FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 20 maart 2007

Punten eerste ronde

De eerste Grand Prix van 2007 is achter de rug en daarmee is het tijd voor de eerste punten van het nieuwe managerseizoen. Helaas een dag te laat, maar we hadden wat technische problemen met wat nieuwe code.

Een paar kleine opmerkingen bij de nieuwe puntenverdeling: bij Felipe Massa is na de kwalificatie niet alleen de motor gewisseld, maar ook een nieuwe versnellingsbak geplaatst. Daarom krijgt Ferrari vijftien minpunten. Adrian Sutil heeft twee drivethroughpenalty's gehad tijdens de race, maar slechts tien minpunten, omdat er volgens onze puntentelling maximaal ťťn drivethrough wordt bestraft.

Acht deelnemers nemen na deze eerste ronde de leiding. chrisvp, DiederikDaamen, Duckie30, e10, MaGNeT, marnixvanexsel, nikminator en P.U.N.T hebben de ideale combinatie gekozen die 272 punten opleverde.

Bij de subleagues gaat Cloudbusters met 225 punten aan de leiding. Een gedeelde tweede plaats, met 221 punten, is er voor Racing Team X-fi, Team Holland en emmen. Overigens doen op dit moment de subleagueklassementen (bereikbaar via de menuoptie "Statistieken") niet goed. Hier werken we nog aan.

De volgende race is de Grand Prix van MaleisiŽ. Voor deze race kun je wisselen tot zaterdag 7 april 00.01u.

Presentator geeft kinderen de vinger

In het kinderprogramma 'Something special', te zien op de Britse zender BBC, groet de presentator Justin Fletcher de kinderen op een wel heel ongebruikelijke manier.

Fletcher, ook wel 'Mister Tumble' genaamd, heet de kinderen telkens met een hartverwarmend 'Fuck you!' welkom. Het televisieprogramma dat hij presenteert is speciaal gemaakt voor dove en slechthorende kinderen. In plaats van 'Ik ben blij om je te zien' uit te beelden, beeldt hij dus 'Fuck you!' uit.

Volgens de vader van een vijfjarig meisje die zelf verbonden is aan een doveninstituut, maakt Mister Tumble al vijf jaar lang dezelfde fout. De vader diende al vijf keer een klacht in tegen de 'verspreking', maar de BBC doet verder niets met de klacht.

20 procent van de Nederlanders heeft reuma

Icoon MedischEťn op de vijf Nederlanders van boven de twintig jaar heeft een vorm van reuma. Dat blijkt uit een groot onderzoek van onderzoeksinstituut TNO en het Reumafonds. In totaal gaat het om 2,3 miljoen mensen die reuma hebben.

Aan het onderzoek hebben 7000 mensen Nederlanders meegedaan. Morgen wordt het gepresenteerd op een symposium in Amsterdam. Uit het onderzoek blijkt ook dat tweederde van de reumapatienten jonger is dan 65 jaar. Dat laat zien dat reuma geen ziekte is die alleen bejaarden treft.

Het Reumafonds kan niet zeggen of het aantal patiŽnten de laatste jaren is gegroeid, omdat er pas sinds kort onderzoek naar wordt gedaan. Aan medische kosten voor behandeling van reuma werd vorig in Nederland in totaal twee miljard euro uitgegeven.

Vlaar aanvoerder Jong Oranje op EK

Ron Vlaar draagt komende zomer tijdens het Europees kampioenschap voetbal de aanvoerdersband van Jong Oranje. Dat vertelde bondscoach Foppe de Haan dinsdag tijdens een trainingskamp in Nieuw-Vennep ter voorbereiding op de vriendschappelijke interlands tegen TsjechiŽ (vrijdag) en Ierland (dinsdag).

"Ik kies nu bewust voor Vlaar, omdat hij in 2008 ook nog mee mag doen aan de Olympische Spelen in Peking. Hij kan op dit toernooi vast groeien in zijn rol."

Jong Oranje moet op het EK minimaal de halve finales halen om deelname aan de Spelen af te dwingen. Volgens De Haan is dat mogelijk. "Deze selectie is volgens mij gelijkwaardig aan de groep die vorig jaar de titel won. Achterin zijn we misschien zelfs wat sterker geworden. Over het middenveld maak ik me al helemaal geen zorgen met spelers als Ibrahim Afellay, Stijn Schaars, Hedwiges Maduro, Luigi Bruins en Julian Jenner. Het enige probleem is de spitspositie. Straks krijgen we gelukkig Ryan Babel erbij, maar hij is niet te vergelijken met Klaas-Jan Huntelaar. Huntelaar heeft oog voor het doel, Babel veel minder. We missen een makkelijk scorende spits, daarom moeten we nu meer als team spelen."

Steekpartij op school R'dam

In Rotterdam op het scholengemeenschap Zadkine heeft een filmploeg van NOS Headlines vandaag toevallig een vechtpartij, want dat gebeurd daar wel vaker, die eindigt in een steekpartij gefilmd, er viel ťťn gewonde, hij werd in zijn been gestoken.

Ontruiming, politie, aanhoudingen, arrestatie team en natuurlijk staan de beelden al op het net, alleen kan de NOS de drukte niet aan en staan de beelden nog nergens anders op het net, daarom heeft een anonieme submitter het even voor ons op YouTube geplaatst, waarvoor onze dank!
Update: Hetzelfde filmpje, maar nu in betere kwaliteit.

Bus met schoolkinderen gekanteld

Icoon BuitenlandsBij een ongeluk waarvan de toedracht nog onduidelijk is, zijn in Langemark-Poelkapelle (BelgiŽ) dinsdag tien mensen gewond geraakt. Het betreft een schoolbus die 59 kinderen en hun begeleiders vervoerde. Op de Zonnebeekstraat in Langemark kantelde het voertuig en kwam deze in de naastgelegen sloot terecht.

Onder de gewonden bevinden zich zeven scholieren en twee begeleiders. Ook de chauffeur raakte lichtgewond. Deze gewonden werden door vijf ambulances en twee zogeheten MUG-teams, die ingezet konden worden door de afkondiging van het medisch rampenplan, naar het ziekenhuis overgebracht. De overige inzittenden van de bus zijn opgevangen in een nabij gelegen sporthal in Langemark.

Gekantelde bus in Langemark

Foto: vrtnieuws

Gratis Wehkamp-printer moet terug

Icoon InternetMensen die met een trucje een gratis printer hebben gekregen bij Wehkamp.nl, moeten die terugsturen of alsnog betalen. Onder andere veel FOK!kers ontdekten de truc en kregen zo de printer.

Bij Wehkamp was het mogelijk om een computer te bestellen, waarbij een gratis printer ter waarde van 69 euro werd meegeleverd. Maar de computer was gewoon uit het 'winkelmandje' te gooien en te vervangen door iets kleins zoals een t-shirt, waardoor de gratis printer bleef staan maar de pc niet.

"Degenen die de printer gratis hebben gekregen bij een andere bestelling, hebben niet conform de actie besteld", stelt een woordvoerster van Wehkamp.nl. Het bedrijf heeft de mensen die de printer toch gekregen hebben, deze week een brief gestuurd waarin staat dat de printer moet worden teruggestuurd. De printer kan ook worden aangeschaft voor 69 euro.

Hoeveel mensen van deze truc gebruik hebben gemaakt, is onbekend. Volgens de Wehkamp.nl-woordvoerster gaat het slechts om een klein aantal omdat de fout snel ontdekt en hersteld was.

Met dank aan NordicBlue voor de submit.

Nieuwe neus na rattenbeet

Icoon WeirdEen 24-jarige Chinees heeft een nieuwe neus gekregen. Dat gebeurde, omdat de man al jaren met een halve neus rondliep. Toen He Jiaxiong slechts dertig dagen oud was beten ratten namelijk een stukje uit zijn neus.

Jiaxiong spaarde sinds zijn zeventiende levensjaar om de benodigde 2000 euro bij elkaar te krijgen. Dat bedrag was nodig voor de operatie. Chirurgen maakten met huid en beenderen van zijn eigen lichaam een nieuwe neus.

Ook Dragon Ball krijgt MMORPG

Bandai ruikt waarschijnlijk waar op dit moment het grote geld te halen valt. Het V-Jump magazine wist namelijk te melden dat Bandai op dit moment bezig is aan een MMORPG van de bekende anime franchise Dragon Ball voor de PC.

Dragon Ball Online, zoals het spel zal gaan heten, geeft je als speler de mogelijkheid een, voor Dragon Ball typische, superstrijder te creŽeren. Je kunt daarbij kiezen of je liever als mens, Namek of Saiyan door het leven gaat. Met dit personage kun je vervolgens de wijde wereld intrekken welke zowel locaties, wezens als personages uit de televisieserie Dragon Ball Z bevat. Volgens MMORPG traditie, zal je ook in Dragon Ball Online vergaarde experience kunnen pompen in het opbouwen van je personage en het leren van sterkere aanvallen.

Een beta versie zal deze zomer in Korea verschijnen, waarna het in 2008 in Japan uitgebracht zal worden. Over een Europese release is nog geen woord gerept. De onderstaande scans komen uit het V-Jump magazine.Bejaarde (81) vat dief in kraag

Icoon OpmerkelijkEen 81-jarige fietser heeft in Den Haag een winkeldief in de kraag gevat. De 29-jarige dief rende de winkel uit, terwijl hij werd achtervolgd door twee medewerkers van de shop.

De krasse bejaarde twijfelde geen seconde en volgde de dief met zijn fiets. Hij reed met zijn rijwiel in op de benen van de verdachte. Beide mannen vielen op de grond. De 81-jarige fietser raakte gewond aan zijn kin en aan zijn hand. De politie heeft de dief gearresteerd. De verdachte had cosmeticaproducten gestolen met een totale waarde van 122 euro. Of hij gewond is geraakt door de val is niet bekend.

Amadeus Amadeus, O o oh Amadeus

Het kon niet uitblijven natuurlijk, na een top-40 hit en enkele films over het muzikale wonderkind komt er nu ook een spel over Wolfgang Amadeus Mozart.

In het Praag van 1788 is het leven zwaar. De Pruisen en Oostenrijk-Hongarije strijden om de macht om Bohemen. Er gaan geruchten dat de legers van de keizer, Josef de Tweede, verslagen zijn in een bloedige strijd tegen de Ottomanen. Ondertussen probeert de componist Mozart zijn kostje bij elkaar te scharrelen.

"Mozart" is een point'n'click adventure. Het wordt ontwikkeld door de studio Game Consulting en uitgegeven door Micro Application. Uiteraard speelt muziek een belangrijke rol in het spel. Niet alleen zullen er muzikale puzzels zijn, ook de achtergrondmuziek zal in het teken staan van de vele composities van Wolfgang Amadeus Mozart. De eerste twee screenshots zijn vrijgegeven en die vind je hieronder. Er is nog niets bekend over de releasedatum.
Boom vecht terug

Ik heb helemaal niets met tuinieren mijn tuin ziet er uit als een oerwoud en dat vind ik prima zo, elk jaar is het weer spannend welke soorten onkruid mijn tuin een prima verblijfsplek vinden.

Maar de eigenaar van deze tuin is wel trots op haar tuin en alles moet er perfect uitzien. Dus als er een dikke tak van een boom moet worden gezaagd dan huurt ze uiteraard een vakman in, maar ook vakmannen maken fouten. En ik vermoed dat deze tuinman erg blij is met de uitvinding van het touw.

Janse vervangt geblesseerde Van der Struijk

Jens Janse is opgeroepen voor Jong Oranje. De verdediger van Willem II vervangt zijn geblesseerde clubgenoot Frank van der Struijk, die nog niet is hersteld van een buikspierblessure. Eerder haakten ook Tim Vincken en Luigi Bruins al geblesseerd af.

Vorig seizoen maakte Janse zijn debuut in het eerste elftal van Willem II. Dit seizoen speelde hij tot nu toe negen wedstrijden in de basis. Met Jong Oranje bereidt Janse zich de komende dagen in Nieuw-Vennep voor op de oefeninterlands tegen TsjechiŽ en Ierland.

De Nederlandsche Bank verkocht 54 ton goud

De Nederlandsche Bank (DNB) heeft vorig jaar 54 ton goud verkocht. De strategische goudvoorraad van de centrale bank is door de verkoop eind december 2006 uitgekomen op 640 ton en heeft een waarde van ongeveer 10 miljard euro. Dat heeft DNB dinsdag bekendgemaakt.

