Platini komt beloften niet na

Maurice (Maurisico)
Michel Platini lijkt zijn verkiezingsbeloften nu al niet na te komen. Twee maanden na zijn aanstelling als topman van de UEFA lijkt de Fransman al te zwichten voor de druk van de grote buitenlandse clubs.

Het Duitse voetbalblad Kicker beweert dat hij zijn plan om slechts drie teams per land toe te laten in de Champions League al heeft laten varen.

Minder goed nieuws dus voor de ’kleine’ voetballanden. Zij steunden Platini ondermeer vanwege zijn hervormingsbeloften in zijn verkiezingscampagne.

Tijdens die campagne beloofde Platini dat grote landen als Spanje, Italië en Engeland, -die nu met vier teams vertegenwoordigd zijn in de Champions League- het onder zijn bewind zouden moeten stellen met drie deelnemers. "Iedereen moet een gelijke kans krijgen om deel te nemen", zei Platini toen. Juist deze toezegging leverde hem heel wat sympathie en steun op van de kleine voetballanden. Zij stemden dan ook massaal op de Fransman die de verkiezingen won van de Zweed Lennart Johanson.

Volgens Kicker circuleert er nu een document van de UEFA waarin staat dat er nauwelijks iets zal veranderen aan de opzet van de Chamions League.

Kleine voetballanden moeten hoe dan ook geduldig zijn. De beslissing wordt pas in september genomen. Pas in het seizoen 2009-2010 zullen de wijzigingen worden doorgevoerd in de Champions League.