FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 10 juni 2007

[EK-21] België en Portugal scoren niet

In de Euroborg werd vanavond de tweede wedstrijd op het EK onder 21 gespeeld. Daarin troffen België en Portugal elkaar. Beide ploegen kwamen niet tot scoren en met een 0-0 uitslag op het scorebord werd de wedstrijd afgesloten.

In groep A staat Nederland nu bovenaan. De equipe van Foppe de Haan won eerder vandaag met 1-0 van Israël. België en Portugal nemen de twee plekken daarna in, Israël staat logischerwijs onderaan. Woensdag spelen de Rode Duivels tegen de rode lantaarndrager in Heerenveen hun tweede wedstrijd.

Vrouw gearresteerd omdat ze vreemde gezichten trok naar hond

Icoon OpmerkelijkEen 33-jarige vrouw uit de staat Vermont (VS) is gearresteerd omdat ze gekke bekken trok, terwijl ze naar een hond keek. De vrouw werd inmiddels wel vrijgesproken. Het incident vond plaats toen de politie werd opgeroepen omdat er een vechtpartij gaande was op een markt. De vrouw kwam naar één van de agenten toe, om te vertellen dat ze de avond ervoor was lastig gevallen door één van de ruziemakers.

De commisaris, Todd Protzman, weigerde een verklaring af te nemen van de vrouw omdat haar adem naar alcohol rook en hij beloofde haar een verklaring op te nemen als ze weer nuchter was. De boze gekkebekkentrekster liep naar de wagen van de commisaris en drukte haar gezicht tegen het raam. Vervolgens ging ze vreemde uitdagende gezichten trekken naar de politiehond Max.

Volgens de man werd de politiehond hierdoor afgeleid. De advocaat van de vrouw vond de klachten maar absurd en ook de rechter besloot de gekkebekkentrekster hiervoor niet te vervolgen. "het zou moeilijk zijn om aan te tonen dat het gedrag van de hond daadwerkelijk veranderde onder invloed van Hutchinson".

Hier word je dus voor vervolgd



Met dank aan KRIBBET voor de submit.

'Psychotische Paris Hilton aan de medicijnen'

Icoon ShowbizzDe celebrity-erfgename Paris Hilton heeft sinds haar terugkeer in de gevangenis op vrijdag niet gegeten of geslapen. Zij krijgt medicijnen toegediend om haar gemoedstoestand te verbeteren, zo meldde zaterdag de showbizz-website TMZ.com.

Hilton is niet van plan om de beslissing van de rechter om haar weer terug naar de gevangenis te sturen na een dag huisarrest aan te vechten. Dat heeft een advocaat van de hotelerfgename laten weten.

Hilton moet een straf van zeker 23 dagen uitzitten wegens rijden onder invloed. Zij ging vorige week de gevangenis in, maar de politie besloot haar na drie dagen weer vrij te laten wegens medische redenen. Zij moest de rest van haar straf onder huisarrest doorbrengen. Aanklagers vochten deze beslissing aan en een rechter bepaalde vrijdag dat Hilton weer het gevang in moest. De 26-jarige showgirl werd hysterisch uit de rechtszaal afgevoerd.

In de Amerikaanse media is intussen een debat ontstaan over de straf en eerdere vrijlating van Hilton. De beslissing om haar na enkele dagen te laten gaan en onder huisarrest te plaatsen zou ingegeven zijn door haar status. Maar anderen zeggen dat als Hilton niet zo beroemd was, zij met deze strafmaat überhaupt nooit in de gevangenis had hoeven zitten.



Arme Paris zit aan de medicijnen

België: Winst voor christendemocraten

Icoon VerkiezingenDe liberalen en socialisten uit de paarse regeringscoalitie in België verliezen fors bij de federale verkiezingen zondag. De christendemocraten boeken winst en worden ruim de grootste partij in Vlaanderen, waarschijnlijk gevolgd door het extreemrechtse Vlaams Belang.

Die trend blijkt uit de eerste uitslagen van de verkiezingen in België. De christendemocratische leider, Yves Leterme, is de grote winnaar. Hij kan waarschijnlijk zijn huidige post van minister-president in Vlaanderen inruilen voor het federale premierschap en zal dan huidig eerste-minister Guy Verhofstadt opvolgen.

Grote verrassing in Vlaanderen is de uitslag van outsider Jean-Marie Dedecker, die uit de Vlaams-liberale VLD werd gegooid en zijn eigen partij begon. Hij scoort ruim boven de kiesdrempel van 5 procent.

In Wallonië verliest de door corruptieschandalen geteisterde socialistische PS, maar blijft waarschijnlijk toch de grootste, voor de liberale MR. De christendemocraten boeken wat winst, maar blijven de derde partij.

Vlaar: "We hebben niets weggegeven"

Ron Vlaar sprak na afloop van de openingswedstrijd op het EK-21 tussen Nederland en Israël van een ‘’lastige pot’’. De verdediger speelde een goede wedstrijd, maar bekende ook dat de winst niet kwam door goed voetbal.

"Het was niet groots, maar we zijn uiterst blij met dit resultaat. Zij waren zoals verwacht een zeer stugge ploeg. Dat is moeilijk te bespelen. Bij vlagen zetten we druk, maar dat deden wij te weinig. Babel had voor rust de 2-0 moeten aantekenen, dan speel je wat makkelijker."

"Veel passes kwamen niet aan en aan het einde werden de linies te groot. We vieren nog geen feestje, maar deze goede start doet ons goed", aldus de aanvoerder van Jong Oranje.

Calderón faalt in behouden Beckham

Voorzitter van Real Madrid, Ramón Calderón, heeft er spijt van dat hij David Beckham zo makkelijk liet gaan. De Spanjaard wil het verse contract van de Engelsman bij LA Galaxy afkopen.

De onderhandelingen over een nieuwe contract van Beckham bij Real Madrid liepen spaak, en dus kon de Engelsman naar een andere club. De middenvelder tekende daarop een contract bij Los Angeles Galaxy, een club uit de Amerikaanse Major League Soccer. De laatste maanden is Becks echter zeer op dreef, en ontpopt hij zich tot één van de sleutelfiguren die wellicht de titel behaalden. Reden voor Calderón om op zijn beslissing terug te komen en Beckham terug te kopen.

Beckhams woordvoerder meldde vandaag echter al snel dat dat feest niet doorgaat. "David heeft geen intentie om onder zijn contract bij LA Galaxy uit te komen", aldus Simon Oliveira. "Hij kijkt erg uit naar een carrière in Los Angeles, dus hij zal niet op zijn beslissing terugkomen. Hij wil zijn carrière bij Real wel goed afsluiten door de landstitel binnen te slepen."

Real Betis ontslaat Luis Fernandez

Real Betis Sevilla-trainer Luis Fernandez is de laan uitgestuurd. Hij werd na de 5-0 nederlaag tegen Osasuna ontslagen door de clubleiding. De voormalig Frans international stond sinds eind 2006 onder contract als coach van de Spaanse ploeg.

De kans is echter nog steeds groot dat Betis degradeert uit de Primera Division. Met nog één wedstrijd te gaan staat de club nu op een zestiende plek, op zondag 17 juni wordt de laatste wedstrijd gespeeld bij Racing Santander.

Manchester United aast op Tevez

Carlos Tevez staat hoog op het verlanglijstje van Manchester United. Volgens de geruchten zou de Engelse club al hebben gepraat met de Argentijn. Ook United-coach Alex Ferguson heeft al meerdere keren aangegeven gecharmeerd te zijn van de 23-jarige Tevez.

De transferrechten van Tevez zijn in handen van de investeringsmaatschappij MSI, eigendom van de Iraniër Kia Joorabchian. West Ham-preses Magnusson wil snel om de tafel met de zakenman over de toekomst van aanvaller Tevez.

Formule 1: Uitslag GP van Canada

Icoon Formule 1Lewis Hamilton heeft in Canada zijn eerste raceoverwinning gescoord. De race werd opgeschrikt door een enorme crash van Robert Kubica. De Pool lijkt echter ongedeerd te zijn gebleven.

Christijan Albers werd al voor de opwarmronde van de grid geduwd en moest de race uit de pitstraat starten. In de eerste bocht verremde Fernando Alonso zich en schoot rechtuit, Lewis Hamilton ging aan de leiding. De Spanjaard viel terug tot de derde plaats, achter Nick Heidfeld. Jenson Button was ondertussen op de grid achter gebleven. Ook Kimi Räikkönen had een slechte start en viel terug naar de zesde plaats. Mark Webber was echter nog verder teruggevallen en spinde ook nog eens in de derde ronde, waardoor hij op plaats veertien terechtkwam.

Scott Speed was de tweede uitvaller van de race. Hij probeerde de vijftiende plaats van Alexander Wurz aan te vallen, maar reed zijn voorwielophanging stuk op diens achterband en -vleugel. Wurz raakte een deel van zijn achtervleugel kwijt, maar leek aan snelheid weinig in te boeten. Hamilton was ondertussen ontketend. Hij reed continu snelste ronden en trok binnen twintig ronden een gat van twintig seconden op Heidfeld. Alonso deed zichzelf geen plezier door tot drie maal toe in de eerste bocht rechtdoor te schieten. Hij verloor hiermee ook de derde plaats aan Felipe Massa.

Heidfeld was de eerste coureur die een pitstop maakte, in ronde twintig. Twee ronden later kwam leider Hamilton binnen, gevolgd door Alonso. Terwijl Alonso de pits uitkwam, vernielde Adrian Sutil zijn Spyker in een van de betonnen muren. De safety car werd ingezet terwijl het wrak werd verwijderd. Tijdens de neutralisatie maakte het halve veld een pitstop, inclusief beide Ferrari's. Räikkönen moest daardoor wachten tot Massa klaar was.

Na de herstart ging het verschrikkelijk mis voor Robert Kubica. Na een botsing met Jarno Trulli vloog de Pool op volle snelheid frontaal een betonnen muur in en sloeg meerdere malen over de kop. Zijn wagen was volledig verwoest en zelfs de overlevingscel was beschadigd. Reddingsploegen waren direct ter plaatse om de coureur uit het wrak te bevrijden. Ondertussen kregen Alonso en Rosberg een stop-and-go-penalty omdat ze de pitstraat waren binnengereden terwijl dat niet mocht.

De wedstrijd werd in de 33e ronde hervat. Räikkönen had grote problemen. Hij verremde zich bij de haarspeldbocht en werd zelfs gepasseerd door Takuma Sato. Rosberg en Trulli spinden tegelijkertijd in de eerste bocht, maar konden weer doorrijden. Ondertussen was Alonso, na zijn straf, druk bezig met een opmars door het veld. Albers miste een chicane en liet zoveel troep op de baan achter, dat een safety car werd ingezet. De Nederlander, die nog even in de top tien had gereden, moest opgeven. Ondertussen werden Giancarlo Fisichella en Felipe Massa uit de race gehaald met een zwarte vlag, omdat ze eerder de pits waren uitgereden terwijl het verkeerslicht op rood stond.

Na de herstart ging het weer fout. Ditmaal reed Liuzzi de muur in en moest de safety car opnieuw de baan op. Tijdens de neutralisatie maakte Trulli een pitstop, maar verloor de controle over het stuur bij het terugkeren op de baan. Hij zette zijn wagen in de bandenstapels en moest uitstappen.

Barrichello reed lange tijd op de derde plaats, maar moest zeven ronden voor de finish nog een pitstop maken. Dat gaf de derde plaats aan Wurz, terwijl in het middenveld Takuma Sato in de punten reed en Ralf Schumacher nog wist in te halen voor de zevende plaats. In de laatste ronde wist hij zelfs nog een extra puntje mee te pakken toen hij Alonso het nakijken gaf op de zesde plaats.

Lewis Hamilton reed naar een onbedreigde overwinning, zijn eerste in slechts zes races. De tweede plaats was voor Nick Heidfeld, Alexander Wurz werd derde.

Kubica blijkt relatief geluk te hebben gehad: hij brak een been.

Meer (auto)sportnieuws lees je op FOK!sport!

Pools leger vertraagd door verdwenen reservesleutels

Icoon OpmerkelijkDe NAVO moet nog enkele dagen wachten op de Poolse troepen in Afganistan. De Polen zijn vertraagd omdat de sleutels van een aantal voertuigen zijn gestolen. "We hadden verwacht dat tijdens het konvooi vanuit Pakistan ongeveer tien procent van het materieel gestolen zou worden, maar we hadden niet verwacht dat de reservesleutels zoek zouden raken," verklaarde een woordvoerder.

Het leger heeft inmiddels reservesleutels laten komen. Het leger verwacht dat het nog enkele dagen kan duren voordat alle troepen klaar zijn voor de strijd.

Met dank aan KRIBBET voor de submit.

Uitslagen Spanje speelronde 37

De Spaanse competitie nadert zijn eind, en het is spannender dan ooit. Gisteren was Real Madrid ondanks duur puntverlies de winnaar van de dag. Negentig minuten scheidt De Koninklijke van de eerste prijs in vier jaar.

Maar ook onderin is het bloedstollend spannend. Gimnàstic de Tarragona wist twee weken terug al dat het volgend seizoen weer uit komt in de Segunda División. Real Sociedad, Celta de Vigo, Athletic Club de Bilbao en Real Betis vechten allemaal nog tegen de degradatie, ook na dit weekend is er nog niets beslist, al ziet het er zeer slecht uit voor Sociedad.

Real Sociedad, dat één na laatste staat, trad zaterdag aan tegen Real Racing Club de Santander. Het was veel beter, maar Racing vocht met hand en tand om in het Anoeta een tegendoelpunt te voorkomen. Letterlijk, want Racing stapte uiteindelijk met negen man van het veld, terwijl er zeven daarvan een gele kaart zagen. Het hielp wel, want de Basken kwamen niet tot scoren, en ontving slechts één punt voor het harde werken.

