Resident Evil 4

Resident Evil 4 is voor veel mensen de beste game voor de GameCube, en de game wordt gezien als een van de beste games van de vorige generatie. Na een succesvolle port naar de PS2 eind 2005 is het nu de beurt aan de PC om deze legendarische game te ontvangen. Alleen, is de game nog net zo goed als twee jaar geleden?

In de game speel je Leon Kennedy, een knappe jongen die al menig zombie heeft vermoord in Resident Evil 2. Hij is nu een geheim agent en is in Zuid-Europa op zoek naar de dochter van de president. Dit domme wicht is namelijk ontvoerd door een mysterieuze sekte, en Leon moet dus haar hachje gaan redden. Al snel blijkt dat er iets niet helemaal pluis is in het schone Zuid-Europa...


Het verhaal wordt voornamelijk verteld via cutscenes, die er twee jaar geleden vast prachtig uitzagen op de televisie. Op de PC is dit niet het geval. Het ene moment speel je het spel, haarscherp op hoge resolutie; het andere moment word je gedwongen om naar een cutscene te kijken die er gewoon lelijk uit ziet. Lage resolutie video met ook nog eens een flinke compressie erbij.

Zeker bij sommige action-sequences, waar je snel even op een aantal knoppen moet drukken valt dit op. De scene wordt ingeleid door een lelijke cutscene, dan wordt het opeens weer haarscherp en moet je op een paar knoppen drukken, waarna je beloning uit nog meer onscherpe cutscenes bestaat.

Het verhaal is voor de rest wel aardig, het houdt het tempo goed in het spel en weet wel een duister sfeertje neer te zetten.