Het edele metaal dat is verkocht blijft in de boeken van de centrale bank staan, maar dan genoteerd in valuta's die rentedragend worden belegd. Met goud worden geen inkomsten gegenereerd. De beleggingen leiden op de lange termijn tot een hogere winstafdracht aan de Nederlandse staat, de enige aandeelhouder van DNB.

De verkoop komt voort uit het zogenoemde Central Bank Gold Agreement. Vijftien centrale banken in Europa hebben in dat verdrag afspraken gemaakt over hun toekomstige goudverkopen. DNB heeft afgesproken tussen oktober 2004 en oktober 2009 165 ton van het edele metaal te verkopen. In 2005 en 2006 is hiervan 136,5 ton verkocht.

De waarde van de goudvoorraad is de afgelopen twee jaar sterk gestegen door de opgelopen goudprijs. De omvang neemt sinds de vroege jaren negentig gestaag af door de goudverkopen. De Nederlandse goudvoorraad vormt een belangrijk onderdeel van de officiële reserves.

Dief laat zijn creditcard achter

Icoon Domme criminelenDom, dommer, domst: een dief in het Duitse MŲnchengladbach heeft zijn creditcard bij een inbraak achtergelaten. De politie kon de 27-jarige amateur dan ook razendsnel in zijn kraag vatten.

De inbreker probeerde met behulp van zijn kaart de woning van een buurman binnen te dringen. De creditcard brak doormidden en bleef gedeeltelijk steken. Door de naam op de kaart kon de politie het adres van de dief achterhalen, meldden Duitse media dinsdag.

Met dank aan Bouschra en eu-Robert voor de submit.

Zwarte ambtenaar hertrouwt 600 paren

Icoon BuitenlandsDe zwarte wethouder Wouter van Bellingen in Sint-Niklaas zal op de dag tegen racisme, 21 maart, bijna zeshonderd paren symbolisch hertrouwen. Uit vele landen stromen inmiddels aanmeldingen binnen.

Het massale evenement op de Grote Markt is een reactie op enkele jongeren die Van Bellingen weigerden als trouwambtenaar omdat hij zwart is. Dit leidde begin februari tot grote commotie. Premier Verhofstadt noemde het ''achterlijk racisme''.

Wouter van bellingen
Wouter van Bellingen

Nederland met Britten tegen dierenradicalen

Nederland wil nauwer samenwerken met Groot-BrittanniŽ om radicale dierenrechtenactivisten aan te pakken. Daarover vindt binnenkort overleg plaats met het Britse ministerie van Binnenlandse zaken, het Home Office.

Dat heeft minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie dinsdag gezegd in antwoord op vragen over de verdenking dat het Britse Animal Liberation Front (ALF) de top van beursbedrijf Van der Moolen belaagt. Justitie neemt drie aangiftes hierover ''zeer serieus''.

De inlichtingendienst AIVD werkt momenteel ook aan een overzicht van dierenrechtenactivisme, dat voor de zomer wordt afgerond. Volgens minister Guusje ter Horst van Binnenlandse Zaken is de inlichtingendienst ''scherp als het gaat om dit soort acties''.

ALF
Commissarissen van het Amsterdamse effectenhuis Van der Moolen waren begin deze maand doelwit van acties, waarbij onder meer een woning werd beklad. De acties zouden worden georganiseerd door ALF, dat wil dat het bedrijf Huntingdon Life Sciences verdwijnt van de Amerikaanse beurs NYSE omdat het dierproeven doet. Van der Moolen is aandeelhouder van die beurs.

Beide ministers hebben de Tweede Kamer toegezegd in een brief nader in te zullen gaan op de aanpak van dierenrechtenactivisme. Ze deden dat in reactie op vragen van CDA-Kamerlid Sybrand van Haersma Buma, die meent dat er sprake is ''een vorm van terreur die moet worden gestopt''.

De VVD greep de gelegenheid aan om een oordeel over deze kwestie te vragen van de Partij voor de Dieren. Fractielid Esther Ouwehand antwoordde dat haar partij illegale acties te allen tijde afwijst.

Gratis printers deel 3

Het was te verwachten, maar de ontknoping in gratis printer gate nadert nu echt, op webwereld staat een artikel waaruit blijkt dat Wehkamp na een week eindelijk wakker is geworden.
quote:
"Degenen die de printer gratis hebben gekregen bij een andere bestelling, hebben niet conform de actie besteld", stelt Vrolijk. Wehkamp.nl heeft die mensen deze week een brief gestuurd waarin staat dat ze de printer moeten terugsturen of dat ze hem tegen betaling van de normale prijs (69 euro) mogen houden.
Hoe het af gaat lopen met de FOK!kertjes die een mooie printer hebben besteld kun je hier lezen

Met dank aan Razo voor de submit.

FOK!-user start petitie tegen vele reclame bij GP

Icoon TelevisieFOK!-user Astroquicky heeft maandag een petitie opgezet tegen de vele reclameblokken en het belspel tijdens de uitzending van de Grand Prix van AustraliŽ afgelopen weekend. De petitie is reeds door meer dan duizend Formule 1 fans ondertekend.

De inhoud van de petitie is als volgt:
quote:
Beste RTL,

Met een groot gevoel van ontgoocheling heb ik afgelopen zondag, 18 maart 2007, samen met vele anderen fans naar de RTL GP Formule 1 uitzending gekeken op RTL7 - en dat met name door de overvloed aan reclame en de frequentie van de reclameblokken.

Net zoals menig andere Formule 1 fan hier in Nederland was ik een aantal jaar geleden teleurgesteld dat de Formule 1 uitzendrechten door SBS6 werden overgenomen omdat ik toendertijd met veel plezier de Formule 1 volgde op RTL5, waar de commentaar en de voorbeschouwingen uitstekend waren en de reclame niet storend was. En net zoals menig andere Formule 1 fan was ik dan ook blij te horen dat vanaf dit jaar RTL terug de Formule 1 zou uitzenden. Ik keek ernaar uit om terug van een uitstekende grand prix te kunnen genieten met zinvol commentaar, interessante voor- en nabeschouwingen en zonder storende reclame.

Echter de ontgoocheling kon niet groter zijn! Nog meer reclame dan bij SBS6 en alweer een vervelend belspel waardoor velen uit ergernis wegzappen! Op zich is het een verbetering dat de race nog kan gevolgd worden tijdens de reclameblokken, maar een reclameblok elke acht ŗ tien minuten is echt veel te veel, zeker als je dit vergelijkt met de SBS6 live-uitzendingen waar geen reclame te zien was tijdens de race!

Ik begrijp dat uw zender vanuit een commerciŽel oogpunt werkt, en dankzij een Luxemburgse licentie toestemming heeft om tijdens live-uitzendingen reclame te tonen, maar de afgelopen race was op RTL7 geenszins aangenaam om te volgen door de veelvuldige reclameblokken. Velen onder ons, zijn dan ook halverwege de race overgeschakeld naar ťťn van de alternatieve zenders zoals de Belgische zender Canvas, of de Duitse zender RTL om de reclames te vermijden.

Ik wil u erop wijzen dat de meesten onder ons van mening zijn dat de voor- en nabeschouwing een stuk verbeterd zijn ten opzichte van de uitzendingen verzorgd door SBS6. Ik hoop dan ook dat u mijn teleurstelling en de teleurstelling van alle anderen die deze petitie tekenen in het huidig reclamebeleid in gedachte houdt wanneer u beraadslaagt over mogelijke alternatieven voor de huidige opzet van de reclameblokken bij de volgende Grote Prijzen.

Met vriendelijke groeten,
Ondergetekende,
Met dank aan MavRick voor de submit.

'Wilders tsunami-uitlating strafbaar'

Volgens het Landelijk Bureau ter bestrijding van Rassendiscriminatie (LBR) is de uitspraak van PVV-leider Geert Wilders waarin hij waarschuwde voor een ''tsunami van islamisering'' strafbaar. Wilders deed die uitspraak in oktober 2006 in een geruchtmakend interview met de Volkskrant. Wilders noemde toen de islam een gewelddadige religie en zei te vrezen dat met de aanwezigheid van steeds meer moslims ''een tsunami van islamisering'' in Nederland zou plaatsvinden. ''Die raakt ons in ons hart, in onze identiteit en in onze cultuur.''

Het LBR heeft langdurig onderzoek gedaan naar de uitspraken van Wilders en komt na rijp beraad tot de conclusie dat er voldoende reden is om de fractievoorzitter van de Partij voor de Vrijheid aan te klagen, ''vanwege het zaaien van angst en het aanzetten tot haat.''

Het LBR heeft de tsunami-uitspraak vergeleken met soortgelijke, als kwetsend aangemerkte uitlatingen over de islam en moslims onder anderen van oud-Centrum Democraten-leider Hans Janmaat. ''In essentie gaat het erom waar de grens van onze vrijheid van meningsuiting ligt. Het LBR oordeelt dat Wilders te ver is gegaan. Het LBR-onderzoek geeft voldoende grond voor een aangifte en veroordeling'', meent mr. Carolina de Fey, juridisch beleidsadviseur van het LBR.

Toch zal het LBR voorlopig geen aangifte doen tegen Wilders. De Fey: ''We zullen de vinger aan de pols houden en via debatten en opiniestukken ons tegengeluid laten horen.'' Het LBR is momenteel in een fusie verwikkeld en ze willen Wilders niet publicitair inzetten, zo betoogt ze. ''Maar als de fusie rond is, is het zeker niet uitgesloten dat we alsnog aangifte doen.''

De Fey voegt overigens wel de opmerking toe dat het de vraag is of de strafrechter het uiteindelijk met die visie van het LBR eens zal zijn.

Graus
Het LBR wilde ook nog PVV-Kamerlid Dion Graus aanklagen. Die zei op de avond van de verkiezingen dat er ''in Heerlen al wijken zijn waar je niet meer veilig kunt lopen, waar politiewagens in brand worden gestoken door bepaalde bevolkingsgroepen die onze democratie en ons geloof niet accepteren en onze vrouwen hoeren noemen.''

Dit bleek feitelijk onjuist te zijn. Het openbaar ministerie in Maastricht onderzocht deze uitspraken op strafbaarheid, maar besloot geen vervolging in te stellen omdat ze volgens haar niet strafbaar waren. Het LBR kan daarom nu alleen nog een beklagprocedure instellen om het OM alsnog te dwingen Graus te vervolgen. Maar de racismebestrijders zien daar van af.

MDI
Wilders hangt overigens ook nog een aangifte boven het hoofd van Meldpunt Discriminatie Internet (MDI). Dat stelde vorige maand dat Wilders zich discriminerend zou hebben uitgelaten in een vraaggesprek met dagblad De Pers (het 'verscheur de helft van de Koran interview').

Na het bestuderen van dat interview was het MDI van mening dat de volgende uitlating van Wilders strafbaar is: ''We willen genoeg. De grenzen dicht, geen islamieten meer Nederland in, veel moslims Nederland uit, denaturalisatie van islamitische criminelen.'' Daarop besloot het MDI aangifte te doen. Hoe het daarmee staat, is niet bekend.

BelgiŽ heeft primeur met betalen via gsm

De Belgische banken en telefoniebedrijven claimen een wereldprimeur: betalen via de mobiele telefoon. De deelnemers aan het project zeggen een volledig beveiligde betaling te garanderen.

Dat werkt via de zogenoemde m-banxafe-technologie. De dienst is beschikbaar voor mensen met een gsm en een nationaal abonnement en een gewone bankkaart met pincode. De gsm moet wel een sim-kaart hebben met de m-banxafe technologie.

Er zijn geen abonnements- of aansluitkosten verbonden, maar wel kost elke verrichting de klant 25 cent en de verkopende partij 49 cent. Er geldt een minimumbedrag van 6 euro per betaling. Het maximumbedrag is hetzelfde als dat van de bankkaart.

Sluiter verrassend naar hoofdtoernooi Miami

Raemon Sluiter heeft zich verrassend weten te plaatsen voor het hoofdtoernooi van het Master Series-event van Miami. De Rotterdammer klopte in zijn laatste wedstrijd in het kwalificatietoernooi de Russische nummer 68 van de wereld, Evgeny Korolev, met 6-3 en 6-4.

Later op de dag speelt ook Robin Haase zijn tweede partij in het kwalificatietoernooi. Als de Hagenaar weet te winnen van de IsraŽliŽr Dudi Sela dan zit ook Haase in het hoofdtoernooi.

