Acht gewonden Franse Rally

Irene (Blinky)
Icoon BuitenlandsAcht personen zijn vandaag gewond geraakt door een auto die van de weg raakte in Monastier-sur-Gazeille in de Haute Loire in Frankrijk. Dat gebeurde tijdens de elfde editie van de regionale Rally. Van de gewonden zijn er twee ernstig aan toe.

De twee gewonden die er het slechtste aan toe zijn, zijn een bewaker en een jongetje van vijf jaar. Zij zijn per helikopter naar het ziekenhuis overgebracht. De ouders van het jongetje waren lichtgewond. Het ongeluk gebeurde rond drie uur vanmiddag. De bestuurder van een wagen die meedeed aan de Rally verloor de macht over het voertuig. Volgens de eerste onderzoeksresultaten werkten de remmen van de auto (een Citroën Saxo) niet goed. Op dat moment reed de auto van een helling af. Om toch te kunnen remmen gebruikte de bestuurder de handrem, raakte in een slip en reed acht personen omver.

De organisatie verklaart: “Tijdens de Rally zijn alle veiligheidsvoorschriften in acht genomen. Het is puur een kwestie van een mechanisch falen op het verkeerde moment.”


Hulpdiensten na het ongeluk