FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 26 maart 2007

Vrouwen vertrapt door olifanten

In het westen van Zimbabwe zijn een moeder en dochter overleden nadat ze werden vertrapt door olifanten. Een derde slachtoffer, de vader van het gezin, ligt nog zwaargewond in het ziekenhuis.

Dat heeft de Britse ambassade in Harrare vandaag bekend gemaakt. De slachtoffers zijn Britse toeristen die in Zimbabwe op vakantie waren.

Het ongeluk gebeurde zaterdag tijdens een wandelsafari in het nationale park Hwange. De politie is een onderzoek gestart naar de gids. Deze zou nalatig zijn geweest.

Na krokodillen zijn olifanten de voor mensen gevaarlijkste dieren van Zimbabwe. Voor zover bekend werden er in 2005 twaalf mensen vertrapt door olifanten.

Dode man reist 6 uur in trein

Icoon BizarEen 85-jarige man heeft in Italië zes uur lang dood in een trein gezeten zonder dat hij werd opgemerkt. De man was op vakantie geweest en was onderweg naar huis. Dit werd gemeld door diverse Italiaanse media.

Op het traject van Savona naar Turijn kreeg de 85-jarige een hartaanval. Medepassagiers dachten in eerste instantie dat de man sliep en lieten de bejaarde rustig zitten. Pas zes uur later kwam onderhoudspersoneel er achter dat de man overleden was, medische hulp kwam dan ook te laat.

Eerder deze maand kwam al een vliegtuigmaatschappij in opspraak nadat zij een overleden passagier in de eerste klasse mee liet reizen.

Albers mist vertrouwen in nieuwe Spyker

Christijan Albers heeft het nog niet naar zijn zin in de nieuwe Spyker F1. De Nederlander heeft problemen met de afstelling van de bolide. Hierdoor kan de Spyker niet optimaal presteren en begon het F1-seizoen teleurstellend voor het team.

Tijdens de eerste Grand Prix van het seizoen in Australië was Albers het gehele weekend langzamer dan Adrian Sutil, zijn teamgenoot. De hoofdrace eindigde voor de Larenaar in de bandenstapel. Albers blijft evenwel optimistisch: "Ik voel me momenteel nog niet op mijn gemak in de wagen. Ik zoek nog naar een goede afstelling. Wanneer ik daar in slaag, zal ik automatisch meer vertrouwen krijgen en sneller worden.". Het team kon deze winter weinig testen. Zowel Albers als Sutil kregen derhalve niet veel kansen om te wennen aan de nieuwe auto. Mede hierom is de testsessie in Maleisië, waarbij testrijder Fairuz Fauzy voor eigen publiek mocht rijden, niet doorgegaan.

Alonso onder vuur van eigen fanclub

Na afloop van de Grote Prijs van Australië heeft Fernando Alonso zich niet populair gemaakt bij de fans. De Spanjaard weigerde de meegereisde fans te woord te staan, ook foto’s en handtekeningen weigerde Alonso uit te delen.

De voorzitter van de Spaanse fanclub Pena Asturias F1 vindt dat de regerend wereldkampioen zijn fans als “stront” heeft behandeld. ”Hij keek naar ons met minachting en zei keihard 'nee'," aldus Manuel Rodriguez. "Wij zijn zeer teleurgesteld. Wij zullen Alonso als coureur altijd steunen, maar als persoon schiet hij ernstig te kort."

De meegereisde supporters kwamen uiteindelijk met foto’s van Kimi Räikkönen en Bernie Ecclestone thuis. Pena Asturias F1 is niet de officiële fanclub van de McLaren Mercedes coureur.

[upd]Camera's AZ niet toegestaan door KNVB

AZ gaat als eerste Nederlandse voetbalploeg camera’s op de doellijn gebruiken. De club doet dit in samenwerking met AZ TV. De eerste keer dat er beelden vanaf de doellijn zullen worden gemaakt is in de thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen op 22 april.

Erik van Leeuwen, woordvoerder van de Alkmaarders maakte dit zondag bekend. "We willen onze kijkers op AZ TV iets extra’s bieden. We zien de camera's als een toegevoegde waarde in onze reportages. In principe zijn de beelden bestemd voor intern gebuik. Maar als er behoefte aan is, kunnen we de opnames ook ter beschikking stellen aan andere zendgemachtigden. Uiteraard zullen onze beelden vanaf de doellijn tijdens de wedstrijd nog van geen enkele invloed zijn."

De reglementen die de KNVB thans hanteert staan het gebruik van camera’s toe, zo liet de woordvoerder weten. "We hebben ook al extra camera's op de zestienmeterlijn hangen. Dat mag ook. We willen met AZ TV gewoon een goed product maken. Misschien dat de KNVB en de FIFA na verloop van tijd ook interesse tonen in ons project. Er ontstaat tenslotte steeds weer commotie over ballen die al dan niet de doellijn zijn gepasseerd. Met onze doellijncamera's kunnen we die discussies een extra dimensie geven," zo besloot Van Leeuwen. Vooralsnog gaat het om een proef. Of het experiment volgend seizoen een vervolg krijgt, eventueel bij meerdere clubs, is niet bekend.

UPDATE
Het plan van AZ om op 22 april in het thuisduel tegen Heerenveen als eerste club in het betaalde voetbal te werken met camera´s op de doellijn, is volgens de KNVB nog niet mogelijk.

Volgens de voetbalbond kan zo´n proef bij een club pas vanaf 1 juli gedaan worden. De bond beroept zich op de spelregelcommissie van de FIFA. De wereldvoetbalbond heeft een experiment met camera´s op de doellijn bovendien verbonden aan zeer strikte voorwaarden.

Platini komt beloften niet na

Michel Platini lijkt zijn verkiezingsbeloften nu al niet na te komen. Twee maanden na zijn aanstelling als topman van de UEFA lijkt de Fransman al te zwichten voor de druk van de grote buitenlandse clubs.

Het Duitse voetbalblad Kicker beweert dat hij zijn plan om slechts drie teams per land toe te laten in de Champions League al heeft laten varen.

Minder goed nieuws dus voor de ’kleine’ voetballanden. Zij steunden Platini ondermeer vanwege zijn hervormingsbeloften in zijn verkiezingscampagne.

Tijdens die campagne beloofde Platini dat grote landen als Spanje, Italië en Engeland, -die nu met vier teams vertegenwoordigd zijn in de Champions League- het onder zijn bewind zouden moeten stellen met drie deelnemers. "Iedereen moet een gelijke kans krijgen om deel te nemen", zei Platini toen. Juist deze toezegging leverde hem heel wat sympathie en steun op van de kleine voetballanden. Zij stemden dan ook massaal op de Fransman die de verkiezingen won van de Zweed Lennart Johanson.

Volgens Kicker circuleert er nu een document van de UEFA waarin staat dat er nauwelijks iets zal veranderen aan de opzet van de Chamions League.

Kleine voetballanden moeten hoe dan ook geduldig zijn. De beslissing wordt pas in september genomen. Pas in het seizoen 2009-2010 zullen de wijzigingen worden doorgevoerd in de Champions League.

Positie bepaling

Stiekem spijbelen of te laat thuis komen is tegenwoordig niet meer mogelijk. Door alle technologie die we tegenwoordig gebruiken, Navigatie, GPS, Google Earth, cameratoezicht en mobiele telefonie kan je niet meer vrij bewegen zonder dat je niet gezien wordt.

Met behulp van het bereik van de zendmasten en de kruisingen daarvan, kan de locatie, op de meter nauwkeurig, worden opgezocht aan de hand van een mobiel telefoon nr. Probeer het uit, en meld even of het lukte!

Muis steelt kunstgebit

Icoon OpmerkelijkZijn de muizen op het oorlogspad? Nadat eerder vandaag een muis het gemunt had op de bankbiljetten uit een Estlandse geldautomaat, bleek dat aan de andere kant van de aardbol een muis er vandoor ging met het kunstgebit van een 68-jarige man uit de Amerikaanse staat Maine.

De muis was al 3 keer eerder gevangen door Bill en Shirley Exner, het echtpaar dat eigenaar is van het huis waar ook de muis zich had gevestigd. Iedere keer wist de muis echter te ontsnappen. Op een recente ochtend werd het echtpaar wakker om te ontdekken dat het kunstgebit van Bill van het nachtkastje was verdwenen. Hierop begonnen de Exners het huis overhoop te halen op zoek naar de kunstmatige tanden. Ze schoven het meubilair in de slaapkamer aan de kant, en ontdekten een open geknabbeld gat in de plint.

Hierop werd een familielid ingeschakeld die met een breekijzer aan de gang ging en de hele plint verwijderde. En zoals men al vermoedde trof men hier de valse ondertanden van Bill Exner aan. Het kunstgebit is intussen gekookt in peroxide om het te desinfecteren. De muis zelf is nog steeds niet gevangen, alhoewel deze wel met regelmaat gezien wordt.Misschien toch tijd voor een kat?

Tsjechisch voetbalfeestje bestraft

De spelers van Tsjechië hebben een boete van ruim 35.000 euro gekregen. Ze ontvingen deze boete vanwege ‘onbehoorlijk feestgedrag'. Ze vierden een verjaardag in het hotel. Tsjechië verloor zaterdag de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Duitsland met 2-1.


Na afloop vierden de voetballers in hun hotel tot diep in de nacht de verjaardag van Tomas Ujfalusi. "De feestelijkheden verliepen op een onbehoorlijke manier, niet zoals spelers van het nationale elftal zich behoren te gedragen", liet de Tsjechische voetbalbond maandag weten.

Bondscoach Karel Brueckner sprak van de zwaarste overtreding van de gedragsregels onder zijn bewind. Hij overwoog zelfs even om ontslag te nemen. Volgens een plaatselijke tabloid zouden behalve de jarige Ujfalusi ook Tomas Rosicky, Jan Polak, Martin Jiranek en Marek Cech tot vroeg in de ochtend aan het feesten zijn geweest. De boete wordt verdeeld over het hele team.

