[125cc] Verrassende overwinning Koyama

De Japanner Tomoyoshi Koyama heeft verrassend de 125cc-wedstrijd tijdens de Grand Prix van Spanje op het Circuit van Catalunya nabij Barcelona gewonnen.

Er vomde zich al vrij snel na de start een kopgroep met de drie Bancaja Aspar rijders Talmacsi, Hector Faubel en Sergio Gadea en Lukas Pesek uit het team van Seedorf Racing. De jonge Spanjaard Pol Espargaro stormde vanaf een achttiende startplek snel naar vormen en wist de aansluiting te vinden, evenals de twee achter hem rijdende KTM's. Er onstond een boeiende strijd tussen de zeven man om de overwinning.

Vijf ronden voor het einde dacht Pesek een gaatje te zien bij Faubel maar de twee mannen kwamen in aanraking en gingen onderuit. De Tsjech kon zijn machine nog oprapen en de race vervolgen. Krummenacher, Koyama, Talmasci en Gadea gingen in de laatste ronde de strijd aan om de overwinning. Vier bochten voor het einde ging Gadea aan de leiding en leek een thuiszege te pakken. In een alles of niets poging ging Koyama de Spanjaard echter voorbij, waarbij beide heren heel wijd moesten gaan. Talmasci en Krummenacher wisten daar gebruik van te maken en schoven door naar plaats twee en drie. Op het rechte stuk kon Talmasci wel in de slipstream van Koyama komen, maar hij wist er niet voorbij te gaan.

In de eerste bocht was de race voor Joey Litjens al over, de Limburger van het De Graaf Grand Prix team kwam in de grindbak terecht. Hugo van den Berg kende een slechte eerste ronde en viel van een 24e plaats terug naar een 31e. Uiteindelijk wist hij in de resterende ronden nog wat plaatsen goed te maken en hij finishde uiteindelijk als 25e.