FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 28 november 2006

Testdag 28-11-2006

Na enkele weken zonder testen is het Formule 1 geweld deze week weer losgebarsten op het Circuit de Catalunya in Barcelona. Tijdens deze testweek zijn alle teams, met uitzondering van Spyker F1, aanwezig.

Voor veel teams is dit de eerste kans om kennis te maken met de Bridgestone-banden. Twee coureurs maakte vandaag voor het eerst kennis met hun bolide voor het komende seizoen. Mark Webber kwam voor de eerste keer uit voor het team van Red Bull Racing en Anthony Davidson kwam voor het eerst in actie in de Super Aguri bolide.

In de ochtend kwam Lewis Hamilton al vrij snel stil te staan met technische problemen. In de middag kom hij zijn programma weer vervolgen. Vlak voor het eind van de sessie viel ook de BMW Sauber van Robert Kubica stil aan het eind van het rechte stuk. Verder was de aanwezigheid van Jenson Button opvallend. De Engelsman kan vanwege een ribblessure zelf niet deelnemen aan de test, maar is aanwezig om de verrichtingen van zijn team te volgen.

De tijden vind je hieronder:

PositieRijderTeamTijdRonden
1F. MassaFerrari1:17.16052
2P. de la RosaMcLaren1:17.44568
3L. BadoerFerrari1:17.55574
4N. HeidfeldBMW-Sauber1:17.65162
5R. BarrichelloHonda F11:17.93282
6L. HamiltonMcLaren1:18.23963
7R. KubicaBMW-Sauber1:18.51946
8J. RossiterHonda F11:18.67985
9A. WurzWilliams1:18.69194
10N. Piquet jr.Renault1:18.85293
11A. DavidsonSuper Aguri1:19.11293
12H. KovalainenRenault1:19.18793
13V. LiuzziScuderia Torro Rosso1:19.21678
14S. SpeedScuderia Torro Rosso1:19.38066
15M. WebberRed Bull Racing1:19.43945
16D. CoulthardRed Bull Racing1:19.69275

[update] Surfen naar www.fok.nl

Icoon SitenewsBeste FOK!kers,

Het surfen naar FOK! door middel van de url http://www.fok.nl wil op dit moment niet lukken wegens een slecht functionerende DNS-server. Gelukkig kunnen jullie op de hoogte blijven van het laatste nieuws, de nieuwste reviews lezen, of je amuseren met een immer scherpe column via de url: http://frontpage.fok.nl. Zegt het voort, en doe meteen even mee met een van die fantastische prijsvragen die we ook deze week weer hebben!

Update 23:48
De problemen zijn opgelost. Surfen naar http://www.fok.nl kan weer als vanouds, en zelfs een stukje sneller!

Walter ~ Hoofdredacteur FOK!frontpage

Symonds pleit voor andere kwalificatieopzet

Als het aan Pat Symonds ligt dan wordt de kwalificatieopzet weer onder de loep genomen. De afgelopen jaren is de kwalificatieopzet al meerdere keren aangepast om zodoende meer spanning en actie te creëren op de zaterdagen. Het afgelopen seizoen leek dit te slagen. Toch wil Symonds de huidige opzet aangepast zien.

De Engelsman heeft zelfs wel oren naar een omgekeerde startvolgorde als waarin gekwalificeerd wordt: “Er valt veel te zeggen voor een kwalificatieopzet waarin iedereen maar één snelle ronde krijgt tijdens de derde kwalificatiesessie. Breng daarmee de chaos een beetje terug, de grid een beetje mixen, en maak het werk van de TV-regisseur een stuk makkelijker. Ieder systeem dat de snelste auto vooraan neerzet verpest het racen. Daarentegen, als het te gemaakt is allemaal is dat ook weer niet goed.”

Dat Symonds de andere klassen goed volgt blijkt als hij vervolgt: “Mensen zeggen altijd dat er zoveel wordt ingehaald in de GP2, maar natuurlijk gebeurt dat veel, want de snelste man start als achtste. Hoe dan ook, het enige wat er nodig is, is een kleine verandering in de manier van denken, en dat is niet iets waar we heel goed in zijn in de F1.”

Op de vraag hoe een dergelijk systeem in de F1 ingepast zou kunnen worden ging de Engelsman echter niet in, in de Formule 1 wordt namelijk maar één race per weekend verreden.

Beta test Shadowrun Xbox 360

FASA heeft een open beta van de ShadowRun game geopend. Deze beta is alleen voor de Xbox360, en aangezien het een multiplayer beta is, heeft men ook een Gold Membership nodig.



Op Major Nelson staat een kleine Howto omtrent het aanmelden op de beta. Hier even een korte vertaling:

Ga naar de beta-website via http://connect.microsoft.com, en klik op "Invitations" in het linker menu.
Je moet inloggen met een Live ID, en je evt. aanmelden voor de invite-site.
Vul je invitation ID in: SHBS-6YMT-YKHC
Klik "Go." en vul de kleine enquete in, en vul MAJOR1 als beta code in als het wordt gevraagd.
Als je niet automatisch naar de ShadowRun Beta Site gaat, klik er heen via de "My Participations" link aan de linkerkant.
Op de site moet je de aanvraag nog afmaken door je aan te melden voor de forums.
Wacht op verdere info, en check http://connect.microsoft.com voor evt. verdere aankondigingen.

[update] Verdonk slikt alle eisen in

VVD-minister Rita Verdonk legt zich niet zo maar neer bij het partijleiderschap van VVD-leider Mark Rutte. Op een persconferentie in Den Haag zei ze dat ze wil dat het bestuur van de VVD een commissie in het leven roept die gaat adviseren welke consequenties het grote aantal voorkeurstemmen voor haar moet hebben.

Verdonk zei dat de oud-VVD-leiders Wiegel en Bolkestein hebben aangegeven in die commissie zitting te willen nemen.

Verdonk zei wel loyaal te zijn aan VVD-leider Rutte. Maar ze zegt het zo uniek te vinden dat een nummer twee op de lijst meer stemmen heeft behaald dan de nummer één, dat ze vindt dat dit consequenties moet hebben. Het geeft volgens haar aan dat veel VVD-kiezers haar lijn steunen. Het liefst wil ze partijleider worden maar ze zal die positie nu niet opeisen. Voor de kerst zou de commissie met een advies moeten komen. Rutte zou het instellen daarvan steunen.

Het bestuur van de VVD moet nu bepalen of de commissie er komt.

Update 19.43 uur
RTL Nieuws meldt dat er een grote crisis binnen de VVD is ontstaan. De fractie van de VVD heeft alle fractieleden in een spoedzitting bijeen geroepen. De spanning in de wandelgangen zou te snijden zijn.

Frits Wester stelt dat de situatie binnen de VVD niet langer meer houdbaar is. Rutte of Verdonk zou volgens hem vanavond nog de partij moeten verlaten, omdat beiden het partijleiderschap opeisen. Rita Verdonk staat officieel achter Rutte, maar eist toch het leiderschap op. De VVD-soap zal verder gaan wanneer de spoedzitting afgelopen is.

Update 22.51 uur
Rita Verdonk heeft alle eisen ingeslikt. Er komt geen commissie die onderzoek gaat doen naar het leiderschap bij de VVD. Dat heeft VVD-leider Mark Rutte dinsdagavond gezegd naar aanleiding van een spoedoverleg van de VVD-fractie. Het incident lijkt hiermee met een sisser af te lopen.

Alphen krijgt een challenger

TEAN, de tennisvereniging van Martin Verkerk uit Alphen aan den Rijn, heeft het voor elkaar gekregen om een challenger te organiseren. Dit toernooi wordt gehouden naar aanleiding van het 100-jarig bestaan van de club. Deze wedstrijd, is naast de Siemens Open in Scheveningen, de tweede challenger in ons land.

De organisatie van de tenninsprofessionals (ATP) heeft dinsdag een akkoord bereikt met TEAN International. Bovendien heeft deze challenger twee hoofdsponsoren uit de bouwwereld. Het duo ondertekende een contract met de Stichting Toptennis Alphen. Het is de bedoeling dat deze wedstrijd van 3 tot en met 9 september plaats zal gaan vinden.

Deze periode valt overigens samen met de tweede week van de US Open, welke in Amerika wordt georganiseerd. Hierdoor is het wel mogelijk dat TEAN nog een aantal late inschrijvingen kan ontvangen van spelers die in de eerste ronde van dit toernooi sneuvelen. Bovendien hoopt Henk Hamming, directeur van dit toernooi, op inschrijvingen van jeugdige spelers uit Nederland. Hierbij moet gedacht worden aan Igor Sijsling, Jesse Huta Galung, Antal van der Duim, Robin Haase en Thiemo de Bakker. "Raemon Sluiter en onze plaatselijke held Martin Verkerk staan eveneens hoog op ons verlanglijstje", meldde Hamming.

Geen jeugdinterlands voor Suárez

Luis Suárez mag van zijn werkgever FC Groningen niet uitkomen voor het jeugdelftal van Uruguay. De aanvaller werd uitgenodigd om met deze selectie deel te nemen aan het kwalificatietoernooi voor het WK onder de twintig jaar. De Groningers laten de speler echter niet gaan.

"Dit toernooi is geen officieel FIFA-evenement", was de verklaring van Hans Nijland, directeur van FC Groningen."We hebben de ontstane situatie maandag met Suárez besproken en ons standpunt uitgelegd. Bij de start van de tweede seizoenshelft hebben we alle beschikbare spelers hard nodig. Inmiddels hebben wij ook de Uruguyaanse bond van ons standpunt op de hoogte gebracht. We hebben nog geen idee wat hun reactie zal zijn."