Bovenstaand verhaal zal Louis van Gaal de kriebels zorgen. Van Gaal trad ooit af als bondscoach vanwege eenzelfde soort incident. Nederlandse spelers vierden in 2002 na de oefenwedstrijd tegen Denemarken feest in hun hotel. Ze hadden daarvoor stripteasedanseres Kira Eggers uitgenodigd.

Explosie om brievendief te laten schrikken

Een man die 15 maart in Maastricht is opgepakt voor een explosie in een flatgebouw heeft verklaard dat hij iemand wilde laten schrikken die steeds post uit zijn brievenbus jatte.

De Maastrichtenaar had eigenhandig een explosief gemaakt en dat in de brievenbus in de vrijwel leegstaande flat aan de Vijverdalseweg gestopt. De toezichthouder van het gebouw raakte door de ontploffing gewond. De opziener was bezig de brievenbussen te verzegelen, maar liet de brieven die hij tegenkwam liggen, omdat hij ze verdacht vond. Korte tijd later ging het explosief af. De verdachte moet donderdag opnieuw voor de rechter verschijnen.

Ongeluk na lesje gordel dragen

Icoon OngelukEen automobilist uit Goes is er heel goed in geslaagd om zijn vriend duidelijk te maken wat er kan gebeuren als je geen gordel draagt. De 20-jarige automobilist ergerde zich er aan dat een passagier geen gordel droeg.

Daarom wilde hij die persoon duidelijk maken wat de gevolgen zijn als je geen gordel draagt. De automobilist trok aan de handrem en trapte gelijk op de rem. De bedoeling was de passagier achterin duidelijk te maken dat hij naar voren zou vliegen. De auto raakte echter in een slip, schoof weg en belandde op de kop. De bestuurder en de twee passagiers raakten lichtgewond. De auto is total loss.

PlayStation 3 launch een succes in UK

Afgelopen vrijdag was hij daar eindelijk, de Sony PlayStation 3, de derde 'next-gen' console. De PS3 heeft het de afgelopen tijd zwaar gehad, veel negatief nieuws en een schijnbaar geflopte launch omdat de PS3 niet stijf uitverkocht zoals de 360 en de Wii dat deden.

De eerste verkoopcijfers laten echter een totaal ander beeld zien. De PS3 is in het Verenigd Koninkrijk de meest succesvolle console ooit op een launchdag. Maar liefst 165.000 units gingen er op dag één de toonbank over. Het record stond tot vrijdag op naam van de Wii die 105.000 keer verkocht op de eerste dag. In totaal had Sony 220.000 units op voorraad wat dus genoeg bleek te zijn om iedereen die een PS3 wilde kopen er een te kunnen bieden.

Ook op softwaregebied ging het erg lekker:

Muis opgesloten in geldautomaat

In de middeleeuwen had men muntstukken met een gat erin. Vroeger als kind boorde je ook weleens een gaatje in een dubbeltje, om het zo aan een kettinkje te hangen. Maar om gaten aan te treffen in papiergeld, daarvoor moet je in Estland zijn.

Handig of mooi is anders. In Estland keken de mensen dan ook verbaasd op toen er bankbiljetten voorzien van gaten uit de flappentap kwamen. De waardevolle papieren, afkomstig uit een geldautomaat van de Hansabank in de hoofdstad Tallinn, bleken te zijn aangevreten.

De dader was na een korte zoektocht al gevonden. De boosdoener bleek een klein muisje te zijn, dat zich binnen in de geldmachine tegoed deed aan de smaakvolle bankbiljetten. Dit weekeinde liep de flappentap vast. De oorzaak bleek een nestje te zijn, dat de muis van de stukjes papier had gebouwd.

Ruftende Schot uit kroeg geweerd

Een man uit Schotland mag zijn stamkroeg niet meer in, omdat hij te veel scheten laat. Andere stamgasten hadden hun beklag gedaan bij het barpersoneel over de stinkende winden van de man, waarop werd besloten de man de toegang tot de kroeg te ontzeggen.

Omdat de Schot al bijna zeven jaar in dezelfde kroeg kwam, is hij dan ook woedend over het besluit. Hij geeft toe dat hij last heeft van winderigheid, maar wijt het probleem voornamelijk aan het rookverbod in de Schotse horeca, dat een jaar geleden werd ingevoerd. "Toen er nog gerookt mocht worden, had niemand last van mijn scheten", zo verklaart de man. "De geur van sigaretten overheerste toen."

Met dank aan Rianne84 voor de submit.

Alcomobilist rookt verder in sloot

Agenten in het Zuid-Hollandse Reeuwijk moesten zaterdagnacht wel twee keer kijken, voor het tot hen doordrong. Ze troffen tot hun stomme verbazing een dronken automobilist in de sloot aan. Op zich niets bijzonders natuurlijk, maar deze beschonken bestuurder zat er wel heel ontspannen bij. Terwijl de auto half onder water stond, zat de 42-jarige bestuurder zeer relaxt achter het stuur een sigaret te roken.

De politie trof de dronken rijder uit Reeuwijk even na middernacht aan in de sloot aan de Zwarteweg. De man gaf als verklaring op dat hij het niet noodzakelijk achtte de auto uit te komen.

Toen de man uit het water was gehaald, bevestigde een simpele blaastest wat de agenten al vermoedden. De man bleek iets te diep in het glaasje te hebben gekeken. De meter gaf 1095 ugl aan, waar slechts een maximum van 220 ugl is toegestaan. De agenten maakten proces-verbaal op van het vergrijp en tevens werd het rijbewijs van de man ingevorderd.

Met dank aan nieuwrechts voor de submit.

FOK!radio: nieuwe admins en DA & chicky live

FOK!RadioVoor de mensen die meteen naar FOK!radio willen luisteren: klik hier.

Het is alweer een tijd geleden dat er nieuwe mensen bij het Admin-team kwamen. Maar gisteravond kwam dan toch het bericht dat er twee nieuwe mensen rood geschilderd zullen worden. Iteejer en Flugeltje gaan het admin-team van FOK! versterken. Maar waarom komen zij erbij? Wat gaan ze doen? En wat merken wij daar als users van? En zijn er nog dingen die zij specifiek anders willen zien? We gaan het aan de twee nieuwelingen vragen. Horen we meteen hoe het moet nu Yvonne en Iteejer op gelijke hoogte staan met elkaar. De uitzending begint zoals vanouds om 20:00 uur.

Natuurlijk gaan we het ook over het miljoenste topic op FOK! hebben, waar veel mensen verontwaardigd over waren.

Nolius is er vanavond niet, dus vervangt Martijn hem. Maar dat doet hij niet alleen. Moderator van het Pubers-forum Dark_Angelus schuift aan. En aangezien het oog ook wat wil, neemt hij ook nog een dame mee. Hoe en wat hoor je natuurlijk vanavond.

Natuurlijk kun je iedere week meekijken in de studio van FOK!radio via de webcam. Yvonne roddelt weer met ons en FA Nikky neemt de week met het forum met ons door. Blinky legt weer een stelling voor.

Kom ook naar ons irc-kanaal #fokradio om vragen te stellen en mee te praten. Zelf ook wat te melden? Je kunt ons tijdens de uitzending ook bereiken via Skype. Onze skypenaam is actionradiolive.

Meteen luisteren?
ActionRadioDat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is.

Hieronder vind je de overige directe luisterlinks:
LQMQHQ
WinampWinamp48 kbps96 kbps128 kbps
Windows Media PlayerWindows Media Player33 kbps64 kbps128 kbps
RealPlayerRealPlayer48 kbps96 kbps128 kbps
iTunes / QuicktimeiTunes / Quicktime48 kbps96 kbps128 kbps


Tegenwoordig kun je ook luisteren als je een PDA/mobiele telefoon hebt met GPRS verbinding. Ga dan naar de speciale PDA-site.

Terug luisteren?
Alle uitzendingen van FOK!radio zijn terug te luisteren. Soms als podcast, maar meestal als stream. Meer hierover kun je hier lezen.

Veel luisterplezier!

Met dank aan FOKradio voor de submit.

Andere scheidsrechter voor Oranje

Eduardo Iturralde González, die de EK-kwalificatiewedstrijd aankomende woensdag tussen Nederland en Slovenië zou fluiten, moet vanwege ziekte verstek laten gaan. Hij zal worden vervangen door zijn landgenoot Manuel Enrique Mejuto Gonzalez.

Mejuto Gonzalez floot Oranje één keer eerder. Tijdens het Europees kampioenschap van 2004 leidde hij het met 2-3 verloren duel tegen Tsjechië. In die wedstrijd werd John Heitinga toen na twee gele kaarten weggestuurd.

Baric mag Albanië weer coachen

Bondscoach Otto Baric mag aankomende woensdag tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd weer bij Albanië op de bank plaatsnemen. De artsen hebben de 74-jarige oefenmeester toestemming gegeven om de reis naar Bulgarije te maken.

Afgelopen zaterdag miste Baric het kwalificatieduel van Albanië tegen Slovenië (0-0) wegens hartproblemen. De Kroaat kreeg in eerste instantie het advies van de doktoren om minimaal tien dagen in bed te blijven.

Woods wint CA Chamionship van Miami

Tiger Woods heeft voor de zesde maal in zijn carrière het CA Championship gewonnen. De Amerikaan won het toernooi ook al in 1999, 2002, 2003, 2005 en 2006. Met zijn overwinning verdiende Woods het recordbedrag van 1.017 miljoen euro.

De nummer één van de wereld had op de Blue Monster golfbaan van Miami genoeg aan een ultieme ronde in 73 slagen. De 31-jarige Woods bleef landgenoot Brett Wetterich voor, de nummer twee kwam twee slagen tekort. Robert Allenby werd derde. Woods heeft ondertussen dertien van de vierentwintig toernooien die meetellen voor de World Golf Championships series gewonnen.