Column: Een droomstart

Zondagmorgen, 18 maart, 5:11 uur. We gaan er weer even uit voor de reclame. Langzaam begint mijn plan zich te ontwikkelen.

Het begint met een vernietigende column over die kutreclames. De column sluit af met een oproep aan iedereen om niet alleen RTL te bestoken met mails om een reclamevrije uitzending te eisen, maar ook de bedrijven waar de reclames voor zijn. Als iedereen z'n Formule 1 vrienden oproept hetzelfde te doen, heb je al gauw enkele duizenden mails voor deze bedrijven. Al die duizenden mensen beloven in hun mail om geen producten meer van die bedrijven af te nemen zolang ze ons storen tijdens de race.

Natuurlijk, mails aan RTL werken niet. Jammer, zeggen ze dan. Maar we geven jullie al zo'n klein prutframe om de race te volgen, we zijn een commerciŽle zender, meer kunnen we niet doen. En gelijk hebben ze. Welke opties hebben wij als kijker met een standaard kabelpakket nou nog meer? Maar als de sponsors niet meer willen sponsoren omdat er alleen maar negatieve reacties op hun reclames komen? Dan snapt die commerciŽle zender snel dat hun handelswijze commercieel gezien niet zo handig is.

Mijn oproep wordt al snel door diverse andere Nederlandse Formule 1 sites overgenomen. Concurrentie verbleekt als er een gezamenlijke vijand is. Er wordt een aparte site opgericht waar de fans na de race een formulier kunnen invullen. Dat formulier wordt automatisch naar RTL en alle bedrijven gestuurd, die de afgelopen race hebben onderbroken. Al snel zijn het geen duizenden mails meer per race, maar tienduizenden. Hoe lang kunnen RTL en haar sponsors de fans nog schofferen?

Ondertussen heeft een kamerlid dat graag Formule 1 kijkt, en ook een hekel heeft aan de reclames (zal wel geen VVD kamerlid zijn), de campagne ook opgemerkt. Er worden vragen gesteld aan minister Plasterk als portefeuillehouder Media. De minister deelt de Kamer mede dat RTL, als Luxemburgs bedrijf, zich niet aan onze Nederlandse wetgeving hoeft te houden. Omdat dit ook geldt voor de belspelletjes die binnenkort in Nederland verboden gaan worden, begint zich al snel een kamermeerderheid te vormen die deze maas in de wet wil dichten.

De druk op RTL begint nu ook vanuit politieke hoek toe te nemen. Het beleid aanpassen, of toch riskeren dat ook andere voordelen van het uitzenden via Luxemburg komen te vervallen. En langzaam maar zeker begint een log monster in Brussel en/of in Straatsburg zich ook te roeren. Als Europa namelijk ergens niet van houdt, dan is het wel van kleine rotlandjes met wetgeving waar andere Europese landen last van hebben.

Vlak voor de Grand Prix van Monaco bezwijkt RTL uiteindelijk onder de druk van diverse kanten. Voor en na de race krijgen de kijkers te horen door welke bedrijven de Grand Prix hen werd aangeboden. Tijdens de race verschijnt er af en toe een relatief bescheiden bannertje in beeld met de tekst: "dit deel van de race wordt u zonder onderbrekingen aangeboden door Bedrijf X." De fans zijn tevreden met deze oplossing, de minister kan lastige juridische problemen weer laten voor wat ze zijn, en de liever lui dan moe politici van Europa kunnen de harmonisatie van de Europese tv-regels op de lange baan schuiven. Iedereen is blij.

Zondagmorgen, 18 maart, 5:13 uur. Het RTL Formule 1 muziekje dat aangeeft dat de reclame is afgelopen doet me wakker schrikken. Shit, ik zat weer te dromen.

Over de file heen

Ik zag haar op de Frontpage en ik was meteen verliefd. Ik dacht nog even aan een 1 april grap, maar ze is echt. Ik moet alleen nog een paar jaar op haar wachten en dan hoop ik samen met haar mijn grenzen te verleggen.

Ik heb het natuurlijk over deze uberstoere vliegende auto. Nou ja, auto, het is meer een combinatie van een carver en een gyrocopter. Handig, milieuvriendelijk en komt al rond 2009. Ook al kondigen ze aan dat ze de kosten nu aanzienlijk hebben kunnen verlagen, zal het me waarschijnlijk een aardige duit gaan kosten. Nu maar hopen dat ik de enige ben die zo gek is om haar te kopen, zodat het geen chaos wordt in het luchtruim.

Belasting Nederland lager dan EU-gemiddelde

Nederlanders betalen minder belasting dan gemiddeld in landen met de euro. In Nederland gaat 39,2 procent van de economie naar belastingen en sociale premies, tegen 41,2 procent in de dertien landen met de euro, zo heeft het Europees statistisch bureau Eurostat gemeld over 2005.

Inwoners van Litouwen en RoemeniŽ betalen de minste belasting. Daar gaat slechts 29 procent van de economie naar de belasting en sociale premies. Daarentegen moeten Zweden hiervoor meer dan de helft van het jaar werken (52 procent).

Vergeleken met het jaar ervoor is in 2005 de belastingdruk in de meeste landen opgelopen. Voor Nederland is dat een stijging met 0,9 procentpunt: driemaal zoveel als gemiddeld in landen met de euro. Voor de EU als geheel gold een toename van 40.4 naar 40,8 procent.

Sevilla wil kwartfinale UEFA Cup verplaatsen

Sevilla wil dat de kwartfinale in de UEFA cup tegen Tottenham Hotspur wordt verplaatst. De wedstrijd staat gepland op vijf april, een datum die voor de Spaanse club niet erg gelukkig uitkomt.

In AndalusiŽ viert men dan Heilige Donderdag, een gebeurtenis die in Sevilla groots wordt gevierd. De burgemeester heeft al gezegd dat hij niet wil dat er op die dag in zijn stad wordt gevoetbald.

Het is echter zeer de vraag of de Europese voetbalbond gehoor zal geven aan het protest. Eerder dit seizoen kreeg PSV al nul op het rekest bij de UEFA voor een zelfde protest. De Eindhovenaren speelden liever niet op carnavalsdinsdag, maar moesten dit uiteindelijk toch doen.

Hema staat in de etalage

Icoon EconomieDe Hema staat te koop. Het winkelbedrijf Maxeda, het voormalige Vendex KBB, liet vanochtend weten dat er een "strategische heroriŽntatie" komt. In 2004 werd Vendex KBB van de beurs gehaald door de private investeerders Kohlberg Kravis Roberts & Co en Alpinvest. Die brachten onderdelen van Vendex KBB onder bij de Maxedagroep.

De Hema werkt binnen Maxeda als een zelfstandige onderneming. De omzet en de winst hebben de laatste jaren steeds groei laten zien. De jaaromzet ligt nu boven de 1,3 miljard euro. Daarbij is ook het marktaandeel gegroeid. Het probleem is dus ook niet dat het bedrijf het slecht doet, maar de investeerders willen met de verkoop flink incasseren.

Volgens bestuursvoorzitte Tony DeNunzio van Maxeda is Hema klaar voor een verdere groei buiten Maxeda. "Hema heeft een versnelde groei van haar resultaten laten zien en sterke vooruitgang geboekt, beter dan de oorspronkelijke plannen."

Voordeel is in zijn ogen dat Maxeda zijn aandacht kan richten op de winkelketens die in de groep blijven, waaronder de Bijenkorf en V&D.

Steekpartij op Rotterdamse school

In het Rotterdamse Zadkine College aan de Benthemstraat is een jongen neergestoken. De politie heeft enige arrestaties verricht en doorzoekt momenteel het gebouw. Op het Hofplein, dat in de buurt van de school ligt, is iemand aangehouden die in bezit was van een vuurwapen.

Alle leerlingen van de mbo-beroepsopleiding zouden het pand inmiddels hebben verlaten. De omgeving is afgezet. De gewonde jongen is overgebracht naar het ziekenhuis. Over de toestand van het slachtoffer en de achtergrond van het incident is nog niets bekend.

'Ruzie om meisje'
Op het FOK!-forum schrijft user Azz0r, van wie kennissen bij de school aanwezig waren, het volgende: ''Het ging over een ruzie om een meisje of zo. Ze stonden met een man of 20 voor de school te wachten op een plek waar normale leerlingen niet mogen staan van de beveiliging, maar zij werden niet weggestuurd door de beveiliging.

Het was tot een ruzie gekomen een gevecht en er was een pistool bij betrokken, maar het magazijn van het pistool was er uitgevallen. Het slachtoffer was tijdens de vechtpartij geraakt door een mes in zijn been.''


Verslag toegevoegd om 16.36 uur


Foto FOK!-user falloutboy

Met dank aan Alet en timp0e voor de submit.

[T-A] Fernandez wint slotetappe

Andreas KlŲden heeft Tirreno - Adriatico op zijn naam geschreven. De Duitser van T-Mobile zag zijn leidende positie in de laatste etappe vandaag niet meer in gevaar komen.

De etappewinst ging vandaag naar de Spanjaard Koldo Fernandez. In de rit over 177 kilometer, van Civitella naar San Benedetto, was hij in de massasprint te snel voor de Australier Stuart O'Grady en de Italiaan Gabriele Balducci.

Lijst met PS3-compatible PS2 titels

Er is al veel gezegd en geschreven over de PS2 games die al dan niet op de PS3 speelbaar zullen zijn. Sony heeft nu een website in het leven geroepen die je up to date houdt over de voortgang van de backwards compatability van de PS3.

De huidige aangegeven software-versie is niet degene die met de Europese PS3-consoles geleverd wordt, dus een update is noodzakelijk als je PS2-game het niet doet terwijl hij wel op het lijstje staat.

Okami, Final Fantasy XII en God of War staan onder meer op de lijst, die je hier kunt vinden.

Groningen wil Nevland langer aan zich binden

FC Groningen wil Erik Nevland langer aan zich binden. Het huidige contract met de 29-jarige aanvaller loopt volgend seizoen af. Groningen heeft Nevland, die dit seizoen al 17 maal wist te scoren, een aanbieding gedaan om twee jaar langer te blijven.

"Het mag duidelijk zijn dat wij een spits van het kaliber Nevland graag langer aan ons binden en wij zullen er dan ook alles aan doen om hem voor FC Groningen te behouden. De bal ligt nu bij hem en wij hebben met elkaar afgesproken binnenkort weer om de tafel te gaan zitten,” aldus de algemeen directeur van Groningen, Hans Nijland.

Norah Jones

Norah Jones maakt naar mijn mening bijzondere muziek, ze durft zich met op country, jazz en dixieland geinspireerde muziek te begeven in de wereld die MTV heet.

Ze heeft sinds kort een nieuw album uit, en de leukste track van die cd hebben ze gelijk op single uitgebracht, dat is natuurlijk niet bijzonder, maar het videoclipje is zo mooi/leuk gedaan.

Melancholische muziek voor een grijze Dinsdagmiddag.

D66: Is mevrouw Wilders nog Hongaars?

D66-fractieleider Alexander Pechtold zal wanneer er weer een confrontatie in de Tweede Kamer plaatsvindt met PVV-leider Geert Wilders, vragen hoe het zit met het paspoort van Wilders' echtgenote. De vrouw van Wilders komt uit Hongarije, en Pechtold wil weten of zij dat paspoort nog bezit.

Pechtold zegt dat het hem in feite geen lor interesseert of mevrouw Wilders een Hongaars paspoort bezit, maar dat hij Wilders' achterban een spiegel wil voorhouden. ''Je kunt laten zien dat hij vaak inconsequent is.'' De D66'er denkt dat zijn aanpak beter werkt dan een puur zakelijk debat. ''In het verleden zijn democratieŽn kapot gegaan aan politieke correctheid. Dictaturen ontstaan als de democratie niet functioneert of als er geen tegenwicht wordt geboden wanneer die wordt uitgehold.''

Andere Tweede Kamerfracties willen Wilders juist wel zakelijk benaderen. Alhoewel er volgens het Parool binnen de VVD vraagtekens worden gezet bij de steun die Wilders kreeg bij zijn aanvraag voor een spoeddebat over de nevenfunctie van PvdA-Kamerlid Khadija Arib.

Wilders heeft nog geen reactie gegeven. Mede vanwege de continue reeks van bedreigingen aan zijn adres, houdt hij zijn vrouw tot nog toe buiten de publiciteit.

Wilde Bikini Wedstrijd...

Zou dit de natte droom van elke man zijn? Zou dit het programmaconcept kunnen zijn dat Tien gaat redden? Leuk om naar te kijken is het in ieder geval!