Celta stond op gelijke hoogte met Sociedad, en had op papier een moeilijkere wedstrijd voor de boeg, uit bij Club Atlético de Madrid. Toen Maxi Rodríguez de Madrilenen na een klein half uur op voorsprong bracht, leek het doek te vallen. Toch zette Fernando Baiano Celta al snel langszij, terwijl Yago vlak na rust de voorsprong zelfs aan de bezoekers schonk. Op driekwart van het duel besliste Baiano met zijn tweede de wedstrijd, want hoewel ook Maxi nog een keer zou scoren, was Atlético door de rode kaart van Luccin al langer in het nadeel: 2-3.

Athletic Club de Bilbao was bij winst veilig, maar dan moest het dus wel de drie punten behalen in Valencia, waar Villarreal wachtte in het Madrigal. Toen Andoni Iraola de openingstreffer maakte namens Athletic leek de buit binnen. De veerkrachtigheid van Villarreal bleek echter even later, toen clubtopscorer Diego Forlán binnen twee minuten twee keer scoorde. Na rust besliste De Gele Duikboot het duel, toen Ustaritz de bal achter zijn eigen keeper werkte.

Voor Real Betis Balompié gold hetzelfde als voor de Basken: winst om lijfsbehoud. Het de laatste tijd sterk draaiende Osasuna kwam op bezoek in Sevilla, en bezorgde de Verdiblancos een moeilijk avondje. De ruststand werd door Javier Flaño, die na een half uur de 0-1 maakte. Na rust verpletterden Los Rojillos Betis, door doelpunten van Pierre Webó, Valdo en Enrique Sola (2x).

De vier clubs kunnen dus nog altijd degraderen. Zeker één Baskische club is volgend seizoen in de Segunda División te vinden. Real Sociedad kan alleen in de Primera División blijven als het 1: zelf wint, 2: Betis verliest en 3: Celta verliest. Celta moet winnen en hopen op puntverlies van ofwel Athletic of Betis, terwijl die twee laatste clubs nog altijd genoeg hebben aan 'slechts' winst.

Uitslagen:

DatumThuisUitUitslag
9/6VillarrealAthletic Club3-1
9/6Atlético MadridCelta de Vigo2-3
9/6Real BetisOsasuna0-5
9/6BarcelonaEspanyol2-2
9/6Real SociedadReal Racing0-0
9/6Real ZaragozaReal Madrid2-2
9/6Real MallorcaSevilla0-0
9/6LevanteValencia4-2
10/6GetafeGimnàstic1-1
10/6Deportivo la CoruñaRecreativo Huelva2-5

Stand:

#ClubGespeeldPuntenDoelsaldo
1Real Madrid3773+24
2Barcelona3773+41
3Sevilla3771+30
4Valencia*3765+15
5Real Zaragoza3759+12
6Villarreal3759+3
7Atlético Madrid3757+6
8Recreativo Huelva3753+2
9Getafe3752+7
10Real Racing3750-4
11Espanyol3749-5
12Real Mallorca3749-4
13Osasuna3746+3
14Deportivo la Coruña3744-15
15Levante3742-14
16Real Betis3737-15
17Athletic Club3737-20
18Celta de Vigo3736-20
19Real Sociedad3734-15
20Gimnàstic**3728-31

* = voorronde Champions League
** = gedegradeerd

Topscorers:

#SpelerClubDoelpunten
1Ruud van NistelrooijReal Madrid25
2Diego MilitoReal Zaragoza22
3Frédéric KanoutéSevilla21
4RonaldinhoBarcelona20
5Diego ForlánVillarreal19
6Fernando BaianoCelta de Vigo15
7Fernando TorresAtlético Madrid14
=David VillaValencia14
=Raúl TamudoEspanyol14

Programma:

DatumThuisUitTijd
17/6Athletic ClubLevanteonbekend
17/6Celta de VigoGetafeonbekend
17/6EspanyolDeportivo la Coruñaonbekend
17/6Real RacingReal Betisonbekend
17/6Real MadridReal Mallorcaonbekend
17/6SevillaVillarrealonbekend
17/6ValenciaReal Sociedadonbekend
17/6OsasunaAtlético Madridonbekend
17/6GimnàsticBarcelonaonbekend
17/6Recreativo HuelvaReal Zaragozaonbekend

Soldaten spelen met nepwapens in grillroom

In Heerlen werden vrijdagavond twee mannen gearresteerd in een grillroom. De mannen, beide militair, waren getooid met nepwapens. De overige gasten in de grillroom waren bang dat het etablissement werd overvallen en belden de politie.

Het duo, een 24-jarige man uit Heerlen en een 25-jarige man uit Zevenbergen, mogen nu bij de Koninklijke Marechaussee op het matje komen. Vandaag maakte de politie bekend dat men eerst dacht dat ze echte wapens bij zich droegen. Pas tijdens de arrestatie werd duidelijk dat het om speelgoedpistooltjes ging.

Klacht hotelgast leidt tot arrestatie

Icoon Domme criminelenEen 26-jarige Amerikaan kwam na controle van zijn hotelkamer tot de conclusie dat de kamer niet voldeed aan zijn wensen. Bij de receptie van het hotel gaf hij te kennen zijn geld terug te willen hebben, maar het personeel wilde er niets van weten. De man besloot daarop de politie te bellen om zijn ontevredenheid te uiten.

De politie kwam polshoogte nemen en ontdekten al snel dat de klager gezocht werd wegens drugshandel. De man werd onmiddellijk gearresteerd en tijdens controle in zijn auto trof de politie een onbekende hoeveelheid drugs aan. De klager mag binnenkort voor de rechter zijn beklag doen.

Met dank aan KRIBBET voor de submit.

In the Picture!(met prijs)


Verzin een onderschrift bij deze foto!

Paars was ook wankel hoor.

En de top-5:

5: Alicia-sama : "Na enige vergelijking blijkt Mis(s) 2007 toch niet zo gehandicapt"

4: Katth : "Ik ben een mis(s)lukkeling."

3: jip. : "Balkenende: "Mag ik dan nu twee ballen pakken Luus?""

2: Xessive : "Debiele broertje van Mis(s) 2007 verstoort prijsuitreiking."

Update: Leukste onderschrift verzonnen en nr 1: Jenga

Jenga is de eerste die meedingt naar de weekprijs van week 1.

Er valt wat te winnen! In verband met de naderende zomer geven we de komende maand iedere week een schitterde USB-ventilator weg bij In the picture!. Dat gaat als volgt: vrijdag, maandag en woensdag is er een In the Picture! waarbij het leukste onderschrift wordt gekozen. Op donderdag kiezen we dan de weekwinnaar. Uiteraard allemaal zoals gebruikelijk volledig subjectief...

Dit is trouwens niet zomaar een USB-vantilator maar een erg goeie. De Mistral™ heeft roem verworven, doordat het de beste USB-ventilator op de markt is. Hij bezit de grootste en beste motor van allemaal met 10.000 rotaties per minuut en zal je zeer zeker koel houden.

previous picture

Update: We hebben erg goed nieuws: Megagadgets.nl heeft deze actie geadopteerd en daarom loopt deze nu door tot 17 juli. Superactie van Megagadgets.nl!

Wiggins wint proloog Dauphiné Libéré

De proloog van de Franse koers Dauphiné Libéré is gewonnen door Bradley Wiggins. Wiggins was in de tijdrit over 4,2 kilometer, met een klim in het midden van het parkoers en de start en finish in Grenoble, met 4:50.42 de snelste.

Titelverdediger Levi Leipheimer eindigde als tweede op ruim een seconde. Andrey Kasheckhin van Astana werd derde.

Morgen rijden de wielrenners de eerste etappe. Ze vertrekken vanuit Grenoble naar Roanne over een afstand van 219 kilometer. De koers, die geldt als voorbereidingskoers op de Tour de France, duurt tot en met zondag.

Uitslag Grand Prix van Canada

Lewis Hamilton heeft in Canada zijn eerste raceoverwinning gescoord. De race werd opgeschrikt door een enorme crash van Robert Kubica. De Pool lijkt echter ongedeerd te zijn gebleven.

Christijan Albers werd al voor de opwarmronde van de grid geduwd en moest de race uit de pitstraat starten. In de eerste bocht verremde Fernando Alonso zich en schoot rechtuit, Lewis Hamilton ging aan de leiding. De Spanjaard viel terug tot de derde plaats, achter Nick Heidfeld. Jenson Button was ondertussen op de grid achter gebleven. Ook Kimi Räikkönen had een slechte start en viel terug naar de zesde plaats. Mark Webber was echter nog verder teruggevallen en spinde ook nog eens in de derde ronde, waardoor hij op plaats veertien terechtkwam.

Scott Speed was de tweede uitvaller van de race. Hij probeerde de vijftiende plaats van Alexander Wurz aan te vallen, maar reed zijn voorwielophanging stuk op diens achterband en -vleugel. Wurz raakte een deel van zijn achtervleugel kwijt, maar leek aan snelheid weinig in te boeten. Hamilton was ondertussen ontketend. Hij reed continu snelste ronden en trok binnen twintig ronden een gat van twintig seconden op Heidfeld. Alonso deed zichzelf geen plezier door tot drie maal toe in de eerste bocht rechtdoor te schieten. Hij verloor hiermee ook de derde plaats aan Felipe Massa.

Heidfeld was de eerste coureur die een pitstop maakte, in ronde twintig. Twee ronden later kwam leider Hamilton binnen, gevolgd door Alonso. Terwijl Alonso de pits uitkwam, vernielde Adrian Sutil zijn Spyker in een van de betonnen muren. De safety car werd ingezet terwijl het wrak werd verwijderd. Tijdens de neutralisatie maakte het halve veld een pitstop, inclusief beide Ferrari's. Räikkönen moest daardoor wachten tot Massa klaar was.

Na de herstart ging het verschrikkelijk mis voor Robert Kubica. Na een botsing met Jarno Trulli vloog de Pool op volle snelheid frontaal een betonnen muur in en sloeg over de kop. Zijn wagen was volledig verwoest en zelfs de overlevingscel was beschadigd. Reddingsploegen waren direct ter plaatse om de coureur uit het wrak te bevrijden. Ondertussen kregen Alonso en Rosberg een stop-and-go-penalty omdat ze de pitstraat waren binnengereden terwijl dat niet mocht.

De wedstrijd werd in de 33e ronde hervat. Räikkönen had grote problemen. Hij verremde zich bij de haarspeldbocht en werd zelfs gepasseerd door Takuma Sato. Rosberg en Trulli spinden tegelijkertijd in de eerste bocht, maar konden weer doorrijden. Ondertussen was Alonso, na zijn straf, druk bezig met een opmars door het veld. Albers miste een chicane en liet zoveel troep op de baan achter, dat een safety car werd ingezet. De Nederlander, die nog even in de top tien had gereden, moest opgeven. Ondertussen werden Giancarlo Fisichella en Felipe Massa uit de race gehaald met een zwarte vlag, omdat ze eerder de pits waren uitgereden terwijl het verkeerslicht op rood stond.

Na de herstart ging het weer fout. Ditmaal reed Liuzzi de muur in en moest de safety car opnieuw de baan op. Tijdens de neutralisatie maakte Trulli een pitstop, maar verloor de controle over het stuur bij het terugkeren op de baan. Hij zette zijn wagen in de bandenstapels en moest uitstappen.

Barrichello reed lange tijd op de derde plaats, maar moest zeven ronden voor de finish nog een pitstop maken. Dat gaf de derde plaats aan Wurz, terwijl in het middenveld Takuma Sato in de punten reed en Ralf Schumacher nog wist in te halen voor de zevende plaats. In de laatste ronde wist hij zelfs nog een extra puntje mee te pakken toen hij Alonso het nakijken gaf op de zesde plaats.

Lewis Hamilton reed naar een onbedreigde overwinning, zijn eerste in slechts zes races. De tweede plaats was voor Nick Heidfeld, Alexander Wurz werd derde.

Kubica blijkt relatief geluk te hebben gehad: hij brak een been.

Uitslag

Pos.CoureurTeamTijdUitvalreden
1 Lewis HamiltonMcLaren Mercedes  1:44:11.292  
2 Nick HeidfeldBMW F1  + 4.343  
3 Alexander WurzWilliams  + 5.325  
4 Heikki KovalainenRenault F1  + 6.729  
5 Kimi RäikkönenScuderia Ferrari  + 13.007  
6 Takuma SatoSuper Aguri F1  + 16.698  
7 Fernando AlonsoMcLaren Mercedes  + 21.936  
8 Ralf SchumacherToyota Racing  + 22.888  
9 Mark WebberRed Bull Racing  + 22.960  
10 Nico RosbergWilliams  + 23.984  
11 Anthony DavidsonSuper Aguri F1  + 24.318  
12 Rubens BarrichelloHonda Racing F1  + 30.439  
- Jarno TrulliToyota Racing    crash
- Vitantonio LiuzziScuderia Toro Rosso    crash
- Giancarlo FisichellaRenault F1    diskwalificatie
- Felipe MassaScuderia Ferrari    diskwalificatie
- Christijan AlbersSpyker F1    crash
- David CoulthardRed Bull Racing    versnellingsbak
- Robert KubicaBMW F1    crash
- Adrian SutilSpyker F1    crash
- Scott SpeedScuderia Toro Rosso    crash
- Jenson ButtonHonda Racing F1    versnellingsbak

WK allround 2010 in Thialf

Het wereldkampioenschap allround zal in 2010 worden verreden in Thialf in Heerenveen. Tijdens een bijeenkomst in het Amerikaanse San Francisco wees de internationale schaatsunie ISU het evenement toe aan Heerenveen.

Ook dit jaar werden de wereldkampioenschappen allround al in Thialf verreden. De ISU heeft de wereldtitelstrijd in 2010 op 20 en 21 maart gepland. De Nederlandse schaatsbond mag echter zelf beslissen of ook vrijdag 19 maart erbij wordt gehaald, om het op die manier een driedaags evenement van te maken.