Fietsvallen

Het is meestal zo als wij een blogje hebben over mensen die een ''extreme'' sport beoefenen dat je er vanuit kunt gaan dat deze mensen zich pijn doen, daar maak ik voor een keertje een uitzondering op.

De gast op in dit filmpje doet alles goed, en wat ie doet is best spectaculair, en na het meerdere malen bekijken van het filmpje vraag ik me toch af of hij zich geen pijn heeft gedaan, want de landing ziet er niet al te prettig uit voor z'n edele delen....

Winkelier krijgt boete na PlayStation-roof

Icoon BinnenlandsIn de nacht van donderdag op vrijdag 23 maart vond er bij Replay Videogames in Breda een brutale diefstal plaats. Nu blijkt echter dat de winkel niet 's nachts geopend had mogen zijn en krijgt de winkelier een prent vanwege het overtreden van de Winkeltijdenwet. De politie heeft nog niet gereageerd op het voorval.

De winkel was 's nachts geopend om als eerste de nieuwe PlayStation 3 aan zijn klanten aan te kunnen bieden. Een 19-jarige klant van de winkel was de tweede die net een nieuwe spelcomputer aangeschaft had, waarna een nog onbekende man de winkel inrende en de klant van zijn spelcomputer beroofde. Daarop zette hij de achtervolging op de overvaller in, maar werd prompt geslagen met een nep-pistool. Met verwondingen aan zijn hoofd besloot hij terug te gaan naar de winkel.

Toen het slachtoffer weer terugkwam in de winkel kreeg hij uit medelijden van de eigenaar een nieuwe PlayStation 3 met videogame mee. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de roof. De overval is alweer de achttiende straatroof in drie maanden in het centrum van Breda. Van de zeventien andere straatroven zijn er tot op heden pas twee opgelost.

De winkelier reageerde zuur op het feit dat hij nu alsnog een boete krijgt voor het 's nachts openen van zijn winkel. Of de politie het proces-verbaal alsnog gaat herzien is niet duidelijk.

Met dank aan een anoniempje voor de submit.

Tiendalli op de weg terug

Dwight Tiendalli heeft vandaag voor het eerst sinds lange tijd weer met de Feyenoord-selectie meegetraind. De verdediger verwacht dat hij binnenkort definitief weer kan aansluiten bij de Rotterdammers. Vanwege een schaambeenonsteking kwam Tiendalli in 2007 nog niet in actie.

"Vandaag hadden we een vrij rustige training, dus daarom kon ik gewoon meedoen. De rest van de week zal ik waarschijnlijk nog individueel trainen. Ik heb nog wat lichte klachten, maar het gaat de goede kant op", aldus Tiendalli.

Rustig....en dan ineens!

We zien een rustig weggetje ergens in de middle of nowhere van Australië. Er lijkt niets aan de hand. Er klinkt wat gerommel in de lucht. Een oude man wandelt rustig door het beeld. Nog steeds lijkt niets aan de hand. Een andere man echter wijst ergens op. En dan uit het niets schuift er ineens wat het beeld in. Niet dat de twee mannen of de filmster ook maar enigszins van slag raken. Het lijkt de normaalste zaak van wereld. Maar toch niet helemaal: We don't see that every day...

Twee doden onder geparkeerde vrachtwagen

Icoon BuitenlandsIn het Belgische Londerzeel zijn vandaag twee Nederlanders omgekomen bij een auto-ongeval. Nadat hun auto uit de bocht vloog kwam deze klem te zitten onder een geparkeerde vrachtwagen. De brandweer had enkele uren nodig om de lichamen uit het autowrak te halen. De identiteit van de slachtoffers is nog onduidelijk.

Of het ongeluk veroorzaakt is doordat het tweetal te hard reed is nog onbekend. Naar de precieze oorzaak van het ongeval is een onderzoek ingesteld.

Met dank aan Fleurtation voor de submit.

Smith overleed aan overdosis medicijnen

Icoon ShowbizzAnna Nicole Smith is overleden aan een overdosis. Ze nam te veel medicijnen in, aldus de autoriteiten die maandag in Florida de uitkomst van de autopsie op de voormalig playmate bekendmaakten. Er was geen sprake van zelfmoord of een ziekte. Het ging om voorgeschreven medicijnen, niet om illegale drugs.

Anna Nicole Smith werd in februari dood aangetroffen in een hotelkamer in Florida. Ze was 39 jaar. De controversiële ster trouwde in 1994 met de steenrijke, bejaarde oliemagnaat J. Horward Marshall. Veertien maanden later was ze weduwe. De juridische strijd tussen de nabestaanden volgde.

In september kreeg Anna Nicole Smith een dochter. Haar zoon overleed enkele dagen na de geboorte van zijn halfzusje in de kraamkamer. Waarschijnlijk een gevolg van drugsgebruik. DNA-onderzoek moet nog uitsluitsel geven over het vaderschap van dochter Danielynn.

Top of Flop: Bokken (mmm lkkr mmm)

Vorige keer werd de Mason vs Princess Superstar met het nummer Perfect (Exceeder) zwaar geflopt, met 16-13

Deze week hebben we een hele rare clip, en een heel raar nummer. Er werd van de week nog over gesproken op Caz!FM, en nu staat hij op de Weblog.

Bekijk hier Kasper feat. Monsta - Bokken (mmm lkkr mmm)

Ik vind het een flop, echt waar gaat dit over, echt een nummer voor een disco waar kansloze marokkaantjes chickies oppikken? Over smaak valt gelukkig te twisten. Daarom aan jullie de vraag: Is het een top of een flop?

Leukere clip, korte versie

Karpets wint tijdrit Castilla y León

Vladimir Karpets heeft de eerste etappe van de Ronde van Castilla y León op zijn naam geschreven. De Rus van Caisse d'Epargne was in een tijdrit over 10 kilometer met start en finish in Zamora in een tijd van 11.55 de snelste.

De Spanjaard Egoi Martínez (Discovery Channel) eindigde op twee seconden achterstand als tweede, Florent Brard (Caisse d'Epargne) werd op drie seconden derde.

Opera bijna voltooid

De Opera web browser voor de Wii is bijna klaar, en staat gepland voor een lauch ergens in april.

Op dit moment kunnen Wii eigenaars wel een trial version downloaden van de browser. Hoewel je wel naar alle sites kan surfen, zitten er limitaties op deze versie.
De volledige versie zal nog de volgende verbeteringen bevatten:
Verbeterde zoom- en scroll-functionaliteit
Sneller opstarten, en versnelde toegang tot je favorieten
Verbergbare toolbar
Knoppen om veel gebruikte lettercombinaties als "www" te typen.

De full browser zal in april nog gratis te downloaden zijn, maar in juni zal er een prijs van 500 Wii punten aan worden gehangen. Snel downloaden dus.

Vier screens uit Age of Conan

"Age of Conan: Hyborian adventures" is een MMO waar het vooral draait om vechten en overleven. Het vechtsysteem zal gebruik maken van de "Real Combat" engine waardoor de speler zelf zijn wapen precies kan richten op verschillende punten van zijn vijand voordat hij toe slaat.De speler kan gevechtsgroepen vormen met zijn medespelers, of met NPC's. Ook zal de speler toe kunnen treden in verschillende Guilds.De PC versie van dit spel zal gebruik maken van DirectX 10, welke alleen beschikbaar is onder Windows Vista. Gelukkig zal dit spel ook prima draaien onder DirectX 9, waardoor de spelers zonder Vista nog gewoon kunnen genieten van deze game.
Het spel zal ergens in Q2 dit jaar uitkomen voor de PC. Hoewel het spel ook gepland staat voor de Xbox 360 is er over deze releasedatum nog niet bekend.

Belgische wet staat virtuele kinderporno in Second Life toe

En weer een nieuw hoofdstuk uit de Second Life soap, want de Belgische minister van Justitie Laurette Onkelinx heeft een aantal kamervragen beantwoord met betrekking op virtuele kinderporno in Second Life. In Second Life is het mogelijk op verschillende manier echt geld te verdienen, zo ook met virtuele seks en kinderporno.

Deze kwesties brengen verscheidene vragen op, met betrekking tot wat eigenlijk wel en niet mag. Mevrouw Onkelinx werd gevraagd wat nou precies allemaal strafbaar is volgens de Belgische wet op dit moment.

"Volgens de Belgische wetgeving is wat met virtuele kinderen gebeurt niet strafbaar", aldus Onkelinx.

Lachen met een doedelzak

Johnny Bagpipes is iemand die twee volledig verschillende dingen combineert tot een briljante comedy. De naam zegt het al, Johnny heeft iets met doedelzakken en ik moet toegeven dat doedelzakken doet ie niet onverdienstelijk.

Maar dat hij tussendoor ook nog zo grappig kan zijn dat je me echt van de grond kunt oprapen dat had ik niet verwacht, heb je net als ik nog nooit van hem gehoord kijk dan eens op z'n website en geniet van het filmpje.

Met dank aan Googolplexian voor de submit.

FOK!user haalt 10.000 handtekeningen tegen RTL7 binnen

Icoon Formule 1Amper een week nadat user Astroquicky een petitie online heeft gezet, zijn er al 10.000 handtekeningen binnengehaald. De petitie zal nu worden aangeboden aan RTL7.

Tijdens de Grand Prix Formule 1 van Australië vorige week zondag, werden de fans getrakteerd op een stortvloed aan reclames. Tijdens de uitzending zat RTL7 op en zelfs marginaal boven het Europese maximum van 12 minuten advertenties per uur. Vooral aan het einde van de race was het bar en boos. De race die iets minder dan anderhalf uur duurde werd in totaal 8 keer onderbroken, onder andere door reclameblokken met nog slechts 13, 8 en 4 rondes te gaan. Tussen het eind van het ene blok en het begin van het volgende zat enkele malen minder dan 6 minuten.