Van Gaal geeft enkele spelers rust

AZ heeft komende woensdag, in het UEFA Cup-duel tegen Slovan Liberec, voldoende aan een gelijkspel. Toch wil trainer Louis van Gaal proberen de eerste plaats in de groep te pakken. De oefenmeester wil overigens geen risico lopen met enkele twijfelgevallen.

De selectie van AZ kent aantal spelers die woensdag rust krijgen van Van Gaal, namelijk Demy de Zeeuw, Rogier Molhoek en Ryan Donk. Dit drietal heeft last van diverse pijntjes. "Maar het is allemaal niet ernstig", aldus de trainer. Ook Kew Jaliens, Joey Didulica en Kees Luijckx hoeven tegen de ploeg uit Slovenië niet in actie te komen. "Omdat we bijna geplaatst zijn, grijp ik deze mogelijkheid nu aan. Het helpt allemaal mee om de groep fit te houden. Want op Didulica na zijn we eind november nog helemaal fit."

De eerste twee groepswedstrijden, tegen Grasshoppers en Sporting Braga, wist AZ te winnen. Komende woensdag staat de thuiswedstrijd tegen Slovan Liberec op het programma. Tot slot moet de ploeg nog naar Spanje afreizen om daar tegen Sevilla aan te treden.

Mendéz wordt definitief PSV'er

Edison Mendéz blijft ook na dit seizoen actief voor PSV. De Ecuadoriaan heeft een driejarig contract getekend wat vanaf volgend seizoen in gaat. Ronald Koeman, trainer van de Eindhovense ploeg, maakte dit vandaag bekend aan zijn selectie.

In eerste instantie was het de bedoeling dat Mendéz één seizoen van LDU Quito uit Ecuador gehuurd zou worden. De middenvelder maakte echter een fantastische start bij de Brabantse ploeg, waardoor de optie tot koop inmiddels is gelicht. Hierdoor zal de speler tot medio 2010 in het Philips-stadion te bezichtigen zijn.

"Ik ben heel blij en dankbaar", was de eerste reactie van Mendéz tegenover PSV Media. "De trainers, de directie, de mensen van de club. Ik wil het vertrouwen dat al na vier maanden in mij is gesteld graag terugbetalen. Dit geeft me ook rust, zowel op als buiten het veld. Ik ben heel blij dat dit is bewerkstelligd."

"Als je verhuurd bent, speelt het toch altijd in je hoofd mee dat je je móet bewijzen. Nu geeft me dat ook nog meer rust in mijn spel. De komende drie-en-een-half jaar blijf ik PSV'er. Ik voel me hier goed, met mijn gezin woon ik in de stad en dat bevalt ons prima. Verder zijn de omstandigheden in Eindhoven ideaal om op het hoogste clubniveau in Nederland en Europa te presteren. Het stadion, het trainingscomplex, de mensen om het team heen. Ik ben blij dat ik een onderdeel van dit team kan blijven.", vervolgde de Ecuadoriaanse speler.

Ubisoft zet Red Steel franchise voort

De productiestudio te Parijs van de Franse uitgever Ubisoft is op zoek naar een game designer voor de voortzetting van de Red Steel franchise. Uit de advertentie valt op te maken dat het hier niet gaat om iets toevoegen aan het origineel, dat in Nederland op 8 december verschijnt tegelijk met de launch van de Wii, maar dat het hier gaat om een sequel.


Screenshot van het origineel

Diploma's te koop op internet

Icoon ExamenGeen zin om te blokken en toch graag een diploma? Het lijkt makkelijk te kunnen via internet. Via sites als Marktplaats zijn makkelijk valse diploma's van Nederlandse opleidingen te krijgen. Dat blijkt uit een onderzoek van de NOS. 300 euro is genoeg om een goed vervalst havo-diploma te kopen. Het diploma ligt binnen drie dagen klaar, officieel gestempeld en ondertekend.

De diploma's zijn nauwelijks van echt te onderscheiden. In eerste instantie zelfs niet door de Informatie Beheer Groep, die jaarlijks duizenden Nederlandse diploma's op echtheid beoordeelt. Alleen een expert ziet het verschil.

Volgens het Nuffic, de instantie die diploma's op echtheid controleert, zijn Nederlandse diploma's makkelijk te vervalsen. Dat komt doordat ze geen enkel beveiligingskenmerk hebben, zoals speciale inkt, een speciale lay-out of een zegel.

De Informatie Beheer Groep werkt aan een register met namen van iedereen die een diploma heeft behaald.

Stille oudejaarsdag in Staphorst

Icoon OpmerkelijkAls het aan de burgemeester van Staphorst, Joop Alssema, ligt viert het dorp dit jaar oud en nieuw een dag eerder. Traditioneel wordt er in Staphorst op oudejaarsdag niet alleen vuurwerk maar ook carbid afgeschoten. Dit is weliswaar niet verboden in de gemeente, maar Alssema wil dat de jeugd het dit jaar een dag eerder doet.

De laatste dag van dit jaar valt op een zondag, en op die dag wil Alssema de zondagsrust bewaren. Op grond van de 'Zondagswet' is dit mogelijk. Een woordvoerster van de gemeente Staphorst verklaarde dinsdag: "Als het toch wordt afgestoken in de buurt van woonhuizen of kerken, kan de politie optreden."

Geen schorsing voor Iwan Redan

Iwan Redan wordt niet geschorst vanwege zijn rode kaart tegen RKC, afgelopen zaterdag. De aanvaller van Willem II is vrijgesproken door de aanklager betaald voetbal, omdat er te weinig bewijsmateriaal is.

Redan kreeg rood omdat hij RKC-verdediger Texeira zou hebben geslagen. Volgens eigen zeggen had de Willem II-speler de intentie om een relletje te sussen.

Dat relletje was ontstaan nadat Willem II –speler Kevin Bobson had gescoord. De RKC-spelers meenden dat Bobson het spel had moeten stil leggen omdat tegenspeler Fung a Wing zich blesseerde in het duel met Bobson.

Zwarte Cobra getuigt tegen Mink K.

Icoon JustitieIn de zaak tegen de vermeende topcrimineel Mink K. zijn drie nieuwe getuigen toegewezen door de rechtbank. Onder hen bevindt zich onder andere de Nederlandse drugshandelaar Henk R., beter bekend onder de naam Zwarte Cobra, die momenteel vastzit in de Verenigde Staten.

Mink K. (44) wordt verdacht van de in 1993 gepleegde moord op drugshandelaar Jaap van der Heiden. Inmiddels zit hij al ongeveer 21 maanden in voorarrest voor deze zaak. K. werd vorig jaar aangehouden op verdenking van de moord. De politie hoefde destijds overigens niet lang naar hem te zoeken, aangezien hij nog vastzat voor betrokkenheid bij het illegaal houden van een groot wapenarsenaal.

De zaak zal worden voortgezet in januari. Tot die tijd blijft K. gewoon vastzitten, ondanks het verzoek van zijn advocaten om hem in vrijheid te stellen. Van der Heiden vond in april 1993 de dood toen een bom, die in een tas was verstopt, afging bij zijn huis in Alkmaar. De bom werd op afstand tot ontploffing gebracht.

De Zwarte Cobra kan mogelijk opheldering verschaffen over de kwestie. De drugshandelaar had begin jaren negentig vaak contact met K.. Hij wordt waarschijnlijk in de VS verhoord, waar hij een celstraf van twintig jaar uitzit wegens het beramen van een xtc-smokkel.

Daarnaast heeft de rechtbank Klaas Langendoen opgeroepen als getuige. Langendoen was in de jaren negentig hoofd van de Criminele Inlichtingen Dienst (CID) Kennemerland. Hij werd later één van de hoofdpersonen in de zogenaamde IRT-affaire. Het Interregionaal Rechercheteam Noord-Holland/Utrecht hield zich bezig met de opsporing van de georganiseerde drugshandel. Toen bleek dat het team gebruik maakte van ongeoorloogde opsporingsmethoden, werd het ontbonden.

Overigens worden momenteel twee journalisten van de Telegraaf in gijzeling gehouden omdat zij weigeren bekend te maken van wie zij staatsgeheime dossiers hebben gekregen. Hierin stond informatie over Mink K..


Mink K.

'Sekstape met Jessica Simpson uitgelekt'

Icoon Showbizz Na Pamela Anderson, Paris Hilton en Britney Spears lijkt nu Jessica Simpson in verband te worden gebracht met een uitgelekte sekstape. De tape is in handen gekomen als dezelfde groep die de sekstape van Pamela Anderson uitgelekt hebben. De blonde zangeres moet veel geld neertellen om te voorkomen dat de tape openbaar gemaakt wordt. Dat hebben Amerikaanse media gemeld.

In de tape zou Simpson expliciet in actie te zien zijn met haar ex-man Nick Lachey. Ze zou daarbij diverse standjes tot uitvoering brengen. Lachey heeft momenteel een relatie met MTV-presentatrice Vanessa Minnillo.

Een kennis van Simpson heeft namens haar laten weten dat ze erg geschokt is. "Jessica is iemand van moraal en principes. Dat haar naam nu in verband wordt gebracht met een sekstape vindt ze heel erg", laat zij weten. Simpson is bang dat haar imago schade kan oplopen door de tape. Een van de principes van Simpson is dat ze mannen lang laat wachten voordat ze seks met haar kunnen hebben. "Je moet het ze niet te gemakkelijk maken. Het is beter om eventjes te wachten", had ze eerder gezegd. Ze zou nu een relatie hebben met de zanger John Mayer.