Ergens in het buitenland wordt een leuke Miss Bikini wedstrijd gehouden. Alle dames laten zich van hun beste kant zien. En blijkbaar is er veel jaloezie tussen de dames onderling. Want al snel veranderd de Bikini-wedstrijd in een ordinaire vechtpartij!

Vervolg op Pokémon Mystery Dungeon

Pokťmon Mystery Dungeon voor de DS en de GBA is nog niet zo heel lang uit in Europa, maar in Japan zullen de mensen al gauw aan een vervolg kunnen beginnen. Daar komt Pokťmon Mystery Dungeon 2 dit jaar nog uit.

Of deel 2 ook voor de GBA uit komt is nog niet bekend. Wat hoogstwaarschijnlijk wel zo is, is dat de game gebruik zal gaan maken van de WiFi-mogelijkheden die de DS te bieden heeft.

Wanneer dit spel precies in Europa uit zal komen is helaas niet bekend. Nintendo liet namelijk nog niet erg veel los over het vervolg.Pokťmon Mystery Dungeon

Nog geen heropening Deventer moordzaak

Icoon JustitieDe advocaat-generaal bij de Hoge Raad, A, Machielse, meent dat nog onderzoek nodig is voordat de Hoge Raad kan besluiten over heropening van de Deventer moordzaak. Hij zei dat maandag bij de bekendmaking van zijn conclusie op het herzieningsverzoek van Ernest Louwes.

Louwes werd in 1999 veroordeeld voor de moord op de weduwe Wittenberg. Volgens de advocaat-generaal, die lid is van het parket bij de Hoge Raad, moet uitgezocht worden waarom de verklaring van een getuige niet in het strafdossier is terechtgekomen. Het gerechtshof kende deze verklaring daardoor niet en kon die dus ook niet meenemen in zijn oordeel.

Deze verklaring kan daarom een 'novum' zijn, reden voor de Hoge Raad om de Deventer moordzaak te heropenen. Maar alleen een nieuw feit is niet genoeg. De Hoge Raad moet ook vermoeden dat het oordeel van het gerechtshof anders had uitgepakt als het van het novum op de hoogte was geweest. Omdat voor Machielse nog onduidelijk is of dat het geval is, wil hij de twee politiemensen laten ondervragen die de getuige hebben gesproken.

Het gaat om een medewerker van de begraafplaats waar Wittenberg is begraven. Hij heeft onlangs verklaard dat hij in 1999 aan de politie heeft verteld dat de klusjesman van Wittenberg op 24 september van dat jaar tegen hem zei dat de vrouw dood was en hoe dat zou zijn gebeurd. Op die dag was het slachtoffer nog niet gevonden. De politie heeft dat deel van de verklaring volgens de getuige niet opgenomen.


Verzet in Deventer

Heister stopt na de zomer

Na komende zomer stopt Danny Heister als tafeltennisser. Dit heeft hij vandaag laten weten. De 35-jarige routinier heeft te veel last van beide achillespezen om nog langer op het hoogste niveau te spelen. De EK, eind maart en de WK van volgende maand worden zijn laatste grote toernooien.

Heister heeft al geruime tijd last van de achillespeesblessures en kan alleen nog topwedstrijden spelen met cortisoninjecties. Begin maart greep hij in het herendubbelspel zijn 29ste Nederlandse titel. Hij komt daarmee ťťn nationale titel tekort om het record van dertig van Bettine Vriesekoop te evenaren.

[Gerucht] Zephyr

Het gerucht doet al langere tijd de ronde over dat er een zwarte Xbox 360 aan zit te komen. Microsoft wil hier uiteraard geen commentaar op geven, dus het blijft vooralsnog een gerucht. Maar er is nu weer iets nieuws opgedoken over Zephyr, de verbeterde Xbox 360 die er misschien wel aan zit te komen.

De site Rumor Reporter bericht namelijk dat er foto's van een mogelijk Zephyr pakket zijn gevonden:Rumor Reporter was ook diegene die als eerste met het nieuws van een vertraagde Playstation 3 launch naar buiten kwam, wat achteraf waar bleek te zijn. Dus wie weet heeft hij hier ook wel gelijk in.

Baric niet op de bank bij AlbaniŽ

Otto Baric zal bij AlbaniŽ ontbreken in de komende EK-kwalificatiewedstrijden tegen SloveniŽ en Bulgarije. De Kroatische coach kampt al enige tijd met hart- en ademhalingsproblemen. Zijn assistenten Slavko Kovacic en ShpŽtim Duro nemen voorlopig de taken van Baric waar bij de groepsgenoot van het Nederlands Elftal.

Afgelopen oktober won Oranje thuis met 2-1 van AlbaniŽ. Op 12 september van dit jaar treffen de ploegen elkaar in AlbaniŽ.

Domme toeschouwers

Rallysport is geen ongevaarlijke sport, gelukkig steeds minder zwaar, maar elk jaar zijn er wel enkele zware ongelukken te betreuren, maar gelukkig zijn de rallyauto's van tegenwoordig zo stevig dat dodelijke ongelukken heel zeldzaam zijn.

Maar publiek wat staat te kijken is natuurlijk een stuk kwetsbaarder, en helemaal als het publiek zoals in dit filmpje op een ontzettend domme plaats staat, het is een spectaculaire plek om te staan, de rallywagens die op je af komen stormen, maar dat is ook het grootste gevaar.

Europarlementariërs leren van Anno 1701

Afgelopen donderdag werd tijdens een feestelijke ceremonie het spel Anno 1701 aan een aantal EuroparlementariŽrs uitgereikt. Dit gebeurde in samenwerking met het juridisch-politieke blad Cenjur. Journalist en Anno 1701 speler Andreas Seidl van Cenjur is de initiatiefnemer van het project. De parlementariŽrs waren afkomstig uit de landen Duitsland, Groot-BrittanniŽ, Oostenrijk, Frankrijk en ItaliŽ.


De feestelijke ceremonie?

De politici kregen het spel in de officiŽle ontvangsthal te Straatburg in de handen gedrukt. De reden van de uitreiking is dat nu spelenderwijs geleerd kan worden wat voor gevolgen bijvoorbeeld belastingverhogingen hebben. In Anno 1701 leiden hoge belastingen tot protesten van de bevolking, maar de digitale inwoners zijn ook snel weer tevreden te stellen door gewoon de belasting weer omlaag te schroeven.De heren en dame politici

Of de volksvertegenwoordigers echt wat nieuws leren valt te betwijfelen, maar de uitreiking geeft de groeiende invloed van games weer en het is natuurlijk goedkope reclame voor Anno 1701. Het is nog niet bekend of de politici ook Anno 1701 voor de DS krijgen. Die game zou natuurlijk uitermate geschikt zijn voor het lange reizen tussen woonplaats en Straatsburg.

Vliegende auto stapje dichterbij

De Nederlandse ondernemer en uitvinder John Bakker heeft een aantal investeerders weten te interesseren voor een hybride auto, die zowel kan vliegen als kan rijden. Het voertuig moet de naam 'Personal Air and Land Vehicle' (PALV) krijgen.

Bakker, die onder meer samenwerkte met het Nationaal Lucht en Ruimtevaart Laboratorium, heeft een managementteam samengesteld om de plannen uit te werken en meer investeerders aan te trekken. Uiteindelijk moeten de plannen resulteren in een echte vliegende auto.

Met de PALV moeten snelheden van 200 km/h op de weg maar ook in de lucht haalbaar zijn, zo is het doel. Het voertuig zou ook milieuvriendelijk zijn, met een brandstofverbruik van ťťn op 30. De PALV heeft geen nieuwe infrastructuur nodig en is ideaal te koppelen aan het huidige wegennet. Het maakt gebruik van de bestaande wegen, vliegvelden, helisites en benzinepompen. ''Als de snelwegen verstopt zijn vlieg je, als het weer te slecht is en na zonsondergang rij je'', aldus Bakker.Zie ook PAL-V.com
En een kort filmpje

UPC: Wij bepalen zelf of RTL7 blijft

Icoon TelevisieUPC beschouwt het advies van de Algemene Programmaraad (APR) in Amsterdam om de Arabische muziekzender Rotana Music Europe op te nemen in het zenderpakket ten koste van RTL7 als ''volstrekt vrijwillig en vrijblijvend''. De kabelmaatschappij zal de komende maanden een eigen afweging maken en maakt eind mei bekend welke zenders zij opneemt in het standaardpakket, aldus een woordvoerder dinsdag.

De APR adviseerde maandag RTL7 - dat overdag zakennieuws en 's avonds vooral sport en herhalingen van andere RTL-zenders brengt - te schrappen uit het standaardpakket voor Amsterdam en omstreken. De zender zou geen toegevoegde waarde hebben. Op basis van de bevolkingssamenstelling van de hoofdstad en tien omliggende gemeenten kiest de APR voor een Arabische zender.

Bevoegdheid
Volgens een woordvoerder van UPC gaat de APR met het advies verder dan zijn bevoegdheid strekt. ''De APR moet adviseren over de vijftien zenders in het basispakket, maar laat zich nu uit over de overige zestien zenders die deel uitmaken van het standaardpakket. We zullen dat advies meewegen, maar voelen ons er niet door gebonden''.

UPC stelt het standaardpakket vast op basis van marktonderzoek onder klanten en kijkcijfers. Hieruit komt naar voren welke zenders prioriteit hebben. ''Zonder vooruit te lopen op ons uiteindelijke besluit kan ik nu al zeggen dat RTL7 meer prioriteit heeft dan RME'', aldus de UPC-woordvoerder. De Arabische muziekzender is niet bekend bij de kabelmaatschappij. RME zit ook niet in het digitale pakket van UPC waarvan wťl een Marokkaanse publieke zender, een Arabische entertainmentzender en Al Jazeera onderdeel uitmaken.

SlamFM mag geen hits meer draaien

Icoon RadioHet landelijke radiostation Slam FM mag per direct geen hits of re-edits van hits meer draaien. Dit is het besluit van de rechter, tijdens een proces in Rotterdam. Concurrent Radio 538 had het proces aangespannen omdat ze vindt dat Slam FM op oneigenlijke wijze met 538 concurreert.

Bij de herverdeling van de etherfrequenties in 2003 verzekerde 538 zich voor 54 miljoen van een plekje in de lucht voor de komende acht jaar. Dit was een zogenaamd "ongeclauseerd kavel", op die frequentie mag eigenlijk alles gedraaid worden. Slam FM verwierf echter voor 2,5 miljoen een geclauseerd kavel, waar strikte beperkingen gelden ten aanzien van het format. Het komt er op neer dat Slam FM enkel "nieuwe hits", en dus geen liedjes uit de hitlijsten mag draaien. De radiozender dacht een maas te hebben gevonden in deze afspraak, door een hit een heel klein beetje te remixen, maar dit keurde de rechter niet goed.

Bovendien hield Slam FM zich niet aan de afspraak dat zij tussen 7 uur 's ochtends en 7 uur 's avonds 95% muziek zouden draaien. Uit onderzoek bleek namelijk dat 20% van de zendtijd gebruikt werd voor achtergrondmuziek bij een gesprek. Dit mag van de rechter nu niet meer geteld worden als muziek.

Met dank aan Glacier voor de submit.

Baby uit Duitse flat gegooid

ShockingIn Duitsland is geschokt gereageerd na de vondst van een dode pasgeboren baby onder aan een flat in Hamburg. Vermoedelijk heeft de moeder de baby vlak na de geboorte ergens uit het twintig verdiepingen tellende flatgebouw gegooid.

Van de baby zijn DNA-monsters genomen. Testen moeten uitwijzen wie de moeder is van het naar beneden gegooide meisje. Van een aantal vrouwelijke bewoners is een speekseltest afgenomen. Wie niet vrijwillig open deed, werd gedwongen mee te werken. Er wordt rekening gehouden met een wanhoopsdaad van een depressieve vrouw die dringend psychologische hulp nodig heeft.

De baby werd gevonden door een voorbijganger. Het lijkje zat in een plasticzak en de navelstreng zat nog aan het lichaampje vast. Onderzoekers zeggen dat de baby tot zeer kort na de geboorte in ieder geval geleefd heeft.

Het incident vond plaats in een achterstandswijk van Hamburg.

