[MotoGP] Stoner klopt Rossi

Casey Stoner heeft de Grand Prix van Catalonië in de MotoGP-klasse op zijn naam geschreven. Na een zeer mooi gevecht klopte de Australiër de vanaf pole-position gestarte Valentino Rossi.

Vanaf de start waren het Stoner, Dani Pedrosa, John Hopkins en Rossi die de kop namen. Rossi wist in de kopgroep al snel de Suzuki van Hopkins te passeren. Enkele ronden later was Pedrosa het haasje, de Spanjaard werd terug gewezen naar de derde plaats.

Hopkins moest de drie anderen laten gaan en genoegen nemen met een vierde plaats. Af en toe wist Rossi de kop over te nemen van Ducati-coureur Stoner, maar de Australiër kon de aanvaller elke keer counteren. Dit deed Stoner vooral aan het einde van het rechte eind waar hij de hoge topsnelheid van de Ducati optimaal kon benutten.

Pedrosa kon de gehele tijd niets anders dan het tweetal volgen. Twee ronden voor het einde nam Stoner definitief de leiding in handen. In de laatste twee ronden probeerde Rossi het nog wel, maar Stoner gaf Rossi geen ruimte om zijn Yamaha er tussen te plaatsen. Rossi eindigde uiteindelijk als tweede, voor Pedrosa.

Stoner verstevigde door zijn overwinning ook zijn leidende positie in de stand om het wereldkampioenschap.

Submitter:  Bron: NOS-TT e.a