Simpson geeft alvast een 'sneak preview' (zie hand)

Vrouw doodt baby in magnetron

Icoon BizarEen vrouw uit de Amerikaanse staat Ohio is in staat van beschuldiging gesteld voor het vermoorden van haar baby met behulp van een magnetron. De 26-jarige China Arnold doodde de baby in augustus 2005. Toen ze destijds met de baby aankwam bij het ziekenhuis was het drie weken oude kind al overleden.

Door nieuw bewijsmateriaal heeft de politie nu vastgesteld er sprake is van moord door een magnetron te gebruiken. De lijkschouwer stelde vast dat blootstelling aan extreme hitte de doodsoorzaak was, alhoewel dat niet meteen duidelijk zichtbaar was.

Gary White, een medewerker van het politiebureau in Dayton verklaard: "Er is informatie beschikbaar waaruit blijkt dat wellicht een huishoudelijk apparaat gebruikt is om de brandwonden op de baby te veroorzaken". China Arnold is beschuldigd van moord en wordt vastgehouden in een lokale gevangenis.

PSV wil Ogunsoto

PSV lijkt erg actief op de transfermarkt. Naast Maxwell en Andy van er Meijde is PSV ook geïnteresseerd in de Westerlo-spits Patrick Ogunsoto.

Ogunsoto is op dit moment de topscorer in de Belgische competitie met twaalf goals. PSV kwam de 23-jarige Nigeriaan al een viertal keren scouten, zo bevestigen ze bij Westerlo.

Bij Westerlo heeft men overigens niet de indruk dat Ogunsoto snel naar Eindhoven zal vertrekken. De spits heeft verklaard eerst in België topschutter te worden. Ogunsoto staat nog tot 2009 onder contract.

Vagina Britney Spears op de foto

Na haar scheiding zet Britney Spears de bloemetjes behoorlijk buiten. Avond aan avond duikt ze onder meer samen met Paris Hilton en Lindsay Lohan het nachtleven in. Paparazzi-fotografen liggen uiteraard op de loer en worden niet teleurgesteld. Op een aantal van hun foto's is namelijk de vagina van Britney te zien.

Op de foto's stapt Britney uit de auto van Paris Hilton. Ze draagt geen ondergoed en heeft een kort rokje aan. Resultaat: een foto van Britneys vagina. Of het per ongeluk gebeurde is overigens maar de vraag. "Ze wilde dat de foto gemaakt werd. Ze wil publiciteit. Ze wil dat mensen over haar praten", aldus een entertainmentdeskundige.



Klik voor een grotere en ongecensureerde versie.

Gratis autowassen

Wij Nederlanders houden wel van goedkoop, en er is maar een ding waar wij meer van houden en dat is gratis.

En voor ons allemaal, tenminste voor diegene die een auto hebben heeft dit radiostation een leuke actie, wat je moet doen, heel simpel, ga naar een van deze autowasstraten, zet je radio op Radio 538 en je auto krijgt een gratis wasbeurt, mooi meegenomen toch ?

Alleen niet vergeten je radio daarna weer op een normaal radiostation te zetten, want je wilt toch niet de hele dag naar dat baggerstation luisteren...

Kleine toevoeging
Voor de mensen die dachten dat het op maandag 20 november 2006, plaats vindt zoals deze persoon:

quote:
ik wil niet veel zeggen maarrem als je eens bovenaan die pagina leest...

Deelnemende wasgelegenheden Nationale Autowasdag
maandag 20 november 2006 10:16

het kan aan mij liggen, maar volgensmij is maandag 20 november al een beetje veel voorbij!!!

20 november is de datum dat het item is gepost. Het is dus donderdag 30 november.

Paus wenst Turkse EU-lidmaatschap

Icoon BuitenlandsPaus Benedictus XVI heeft zijn mening gegeven over de mogelijke toetreding van Turkije tot de Europese Unie. Hij is sinds dinsdagmiddag op bezoek in het islamitische land. De Turkse premier Tayyip Erdogan heette de kerkelijke vorst welkom, waarna het duo een kort onderhoud had. Na het gesprek beantwoordde de Turkse premier enkele vragen van de pers. Erdogan zei dat hij de paus heeft gevraagd de inspanningen van Turkije om lid te worden van de EU te steunen. Hierop zou de paus hebben geantwoord dat 'we niet politiek zijn maar we wensen voor Turkije dat het lid kan worden van de EU'.

Deze woorden van paus Benedictus XVI zijn vrij opmerkelijk, aangezien hij destijds als de Duitse kardinaal Ratzinger geen voorstander was van de Turkse toetreding. Hij meende dat een overwegend islamitisch land niet in het overwegend christelijke Europa thuishoort. Mede daarom was zijn bezoek omstreden.

Een andere factor die ervoor zorgde dat de overwegend Islamitische Turken met argusogen naar de komst van de paus keken, was het verband dat kerkelijke vorst tussen de Islam en geweld legde. Maar volgens Erdogan zei de paus nu dat hij de islam als een vreedzame en warme godsdienst ziet. Het korte gesprek tussen de twee ging verder over de dialoog tussen godsdiensten en culturen. Het gesprek duurde vrij kort, omdat Erdogan naar de NAVO-top in Riga moest gaan. Daar zal hij onder andere gezelschap krijgen van premier Jan-Peter Balkenende.

Voor de komst van de paus hebben de Turkse autoriteiten zware veiligheidsmaatregelen genomen. Meer dan 3000 agenten beveiligden de weg van de luchthaven naar het centrum van Ankara. Op daken en markante punten stonden scherpschutters. De opvolger van Paus Johannes Paulus II zou een grotere beveiliging hebben gekregen dan president Bush, die in 2004 in Turkije was.

Paus Benedictus XVI brengt deze week ook een bezoek aan patriarch Bartolomeos, het hoofd van oosters orthodoxen in de wereld. De paus van het Westen bezoekt daarmee eigenlijk de paus van het Oosten. Bartolomeus zal daarbij vermoedelijk kritiek uiten over de behandeling van Christenen in Turkije. Hier is een verslag over een Islamitische advocaat, die het in haar vaderland opneemt voor de Christelijke minderheid. Zij vertelt welke problemen er zijn, welke reden hier aan ten grondslag ligt, en hoe zij deze problemen wil verhelpen. Het verslag is opgesteld door het NOS.

Paus Benedictus XVI en Premier Erdogan

Rutte: ik blijf leider VVD

Icoon PolitiekVVD-fractievoorzitter Mark Rutte gaat er niet vanuit dat fractiegenoot Rita Verdonk dinsdag het leiderschap van de partij gaat opeisen. Hij zei dat dinsdagmiddag voorafgaand aan zijn bezoek aan informateur Rein Jan Hoekstra.

Later op de middag maakt Verdonk bekend hoe ze reageert op het grote aantal voorkeursstemmen dat ze heeft gekregen bij de verkiezingen van vorige week. Rutte zei te verwachten dat ze bij die bijeenkomst alleen nog maar eens zegt hoe blij ze is met deze uitslag.

"U zult nog wel een tijdje met me opgescheept zitten", hield hij de pers voor. Maandag heeft hij nog met Verdonk gesproken over de kwestie, maar daarover wilde Rutte niets zeggen. Verdonk behaalde als nummer twee op de VVD-kandidatenlijst bijna 70.000 stemmen meer dan lijsttrekker Rutte.

Album van de dag: U2

Het is weer 17 uur en iedereen komt thuis na een zware werk- of schooldag. Tijd voor wat muzikale ontspanning, tijd voor een muziek album! Het volgende album van U2, is een verzamelalbum en is 21 november gereleased. Het heet U218, en het slaat op de 18 singles die op het album te vinden zijn, namelijk;

1. Beautiful Day 4:05
2. I Still Haven't Found What I'm Looking For 4:37
3. Pride (In the Name of Love) 3:49
4. With Or Without You 4:56
5. Vertigo 3:10
6. New Year's Day 4:18
7. Mysterious Ways 4:02
8. Stuck in a Moment You Can't Get Out Of 4:32
9. Where the Streets Have No Name 4:47
10. Sweetest Thing 3:01
11. Sunday Bloody Sunday 4:40
12. One 4:36
13. Desire 3:00
14. Walk On
15. Elevation 4:29
16. Sometimes You Can't Make It on Your Own 5:06
17. The Saints Are Coming
met Green Day 3:22
18. Window in the Skies 4:07
1:10:37

Het album (117mb) is hier te downloaden.
Veel luister plezier!

[CCWS] Da Matta bijna volledig hersteld

Cristiano da Matta hoopt in 2007 weer races te rijden in de Champ Car World Series. De Braziliaan raakte eerder dit jaar in een vijf weken durend coma, nadat hij tijdens een test op het circuit van Road America een hert raakte.

"Sinds ik zes jaar oud was ben ik elke dag met autosport bezig geweest, dus het is nu erg moeilijk voor me. Ik ben weer bijna voor de volle 100% hersteld. Mijn dokter wil dat ik niet nadenk over mijn toekomst, omdat dat slecht voor mijn herstel zou zijn. Ik ben alleen bang dat ik me niet aan die belofte kan houden," aldus de voormalig Champ Car-kampioen.

Fysiek is de voormalig Toyota F1-coureur zo goed als hersteld. Ondanks zijn bijna volledige herstel mag Da Matta geen sporten beoefenen waarbij het risico bestaat dat hij zijn hoofd stoot. Zijn hobby’s, mountainbiken en voetbal, mag hij voorlopig dan ook nog niet beoefenen.