Burnout Dominator racet naar je toe

Komende donderdag ligt de nieuwe Burnout-game voor de PlayStation 2 en PSP in de winkel. In het spel zul je natuurlijk weer te maken krijgen met allerlei racemonsters waarmee je door de straten kan scheuren. In Burnout: Dominator zal de speler moeten beschikken over de nodige rijvaardigheden. Deze keer kun je het andere verkeer namelijk niet meer raken zonder zelf te maken te krijgen met een totale crash van jouw auto. Overigens staat Burnout: Dominator los van de Burnout-game die in de maak is voor de next-gen consoles PS3 en Xbox 360.

Hieronder kun je een aantal nieuwe screens van de PSP-versie van het spel vinden, om de komende release alvast een beetje te vieren.


Lens vervangt Vincken bij Jong Oranje

Na Luigi Bruins heeft ook Tim Vincken zich geblesseerd moeten afmelden bij de bondscoach van Jong Oranje, Foppe de Haan. De aanvaller van Feyenoordwordt vervangen door Jeremain Lens van AZ.


Jeremain Lens maakte deel uit van de selectie van Nederland onder 21. Zijn vervanger in de ploeg van KNVB-coach Hans Schrijver is Jeffrey Vlug. Eerder riep Schrijver Kees Luijckx al op in plaats van Robbert Schilder. Schilder is na de blessure van Luigi Bruins door Foppe de Haan opgeroepen voor Jong Oranje.

Rapper Kempi vast na dreigen met pistool

De Eindhovense rapper Kempi heeft in de nacht van zaterdag op zondag in een discotheek in het Groningse Wildervank een pistool getrokken. Dat heeft een woordvoerder van de politie dinsdag laten weten.

Kempi zette het wapen op het hoofd van een van de bezoekers. Hij zou er ook mee op het lichaam van een andere bezoekster hebben gericht.

Toen Kempi doorkreeg dat de politie was gealarmeerd, is hij er volgens de woordvoerder met nog enkele anderen in twee auto's vandoor gegaan. Tijdens een achtervolging zondagochtend vroeg wist de politie bij Zwolle de auto's te stoppen. In ťťn van de wagens is een pistool gevonden. De vier inzittenden, waaronder Kempi, zijn aangehouden.

Verleden
Vorig jaar september werd Kempi nog vrijgesproken van een poging tot doodslag in zijn woonplaats. Hij had toen reeds een half jaar achter de tralies doorgebracht. Er was volgens de rechtbank geen bewijs dat Kempi degene was die iemand had neergestoken. De rapper had toen wel toegegeven dat hij dat persoon met een neppistool een klap had verkocht.

In de gevangenis tekende hij een platencontract bij het label Top Notch. Hij werd bekend met een mp3-mix die tienduizenden keren via het internet werd gedownload. Zijn nummer 'Zoveel Stress' stond maanden bovenaan de internethitlijst van de muzieksite Luvmusic.Kempi

NL'ers redden Afghanen na overstroming

Nederlandse militairen in de Zuid-Afghaanse provincie Uruzgan hebben meer dan tweehonderd Afghanen gered uit hun benarde situatie. Door de hevige regenval van de afgelopen dagen is de rivier de Helmand buiten haar oevers getreden en zijn meer dan duizend huizen verloren gegaan.

De Nederlandse troepen hebben 197 mensen per helikopter naar veiliger gebied gebracht. Daarnaast zijn tussen de veertig en vijftig mensen met boten verplaatst. Dat maakte het ministerie van Ontwikkelingssamenwerking dinsdag bekend.

Drie pelotons militairen van de Task Force Uruzgan verlenen sinds maandag ten zuiden van het kamp Deh Rawod de eerste hulp. Ze brengen bewoners in veiligheid en verstrekken dekens en voedselpakketten. De militairen werken samen met mensen van een Afghaanse reddingsorganisatie.

Ook dinsdag waren de troepen al weer vroeg aanwezig om de resterende circa veertig mensen uit de benarde omstandigheden te bevrijden. De verwachting is dat de situatie de komende dagen verbetert, omdat het niet meer regent. Een groot aantal mensen heeft echter geen dak meer boven het hoofd, waardoor de problemen voorlopig nog niet zijn opgelost.

Zes profclubs in eredivisie vrouwen

Vandaag is in Zeistde basis gelegd voor een eredivisie voor vrouwen. Zes profclubs hebben een convenant ondertekend waarmee zij zich voor drie jaar aan de nieuwe voetbalcompetitie verbinden. Het betreft ADO Den Haag, AZ, SC Heerenveen, FC Twente, FC Utrecht en Willem II.

De directeur betaald voetbal van de KNVB, Henk Kesler, noemt het een historische stap op de weg naar professionalisering van het vrouwenvoetbal. De belangenverenigingen van eredivisieclubs (ECV), eerstedivisieclubs (CED) en de KNVB hebben dinsdag het akkoord ook ondertekend.

In de overeenkomst staan de afspraken die gemaakt zijn over onder meer de organisatie van de vrouweneredivisie, de selectiecriteria voor het eerste elftal, de mogelijkheden tot samenwerking met amateurverenigingen en de faciliteiten die aan de speelsters geboden zullen worden. De Nederlandse voetbalbond is nog bezig met de afronding van de specifieke reglementen voor de nieuwe eredivisie voor vrouwen.

Speciale pas voor autisten

Icoon BinnenlandsAutisten kunnen vanaf volgende maand beschikken over een speciale pas die ze kan helpen in panieksituaties. Dat meldt Fred Stekelenburg, directeur van de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) op maandag.

De pas, die de autipas wordt genoemd, kan worden gebruikt bij een paniekaanval. De autist kan dan aantonen dat zij door hun stoornis anders reageren op onverwachte situaties dan anderen. Volgens de NVA kunnen autisten paniekerig of zelfs agressief reageren op onverwachte situaties.

Op de autipas wordt de stoornis kort toegelicht en worden enkele tips gegeven voor de omgang met autisten. Zo staat er bijvoorbeeld op dat het aan te raden is om in duidelijke zinnen te praten.

In Nederland zijn zo'n 170 duizend mensen in enige mate autistisch. Niet iedere autist weet echter dat hij de stoornis heeft. Er zullen in eerste instantie vijfduizend exemplaren van de pas gemaakt worden.

Meer informatie over de 'Autipas' is op de site van de NVA te vinden.

Nederlanders leven niet gezonder

Icoon GezondheidDe leefstijl van de Nederlanders is vorig jaar niet verbeterd. Het aantal volwassenen met overgewicht steeg en het percentage rokers en zware drinkers bleef stabiel.

Ook het aandeel Nederlanders dat voldoet aan de norm voor gezond bewegen bleef steken op hetzelfde niveau als in 2005. Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dinsdag bekengemaakt.

Vorig jaar was bij 46 procent van de volwassenen sprake van overgewicht. Dat is een toename van bijna 2 procent in vergelijking met 2005 en evenveel als in 2004. Ook het aantal gevallen waarbij sprake is van ernstig overgewicht stijgt. Bijna 13 procent van de vrouwen en bijna 10 procent van de mannen zijn veel te dik.

Ongeveer 30 procent van de Nederlanders van twaalf jaar en ouder rookt. Dat percentage is de laatste drie jaar vrij constant. De dalende tendens onder jongeren zet niet door. Bijna een kwart (23 procent) van de mensen tussen de twaalf en 24 jaar rookt.

Ook het drinkgedrag is de laatste jaren niet gewijzigd. Ongeveer 11 procent van de Nederlanders mocht zich vorig jaar tot de categorie zware drinkers rekenen. Het percentage zware drinkers onder vrouwen is vier keer lager dan onder mannen. Bijna 20 procent van de Nederlanders drinkt nooit alcohol.

Van de mensen van twaalf jaar en ouder bewoog vorig jaar 45 procent onvoldoende volgens de zogenoemde Nederlandse norm gezond bewegen. Dat is ongeveer evenveel als in 2005.

Europese Playstation Store online

Vrijdag ligt de PS3 in de winkels, dus leek het Sony een goed plan om alvast de Store online te zetten. Wat kun je downloaden vanuit deze virtuele winkel?
Allereerst demo's van Resistance: Fall of Man, Motorstorm, Blast Factor, F1 Championship Edition, Lemmings, Genji: Day of the Blade en Ridge Racer 7.

Daarnaast kun je ook volledige games downloaden. De volgende titels zijn momenteel beschikbaar: GT HD (gratis), Tekken Dark Ressurection (€ 9,99), Blast Factor (€ 4,99), GripShift (€ 7,99) en Lemmings (€ 4,99).

De store wordt ook gebruikt om in-game items te downloaden. Voor Ridge Racer 7 kun je 5 decal sets downloaden, voor Genji: Day of the Blade een vijandelijk kostuum.

Wil je liever passief gebruik maken van je PS3, kun je de volgende video's bekijken:
- PS3 commercial: grenade
- PS3 commercial: Keji
- PS3 commercial 2
- PS3 Stories: controle
- PS3 Stories: kracht
- PS3 Stories: real time
- PS3 Stories: cinematic
- PS3 Stories: high def
- PS3 Stories: opslag
- Formula One CE trailer
- MotorStorm trailer
- Resistance: FOM trailer
- GT HD Concept trailer
- Genji: DotB trailer
- Ridge Racer 7 trailer
- X-Men 3: The Last Stand (Blu-ray trailer)
- Behind Enemy Lines (Blu-ray trailer)
- Kingdom of Heaven (Blu-ray trailer)
- Ice Age The Meltdown (Blu-ray trailer)

Afrekenen gebeurt via een zogenaamde Playstation Wallet, een virtuele portemonnee. Deze portemonnee vul je middels een creditcard of debetcard (bijvoorbeeld je pinpas).

-met dank aan MaximusF1 voor het melden op het FOK!forum-

[upd] 'Kamp en Rutte moeten Kamer uit'

PolitiekVoormalig CDA-minister Agnes van Ardenne haalt vandaag ongekend hard uit naar VVD-fractievoorzitter Mark Rutte en Henk Kamp. Van Ardenne, tot voor kort minister van Ontwikkelingssamenwerking, vindt dat beide VVD'ers per direct de Tweede Kamer moeten verlaten. Dat zegt ze vandaag in een interview met de Volkskrant.

Volgens Van Ardenne ''verkrachten'' Kamp en Rutte de rechtstaat door de loyaliteit van de PvdA-politici Albayrak, Aboutaleb en Arib in twijfel te trekken. De CDA-politica, die afgelopen periode nota bene in het kabinet zat met Henk Kamp, neemt het de VVD bijzonder kwalijk dat zij onlangs de PVV van Geert Wilders de ruimte gaven voor drie spoeddebatten over dubbele nationaliteiten.

Van Ardenne: ''De VVD dreigt in extreem vaarwater te komen en zou intern orde op zaken moeten stellen. Juist mensen van wie ik het niet verwacht halen stenen weg onder het fundament van de Nederlandse rechtsstaat. De VVD-top is het zicht kwijtgeraakt op wat de kiezer wil. ''

De voormalige collega van Kamp meent dat de liberalen ''nu in de rouwtijd zitten''. ''Alle mannen zouden daar hun baard moeten laten groeien. Maar wat doen ze? Ze springen op de bagagedrager van Wilders.''

Update 11.32 uur
VVD-Kamerlid Kamp is van plan Kamervragen te stellen aan CDA-premier Balkenende over de uitlatingen van Van Ardenne, zo meldt de NOS. Kamp wil van de minister-president weten wat hij er van vindt dat een net benoemde hoge ambtenaar zegt ''dat parlementsleden met een andere mening moeten opkrassen.'' Van Ardenne wordt in juni permanent vertegenwoordiger bij de FAO, de voedsel- en landbouworganisatie van de Verenigde Naties.

VVD-leider Rutte noemt de uitlatingen van Van Ardenne pure nonsens. ''Het is klinkklare onzin dat de VVD de loyaliteit van politici als Albayrak, Aboutaleb en Arib in twijfel trekt. Dat is juist uitdrukkelijk niet gebeurd. Integratievraagstukken moet je in alle openheid in het parlement kunnen bespreken, ook als sommige andere partijen bang zijn voor zo'n discussie.''

Rutte wijst er bovendien op dat de CDA-fractie de vorige kabinetsperiode zelf voorstander was van ťťn nationaliteit en dat het vorige kabinet-Balkenende, dus inclusief CDA en toen nog minister Van Ardenne, daartoe met de Rijkswet op het Nederlanderschap het initiatief heeft genomen. Verder stelt Rutte: ''Het CDA zelf, bij monde van Kamerlid Mirjam Sterk, sprak nota bene in relatie tot de dubbele nationaliteit over het 'eten van twee walletjes'. Dat is een fundamenteel ander geluid dan we nu horen van een oud CDA-minister.''Van Ardenne en Kamp (toen nog collega's)

'The game' - deel 3.