[EK-21] Nederland verslaat Israel

Nederland heeft de openingswedstrijd van het Europees kampioenschap voor spelers onder de 21 jaar met 1-0 gewonnen. Hedwiges Maduro scoorde de enige goal van de wedstrijd.

Het eerste geel werd al in de tweede minuut uitgedeeld door scheidsrechter Skomina. Shai Mayom haalde Ryan Babel onderuit en kreeg als beloning een gele prent. De vrije trap die daarop volgde, van Ron Vlaar, leverde niets op. De eerste kans voor de wedstrijd was voor Nederland. Babel haalde van ver hard uit, maar de bal ging net naast het doel.

Even daarna een kans voor Israel, voa de counter was het Peretz die bijna wist te scoren. In de tiende minuut scoorde Maduro de 1-0. Via een vrije trap van Royston Drenthe wist de Ajacied de bal in het doel van doelman Al Madon te werken. Israel probeerde het daarna wel via onder andere kansen van Ben Sahar. In de 22e minuut was er wederom een kans voor Nederland. Medunjanin viel echter in het strafschopgebied en arbiter Skomina zag er, terecht, geen strafschop in.

Halverwege de eerste helft begon Israel beter te spelen. Het leidde nog niet tot echte kansen, maar ze boden Nederland wel meer tegenwicht. In de 30e minuut probeerde Maceo Rigters het van aan afstandje, maar zijn bal ging naast het Israelische doel. Het spel werd steeds slorrdiger, en beide teams leden veel balverlies. Toch was er in de 39e minuut wederom een kans voor Babel. Via een vrije trap vann Drenthe kon hij de bal zo het doel in werken, maar hij raakte de bal niet. In de 40e minuut moest Ismael Aissati het veld met een knieblessure verlaten. Hij kon niet meer verder spelen en werd vervangen door Bakkal. Beide ploegen kregen in de resterende minuten nog wel kansjes, maar echt gevaarlijk werd het niet meer.

In de 46e minuut een kans voor Israel via Peretz nadat Drenthe weggleed. Doelman Waterman wist echter te redden. In de 54e minuut kreeg Nederland een kansje. Op aangeven van Bakkal wist Medunjanin de bal net naast te schieten. Even daarna een kans voor Maduro, maar zijn knal werd gestopt door keeper Al Madon.

Beide ploegen kregen vervolgens kansen. Zo was Babel in de 73e minuut gevaarlijk, toen hij vlak voor het doel stond. Dankzij goed verdedigen bleef het echter 1-0. In de 80e minuut wederom een kans voor Babel, samen met Drenthe, de gevaarlijkste aan de kant van Nederland. Maar ook deze kans zat niet.

Drenthe had even daarna twee grote kansen achter elkaar, maar beide pogingen werden gestopt door de Israelische doelman, die af en toe sterk liep te keepen. De rest van de wedstrijd leverde geen echte kansen meer op. Wel kreeg Daniel de Ridder nog geel, nadat hij uit frustratie over het missen van de bal de cornervlag wegschopte.

Nederland - Israel 1-0
10' Maduro 1-0

Scheidsrechter: Skomina (Slo)
Toeschouwers: 25.000.
Gele Kaart:Ridder (Nederland), Shai Mayom, Keinan (Israel)

Opstellingen

Nederland: Waterman, Zuiverloon, Vlaar, Donk, Drenthe, Jenner (De Jenner/75), Maduro, Aissati (Bakkal/43), Medunjanin (Jong-a-Pin/67), Babel, Rigters.

Israel: Al Madon, Shpungin, Keinan, Shai Maymon, Danin, Yeiny (Srur/86), Brochyan, Zan, Peretz (Arbeitman/79), Sahar (Tamuz/65), Itzhaki



De vraag van deze wedstrijd : Welke Nederlandse international viel geblesseerd uit ? Mail je antwoord naar sport@fok.nl.

Zwaard van Napoleon levert 4,8 miljoen op

Icoon BuitenlandsEen sabel van Napoleon Bonaparte heeft op een veiling in Frankrijk 4,8 miljoen euro opgebracht. Dat is een record voor een souvenir van Napoleon en voor een wapen in het algemeen. Kenners hadden op hooguit anderhalf miljoen gerekend.

De veiling wordt gehouden tegenover het paleis Fontaineblue dat Napoleon ten zuiden van Parijs liet bouwen als buitenverblijf.

De latere keizer gebruikte de sabel in de slag bij Marengo in de zomer van het jaar 1800. Zijn troepen verjoegen toen het Oostenrijkse leger uit Italië.

Het zwaard had acht eigenaren, allen directe afstammelingen van de voormalige Franse keizer. Eén van de huidige eigenaren is prins Victor Napoleon.


Het geveilde zwaard van Napoleon

Tsonga verslaat Karlovic in finale Surbiton

Jo-Wilfried Tsonga heeft in de finale van het Challengertoernooi in Surbiton met 6-3, 7-6(4) van Ivo Karlovic gewonnen. Het is voor Tsonga dit jaar de vierde eindoverwinning op een Challenger.

De overwinning is knap omdat Tsonga naast het hoofdschema in Surbiton ook kwalificaties speelde voor het ATP toernooi van Queens. Daar plaatste Tsonga zich vandaag voor het hoofdschema door van George Bastl te winnen. Gister speelde de Zuid-Afrikaan de halve finale van Surbiton en daarnaast de eerste twee rondes van het kwalificatietoernooi van Queens. Het totaal aantal overwinningen van hem dit weekend komt daarmee op vijf.

Nadal wint opnieuw Roland Garros

Icoon Roland GarrosRafaël Nadal heeft voor de derde keer de finale van Roland Garros gewonnen. De Spanjaard versloeg in vier sets de nummer één van de wereld, 6-3 4-6 6-3 en 6-4.

Vanaf het begin van de wedstrijd was al duidelijk dat Nadal goed in vorm stak. Federer kon geen vuist maken tegen de gravelkoning en moest de eerste set aan Nadal laten. In de tweede set mocht Federer niet klagen. De Zwitser haalde geen enkel moment zijn eigen niveau, maar omdat ook Nadal het in deze set liet varen won de Zwitser de set.

Ook in de derde en vierde set kwam Federer niet aan zijn niveau, terwijl Nadal met vlagen zeer mooi tennis liet zien. Met een 5-4 voorsprong mocht Nadal uiteindelijk voor het kampioenschap serveren en behaalde met een uit geslagen bal door Federer zijn derde opeenvolgende titel in Parijs. De laatste die dat presteerde was de Zweed Björn Börg.

Meer sportnieuws lees je op FOK!sport!

[RG] Nadal wint wederom in Parijs

Rafaël Nadal heeft voor de derde keer de finale van Roland Garros gewonnen. De Spanjaard versloeg in vier sets de nummer één van de wereld, 6-3 4-6 6-3 en 6-4.

Vanaf het begin van de wedstrijd was al duidelijk dat Nadal goed in vorm stak. Federer kon geen vuist maken tegen de gravelkoning en moest de eerste set aan Nadal laten. In de tweede set mocht Federer niet klagen. De Zwitser haalde geen enkel moment zijn eigen niveau, maar omdat ook Nadal het in deze set liet varen won de Zwitser de set.

Ook in de derde en vierde set kwam Federer niet aan zijn niveau, terwijl Nadal met vlagen zeer mooi tennis liet zien. Met een 5-4 voorsprong mocht Nadal uiteindelijk voor het kampioenschap serveren en behaalde met een uit geslagen bal door Federer zijn derde opeenvolgende titel in Parijs. De laatste die dat presteerde was de Zweed Björn Börg.

Promotie Napoli en Genoa

De Italiaanse clubs Genoa en Napoli keren volgend seizoen terug naar de Serie A. De twee clubs verzekerden zich van promotie door tegen elkaar gelijk te spelen.

Op de laatste speeldag was alleen Juventus van tevoren zeker van promotie. De Turijnse ploeg verloor vandaag met 2-3 op eigen veld, door een doelpunt in blessuretijd. Napoli kon zich ook verzekeren van promotie, als het minstens gelijkspeelde tegen directe concurrent Genoa. In het Stadio Luigi Ferraris werd er niet gescoord, en dus promoveerde de ploeg uit Napels.

Genoa veroverde met de derde plaats een plek in de play-offs voor promotie, maar als het gat met de nummer vier 10 of meer punten bedraagt vervallen deze beslissingswedstrijden. Piacenza, dat bij thuiswinst op Triestina tegen Genoa mocht aantreden, faalde echter in haar doel. Nadat er in de eerste helft wel op voorsprong was gekomen, maakte Allegretti in de tweede helft gelijk namens Triestina. Genoa hoeft hierdoor geen playoffs te spelen, en dus zijn de promovendi bekend.

Juventus, Napoli en Genoa vervangen de gedegradeerde clubs Messina, Ascoli en ChievoVerona.

Duitse politie geeft gebruik infiltranten toe

Icoon PolitieDe Duitse politie heeft, na veelvuldige beschuldigingen, toegegeven tijdens de demonstraties tegen de G8-top infiltranten gebruikt te hebben. Dit als reactie op het ontmaskeren van een infiltrant tijdens de blokkades op woensdag, waarbij de infiltrant -een politieagent uit Bremen- werd herkend door demonstranten uit Bremen en de demonstratie werd uitgejaagd.

Vaak worden door andersglobalisten politieprovocateurs aangewezen als aanstichters voor rellen, zo ook nu. Infiltranten zouden oproepen tot stenen gooien en andere vandalistische acties. Dit ontkent de politie ten stelligste. De politie stelt dat ze er zijn om informatie te vergaren over eventuele overtredingen.

Ook bij vorige G8-toppen werden dit soort beschuldigingen geuit. Zoals bij Genua in 2001: het gebruik van provocateurs en infiltranten werd in 2004 door de politie toegegeven. Veel plaatselijke chefs hebben hiervoor moeten aftreden.

Met dank aan sjerp voor de herschreven en vertaalde submit.

Rast wint Ronde van Luxemburg

Grégory Rast heeft de Ronde van Luxemburg gewonnen. De Zwitserse wielrenner van Astana won de slotetappe, van Mersch naar Luxemburg. De Bulgaar Daniel Andonov Petrov werd tweede, de Duitser Paul Martens derde.

In het eindklassement heeft Rast een voorsprong van tien seconden op de Fransman Laurent Brochard die als tweede eindigde. Beste Nederlander in het eindklassement is Raborenner Sebastian Langeveld, hij eindigde als negende op 34 seconden achterstand.

Wenger blijft gewoon bij Arsenal

Arsene Wenger, de trainer van Arsenal, heeft aan alle speculaties over een mogelijk vertrek een einde gemaakt. De Fransman heeft gezegd dat hij zijn contract bij Arsenal gewoon zal uitdienen.

Nadat de vice-voorzitter van de Engelse club, David Dein, vertrok, meldden diverse media dat Wenger wel eens zou kunnen overwegen om op te stappen, aangezien Dein en de coach het zeer goed met elkaar konden vinden.

Wenger heeft in News of The World gezegd dat hij zijn nog één jaar doorlopende contract zal uitdienen. "Ik heb nog nooit een contract voortijdig ingeleverd", aldus Wenger die over de periode na volgend seizoen zei: "In die zomer ga ik praten met het bestuur en bekijken we alles. Voor volgend seizoen heb ik er in ieder geval vertrouwen in. We hebben een jonge ploeg die veel progressie zal maken".

Man springt van Bijenkorf in Amsterdam

Icoon PolitieEen man is vandaag overleden nadat hij van de Bijenkorf in Amsterdam was gesprongen. De politie trof het slachtoffer rond het middaguur zwaargewond aan in de Papenbrugsteeg, vlakbij de Dam. Hoe de man op het dak van de De Bijenkorf is gekomen, is niet bekend.

Na de vondst heeft ambulancepersoneel nog geprobeerd de man te reanimeren, maar dat mocht niet baten. Hij overleed ter plekke. In eerste instantie werd er door de politie rekening gehouden met een misdrijf, maar nader onderzoek wees uit dat het om een zelfdoding gaat.

De Bijenkorf is vandaag open. Mensen in en rond het warenhuis hebben niets bijzonders opgemerkt. Wel zette de politie na de vondst van het slachtoffer de omgeving van het winkelgebied enige tijd af wegens technisch onderzoek.

Bijenkorf Dam Amsterdam
De Bijenkorf op de Dam in Amsterdam

Met dank aan Fredo55 voor de submit.

Volleybalsters derde in Montreux

De Nederlandse volleybalsters zijn bij de prestigieuze Montreux Volley Masters derde geworden. In de troostfinale werd Servië met 3-1 verslagen.

De ploeg van Avital Selinger won met 26-24, 26-24, 16-25, 25-22. Voor Nederland waren Manon Flier (17), Alice Blom (10) en Caroline Wensink (10) de spelers de voor de meeste punten zorgden. In de poulefase versloeg Oranje de Serven ook al, toen met 3-2. In de halve finale werd echter kansloos met 3-0 verloren van Cuba, Dat later vandaag de finale speelt tegen China.

Schultz in hoofdtoernooi Birmingham

Brenda Schultz-McCarthy heeft met veel moeite het hoofdtoernooi van het WTA toernooi in Birmingham bereikt. Ze versloeg in de laatste kwalificatieronde Kristina Brandi met 7-6(10), 1-6, 7-6(4).

Schultz won afgelopen zaterdag nog het ITF toernooi in Surbiton. Daarna vertrok ze direct naar Birmingham om daar een paar uur later haar eerste kwalificatiewedstrijd te spelen en ook te winnen. Tegen Brandi had ze het vandaag erg lastig en kreeg op 4-5 in de derde set zelfs twee matchpoints tegen. In de tiebreak van de derde set wist Schultz de partij toch nog te winnen.