"Fysiek gaat het erg goed, ik heb veel getraind en ik ben weer bijna klaar voor de Champ Cars. Maar ik kan het risico nu nog niet nemen dat ik mijn hoofd ergens hard tegen stoot. Dan ben ik mogelijk weer terug bij af, ik moet dus geduldig wachten. Als de dokter gelijk heeft, ben ik begin volgend jaar weer volledig hersteld. Ik wil sterker in Champ Car terug keren dan dat ik voor het ongeluk was, als God dat ook wil."

Teams dringen aan op test in Maleisië

De Formule 1 teams dringen aan op een test op het Maleisische circuit Sepang. Het idee is om te testen gedurende de drie weken tussen de Grand Prix van Australië en Maleisië.

De reden hiervoor is het logistieke vraagstuk. Waar, normaal gesproken, de week na de Australische Grand Prix direct een andere race wordt verreden is dat komend seizoen niet het geval. Voor de teams niet erg praktisch, zij staan voor een moeilijke keuze. Kostentechnisch is het niet logisch de bolides terug te verschepen naar Europa en daar te testen. Anderzijds zijn er ook kosten verbonden aan een lang verblijf in Maleisië.

Na diverse ontmoetingen tussen de teams is er besloten dat een test op Sepang uitkomst moet bieden. Deze test zou plaats kunnen hebben van 27 tot en met 29 maart. Op deze manier zouden de teams kosten besparen en zich goed kunnen voorbereiden op de tweede race van het seizoen.

Buiten praktische overwegingen speelt ook mee dat de omstandigheden in Maleisië beter zijn in te schatten dan op Silverstone, waar normaal gesproken getest zou worden.

Ook Bridgestone is de mogelijkheden aan het bekijken: “De Sepang-test staat op de planning, maar is nog niet bevestigd. Bridgestone is momenteel de mogelijkheden op financieel en logistiek gebied aan het bekijken. Het is geenszins de bedoeling dat de tests in het najaar van 2006 hierdoor in gevaar komen.”

Naast de test op Sepang zouden de teams ook een test op het circuit van Bahrein willen. Van 22 tot en met 24 februari zou deze plaats moeten hebben.

Dirty Jobs

Aangezien Discovery Channel het hier in Nederland het druk heeft met het uitzenden van herhalingen van herhalingen van herhalingen ervaar ik het als mijn plicht om jullie op een leuk programma te wijzen.

Ik heb het over Dirty Jobs with Mike Row, de naam zegt het al, de presentator gaat op zoek naar allerlei vieze baantjes, en ik moet zeggen er zitten gore tussen.

Het rare aan dit programma is dat het ondertussen al 4 seizoenen loopt in Amerika maar op de een of andere manier hebben ze bij Discovery Europe geen zin om dit in Nederland uit te zenden.

Dus wat doen we dan, juist downloaden die hap.

SP: beperk aftrek hypotheekrente

SP-leider Jan Marijnissen vindt dat het nieuwe kabinet iets moet doen om de aftrekbaarheid van de hypotheekrente te beperken. Marijnissen heeft dat dinsdag gezegd na afloop van zijn gesprek met informateur Rein Jan Hoekstra.

Marijnissen acht een coalitie van CDA, PvdA en SP ''de meest reële optie op dit moment'', maar maakte duidelijk dat het CDA dan wel moet bewegen. Dat CDA-leider Jan Peter Balkenende hypotheekrenteaftrek in de verkiezingscampagne tot breekpunt heeft uitgeroepen, was volgens Marijnissen ''onverstandig''.

Verder dan PvdA
In het verkiezingsprogramma van de SP staat dat de renteaftrek beperkt moet worden tot een hypotheekschuld van maximaal 350.000 euro. De rente zou slechts mogen worden afgetrokken tegen een tarief van 42 procent (nu is dat nog het toptarief van 52 procent). Het SP-voorstel zou ook moeten gelden voor mensen die nu al een hypotheek hebben.

De partij gaat hiermee verder dan de PvdA. Die wil slechts de renteaftrek beperken tot 42 procent en laat bestaande hypotheken buiten schot.

Marijnissen liet wel doorschemeren dat wat hem betreft compromissen mogelijk zijn. Hij had het over ''ergens in het midden uitkomen''.

Ook het verkleinen van inkomensverschillen is een belangrijk punt voor de SP bij de kabinetsformatie. Marijnissen wil verder dat er een einde komt aan de schaalvergroting in bijvoorbeeld de gezondheidszorg en het onderwijs. ''We moeten terug naar de menselijke maat.''

Häkkinen: 'Alonso maakt juiste keuze'

Mika Häkkinen vindt dat Fernando Alonso een goede keus heeft gemaakt door te verhuizen van Renault naar het team van McLaren Mercedes. De DTM-coureur won zelf twee titels met het Britse team, in 1998 en 1999.

Häkkinen deed deze uitspraak in een interview met de Spaanse krant Marca. "Ik ken Fernando niet en weet niet wat zijn redenen waren om voor McLaren te kiezen, maar ik weet wel dat hij een goede beslissing heeft gemaakt.

De Fin heeft nog steeds een hoge pet op van zijn oude team. "McLaren is het beste team ter wereld. Hier werken de beste ingenieurs, de beste monteurs en de beste ontwerpers. Het team gaat altijd voor de zege. Fernando zal geen spijt hebben van zijn overstap naar McLaren."

Verkiezing Miss & Mister FOK! weer van start

Icoon SitenewsHet is weer zover. De jaarlijkse verkiezing voor de Miss en Mister FOK! is van start gegaan. Na vorig jaar Logician en Dizer bij de users en Insomaniac en Dirkh bij de crew, is het dit jaar misschien wel de beurt aan jou!

Wil je jezelf opgeven of je stem uitbrengen, ga dan naar de topics Mister & Miss FOK! 2006 en Mister & Miss Crew 2006. Prijzen zijn er ook te winnen: een Davidoff Coolwater Man set met eau de toilette, after shave balm en douchegel voor de mister FOK! en een Davidoff Coolwater Woman set met eau de toilette, douchegel en bodylotion voor de miss FOK!. Daarnaast krijgen alle winnaars een fotoshoot aangeboden door FOK!user Re in zijn studio in Amsterdam.

Zenit Sint-Petersburg contracteert Ricksen

Fernando Ricksen blijft bij Zenit Sint-Petersburg spelen. Vanmiddag bereikten de speler en de club een overeenkomst. Ricksen was al sinds augustus spelende voor Zenit, dat hem huurde van Glasgow Rangers. Ricksen tekende een contract tot 2010.

Voordat de 30-jarige speler naar Schotland ging speelde hij ondermeer voor AZ en Fortuna Sittard. Tevens was Ricksen 12-voudig international. Voor Glasgow speelde Ricksen in totaal 182 competitiewedstrijden. Nadat hij daar niet meer aan spelen toekwam vertrok de Nederlander naar Rusland.

Slapen

Voor sommige mensen kan een vergadering al eens slaapverwekkend zijn. Natuurlijk moet je dan je uiterste best doen om toch niet in slaap te vallen. Helaas is dit niet voor iedereen mogelijk.

Iets wat je in ieder geval niet moet doen is in slaap vallen tijdens een vergadering van het senaat. Ook dit blijkt helaas niet voor iedereen mogelijk te zijn, want senator Robert Byrd zit rechtop te slapen terwijl de camera voor zijn neus draait.

Iran: vertrek VS sleutel tot vrede in Irak

Icoon OorlogHet vertrek van de Amerikaanse militairen uit Irak is de eerste stap op weg naar vrede in dat land. Dit heeft de Opperste Leider van Iran, ayatollah Ali Khamenei, dinsdag gezegd tijdens een onderhoud met de bezoekende Iraakse president Jalal Talabani.

"De Amerikanen zullen absoluut niet slagen in Irak en de voortzetting van de bezetting is voor de Amerikanen niet te slikken", zei hij. Khamenei denkt verder dat de huidige situatie in Irak nadelig is voor de hele regio en er geen hoop is op verbetering zolang de Amerikaanse soldaten er verblijven.

De Iraakse president Talabani zoekt tijdens zijn driedaagse bezoek aan het sjiitische buurland hulp om de bloedige burgerstrijd in Irak te beteugelen. Khamenei liet weten mee te willen helpen aan het herstel van de veiligheid als de regering van premier Nuri al-Maliki daar om vraagt.

De Verenigde Staten beschuldigen Teheran er geregeld van hulp te geven aan sjiitische milities in Irak zonder ooit overtuigend bewijs op tafel te leggen. Amerikaanse regeringskringen overwegen Iran te betrekken bij het stabiliseren van de situatie in Irak.

Vier miljoen voor springpaard Okidoki

Het springpaard van Albert Zoer is erg in trek. Vanuit Rusland en Amerika worden hoge bedragen geboden op ‘Okidoki’. Het hoogste bod staat momenteel op vier miljoen euro. De KNHS maakte dit vanmiddag bekent. Arend Zoer, vader van Albert en eigenaar van Okidoki, heeft nog niet besloten of hij het dier gaat verkopen.

Met Okidoki won Zoer meerdere Grote Prijzen en eindigde hij zeer vaak bij de allerbeste springers. Samen met Okidoki en Zoer won de Nederlandse ruiterequipe afgelopen zomer de wereldtitel in Aken. De 10-jarige ruin wordt door zijn uitstekende prestaties als één van de beste springpaarden ter wereld gezien.


Albert Zoer en Okidoki

PS3-roof een 'inside job'

Eén van de berichten rondom de chaos die de PS3-launch heet was een bericht over een roofoverval op een Gamestop winkel in Amerika. De winkelmedewerkers hadden op 16 november tegenover de politie verklaard dat 4 gemaskerde mannen de winkel waren binnen gedrongen en vier PS3's mee hadden genomen. Na onderzoek is de politie echter van mening dat dit een 'inside job' was, aangezien de informatie die de politie had ontdekt niet overeen kwam met de verklaringen van de twee medewerkers.


