Veel sterren van Tien toch naar RTL

Icoon Media RTL-baas Fons van Westerloo heeft verklaard veel sterren van Tien over te willen nemen na de fusie van de zenders. De sterren zijn ontslagen bij Tien, maar kunnen bij RTL voor een nieuw contract in aanmerking komen. Dat heeft hij gezegd in RTL Boulevard.

Met name de sportpresentators kunnen snel bij RTL4 aan de slag voor de eredivisie. RTL zal namelijk alle voetbalrechten overnemen. Wilfred Genee, die volgens Van Westerloo met enige ruzie RTL verliet, mag ook terugkomen. Verder is er plek voor Humberto Tan en Jan Joost van Gangelen. "We gaan ongelooflijk veel sport doen. Ik hoop echt van harte dat die gasten allemaal meegaan". Ook Beau van Erven Dorens kan de overstap maken. Van Westerloo heeft het niet gehad over Bridget Maasland. Producent IdtV meldt dat Jack Spijkerman verder kan gaan met het programma Koppensnellers op RTL.

Eerder werd al bekend dat Linda de Mol niet ontslagen zou worden. In november zal zij bij RTL het programma Miljoenenjacht presenteren. Verder zal RTL de goedlopende Tien-shows blijven uitzenden. Zo zullen Voetbalvrouwen, Expeditie Robinson, Joling & Gordon over de Vloer, Gooische Vrouwen en meer dramashows naar RTL gaan. Deal or No Deal zal dagelijks te zien zijn op RTL5. Ook de radiozender Radio 538 gaat mee in de fusie met RTL.

Fons van Westerloo leek de Gouden Kooi maar niets te vinden, maar ook deze show zal doorgaan op RTL. Talpa-directeur John de Mol had verklaard deze show graag internationaal te willen verkopen. Dat zou mislukken als RTL niet doorging met het uitzenden van de show. Van Westerloo had daar begrip voor en zei tevens de kijkcijfers te waarderen. Al moet de show misschien wel veranderen, omdat het anders mogelijk niet toegestaan is van de Luxemburgse mediawet.
Submitter:  Bron: RTL Boulevard