FOK! user Astroquicky was dusdanig ontzet over deze wanprestatie, dat hij een petitie begon. In de petitie spreekt hij zijn waardering uit voor de pogingen van RTL7 om een goede uitzending te maken en de fans van dienst te zijn met een split-screen optie. Daarin zou de race te volgen moeten zijn tijdens de reclames. De praktische uitwerking was echter verre van ideaal, en de hoge frequentie van reclames verprutste iedere spanning die er in de eindfase nog in de wedstrijd zat.

Astroquicky was niet alleen in zijn verontwaardiging. Vele media besteedden aandacht aan de petitie, waaronder het AD, de Sp!ts, en Radio 1, en FOK! natuurlijk. Na amper een week zette Barry de 10.000e handtekening. De petitie zal nu worden aangeboden aan RTL7. Overigens kunnen er wel nog steeds handtekeningen gezet worden.


De petitie is hier te vinden;
En dit is het forumtopic waarin alles in verband met de petitie gevolgd wordt.

-
Zie voor meer Formule 1 nieuws de FOK!sport/F1manager.

Brandstichters moskee Huizen nog zoek

De brandstichters van de Turkse moskee in Huizen zijn nog steeds voortvluchtig. Dit meldde de politie maandag. In de moskee woedde zaterdagochtend brand in het voorportaal.

De schade bleef beperkt tot de deur van het pand aan het Gooierserf en tot rookschade binnen. Inmiddels is het technisch onderzoek afgesloten. Volgens de politie is de brand vermoedelijk aangestoken door het gooien van een brandend voorwerp tegen de deur.

De politie is nog bezig met een buurtonderzoek. Rondom de moskee wordt extra gesurveilleerd.

Het is niet de eerste keer dat een moskee in Huizen doelwit is van brandstichting. Na de moord op Theo van Gogh in november 2004 hield de politie drie verdachten aan die probeerden brand te stichten in de Marokkaanse An-Nasr moskee. Deze mannen kregen een werkstraf van 240 uur en een voorwaardelijke celstraf van twee maanden opgelegd.


Bayern München in beroep tegen straf Kahn

Bayern München gaat in beroep tegen de schorsing van één wedstrijd voor doelman Oliver Kahn in de Champions League. Na bestudering van de uitspraak van de tuchtcommissie van de UEFA zijn de Duitsers tot dat besluit gekomen.

Kahn kreeg een schorsing van één wedstrijd vanwege zijn wangedrag bij een dopingcontrole na afloop van de wedstrijd tegen Real Madrid in de achtste finales van de Champions League.

Handhelds binnenkort op suikerwater?

Het is al langer mogelijk om suiker als brandstof te gebruiken, maar het direct winnen van elektriciteit uit de natuurlijke zoetmaker is een recente doorbraak. Deze technologie biedt allerlei nieuwe toepassingen voor (batterijen van) draagbare apparaten.

Deze brandstofcel technologie is in tegenstelling tot de huidige batterijen milieuvriendelijk en biologisch afbreekbaar. De 'suikerbatterijen' zijn daarnaast ook efficiënter dan de standaard lithium variant. Op het moment lukt het wetenschappers om de suiker tot 20% efficiënt in elektriciteit om te zetten, maar zodra dit proces geoptimaliseerd is zullen de brandstofcellen drie tot vier uur langer mee gaan dan de huidige batterijen.

"This study shows that renewable fuels can be directly employed in batteries at room temperature to lead to more energy-efficient battery technology than metal-based approaches,"
aldus electrochemists en onderzoeksleider Shelley Minteer.
Op kamertemperatuur oxideert met behulp van enzymen de suiker, waardoor er elektriciteit in de batterij vrij komt. Tot nu toe is het wetenschappers zelfs gelukt om de batterijen op glucose, verschillende zoete drankjes en sap uit bomen te laten lopen.

De milieuvriendelijke energiebron zal waarschijnlijk voor het eerst gebruikt worden bij draagbare telefoons, waarbij het enige verschil met conventionele batterijen de luchtgaten zijn die de suikerbatterijen nodig hebben. Op lange termijn zal de technologie bijvoorbeeld ook op de (opvolger van) de Nintendo DS en de PSP toegepast kunnen worden.

Het Amerikaanse leger heeft ook interesse in de nieuwe energiebron getoond, omdat het goed toepasbaar is in gebieden waar een elektriciteitsnet voor apparatuur ontbreekt.

Waarschijnlijk kunnen we de eerste suikerbatterijen voor commercieel gebruik in drie tot vijf jaar verwachten.

Siemerink kiest voor jeugd tegen Groot-Brittannië

Jan Siemerink zal met een grotendeels jeugdige groep volgende week naar Birmingham vertrekken voor de wedstrijd in de Daviscup tegen Groot-Brittannië. De nieuwe captain heeft zijn selectie vandaag bekend gemaakt.

Siemerink selecteerde Robin Haase, Igor Sijsling en Jesse Huta Galung naast oudgedienden Raemon Sluiter en dubbelspecialist Rogier Wassen.

De wedstrijden zullen worden gespeeld op 6, 7 en 8 april.

PlayStation moordenaar krijgt 4 jaar cel

Alan Stirling uit Groot Brittannië is veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf voor de moord op zijn vriend Paul McDonald na een ruzie over een PlayStation.

Het gerechtshof van Edinburgh hoorde hoe de drank en drugsverslaafde Stirling zijn vriend stompte en schopte. "The deceased was your good friend. It appears you became angry with him because he broke your PlayStation."

Op 10 augustus van het afgelopen jaar was McDonald bij Stirling om voetbal te kijken en wat te drinken. McDonald was in slaap gevallen en Stirling werd rond 4 uur 's nachts wakker door een klap. Het bleek dat McDonald gestruikeld of gevallen was tegen de TV en deze hiermee omver gegooid had. Stirling was bang geweest dat de PlayStation beschadigd zou zijn en na een woordenwisseling viel hij McDonald aan. Enige tijd later overleed McDonald aan ernstige verwondingen aan zijn hoofd.


Alan Stirling vermoordde zijn vriend vanwege een PS2

Eerste Nederlandse PS3-overval een feit

In de nacht van donderdag op vrijdag werd in Breda een 19-jarige jongen met een nep-pistool tegen het hoofd geslagen en van zijn PS3 beroofd. Met bebloed hoofd kwam hij de winkel binnen waarop de eigenaar Stijn Plompen, tevens een bekende van de jongen, direct 112 belde.
De winkelier heeft de jongen, die het inmiddels weer goed maakt, een nieuwe PlayStation 3 spelcomputer en een spel gedoneerd.

Tot zijn eigen verbazing kreeg de winkelier overigens een proces-verbaal wegens het overtreden van de winkeltijdenwet. Hij had geen ontheffing aangevraagd om om middernacht zijn winkel open te doen. Als de jongen niet overvallen was, had de politie waarschijnlijk niet eens geweten dat hij open is geweest, aldus Plompen.

Van der Vaart en Timmer naar huis

Rafael van der Vaart en Henk Timmer hebben beiden het trainingskamp van het Nederlands elftal in de aanloop naar het EK-kwalificatieduel tegen Slovenië verlaten.

Van der Vaart raakte afgelopen zaterdag in de wedstrijd tegen de Roemenen geblesseerd aan zijn kuit en is niet op tijd hersteld. De diensten van Timmer zijn niet meer nodig omdat Edwin van der Sar helemaal fit is verklaard.

Bondscoach Marco van Basten roept geen vervanger op voor Van der Vaart.

Huub Stevens tijdelijk afwezig bij HSV

Huub Stevens moet voorlopig de trainingen bij Hamburger SV overlaten aan assistent-coach Markus Schupp. Stevens is teruggekeerd naar zijn woonplaats Eindhoven om zijn ernstig zieke vrouw bij te staan. Na een spoedoperatie wordt de echtgenote van Stevens sinds afgelopen woensdag in een kunstmatige coma gehouden.

Het bestuur van HSV geeft Stevens in deze privézaak alle vrijheid van handelen. HSV houdt er rekening mee dat Schupp aankomende zondag, in de competitiewedstrijd tegen VFL Wolfsburg, ook de taken van de Nederlander moet overnemen.

Stevens, die begin februari van Roda JC naar degradatiekandidaat HSV overstapte, wist sinds zijn aantreden bij de Duitse club veertien punten uit zeven duels te halen.

Super Paper Mario website online

Er is een nieuwe Mario-game onderweg, en een Mario-game zonder eigen website is als een kat zonder krabpaal: een ongewenste situatie. Gelukkig zagen de Japanners dat op tijd in en verscheen vandaag de officiële website van Super Paper Mario online.

Je kunt de website hier bekijken. Een beetje kennis van de Japanse taal is wel handig, anders is het voornamelijk plaatjes kijken.

Super Paper Mario verschijnt op 19 april in Japan voor de Nintendo Wii en zal een platform game worden in een aparte grafische stijl. Wanneer het spel in Europa zal verschijnen is nog niet bekend.


Lost Planet niet naar Wii en PS3

Slecht nieuws voor de PlayStation 3 fanboys. Verscheen vorige week al het bericht dat hun geliefde Devil May Cry 4 ook naar de PC en 360 komt, vandaag werd bekend dat de Xbox 360 exclusive Lost Planet deze overstap niet zal gaan maken.

Christian Svensson, manager strategic planning & research bij Capcom maakte op het officiële Capcom forum bekend dat Lost Planet niet zal verschijnen op de PS3 of Wii. Waarom dit zo is, is nog onbekend aangezien de man aan een NDA (non-disclosure agreement) gebonden zit.De 360-versie van Lost Planet

FOK!user haalt 10.000 handtekeningen tegen RTL7

Amper een week nadat user Astroquicky een petitie online heeft gezet, zijn er al 10.000 handtekeningen binnengehaald. De petitie zal nu worden aangeboden aan RTL7.