Mensen doen rare dingen voor een PS3...


De politie vermoedt dat er nog een derde persoon bij betrokken was. De PS3's zijn op het moment nog steeds spoorloos. De twee medewerkers van Gamestop zijn aangeklaagd voor verduistering, inbraak, samenzwering.

25 jaar cel voor hotelmoord Zoetermeer

 JustitieDe 41-jarige Kremling S. is dinsdag door de rechtbank in Den Haag veroordeeld tot een gevangenisstraf van 25 jaar. De rechter houdt S. verantwoordelijk voor de moord in maart van dit jaar op zijn ex-vriendin Angela P. (32) en poging tot moord op haar stiefvader.

Het drama vond plaats in de lobby van het NH hotel in Zoetermeer. Daar hadden de vrouw en S. afgesproken. Volgens getuigen dwong S. zijn ex te knielen en schoot hij haar ondanks smeekbedes door het hoofd. Enkele ogenblikken later schoot hij haar stiefvader in zijn rug.

S. was op weekendverlof toen hij de moord beging. De verdachte verbleef in een half open inrichting wegens een eerder strafbaar feit.

Het Openbaar Ministerie had een levenslange straf geëist. S. heeft twee weken om hoger beroep aan te tekenen. Sinds 1 februari mag een rechtbank tijdelijke celstraffen tot 30 jaar opleggen, daarvoor was de tijdelijke celstraf maximaal 20 jaar (daarboven bestond alleen levenslang). Dat werd verhoogd om het gat tussen 20 jaar en levenslang op te vullen.

Vijfentwintig jaar celstraf komt effectief uit op ruim 16 jaar gevangenisstraf (men zit 2/3 van een straf uit in Nederland). Levenslang betekent in Nederland ook echt levenslang.



Kremling S. tijdens zijn arrestatie

Mogelijk omkoopschandaal in Turkije

De Turkse voetbalclub Fenerbahce zou mogelijk betrokken zijn bij een omkoopschandaal. Dat werd althans beweerd in het Turkse voetbalprogramma Telegol. De ploeg heeft in een officiële verklaring de beschuldigingen ontkend en zegt een rechtszaak aan te zullen spannen tegen de programmamakers.

De beschuldigingen werden door een oude vriend van de huidige voorzitter van Fenerbahce geuit. Voorzitter Aziz Yildirim zou ondermeer zo’n 300.000 euro hebben gegeven aan diezelfde vriend om ervoor te zorgen dat de spelers van Trabzonspor extra hun best deden tegen Galatasaray. Omdat Galatasaray won keerde Yildirim ook niets uit, ondanks het feit dat meerdere spelers van Trabzonspor hadden toegezegd mee te zullen werken.

In de laatste competitiewedstrijd van dat seizoen zou ook de voorzitter van Samsunspor omgekocht zijn. De tussenpersoon van Yildirim zou 150.000 euro hebben geschonken aan de voorzitter van Samsunspor om ervoor te zorgen dat Fenerbahce zou winnen. De wedstrijd eindigde in een 3-1 overwinning voor Fenerbahce.

Kindermisbruik door buurman R'damse moskee

Icoon BinnenlandsIn de Rotterdamse wijk het Oude Noorden is grote onrust ontstaan na de arrestatie van een buurman van de Marokkaanse moskee Abou Bakr. Deze 61-jarige man zou zich hebben vergrepen aan vooral jonge Marokkaanse jochies die hij geld bood voor seks.

Het Openbaar Ministerie wil alleen kwijt dat er een aanhouding is verricht en dat er reeds drie aangiften binnen zijn. Onderzocht wordt of er nog meer slachtoffers zijn.

Bezoekers van de Abou Bakr-moskee vrezen dat er misschien wel tussen de 10 tot 40 kinderen zijn misbruikt door de buurman. Bovendien doet in de moskee het verhaal de ronde dat de man hiv-besmet zou zijn. Veel ouders vrezen dat ook de kinderen mogelijk besmet zijn met het virus dat aids kan veroorzaken.

De voorzitter van de moskee zegt dat het nog volstrekt onduidelijk is om hoeveel kinderen het gaat. ''Maar het zijn er zeker geen veertig, anders was dat al wel eerder bekend geworden.'' Hij heeft een gesprek gehad over de zaak met de politie en de deelgemeente Noord. De GGD heeft volgens hem twee kinderen onderzocht op hiv-besmetting. De moskee-voorzitter zei verder te hebben gehoord dat de buurman vijftig euro betaalde voor seks. ''Voor die jongens, zo rond de tien jaar, is dat véél geld. Vooral in deze buurt.''

Zenden in 2006 niet meer in actie

Boudewijn Zenden zal dit jaar niet meer in actie komen. Afgelopen zaterdag liep de speler van Liverpool in het competitieduel met Manchester City (1-0) een knieblessure op.

Vorig seizoen kampte Zenden ook al maandenlang met een zware kwetsuur aan dezelfde knie. Bij Liverpool stroomt met de absentie van Zenden langzaamaan de ziekenboeg vol. Mohamed Sissoko en Xabi Alonso staan ook aan de zijlijn wegens blessures.

Beste Autofilms

Bij de weblog doen we graag aan lijstjes want de hele wereld lijkt wel uit lijstjes te bestaan. En voor de afwisseling maken ze er dan eens een top 10 van, dan een top 100 of zelfs een top 2000. Er moet wel altijd iemand zijn die ze maakt, net als het lijstje van vandaag.

Deze keer gaat het over een top 40. En in deze top 40 staan de beste autofilms. Natuurlijk komen de bekendere films hier ook in voor zoals 'The Canonball Run', 'Smokey and The Bandit' and 'The Fast and the Furious'.

BMW verwacht geen overwinning in 2007

Ondanks een voorspoedig verlopen eerste jaar, blijft BMW Sauber F1 bij de verwachting dat ze volgend jaar nog geen zeges zullen gaan halen. Het team denk in 2008 hun eerste overwinning te kunnen boeken.

"Natuurlijk is ons doel om races te winnen. Maar ondanks het feit dat we op de goede weg zijn, verwachten we volgend seizoen nog geen overwinningen. We hopen het volgend jaar goed te kunnen doen, maar we realiseren ons dat je niet binnen een of twee jaar wereldkampioen wordt", aldus Nick Heidfeld, coureur van het BMW Formule 1-team.

BMW werd afgelopen seizoen verrassend vijfde in het constructeursklassement. "We willen onszelf blijven verbeteren. Ik zou tevreden zijn als we volgend jaar als vierde zouden eindigen in de stand om de constructeurstitel", vervolgt Heidfeld.

Mario Theisen, teambaas van het BMW-team, is het met Heidfeld eens."Ons doel is een pakket te hebben waarmee we in 2008 kunnen winnen", vertelt de Duitser.

Blessure Drenthe

Ron Vlaar is vandaag genezen verklaard van de voetbreuk die hij in augustus opliep. De 21-jarige verdediger van Feyenoord, die dit seizoen door de blessure nog maar één Eredivisieduel speelde, moet nog wel aan zijn conditie werken en wedstrijdritme opdoen.

Royston Drenthe verliet vandaag de training met een kniekwetsuur. Het is twijfelachtig of hij aankomende donderdag tegen AS Nancy in actie kan komen. In de competitiewedstrijd afgelopen zondag tegen NEC kreeg Drenthe een schop tegen zijn knie. "Spelen met een beetje pijn is geen probleem, ik moet het gewoon halen. Daarom ben ik nu ook van het veld gegaan. Ik wil niks forceren", aldus de linksachter.

Wouter Bos bezorgd over persvrijheid

Icoon BinnenlandsPvdA-leider Wouter Bos is ''zeer bezorgd'' over de persvrijheid in Nederland. Dat zei hij vandaag naar aanleiding van de gijzeling van de Telegraaf-journalisten Bart Mos en Joost de Haas. Premier en CDA-leider Jan Peter Balkenende noemde de persvrijheid ''een groot goed'', maar liet zich verder niet uit over de kwestie.

Eerder lieten ook de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) en het Genootschap van Hoofdredacteuren weten dat de gijzeling de persvrijheid aantast. ''Als een journalist afspraken rond de geheimhouding van zijn bronnen niet meer zou kunnen nakomen, dan zouden daarmee zijn informatiebronnen op den duur uitdrogen. Daarmee is de persvrijheid rechtstreeks in het geding''' zo stelden ze in een verklaring.

Mos en De Haas werden gisteren door de rechter-commissaris in Den Haag in gijzeling genomen omdat zij als getuigen in een strafzaak hebben geweigerd te onthullen wie de bron is geweest voor de reportages, begin dit jaar over BVD/AIVD-dossiers die in het criminele milieu terecht waren gekomen.

Overplaatsing
De twee journalisten die vanochtend behoorlijk klaagden over de cel in het huis van bewaring in Scheveningen waarin ze de nacht moesten doorbrengen, worden in de loop van de dag overgeplaatst naar een afdeling met een milder regime. Mos en De Haas krijgen daar meer bewegingsvrijheid.

Morgen oordeelt de raadkamer van de rechtbank in Den Haag of de gijzeling terecht is. De raadkamer moet dan ook besluiten of de hechtenis van de journalisten met 12 dagen wordt verlengd.

Mysterieuze moord op Griekse jagers opgelost

Icoon MisdaadIn Griekenland lijkt dinsdag een mysterieuze moord op vijf jagers opgelost. Een 73-jarige schaapsherder en zijn 42-jarige zoon uit de buurt van de westelijke stad Agrinion zijn de vermoedelijke daders, aldus media en politiebronnen.

