Muis steelt kunstgebit

Icoon OpmerkelijkZijn de muizen op het oorlogspad? Nadat eerder vandaag een muis het gemunt had op de bankbiljetten uit een Estlandse geldautomaat, bleek dat aan de andere kant van de aardbol een muis er vandoor ging met het kunstgebit van een 68-jarige man uit de Amerikaanse staat Maine.

De muis was al 3 keer eerder gevangen door Bill en Shirley Exner, het echtpaar dat eigenaar is van het huis waar ook de muis zich had gevestigd. Iedere keer wist de muis echter te ontsnappen. Op een recente ochtend werd het echtpaar wakker om te ontdekken dat het kunstgebit van Bill van het nachtkastje was verdwenen. Hierop begonnen de Exners het huis overhoop te halen op zoek naar de kunstmatige tanden. Ze schoven het meubilair in de slaapkamer aan de kant, en ontdekten een open geknabbeld gat in de plint.

Hierop werd een familielid ingeschakeld die met een breekijzer aan de gang ging en de hele plint verwijderde. En zoals men al vermoedde trof men hier de valse ondertanden van Bill Exner aan. Het kunstgebit is intussen gekookt in peroxide om het te desinfecteren. De muis zelf is nog steeds niet gevangen, alhoewel deze wel met regelmaat gezien wordt.



Misschien toch tijd voor een kat?