[A1GP] Uitslag hoofdrace

Wouter (ziggyziggyziggy)
Engeland heeft de hoofdrace in Mexico gewonnen. De V.S. werd tweede, Nederland stelde teleur met een zeventiende plaats.

Polesitter Maleisië leek op de grid even een probleem te hebben en maakte ook nog eens een slechte start. Groot-Brittannië pakte de leiding, Nederland reed in de eerste ronde naar de zesde plaats. Frankrijk maakte de eerste doorkomst in de pits, met een kapotgereden voorvleugel. Nederland leek echter wat topsnelheid te missen en moest de zesde positie opgeven aan Maleisië. Ook Portugal kon makkelijk passeren. Braziliaan Bruno Junqueira maakte zijn gebruikelijke spin aan het einde van het rechte stuk, en werd bijna geschept door Duitsland.

De serie verplichte pitstops werd geopend door de Britse leider Oliver Jarvis. In de elfde ronde maakte ook Jeroen Bleekemolen zijn pitstop, maar door problemen tijdens de stop viel Nederland terug tot de laatste plaats. De pitstop van de andere Nederlander, Ho-Pin Tung, ging ook niet lekker. Een probleem met het linkerachterwiel kostte het Chinese team tien seconden. Mexico moest zelfs opgeven in de pits.

Bleekemolen had een grote achterstand, maar was wel een van de snellere auto's op de baan. Pakistan was makkelijk ingehaald, en Bleekemolen deed goed zijn best het gat naar de Ier Richard Lyons dichtrijden. Dichterbij dan zeven seconden kwam de Nederlander echter niet. Duitsland had zich ondertussen mooi naar voren gewerkt, maar werd op de negende plaats op de hielen gezeten door China.

Ook leider Jarvis moest flink doortrappen, want de Amerikaan Summerton kwam dicht in de buurt van de Brit. In de laatste ronden leek het nog spannend te worden, maar Engeland won de race. Frankrijk maakte nog een derde pitstop, in een poging het punt voor de snelste ronde te pakken, maar kwam tekort.


Frankrijk verlaat de baan in de eerste ronde


Junqueira spint en neemt bijna Vietoris mee

(volledige uitslag volgt)