De vijf mannen, in de leeftijd van 17 tot 33 jaar, werden zaterdag laat gevonden. Ze waren van afstand met een jachtgeweer neergeschoten en hadden daarna van dichtbij een 'genadeschot' gekregen. Volgens de radio hadden de herders zich erover geërgerd dat de jagers hun schapen onrustig maakten.

De zoon loste de schoten in aanwezigheid van de vader. Op de plaats des onheils trof de politie later de afdrukken van de laars van een van de herders aan, waarna in het laboratorium kruitresten op de laars van de zoon waren ontdekt. Het jachtgeweer is inmiddels gevonden. "We hebben al het noodzakelijke bewijs", aldus de politiechef van de regio.

De slachtoffers, twee broers en hun drie neven, waren zaterdag in de buurt van het meer Lysimahia aan het jagen. Tijdens de jacht raakten ze elkaar uit het oog. De verdachte kon hen daardoor een voor een vermoorden. Volgens een forensisch patholoog-anatoom gebeurde dat op uiterst brute en koelbloedige wijze.

'Scholieren op drugs testen werkt niet'

Leerlingen op drugs testen op school, zoals de Britten en de Polen willen, heeft geen zin. Het is in strijd met de individuele autonomie en de privacy van kinderen.

Er is geen bewijs dat scholieren hierdoor van de drugs afblijven. Bovendien ondermijnt het het vertrouwen tussen ouders, leerlingen en docenten dat nodig is voor het onderwijs.

Dat stellen deskundigen van de internationale denktank over drugs van de Raad van Europa, de Pompidou Groep. Bob Keizer van het Trimbos-instituut zei dinsdag dat zo af en toe ook in Nederland stemmen opgaan om scholieren op drugs te testen. Hetzelfde geldt voor het testen van werknemers op drugs, een onderwerp waar nu nog een rapport over in de maak is.

De denktank helpt niet alleen de Oostbloklanden, maar ook landen als Marokko en Algerije bij het opzetten van onderzoek naar drugsgebruik onder jongeren daar. Het is de bedoeling dat die samenwerking ook leidt tot meer begrip van probleemjongeren in Europa en Nederland, vertelde Keizer. Het is vergelijkbaar met het bezoek van Haagse agenten aan Marokko, dat onlangs de media haalde.

'Zwangere' man probeert vrij te krijgen

Icoon BizarEen man in Zuid-Afrika wilde even een weekje niet werken en probeerde dat op gewaagde wijze te bereiken. De 27-jarige Charles Sibindana dacht zijn baas ervan te kunnen overtuigen dat hij zwanger was door met een gestolen verklaring van de gynaecoloog te komen, die oorsponkelijk bedoeld was voor zijn zwangere vriendin.

Sibindana werd door het kantongerecht vlakbij Johannesburg gewezen op zijn niet erg doordachte actie en kreeg een boete van 107 euro. Kantonrechter Bruno Van Eeden kon er wel om lachen en waarschuwde Sibindana om "niet vrij proberen te krijgen door een bezoekje te brengen aan de gynaecoloog".

Oeso wil afschaffing hypotheekrenteaftrek

Icoon EconomieDe hypotheekrenteaftrek in Nederland moet volgens de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (Oeso) geleidelijk worden afgeschaft. Dat blijkt uit het halfjaarlijkse rapport met economische vooruitzichten van de organisatie van dertig rijke landen.

Volgens de Oeso kan afschaffing van de hypotheekrenteaftrek zorgen voor een vermindering van de druk op de huizenmarkt. De organisatie vindt verder dat Nederland meer moet doen om arbeidsongeschikten aan werk te helpen. Op dat vlak is er ,,geen verbetering'' zichtbaar, zo staat in een apart hoofdstuk van de halfjaarlijkse Economic Outlook.

De arbeidsmarkt als geheel trekt in Nederland aan, aldus de Oeso. De werkloosheid komt dit jaar uit op 4,9 procent, volgend jaar op 4,2 en het jaar daarop op op 3,1.

Nederland bevindt zich momenteel in een periode van economisch herstel. De eerste helft van dit jaar liet een groei zien van 3 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De groei is minder afhankelijk geworden van de export, aldus het rapport. De binnenlandse bestedingen dragen nu ook bij aan de expansie. Bovendien maken bedrijven meer winsten, waardoor ze makkelijker investeringen durven te doen.

De Oeso waarschuwt er in het rapport voor dat er rond het jaar 2008 zelfs oververhitting zou kunnen ontstaan. Dat is niet ondenkbaar als de lonen omhoog gaan en een nieuwe regering extra uitgaven doet. De ruimte die op de begroting ontstaat kan beter worden benut om de gevolgen van de vergrijzing op te vangen, aldus de Oeso.

Vrouwenvoetbalteams op de vuist, 25 aanhoudingen

Icoon VoetbalDe politie heeft maandagavond in Rotterdam 25 mensen aangehouden nadat leden en supporters van twee vrouwenvoetbalteams met elkaar op de vuist waren gegaan. Dat heeft de politie dinsdag bekendgemaakt.

De vechtpartij begon na afloop van de wedstrijd van EDS uit Rotterdam en UVS uit Leiden. Speelsters en supporters van EDS waren zó verbolgen over de 1-6 nederlaag, dat ze de meiden uit Leiden opzochten in de kleedkamer. Over en weer vielen rake klappen, meldt de politie Rotterdam dinsdag, maar niemand raakte gewond. Een eerdere confrontatie tussen beide teams zou ook hebben meegespeeld.

De politie hield achttien vrouwen en zeven mannen tussen de 11 en 43 jaar oud aan, allen speelsters en supporters van EDS Rotterdam. Vijf vrouwen zitten nog vast, de overigen zijn in de loop van de avond en nacht vrijgelaten.

Vuilnisgrabbelen

Er zijn vast meer mensen die bij het zien van een vuilnisbak of vuilniszak zichzelf afvragen, goh wat zou daar nou inzitten en wat zou dat vertellen over de mensen die het buiten hebben gezet.

Bij de meeste mensen blijft het waarschijnlijk bij afvragen, maar deze jongeman liet zijn nieuwsgierigheid de vrije loop en ging op de avond voor vuilnisophaaldag op pad om een paar vuilniszakken te scoren en ze te doorzoeken.

Demonstratie tegen boerkaverbod

Op het plein tegenover de Tweede Kamer in Den Haag zal aanstaande donderdag om 12.00 uur een demonstratie plaatsvinden tegen een boerkaverbod. Minister Rita Verdonk van Vreemdelingenzaken en Integratie wil graag dat er een algemeen verbod komt op gezichtsbedekkende kleding.

Naar verwachting zullen ongeveer honderd mensen de demonstratie bijwonen met spandoeken en flyers. Het protest wordt georganiseerd door een groepje vriendinnen. Zij hebben naast de demonstratie ook een digitale handtekeningactie op poten gezet.

Woordvoerster Naïma Nafi stelt dat er inmiddels al 400 digitale handtekeningen geplaatst zijn op de site. Ze hoopt dat er zoveel mogelijk handtekeningen komen, omdat deze tijdens de demonstratie aangeboden zullen worden aan Tweede Kamervoorzitter Frans Weisglas.

El-Akchaoui wijst schikkingsvoorstel af

Youssef El-Akchaoui van NEC heeft de KNVB vandaag laten weten dat hij niet akkoord gaat met het schikkingsvoorstel van vier duels schorsing, waarvan één voorwaardelijk.

In de wedstrijd tegen Sparta zou de verdediger van NEC Jeffrey Vlug hebben geschopt. Het incident ontging arbiter Jan Wegereef echter. De club en de speler vinden de straf veel te hoog, gezien de verklaringen van betrokkenen en het feit dat El-Akchaoui een blanco strafblad heeft.

De zaak zal donderdag voor de tuchtcommissie komen.

Berger hekelt hulpmiddelen

Als het aan Gerhard Berger ligt, verdwijnen veel van de elektronische hulpmiddelen van de huidige generatie Formule 1-wagens. Naar zijn mening heeft de techniek teveel invloed gekregen in de sport.

“Ik hou van techniek, laat daar geen misverstand over bestaan, maar ik denk dat de teams in het verleden zijn doorgeschoten in alles. De balans tussen wat de rijder kan en wat de auto aankan is geheel zoek. Het zou mooi zijn als veel elektronische hulpmiddeltjes van de auto’s afgehaald worden, en dat zo meer bij de rijder komt te liggen wat de grens is. Op het ogenblik is die balans een beetje uit het verband getrokken, ik denk dat op dit ogenblik 30% op de rijder aankomt en 70% procent komt door de technologie die de teams tegenwoordig hebben. Zelfs als de tractiecontrole zou gaan verdwijnen, iets waar ik een groot voorstander van ben overigens, zullen er geen grote verschillen naar boven komen tussen de diverse bolides,” aldus Gerhard Berger.

“Kijken de mensen naar de sport om te zien welk team nu het beste tractiecontrole systeem heeft, of kijken ze om te zien wie nu de beste rijder in het veld is,” vraagt de Oostenrijker zich af.

De teambaas van Scuderia Toro Rosso staat niet alleen in zijn mening. Ook Peter Sauber, voormalig teambaas van het huidige BMW Sauber F1 team, kan zich hierin vinden: "Het klopt wat Gerard zegt, tractie controle helpt wel, maar de coureur zal zelf ook nog over een portie talent moeten beschikken om een high-tech machine, wat een formule1 wagen tegenwoordig is, te kunnen rijden. Maar zo onderhand mogen we ons afvragen wat we voor coureur willen . Is het iemand die veel verstand heeft van computers en dat soort dingen, of hebben we een echte coureur nodig”.

