Europarlementariërs leren van Anno 1701

Niels (Boris-The-Blade)
Afgelopen donderdag werd tijdens een feestelijke ceremonie het spel Anno 1701 aan een aantal Europarlementariërs uitgereikt. Dit gebeurde in samenwerking met het juridisch-politieke blad Cenjur. Journalist en Anno 1701 speler Andreas Seidl van Cenjur is de initiatiefnemer van het project. De parlementariërs waren afkomstig uit de landen Duitsland, Groot-Brittannië, Oostenrijk, Frankrijk en Italië.


De feestelijke ceremonie?

De politici kregen het spel in de officiële ontvangsthal te Straatburg in de handen gedrukt. De reden van de uitreiking is dat nu spelenderwijs geleerd kan worden wat voor gevolgen bijvoorbeeld belastingverhogingen hebben. In Anno 1701 leiden hoge belastingen tot protesten van de bevolking, maar de digitale inwoners zijn ook snel weer tevreden te stellen door gewoon de belasting weer omlaag te schroeven.



De heren en dame politici

Of de volksvertegenwoordigers echt wat nieuws leren valt te betwijfelen, maar de uitreiking geeft de groeiende invloed van games weer en het is natuurlijk goedkope reclame voor Anno 1701. Het is nog niet bekend of de politici ook Anno 1701 voor de DS krijgen. Die game zou natuurlijk uitermate geschikt zijn voor het lange reizen tussen woonplaats en Straatsburg.