Tijdens de Grand Prix Formule 1 van Australië vorige week zondag, werden de fans getrakteerd op een stortvloed aan reclames. Tijdens de uitzending zat RTL7 op en zelfs marginaal boven het Europese maximum van 12 minuten advertenties per uur. Vooral aan het einde van de race was het bar en boos. De race die iets minder dan anderhalf uur duurde werd in totaal 8 keer onderbroken, onder andere door reclameblokken met nog slechts 13, 8 en 4 rondes te gaan. Tussen het eind van het ene blok en het begin van het volgende zat enkele malen minder dan 6 minuten.

FOK! user Astroquicky was dusdanig ontzet over deze wanprestatie, dat hij een petitie begon. In de petitie spreekt hij zijn waardering uit voor de pogingen van RTL7 om een goede uitzending te maken en de fans van dienst te zijn met een split-screen optie. Daarin zou de race te volgen moeten zijn tijdens de reclames. De praktische uitwerking was echter verre van ideaal, en de hoge frequentie van reclames verprutste iedere spanning die er in de eindfase nog in de wedstrijd zat.

Astroquicky was niet alleen in zijn verontwaardiging. Vele media besteedden aandacht aan de petitie, waaronder het AD, Sp!ts, Radio 1, en FOK! natuurlijk. Na amper een week zette Barry de 10.000e handtekening. De petitie zal nu worden aangeboden aan RTL7. Overigens kunnen er wel nog steeds handtekeningen gezet worden.

De petitie is hier te vinden:
http://www.ipetitions.com/petition/reclamertlgp/index.html

Het forumtopic waarin alles in verband met de petitie gevolgd wordt:
http://forum.fok.nl/topic/997181

"Riis won de Tour in 1996 stijf van de doping"

De Deen Bjarne Riis heeft in 1996 'stijf van de doping' de Tour de France gewonnen. Dat heeft voormalig Telekom-verzorger Jef D'hont gisteravond gezegd in het VRT-programma Panorama.

"Ik zag epo voor het eerst opduiken toen ik soigneur was bij Telekom. Het waren de renners zelf die er om vroegen. Onze dokters van de Universiteit van Freiburg bezorgden de epo dan," aldus D'hont die in het programma een boekje open deed over zijn ervaringen bij de Duitse wielerformatie, de voorloper van het huidige T-Mobile.

Riis zou 'monsieur 60 procent' zijn genoemd vanwege zijn constant te hoge hematocrietwaarde. Na verloop van tijd kreeg hij last van reumatiek vanwege het gebruik van epo. "En wat hij misschien nog nam. Hij stond stijf van de doping," aldus D'hont

Volgens D'hont was er geen sprake van door de ploegleiding georganiseerd dopinggebruik, ook al werd er door nagenoeg alle renners van Telekom indertijd naar doping gegrepen. De enige die weigerde om prestatiebevorderende middelen te nemen was sprinter Erik Zabel. "Hij heeft wel eens een kleine dosis epo geprobeerd, maar was er categoriek tegen. Hij zei dat hij het niet nodig had. En kijk, zoveel jaar later is hij de enige die een lange carrière heeft kunnen opbouwen."

Walter Godefroot, voormalig ploegleider van Telekom, wilde gisteravond niet diep ingaan op de onthullingen van D'hont. "Laat de geschiedenis zijn voor wat ze is en laat ons een nieuwe geschiedenis opbouwen", aldus Godefroot, momenteel ploegleider bij Astana.

Square-Enix maakt feestline-up bekend

Square Enix heeft hun line up voor de komende Square Enix party 2007 bekend gemaakt. Zoals verwacht een hoop Final Fantasy games:


Speelbaar:
- Dragon Quest Monsters: Joker (NDS)
- Final Fantasy XII Revenant Wings (NDS)
- Final Fantasy Tactics: Shishi Sensou (PSP)
- Itadaki Street DS: Dragon Quest & Super Mario (NDS)
- Dragon Quest Swords: The Masked Queen and the Tower of Mirrors (Wii)
- It's a Wonderful World (NDS)
- Crisis Core: Final Fantasy VII (PSP)
- Final Fantasy Crystal Chronicles: Ring of Fates (NDS)
- Final Fantasy XI (Xbox 360, PS2)


Ring of Fates voor de DS

Video:
- Final Fantasy Anniversary Edition (PSP)
- Final Fantasy II Anniversary Edition (PSP)
- Dragon Quest Monster Battle Road (Arcade)
- Final Fantasy VII Advent Children Complete (Blu-ray Film)

Grote afwezigen op de lijst zijn Final Fantasy XIII en Final Fantasy vs XIII. Verwacht wordt dat deze twee games getoond worden in videoformaat. Of dit nieuwe trailers worden is nog niet bekend.

De Square Enix Party 2007 wordt gehouden op 12 en 13 mei 2007 in Tokyo.

Historisch akkoord in Noord-Ierland

Icoon BuitenlandsDe herinvoering van zelfbestuur in Noord-Ierland lijkt nabij. De twee belangrijkste politieke partijen in het gebied hebben overeenstemming bereikt over het vormen van een regering.

De leiders van de Unionistische DUP, Ian Paisley, en van het katholieke Sinn Fein, Gerry Adams, zaten maandag voor het eerst bij elkaar aan tafel. Een historische ontmoeting, want Paisley heeft tientallen jaren geweigerd om met Adams te praten. Ze zaten vandaag naast elkaar aan tafel, maar gaven elkaar geen hand.

De aankondiging van het gesprek was voor de regering in Londen voldoende om een ultimatum voor Noord-Ierland in te trekken. Londen had geëist dat er vandaag nog een regering werd gevormd, anders zou Noord-Ierland zijn zelfbestuur verliezen. Maar nu Paisley en Adams bereid zijn om samen te werken, geeft Londen de partijen meer tijd.

De nieuwe regering moet op 8 mei worden geïnstalleerd.

Sylvie van der Vaart wordt gezicht van Otto

Sylvie van der Vaart wordt het gezicht van de Duitse modeketen Otto. De voetbalvrouw staat op de cover van de catalogus die volgende week in Nederland uitkomt. Dat hebben haar management en de keten maandag bekendgemaakt.

Van der Vaart is erg blij dat ze naast het gezinsleven weer actief is als model, al zal ze niet op de catwalk lopen. "Ze hebben mij vooral gevraagd om de komende jaren als gezicht voor het merk naar buiten te treden. Ik ben daarom eigenlijk al weer een half jaar aan het werk in verband met de fotoshoots. Heb daarvoor al weer wat reizen moeten maken", aldus Van der Vaart.

Andere modellen gingen Van der Vaart voor. Claudia Schiffer, Cindy Crawford, Isabella Rossellini en ook Monique van de Ven stonden al eens op de cover van de catalogus van de 'thuiswinkel'. De voormalig TMF-presentatrice en vrouw van Rafael van der Vaart is dan ook erg ingenomen met het verzoek dat ze kreeg om het gezicht te worden van. "Ik vind het een hele eer om te doen en ik hoef er niet mijn gezinsleven voor op te offeren, want daar ben ik niet toe bereid. Ik wilde wel weer wat gaan doen en toen kwam dit op me af."

Aan een tweede kindje denken Rafael en Sylvie nog niet. "We willen op den duur wel een tweede, maar nu nog even niet. Op dit moment geeft me dit maximale voldoening." Damián, de zoon van het echtpaar, is tien maanden oud.

Veroordeling wegens racistische mail aan sollicitant

Icoon BuitenlandsEen Gents (België) beveiligingsbedrijf is maandag veroordeeld wegens een racistische e-mail aan een sollicitant van Turkse afkomst.

Onder een keurige afwijzingsmail zat per ongeluk nog het mailtje van de bedrijfsleider. "Afwimpelen", zo had die geschreven. "Een buitenlander die beveiliging zal verkopen, dat heb ik nog nooit gezien".

De arbeidsrechtbank in Gent veroordeelde het bedrijf tot het adverteren van de veroordeling in vijf dagbladen. Wanneer het bedrijf opnieuw ongeoorloofd onderscheid maakt tussen burgers, krijgt het een boete van 2500 euro.

Inmiddels heeft het bedrijf een werknemer de laan uit gestuurd. Sinds het nieuws over de omstreden e-mail is de interesse voor de diensten die de onderneming aanbiedt gedaald.
Met dank aan Rianne84 voor de submit.

Cruijff vindt deze generatie tactisch beperkt

In zijn column in de Telegraaf neemt Johan Cruijff het enigzins op voor bondscoach Marco van Basten. De schuld zou namelijk niet bij de coach liggen, maar bij de spelers.

Cruijff legt uit: Het is wel duidelijk dat Nederland - Roemenië geen beste pot was. Daarnaast heeft het nog eens duidelijk gemaakt hoe tactisch beperkt deze generatie eigenlijk is". Vervolgens haalde de oud-international een voorbeeld uit zijn tijd bij Barcelona aan: "Rijkaard besloot een keer om in plaats van met vier verdedigers, met drie vededigers te spelen. Puyol wist zich totaal geen raad meer. Hierdoor kun je zijn dat door kleine aanpassingen in een team een speler helemaal de kluts kan kwijtraken".

Het is volgens Cruijff dus begrijpelijk dat Marco van Basten niet of nauwelijks heeft ingegrepen afgelopen zaterdag: "Als je weet dat je spelers hebt die over voldoende kwaliteit beschikken, maar niet in staat zijn anderen beter te laten functioneren heeft aanpassen weinig tot geen nut", legt Cruijff uit.

Ook liet Cruijff zich nog even uit over het feit dat Mark van Bommel niet meer opgeroepen wordt: "Dat Mark een goede voetballer is, is duidelijk. Het is alleen de vraag of hij de kwaliteiten heeft om een rechtsvoor beter te laten spelen, en een rechtsachter meer rust te bieden. OP het WK heeft hij de kans gekregen en die ook niet benut".

Romario heeft nog één treffer nodig

Nog één doelpunt is Romario verwijderd van een historische mijlpaal in zijn carriëre: 1000 doelpunten.

