Tsjechisch voetbalfeestje bestraft

Maurice (Maurisico)
De spelers van Tsjechië hebben een boete van ruim 35.000 euro gekregen. Ze ontvingen deze boete vanwege ‘onbehoorlijk feestgedrag'. Ze vierden een verjaardag in het hotel. Tsjechië verloor zaterdag de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Duitsland met 2-1.


Na afloop vierden de voetballers in hun hotel tot diep in de nacht de verjaardag van Tomas Ujfalusi. "De feestelijkheden verliepen op een onbehoorlijke manier, niet zoals spelers van het nationale elftal zich behoren te gedragen", liet de Tsjechische voetbalbond maandag weten.

Bondscoach Karel Brueckner sprak van de zwaarste overtreding van de gedragsregels onder zijn bewind. Hij overwoog zelfs even om ontslag te nemen. Volgens een plaatselijke tabloid zouden behalve de jarige Ujfalusi ook Tomas Rosicky, Jan Polak, Martin Jiranek en Marek Cech tot vroeg in de ochtend aan het feesten zijn geweest. De boete wordt verdeeld over het hele team.

Bovenstaand verhaal zal Louis van Gaal de kriebels zorgen. Van Gaal trad ooit af als bondscoach vanwege eenzelfde soort incident. Nederlandse spelers vierden in 2002 na de oefenwedstrijd tegen Denemarken feest in hun hotel. Ze hadden daarvoor stripteasedanseres Kira Eggers uitgenodigd.