerd, de meesten overigens zonder dat er volksraadplegingen aan vooraf waren gegaan.

Ontvoerders dreigen BBC-verslaggever op te blazen

Icoon TerrorismePalestijnse militanten hebben maandag een nieuwe video verspreid van de ontvoerde BBC-verslaggever Alan Johnston. Hij verschijnt daarin omhangen met een bomgordel. De Brit waarschuwt op de beelden dat zijn gijzelnemers hem opblazen als de autoriteiten een bevrijdingsoperatie beginnen.

"De situatie is nu zeer ernstig", aldus Johnston, die op 12 maart in Gaza werd ontvoerd. Extremisten van een groepering die zich het Leger van Islam noemt, namen hem op klaarlichte dag mee.

Op 1 juni verscheen een eerste video van de journalist, die als enige westerse verslaggever permanent in de gewelddadige landstrook was gestationeerd. Toen vertelde hij dat hij goed werd behandeld.

Hamas-premier Ismail Haniyah liet zondag weten dat het snel afgelopen moest zijn met de ontvoering van de journalist. "We zullen niet toestaan dat dit voortduurt", aldus Haniyah in Gaza, dat eerder deze maand door Hamas-strijders werd overgenomen. De BBC en het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken hebben de ontvoerders in een reactie opgeroepen Johnston vrij te laten.


Alan Johnston (foto: ANP)

Pensionbewoners dakloos na brand

Icoon BrandDe zeventien bewoners van een pension in Boxtel moesten vanochtend hun bed uit door een grote brand. Omdat er veel rookontwikkeling was, kregen de omwonenden het advies om hun ramen en deuren dicht te houden. Bij de brand raakte niemand gewond, en ook de oorzaak van de brand is nog niet bekend. De brand brak rond 05:30 uur uit op de binnenplaats, waar bouwmateriaal en kunststof buizen lagen. De brand was na twee uur weer onder controle. Bij de brand zijn er geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen.

De zeventien bewoners van het pension, gelegen op de hoek van de Prins Hendrikstraat en de Parallelweg Zuid zijn in het station opgevangen en krijgen later vandaag bezoek van de burgemeester. Die gaat met hen in conclaaf over structurele opvang, omdat een deel van het pension is afgefikt. De schade is aanzienlijk, maar over de hoogte van het schadebedrag valt nog niets te zeggen. Omwonenden is vanwege de rook geadviseerd om even weg te gaan, maar zij kunnen in de loop van de ochtend weer naar huis.

Italiaanse hoerenlopers op de foto

Icoon OpmerkelijkWil je lekker naar de hoeren gaan in het Italiaanse plaatsje San Fior, dan zal je het voortaan wel een stuk spannender vinden. Dat ligt niet aan de hoer zelf, maar aan de burgemeester Cesare De Martin. Hij laat mannen die naar een hoer gaan op de foto zetten. De burgemeester heeft zijn agenten een digitale camera gegeven en daarmee moeten ze van elke auto die in de tippelzone stopt een foto maken.

Nadat alle foto's bekeken zijn, wordt er een advertentie in de lokale kranten geplaatst met kentekens van alle auto's die bij de hoeren zijn gespot. De laatste tijd stijgt het aantal prostituees in Italië aanzienlijk. Het Vaticaan had eerder deze week al gepleit voor strengere wetten tegen prostitutie.

Ambachtsscholen tegen tekort technisch personeel

Icoon OnderwijsDe oude ambachtsscholen moeten in ere worden hersteld. Het zogenoemde VMBO-vakcollege moet een einde maken aan het tekort aan technisch personeel. Dat zegt scheidend voorzitter Hans de Boer van de Taskforce Jeugdwerkloosheid.

Jaarlijks moeten 3500 jongeren aan een baan geholpen worden. Dit jaar start een proef in een tiental plaatsen, waaronder Rotterdam en Ede.

De vakscholen gaan opleidingen voor beroepen als metselaar, fietsenmaker of loodgieter aanbieden. De leerlingen krijgen na vier jaar de titel 'technisch gezel'. Na een korte vervolgopleiding kan daar de graad 'technisch meester' aan worden toegevoegd.

Vrouwenteam Charlton dupe van degradatie mannen

De degradatie van Charlton Athletic uit de Engelse Premier League heeft grote gevolgen voor het vrouwenteam van de Engelse club.