In de eerste ronde kan Schultz onder andere uitkomen tegen Michaela Krajicek, zij heeft voor de eerste ronde een qualifier geloot.

Morgen meer duidelijkheid Feyenoord

Feyenoord zal morgen met informatie naar buiten komen over de stand van zaken rond de komst van de nieuwe trainer. Dit meldt Radio Rijnmond.

Sinds een week zijn de Rotterdammers in onderhandeling met Bert van Marwijk over een contract voor één jaar. Van Marwijk wil alleen terugkeren in De Kuip als de selectie op een aantal belangrijke posities versterkt wordt.

Feyenoord heeft naast Van Marwijk, Adriaanse en Advocaat ook Guus Hiddink benaderd om trainer te worden in De Kuip. Hiddink, die bondscoach is van Rusland, had wel interesse, maar de Russische voetbalbond gaf hem geen toestemming om bij Feyenoord aan de slag te gaan.

Gisele Bündchen hekelt condoombeleid paus

CondoomsModel Gisele Bündchen heeft zich tijdens de Fashion Week in Rio de Janeiro kritisch uitgelaten over het condoombeleid van de paus en de katholieke kerk. Het is volgens haar belachelijk dat de kerk het gebruik van condooms verbiedt.

"Het zou voor mensen juist een gewoonte moeten worden anticonceptie te gebruiken", aldus de langbenige Braziliaanse in de krant Folha de São Paulo. Bündchen denkt dat tegenwoordig bijna niemand meer maagd is bij het huwelijk. "Wijs maar eens een maagd aan. Ik ken ze niet."

De kritiek van het 26-jarige model komt minder dan een maand na een vijfdaags bezoek van paus Benedictus XVI aan Brazilië. Daar waarschuwde hij katholieke politici voor excommunicatie als zij de legalisering van abortus steunen.

Gisele Bündchen
Gisele Bündchen

[MotoGP] Stoner klopt Rossi

Casey Stoner heeft de Grand Prix van Catalonië in de MotoGP-klasse op zijn naam geschreven. Na een zeer mooi gevecht klopte de Australiër de vanaf pole-position gestarte Valentino Rossi.

Vanaf de start waren het Stoner, Dani Pedrosa, John Hopkins en Rossi die de kop namen. Rossi wist in de kopgroep al snel de Suzuki van Hopkins te passeren. Enkele ronden later was Pedrosa het haasje, de Spanjaard werd terug gewezen naar de derde plaats.

Hopkins moest de drie anderen laten gaan en genoegen nemen met een vierde plaats. Af en toe wist Rossi de kop over te nemen van Ducati-coureur Stoner, maar de Australiër kon de aanvaller elke keer counteren. Dit deed Stoner vooral aan het einde van het rechte eind waar hij de hoge topsnelheid van de Ducati optimaal kon benutten.

Pedrosa kon de gehele tijd niets anders dan het tweetal volgen. Twee ronden voor het einde nam Stoner definitief de leiding in handen. In de laatste twee ronden probeerde Rossi het nog wel, maar Stoner gaf Rossi geen ruimte om zijn Yamaha er tussen te plaatsen. Rossi eindigde uiteindelijk als tweede, voor Pedrosa.

Stoner verstevigde door zijn overwinning ook zijn leidende positie in de stand om het wereldkampioenschap.

Ongepland zwanger? De familie schiet met alarmpistool

Icoon MisdaadEen ruzie tussen twee Marokkaanse families is gisteren flink uit de hand gelopen. De aanleiding was een ongeplande zwangerschap. De ruzie eindigde met een schietpartij in een woning aan de Lange Beeldekensstraat in Antwerpen. Vijf verdachten zijn inmiddels opgepakt.

Een dochter van de familie uit Lille (Frankrijk) was zwanger geraakt van een zoon van de familie uit Antwerpen. De aanstaande vader weigerde echter zijn verantwoordelijkheid op te nemen voor het aankomende kind, dit tot grote woede van de familie van het meisje.

Vijf familieleden waren gisteravond naar Antwerpen gekomen om even het "probleem" uit de wereld te helpen. Er ontstond al snel een ruzie, waarbij er geslagen, geschopt en zelfs geschoten werd. Twee personen zijn gewond geraakt tijdens de ruzie.

Het vijftal sloeg met hun auto op de vlucht, maar kreeg al snel de politie achter zich aan. Aan het einde van de Turnhoutsebaan reed het vijftal de politie aan. Het vijftal, vier volwassenen en een minderjarige, werden opgepakt. Het wapen, een alarmpistool werd in beslag genomen. De verdachten wordt vandaag voorgeleid.

Met dank aan zomaareennaam voor de submit.

[DTM] Uitslag Brands Hatch

Regerend kampioen Bernd Schneider heeft de race op Brand Hatch gewonnen. De Mercedesrijder bleef de Audi's van Martin Tomczyk en Mattias Ekström voor.

Häkkinen verloor bij de start de leiding aan Bruno Spengler. Achterin het veld zorgde een grote crash in Druids voor het uitvallen van Mike Rockenfeller en Paul di Resta en werd de safety car ingezet. Ook Markus Winkelhock, Vanina Ickx en Adam Carroll waren betrokken in de chaos, maar zij konden uiteindelijk doorrijden. Ickx moest wel een nieuwe motorkap laten monteren en viel terug tot drie ronden achterstand.

Na de herstart kon Spengler zijn voorsprong niet uitbreiden, en Häkkinen, Ekström en Tomczyk bleven hem op de hielen zitten. Ook na de verplichte pitstops behield Spengler zijn leiding. Vanina Ickx, die inmiddels al op vier ronden achterstand reed, had een akkefietje met Gary Paffett en spinde het gras op. Ze kon opnieuw doorrijden, maar kwam het gras nog vaker tegen en finishte met zes ronden achterstand op een kansloze achttiende plaats.

Spengler verloor bij zijn tweede pitstop de leiding, omdat hij bij het wegrijden zijn motor liet afslaan. Hij wist de wagen snel weer aan de praat te krijgen, maar toen waren Häkkinen, Schneider en Ekström hem al voorbij. Schneider was de snelste van het groepje en remde Häkkinen routinematig uit. De Fin viel even later ook ten prooi aan Mattias Ekström en viel verder terug in de rangschikking.

Ondertussen reed Martin Tomczyk aan de leiding, met nog één pitstop voor de boeg. Door het gevecht voor de tweede plaats kon de Duitser zijn voorsprong uitbouwen tot 23 seconden, wat net niet genoeg bleek om veilig zijn laatste stop te kunnen maken. Hij kwam vlak voor Ekström op de baan en kon direct het gevecht voor de leiding aan met Schneider. Schneider kon Tomczyk echter achter zich houden en wist de wedstrijd te winnen. Tomczyk werd tweede, zijn teamgenoot Ekström derde. Poleman Häkkinen finishte uiteindelijk op de vierde plaats.

Uitslag

poscoureurteamachterstand
1. Bernd SchneiderOriginal-Teile AMG Mercedes C-Klasse 1:05:10.090
2. Martin TomczykRed Bull Audi A4 DTM + 00.543
3. Mattias EkströmRed Bull Audi A4 DTM + 01.255
4. Mika HäkkinenAMG Mercedes C-Klasse + 06.182
5. Bruno SpenglerDaimlerChrysler Bank AMG Mercedes C-Klasse + 06.477
6. Jamie GreenSalzgitter AMG Mercedes C-Klasse + 22.485
7. Alexander PrématAudi Bank Audi A4 DTM + 26.825
8. Christian AbtPlayboy Audi A4 DTM + 29.721
9. Alexandros Margaritisstern AMG Mercedes C-Klasse + 30.218
10. Gary PaffettLaureus AMG Mercedes C-Klasse + 32.953
11. Lucas LuhrPhilips Audi A4 DTM + 33.514
12. Matthias LaudaTrilux AMG Mercedes C-Klasse + 1 ronde
13. Timo ScheiderGW Plus/Top Service Audi A4 DTM + 1 ronde
14. Markus WinkelhockSiemens Audi A4 DTM + 1 ronde
15. Adam CarrollAudi A4 DTM + 1 ronde
16. Susie StoddartTV Spielfilm AMG Mercedes C-Klasse + 1 ronde
17. Daniel la RosaTrekStor AMG Mercedes C-Klasse + 1 ronde
18. Vanina IckxAudi A4 DTM + 6 ronden
--Paul di RestaJAWA4U.de AMG Mercedes C-Klasse crash
--Mike RockenfellerS line Audi A4 DTM crash

Schietpartij: zes doden en één zwaargewonde

Icoon MisdaadEen schietpartij in een huis in het Amerikaanse stadje Delavan in Wisconsin heeft aan zes mensen het leven gekost. Een tweejarig meisje werd zwaargewond teruggevonden in een voertuig met een revolverschot in de borst. Dat maakte de politie van Delavan vandaag bekend.

De politie denkt dat de schietpartij zaterdagnacht heeft plaats gevonden. Het slachtoffertje dat het drama heeft overleefd ligt in kritieke toestand in een ziekenhuis in Rockford in Illinois. Het kind was er zo slecht aan toe dat ze van het universiteitsziekenhuis in Wisconsin met een helikopter naar Rockford is gebracht. Meer nieuws over haar huidige toestand is niet bekend. Delavan ligt op veertig mijl ten zuidwesten van Milwaukee. Het is nog niet bekend of het hier om een familiedrama gaat. De politie verricht nog onderzoek.


In dit huis vielen zes doden bij een schietpartij. Foto: CNN

Jongen van 12 drinkt zich in coma

Icoon BinnenlandsIn Middelharnis (Zuid-Holland) heeft de politie gisteravond een 12-jarige jongen bewusteloos aangetroffen op straat. De jongen had veel te veel alcoholhoudende dranken gedronken en is in een comateuze toestand geraakt. De agenten vonden het jongetje uit Den Bommel gisteravond rond half 9.

Een 16-jarige vriend had alcohol voor hem gekocht en ze zouden samen op stap gaan. De tiener had in korte tijd meer dan een liter alcoholische drank op. Het 12-jarige jongetje werd met een alcoholvergiftiging in het ziekenhuis opgenomen.

Met dank aan zomaareennaam en Fredo55 voor de submit.

Feitenoverzicht verkiezingen België

Icoon Verkiezingen De Belgen kiezen zondag een nieuw federaal parlement. Een kort overzicht.

Komende zondag gaan 7.721.322 van de 10,5 miljoen Belgen naar de stembus voor de federale verkiezingen. Ze zijn verplicht om op te komen, maar mogen wel ongeldig of blanco stemmen. Op niet opdagen staan boetes.

De Belgen stemmen zondag twee keer: voor 150 Kamerleden en voor veertig senatoren in het federale Belgische parlement. Op een ander moment stemmen ze voor het Vlaamse, het Waalse of het Brusselse parlement.

Hoewel het federale verkiezingen zijn, is er slechts 1 federale partij, namelijk de Belgische Unie/Union Belge. Voor de rest zijn er alleen regio gebonden partijen zoals Vlaamse socialisten en Waalse socialisten. Vlamingen stemmen op Vlamingen, Walen en Brusselaars op Waalse kandidaten. De kiesdrempel voor elke partij is 5 procent.

- De Vlaamse christendemocraat Yves Leterme is de grote favoriet. Hij is momenteel minister-president van Vlaanderen en scoort het hoogst in alle peilingen.

- De huidige premier van België, Guy Verhofstadt, wordt wel de comeback-kid genoemd. Hij is al acht jaar premier en wel eerder op miraculeuze wijze toch aan de macht gekomen. Verhofstadt is de laatste week aan een inhaalrace bezig.

- Johan Vande Lanotte is leider van de Vlaamse socialisten en maakt kans als Leterme er niet in slaagt een coalitie te formeren of als zijn partij samen met de socialisten in Wallonië de grootste politieke famile vormt.

- Elio Di Rupo is leider van de Franstalige socialisten in Wallonië en daar ook minister-president. Is outsider met zijn gebrekkige Nederlands als groot bezwaar voor de meeste Vlamingen. België had in 1974 voor het laatst een Waal als premier.

- Didier Reynders is leider van de Waalse liberalen en nu minister van Financiën in de federale regering. Eveneens outsider.

- Louis Michel is de eurocommissaris die een maand verlof nam om mee te doen in de campagne voor de Waalse liberalen. Ook een outsider en niet de leider van zijn partij (dat is Reynders), maar wel populair in heel België want hij spreekt vloeiend Nederlands.

De formatie komt overeen met die in Nederland. Als de uitslag officieel is, benoemt koning Albert II een wijze politicus met ervaring tot informateur. Die onderzoekt de mogelijkheden voor een stabiele meerderheidscoalitie.

Daarna benoemt de koning een formateur die daadwerkelijk een regering gaat vormen en zelf premier wordt. Als de verkiezingsuitslag heel duidelijk is, kan de koning ook meteen een formateur benoemen. De formatie kan gemakkelijk twee tot drie maanden duren.

Politie heeft verdachte steekpartij Rotterdam op het oog

Icoon MisdaadDe politie heeft een verdachte op het oog naar aanleiding van de dodelijke steekpartij op de Persoonshaven in Rotterdam-Zuid. Bij het incident kwam de 18-jarige Rachman Ari om het leven. Hij werd doodgestoken toen hij een vriend te hulp kwam die een man wilde tegenhouden omdat hij een fiets had gejat.

De politie is sinds de steekpartij hard op zoek naar de daders. Zo is er al een buurtonderzoek geweest en zijn verschillende getuigen gehoord. Dat leverde een verdachte op. De politie heeft hem nog niet kunnen aanhouden.

Veel gewonden door busongeval in België

Icoon OngelukIn de Belgische kustplaats Middelkerke zijn vanmorgen 23 mensen gewond geraakt door een ongeval met een bus vol Britse toeristen. Vijf gewonden zijn er ernstig aan toe.

