Het Binnenhofklasje - De Rita & Rutte romance


Het waren bijzonder rustige tijden voor juf Gerdi. Toen ze destijds haar vriendinnen vertelde dat ze het onderwijs in wilde gaan, werd ze van alle kanten gewaarschuwd.
"Lage lonen, hoge werkdruk, bedreigingen en smerige wc's," kreeg ze te horen.
Na ruim honderd dagen kon Juf Gerdi kon zich echter niet voorstellen waarom haar onderwijscollega's zich zo druk konden maken over hun arbeidsvoorwaarden.
"Met wat getik met een hamer verdien ik meer dan menig Poolse importarbeider, de kindertjes zijn uitermate tam en van een hoge werkdruk is al helemaal geen sprake," dacht de juf. "Mijn enige bedreiging is diezelfde Poolse arbeider die mijn baantje voor tien euro per uur in wil pikken, maar gelukkig hebben we Geert die ze de Kamer wel uitjaagt."

Reden voor al deze rust is de afwezigheid van de heren Jan Peter, Woutertje en Dreetje met hun gevolg. Als winnaars van de grote coalitiebingo, een frivool festijn dat iedere vier jaar wordt georganiseerd voor het Binnenhofklasje, kregen ze een puzzeltocht aangeboden.
"Juf, het duurt wel lang die puzzeltocht. Wanneer komen ze nu eens terug?" vroeg Jantje Marijnissen ongeduldig. "Ik wil oppositie voeren."
Geert voegde zich bij Jan.
"Ik heb trek in zetels."
De juf maande de twee tot kalmte.
"Geduld heren, niet te hard. Alle tijd."
Geert schoot uit zijn slof.
"Dit land is onbestuurbaar. Het gaat zichtbaar mis omdat de heren Bos, Balkenende en Rouvoet op speurtocht naar ideetjes zijn."
Juf Gerdi was naar beide heren toegelopen en vroeg wat er dan zo vreselijk mis dreigde te gaan.
"Isl..," probeerde Geert maar Jan was hem al voor:
"Dat gejump juf. Dat is op komen zetten sinds dit kabinet. Ze willen wel een gewelddadig computerspel verbieden maar jumpen mag nog steeds. Dat is toch zorgwekkend juf."
De juf knikte instemmend.
"Dat is inderdaad zorgwekkend maar daar hebben de heren al lang iets aan gedaan," verklapte de juf.
"Wat dan?" vroegen Jan en Geert in koor.
"Het is een geheimpje jongens," zei de juf en ze fluisterde: "Hilbrand Nawijn heeft met overheidssteun een jump-nummer gemaakt. Als dat geen antireclame voor jumpen is."
"Briljant!" gaf Geert toe. "Is er niet nog wat geld over om Hilbrand te laten bekeren tot de islam? Dat lijkt me het einde van die religie", grinnikte Geert.
"Als jullie het niet erg vinden ga ik nu weer naar mijn plek toe. Ik moet nog bijles 'hokjes inkleuren' geven aan Groenlinks-statenlid Cheryl Braam," verontschuldigde de juf zich.
"O, wilt u haar namens de SP dan nog bedanken voor die extra zetel in de senaat," vroeg Jan zijn juffrouw.

In de VVD-hoek hing er geen oppositiesfeer. Daar hing iets anders in de lucht. Iets vreemds. Mark had het nog nooit eerder geroken.
"Is dit dan soms de geur van de overwinning waar je Geert wel eens over hoort praten?" dacht Mark. "Jaaaaaa, dat moet het wel zijn. Zie je wel, ik ben een goede leider!"
"Ik ben de leider van de VVD," corrigeerde Rita.
Mark moest huilen. Henk kwam hem troosten.
"Weet je, die geur Mark… dat is de geur van liefde", zei de ervaren Henk tegen zijn pupil. "Rita pest je omdat ze van je houdt. Zo zijn vrouwen."
"Ja maar ze flirt af en toe met Geert, Henk."
"Dat doet ze om jou jaloers te maken. Zo simpel is dat Mark."

Die middag in het fietsenhok had Mark al zijn moed verzameld. Daar kwam Rita aanlopen, met ferme stappen.
"Ha Rita," stamelde Mark. "Je weet dat ik altijd een hekel heb aan dat gedraai van Wouter. Daarom wil ik er nu ook niet verder omheen draaien. IK BEN VERLIEFD OP JE," schreeuwde Mark uit. Even bleef het stil.
Mark doorbrak de stilte: "Ja nou verliefd. Ik bedoel meer dat ik je leuk vind. Euh leuk? Zei ik leuk? Meer zo van dat ik je wel mag."
Rita glunderde.
"Wacht, even Henk bellen," excuseerde Mark zich.
Na het telefoongesprek vervolgde Mark zijn ijzersterke betoog: "Ik wil nog even terugkomen op mijn eerdere woorden: IK BEN INDERDAAD VERLIEFD OP JE!"
"O Mark wat heb je dat mooi gezegd," zuchtte Rita en ze vlogen elkaar in de armen. Niet links of rechtsdraaiend. Rita's tong vloog rechtdoorzee Marks keelgat in.
"Je hebt dus wel een hart… en wat voor ťťn," bekende Mark.
Rita glom als nooit tevoren. Zoenen met de leider van de VVD is veel mooier dan de leider van de VVD zijn. Haar doel was bereikt.
"Zullen we bij mij thuis samen in debat gaan," stelde Mark romantisch voor.
"De bad? Het is toch het bad?" dacht Rita terug aan haar inburgeringslessen, maar zonder Mark te corrigeren volgde ze hem naar zijn woning voor een spetterende woordenwisseling.