Vlaar aanvoerder Jong Oranje op EK

Olga (Nuongirl)
Ron Vlaar draagt komende zomer tijdens het Europees kampioenschap voetbal de aanvoerdersband van Jong Oranje. Dat vertelde bondscoach Foppe de Haan dinsdag tijdens een trainingskamp in Nieuw-Vennep ter voorbereiding op de vriendschappelijke interlands tegen Tsjechië (vrijdag) en Ierland (dinsdag).

"Ik kies nu bewust voor Vlaar, omdat hij in 2008 ook nog mee mag doen aan de Olympische Spelen in Peking. Hij kan op dit toernooi vast groeien in zijn rol."

Jong Oranje moet op het EK minimaal de halve finales halen om deelname aan de Spelen af te dwingen. Volgens De Haan is dat mogelijk. "Deze selectie is volgens mij gelijkwaardig aan de groep die vorig jaar de titel won. Achterin zijn we misschien zelfs wat sterker geworden. Over het middenveld maak ik me al helemaal geen zorgen met spelers als Ibrahim Afellay, Stijn Schaars, Hedwiges Maduro, Luigi Bruins en Julian Jenner. Het enige probleem is de spitspositie. Straks krijgen we gelukkig Ryan Babel erbij, maar hij is niet te vergelijken met Klaas-Jan Huntelaar. Huntelaar heeft oog voor het doel, Babel veel minder. We missen een makkelijk scorende spits, daarom moeten we nu meer als team spelen."