De 41-jarige aanvaller van Vasco da Gama scoorde zondagavond de derde treffer in het duel met aartsrivaal Flamengo. O Baixinho komt nu volgens eigen berekeningen op een totaal van 999 doelpunten. Hierbij heeft hij echter ook de doelpunten meegerekend die hij in zijn jeugd heeft gemaakt.

Grim nieuwe assistent-trainer Sparta

Fred Grim vertrekt aan het eind van dit seizoen bij Ajax. Hij wordt bij Sparta assistent-coach van de nieuwe hoofdtrainer Gert Aandewiel.


Grim, die bij Ajax nog een verbintenis tot de zomer van 2008 had, tekent bij Sparta voor drie seizoenen. Na het beëindigen van zijn loopbaan als doelman ging Grim als keeperstrainer in de jeugdopleiding van Ajax aan de slag. In juli 2004 werd Grim met John van den Brom aangesteld als trainer van Jong Ajax en sinds 16 maart 2005 maakt Grim als keeperstrainer deel uit van de technische staf van het eerste elftal van de Amsterdammers.

Nevland alsnog bij Noorse ploeg

De Noorse bondscoach Age Hareide heeft Erik Nevland alsnog opgeroepen. De aanvaller van FC Groningen kreeg een uitnodiging voor het Noorse nationale elftal als vervanger van de geblesseerde Ole-Martin Årst. Noorwegen neemt het woensdag in de EK-kwalificatie op tegen Turkije.

Aanvankelijk leek Nevland ook deel uit te maken van de Noorse selectie voor het duel met Bosnië-Herzegovina van afgelopen zaterdag. Maar die uitnodiging bleek echter op een misverstand te berusten. Het Noorse bondsbureau had een verkeerde brief verstuurd.

Frans en 'Maris' gaan trouwen

Frans Bauer heeft zijn Mariska in december ten huwelijk gevraagd. Dat zei hij vanochtend tijdens een persconferentie. De volkszanger had de laatste maanden namelijk te maken met een poliep op zijn stembanden waardoor hij niet kon zingen. Het huwelijk vindt in de zomer van 2008 plaats. Een precieze datum is nog niet bekend.

Frans en Mariska hebben al drie kinderen: Christiaan, Jan en Frans junior. Er werd daarom al druk gespeculeerd over wanneer de twee zouden gaan trouwen. "Ik mocht maar een minuut per dag praten en in die minuut vroeg ik haar ten huwelijk. Mariska geloofde me eerst niet. Ik maak nogal vaak grapjes." Bauer kon echter niet vertellen dat zijn aanzoek serieus was, want de minuut van die dag was al voorbij.

Overigens moest Mariska nog wel even liegen over hun trouwerij. Vorige week feliciteerden de dj's Coen en Sander van Radio 3FM haar aan de telefoon met het voorgenomen huwelijk. Toen zei ze echter dat het niet waar was. "Trouwen, ik weet van niets hoor", aldus Mariska. "Als hij mij vraagt zeg ik natuurlijk meteen ja. Maar dat heeft hij dus nog niet gedaan."

Ouders paddo-dode klagen Amsterdam aan

Gaelle CaroffEen Frans echtpaar eist opheldering van de Amsterdamse politie over de dood van hun 17-jarige dochter Gaelle Caroff. Het meisje zou zelfmoord hebben gepleegd na het eten van drugspaddestoelen. Ze sprong vorige week van een brug nabij NEMO in Amsterdam. Volgens de moeder wilde het meisje niet dood.

De ouders zijn verbijsterd dat hun minderjarige dochter paddo's heeft kunnen kopen bij een smartshop in Amsterdam. Ze houden de Nederlandse staat verantwoordelijk. "Het zijn de drugs die haar hebben gedood. (...) Wij houden de Nederlandse staat verantwoordelijk voor de vrije verkoop van deze drugs."

Smartshops mogen volgens de wet geen drugs verkopen aan minderjarigen als Gaelle. Een rondgang door De Pers langs de uitbaters van smartshops leert echter dat niemand naar de leeftijd van de koper vraagt. De eigenaar van de shop waar het meisje in Amsterdam haar hallucinerende drugs kocht, erkent dit ook.

De bewuste smartshop waar het meisje de paddo's kocht, verspreidt bij de verkoop wel folders in het Engels en Spaans, maar niet in het Frans. Volgens deskundigen versterken hallucinerende paddestoelen depressieve gevoelens. Volgens vrienden van het meisje had ze wat problemen. Haar moeder zegt echter dat haar dochter, een briljante leerling op school, helemaal niet depressief was.

EU noemt slavenhandel barbaars

EuropaDe Europese Unie heeft vandaag, tijdens de herdenking van de tweehonderdste verjaardag van de afschaffing van de transatlantische slavenhandel, verklaard dat de slavenhandel een ''barbaarse'' daad was. ''Massaal leed was toegebracht aan het Afrikaanse continent door die handel'', aldus de EU-verklaring

Tijdens de slavenhandel werden miljoenen mannen, vrouwen en kinderen weggevoerd, terwijl nog eens miljoenen mensen stierven bij de jacht op slaven in Afrika. Vanuit Europa werd de slavenhandel vooral aangevoerd door het huidige Groot-Brittannië. Nederland deed ook mee aan de handel via de de West Indische Compagnie (WIC). De WIC gebruikte hiervoor een fort in Ghana en Curaçao.

Omdat de Britten de grootste handelaren waren, bood de Britse premier Tony Blair vandaag zijn excuses aan voor die rol in de slavernij. Hij stuurde ter ere de 200-jarige afschaffing een videoboodschap met zijn spijtbetuiging naar het Afrikaanse Ghana, de belangrijkste doorvoerhaven van slaven uit het Britse verleden.

In februari betuigde de Amerikaanse staat Virginia - als eerste staat in de Verenigde Staten - spijt voor haar slavernijverleden

Celstraf voor seks met chatmeisjes

JustitieDe 27-jarige militair Jan J. uit Helmond is vandaag veroordeeld tot achttien maanden celstraf, waarvan zes maanden voorwaardelijk. De man krijgt de straf wegens het hebben van seks met twee 14-jarige meisjes uit Duitsland die hij via internet had leren kennen. Tegen hem was twee jaar waarvan een half jaar voorwaardelijk geëist.

De Helmonder zei twee weken terug tijdens de rechtszaak dat hij seks met de twee had in onder meer hotels en een bioscoop. Hij ontkende dat hij wist dat seks met minderjarigen strafbaar was als de meisjes het zelf wilden. Het ene meisje kende hij van internetradio, waar ze voor hetzelfde station als hijzelf werkte; de andere kende hij van een chatsite waarvoor een ontmoetingsdag werd georganiseerd in Duitsland.

Jan J., die indertijd werd aangehouden nadat kinderen uit de speeltuin voor zijn woonkamerraam hem zichzelf hadden zien bevredigen, werd vrijgesproken van vervaardiging en bezit van kinderporno. Daarvoor heeft de militaire kamer van de rechtbank niet genoeg bewijs gevonden.

Robben, Sneijder missen training Oranje

Bondscoach Marco van Basten heeft vandaag, bij de eerste training van Oranje voor het EK-kwalificatieduel aankomende woensdag tegen Slovenië, Arjen Robben en Wesley Sneijder niet laten meetrainen.

Robben verscheen niet wegens een knieblessure terwijl Sneijder heeft te kampen met een kneuzing in zijn onderbeen. Ook Joris Mathijsen en Rafael van der Vaart kwamen niet ongeschonden uit het duel tegen Roemenië (0-0). Beide spelers oefenden vandaag apart van de groep. Van der Vaart ondervond hinder van zijn kuit, Mathijsen klaagde over zijn bovenbeen.

GL wil opheldering wapens extreem-rechts

De Tweede Kamer-fractie van GroenLinks eist opheldering over de wapenvondst die onlangs gedaan werd bij een extreem-rechtse inwoner van Spijkenisse. Eerder deze maand werden daar bij de 25-jarige Arris de B., die lid zou zijn van de extreem-rechtse skinheadbeweging 'Combat 18' en de neonazistische Nederlandse Volksunie (NVU), onder meer explosieven, een automatisch vuurwapen, een jachtgeweer, een handvuurwapen en hoeveelheden munitie aangetroffen. Naast De B. werd ook diens 18-jarige vriendin gearresteerd.

GroenLinks wil dat de de ministers Hirsch Ballin (Justitie) en Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken) opheldering geven over de wapenvondst. De partij van fractieleider Femke Halsema wil weten of ''mogelijk gewelddadige acties op handen'' waren. De politie heeft overigens al laten weten daar geen aanwijzingen voor te hebben.

GroenLinks-Kamerlid Naïma Azough van GroenLinks wil ook weten wat voor maatregelen de ministers voor ogen hebben om ''dit soort vormen van criminaliteit'' te voorkomen en te bestrijden. Azough zegt de indruk te hebben dat er sprake is van ''een blinde vlek in de opsporing en vervolging'' van rechts-extremisten die strafbare feiten plegen.Beeld uit het NOS-Journaal

Arris de B.
(foto 2005 KAFKA)

Tamil Tijgers slaan nu toe vanuit de lucht

De Srilankaanse rebellengroep Tamil Tijgers (LTTE) heeft zondagavond vanuit de lucht een basis van de luchtmacht bestookt. De aanval op de basis Katunayake zou zijn uitgevoerd met twee ultralight-vliegtuigen die bommen lieten neerdalen.

Volgens de website Tamilnet, een spreekbuis van de LTTE, en andere media op het eiland zijn er hangars getroffen waar militaire toestellen staan. Er zouden zeker twee doden en zeventien gewonden zijn gevallen.

Een woordvoerder van de LTTE liet na de aanval weten dat die is uitgevoerd om Tamil-burgers te beschermen tegen ''de genocidale luchtbombardementen van de Srilankaanse strijdkrachten''. Hij kondigde aan dat nieuwe, soortgelijke aanvallen zullen volgen.

De internationale luchthaven van de Srilankaanse hoofdstad Colombo is zondagavond gesloten wegens de aanval. Rond de luchthaven werden zeker vier explosies gehoord en schotenwisselingen.

