Het Binnenhofklasje - Beestenboel

Dankzij de komst van Marianne Thieme in het Binnenhofklasje kwamen eindelijk ook de dieren eens aan het woord. Vandaag zelfs letterlijk. Juffrouw Gerdi Verbeet zag het plan van de kinderen niet zo zitten. Zij vond het al geregeld een beestenboel tijdens al de spoeddebatten van de laatste tijd. De diervriendelijke kamermeerderheid beslist echter en dus mocht iedereen vandaag zijn of haar huisdier mee naar school nemen.

Marianne, de bedenker van deze vervroegde dierendag, arriveerde deze morgen als eerst op het Binnenhof. Juf Gerdi zag haar aankomen met een grote trailer.
"Juf, juf, kunt u me helpen om Hilbrand uit de trailer te halen?", vroeg Marianne aan haar juffrouw.
"Kan die zelf niet lopen?", vroeg juf Gerdi verontwaardigd.
"Hij is nogal opstandig en schreeuwt al snel de hele boel bij elkaar", verklaarde Marianne.
"Dat schreeuwen heb ik gezien, ja. Bij SBS6's 'So you wanna be a popstar'", zei Juf Gerdi terwijl ze Marianne toch maar volgde in de richting van de trailer.
"Volgens mij begrijpen we elkaar niet", liet Marianne haar juf weten en ze liet de laadklep van de trailer zakken. Bij het aanschouwen van het roze knorrende dier werd het de juf opeens duidelijk dat het om een varken ging.
"Ik dacht dat je Hilbrand Nawijn had meegenomen", lichtte de juf het ontstane misverstand toe. "Om eerlijk te zijn heb ik zo'n groot beest liever niet in de Kamer."
Marianne was verbaasd over de houding van haar juf jegens varkens.
"U realiseert zich wel dat dit varken een bevolkingsgroep van ruim tien miljoen vertegenwoordigd? Dat zijn meer stemmen dan Geert Wilders. Mag hun stem niet geknord worden?"
De juf zwichtte voor dit sterke argument en hielp Hilbrand de Kamer in.

"Wat zie jij er uit! Volgens mij ben je ziek", zei de juf tegen Jan Marijnissen, die als tweede het klasje kwam binnenlopen. "Ga jij maar lekker naar huis en duik je mand in", gaf ze hem mee.
Marianne kwam poolshoogte nemen en bekeek de rode uitslag van haar zieke klasgenoot: "Beterschap Jan, wel lief dat je toch nog even op school bent gekomen met je rode hond".
Na het vertrek van Jan volgden al snel alle andere kindertjes met hun dieren.

Marianne kon haar geluk niet op met zoveel beesten in het klaslokaal. Nieuwsgierig maakte ze kennis met haar electoraat.
"Wat zijn dat voor vissen?", vroeg ze aan Mark Rutte, terwijl haar vinger wees in de richting van een bak met water op zijn tafeltje.
"Dit zijn nu liber-aaltjes", antwoordde Mark.
"Gladde jongens. Als je het mij vraagt is die ene daar een soci-aal", lachte Marianne.

Na een bezoekje aan de christenhonden nam Marianne vervolgens een kijkje bij haar klasgenootjes van de Partij van de Aaibaarheid. Zowel Albayrak en Aboutaleb hadden een hond meegenomen. Geert kwam met een kritische blik naast Marianne staan en terwijl Marianne de hondjes aaide vroeg hij: "Hebben deze honden een dubbel hondenpaspoort?"
De twee PvdA'ers knikten hevig ja en begonnen ieder te zwaaien met beide paspoorten.
"Voor ieder paar poten ťťn paspoort", riepen ze in koor.
"Juf! Ik wil nu een spoeddebat. Ik dien een motie van wantrouwen in tegen deze twee trouwe viervoeters met dubbel paspoort", jammerde Geert.
Juf Gerdi luisterde echter wederom niet naar haar leerling en legde hem het zwijgen op.

Geert deed demonstratief zijn armen over elkaar en keek nors voor zich uit. Marianne knielde naast hem neer en vroeg op haar allerliefst naar het huisdier van Geert.
"Heb ik niet en mag ik niet", zei hij sip.
Marianne voelde met hem mee en legde haar hand op zijn schouder. Dat moest een groot gemis in een kinderleven zijn.
"Wil je anders varken Hilbrand een weekje te logeren hebben?", stelde Marianne voor.
Geert wist niet hoe gauw hij ja moest zeggen en hij bedankte Marianne met een innige omhelzing.
"Weet je wat het voordeel van een varken is?" fluisterde ze in zijn oor. "Jij bent toch zo bang voor moslims? Dit varken houdt ze wel op afstand."
"Soms heb jij best goede ideeŽn", fluisterde Geert terug.