ABN Amro dreigt Buro Renkema voor de rechter te slepen

Icoon OpmerkelijkEen interactieve flash-animatie op weblog Buro Renkema is niet in goede aarde gevallen bij ABN Amro. De animatie neemt al het gedoe rond de overname van de bank op een zeer grappige manier op de hak. ABN Amro dreigt nu met juridische stappen.

In een brief eist ABN Amro dat Buro Renkema het filmpje uiterlijk maandag aanpast of van de site verwijdert. Volgens de juristen van de bank maakt Buro Renkema inbreuk op het beeldmerk van ABN Amro, omdat het logo van de bank zonder toestemming wordt gebruikt. Ook zouden de begeleidende teksten de reputatie schaden van ABN Amro.

Het filmpje toont zogenaamd een nieuwe versie het internetbankieren via ABN Amro. De ABN Amro is de laatste tijd veel in het nieuws omdat er diverse kandidaten zijn voor een overname van de bank. Onder anderen Fortis, La Salle en Barclays zijn in de race. Tijdens het gebruik van de applicatie verandert de bank voortdurend van naam, bijvoorbeeld na een fusie met Fortis of Barclays. Via 'ABN Amro Barclays Fortis Santander La Salle Bank of Africa' eindigt het bedrijf als 'Rijkman Groenink Bank', met als motto "U spaart, wij graaien". Ook suggereert het filmpje dat de bank de aandeelhouders raadpleegt voordat overboekingsopdrachten van klanten worden uitgevoerd. "De aandeelhouders vragen waar het precies voor is".

Het gewraakte filmpje staat al sinds half mei op de website. Het is niet duidelijk waarom ABN Amro nu pas tegen het fimpje in actie komt.
Met dank aan Anonieme Fokker voor de herschreven submit.