Promotie Napoli en Genoa

Maikel (WeebI)
De Italiaanse clubs Genoa en Napoli keren volgend seizoen terug naar de Serie A. De twee clubs verzekerden zich van promotie door tegen elkaar gelijk te spelen.

Op de laatste speeldag was alleen Juventus van tevoren zeker van promotie. De Turijnse ploeg verloor vandaag met 2-3 op eigen veld, door een doelpunt in blessuretijd. Napoli kon zich ook verzekeren van promotie, als het minstens gelijkspeelde tegen directe concurrent Genoa. In het Stadio Luigi Ferraris werd er niet gescoord, en dus promoveerde de ploeg uit Napels.

Genoa veroverde met de derde plaats een plek in de play-offs voor promotie, maar als het gat met de nummer vier 10 of meer punten bedraagt vervallen deze beslissingswedstrijden. Piacenza, dat bij thuiswinst op Triestina tegen Genoa mocht aantreden, faalde echter in haar doel. Nadat er in de eerste helft wel op voorsprong was gekomen, maakte Allegretti in de tweede helft gelijk namens Triestina. Genoa hoeft hierdoor geen playoffs te spelen, en dus zijn de promovendi bekend.

Juventus, Napoli en Genoa vervangen de gedegradeerde clubs Messina, Ascoli en ChievoVerona.