De bus moest plotseling uitwijken, botste tegen een auto en raakte vervolgens met de linkerkant de gevel van een huis. Het huis stortte gedeeltelijk in. Drie inwoners van het huis en twintig inzittenden van de bus raakten gewond.


De gecrashte bus

Met dank aan Fredo55 en Simsfan88 voor de submit.

Sluiter naar hoofdtoernooi Halle

Raemon Sluiter is er in geslaagd om het hoofdtoernooi te bereiken bij het grastoernooi van Halle. De Rotterdammer oversloeg in de laatste kwalificatieronde de Australiër Rameez Junaid met 6-3 en 6-4.


In het hoofdtoernooi stuit Sluiter op een Fransman of een Duitser. Zijn mogelijke tegenstanders zijn Richard Gasquet, Fabrice Santoro, Philipp Kohlschreiber en Mischa Zverev of een een wildcardspeler.

Mexico wil meer steun in strijd tegen drugs

Icoon MisdaadDe regering van Mexico heeft het Amerikaanse Congres gevraagd veel meer militaire steun te geven in de strijd tegen drugsbendes. De Mexicanen deden het verzoek tijdens een recent onderhoud van Mexicaanse en Amerikaanse parlementariërs in de Texaanse stad Austin.

Silvestre Reyes, voorzitter van de commissie inlichtingen van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden bevestigde dat de Mexicanen meer steun willen bij het bestrijden van drugsbendes, aldus de Mexicaanse krant La Jornada vandaag.

Mexico wil dat de Amerikaanse en Mexicaanse militairen, politiekorpsen en inlichtingendiensten nauwer gaan samenwerken bij het bestrijden van de drugsmaffia. Ook hoopt Mexico dat de noorderbuur meer middelen beschikbaar stelt.

Drugsbendes in Mexico ontketenden vorig najaar een bloedige oorlog, zowel tegen justitie en veiligheidiensten als tegen elkaar. Vorig jaar kwamen bijna 2000 mensen om door het geweld.

Zaballa wint Euskal Bizikleta

Constantino Zaballa is de eindwinnaar van de Euskal Bizikleta. In de laatste etappe vandaag reed de Spanjaard op de slotklim weg van zijn medevluchters José Miguel Elias en Jörg Jaksche en had aan de meet genoeg tijd over om naast de etappewinst ook de eindzege te grijpen.

Vladimir Efimkin, voorafgaand aan de slotrit leider in het algemeen klassement, kwam niet meer in het stuk voor. Jakksche eindigde uiteindelijk als tweede in het algemeen klassement, voor de Italiaan Matteo Carrara.

Vervolg van Shrek in de maak

Icoon FilmJeffry Katzenberg, producent van de eerdere Shrekfilms, maakte gisteren in Berlijn bekend dat er een nieuwe Shrekfilm in de maak is. In 2001 werd het eerste deel uitgebracht, wat een succes bleek te worden. In 2004 kwam deel twee uit dat eveneens succesvol was. Het derde deel draait dit jaar in de bioscoop, een vierde deel voor 2010.

In de vierde film zijn Shrek en Fiona waarnemend koning en koningin. Omdat ze er helemaal niks aan vinden gaan ze op zoek naar een troonopvolger die het wél leuk vindt. Over het plot wil de producent verder niets loslaten, alleen dat Shrek zich moet verzoenen met ‘iets uit zijn verleden’. Er zou ook worden gewerkt aan een TV-special met de hoofdrolspelers.

Shrek is een film die geheel is vervaardigd met behulp van een computer dus een zogenaamde computeranimatie, door de firma DreamWorks (ook bekend van films als Antz en Madagascar). De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van William Steig. De hoofdrolspeler is Shrek, een groene ogre. De stemmen worden onder andere vertolkt door Mike Myers, Cameron Diaz, Eddy Murphy en Antonio Banderas.


Shrek and Donkey

Met dank aan Ireth voor de submit.

Anonieme brief over moordenaar Vaatstra

Icoon BinnenlandsDe ouders van de in 1999 vermoorde Marianne Vaatstra hebben een anonieme brief gekregen, waarin wordt gesuggereerd dat de moordenaar van hun dochter een uitgezette asielzoeker is. Dagblad De Telegraaf heeft de brief vandaag in de krant geplaatst.

Volgens de briefschrijver betrof het een levensgevaarlijke asielzoeker die op 3 mei 1999, daags na de moord, vanuit het AZC in Kollum naar het AZC in Musselkanaal werd overgeplaatst. Daar zou hij zijn ondergebracht in een zogeheten AMOG-centrum voor gevaarlijke asielzoekers met 'onaangepast gedrag' en in isolatie zijn gezet.

Kort hierna is de man in het grootste geheim uitgezet, meldt de brief. ''De reden is dat hij in het land van herkomst werd gezocht voor meervoudige moord. Hij had verscheidene vrouwen verkracht en vervolgens hun keel doorgesneden.'' De briefschrijver suggereert dat de man is uitgezet, omdat hij niet mocht worden opgepakt, ''want dat zou het draagvlak van de asielopvang aantasten.'' Het gaat verder om een bijzonder gedetailleerd schrijven waarin ook de namen van leidinggevenden uit de AZC's worden genoemd, die betrokken zouden zijn geweest bij het incident.

De 16-jarige Marianne werd indertijd door een nog steeds onbekende dader in het Friese Veenklooster verkracht en vermoord door verwurging en doorsnijding van haar keel.

Vader en moeder Vaatstra hopen dat de briefschrijver zich bekend wil maken. Ook met de schrijver van een andere anonieme brief willen ze in contact treden. Deze schreef dat er van de latere arrestatie van een Irakees in Turkije niets zou hebben gedeugd.

''Treedt naar buiten, al is het alleen naar ons toe'', zeggen de ouders Vaatstra. ''Er is zoveel misgegaan in de onderzoeken naar de moord op ons kind. Van hogerhand werd verboden om naspeuringen te doen in het Kollumse AZC. Terwijl Marianne enkele weken voor haar dood is bedreigd door een Irakees en een Afghaan, naar wie politie en justitie nooit serieus op zoek zijn geweest.'' Een Friese politieman heeft eerder tegenover ex-rijksrechercheur Hans Akerboom gezegd dat het AZC in Kollum ''om politieke redenen'' buiten schot bleef.



Marianne Vaatstra

Met dank aan Eveli en Beuzebelder voor de submit.

Paris accepteert haar lot

Icoon ShowbizzParis Hilton legt zich neer bij haar celstraf van 45 dagen in een gevangenis in Los Angeles. De hotelerfgename, die veroordeeld is voor rijden onder invloed en zonder rijbewijs, zegt te "leren en groeien" van de tijd die haar te wachten staat achter de tralies.

Eergisteren werd de blondine door de sherrif wegens medische redenen vrijgelaten, maar de rechter vindt dat die medische problemen ook prima in de gevangenis behandeld kunnen worden. Paris accepteert haar lot: "In de gevangenis zitten is veruit het moeilijkste wat ik ooit heb gedaan", laat Hilton via haar advocaat weten. "Maar de afgelopen dagen heb ik veel tijd gehad om na te denken en ik denk dat ik echt kan groeien van deze ervaring."

Paris krijgt nu een medisch en psychiatrisch onderzoek. De uitslag van de test zal bepalen in welk detentiecentrum ze haar straf zal moeten uitzitten.

Allison Stokke: wereldberoemd door foto en video

Collega Maurisico van FOK!sport wilde het volgende met de bezoekers van de FOK!blog delen.

We zijn het natuurlijk al een beetje gewend. Uiterlijk is belangrijk. Ook in de sportwereld. Uiterlijk wordt zelfs zo belangrijk dat je zelfs zonder ook maar iets te presteren een held kunt worden.

Anna Kournikova kwam natuurlijk dicht in de buurt van het sportheld zijn zonder te presteren. David Beckham deed de laatste jaren aardig zijn best vooral als Metrosexueel bekend te staan. Gelukkig heeft Becks zich de laatste maanden sportief hersteld.

Wat je ook van twee bovenstaande voorbeelden mag denken, beide sporters acteren of acteerden tenminste nog op het hoogste niveau. Dat kunnen we niet van Allison Stokke zeggen. Allison Stokke? Dat is het meisje dat hieronder bevallig met haar polsstok op de foto staat.

Allison Stokke

Allison Stokke is een sportend meisje op college. Ze heeft vast talent, maar is nog niet actief op het hoogste niveau. Allison ziet er alleen alleraardigst uit. En dat veroorzaakt al een hype op internet.

De foto werd ergens op internet ontdekt en vervolgens verspreid op allerlei sportieve -en niet sportieve sites. Daarnaast vonden de actieve googlers nog een interview op You Tube. Inmiddels is dit interview meer dan een miljoen keer bekeken!

Allison kreeg zelfs een plaatsje in het foto-overzicht van het Belgische Sportwereld. En zo maakte ik kennis met de Amerikaanse. Al beroemd voordat ze iets heeft gepresteerd.

[250cc] Vijfde seizoensoverwinning Lorenzo

Voor de vijfde maal dit seizoen heeft de Spanjaard Jorge Lorenzo een Grand Prix in de kwartliterklasse op zijn naam geschreven.

Tijdens de Grand Prix van Spanje ging Lorenzo vanaf de eerste bocht aan de leiding en stond deze vervolgens niet meer af. Bij de start was het nog even Thomas Lüthi die de leiding in handen had, maar bij de eerste bocht werd de jonge Zwitser al ingehaald door de wereldkampioen.

Andrea Dovizioso kon Lorenzo lange tijd volgen en halverwege de wedstrijd wist de Italiaan zelfs aansluiting te vinden bij de Spanjaard. Maar Lorenzo verhoogde toen zijn tempo waardoor de Italiaan de aansluiting weer verloor. Vervolgens moest Dovozioso toezien dat Alex de Angelis hem voorbij stak. De drie gingen ook in deze volgorde over de streep.

Door zijn overwinning is Lorenzo in de strijd om de wereldtitel negen punten uitgelopen op Dovozioso.

No More Heroes komt begin volgend jaar

Yasuhiro Wada heeft in een interview gezegd dat No More Heroes begin 2008 in de Europese winkels zal liggen. Het spel is exclusief voor de Wii, en valt vooral op door de artistieke stijl.

De release komt eerder dan verwacht, maar daar heeft Wada een goede reden voor. No More Heroes bevat minder tekst dan vergelijkbare spellen, waardoor het vertaalproces veel sneller zal verlopen.

Man gewond na beschieting met luchtbuks

Icoon BinnenlandsVrijdagnacht werd een 20-jarige man in Utrecht beschoten met een luchtbuks. Hij werd in zijn zij geraakt en moest voor behandeling naar het ziekenhuis. De man werd op de Peltlaan beschoten. In het ziekenhuis bleek dat hij was geraakt door een kogeltje van een luchtbuks.

Het kogeltje ketste af op een rib van de man. Volgens een arts had het veel slechter met de man kunnen aflopen. De politie heeft een onderzoek ingesteld om de dader te vinden.

Dennis: 'Geen orders, wel strategie'

Ron Dennis, teambaas van McLaren Mercedes, zal niet schromen om zijn coureurs te vertellen dat zij hun positie moeten behouden, zoals zij verteld werden in Monaco. Na afloop van die race werd er een onderzoek gestart of het team teamorders had opgelegd aan de coureurs.

Uit het onderzoek bleek dat McLaren zich niet schuldig heeft gemaakt aan het geven van teamorders. Dennis zal volgens eigen zeggen in soortgelijke situaties hetzelfde van zijn coureurs verlangen: "Ze zullen de toelating hebben om te racen, tot op een zeker punt. Als we vinden dat het strategisch beter is om onze posities te behouden, dan zullen we hen dat zeggen." De Engelsman benadrukt dat het gebeuren in Monaco niets te maken heeft met teamorders: "We hebben nooit gedacht aan teamorders. We hadden een racestrategie die bepaalde wie als eerste en tweede over de finish zou komen in Monte Carlo".

Ook Fernando Alonso is van mening dat er geen teamorders gegeven zijn: "Na de tweede stop, of met nog tien ronden te gaan, ben je normaal gezien niet zo agressief als je moet vechten met je teamgenoot, dan wanneer je met iemand anders vecht voor een positie. Hoeveel ronden telt de race? 65, 66, 70? Als ik niet op P1 rijdt en als ik niet aan het vechten ben met onze grootste concurrenten zoals Ferrari en BMW, dan zal ik niets riskeren. Ik heb de acht punten nodig. Ik moet het kampioenschap winnen in Brazilië, niet hier."

Kerk wil verbod PS3-game

Het nieuwe Playstationspel 'Resistance: Fall of Man' doet veel stof opwaaien. In het zeer realistische spel is het de bedoeling dat je in een kerk honderden vijanden afslacht. Het interieur van de kerk is een exacte kopie van de kathedraal in het Britse Manchester. Dit vindt de Anglicaanse kerk niet door de beugel kunnen. De kerk eist dan ook dat het spel uit de schappen verdwijnt.

Dit weekend verklaarde de bisschop van Manchester nog tegenover de BBC dat Manchester gebukt gaat onder het vele wapengebruik in de stad. "Om dan een van onze grote kathedralen te gebruiken en mensen te stimuleren om daar schietpartijen te houden, is ongelooflijk en zeer onverantwoordelijk voor een internationale fabrikant", zei priester Nigel McCulloch.

Sony is zich van geen kwaad bewust. De fabrikant verklaart dat ze toestemming hebben gekregen de kathedraal in hun game te verwerken. De Anglicaanse kerk spreekt dit echter tegen.

Meer gamesnieuws lees je natuurlijk op FOK!games!

