Special: De persconferentie van....

Vanmorgen vond in Rotterdam een persconferentie plaats voor de Bavaria City Racing. Dit Race-spektakel wat voor de derde keer gehouden zal worden vindt plaats in het weekend van 17 tot en met 19 augustus 2007.

De persconferentie werd begonnen met een primeur. Ferry Corsten, de huidige nummer 6 dj van de wereld, heeft voor het evenement een theme-song geschreven. Het nummer 'The Race' is geinspireerd door hoe kan het ook anders de Formule 1. Bij het nummer is ook een videoclip gemaakt met beelden van het evenement.

Al snel bleek dat na deze primeur opnieuw een primeur in de lucht hing. Bavaria-directielid Peer Swinkels wist te melden dat op dit moment Herman Vaanholt en een team van Bavaria in Moskou bezig zijn om het evenement ook in Moskou op te zetten. Rotterdam Racing directeur Robert Heilbron meldde dat het Formule 1 team van Spyker gecontracteerd was en dat ook een afvaardiging van de Champ Cars World Series de straten van Rotterdam onveilig zal komen maken.

Voor het eerst zal er dit jaar nog een evenement naast de city race plaatsvinden, Racesalon. De Racesalon vindt plaats op vrijdag 16 augustus 2007 en op zaterdag 18 augustus in het Ahoy' complex in Rotterdam. Tijdens de Racesalon kunnen de autosport fans hun hart ophalen. Ze kunnen meehelpen met een bandenwissel en er zullen donut en burn-out demonstaties plaatsvinden.

Voor fotos van het evenement in 2006 kun je hier kijken. Voor beelden kun je hier kijken.


vlnr: Robert Heilbron (Rotterdam Racing) Pieter Leeuw (Spyker F1) en Peer Swinkels (Bavaria)
Submitter:  Bron: FOK!sport