Met ingang van aankomend seizoen sluiten The Addicks hun vrouwenafdeling, die na Arsenal de grootste van Engeland is. Deze drastische maatregel is deel van een omvangrijke bezuiningsoperatie na de degradatie van de mannen.

"Dit is walgelijk: de mannen degraderen en wij worden bestraft. Het vrouwenteam haalde de enige prijzen binnen voor de club. Hopelijk werkt dit besluit niet door, want anders verkeert het vrouwenvoetbal in serieuze problemen," aldus Casey Stoney, aanvoerster van het vrouwenteam.

Real Sociedad wil Toshack terug

Real Sociedad wil John Toshack terughalen als trainer. De 58-jarige Welshman moet de Baskische club binnen een jaar terugbrengen naar de Spaanse Primera Division. Toshack moet de opvolger worden van Miguel Angel Lotina, die vrijdag werd ontslagen nadat de club na veertig jaar was gedegradeerd.

Toshack is momenteel bondscoach van Wales, waarmee hij al is uitgeschakeld om het EK van 2008 in Zwitserland en Oostenrijk te halen. Eerder was hij al in drie periodes trainer van Real Sociedad. Van 1985 tot 1989, van 1990 tot 1994 en van 2001 tot 2002. Tussendoor was hij coach bij Real Madrid, Deportivo La Coruña en het Turkse Besiktas.

Ficcadenti nieuwe trainer Reggina

Massimo Ficcadenti is de nieuwe trainer van Reggina. De Noord-Italianen waren de enige club in de Serie A die nog zonder oefenmeester zat. Ficcadenti is bij Reggina de opvolger van Walter Mazzarri, die naar Sampdoria vertrekt.

De aanstelling van een nieuwe trainer duurde even omdat Reggina wilde wachten of Hellas Verona degradeerde naar de Serie C1 of niet. In december 2006 werd Ficcadenti door Verona ontslagen, maar in de overeenkomst omtrent het ontslag stond dat de coach niet aan de slag mocht bij een ploeg uit de Serie A of B zolang Verona in één van de twee series speelde.

Nu Verona gedegradeerd is naar de Serie C1, wordt die clausule waardeloos en kan Ficcadenti naar Reggina vertrekken.

Echinacea tegen verkoudheid

Icoon OnderzoekAls je de fytotherapeutische echinacea gebruikt, kan het risico op het oplopen van verkoudheid halveren. Diegene die het goedje inneemt, heeft 58 procent meer kans niet verkouden te worden. Ook zal de duur van de verkoudheid verminderd worden met één tot vier dagen.

De resultaten van het onderzoek, gepubliceerd in het julinummer van The Lancet Infectious Diseases zijn tegenstrijdig met andere studies die geen verschil opmerkten. De experts geloven dat echinacea, een mengelmoes van negen Noord-Amerikaanse plantensoorten die vroeger al door de Sioux-indianen werden gebruikt, het immuunsysteem versterkt. Hoe dat precies gebeurt is nog steeds onduidelijk.

De wetenschappers vergeleken de uitkomst van veertien aparte studies naar de effecten van echinacea. Zij waarschuwen dat er nog meer onderzoeken nodig zijn naar de veiligheid van het homeopatische goedje, voordat artsen het kunnen voorschrijven als standaardmiddel om verkoudheid te voorkomen of te behandelen.

Drenthe: "Ik speel volgend jaar bij Feyenoord"

Royston Drenthe heeft gisteravond in het televisieprogramma De Wedstrijden van televisiezender Tien gezegd dat hij komend seizoen gewoon bij Feyenoord speelt.

De bondscoach van Jong Oranje, Foppe de Haan, zei eerder al dat hij het verstandig zou vinden als Drenthe nog minstens een jaar bij Feyenoord zou spelen. "Ik heb afgelopen seizoen al iets laten zien, maar nog lang niet alles", aldus Drenthe.

In totaal drie GTA4 Trailers

Rockstar Games heeft maar drie trailers voor het welbekende GTA 4 in de planning staan.

De eerste trailer is er natuurlijk al, de tweede trailer zal komende donderdag (28 juni) komen. Vervolgens komt er dus nóg een trailer, maar wat de inhoud hiervan zal zijn is nog onbekend.

GTA 4 is de eerste GTA op de next-gen consoles (Xbox 360 en Playstation 3). Het spel speelt zich af in Liberty City, welke erg veel gelijkenis heeft met New York. Het Liberty City uit GTA 4 zal groter zijn als die van zijn kleine broertje GTA 3. Wel zal de totale oppervlakte kleiner zijn dan die van GTA: San Andreas.

