Vervolg van Shrek in de maak

Icoon FilmJeffry Katzenberg, producent van de eerdere Shrekfilms, maakte gisteren in Berlijn bekend dat er een nieuwe Shrekfilm in de maak is. In 2001 werd het eerste deel uitgebracht, wat een succes bleek te worden. In 2004 kwam deel twee uit dat eveneens succesvol was. Het derde deel draait dit jaar in de bioscoop, een vierde deel voor 2010.

In de vierde film zijn Shrek en Fiona waarnemend koning en koningin. Omdat ze er helemaal niks aan vinden gaan ze op zoek naar een troonopvolger die het wél leuk vindt. Over het plot wil de producent verder niets loslaten, alleen dat Shrek zich moet verzoenen met ‘iets uit zijn verleden’. Er zou ook worden gewerkt aan een TV-special met de hoofdrolspelers.

Shrek is een film die geheel is vervaardigd met behulp van een computer dus een zogenaamde computeranimatie, door de firma DreamWorks (ook bekend van films als Antz en Madagascar). De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van William Steig. De hoofdrolspeler is Shrek, een groene ogre. De stemmen worden onder andere vertolkt door Mike Myers, Cameron Diaz, Eddy Murphy en Antonio Banderas.


Shrek and Donkey

Met dank aan Ireth voor de submit.