Chelsea,United naar halve finales FA Cup

Olga (Nuongirl)
Chelsea heeft zich voor de halve finales van de strijd om de FA Cup geplaatst. De Engelse kampioen versloeg maandag Tottenham Hotspur op eigen veld met 2-1. Ook Manchester United bereikte de laatste vier met een krappe 1-0 zege op Middlesbrough.

Chelsea dankte de zege aan een sterke tweede helft waarin Andrei Sjevtsjenko en Shaun Wright-Phillips de doelpunten scoorden. In de slotfase benutte aanvoerder Robbie Keane nog een strafschop, maar de gelijkmaker zat er niet meer in. Bij Chelsea bleef Khalid Boulahrouz op de bank. Arjen Robben en Salomon Kalou vielen in de slotfase in. Eerder deze maand kwamen beide ploegen op 3-3 uit, waardoor een replay noodzakelijk was. Chelsea speelt half april in de halve eindstrijd tegen Blackburn.

Ook Manchester United en Middlesbrough moesten gisteravond op herhaling na de 2-2 in de eerste wedstrijd in de kwartfinales. Cristiano Ronaldo benutte een kwartier voor tijd een strafschop en scoorde daarmee de enige treffer van de wedstrijd. George Boateng speelde bij Middlesbrough de gehele wedstrijd. Manchester United speelt nu in de halve finales tegen Watford.