Uitslagen eerste ronde Intertoto Cup

OFK Grbalj heeft het debuut van Montenegro in een UEFA-clubcompetitie niet met een zege kunnen opluisteren. In de eerste ronde van de Intertoto Cup verloor Grbalj met 2-1 van het Roemeense Gloria. Pas in de 89e minuut maakte Bad de winnende treffer.

Er waren geen verrassingen in de eerste ronde. Favorieten Slovan Bratislava, NK Zagreb en Maribor gingen niet in de fout. FC Utrecht, de enige Nederlandse vertegenwoordiger, stroomt pas in de derde ronde in.

Uitslagen 1e ronde heenwedstrijden

Sant Julia (Andorra) - Slavija Sarajevo (Bosnië) 2 - 3

Tobyl (Kazachstan) - Zestaponi (Georgië) 3 - 0

Valur Reykjavik (IJsland) - Cork City (Ierland) 0 - 2

NK Zagreb (Kroatië) - Vllaznia (Albanië) 2 - 1

Ethinikos Achnas (Cyprus) - Makedonija (Macedonië) 1 - 0

FK Baku (Azerbeidzjan) - Dacia (Moldavië) 1 - 1

Differdange (Luxemburg) - Slovan Bratislava (Slowakije) 0 - 2

Hammerby (Zweden) - Kí Klaksvík (Faeröer Eilanden) 1 - 0

Cliftonville (Noord-Ierland) - Dinaburg (Letland) 1 - 1

Shakhtyor (Wit-Rusland) - Ararat (Armenië) 4 - 1

Gloria (Roemenië) - Grbalj (Montenegro) 2 - 1

Birkirkara (Malta) - Maribor (Slovenië) 0 - 3

FK Vetra (Litouwen) - Llanelli (Wales) 3 - 1

Honka (Finland) - TVMK Tallinn (Letland) 0 - 0

De returns zijn op 30 juni en 1 juli.

Schreuder zwemt WK-limiet

Tijdens de Nederlandse kampioenschappen sprint in Drachten heeft zwemster Hinkelien Schreuder zich geplaatst voor de WK kortebaan, volgend jaar in Manchester. Schreuder won de 100 meter wisselslag in 1.01,69. De limiet voor het WK was 1.02,04.


Robin van Aggele miste de WK-limiet op de 50 meter schoolslag op tweehonderdste van een seconde. Van Aggele noteerde 27,49 seconden, waar de limiet 27,47 was. Zaterdag had Van Aggele zich al wel met een Nederlands record (53,34) op de 100 meter wisselslag gekwalificeerd.

Voor de negende maal op rij pakte Bastiaan Tamminga de titel op de 50 meter rugslag. Jolijn van Valkengoed plaatste zich voor het EK kortebaan in Debrecen op de 50 school met 31,78 in de series en 31,38 in de finale.

[CCWS] Uitslag Cleveland

Robert Doornbos heeft gisteren in Cleveland in de vijfde ronde van het Champ Car-kampioenschap maar net naast zijn eerste zege gegrepen.

Op het circuit van Burke Lakefront Airport zat de Nederlander van Minardi Team USA leider Paul Tracy (Forsythe) op de hielen, maar wist er niet in te slagen de Canadees te passeren.

Doornbos staat nu tweede in het algemeen klassement, en heeft drie punten minder dan klassementsleider Sebastien Bourdais.

Uitslag

poscoureurgridrondenuitvalreden
1Paul Tracy 789 
2Robert Doornbos 589 
3Neel Jani 1189 
4Justin Wilson 889 
5Simon Pagenaud 289 
6Alex Tagliani 989 
7Oriol Servia 1089 
8Graham Rahal 489 
9Ryan Dalziel 1689 
10Will Power 389 
11Dan Clarke 688 
12Sebastien Bourdais 167mechanisch
13Tristan Gommendy 1234crash
14Jan Heylen 1734crash
15Katherine Legge 1532mechanisch
16Bruno Junqueira 146crash
17Alex Figge 133mechanisch

Ruim 175.000 mensen bezoeken Parkpop

Icoon MuziekDe 27e editie van het gratis festival Parkpop heeft ruim 175.000 bezoekers getrokken. Dat zijn er evenveel als vorig jaar. Het was wel nat in Den Haag, maar dat drukte de sfeer amper. Op het grootste gratis popfestival van Europa traden ruim twintig bands op drie podia op. Het begon allemaal om 13.00 uur met het Metropole RAPsody, een gelegenheidsoptreden van het Metropole Orkest en de rappers Perry Mystique, El.Rod en Nedertoon.