De LTTE strijdt sinds de jaren tachtig voor een eigen Tamil-staat in het oosten en noorden van het toeristische eiland. De strijd is al maanden hevig opgelaaid in vooral het oosten, waar tienduizenden mensen op de vlucht zijn geslagen. De strijd heeft al aan zeker 70.000 mensen het leven gekost.

Overheid gaat schadeclaims voorschieten

Icoon JustitieSlachtoffers van zeden- of geweldsmisdrijven kunnen geleden schade in de toekomst verhalen bij de overheid. Die zal het schadebedrag voorschieten en probeert de claim vervolgens zelf te incasseren bij de dader.

Minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie kondigt een wetswijziging met die strekking maandag aan in een brief aan de Tweede Kamer, die al lange tijd vraagt om zo'n regeling.

Een woordvoerder van de minister heeft een bericht hierover maandag in De Telegraaf bevestigd. Het voorstel is waarschijnlijk eind dit jaar gereed en geldt uitsluitend voor slachtoffers van gewelds- of zedendelicten.

De nieuwe regeling moet een einde maken aan de huidige gang van zaken, waarbij slachtoffers vaak lang moeten wachten op een schadevergoeding van de dader. De bedoeling is dat de claim van slachtoffers snel wordt toegewezen door de overheid. Naast de schaderegeling wil Hirsch Ballin ook anonieme aangiftes mogelijk maken bij geweldsmisdrijven.

Al zou de opwarming van de aarde een leugen zijn

Pberends stuurde de volgende column in:

Het milieu is belangrijk, maar het is een groot mysterie waarom politici, organisaties en media dit als belangrijkste reden noemen om het energieverbruik te beperken en over te stappen op niet-fossiele brandstoffen. Alsof dood, verderf, vrijheid, veiligheid, armoede, welvaart en volksgezondheid niet belangrijk zijn. Wat hebben onze politici, organisaties en media in hemelsnaam te verbergen?

Mysterieuze stofwolk zorgt voor raadsel

Icoon X-factorEen mysterieuze stofwolk heeft afgelopen weekend boven Nederland, Frankrijk en België gehangen. Volgens de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) is in heel wat meetstations in de nacht van zaterdag op zondag een fijnstofalarm genoteerd.

In veel Vlaamse meetstations werd ruim 100 microgram per kubieke meter geregistreerd, in Mechelen zelfs 137 microgram. Na enkele uren zakte de hoeveelheid fijnstof weer naar normale waarden.

Waar de wolk vandaan is gekomen, is een raadsel. Aanvankelijk werd gedacht aan de restanten van een woestijnstorm. Maar dat is onwaarschijnlijk omdat de wind uit het oosten kwam. Ook de steppes in Siberië kunnen niet de oorsprong zijn, want daarvoor waren de stofkorrels te groot.

Volgens een woordvoerder van de VMM is "iets" tussen één en vijf uur 's ochtends over Frankrijk, België en Nederland getrokken. De VMM zal nu onder andere met het Nederlandse RIVM contact opnemen om de oorsprong van het fijnstof te achterhalen.

Met dank aan UncleScorp voor de submit.

WK Melbourne: Dekker net naast podium

De Australische Lisbeth Lenton is de nieuwe wereldkampioene op de 100 meter vlinderslag. In een spannende finale bleef ze haar landgenote Jessicah Schipper voor. Het brons was voor de Amerikaanse Natalie Coughlin. Inge Dekker belandde net naast het podium en eindigde als vierde.

De titel op de 100 meter schoolslag bij de mannen ging naar de Amerikaan Brendan Hansen met een tijd van 59,80. Daarmee prolongeerde hij zijn titel. De Japanner Kitajima pakte het zilver en Brenton Rickard was goed voor brons.

Database VS terreurverdachten bevat 435.000 namen

Icoon TerrorismeDe Amerikaanse database met daarop de namen van potentiële terreurverdachten bevat momenteel circa 435.000 personen. Het gaat om Amerikanen en buitenlanders.

De overheidslijst groeit volgens The Washington Post zo snel dat het beheer van de enorme lijst nauwelijks meer uitvoerbaar is. De lijst, Terrorist Identities Datamart Environment (TIDE), bestond in 2003 uit een krappe 100.000 namen. De database wordt gebruikt om steeds ''actuele'' lijsten te maken van gezochte personen voor onder meer beveiligers op lucht- en zeehavens, voor de kustwacht of de douanediensten.

De TIDE-lijst is verre van foutloos en nu de omvang alleen maar toeneemt, zullen ook de problemen toenemen, zo is de vrees. Wie eenmaal op de lijst is gekomen, komt er ook eigenlijk nooit meer van af. Informatie over verdachte personen blijkt in de praktijk zeer geregeld niet te kloppen.

Excuses Japanse premier voor troostmeisjes

De Japanse premier Shinzo Abe heeft officieel zijn excuses aangeboden wegens het inzetten van troostmeisjes tijdens de Tweede Wereldoorlog door het Japanse keizerlijke leger. De politicus sprak de woorden maandag uit tegenover een parlementaire commissie.

''Ik bied hier en nu mijn excuses aan als premier'', aldus Abe. Hij verklaarde achter de zogenoemde Kono-verklaring te staan. In die verklaring uit 1993 erkende Japan ook al dat de autoriteiten de hand hadden gehad in het opzetten van legerbordelen waar vrouwen gedwongen te werk werden gesteld.

Eerder nog betwistte Abe dat er sprake zou zijn geweest van dwang bij de inzet van troostmeisjes. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden ongeveer 200.000 vrouwen uit de gebieden die Japan had veroverd als seksslavin in bordelen gezet en vaak jarenlang door militairen verkracht. Onder hen waren ook Nederlandse vrouwen die uit het toenmalige Nederlands-Indië waren weggevoerd.


Man roostert vriendin op de barbecue

Icoon ShockingDe 27-jarige Timothy Wayne Shepherd was zo kwaad op zijn ex-vriendin, dat hij haar op de barbecue heeft gelegd. Op het balkon van zijn appartement in het Amerikaanse Houston grilde hij het lichaam van het meisje. De lugubere grilpartij kwam aan het licht toen buren argwaan kregen omdat ze twee dagen lang de aroma van een brandend lijk konden ruiken.

Van het lichaam van de 19-jarige Tynesha Stewart bleef volgens de politie niets over. Shepherd verscheurde het lichaam van de eerstejaarsstudente eerst voordat hij het op de barbecue legde. Inmiddels heeft hij bekend de moord gepleegd te hebben. Hij was kwaad dat ze een nieuwe relatie had.

"Ik weet gewoon niet wat ik ervan moet denken", zegt een overbuurman van Shepherd in het Red Oak Place appertement. "Ik dacht dat het een normaal persoon was. Ik denk dat je gewoon nooit weet wat je buren aan het doen zijn. De geur die van het balkon af kwam was vreselijk."

Om een lichaam compleet te verbranden zijn normaliter extreem hoge temperaturen nodig. Hoe het de man dus toch lukte om het meisje totaal te laten verdwijnen op een barbecue, is vooralsnog een raadsel. In de buurt zijn nog geen resten van het meisje gevonden.

Met dank aan Asmodean voor de submit.

Adebayor uit selectie Togo gezet

Emmanuel Adebayor, Kader Cougbadja en Nibombe Dare zijn door de Togolese voetbalbond uit de selectie van Togo gezet. Dit is gebeurd om disciplinaire redenen.

Na de kwalificatiewedstrijd voor de Afrika Cup tegen Sierra Leone liet het trio zich in de media uit over premies die zij nog zouden moeten krijgen van de bond van het afgelopen WK in Duitsland. "Deze spelers hebben onfatsoenlijke opmerkingen gemaakt met betrekking tot het FTF-management", aldus FTF-manager Zep Kuete.

Gisteren maakte Emmanuel Adebayor bekend dat hij met de dood werd bedreigd als hij zou weigeren om voor Togo te spelen. Hierdoor twijfelde hij of hij zijn interlandcarrière voort zou zetten.

'Knut merkt belangstelling helemaal niet'

Knut is hot in Duitsland, maar daar merkt hij zelf waarschijnlijk weinig van. Het kleine ijsbeertje dat in december werd geboren en verstoten is door zijn moeder, kwam volop in de belangstelling toen bleek dat dierenbeschermers het beest wilden afmaken. Dit omdat Knut door een mens wordt opgevoed. Volgens een deskundige zijn ijsberen bijziend en ziet Knut de vele mensen die naar hem komen kijken dus helemaal niet.

Knut was vrijdag voor het eerst in het echt te zien, nadat eerder video-opnames waren uitgezonden. Bijna 30.000 mensen kwamen afgelopen weekeind in de Berliner Zoo naar Knut kijken. De rijen wachtenden waren soms honderden meters lang.

De dierentuin wil graag profiteren van de grote belangstelling. "We hebben de naam 'Knut' als merk laten registreren en brengen nu allemaal leuke Knut-producten op de markt", zegt een woordvoerster van de Zoo. Volgens een deskundige kan dat zo twee miljoen euro opleveren.


Knut en zijn verzorger

Harde kritiek op Oranje en Van Basten

De kritieken in de kranten vandaag op het Nederlands elftal en bondscoach Marco van Basten liegen er niet om. De meeste commentaren vinden dat Oranje en Van Basten afgelopen zaterdag in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Roemenië (0-0) een dieptepunt bereikt hebben.

"Van Basten slaat heilloze weg in", aldus Trouw. "De bondscoach verstrikte zichzelf en zijn spelers in zijn dogmatische beginselen." Het oordeel van de Volkskrant is ook hard: "Nederlands elftal is een parodie op topvoetbal", aldus het ochtendblad dat over Van Basten zegt: " Bouwmeester schiet opnieuw tekort. Verloren avond bewijst dat de problemen van Oranje structureel zijn."