- Vorige delen -
Ik had mijn voordeur nog niet dicht gedaan of ik voelde mijn telefoon vanuit mijn broekzak brommen. Het was een sms van Ryan met de vraag of ik het aankomende weekend weer mee zou gaan op stap. Door het berichtje verschenen opnieuw de vragen in mijn hoofd over wat Ryan had gedaan om zichzelf zo te veranderen. Ik beantwoorde zijn sms met het voorstel de volgende middag even samen bij te praten, ergens in de stad. Een korte en bondige reactie van Ryan's kant volgde met daarin een locatie en tijd. Ik had schijnbaar weinig in te brengen, maar ik besloot me hier niet druk over te maken gezien het me prima uit kwam.

De volgende middag, eindelijk uitgeslapen van het nachtelijke avontuur eerder in het weekend, ontmoette ik Ryan in een eetcafť ergens in het centrum van de stad. Op het moment dat ik binnenkwam was Ryan de eerste persoon wie me opviel. Ik wist niet of dit te maken had met het feit dat ik hem reeds kende, of dat het kwam door zijn uiterst opvallende verschijning. Ryan zat breed en onderuitgezakt op zijn stoel. Ik nam plaats tegenover hem en stak meteen van wal met wat vragen over wat hij in hemelsnaam allemaal had gedaan de afgelopen jaren. Het duurde even voordat Ryan echt op de vragen in wilde gaan. Het leek alsof dit onderwerp hem enigszins ongemakkelijk maakte.

Uiteindelijk, na vooral wat luchtig geklets, wierp Ryan de schroom een beetje van zich af. Hij vertelde me hoe hij tijdens een zoektocht op het internet, naar de juiste info voor een studieproject, een artikel tegenkwam welke vertelde hoe je meer uit jezelf kon halen. Dit artikel inspireerde Ryan zoveel dat hij besloot er een eigen draai aan te geven. Ryan besloot na jaren de 'nerd' te zijn het roer volledig om te gooien. Allerlei methodes, theorien en proefballonnetjes werden door Ryan opgepikt en in de jaren welke voorbij waren gegaan had hij zelf de, naar eigen zeggen, ultieme methode gevonden om aan de vrouw te komen.
Sterker nog: volgens Ryan hielpen zijn methodes mannen niet alleen aan een vrouw, maar presteerde mannen hierdoor ook beter op het werk en in het sociale leven in het algemeen. Ryan was van 'nerd' naar 'ladiesman' gegaan.

Na een lang gesprek werd het tijd om huiswaarts te gaan. Bij het afrekenen van onze koffie en lunch demonstreerde Ryan nogmaals zijn nieuwe zelf. Met de borst naar voren en de kin licht omhoog liep hij richting de bar, waar een jonge dame met roodbruin haar verveeld voor haar uitkeek. Het meisje stelde de rekening op en presenteerde deze zonder enig spoor van emotie aan Ryan. Met een enigszins sneaky glimlachje haalde Ryan zijn portomonnee te voorschijn en rekende het gevraagde bedrag af. Hij keek haar even recht in de ogen aan, alsof hij twijfelde of hij iets zou zeggen. "Hey, Ik heb even een vrouwelijke mening nodig" sprak hij opeens. Het barmeisje glimlachte en antwoordde "okť, vertel!". Alsof het routine was vervolgde Ryan het gesprek. Een conversatie over een goede vriendin van hem welke jarig was en wat hij voor haar zou kunnen kopen ontstond. Hier en daar maakte Ryan een grapje of een quasi bijdehande opmerking om uiteindelijk met het telefoonnummer van het meisje in zijn hand mijn kant op te komen. "Laten we gaan" zei hij, terwijl hij breed grijzend op mij op de rug klopte.

Onderweg richting het station praatte ik met Ryan nog even over wat er zojuist gebeurd was. Volgens hem was dit ťťn van de vele die voor zijn praatjes viel. Er was zelfs geen vriendin van Ryan wie binnenkort jarig was. Het was allemaal onderdeel van zijn plan, gemaakt op het moment dat hij de bar binnenkwam, om aan haar telefoonnummer te komen. Ryan ging ver, maar hij wist wel te slagen in waar hij voor kwam. Aangekomen op het punt waar onze wegen zouden scheiden besloot ik in te stemmen met Ryan's eerdere voorstel om het komende weekend wederom samen te gaan stappen. Ik was benieuwd wat hij nog meer in petto had.

Inmiddels was het vrijdagavond en ik liep richting het centrum van de stad, dit keer volledig 'pimped out'. Ik was onderweg naar de Blues, waar ik Ryan opnieuw zou ontmoeten om er weer een gedenkwaardige avond van te maken. Toen ik de club binnen liep zag ik dat ik enigszins aan de vroege kant was. De tent was nog zo goed als leeg. Bij een gemiddeld optreden van Dries Roelvink zouden waarschijnlijk nog meer mensen zijn. Om de tijd te doden knoopte ik direct na binnenkomst een gesprek aan met een vrolijk uitziende dame aan de bar. Net als eerder deze week in de trein verbaasde ik me over de reacties van mijn gesprekspartner wanneer ik de vreemde adviezen van Ryan in acht nam. In mijn enthousiasme had ik zelfs niet opgemerkt dat Ryan inmiddels ook al een tijd binnen was. Bij toeval liep ik hem tegen het lijf toen ik met Roos, het meisje wat ik had aangesproken, op de dansvloer was beland. Ryan zei geen woord, stak een duim naar me omhoog, en vervolgde zijn gesprekken met wat willekeurige mensen om hem heen. Ondertussen was Roos al steeds dichterbij komen te staan, overduidelijk klaar voor actie. Op een vrijdagavond ben ik de kwaadste niet en dus bewoog ik mijn gezicht subtiel richting de hare. Vele zoenen en gesprekken volgden en de tijd vloog voorbij.

Tegen het einde van de avond en ik aanstalte maakte om mijn jas op te gaan halen schoot Roos me haastig aan. "Waarom ga je niet met mij mee?" vroeg ze. Verbazing was het eerste gevoel wat me trof. 'Mee gaan? Nu al? Ik ken je net', dacht ik. "Hmm, dat is vast geen goed idee. Doen we dus!" antwoordde ik laconiek.

Aangekomen bij haar te kleine studentenflat was de twijfel welke ik had weggenomen. Waarom zou ik me nog inhouden, bedacht ik me. Ik was immers na al die jaren vrij om te gaan. We gingen naar binnen en terwijl ze zocht naar de juiste cd's om op te zetten opende ik zelf alvast een drankje. Naarmate de avond vorderde en het drankgebruik toenam begonnen ook de hormomen steeds harder door de lichamen te gieren. We begonnen elkaar te zoenen en de kledingstukken vlogen uit alsof ik nog met de laatste intercity naar huis moest. Op het moment dat ik Roos ontdeed van haar slipje liep een rilling over mijn rug. Ik kon mijn ogen niet geloven. Roos hield wel van de natuur, zo bleek. Een volle bos haar staarde mij recht in de ogen aan. De blik van verbazing en afschuw in mijn ogen gingen Roos niet ongemerkt voorbij en ze legde me uit dat ze een naturist was en geloofde dat het beter was om het 'gewoon z'n gang te laten gaan'.

Ik wist niet of ik moest lachen of huilen van ongeluk. Dit zag ik ťcht niet zitten. Tienduizend naturisten in ons land en ik moest er ťťntje treffen. Het zat verdomme nooit eens mee. Ik gaf aan dat ik even richting het toilet moest, pakte mijn jas en verdween uit de deur nog voordat Roos ook maar iets zinnigs uit kon brengen.
In mijn jas trof ik een opgefrommeld papiertje aan. Het was het telefoonnummer van Evelien. Shit, ja. Evelien. Ik was haar na onze ontmoeting in de trein compleet vergeten te bellen, realiseerde ik me terwijl ik Roos nietswetend had achter gelaten.

En opeens schoot het door mijn hoofd. 'Damn. Ik ben nu alweer een klootzak.'

Overvallers gijzelen bewoners Den Haag

Icoon PolitieIn Den Haag bij de La Reyweg houden twee overvallers de bewoners van een woonhuis gegijzeld. Dat heeft de politie vandaag bekengemaakt.

Het tweetal probeerde kort voor de gijzeling een winkel in de Dierenselaan te beroven en hebben daarbij enkele schoten gelost. Toen de politie aankwam bij de winkel sloegen de overvallers op hun brommer op de vlucht. Na een val met de brommer vluchtten de twee echter een woonhuis binnen alwaar zij de bewoners in gijzeling namen.

De gijzeling is inmiddels beÔndigd. De politie was met veel machtsvertoon aanwezig en heeft vier verdachten weten aan te houden.

Met dank aan Bouschra en DonnyDee voor de submit.

Italiaanse peuter weegt al 61 kilo

In ItaliŽ is grote consternatie ontstaan over een peuter op SardiniŽ die al 61 kilo weegt. Iedere maand komt de 3-jarige Denise bovendien minstens ťťn kilo bij. De ouders van het meisje uit het dorpje Portoscuso weten zich geen raad met de situatie. Een streng dieet blijkt niet te helpen.

Lokale medici weten ook geen remedie tegen de buitensporige gewichtstoename. Ze hebben nu de hulp ingeroepen van deskundigen van een kinderziekenhuis in Rome.

ItaliŽ had al eens een 4-jarig kind in de Noord-Italiaanse provincie Belluno dat 54 kilo woog. In dat geval bleek het te gaan om het 'Sotos-syndroom', een zeldzame genetische ziekte. Denise lijdt daar in ieder geval niet aan. Ook is de gewichtstoename niet het gevolg van hormonale afwijkingen of van een haperende stofwisseling.

Fors meer klachten over overheid

Icoon BinnenlandsDe Nationale ombudsman heeft vorig jaar bijna een kwart meer klachten ontvangen over een onbehoorlijke behandeling door de overheid. Uit die "ongekende" stijging blijkt volgens ombudsman Alex Brenninkmeijer dat de overheid de burger uit het oog dreigt te verliezen.

Hij heeft zijn jaarverslag over 2006, getiteld 'Regel is regel' is niet genoeg, dinsdag aangeboden aan Tweede Kamervoorzitter Gerdi Verbeet. In totaal dienden mensen 14.607 klachten per brief of via internet in, 23 procent meer dan in 2005. Verder kwamen bijna 27.000 vragen telefonisch binnen.

Brenninkmeijer schrijft de toename toe aan de gevolgen van grote stelselwijzigingen, zoals de overgang van huursubsidie naar huurtoeslag, de invoering van de zorgtoeslag en de uitvoering van de Ziektewet. Hij kreeg de meeste klachten over de Belastingdienst, 3323 tegen 1330 in 2005.

Koploper
Voor het eerst in vijftien jaar is die dienst daarmee weer koploper. De meeste klachten gingen over de huur- en zorgtoeslag. De Belastingdienst is sinds vorig jaar verantwoordelijk voor de uitvoering daarvan.

Op de tweede plaats staat uitkeringsinstantie UWV. Daarover kwamen ruim 2000 klachten binnen, ruim een derde meer. Mensen klaagden vooral in de eerste helft van het jaar over het UWV. Dat had te maken met de invoering van een nieuw computersysteem om de Ziektewet te kunnen uitvoeren.

Het aantal klachten over de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) nam verder af tot 987 (1419 in 2005). Volgens de ombudsman komt dat doordat de communicatie van de IND met burgers en advocaten is verbeterd.

De ombudsman

Lampard aangevallen door supporter

Na afloop van de kwartfinales in de FA Cup tussen Tottenham Hotspur en Chelsea werd Frank Lampard aangevallen door een Spurs-fan. Lampard verdedigde zich met hand en tand, waarna de supporter door stewards kon worden 'ingerekend'.

"Blijkbaar was het veiligheidspersoneel van Tottenham in slaap gevallen na het laatste fluitignaal", aldus de trainer van Chelsea, Josť Mourinho. "Lampard vertelde me dat die kerel plots uit het niets kwam. Wel vijf stewards moesten hem tegenhouden. Frank is in orde en hij is blij met de overwinning in de FA Cup. De rest doet er niet toe."

Dankzij een 2-1 zege wist Chelsea zich te plaatsen voor de halve finales.

