FOK!user haalt 10.000 handtekeningen tegen RTL7 binnen

Icoon Formule 1Amper een week nadat user Astroquicky een petitie online heeft gezet, zijn er al 10.000 handtekeningen binnengehaald. De petitie zal nu worden aangeboden aan RTL7.

Tijdens de Grand Prix Formule 1 van AustraliŰ vorige week zondag, werden de fans getrakteerd op een stortvloed aan reclames. Tijdens de uitzending zat RTL7 op en zelfs marginaal boven het Europese maximum van 12 minuten advertenties per uur. Vooral aan het einde van de race was het bar en boos. De race die iets minder dan anderhalf uur duurde werd in totaal 8 keer onderbroken, onder andere door reclameblokken met nog slechts 13, 8 en 4 rondes te gaan. Tussen het eind van het ene blok en het begin van het volgende zat enkele malen minder dan 6 minuten.

FOK! user Astroquicky was dusdanig ontzet over deze wanprestatie, dat hij een petitie begon. In de petitie spreekt hij zijn waardering uit voor de pogingen van RTL7 om een goede uitzending te maken en de fans van dienst te zijn met een split-screen optie. Daarin zou de race te volgen moeten zijn tijdens de reclames. De praktische uitwerking was echter verre van ideaal, en de hoge frequentie van reclames verprutste iedere spanning die er in de eindfase nog in de wedstrijd zat.

Astroquicky was niet alleen in zijn verontwaardiging. Vele media besteedden aandacht aan de petitie, waaronder het AD, de Sp!ts, en Radio 1, en FOK! natuurlijk. Na amper een week zette Barry de 10.000e handtekening. De petitie zal nu worden aangeboden aan RTL7. Overigens kunnen er wel nog steeds handtekeningen gezet worden.


De petitie is hier te vinden;
En dit is het forumtopic waarin alles in verband met de petitie gevolgd wordt.

-
Zie voor meer Formule 1 nieuws de FOK!sport/F1manager.