Kinderen spelen minder buiten

Icoon BinnenlandsKinderen spelen steeds minder buiten. Dat blijkt uit onderzoek van de OMO Buitenspeelbond onder 1362 kinderen en 572 ouders. OMO is een vereniging die zich inzet voor het middelbare onderwijs. Twee jaar geleden speelden kinderen gemiddeld nog drie uur en een kwartier buiten, nu is dat ruim een half uur minder.

Een van de oorzaken is dat ouders het vaak moeilijk vinden om kinderen buiten te laten spelen vanwege de veiligheid. Dat terwijl ze het liefst vaker met hun kinderen naar buiten zouden willen gaan.

Van de kinderen geeft 77,7 procent aan dat zij buiten spelen met vriendjes leuker vinden dan alleen. Door dit samen spelen maakt 38,6 procent van de kinderen nieuwe vriendjes.

Dertig procent van de kinderen zou vaker met hun ouders buiten willen spelen.

[Upd]Ontslag Maaskant aanstaande

De dagen van trainer Robert Maaskant bij RBC lijken geteld. Vanmorgen vindt er spoedberaad plaats bij de club uit Roosendaal. De uitkomst daarvan staat al min of meer vast.

Naar verwachting neemt technisch directeur Rob Meppelink de taken van Maaskant over voor de rest van het seizoen. Sowieso zou Maaskant aan het eind van dit seizoen vertrekken bij de club uit de Jupiler League vanwege een verschil van mening over het te voeren technisch beleid. RBC verspeelde de afgelopen weken de kansen op het kampioenschap door een dramatische serie wedstrijden neer te zetten.

Mascha Simons, woordvoerder van de club uit Roosendaal, wilde gisteravond het aanstaande ontslag van Maaskant ontkennen noch bevestigen. "Hier zeg ik helemaal niets over”.

Update

RBC heeft Robert Maaskant maandagochtend op non-actief gesteld. De clubleiding zegde na een reeks matige resultaten het vertrouwen in de oefenmeester op. Manager voetbalzaken Rob Meppelink neemt zijn taken over en zal later vandaag een tweejarig contract tekenen.

[A1GP] Lange pitstop hindert Ho-Pin Tung

Tijdens de A1GP-race in Mexico behaalde Team China zowel in de Sprintrace als in de Hoofdrace een punt. In de sprintrace finishde Ho-Pin Tung als zesde, later op de dag eindigde hij in de hoofdrace als tiende.

In de Sprintrace klom Ho-Pin Tung van de twaalfde startpositie naar een zesde plek en in de Hoofdrace, waarin hij drie rijders inhaalde, lag de talentvolle Chinees lange tijd vierde. Een probleem met de pneumatische wielsleutel bij het verwisselen van zijn linkerachterwiel bij de verplichte pitstop wierp hem ver terug. Hij kwam terug in de race op de elfde plaats en finishte uiteindelijk als tiende.

"Dit was onder de omstandigheden het maximaal haalbare. Ik heb hard gepushed, maar meer zat er niet in", aldus Ho-Pin Tung. "Zo’n technisch probleem hoort nu eenmaal bij de autosport, maar ik baal wel. Ik had zeker vierde kunnen worden."

DVD: Kept and Dreamless

"Ik wilde dokter worden, maar kwam niet verder dan patiënt. Ik besloot nietsnut te worden."


In twee zinnen omschrijft de drugsverslaafde moeder Florencia (co-regisseuse Vera Fogwill) haast alle personages in het Argentijnse drama Kept and Dreamless (Las Mantenidas Sin Suenos), in 2005 genomineerd voor de Tiger Award op het International Film Festival Rotterdam. De moeder-kind relatie staat in dit debuut van multitalent Martin Desalvo centraal. Eugenia, de vroegrijpe dochter van Florencia, zorgt meer voor haar moeder dan andersom. Haar oma kan het niet meer aanzien hoe haar slimme dochter haar lichaam verkoopt en verziekt en Eugenia verwaarloost. De buurvrouw spaart al jaren om haar kinderen in Europa te bezoeken, en Eugenia's andere oma wordt uit haar huis gezet.


DVD: Adrift

Een prachtig jacht, een brandende zon en in de wijde omtrek niets anders dan mijlen aan zout helder zeewater, het klinkt als een schitterende vakantie. Voor een groep Amerikaanse dertigers is het de setting voor een lekker weekendje weg. Om de verjaardag van een van hen te vieren besluiten ze met een boot in de Golf van Mexico te gaan varen. Trossen los, zonnebrand op, baby slapend benedendeks en op volle toeren richting de horizon.

WK Melbourne: v.d.Hoogenband snelste in series

Bij het WK zwemmen in Melbourne heeft Pieter van den Hoogenband de halve finales bereikt op de 200 meter vrije slag. De Brabander zette in de series met 1.47,36 de snelste tijd neer.

Olaf Wildeboer redde het niet. Hij werd in 1.50,72 slechts 34e. Verrassend was de uitschakeling van Klete Keller. De Amerikaan, die zondag ook al de finale op de 400 m vrij miste, eindigde als achttiende.

Hinkelien Schreuder wist zich niet te plaatsen voor de halve finales van de 100 meter rugslag. Met een tijd van 1.05,09 kwam de Nederlandse slechts tot de 43e plaats.

Beveren ontslaat Meeuws

Beveren heeft zondag trainer Walter Meeuws ontslagen. De voormalig Belgisch international was ook technisch directeur bij de club die één-na-laatste staat in de Jupiler League.

Edy de Bolle neemt voorlopig zijn taken waar. Meeuws, in 1984/1985 voor Ajax uitkwam, was in zijn vaderland eerder coach van onder meer Antwerp en Lierse SK. Van 1989 tot en met 1990 was hij bondscoach van de Rode Duivels.

De Haan haalt Velthuizen bij Jong Oranje

Bondscoach Foppe de Haan van Jong Oranje heeft doelman Piet Velthuizen van Vitesse opgeroepen om de zieke Kenneth Vermeer te vervangen.


De 20-jarige keeper maakt zijn debuut in de selectie van De Haan, die dinsdag in Venlo een oefenwedstrijd speelt tegen Ierland. Vermeer zat afgelopen vrijdag op de reservebank tijdens het oefenduel tegen Jong Tsjechië (1-1). Boy Waterman van AZ stond toen in het doel.

Vrouw smokkelt drie krokodillen onder kleding

Icoon OpmerkelijkEen Palestijnse vrouw die drie levende krokodillen de Gazastrook probeerde binnen te smokkelen, is zondag in Rafah aangehouden bij de Egyptische grens. Zij werd gearresteerd door Europese bewakers van de oversteekplaats. De Palestijnse wilde de dieren verkopen aan de dierentuin van Gaza.

De dieren van veertig tot vijftig centimeter lang zaten onder de kleren van de vrouw. Zij waren ter hoogte van haar borst met tape vastgemaakt. Haar indrukwekkende omvang viel de bewakers op, waarna zij haar fouilleerden. Het smokkelen van krokodillen is illegaal en het is een bedreigde soort.

Met dank aan eu-Robert voor de submit.

Maandagmorgenspel

Ben jij een competitieve eikel m/v die alleen maar een spelletje speelt omdat je winnen wilt? Of speel je een spelletje puur voor de lol en als onschuldig tijdverdrijf? In beide gevallen heb jij vanochtend weer twee kansen om je of te bewijzen of om je even lekker te vermaken.

De ochtendspelletjes van vandaag zijn:
Thin Squares (behendigheidsspel) en Flash Tron (Snake-achtig spel)
Hoe goed ben jij? Ik heb 921.495 punten gehaald met Thin Squares!

Weet jij ook nog een leuk spel? Tip ons dan!

[A1GP] Uitslag hoofdrace

Engeland heeft de hoofdrace in Mexico gewonnen. De V.S. werd tweede, Nederland stelde teleur met een zeventiende plaats.

Polesitter Maleisië leek op de grid even een probleem te hebben en maakte ook nog eens een slechte start. Groot-Brittannië pakte de leiding, Nederland reed in de eerste ronde naar de zesde plaats. Frankrijk maakte de eerste doorkomst in de pits, met een kapotgereden voorvleugel. Nederland leek echter wat topsnelheid te missen en moest de zesde positie opgeven aan Maleisië. Ook Portugal kon makkelijk passeren. Braziliaan Bruno Junqueira maakte zijn gebruikelijke spin aan het einde van het rechte stuk, en werd bijna geschept door Duitsland.

De serie verplichte pitstops werd geopend door de Britse leider Oliver Jarvis. In de elfde ronde maakte ook Jeroen Bleekemolen zijn pitstop, maar door problemen tijdens de stop viel Nederland terug tot de laatste plaats. De pitstop van de andere Nederlander, Ho-Pin Tung, ging ook niet lekker. Een probleem met het linkerachterwiel kostte het Chinese team tien seconden. Mexico moest zelfs opgeven in de pits.

Bleekemolen had een grote achterstand, maar was wel een van de snellere auto's op de baan. Pakistan was makkelijk ingehaald, en Bleekemolen deed goed zijn best het gat naar de Ier Richard Lyons dichtrijden. Dichterbij dan zeven seconden kwam de Nederlander echter niet. Duitsland had zich ondertussen mooi naar voren gewerkt, maar werd op de negende plaats op de hielen gezeten door China.

Ook leider Jarvis moest flink doortrappen, want de Amerikaan Summerton kwam dicht in de buurt van de Brit. In de laatste ronden leek het nog spannend te worden, maar Engeland won de race. Frankrijk maakte nog een derde pitstop, in een poging het punt voor de snelste ronde te pakken, maar kwam tekort.


Frankrijk verlaat de baan in de eerste ronde


Junqueira spint en neemt bijna Vietoris mee

(volledige uitslag volgt)

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #955
special
Random Pics van de Dag #954
special
Random Pics van de Dag #953
special
Weekend gifdump #121
special
VrijMiBabes #160 (not very sfw!)
special
Foto's om je op te vrolijken - Fun Saturday #160
©FOK.nl e.a.