WK zwemmen: Zusjes Van der Velden negende op duet

De Nederlandse synchroonzwemsters Bianca en Sonja van der Velden zijn bij het wereldkampioenschap zwemmen in het Australische Melbourne negende geworden in de finale van de technische routine op duet.

Het Nederlandse duo had zich zaterdag als tiende weten te plaatsen voor de eindstrijd van vandaag. Het goud ging naar de Russische topfavorieten Anastasia Davydova en Anasatasia Ermakova.

Controle Rijssen op godslaster bij metalfestival

Icoon BinnenlandsDe gemeente Rijssen Holten bezoekt 25 augustus het metalfestival Elsrock om te controleren op godslasterlijke teksten. Burgemeester Bort Koelewijn (ChristenUnie) kondigde dinsdag aan dat de gemeente de organisatie strafrechtelijk wil laten vervolgen als de teksten niet door de beugel kunnen.

De organisatie van Elsrock verzekert de gemeente dat de bands geen godslasterlijke taal zullen uitslaan. Daarom is er voor het college van B en W geen reden om het festival tegen te houden, ondanks een bezwaar van de SGP.

Vorig jaar veroorzaakte het metalfestival veel beroering in de streng gereformeerde gemeente. Veel Rijssenaren voelden zich gekwetst in hun godsdienstige gevoelens.

Werkstraf geŽist tegen internetpedo

JustitieTegen pedofiel Eduard C. (52) uit Noordwijk is gisteren 240 uur taakstraf en zes maanden voorwaardelijke celstraf geŽist wegens webcamseks met een 11-jarig jongetje. Ook werden op de computer van C. 153 kinderpornobestanden aangetroffen.

Het jongetje was in de veronderstelling dat hij via MSN contact had met een 12-jarig meisje. In werkelijkheid ging achter de nickname Nickey de 52-jarige C. schuil. Toen hij het vertrouwen van het kind had gewonnen, kwam zogenaamd ene Stefan erbij, een vriendje van Nickey, die hij ook zelf speelde. Stefan en Nickey haalden het jochie uiteindelijk vier keer over tot seksuele handelingen achter de webcam. C. trakteerde het jongetje een keer op hetzelfde. ''Toen deed ik of ik Stefan was.''

De vader van het slachtoffertje kwam uiteindelijk achter de praktijken en deed aangifte bij de politie. Volgens de officier van justitie dacht het jochie dat hij verkering had met Nickey en was hij bang dat ze het zou uitmaken als hij niet meedeed en zich niet uitkleedde en bevredigde achter de webcam. De ouders van het slachtoffertje eiste 1.416 euro schadevergoeding voor therapiekosten voor hun zoontje en luiers. De jongen plast sinds het gebeuren weer in bed en is onder behandeling bij Jeugdzorg voor agressieve buien sinds hij weet dat hij in de maling is genomen door een volwassene.

C. probeerde gisteren overigens onherkenbaar in de rechtszaal te verschijnen omdat hij zich 'erg schaamde'. Daartoe had zich een eigentijdse soort burka aangemeten. De capuchon van zijn jas had hij ver over zijn oren getrokken en een sjaal strak om zijn gezicht geknoopt zodat alleen zijn ogen zichtbaar waren. Op last van de officier van justitie moest dat af: ''Dit is een openbare zitting. Wij willen uw gezicht zien.''

De uitspraak is over twee weken.

CD: Mintzkov - 360 Degrees

Het was ťťn van mijn muzikale openbaringen dat jaar, het gebeurde laat in de avond op vrijdag 20 augustus 2004. De India-tent op Lowlands luisterde naar de Belgenpop van de winnaars van de Humo Rock Rally 2000. Ik strompelde nietsvermoedend naar binnen en werd geconfronteerd met een geluid dat op een blauwprint van dEUS was gecomponeerd, en was erg onder de indruk. Er waren weinig bands meer zoals het oorspronkelijke dEUS dat jaar. Zita Swoon was allang een eigen weg ingeslagen, Dead Man Ray was niet meer, Das Pop miste de vonk en Flowers for Breakfast deed ook niet veel meer, ja zelfs dEUS klonk even niet meer als in de oude dagen. Maar nu was daar dus plotsklaps Mintzkov Luna.

CD: Testament - The Spitfire Collection

Het blijft een merkwaardig verhaal. Testament, de eeuwige subtopper van de thrashmetal heeft door de jaren een aantal van de meest talentvolle metal-muzikanten aangetrokken en afgestoten. Als je alleen al kijkt naar het rijtje drummers dat ze versleten hebben: Gene Hoglan, Paul Bostaph, Dave Lombardo, John Tempesta, Chris Contos en momenteel Nick Barker. Desondanks werd nooit het succes (en erkenning?) in de mate van 'De Grote Vier van de Thrash' bereikt.

Zieke Thomas Dekker niet in Milaan-San Remo

Thomas Dekker doet aankomende zaterdag niet mee aan Milaan-San Remo. De 22-jarige Nederlander heeft last van griep.

Dekker bleek al enkele dagen een virus onder de leden te hebben. Dit werd bekend nadat hij achtste was geworden in de tijdrit van de Tirreno. "Ik moest er 's nachts zelfs een paar keer uit om me af te drogen, zo nat van het zweet was ik. Maandag ging het aan het begin van de etappe nog goed, maar in de slotklim voelde ik meteen al dat ik tekort kwam. Als je weinig weerstand hebt, is het snel gebeurd. Het was hopen tegen beter weten in," aldus Dekker die enigszins teleurgesteld is over zijn optreden dit jaar in de Tirreno-Adriatico. Vorig jaar wist hij die te winnen. "De conditie was goed en ik ben bergop weer een jaartje sterker geworden. Het is heel jammer dat het dan zo moet eindigen. Dit jaar rijdt er met Andreas KlŲden en Alexandre Vinokourov van Astana een heel sterk blok in de Tirreno rond. Zelfs Stefan Schumacher kon het maandag niet houden. Ik had het liefst meegedaan voor de eindzege, maar zag na de tijdrit wel in dat prolongatie van mijn overwinning moeilijk zou zijn."

Sluiter, Haase door in kwalificatie Miami

Raemon Sluiter en Robin Haase hebben zich bij de kwalificaties voor het Masters Series-toernooi in Miami weten te plaatsen voor de tweede ronde. Sluiter versloeg de Griek Konstantinos Economidis met 6-4 en 7-6. Haase was met 6-3 en 6-4 te sterk voor de als tiende geplaatste Italiaan Davide Sanguinetti.

In zijn volgende kwalificatiepartij speelt Sluiter tegen de als tweede geplaatste Rus Evgeny Korolev. Haase moet het opnemen tegen de IsraŽliŽr Dudi Sela.

CD: The Legend of Johnny Cash Vol. II

Inmiddels al een aantal jaar niet meer onder de levenden, maar de geest van Johnny Cash waart nog steeds rond. Zo ook op de compilatie The Legend of Johnny Cash- Ring of Fire II, een overzicht van diens gehele oeuvre, van zijn eerste opnames tot en met zijn samenwerking met Rick Rubin, die hem voor zijn dood in 2003 een hernieuwde cultstatus opleverde. Sinds 9 maart is nu ook deel II van dit overzicht uit. Aangezien er nu al wel erg veel compilaties van The Man in Black op de markt zijn, eerst maar even luisteren welke nummers er nu weer op dit album staan…

Devil May Cry 4 komt ook naar de Xbox 360 en PC

De geruchten gingen al langer, maar het is nu eindelijk officieel bekend: Devil May Cry 4 komt ook naar de Xbox 360. Maar de grootste verrassing is eigenlijk wel dat het spel ook naar PC komt.

Naast de multiplatform-game zal er deze lente ook nog een TV-serie verschijnen op de Japanse TV. De game zal tegelijkertijd uitkomen op de PlayStation 3 en de Xbox 360, over een releasedatum voor de PC is nog niks bekend. In het persbericht werd ook verteld dat Capcom meer titels zal uitgeven, en dat deze voornamelijk multiplatform zullen zijn om de winsten te verhogen. Capcom will continue to produce titles that appeal to users while pursuing a multiplatform strategy to help enhance profits.

Met dank aan DaMSWer en Frag_Adder voor het melden van dit nieuws

Van Basten wil verder met huidige technische staf

Marco van Basten heeft gezegd dat hij nog lang wil samenwerken met zijn huidige assistenten bij het Nederlands elftal, John van 't Schip en Rob Witschge.

Ik denk dat als wij ergens anders naar toe gaan, het met dezelfde groep mensen, dezelfde technische staf, zal zijn als met wie we nu werken", aldus de bondscoach van Oranje. "De kans is groot dat er vroeg of laat een andere werkgever komt. Wat en waar dat zal zijn, ik heb nog geen idee. Ik ben er ook totaal niet mee bezig. Maar ik verwacht niet dat ik mijn hele leven bondscoach zal zijn."

Van Basten en zijn staf hebben bij de KNVB een contract tot en met het EK in 2008. Na het wereldkampioenschap voetbal afgelopen zomer in Duitsland, wilde KNVB-directeur Henk Kesler Van Basten en diens collega's graag vastleggen tot en met het WK 2010 in Zuid-Afrika. Van Basten vond het toen "niet zinvol" om dat te doen, maar zei toen wel dat hij het niet uitsloot dat hij na het EK in Oostenrijk en Zwitserland alsnog zou bijtekenen.

Internazionale in beroep tegen straffen UEFA

Internazionale legt zich niet neer bij de schorsingen die de UEFA vorige week uitdeelde aan vier spelers van de Italiaanse club. De spelers waren op 6 maart betrokken bij een vechtpartij na de Champions League-wedstrijd tegen Valencia (0-0).

Inter-verdedigers Nicolas Burdisso en Douglas Maicon werden door de Europese voetbalbond voor zes wedstrijden geschorst voor hun aandeel in de rellen. Een derde verdediger, Ivan Cordoba, moet drie wedstrijden uitzitten en aanvaller Julio Cruz twee.

Chelsea,United naar halve finales FA Cup

Chelsea heeft zich voor de halve finales van de strijd om de FA Cup geplaatst. De Engelse kampioen versloeg maandag Tottenham Hotspur op eigen veld met 2-1. Ook Manchester United bereikte de laatste vier met een krappe 1-0 zege op Middlesbrough.

Chelsea dankte de zege aan een sterke tweede helft waarin Andrei Sjevtsjenko en Shaun Wright-Phillips de doelpunten scoorden. In de slotfase benutte aanvoerder Robbie Keane nog een strafschop, maar de gelijkmaker zat er niet meer in. Bij Chelsea bleef Khalid Boulahrouz op de bank. Arjen Robben en Salomon Kalou vielen in de slotfase in. Eerder deze maand kwamen beide ploegen op 3-3 uit, waardoor een replay noodzakelijk was. Chelsea speelt half april in de halve eindstrijd tegen Blackburn.

Ook Manchester United en Middlesbrough moesten gisteravond op herhaling na de 2-2 in de eerste wedstrijd in de kwartfinales. Cristiano Ronaldo benutte een kwartier voor tijd een strafschop en scoorde daarmee de enige treffer van de wedstrijd. George Boateng speelde bij Middlesbrough de gehele wedstrijd. Manchester United speelt nu in de halve finales tegen Watford.

McClaren roept spits uit Engelse eerste divisie op

Na Gareth Barry is ook David Nugent toegevoegd aan de selectie van het Engelse nationale elftal. De spits van Preston North End vervangt Darren Bent, die geblesseerd afgehaakt is.


Normaal gesproken speelt Nugent voor Jong Engeland, maar schuift nu door naar de Engelse A-ploeg. Nugent scoorde dit seizoen al zestien keer voor Preston North End, dat in de Championship speelt, de eerste divisie van het Engelse voetbal.

Engeland speelt de komende week tegen IsraŽl en Andorra.

Schalken ziet afscheid naderen

Sjeng Schalken is niet optimistisch over zijn toekomst als tennisprof. De Limburger zei dat gisteren, tijdens de presentatie van vrouwenwielerploeg Flexpoint. Het bedrijf van zijn vrouw Ricky levert de vrijetijdskleding van de ploeg.

In februari 2006 speelde Schalken zijn laatste wedstrijd. Al meer dan twee jaar wordt de Nederlander geteisterd door lichamelijke ongemakken: de ziekte van Pfeiffer, een hernia en een achillespeesblessure. " Het moment nadert dat ik stop. De herniaklachten hinderen me nog steeds. Na drie, vier dagen op het hoogste niveau trainen, krijg ik last van uitvalverschijnselen in mijn been," aldus Schalken.

