FOK!-user start petitie tegen vele reclame bij GP

Olivier (Blaaskaas)
Icoon TelevisieFOK!-user Astroquicky heeft maandag een petitie opgezet tegen de vele reclameblokken en het belspel tijdens de uitzending van de Grand Prix van AustraliŽ afgelopen weekend. De petitie is reeds door meer dan duizend Formule 1 fans ondertekend.

De inhoud van de petitie is als volgt:
quote:
Beste RTL,

Met een groot gevoel van ontgoocheling heb ik afgelopen zondag, 18 maart 2007, samen met vele anderen fans naar de RTL GP Formule 1 uitzending gekeken op RTL7 - en dat met name door de overvloed aan reclame en de frequentie van de reclameblokken.

Net zoals menig andere Formule 1 fan hier in Nederland was ik een aantal jaar geleden teleurgesteld dat de Formule 1 uitzendrechten door SBS6 werden overgenomen omdat ik toendertijd met veel plezier de Formule 1 volgde op RTL5, waar de commentaar en de voorbeschouwingen uitstekend waren en de reclame niet storend was. En net zoals menig andere Formule 1 fan was ik dan ook blij te horen dat vanaf dit jaar RTL terug de Formule 1 zou uitzenden. Ik keek ernaar uit om terug van een uitstekende grand prix te kunnen genieten met zinvol commentaar, interessante voor- en nabeschouwingen en zonder storende reclame.

Echter de ontgoocheling kon niet groter zijn! Nog meer reclame dan bij SBS6 en alweer een vervelend belspel waardoor velen uit ergernis wegzappen! Op zich is het een verbetering dat de race nog kan gevolgd worden tijdens de reclameblokken, maar een reclameblok elke acht ŗ tien minuten is echt veel te veel, zeker als je dit vergelijkt met de SBS6 live-uitzendingen waar geen reclame te zien was tijdens de race!

Ik begrijp dat uw zender vanuit een commerciŽel oogpunt werkt, en dankzij een Luxemburgse licentie toestemming heeft om tijdens live-uitzendingen reclame te tonen, maar de afgelopen race was op RTL7 geenszins aangenaam om te volgen door de veelvuldige reclameblokken. Velen onder ons, zijn dan ook halverwege de race overgeschakeld naar ťťn van de alternatieve zenders zoals de Belgische zender Canvas, of de Duitse zender RTL om de reclames te vermijden.

Ik wil u erop wijzen dat de meesten onder ons van mening zijn dat de voor- en nabeschouwing een stuk verbeterd zijn ten opzichte van de uitzendingen verzorgd door SBS6. Ik hoop dan ook dat u mijn teleurstelling en de teleurstelling van alle anderen die deze petitie tekenen in het huidig reclamebeleid in gedachte houdt wanneer u beraadslaagt over mogelijke alternatieven voor de huidige opzet van de reclameblokken bij de volgende Grote Prijzen.

Met vriendelijke groeten,
Ondergetekende,
Met dank aan MavRick voor de submit.