Vechtpartijen en plundering in Rotterdam

Icoon PolitieBij de Maasboulevard in Rotterdam is het in de loop van gisteravond tot vechtpartijen tussen grotere groepen mensen gekomen. Het oproer begon aan een strandje aan de Maas, zo meldde een woordvoerster van de politie. Op het strandje werd zaterdagavond een feest gehouden, waar honderden mensen op af kwamen. Rond middernacht besloot de organisatie niemand meer toe te laten. Er stonden toen nog zo'n 300 mensen buiten te wachten.

Enkele tientallen wisten toch nog binnen te komen en begon vernielingen aan te richten en met meubilair te gooien. Twee beveiligingsmensen raakten daarbij gewond aan hoofd en schouder. Hierop besloten de organisatoren het feest te beŽindigen en het terrein te ontruimen.

Tientallen feestgangers trokken daarna vanaf de Maas naar de binnenstad van Rotterdam. Een groep plunderde een avondwinkel en richtte vernielingen aan. Ook werden er stenen gegooid naar de politie en ruiten vernield van panden aan onder meer de Lijnbaan en het Churchillplein. De politie heeft twee mensen aangehouden wegens openlijke geweldpleging.Met dank aan Beuzebelder voor de submit.