[DTM] Uitslag Brands Hatch

Wouter (ziggyziggyziggy)
Regerend kampioen Bernd Schneider heeft de race op Brand Hatch gewonnen. De Mercedesrijder bleef de Audi's van Martin Tomczyk en Mattias Ekström voor.

Häkkinen verloor bij de start de leiding aan Bruno Spengler. Achterin het veld zorgde een grote crash in Druids voor het uitvallen van Mike Rockenfeller en Paul di Resta en werd de safety car ingezet. Ook Markus Winkelhock, Vanina Ickx en Adam Carroll waren betrokken in de chaos, maar zij konden uiteindelijk doorrijden. Ickx moest wel een nieuwe motorkap laten monteren en viel terug tot drie ronden achterstand.

Na de herstart kon Spengler zijn voorsprong niet uitbreiden, en Häkkinen, Ekström en Tomczyk bleven hem op de hielen zitten. Ook na de verplichte pitstops behield Spengler zijn leiding. Vanina Ickx, die inmiddels al op vier ronden achterstand reed, had een akkefietje met Gary Paffett en spinde het gras op. Ze kon opnieuw doorrijden, maar kwam het gras nog vaker tegen en finishte met zes ronden achterstand op een kansloze achttiende plaats.

Spengler verloor bij zijn tweede pitstop de leiding, omdat hij bij het wegrijden zijn motor liet afslaan. Hij wist de wagen snel weer aan de praat te krijgen, maar toen waren Häkkinen, Schneider en Ekström hem al voorbij. Schneider was de snelste van het groepje en remde Häkkinen routinematig uit. De Fin viel even later ook ten prooi aan Mattias Ekström en viel verder terug in de rangschikking.

Ondertussen reed Martin Tomczyk aan de leiding, met nog één pitstop voor de boeg. Door het gevecht voor de tweede plaats kon de Duitser zijn voorsprong uitbouwen tot 23 seconden, wat net niet genoeg bleek om veilig zijn laatste stop te kunnen maken. Hij kwam vlak voor Ekström op de baan en kon direct het gevecht voor de leiding aan met Schneider. Schneider kon Tomczyk echter achter zich houden en wist de wedstrijd te winnen. Tomczyk werd tweede, zijn teamgenoot Ekström derde. Poleman Häkkinen finishte uiteindelijk op de vierde plaats.

Uitslag

poscoureurteamachterstand
1. Bernd SchneiderOriginal-Teile AMG Mercedes C-Klasse 1:05:10.090
2. Martin TomczykRed Bull Audi A4 DTM + 00.543
3. Mattias EkströmRed Bull Audi A4 DTM + 01.255
4. Mika HäkkinenAMG Mercedes C-Klasse + 06.182
5. Bruno SpenglerDaimlerChrysler Bank AMG Mercedes C-Klasse + 06.477
6. Jamie GreenSalzgitter AMG Mercedes C-Klasse + 22.485
7. Alexander PrématAudi Bank Audi A4 DTM + 26.825
8. Christian AbtPlayboy Audi A4 DTM + 29.721
9. Alexandros Margaritisstern AMG Mercedes C-Klasse + 30.218
10. Gary PaffettLaureus AMG Mercedes C-Klasse + 32.953
11. Lucas LuhrPhilips Audi A4 DTM + 33.514
12. Matthias LaudaTrilux AMG Mercedes C-Klasse + 1 ronde
13. Timo ScheiderGW Plus/Top Service Audi A4 DTM + 1 ronde
14. Markus WinkelhockSiemens Audi A4 DTM + 1 ronde
15. Adam CarrollAudi A4 DTM + 1 ronde
16. Susie StoddartTV Spielfilm AMG Mercedes C-Klasse + 1 ronde
17. Daniel la RosaTrekStor AMG Mercedes C-Klasse + 1 ronde
18. Vanina IckxAudi A4 DTM + 6 ronden
--Paul di RestaJAWA4U.de AMG Mercedes C-Klasse crash
--Mike RockenfellerS line Audi A4 DTM crash