Justitie seponeert zaak van militairen Oirschot

Icoon JustitieHet Openbaar Ministerie in Arnhem seponeert de zaak van vier militairen die in mei werden aangehouden na de mishandeling van een  Somalische zwerver in het centrum van Eindhoven. Een woordvoerster heeft dat laten weten.

Volgens justitie is er geen bewijs dat de twee mannen en twee vrouwen van de kazerne in Oirschot strafbare feiten hebben gepleegd. Voor de mishandeling worden vijf andere militairen vervolgd die op hetzelfde moment werden gearresteerd. Zij worden beschuldigd van medeplegen van poging tot doodslag en openlijke geweldpleging.

Over de aanleiding van de vechtpartij lopen de verklaringen uiteen. Volgens de militairen zou de  Somalische zwerver één van hen in het been hebben gestoken met een stuk glas. Volgens de politie hebben ze het slachtoffer zonder aanleiding in elkaar geslagen en geschopt en zou er drank in het spel zijn.

Alle betrokkenen zijn sinds enige tijd op vrije voeten en werden geschorst. De commandant van de kazerne in Oirschot beslist vandaag waarschijnlijk dat de schorsing van het viertal kan worden opgeheven, reageerde een woordvoerder van Defensie.

De rechtszaak tegen de vijf hoofdverdachten staat gepland op 23 juli.