Haase onderuit in kwalificaties Halle

Robin Haase is er niet in geslaagd om het hoofdtoernooi in Halle te bereiken. De Nederlander ging vandaag in de tweede kwalificatieronde met 6-7(8), 6-3 en 5-7 onderuit tegen de Serviër Nenad Zimonjic, de nummer zeven op de wereldranglijst van het herendubbelspel.

Raemon Sluiter wist gisteravond wel de derde en laatste ronde van de kwalificaties te bereiken. Daarin moet de Rotterdammer het later vandaag opnemen tegen de Australiër Rameez Junaid.

Bejaarde man bij greppel gevonden

Icoon OngelukDe politie heeft vanochtend rond 11.30 uur in het Limburgse Grevenbicht de 76-jarige man gevonden, die sinds gistermiddag met zijn brommobiel ergens bij een greppel lag.

De politie vond de man zittend in het gras niet ver van de greppel waar hij een dag eerder met zijn brommobiel in was beland. Toch is de man voor alle zekerheid naar het ziekenhuis in Sittard gebracht.

De man uit Elsloo had gistermiddag na het ongeluk zelf telefonisch contact opgenomen met de politie, maar hij wist niet precies te zeggen waar die greppel zich bevond. De man was onderweg vanuit Elsloo naar familie in Schinveld, maar toen hij daar uren later nog niet was aangekomen, waarschuwde de familie de politie.

Pas rond middernacht wist de politie het signaal van de gsm van de man te achterhalen. Het moest afkomstig zijn uit de omgeving van Roosteren, waarna de zoektocht kon beginnen. De bejaarde man was uiteindelijk de hele nacht buiten. "Toen we hem vanmorgen vonden was hij wel behoorlijk de kluts kwijt", aldus een woordvoerder vandaag.

Met dank aan Rianne84, Fredo55 en Triple_bBb voor de submit.

[125cc] Verrassende overwinning Koyama

De Japanner Tomoyoshi Koyama heeft verrassend de 125cc-wedstrijd tijdens de Grand Prix van Spanje op het Circuit van Catalunya nabij Barcelona gewonnen.

Er vomde zich al vrij snel na de start een kopgroep met de drie Bancaja Aspar rijders Talmacsi, Hector Faubel en Sergio Gadea en Lukas Pesek uit het team van Seedorf Racing. De jonge Spanjaard Pol Espargaro stormde vanaf een achttiende startplek snel naar vormen en wist de aansluiting te vinden, evenals de twee achter hem rijdende KTM's. Er onstond een boeiende strijd tussen de zeven man om de overwinning.

Vijf ronden voor het einde dacht Pesek een gaatje te zien bij Faubel maar de twee mannen kwamen in aanraking en gingen onderuit. De Tsjech kon zijn machine nog oprapen en de race vervolgen. Krummenacher, Koyama, Talmasci en Gadea gingen in de laatste ronde de strijd aan om de overwinning. Vier bochten voor het einde ging Gadea aan de leiding en leek een thuiszege te pakken. In een alles of niets poging ging Koyama de Spanjaard echter voorbij, waarbij beide heren heel wijd moesten gaan. Talmasci en Krummenacher wisten daar gebruik van te maken en schoven door naar plaats twee en drie. Op het rechte stuk kon Talmasci wel in de slipstream van Koyama komen, maar hij wist er niet voorbij te gaan.

In de eerste bocht was de race voor Joey Litjens al over, de Limburger van het De Graaf Grand Prix team kwam in de grindbak terecht. Hugo van den Berg kende een slechte eerste ronde en viel van een 24e plaats terug naar een 31e. Uiteindelijk wist hij in de resterende ronden nog wat plaatsen goed te maken en hij finishde uiteindelijk als 25e.

[Gerucht]Monkey Island 5 nu echt in ontwikkeling?

Er zijn wel vaker geruchten geweest over een op handen zijnde ontwikkeling van Monkey Island 5, maar ditmaal zijn de aanwijzingen redelijk overtuigend. Op RumorReporter beantwoordt Bruce een vraag van ene James:
quote
Hi,

As you know, Lucasarts have been moving away from the adventure game genre. However they still hold the licenses too many of the famous adventure games such as Monkey Island. I was wondering if they are planning to release sequels to Monkey Island or Grim Fandango or any other adventure games.
Thanks in advance,
— James

James, the fifth Monkey Island is coming. I know some of the guys who worked on the music compositions for the original PC classics, and they say that it is currently being planned amidst rumors. However, LucasArts has so many things on its belt right now, including a Wii title that has yet to be named. Don’t expect any revitalizations of its classic graphic adventures until 2008 at the earliest. As for Grim Fandango specifically, the future for it right now is looking… well… grim.


Daarnaast is er artwork opgedoken van Steve Purcell, ex-LucasArts medewerker die onder andere verantwoordelijk was voor de graphics en boxart voor de eerdere Monkey Island-games (en recentelijk zijn medewerking verleende aan de Sam en Max-games die TellTale Games ontwikkelde). Steve Purcell zegt hierover "[these pictures are] in no way connected to any existing or canceled piratey project" dus dat lijkt erop te duiden dat ze voor een toekomstig project zijn...




Helaas zullen we nog minstens een half jaar moeten wachten op een eventuele officiële bevestiging.

ABN Amro dreigt Buro Renkema voor de rechter te slepen

Icoon OpmerkelijkEen interactieve flash-animatie op weblog Buro Renkema is niet in goede aarde gevallen bij ABN Amro. De animatie neemt al het gedoe rond de overname van de bank op een zeer grappige manier op de hak. ABN Amro dreigt nu met juridische stappen.

In een brief eist ABN Amro dat Buro Renkema het filmpje uiterlijk maandag aanpast of van de site verwijdert. Volgens de juristen van de bank maakt Buro Renkema inbreuk op het beeldmerk van ABN Amro, omdat het logo van de bank zonder toestemming wordt gebruikt. Ook zouden de begeleidende teksten de reputatie schaden van ABN Amro.

Het filmpje toont zogenaamd een nieuwe versie het internetbankieren via ABN Amro. De ABN Amro is de laatste tijd veel in het nieuws omdat er diverse kandidaten zijn voor een overname van de bank. Onder anderen Fortis, La Salle en Barclays zijn in de race. Tijdens het gebruik van de applicatie verandert de bank voortdurend van naam, bijvoorbeeld na een fusie met Fortis of Barclays. Via 'ABN Amro Barclays Fortis Santander La Salle Bank of Africa' eindigt het bedrijf als 'Rijkman Groenink Bank', met als motto "U spaart, wij graaien". Ook suggereert het filmpje dat de bank de aandeelhouders raadpleegt voordat overboekingsopdrachten van klanten worden uitgevoerd. "De aandeelhouders vragen waar het precies voor is".

Het gewraakte filmpje staat al sinds half mei op de website. Het is niet duidelijk waarom ABN Amro nu pas tegen het fimpje in actie komt.
Met dank aan Anonieme Fokker voor de herschreven submit.

Broer Seedorf naar Oostende

Chedric Seedorf, de 24-jarige broer van Clarence en de neef van Stefano, was op zoek naar een club en daar is hij gisteren in geslaagd. De oud-middenvelder van NAC Breda heeft een contract getekend bij de Belgische tweedeklasser Oostende, waar hij afgelopen seizoen al eens op stage was.

Seedorf begon zijn loopbaan bij de jeugd van Ajax, maar in 2000 haalde zijn broer Clarence hem op zeventienjarige leeftijd naar Internazionale. Daar speelde hij een jaar in jeugdelftallen, totdat NAC hem in 2001 aantrok. Voor de club uit Breda speelde hij in drie seizoenen slechts drie wedstrijden. Seedorf speelde sinds medio 2005 in Italië bij Legnano en Pizzighettone

Hevige regenval China zorgt voor honderdduizenden daklozen

Icoon RampMeer dan 260.000 mensen in het zuiden van China hebben hun huis verloren en zeker 47 mensen zijn van het leven beroofd als gevolg van landverschuivingen en overstromingen na hevige regenval. De provincies Guangdong en Guangxi zijn het zwaarst getroffen met respectievelijk veertien en dertien doden en zo'n 103.000 daklozen.

In de provincie Hunan zijn 158.000 mensen geëvacueerd, drie mensen kwamen toen om het leven. Ook staat een groot oppervlakte aan landbouwland helemaal blank.

[IRL] Uitslag Texas Motor Speedway

Sam Hornish jr. heeft de Bombardier Learjet 550K op de Texas Motor Speedway gewonnen. Het was zijn eerste overwinning van het seizoen.

De wedstrijd werd bepaald door een grote groep aan de kop. Hornish jr. moest regelmatig zijn leiding delen met Dan Wheldon en Scott Dixon en ook Tony Kanaan, Danica Patrick en Indy 500-winnaar Dario Franchitti loerden continu op de koppositie. Pas laat in de race kon Hornish een kleine voorsprong opbouwen.

Een grote crash in ronde 197 zorgde echter voor een safety car-situatie. AJ Foyt IV verloor een wiel in bocht 3 en Ed Carpenter spinde toen hij het wiel wilde ontwijken. Hij werd geraakt door Helio Castroneves en Dan Wheldon en daarachter was er chaos toen Sarah Fisher de remmende Scott Dixon ramde en Darren Manning de muur in spinde.

De marshalls wisten de baan verrassend snel weer schoon te krijgen en de race kende een finale van 23 ronden. Hornish had geen probleem met het omzetten van zijn leiding in de overwinning, Tony Kanaan en Danica Patrick finishten tweede en derde.

Uitslag

poscoureurgridrondenuitvalreden
1 Sam Hornish Jr. 2 228  
2 Tony Kanaan 4 228  
3 Danica Patrick 6 228  
4 Dario Franchitti 3 228  
5 Vitor Meira 13 228  
6 Jeff Simmons 8 228  
7 Scott Sharp 1 227  
8 Buddy Rice 17 225  
9 Kosuke Matsuura 15 225  
10 Sarah Fisher 19 221  
11 Milka Duno 20 221  
12 Scott Dixon 7 206  
13 Darren Manning 11 200 handling
14 Tomas Scheckter 9 199  
15 Dan Wheldon 10 196 crash
16 Helio Castroneves 5 196 crash
17 A.J. Foyt IV 18 195 crash
18 Ed Carpenter 16 195 crash
19 Marco Andretti 12 140 mechanisch
20 Jon Herb 14 44 crash

Puntenklassement

poscoureurpunten
1 Dario Franchitti 253
2 Tony Kanaan 241
3 Scott Dixon 234
4 Dan Wheldon 233
5 Sam Hornish Jr. 226
6 Helio Castroneves 202
7 Danica Patrick 168
8 Scott Sharp 164
9 Vitor Meira 163
10 Tomas Scheckter 159

Dauphiné Liberé; serieuze voorbereiding op Tour

Vandaag start één van de zwaarste wielerkoersen ter wereld; Le Dauphiné Liberé. De Dauphiné Libéré wordt vaak beschouwd als het kleine broertje van de Tour de France. Bovendien geldt de koers door het zuidoosten van Frankrijk als perfecte voorbereiding op de Tour. Dat blijkt wel uit het feit dat de renners met vijf of meer Tourzeges ook allen minstens een keer de Dauphiné Libéré wonnen. In 1980 zegevierde de enige Nederlander: Johan van der Velde.

Met een ideale mix van een proloog, veel klimwerk en een (klim-)tijdrit komen veel Tour-favorieten naar de Dauphiné om de benen te testen.

En getest wórden de benen. Geduchte cols als de Galibier en de Mont-Ventoux worden vaak opgenomen in het rittenparcours. De wedstrijd geldt als een serieuze graadmeter voor de Tourvorm. De Dauphiné is wellicht één van de weinige voorbereidingskoersen waar de vedetten zich niet verschuilen.

Vandaar ook dat Lance Armstrong en Miquel Indurain hier meerdere malen wonnen. De band tussen de Tour en de Dauphiné is sowieso hecht. Tien keer kwam het voor dat een renner na het winnen van de Dauphiné ook de sterkste bleek in de Tour de France.

Er zijn vier coureurs die het Critérium drie keer hebben weten te winnen. Luis Ocaña, Charly Mottet, Bernard Hinault en de onbekende Nello Lauredi hebben allemaal drie keer de Dauphiné op hun naam geschreven.

Nederlandse winnaar
De enige Nederlander die deze koers ooit won was Johan van der Velde. Van der Velde was in 1978 begonnen bij TI-Raleigh. Hij begon meteen veelbelovend en won de Ronde Van Romandië. Een koers die geldt als de voorbereidingskoers op de Giro d’Italia.

Een jaar later haalde hij meteen een 14e plaats in de Tour de France. Van der Velde leek dus een typische ronderenner te worden, hij had een meer dan gemiddelde aanleg voor klimmen.

Hij schoot echter te kort in het tijdrijden en had regelmatig een mindere dag, wat hem beperkte om voor het klassement van grotere rondes echt een rol van betekenis te kunnen spelen. De Dauphiné was echter op het lijf geschreven van de Brabander. Die koers was lastig, maar kort genoeg om een goed klassement te kunnen rijden.

Van der Velde legde in 1980 het fundament voor zijn zege door een zeer sterke prestatie in de rit Gap-Grenoble. In die etappe waren die dag vier flinke Alpencols opgenomen. Johan van der Velde reed iedereen uit zijn wiel en zegevierde met ruim drie minuten voorsprong op de nummer
twee Pierre Bazzo.

De leider van dat moment, de Belg Claude Criquelion, verloor evenals een andere Belgische troef Daniël Willems maar liefst acht minuten. Nog erger gesteld was het met een andere Belgische klassementsrijder Johan de Muynck. Die leed zelfs een verlies van negentien minuten.

Goed beschermd door Joop Zoetemelk en Paul Wellens behield Van der Velde ook tijdens de laatste rit de leiding. Zo zegevierde voor de eerste keer een Nederlander in deze zware koers.