20-jarige komt om bij auto-ongeluk

Icoon OngelukEen 20-jarige automobilist uit Zundert is vrijdagochtend bij een ongeluk op de Meirseweg om het leven gekomen. Het ongeluk gebeurde rond 8.20 uur, toen de 20-jarige de macht over het stuur verloor en in de berm terecht kwam. Het is nog niet bekend hoe hij de controle over de auto kon verliezen.

Vanuit de berm schoof de auto de weg weer op, maar kwam op de verkeerde weghelft terecht. Een 47-jarige man uit Boxtel, die in een bestelbus met open laadruimte reed, kon de tegemoetkomende auto niet meer ontwijken en botste tegen de zijkant. Hulpdiensten werden gewaarschuwd, maar toen zijn eenmaal arriveerden bleek het slachtoffer al te zijn overleden. De 47-jarige man raakte licht gewond.

Vandaag is bekend geworden dat het slachtoffer een trouwe en geliefde bezoeker van Tweakers was. Gerard 'AMD 64' van Loenhout heeft een topic op het forum van tweakers gekregen waar leden en bekenden zijn familie en vrienden kunnen condoleren.

ASN breekt met Veolia om Israël

Icoon FinancieelASN Bank wil geen zaken meer doen met de Franse multinational Veolia Transport. Rekeninghouders wezen ASN erop dat haar zakenpartner Veolia betrokken is bij de Israëlische bezetting van de Palestijnse gebieden. Hierop voelde de bank, die zich profileert als een maatschappelijk verantwoorde onderneming, zich genoodzaakt om alle banden met deze organisatie te verbreken.

Een groep rekeninghouders stuurde in de maand mei een brief naar de bank, met het verzoek zich terug te trekken uit het transportbedrijf Veolia. Dit bedrijf neemt deel in het project City Pass, dat in 2005 een contract afsloot met de Israëlische regering voor de aanleg van een sneltram in Jeruzalem. De tram verbindt West-Jeruzalem met illegale Israëlische nederzettingen in de bezette Palestijnse gebieden.

Met dit besluit is ASN Bank de eerste Europese bank die zich terugtrekt uit een bedrijf dat profiteert van de Israëlische bezetting. Een andere bank, ABN Amro, meldt dat ASN wel zaken doet met het Amerikaanse bedrijf Caterpillar, dat gepantserde bulldozers maakt voor Israël. Het is onduidelijk of DNS ook de relatie met dit bedrijf zal verbreken.

Vorige week lieten tientallen politieke partijen en maatschappelijke organisaties in de bezette Palestijnse gebieden weten, dat ze vinden dat de Nederlandse overheid actie moet ondernemen tegen de bouw van joodse nederzettingen op de bezette Westelijke Jordaanoever. Volgens hen zijn minstens 35 bedrijven bezig met activiteiten die de Israëlische bezetting van Palestijnse gebieden direct of indirect ondersteunen.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken liet weten de zaak serieus te nemen. Deze week wordt bekeken of de aantijgingen jegens de Nederlandse bedrijven daadwerkelijk kloppen. Minister van Buitenlandse Zaken Ben Bot (CDA) verklaarde eind vorig jaar nog in antwoord op Kamervragen dat geen enkel Nederlands bedrijf investeert in de bezette gebieden.
Een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken zei onlangs wel dat het bedrijven niet kan verbieden zaken te doen met de nederzettingen. Het Internationale Gerechtshof verklaarde in 2004 de joodse nederzettingen weliswaar illegaal, maar die uitspraak is niet bindend.

Uitslagen NFL speelronde 12

De kans dat de Pittsburgh Steelers hun titel in Miami mogen verdedigen wordt met de week kleiner. Zeker na de kansloze 27-0 nederlaag bij de Baltimore Ravens heeft het er alle schijn van dat voor de verdedigend kampioen het seizoen over vijf weken al gewoon voorbij zal zijn.

Uitslagen
23 novMiami Dolphins@ Detroit Lions27-10
23 novTampa Bay Buccaneers@ Dallas Cowboys10-38
23 novDenver Broncos@ Kansas City Chiefs10-19
26 novNew Orleans Saints@ Atlanta Falcons31-13
26 novSan Francisco 49ers@ St. Louis Rams17-20
26 novHouston Texans@ New York Jets11-26
26 novArizona Cardinals@ Minnesota Vikings26-31
26 novCincinnati Bengals@ Cleveland Browns30-0
26 novJacksonville Jaguars@ Buffalo Bills24-27
26 novOakland Raiders@ San Diego Chargers14-21
26 novNew York Giants@ Tennessee Titans21-24
26 novChicago Bears@ New England Patriots13-17
26 novPhiladelphia Eagles@ Indianapolis Colts21-45
27 novGreen Bay Packers@ Seattle Seahawks24-34

American Football Conference
East DivisionWLTPCTPFPA
New England Patriots830.727253144
New York Jets650.545203228
Buffalo Bills560.455191225
Miami Dolphins560.455197198
North DivisionWLTPCTPFPA
Baltimore Ravens920.818249147
Cincinnati Bengals650.545277233
Pittsburgh Steelers470.364239254
Cleveland Browns380.273170238
South DivisionWLTPCTPFPA
Indianapolis Colts1010.909308231
Jacksonville Jaguars650.545235164
Tennessee Titans470.364201277
Houston Texans380.273176256
West DivisionWLTPCTPFPA
San Diego Chargers920.818353216
Kansas City Chiefs740.636229205
Denver Broncos740.636195165
Oakland Raiders290.182132219
National Football Conference
East DivisionWLTPCTPFPA
Dallas Cowboys740.636309198
New York Giants650.545245232
Philadelphia Eagles560.455267239
Washington Redskins470.364199250
North DivisionWLTPCTPFPA
Chicago Bears920.818295137
Minnesota Vikings560.455198208
Green Bay Packers470.364209286
Detroit Lions290.182195266
South DivisionWLTPCTPFPA
New Orleans Saints740.636276241
Carolina Panthers650.545189190
Atlanta Falcons560.455203236
Tampa Bay Buccaneers380.273142252
West DivisionWLTPCTPFPA
Seattle Seahawks740.636237243
San Francisco 49ers560.455199285
St. Louis Rams560.455222253
Arizona Cardinals290.182187264

Situatie playoffs
AFCTeamBalans
1.Indianapolis Colts¹10-1
2.Baltimore Ravens¹9-2
3.San Diego Chargers¹9-2
4.New England Patriots¹8-3
5.Kansas City Chiefs7-4
6.Denver Broncos7-4
7.Cincinnati Bengals6-5
8.New York Jets6-5
NFCTeamBalans
1.Chicago Bears¹9-2
2.New Orleans Saints¹7-4
3.Seattle Seahawks¹7-4
4.Dallas Cowboys¹7-4
5.New York Giants6-5
6.Carolina Panthers6-5
7.Minnesota Vikings5-6
8.Philadelphia Eagles5-6

Canada erkent Quebec als aparte natie

Icoon Vlag Quebec Het Canadees parlement heeft maandag een resolutie aangenomen waarin de inwoners van de Franstalige regio Quebec worden erkend als natie binnen een verenigd Canada. De resolutie, ingebracht door de Canadese premier Stephen Harper, werd met 266 stemmen voor en 16 tegen goedgekeurd.

Uit protest tegen de motie legde maandag een lid van de regering van Harper zijn functie neer. Staatssecretaris Michael Chong zei dat hij zich niet kon vinden in de erkenning van 'etnisch nationalisme'. "Ik geloof in dit geweldige land van ons en ik geloof in één natie, een onverdeeld Canada", zei hij bij zijn aftreden. "Zij (de separatisten) zullen stellen dat als Quebec een natie binnen Canada is, dat het dan zeker ook een natie zonder Canada is", aldus Chong.

Er is al jaren onduidelijkheid over de status van de Franstalige provincie Quebec. Zo zijn er al twee referenda geweest over onafhankelijkheid van Quebec, maar die hebben het niet gehaald. Deze resolutie heeft deels een einde gemaakt aan deze onduidelijkheid. Veel Engelstalige Canadezen zijn bang dat de erkenning van Quebec als natie de eerste stap is naar volledige onafhankelijkheid van het gebied.

De oppositiepartij Bloc Quebecois heeft na deze resolutie al aangegeven meer macht te willen, zoals het recht van Quebec om een aparte gezant naar internationale ontmoetingen te sturen. Quebec heeft haar wetgeving intussen 'Quebec National Assembly' genoemd en Quebec City tot hoofdstad uitgeroepen.



Quebec aparte natie binnen Canada

Wat is Dit: Opgave 66 - Ronde 2

Het doel van dit spel en de regels staan hier na te lezen.

De prijzen
Voor de jaarprijs iBOOD zo vriendelijk geweest om een mooie prijs ter beschikking te stellen:
Portable DVD-speler - Een leuke gadget waarmee je overal en altijd je DVD's kan bekijken.


iBOOD.com - afkorting voor internet's best online offer daily - zet elke dag om middernacht één nieuwe aanbieding online. In de volgende 24 uur kan jij deze aanbieding bestellen. De keuze is simpel, je neemt hem of je neemt hem niet!

Voor kwartaal 4 (dus de periode tot en met 31 December) is MSI zo vriendelijk geweest om een mooie prijs ter beschikking te stellen:
MSI Megaplayer P640 - Een super trendy, stijlvolle functionele MSI MP3 speler. Met: 1,8" CSTN Display, 8GB HD Opslagcapaciteit, MP3/WMA, Foto browsing & M-JPEG Playback, CD direct opnemen, Supports 2.0 High Speed, Oplaadbare Li-ion batterij, SRS WOW Sound.

