Dennis: 'Geen orders, wel strategie'

Ron Dennis, teambaas van McLaren Mercedes, zal niet schromen om zijn coureurs te vertellen dat zij hun positie moeten behouden, zoals zij verteld werden in Monaco. Na afloop van die race werd er een onderzoek gestart of het team teamorders had opgelegd aan de coureurs.

Uit het onderzoek bleek dat McLaren zich niet schuldig heeft gemaakt aan het geven van teamorders. Dennis zal volgens eigen zeggen in soortgelijke situaties hetzelfde van zijn coureurs verlangen: "Ze zullen de toelating hebben om te racen, tot op een zeker punt. Als we vinden dat het strategisch beter is om onze posities te behouden, dan zullen we hen dat zeggen." De Engelsman benadrukt dat het gebeuren in Monaco niets te maken heeft met teamorders: "We hebben nooit gedacht aan teamorders. We hadden een racestrategie die bepaalde wie als eerste en tweede over de finish zou komen in Monte Carlo".

Ook Fernando Alonso is van mening dat er geen teamorders gegeven zijn: "Na de tweede stop, of met nog tien ronden te gaan, ben je normaal gezien niet zo agressief als je moet vechten met je teamgenoot, dan wanneer je met iemand anders vecht voor een positie. Hoeveel ronden telt de race? 65, 66, 70? Als ik niet op P1 rijdt en als ik niet aan het vechten ben met onze grootste concurrenten zoals Ferrari en BMW, dan zal ik niets riskeren. Ik heb de acht punten nodig. Ik moet het kampioenschap winnen in Brazilië, niet hier."