[EK-21] Nederland verslaat Israel

Nederland heeft de openingswedstrijd van het Europees kampioenschap voor spelers onder de 21 jaar met 1-0 gewonnen. Hedwiges Maduro scoorde de enige goal van de wedstrijd.

Het eerste geel werd al in de tweede minuut uitgedeeld door scheidsrechter Skomina. Shai Mayom haalde Ryan Babel onderuit en kreeg als beloning een gele prent. De vrije trap die daarop volgde, van Ron Vlaar, leverde niets op. De eerste kans voor de wedstrijd was voor Nederland. Babel haalde van ver hard uit, maar de bal ging net naast het doel.

Even daarna een kans voor Israel, voa de counter was het Peretz die bijna wist te scoren. In de tiende minuut scoorde Maduro de 1-0. Via een vrije trap van Royston Drenthe wist de Ajacied de bal in het doel van doelman Al Madon te werken. Israel probeerde het daarna wel via onder andere kansen van Ben Sahar. In de 22e minuut was er wederom een kans voor Nederland. Medunjanin viel echter in het strafschopgebied en arbiter Skomina zag er, terecht, geen strafschop in.

Halverwege de eerste helft begon Israel beter te spelen. Het leidde nog niet tot echte kansen, maar ze boden Nederland wel meer tegenwicht. In de 30e minuut probeerde Maceo Rigters het van aan afstandje, maar zijn bal ging naast het Israelische doel. Het spel werd steeds slorrdiger, en beide teams leden veel balverlies. Toch was er in de 39e minuut wederom een kans voor Babel. Via een vrije trap vann Drenthe kon hij de bal zo het doel in werken, maar hij raakte de bal niet. In de 40e minuut moest Ismael Aissati het veld met een knieblessure verlaten. Hij kon niet meer verder spelen en werd vervangen door Bakkal. Beide ploegen kregen in de resterende minuten nog wel kansjes, maar echt gevaarlijk werd het niet meer.

In de 46e minuut een kans voor Israel via Peretz nadat Drenthe weggleed. Doelman Waterman wist echter te redden. In de 54e minuut kreeg Nederland een kansje. Op aangeven van Bakkal wist Medunjanin de bal net naast te schieten. Even daarna een kans voor Maduro, maar zijn knal werd gestopt door keeper Al Madon.

Beide ploegen kregen vervolgens kansen. Zo was Babel in de 73e minuut gevaarlijk, toen hij vlak voor het doel stond. Dankzij goed verdedigen bleef het echter 1-0. In de 80e minuut wederom een kans voor Babel, samen met Drenthe, de gevaarlijkste aan de kant van Nederland. Maar ook deze kans zat niet.

Drenthe had even daarna twee grote kansen achter elkaar, maar beide pogingen werden gestopt door de Israelische doelman, die af en toe sterk liep te keepen. De rest van de wedstrijd leverde geen echte kansen meer op. Wel kreeg Daniel de Ridder nog geel, nadat hij uit frustratie over het missen van de bal de cornervlag wegschopte.

Nederland - Israel 1-0
10' Maduro 1-0

Scheidsrechter: Skomina (Slo)
Toeschouwers: 25.000.
Gele Kaart:Ridder (Nederland), Shai Mayom, Keinan (Israel)

Opstellingen

Nederland: Waterman, Zuiverloon, Vlaar, Donk, Drenthe, Jenner (De Jenner/75), Maduro, Aissati (Bakkal/43), Medunjanin (Jong-a-Pin/67), Babel, Rigters.

Israel: Al Madon, Shpungin, Keinan, Shai Maymon, Danin, Yeiny (Srur/86), Brochyan, Zan, Peretz (Arbeitman/79), Sahar (Tamuz/65), Itzhaki

De vraag van deze wedstrijd : Welke Nederlandse international viel geblesseerd uit ? Mail je antwoord naar sport@fok.nl.
Submitter:  Bron: FOK!sport