Theissen: 'BMW is het derde team'

BMW teambaas Mario Theissen is zeer te spreken over de prestaties van zijn team in AustraliŽ. Ondanks dat de Pool Robert Kubica de finish niet haalde was er bij de Duister reden tot vreugde.

"Beide rijders hebben het dit weekend erg goed gedaan. Ze hielden hun hoofd koel en hebben de hele tijd aangetoond competitief te zijn. Ze zouden op de vierde en vijfde plaats geŽindigd zijn. Ik moet hen en het hele team complimenteren", vertelt hij, "het belangrijkste wat dit weekend naar voren kwam, is wel het feit dat we onze goede vorm van de wintertests hebben bevestigd. Zowel in de kwalificatie als in de race waren we duidelijk het derde beste team. Dit geeft een grote sprong voorwaarts aan en het is een geweldig fundament voor de komende races."

ADO rest van seizoen zonder Bunjevcevic

ADO Den Haag zal het de rest van dit seizoen moeten doen zonder Goran Bunjevcevic. De verdediger heeft zijn binnenste knieband ingescheurd en moet zes tot acht weken rust houden.

Bunjevcevic liep de blessure afgelopen weekend op, in de thuiswedstrijd tegen Sparta. Mochten de Hagenezen erin slagen om rechtstreekse degradatie te ontlopen, dan kan de ServiŽr in de play-offs om lijfsbehoud mogelijk weer wel meedoen.

Actie Braamhaar gÍnant


Technisch directeur van PSV is niet blij met de spontane reactie van scheidsrechter Braamhaar in het duel tegen Ajax. Hij noemde de actie van Braamhaar gÍnant.

"Het was aanstootgevend. Voor hetzelfde geld hadden ze bij ons het stadion afgebroken", vertelt Valckx. "Het zal wel met de emoties bij Braamhaar te maken hebben. Het geeft eens te meer de gigantische druk aan die op de schouders van een arbiter in Nederland ligt." De arbiter verklaarde dat hij alleen zijn goede keuze toejuichde door een voordeelregel goed toe te passen.

Iraakse oud-vicepresident opgehangen

De voormalige Iraakse vicepresident Taha Yassin Ramadan is dinsdagmorgen in Bagdad opgehangen. Het Iraakse hof van beroep had donderdag het doodvonnis tegen Ramadan bevestigd.

De vicepresident werd februari ter dood veroordeeld wegens zijn aandeel in de massamoord in het dorp Dujail in 1982, waarbij 148 mensen omkwamen.

De voormalige Iraakse president Saddam Hussein werd eind vorig jaar ter dood veroordeeld wegens zijn betrokkenheid bij de moordpartij.

Ramadan werd toen samen met zijn baas veroordeeld, maar kreeg toen levenslang opgelegd. De aanklagers gingen tegen de strafmaat in beroep en werden op 12 februari in het gelijk gesteld.

Ramadan is de derde handlanger van Saddam die wordt opgehangen. Op 15 januari kregen de voormalige rechter Awad al-Bandar en Saddam's halfbroer Barzan Ibrahim al-Tikriti de strop.

Dinsdagmorgenspel

Ben jij een competitieve eikel m/v die alleen maar een spelletje speelt omdat je winnen wilt? Of speel je een spelletje puur voor de lol en als onschuldig tijdverdrijf? In beide gevallen heb jij vanochtend weer twee kansen om je of te bewijzen of om je even lekker te vermaken.

De ochtendspelletjes van vandaag zijn:
Legend of Alladin en Xevoz Showdown (platform game)
Hoe goed ben jij? Ik heb 13472 punten gehaald met Legend of Alladin!

Weet jij ook nog een leuk spel? Tip ons dan!

Het Binnenhofklasje - Beestenboel

Na een bezoekje aan de christenhonden nam Marianne vervolgens een kijkje bij haar klasgenootjes van de Partij van de Aaibaarheid. Zowel Albayrak en Aboutaleb hadden een hond meegenomen. Geert kwam met een kritische blik naast Marianne staan en terwijl Marianne de hondjes aaide vroeg hij: "Hebben deze honden een dubbel hondenpaspoort?"
De twee PvdA'ers knikten hevig ja en begonnen ieder te zwaaien met beide paspoorten.
"Voor ieder paar poten ťťn paspoort", riepen ze in koor.

In the picture!

Verzin een onderschrift bij deze foto!
"Op straat gegooide brandende sigaretten nog altijd hoogste prioriteit brandweer."

En de top 5:

5: Dichterbijer: "Brandweer schoont wegdek na omgegooid kopje koffie "
4: Danny "Staking bluswater zorgt voor problemen brandweer"
3: JCdeLeeuwarden : " Wat nou spuit 11?? "
2: Ryoga: "Laten we toch maar de handleiding gaan zoeken"

Update: Leukste onderschrift verzonnen en nr 1: Alicia-sama

previous picture

Wapens bij extreem-rechts in Spijkenisse

PolitieIn Spijkenisse heeft de politie afgelopen weekend in een woning aan de Orchideestraat een partij wapens aangetroffen. De woning behoort toe aan de 25-jarige Arris de B., een lid van de extreem-rechtse skinheadbeweging 'Combat 18'. Bij de inval in de woning werd hij aangehouden samen met een 18-jarige vrouw.

In het huis lagen een automatisch vuurwapen, een jachtgeweer, een handvuurwapen, hoeveelheden munitie, kogelwerende vesten en zelfgefabriceerde explosieven.

Mogelijk bestaat er een verband met een grootscheepse politie-actie in BelgiŽ van september vorig jaar. Toen werden 17 leden van de neo-nazistische skinheadbeweging Blood and Honour aangehouden die onder meer munitie en explosieven op voorraad hadden en volgens de Belgische Justitie van plan waren die te zijner tijd in te zetten. Combat 18, waarvan de dit weekend gearresteerde Spijkenisser deeluitmaakt, is een zogenoemde knokploeg van Blood and Honour. Het cijfer 18 staat voor AH (Adolf Hitler).Beeld uit het NOS-Journaal

Arris de B.
(foto 2005 KAFKA)

Met dank aan Sparco voor de submit.

Valckx: Juichen Braamhaar gÍnant

Het opmerkelijke juichgebaar van arbiter Eric Braamhaar zondag in de thuiswedstrijd tegen Ajax (1-5) is slecht gevallen bij PSV. Technisch manager Stan Valckx noemde maandag in het RTL7-programma Voetbal Insite de unieke actie van de scheidsrechter gÍnant.

''Het was aanstootgevend. Voor hetzelfde geld hadden ze bij ons het stadion afgebroken'', meende Valckx. ''Het zal wel met de emoties bij Braamhaar te maken hebben. Het geeft eens te meer de gigantische druk aan die op de schouders van een arbiter in Nederland ligt.''

Na de vijfde treffer van Ajacied Kenneth Perez (1-5) was zondagavond op televisiebeelden op Tien duidelijk te zien dat Braamhaar uit vreugde zijn vuist even balde en omhoog stak. Hij noemde het na afloop een mooi moment, omdat hij kort daarvoor de voordeelregel had toegepast na een overtreding van PSV in een Ajax-aanval. ''Ik liet doorspelen en als dan zo'n beslissing goed uitpakt, is dat voor mij even kicken'', zei Braamhaar, die zich van geen kwaad bewust was.


Braamhaar maakt de vreugdebeweging

-
Zie voor meer sportnieuws FOK!sport.

Chiquita bekent betalen terroristen

Het Amerikaanse bedrijf in exotisch fruit Chiquita heeft maandag bekend dat het geld heeft gegeven aan een Colombiaanse paramilitaire groepering, die volgens Washington een terreurbeweging is.

Het bedrijf is tot een schikking met justitie in de VS gekomen. Chiquita betaalt een boete van 25 miljoen dollar en voorkomt daarmee een proces.

Chiquita heeft tussen 1997 en 2004 1,7 miljoen dollar (1,3 miljoen euro) betaald aan de Verenigde Zelfverdedigingstrijdkrachten van Colombia (AUC). In ruil daarvoor kreeg het bedrijf bescherming in de gebieden waar bananen worden geteeld.

Telltale Games over Sam & Max

Dan Connors, CEO van Telltale Games, heeft met Shacknews gepraat over episodische content en natuurlijk Sam & Max.

De serie games blijkt ontzettend populair, Telltale zit nu op 60% van de geprojecteerde verkopen en het seizoen heeft zich nu al terug verdiend. En dat terwijl er nog twee episodes moeten verschijnen.

Ook wordt het tweede seizoen van Sam & Max bevestigd, met daarin ook meer ruimte voor een overkoepelend verhaal. Ook zullen de terugkerende omgevingen aangepakt worden.

Over de mogelijkheid van Sam & Max op de consoles had Dan het volgende te zeggen:

"Well, we're hoping to get on to both consoles, with Live Arcade and Virtual Console--I'm sorry, on all three consoles! But we're starting with Wii and Xbox, on both of their online services and retail as well. We want to open as much distribution as possible and reach as many people as possible, so when we go out and talk to a license holder we can say, 'Hey, we can get your license in front of all these people. Come with us and we'll make sure it's a great product.' The distribution channel drives a lot of that, especially if you're independent and you're an emerging media publisher. I think there's some room for us to grab a stake."

Lees het complete interview (ook met meer informatie over de samenwerking met GameTap en waarom een episodisch model wel bij Telltale werkt) hier.Prijsvragennieuws week 12

We hebben deze week weer een aantal prijzen voor jullie geregeld. Als je geregistreerd en ingelogd bent, dan kun je meedoen met de volgende prijsvragen:

Win een 'scriptease' dekbed!
Win kaarten voor de theatertour van Spinvis!

Registratie is gratis en dient enkel om je prijsvraaginzending te registreren (geen misbruik van gegevens of spam op je mailadres)

De uitslagen:
Je kon de afgelopen weken weer een boel prijzen winnen op de FP. Bij deze weer een overzicht met alle prijswinnaars van de afgelopen weken:

Prijsvraag 1:
Win een gesigneerd Ferry Corsten 3 CD pack!
Winnaar

Jaerock


Prijsvraag 2:
Win een Iris vibrator!
Winnaars:

Slotter
King_for_a_day


Prijsvraag 3:
Win een DVD van The Benchwarmers!
Winnaars:

Gabberhead
Aerox2002
nemesis_
Indigo78
Capone


Prijsvraag 4:
Win een DVD van R.V.!
Winnaars:

-tK-
-Mo-
Bobbylon
flixywixy
bonnie1975


Prijsvraag 5:
Win een sexy valentijnsset!
Winnaars:

hopeluna
EgoPro


Prijsvraag 6:
Win een exclusieve vinyl picture disc van Heart of Hearts!
Winnaars:

amygurl
salgera
DoDie
Temahk
zgs


Prijsvraag 7:
Win een Ohmibod iPod Vibrator!
Winnaars:

DomainAdmin
Weirdow


Prijsvraag 8:
Win een van de vijf Final Fantasy XII-exemplaren!
Winnaars:

Napalm
WaterOx
axiram
Vendris
Ian_Nick


Prijsvraag 9:
Win een CD van Trance Energy 2007!
Winnaars:

Cansu
Rover
Messenga
bezemsteel56
gubcin


Prijsvraag 10:
Win een striptease dartset!
Winnaars:

allsystemshalt
Mark1968NL


Prijsvraag 11:
Win een MP4-speler en speel al je muziek, video's en FM-radio af!
Winnaars:

NRK
2xD
Ray2k
ellywels
RobertVH


Prijsvraag 12:
Win het tijdschrift Paparazzi plus de Jane Austen Collection op DVD!
Winnaars:

fleuril
chiren
R1R5
TToTheTop
jasje_7


Prijsvraag 13:
Verder kon je op FOK!games een Nintendo DS winnen en die is gewonnen door Zeepsop.

Alle winnaars namens de hele FOK!crew gefeliciteerd! De meeste prijzen zijn als het goed is al in het bezit van de winnaars of ze komen er zeer binnenkort aan. Voor eventuele vragen kun je ons natuurlijk e-mailen.
Laatste reviews en specials
review
Blu-ray: True Detective 3
special
Fun met Funda #168 - Wanstaltigheid ten top
review
Rain of Reflections
review
The Alliance Alive HD Remastered
special
Activiteiten tijdens DreamHack Rotterdam
special
Martin Scorsese over The Irishman: ‘cinema is een gemeenschappelijke ervaring’
©FOK.nl e.a.