De klimmer Raymond Martin volgde in het eindklassement op twee minuten. De Portugees Joaquim Agostinho werd derde op 3'19. Johan van de Velde won ook het puntenklassement en werd tweede het bergklassement achter de Fransman Christian Seznec. Bovendien zegevierde zijn ploeg, Ti-Raleigh-Creda, in het ploegenklassement.

Het eindklassement van de Dauphiné van 1980 gaf een aardige indicatie voor de einduitslag van de Tour de France van datzelfde jaar. Alle renners die een hoofdrol speelden in die Dauphiné hadden ook een belangrijke rol in de Tour, een paar weken later.

En eigenlijk is dat nog steeds zo. Ben je voor je tourpoule nog op zoek naar een aantal klimmers en klassementsrenners? Dan is het volgen van de Dauphiné een aanrader.

Van 10 cent naar 8 ton

Icoon OpmerkelijkBrian Somers, een simpele tuinman uit Groot-Brittannië, is met een paar drukken op de muis en het toetsenbord stinkend rijk geworden. Op de website PartyCasino.com zette hij tien cent in en won daarmee maarliefst 800.000 euro. De kans dat iemand op deze manier de jackpot wint is werkelijk maar 1 op de 4.250.000.

De 39-jarige man wist niet wat hem overkwam. "Ineens begon het scherm te flikkeren en sloeg alles op tilt", vertelt hij dolgelukkig. "Ik zette mijn computer uit en weer aan en logde opnieuw in en het bedrag stond écht op mijn account bijgeschreven". Helemaal verbaasd realiseerde de tuinman zich dat zijn geldzorgen voorbij zijn.

Tot nu toe verdiende Somers niet meer dan 300 euro per week. Toch wil hij niet stoppen met werken. "Ik denk niet dat het me zal veranderen. Wél loop ik voortdurend met een glimlach op mijn gezicht". Het is nooit eerder voorgekomen dat iemand via het online casino zo'n grote prijs won met zo'n minimale inzet.

GeenStijl komt met kledingmerk

Icoon InternetDe Website GeenStijl komt nu ook met een kledingmerk, genaamd: GeenlijfStijl. GeenStijl brengt opmerkelijke T-shirts op de markt, die niet alleen via de site, maar ook in de Chill Out-winkels van de Bijenkorf. De T-shirts zijn vanaf 13 juni te verkrijgen.

De 35 euro kostende shirts verwijzen naar "de hippe tijden van dit moment" en moeten passen in de urban cultuur. "Van de dubieuze activiteiten van een bekende strafpleiter tot de laatste trend op het gebied van de suicide bombing", opdrukken ervan zijn te vinden op de t-shirts.

Directeur Weesie geeft toe dat GeenlijfStijl afbreuk doet aan het radicale imago van de site. "Maar wij gaan steeds meer bij de gevestigde orde behoren. Zo komt er maandag een boek uit over GeenStijl. Hoe groter je wordt, hoe meer je tot het establishment gaat behoren. Maar we blijven schoppen!"

De website garandeert dat de shirts "meer seks zal opleveren. Zo niet, dan krijgen de kopers hun geld terug."

PilotWings naar Wii?

De Amerikaanse gameshop GameStop heeft weer een Wii-game in hun assortiment opgenomen die nog niet aangekondigd is. Ditmaal is het PilotWings, een flightsim die zou moeten uitkomen voor de Wii.

PilotWings is een game die eerder al verscheen op SNES en N64 en op beide consoles erg geliefd was bij een flinke groep gamers. Er gaan ook al geruchten over een nieuw deel sinds de GameCube.


PilotWings voor de N64

Eerder had GameStop al de vermelding van de Resident Evil 4 Wii editie en later bleek dat deze ook daadwerkelijk uitkomt. Ook heeft GameStop de entry van PilotWings al eerder gehad, en deze toen verwijderd. Nu de game weer opgedoken is lijkt het alleen maar waarschijnlijker dat PilotWings er daadwerkelijk aan zit te komen.


PilotWings te bestellen op GameStop

Sibon niet naar De Graafschap

Gerald Sibon vertrekt niet naar De Graafschap. De promovendus uit de Achterhoek wilde de transfervrije aanvaller overnemen van 1.FC Nürnberg, maar heeft daar nu van afgezien.

"Voor de spitspositie is de naam Sibon inmiddels afgevallen", aldus Han Berger, directeur voetbalzaken.

De Graafschap is nog wel in gesprek met de aanvallers Niklas Tarvajärvi en Oleg Iachtchouk. "Hierover verwacht ik op korte termijn duidelijkheid", aldus Berger. De 24-jarige Fin Tarvajärvi is momenteel eigendom van SC Heerenveen. De 29-jarige Iachtchouk speelde het afgelopen seizoen voor het Griekse Ergotelis, daarvoor speelde de Oekraïner tien jaar bij Anderlecht.

Zalige metal covers...

De mannen van Ten Masked Men zijn wel eens vaker voorbij gekomen op deze weblog. Één van de gecoverde klassiekers die ik mij nog herinneren kan is baby one more time van Britney Spears.

Gelukkig voor ons hebben ze nog meer toppertjes van een nieuw jasje voor zien. Bijvoorbeeld: Beat it van Wacko Jacko, Livin la vida loca van Ricky Martin, Gangster's Paradise van Coolio of Papa don't preach van Madonna.

Allemaal stuk voor stuk een hele verbeteringen ten opzichte van het origineel.

Met dank aan Lecter1986 voor de submit

Zwangere vrouw van fiets geschopt

Icoon MisdaadEen vrouw die 6 maanden zwanger is, is woensdag slachtoffer geworden van een brutale straatroof. De 21-jarige Haagse fietste rond 8 uur 's avonds op de Hobbemastraat in Den Haag. In dezelfde straat werd de vrouw van haar fiets getrokken en beroofd van haar tas.

Hierbij werd de vrouw geduwd en in haar buik geschopt. Uiteindelijk gingen de brutale rovers er met haar donker gekleurde opoefiets en haar handtas vandoor. De vrouw is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Daar heeft ze één nacht ter observatie moeten blijven. Inmiddels is de vrouw weer thuis en maakt het naar omstandigheden goed.


Met dank aan Beuzebelder voor de submit.

Kusrecord weer in handen van Hongarije

Icoon BuitenlandsDe Hongaren hebben dan toch hun zin, want het wereldrecord simultaankussen staat weer op naam van de Hongaren. Buiten het Hongaarse parlement kusten 6400 stelletjes elkaar.

Daarmee zijn de 6124 Filipijnse stelletjes die samen hetzelfde record in februari vestigden naar de tweede plaats verstoten. De twee landen zitten in een strijd om het wereldrecord, sinds in Manilla in 2004 5327 verliefde stelletjes elkaar een stevige pakkerd gaven.


All you need is love

Koenders bijna rond met AZ

Milano Koenders is dicht bij een overgang naar AZ. De 20-jarige verdediger van RKC Waalwijk heeft zelf een principeakkoord met de Alkmaarders bereikt. Nu moeten de clubs nog tot een akkoord komen.

Na Ryan Donk lijkt het erop dat Koenders de tweede speler is die binnen een halfjaar de overstap maakt van het gedegradeerde RKC naar Alkmaar. Donk werd in de winterstop overgenomen van de Waalwijkers.

FC Twente had ook belangstelling voor Koenders, maar de Tukkers konden met RKC geen akkoord bereiken over de transfersom. Koenders heeft bij RKC nog een contract voor één seizoen.

Regensburg "De opening"




Uit het columnistencafe, waar niet alleen gezopen wordt...


Allemensen, wat moest Joachim Bauthächler ineens kakken, zeg. Het kwam altijd ongelegen. Zeker nu. Het regende pijpenstelen. Het water spatte vanuit de plassen terug omhoog en maakte Joachims broekspijpen en lange jas nat. Gelukkig bleef zijn hoofd droog. Zo'n enorme zwarte hoed was handig in dit weer. Waar zou hij zijn gevoeg kunnen doen? Joachim keek eens rond. Hee, wat was dat? Even verderop was het café. Het zag er nieuwer uit dan hij zich herinnerde. Joachim had nooit geweten dat het café vernieuwd was.
"In een café geeft het een toilet," dacht hij. "Tijd voor een pilsener. Ik heb geen geld, maar dat zien we dan later wel weer." Hij spoedde zich naar de drinkgelegenheid. Zijn lange jas knoopte hij onderweg alvast open.

Ruimteveer Atlantis beschadigd bij lancering

Icoon RuimtevaartHet ruimteveer Atlantis is beschadigd geraakt bij de lancering, afgelopen vrijdag. Op foto's is aan de achterkant een scheur van tien centimeter te zien in het hitteschild. De Atlantis werd gelanceerd vanaf Cape Canaveral in Florida. De NASA verwacht dat de bemanning de scheur voor de terugkomst naar de aarde kan repareren.

Schade kan erg gevaarlijk zijn voor de shuttle. In 2003 ontplofte de Columbia doordat hittetegels waren losgeraakt bij de lancering.

Het ruimteveer Atlantis arriveert in de loop van de avond bij het ruimtestation ISS. Daar worden zonnepanelen bevestigd voor de elektriciteitsvoorziening.

Atlantis gelanceerd
Atlantis bij de lancering

Skicentrum Dordrecht afgebrand

Icoon BrandGisteravond is in Dordrecht het skicentrum Drechtsteden helemaal uitgebrand. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Er raakte niemand gewond.

De politie zegt dat het al de zesde keer in vier jaar tijd was dat er brand woedde in het skicentrum. In 2003 was er een groot gevecht tussen het centrum en de homowereld. Er wordt gedacht dat een brand in eind december 2003 te maken had met bedreigingen vanuit het centrum.

Het skicentrum Drechtsteden ligt aan de Vogelaarsweg in recreatiegebied De Merwelanden nabij de Hollandsche Biesbosch. De Merwelanden staan bekend met vele homo-ontmoetingen die overlast zouden veroorzaken.

Brand in skicentrum Drechtsteden

Belgen naar de stembus

Icoon VerkiezingenRuim 7,7 miljoen Belgen gaan vandaag naar de stembus om een nieuw federaal parlement te kiezen. Ze mogen een stem uitbrengen voor 150 nieuwe kamerleden en veertig rechstreeks verkozen senatoren.  In België geldt nog een opkomstplicht. Wie niet komt stemmen, riskeert een boete. Blanco of ongeldig stemmen mag wel.

De verkiezingen zullen waarschijnlijk een einde maken aan acht jaar 'paars' onder de Vlaams-liberale premier Guy Verhofstadt. De Vlaamse christen-democraat Yves Leterme is de grote favoriet om Verhofstadt op te volgen als federaal premier. Leterme is nu nog minister-president van Vlaanderen.

De partij van Leterme, de CD&V, staat samen met kartelpartner N-VA in alle peilingen op forse winst en wordt de grootste in Vlaanderen. CD&V/N-VA wordt waarschijnlijk gevolgd door het Vlaams Belang, dat eveneens wint ten opzichte van vier jaar geleden toen het nog meedeed onder de naam Vlaams Blok. Die partij werd echter in november 2004 opgeheven vanwege een veroordeling voor racisme.

De regeringspartijen verliezen fors: de socialistische sp.a wordt samen met kartelpartner Spirit waarschijnlijk de derde partij in Vlaanderen en de liberale Open Vld van Verhofstadt met ongeveer 8 procent verlies de vierde.

In Wallonië bepalen de socialistische PS en de liberale MR wie de grootste wordt. De PS is dat al sinds decennia en het zou Verhofstadt nieuwe kansen geven als de MR de grootste wordt.

Winst verwacht voor rechts in Frankrijk

Icoon VerkiezingenRuim een maand na de zwaar bevochten presidentsverkiezingen gaan de Franse kiezers zondag opnieuw naar de stembus voor de eerste ronde van de parlementsverkiezingen. De stembureaus zijn om 8.00 uur opengegaan en sluiten twaalf uur later. Volgens de laatste peilingen kan de regeringscoalitie van de rechtse president Nicolas Sarkozy na de tweede stemronde op 17 juni rekenen op een tweederdemeerderheid in de 577 leden tellende Assemblée Nationale.

De linkse Parti Socialiste lijkt het verlies van kandidate Ségolène Royal bij de presidentsverkiezingen nog niet helemaal te boven. De onenigheid tussen de kopstukken van de partij is groter dan ooit. In de peilingen staan de socialisten op 101 tot ruim 140 zetels.

Kleinere partijen, zoals de Communisten en de Groenen zullen naar verwachting slechts een handvol zetels kunnen verwerven. Het ultra-rechtse Front National van Jean-Marie Le Pen wint mogelijk helemaal geen parlementszetels.

Kankerbestrijding investeert in tabaksindustrie

Icoon OpmerkelijkDe KWF Kankerbestrijding belegt een deel van zijn vermogen in de vier grootste tabaksfabrikanten van de wereld. Ook andere goede doelen doen dubieuze investeringen. Dit blijkt uit een onderzoek van Zembla, dat zondagavond wordt uitgezonden.

Het onderzoek laat zien dat goede doelen organisaties zoals het Prins Bernhard Cultuurfonds (PBC), de Koninklijke Nederlandse Reddings Maatschappij (KNMR) en de Dierenbescherming investeren in controversiële ondernemingen. Zo blijkt dat de Dierenbescherming onder meer geld steekt in dierenbestrijdingsmiddelen.

De betrokken partijen reageren geschokt op de uitkomsten van het onderzoek. Ze willen de controversiële beleggingen onmiddellijk opheffen.

Win een FOK!shirt met het EK-21 !

Om half zes vanmiddag begint het Europees kampioenschap voetbal voor spelers onder de 21 jaar met de wedstrijd tussen Nederland en Israel.

Behalve dat je op FOK!sport op de hoogte wordt gehouden van al het nieuws rondom het toernooi, waar Nederland zijn Europese titel verdedigt, kan je bij ons ook een echt FOK!shirt winnen.