Ook de Noorse zangeres Maria Mena, de Nederlandse band Beef en de Amerikaanse hiphopformatie Delinquent Habits waren aanwezig. Kim Wilde, vooral bekend geworden in de jaren tachtig, sloot het openluchtfestival af.

Brandweer probeert met koelbox mensen te werven

Icoon OpmerkelijkDe brandweer in Amsterdam zit verlegen om ruim tachtig nieuwe collega's en wil deze aantrekken door op festivals en evenementen een 'koelbox' te plaatsen. In deze box wordt dan, met neprook en geluidseffecten, een brandend huis gesimuleerd waaruit een 'slachtoffer' binnen een minuut gered moet worden. Dit heeft de brandweer zondag gemeld bij de start van de wervingscampagne 'Blijf jij koel als het heet wordt?'.

Volgens een woordvoerder snijdt het mes aan twee kanten. "Mensen die brandweerman willen worden kunnen meteen zien of ze geschikt zijn voor het vak. En voor ons geldt dat ook, wij zien meteen of iemand aanleg heeft om brandweerman te worden. Dat is mooi meegenomen, want bij selectieprocedures blijkt dat ruim 90 procent afvalt."

De koelbox is deze zomer te bezichtigen op verschillende evenementen en festivals in Amsterdam.

Peersman naar OFI Kreta

Tristan Peersman vertrekt naar OFI Kreta. De Belgische doelman komt over van Willem II, waar hij nog een contract had tot medio 2008. Peersman tekent bij de Griekse club voor twee jaar.

Peersman, die eerder in eigen land speelde voor Beveren en Anderlecht, kwam dit seizoen bij Willem II niet verder dan drie competitieduels. De situatie van de 27-jarige Belg bij Willem II was, met de komst van doelman Kenneth Vermeer en het definitief overnemen van Maikel Aerts van Feyenoord, uitzichtloos geworden.

Gratis HR-ketels in huurwoningen

Icoon BinnenlandsWoningbouwcorporaties gaan op grote schaal hoogrendementsketels plaatsen in bestaande huurwoningen. In ruil voor de gratis HR-ketel gaat de huur van de woning omhoog. Minister Cramer gaat hierover afspraken maken met de energiebedrijven en de corporaties.

Volgens de minister verdienen de huurders de hogere huur helemaal terug door de lagere energierekening. De gratis HR-ketel is één van de maatregelen in het Nationaal Energie Besparingsplan, dat vandaag wordt gepresenteerd. In het plan zitten ook subsidies voor huiseigenaren. Zij moeten daardoor worden gestimuleerd om te investeren in zaken als dubbel glas, vloerverwarming en een zuinige ketel.

De vijf meest lullige manieren om dood te gaan in een FPS

Doodgaan doen we allemaal, en in online games gebeurt het zelfs regelmatig. En soms gebeurt dit op een lullige manier. Maar wat is nou de lulligste manier?

Gelukkig is daar UPUP die voor ons een lijstje heeft opgesteld met de vijf meest lullige manieren om dood te gaan. Deze lijst bevat klassiekers als de telefrag en het in een afgrond springen, maar op nummer vijf vinden we "de andere granaat":

quote
Grenades in Counter-Strike Source throw differently than in the original Counter-Strike. Flashbangs produce greater and longer lasting effects, while smoke grenades produce a pure black smoke which is impossible to see through when inside. When grenades are thrown at enemies or teammates, they take away a measly 1 hit point in damage. It is sad to die by this. Even though you know you have 1 hit point left, you don’t want to die from a smoke grenade or flashbang. When it happens, it’ll definitely attract a good amount of “LOL” remarks.

Benieuwd welke manieren op welke plek staan? Kijk dan hier.

1.5 ton zwarte coke ontdekt

Icoon MisdaadDe politie van Colombia heeft aan boord van een schip tussen een lading kolen 1.5 ton cocaïne ontdekt. De cocaïne zou naar Spanje verscheept worden

De cocaïne was zwart gemaakt met een chemisch goedje om niet op te vallen tussen de kolen. In Spanje zal later alles door de handelaren weer gewit worden om het te verkopen. 25 miljoen is de geschatte straatwaarde die de smokkelaars zijn misgelopen.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1231
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
©FOK.nl e.a.