Celstraf voor seks met chatmeisjes

JustitieDe 27-jarige militair Jan J. uit Helmond is vandaag veroordeeld tot achttien maanden celstraf, waarvan zes maanden voorwaardelijk. De man krijgt de straf wegens het hebben van seks met twee 14-jarige meisjes uit Duitsland die hij via internet had leren kennen. Tegen hem was twee jaar waarvan een half jaar voorwaardelijk geŰist.

De Helmonder zei twee weken terug tijdens de rechtszaak dat hij seks met de twee had in onder meer hotels en een bioscoop. Hij ontkende dat hij wist dat seks met minderjarigen strafbaar was als de meisjes het zelf wilden. Het ene meisje kende hij van internetradio, waar ze voor hetzelfde station als hijzelf werkte; de andere kende hij van een chatsite waarvoor een ontmoetingsdag werd georganiseerd in Duitsland.

Jan J., die indertijd werd aangehouden nadat kinderen uit de speeltuin voor zijn woonkamerraam hem zichzelf hadden zien bevredigen, werd vrijgesproken van vervaardiging en bezit van kinderporno. Daarvoor heeft de militaire kamer van de rechtbank niet genoeg bewijs gevonden.