Wat is de bedoeling?

Na elke groepswedstrijd op dit Europees kampioenschap van Oranje stellen we je een vraag betreffende de wedstrijd. Degene die het eerst het goede antwoord mailt naar sport@fok.nl krijgt een FOK!shirt.

Veel succes!

Vechtpartijen en plundering in Rotterdam

Icoon PolitieBij de Maasboulevard in Rotterdam is het in de loop van gisteravond tot vechtpartijen tussen grotere groepen mensen gekomen. Het oproer begon aan een strandje aan de Maas, zo meldde een woordvoerster van de politie. Op het strandje werd zaterdagavond een feest gehouden, waar honderden mensen op af kwamen. Rond middernacht besloot de organisatie niemand meer toe te laten. Er stonden toen nog zo'n 300 mensen buiten te wachten.

Enkele tientallen wisten toch nog binnen te komen en begon vernielingen aan te richten en met meubilair te gooien. Twee beveiligingsmensen raakten daarbij gewond aan hoofd en schouder. Hierop besloten de organisatoren het feest te beëindigen en het terrein te ontruimen.

Tientallen feestgangers trokken daarna vanaf de Maas naar de binnenstad van Rotterdam. Een groep plunderde een avondwinkel en richtte vernielingen aan. Ook werden er stenen gegooid naar de politie en ruiten vernield van panden aan onder meer de Lijnbaan en het Churchillplein. De politie heeft twee mensen aangehouden wegens openlijke geweldpleging.



Met dank aan Beuzebelder voor de submit.

[EK-21] België mist ook De Smet

Jong België beleeft een moeizame voorbereiding op het Europees kampioenschap voor spelers onder de 21, wat vanavond van start gaat. Naast het afvallen van Steve Colpaert wegens diverse breuken, zal ook aanvaller Stijn de Smet niet van de partij kunnen zijn bij de ploeg van bondscoach Jean-Francois de Sart. De Smet kampt met een blessure aan zijn bovenbeenspier.

Jong België zit in dezelfde groep als Jong Oranje. Volgende week zaterdag moeten beiden landen het tegen elkaar opnemen.

Teleurstellende kwalificatie voor Spyker

Spyker F1-coureur Christijan Albers beleefde gisteren een teleurstellende kwalificatie. Albers was de langzaamste van het veld, met een tijd van 1.19.196. Zijn Duitse teamgenoot Adrian Sutil deed het iets beter met een 21ste tijd. Albers was na afloop dan ook niet tevreden.


"Vrijdag ging het erg goed bij ons, maar vandaag zaten we enorm te worstelen met de balans van de auto. We hadden tijdens de kwalificatie ook problemen met de remmen. Ik blokkeerde mijn remmen erg vaak, waardoor ik niet echt een goede tijd heb kunnen neerzetten. Ik hoop dat het morgen beter gaat."

Drie op een rij voor Kiplagat

Lornah Kiplagat heeft voor het derde jaar op rij en voor de vierde keer in totaal de tien kilometerloop in New York gewonnen.

De Nederlandse atlete liep de wedstrijd in Central Park in een tijd van 32 minuten en 10 seconden en bleef daarmee Kim Smith uit Nieuw-Zeeland acht seconden voor. "Ik begon heel snel, want ik wilde de recordtijd verbeteren", aldus de wereldkampioene cross en 20 kilometer. "De rest van het veld zette me echter niet onder druk, waardoor het tempo zakte en ik het record vergat."

[RG] Nestor/Knowles winnen mannendubbel

De Canadees Daniel Nestor en Mark Knowles van de Bahamas hebben op Roland Garros de titel bij het mannendubbel gewonnen. Het duo, dat na Wimbledon uit elkaar gaat, was met 2-6, 6-3 en 6-4 te sterk voor de Tsjechen Lukas Dlouhy en Pavel Vizner.

Nestor en Knowles, respectievelijk 34 en 35 jaar, zijn routiniers in het dubbelcircuit met nu drie grandslamtitels op zak. Eerder wonnen ze al op de Australian Open (2002) en de US Open (2004). Sinds 1994 vormden ze een koppel maar aan de samenwerking komt na het grastoernooi op Wimbledon een einde.

CD: Datarock - Datarock Datarock

Een debuutalbum met een merkwaardige titel, maar dat woord is ook van toepassing op de inhoud. Datarock is de Noorse, tweekoppige band van Fredrik Saroea en Ket-Ill. Deze twee heren hadden een doel voor ogen: het veranderen van de wereld van hedendaagse muziek zoals we die kennen door geheel zelfstandig te veranderen in de piek van pop-evolutie. Maar dat moeten we maar niet al te serieus nemen, want dat doet Datarock zelf ook niet. Het begon allemaal met een paar toevallige optredens her en der, zelf uitgebrachte cd-tjes, grotere optredens en uiteindelijk de single 'Computer Camp Love'.

Weer info en screenshots van SimCity Societies

Van het vijfde deel in de SimCity serie, SimCity Societies, is weer wat nieuwe info vrijgegeven. In dit deel, dat ontwikkeld wordt door Immortal Cities: Children of the Nile en Caesar IV developer Tilted Mill, zal de focus meer komen te liggen op de maatschappij zoals de titel van de game al impliceert. De game voegt zes "social energies" toe die het uiterlijk en de feel van je stad beinvloeden. Bij deze social energies moet je denken aan bijvoorbeeld rijkdom en gehoorzaamheid. Gebouwen en het uiterlijk van je stad veranderen naar gelang deze waarden veranderen. Focus je bijvoorbeeld op gehoorzaamheid dan zal je overal bewakingscameras tevoorschijn zien komen om tot een Orwelliaans eindresultaat te komen. Verschillende balansen geven de speler daarnaast ook toegang tot verschillende gebouwtypes.

Verder komen we er achter dat de welbekende adviseurs uit de eerdere SimCity delen verdwenen zijn. Je zal niet langer netjes te horen krijgen wanneer er iets ontbreekt in je stad door een nieuwsticker onderin je scherm. Dit maal zal men de status en verlangens van de maatschappij communiceren naar de speler via dingen die gebeuren in de wereld. De algehele atmosfeer van de spelwereld zal de status van je stad aangeven. De Sims, zoals men nu de inwoners van de stad noemt, zullen bijvoorbeeld eveneens hun werk overslaan en vandalisme gaan plegen bij sterke ontevredenheid.

Tevens zal SimCity Societies de speler meer met doelen presenteren. Naar gelang de koers die je kiest voor je staat zal je doelen krijgen die hiermee matchen. Ben je bijvoorbeeld de hele tijd bezig geweest met de virtuele versie van het teletubbie-land dan krijg je doelen die dit enkel nog versterken. De game zal dan ook geen scenarios kennen zoals vorige games, de doelen die automatisch tijdens de game verschijnen zullen de vooropgezette doelen van de scenarios in voorgaande games vervangen. In het begin heb je slechts toegang tot 15% van de gebouwen in de game, voltooi je echter een aantal doelen dan kun je er al snel wat meer vrijspelen.

SimCity Societies verschijnt volgend jaar, en is exclusief op de PC. Al lijkt een Mac-versie gezien de geschiedenis verre van onwaarschijnlijk. 1UP liet tevens weten dat we over een weekje of twee meer info van de game zullen krijgen door middel van een video preview met bewegende beelden van de game en interviews met de makers.





[CCWS] Uitslag tweede kwalificatie

Robert Doornbos heeft in de zaterdagkwalificatie de snelste tijd gereden. In de regen was de Nederlander met een 1:11.629 een fractie sneller dan Graham. Justin Wilson zal echter van pole vertrekken omdat de tijden niet sneller waren dan in de eerste kwalificatie.


Door de regen waren er een aantal rode vlaggen. Al na twee minuten is de eerste voor Alex Figge als de Amerikaan van de baan vliegt en zijn motor laat afslaan. Tegen het einde van de kwalificatie gebeurt hetzelfde met Tristan Gommendy. Bij beide rijders werd hun snelste tijd afgenomen, wat vooral voor Gommendy erg zuur was. Hij verloor hierdoor de eerste tijd en werd nu tiende.

Geen enkele coureur wist door de regen een snellere tijd neer te zetten dan op vrijdag, waardoor de kwalificatieuitslag van vrijdag ook de startopstelling zal zijn. Doornbos zal hierdoor van de tweede plaats vertrekken.

DVD: In de schaduw van de overwinning

In 1986 komen een aantal grote Nederlandse producties uit, waarvan De Aanslag de meest bekende is (het bekende spinnende wiel van de neergevallen fiets). In de schaduw van deze kleine kaskraker kwam er echter nog een film uit, later opgedeeld in een miniserie van drie delen: In de Schaduw van de Overwinning.
Ruwweg de overgebleven van de beste van Nederlandse acteurs van die tijd, werden gecast voor deze film van Ate de Jong: Jeroen Krabbé, Edwin de Vries en Rijk de Gooyer. En de filmmaatschappij is nu gekomen met een re-release van deze relatief onbekend gebleven film.

Microsoft: '199 dollar is ideale prijs voor console'

Microsoft heeft weer een aantal interessante uitspraken gedaan. In het kort komt het er op neer dat ze 199 dollar een perfecte prijs vinden voor een gameconsole: We are well aware that the sweet spot of the market is really 199 bucks. Hierbij wordt vooral gekeken naar de PS2 die 75 van de ruim 100 miljoen units verkocht voor 199 of minder.

Volgens Microsoft is het succes van de Wii ook een goed voorbeeld van deze gedachte. De Wii is op dit moment de snelst verkopende console en kent wereldwijd nog steeds tekorten. Volgens Microsoft ligt dit vooral aan de prijs van 250 dollar, 150 onder de Xbox 360 Premium en 350 onder de PS3 60 GB.

Microsoft wil zelf ook naar de 199 dollar ooit voor de Xbox 360, maar vooralsnog zit dit er niet in. Ze maken nog steeds op elke verkochte console verlies. Vanaf 1 juli wordt echter verwacht dat de Xbox divisie weer winst gaat maken. De komende Kerst wordt voor Microsoft erg belangrijk: If they really are going to have a good Christmas games lineup, then they just have to have the largest number of boxes out there so that they sell the largest number of games, aldus analist Heather Bellini.

De verkopen zijn nu ongeveer zo verdeeld wereldwijd:

Xbox 360: 9.9 miljoen
PlayStation 3: 3.4 miljoen
Wii: 7.9 miljoen
(www.vgcharts.org)

Acht gewonden Franse Rally

Icoon BuitenlandsAcht personen zijn vandaag gewond geraakt door een auto die van de weg raakte in Monastier-sur-Gazeille in de Haute Loire in Frankrijk. Dat gebeurde tijdens de elfde editie van de regionale Rally. Van de gewonden zijn er twee ernstig aan toe.

De twee gewonden die er het slechtste aan toe zijn, zijn een bewaker en een jongetje van vijf jaar. Zij zijn per helikopter naar het ziekenhuis overgebracht. De ouders van het jongetje waren lichtgewond. Het ongeluk gebeurde rond drie uur vanmiddag. De bestuurder van een wagen die meedeed aan de Rally verloor de macht over het voertuig. Volgens de eerste onderzoeksresultaten werkten de remmen van de auto (een Citroën Saxo) niet goed. Op dat moment reed de auto van een helling af. Om toch te kunnen remmen gebruikte de bestuurder de handrem, raakte in een slip en reed acht personen omver.

De organisatie verklaart: “Tijdens de Rally zijn alle veiligheidsvoorschriften in acht genomen. Het is puur een kwestie van een mechanisch falen op het verkeerde moment.”


Hulpdiensten na het ongeluk

De PC van een gemiddelde Steam gebruiker

STEAM zal de meeste PC-gamers niet onbekend zijn. Dit systeem dat zowel fungeert als het online-systeem voor de games van developer Valve (Half-Life, Counter Strike) als digitale winkel voor steeds meer games heeft een groot aantal gebruikers. Onder al deze gebruikers kijkt men automatisch naar wat voor PC men nou eigenlijk heeft, de resultaten van de laatste survey zijn weer binnen. De populairste videokaart, nVidia's GeForce 6600 serie heeft een marktaandeel van 7,8% onder STEAM gebruikers gevolgd door de GeForce 7600 serie (7,1%). De eerste videokaart van concurrent ATI vinden we op de vierde plek pas terug, de ATI Radeon 9600 serie wordt door zo'n 4.7% van de STEAM gebruikers gebruikt.

Duidelijk is het hier dat men vooral de midrange aanschaft, de x600 series bij zowel nVidia als ATi bedienen hoofdzakelijk het segment van videokaart tussen de 100 en 200 euro. Toch zien we dat er ook succes is voor specifieke high-end series. Zo heeft 3,65% van de STEAM-gebruikers een videokaart uit nVidia's vrij recente GeForce 8800-serie, iets wat verklaard kan worden door het uitblijven van concurrentie door ATI tot vorige maand. Deze nieuwe kaarten hebben tevens ondersteuning voor DirectX 10, waar enkel gebruikt kan worden in combinatie met een ondersteunende game en Windows Vista. Deze combinatie blijkt echter nog niet aangeslagen te zijn daar slechts 1,3% van alle gebruikers een DirectX 10 videokaart in combinatie met Vista gebruikt.

Qua processorsnelheid zitten de STEAM gebruikers zo tussen 1.7GHz en 2.3 GHZ voor AMD processors (23%) en 2.3 tot 3.3 GHz (34%) voor de Intel processors. Verder is opmerkelijk dat Microsofts nieuwste besturingssysteem, Windows Vista, al een marktaandeel onder STEAM-gebruikers van 5,56% heeft weten te veroveren sinds de lancering ervan eind januari.

De rest van de uitslagen is te lezen op de STEAM site.


Counter Strike: Source één van de populairste online games ter wereld, enkel te spelen via STEAM
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.