De opgave

Succes!

DVD: De Zevensprong



In de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw, toen er nog maar twee televisienetten waren, was er flink veel ruimte voor de Nederlandse jeugdserie, zoals Q&Q, De Bende van Hiernaast, Peter en de vliegende autobus en De Zevensprong. Sinds kort is deze laatste serie, De Zevensprong, naar het boek van Tonke Dragt, op dvd uitgebracht door Just Entertainment. Zeven disks vol nostalgie, mysterie en spanning.

Winkeldievegge vergeet kind

Icoon Domme criminelenEen 26-jarige vrouw uit Utrecht heeft maandag nadat ze was betrapt op diefstal, haar kind achtergelaten in een winkel. Het winkelpersoneel zag dat de vrouw iets wilde stelen, en sprak haar daarop aan. De winkeldievegge rende vervolgens de winkel uit, en vergat daarbij van schrik haar 2-jarige kindje.

De poltie heeft de peuter meegenomen naar het bureau. Later op de dag werd het kind daar opgehaald door de oma. De politie heeft inmiddels gesproken met de moeder. Zij krijgt een winkelontzegging, bovendien moet ze zich alsnog op het politiebureau melden.

Telegraaf-journalisten klagen over hun cel

 MisdaadDe Telegraaf-journalisten die in gijzeling zijn genomen door justitie zijn niet te spreken over hun cel in het huis van bewaring in Scheveningen. Dat staat dinsdag op de website van de krant.

''Zwaar klote'', zo betitelt verslaggever Bart Mos dinsdag zijn situatie in de gevangenis na de eerste nacht. Samen met zijn collega Joost de Haas is hij door justitie vastgezet omdat beiden weigeren te onthullen wie hun bronnen zijn voor een reeks artikelen over een schandaal rond de inlichtingendienst AIVD.

''We zitten in een zwaar verouderd cellenblok'', zegt Mos. ''Een smerige cel van twee bij vier meter met een open wc. Het stinkt enorm naar urine. Er staat verder een tv'tje in mijn cel, waarbij je je vingers in het toestel moet steken om de zenders te wisselen.''

De papieren versie van De Telegraaf ruimde dinsdag de hele voorpagina in om aandacht te besteden aan de gijzeling. Met chocoladeletters kopt het dagblad LAAT ZE VRIJ!, ook de titel van een actie die de krant is gestart.



LAAT ZE VRIJ!

Domenech snapt keuze voor Cannavaro niet

De bondscoach van Frankrijk, Raymond Domenech, snapt er niets van. De Fransman was er van overtuigd dat Thierry Henry zou worden verkozen tot Europees voetballer van het jaar. Tot zijn grote verbazing ging de prijs echter naar Fabio Cannavaro.

Domenech vindt dat vreemd. "Henry is, over een heel jaar gezien, veel beslissender geweest dan Cannavaro. Ik begrijp het niet. Begrijp me niet verkeerd, ik vind Cannavaro een heel goede speler. Ik vind hem echter niet de beste voetballer van Europa. Maargoed, deze prijs heeft voor mij amper waarde. De stemmen zijn uitgebracht door journalisten en iedereen weet dat journalisten zich regelmatig vergissen. Wat écht telt, is de titel FIFA Wereldvoetballer van het jaar, die 18 december uitgereikt zal worden. Die prijs moet gewonnen worden door Thierry Henry, dat kan niet anders," aldus Domenech.

Lichte aardbeving bij Roermond

Icoon BinnenlandsIn Limburg heeft zich dinsdagochtend rond 10.15 uur een lichte aardbeving voorgedaan. De beving vond plaats in de buurt van Roermond en had een kracht van 2,5 op de schaal van Richter.

Een behoorlijk aantal mensen heeft de aardbeving gevoeld, wat volgens het KNMI opmerkelijk is. Volgens seismoloog Bernard Dost van het KNMI heeft de schok zich dan ook waarschijnlijk minder diep in de aarde voorgedaan dan gewoonlijk in het zuiden van het land. In de buurt van Roermond komen aardbevingen met zekere regelmaat voor. Bevingen met een kracht als die van vanochtend hebben volgens Dost nog nooit tot schade geleid.

Gehandicapte stemlokaal uit gesnauwd

Icoon VerkiezingenDe geestelijk gehandicapte Dennis Volmer (20) uit Purmerend is vorige week woensdag op brute wijze weggestuurd uit een stembureau dat was gevestigd in verpleeghuis Molentocht. Nadat Volmer zijn stemkaart had ingeleverd en een stemnummer kreeg uitgereikt, stapte hij met zijn moeder naar de stemcomputer. Maar daar stak het stembureau een stokje voor.

Een vrouwelijk lid van het bureau snauwde tegen Dennis: ''Je mag niet geholpen worden''. Toen moeder Volmer uitlegde dat Dennis gehandicapt is en kan lezen noch schrijven, sneerde de vrouw: ''Dan mag je helemaal niet aan de verkiezingen deelnemen.''

Volgens de familie Volmer is dit nog de 'gekuiste' versie. Dennis en z'n moeder zijn ter plekke in huilen uitgebarsten en ingestort en zijn zonder te stemmen weggegaan. Later hebben ze bij de politie aangifte gedaan.

Dennis had zich volgens de familie erg verheugd op zijn eerste keer stemmen. Als grote dierenvriend stond zijn keuze al vast. Dennis weet volgens een woordvoerder op zijn niveau heel goed waar het om draait. Hij werkt dagelijks in de groenvoorziening en staat in de spits van voetbalteam van Hellas Sport in Zaandam.

Een woordvoerder van de gemeente Purmerend wil alleen kwijt dat er ''naar de letter van de wet'' is gehandeld.

Hamstringblessure Vennegoor

Jan Vennegoor of Hesselink zal waarschijnlijk twee weken niet kunnen spelen. De spits liep afgelopen weekend in de competitiewedstrjd van Celtic tegen Hibernian een hamstringblessutre op

Ook middenvelder Thomas Gravesen is waarschijnlijk een aantal weken uit de roulatie met een dijblessure. Celtic miste beide spelers al eerder. Vennegoor was net hersteld van een enkelkwetsuur en Gravesen stond onlangs nog met een hamstringblessure aan de zijlijn.

Skinheads in Tilburg misdragen zich

Icoon PolitieDe politie in Tilburg is op zoek naar een groep skinheads die afgelopen zondag drie en mogelijk nog meer mensen hebben mishandeld. Dat gebeurde na een concert in popcentrum 013 waar de hardcore-punkbands Discipline, Tech-9 en Discharger optraden. Tijdens het optreden ontstond ruzie met een bezoeker die één van de skinheads aansprak die zich op racistische wijze zou hebben geuit. Het ging om een gebaar, maar de politie wil dat niet toelichten.

In ieder geval werd het beklag niet gewaardeerd. De skinheads hebben de bezoeker buiten opgewacht, en door een ruit gegooid. Ook een 39-jarige man uit Sliedrecht en een 16-jarig meisje uit Hellevloetsluis die het feest hadden bijgewoond, werden buiten mishandeld. De man liep een hoofwond op die in het ziekenhuis gehecht moest worden. Het meisje kreeg een klap in haar gezicht.

Daarnaast kreeg de politie ook meldingen van voorbijgangers op de Spoorlaan die lastig werden gevallen door een groep van vijf skinheads en een meisje die racistische leuzen riepen.

De politie wil geen mededelingen doen over de afkomst of de huidskleur van de slachtoffers. De slachtoffers zouden 'redelijk willekeurig' zijn gekozen.

Met dank aan Sj0rSz en calvobbes voor de submit.

Paus: bezoek moet dialoog moslims helpen

Icoon BuitenlandsPaus Benedictus XVI hoopt dat zijn reis naar Turkije een mogelijkheid biedt voor verzoening en dialoog tussen christenen en moslims. Dat zei de paus dinsdag kort voor zijn vertrek naar Ankara voor een vierdaags bezoek aan het Islamitische land.

"De kans van dit bezoek is dialoog, broederschap, een geëngageerdheid voor begrip tussen culturen, tussen religies en voor verzoening", aldus de kerkvorst.

Het bezoek ligt gevoelig. De paus zal proberen de breuk te helen die is ontstaan na zijn omstreden opmerkingen over de Islam. Hij arriveert rond 12.30 uur op het vliegveld van Ankara, waar hij een kort onderhoud zal hebben met de Turkse premier Erdogan.

Gejat bij Blokker voor de bingo

De vestiging van Blokker in de Haagse Fahrenheitstraat heeft zes vrouwelijke werkneemsters op staande voet ontslagen omdat ze de afgelopen twee jaar de winkel systematisch leeg roofden. Blokker tipte zelf de politie omdat de directie het personeel niet vertrouwde. Het openbaar ministerie in Den Haag heeft na een langdurig onderzoek zes verkoopsters van 22, 23, 33, 47 en 49 jaar in de kraag weten te vatten.

De zes jatten op grote schaal zaken als koffiezetapparaten, weegschalen, bekers, glazen en diverse snuisterijtjes. Deze verkochten ze door aan een familie die bingo-avonden organiseerde. Die zette het gejatte spul in als prijzen. Van de 'bingo-familie' werden de 65-jarige vader, zijn 42-jarige dochter en zijn 45-jarige schoonzoon opgepakt.

De politie is nog bezig met het onderzoek. Dat moet onder meer uitwijzen hoeveel geld de Blokkerdames kregen voor het leveren van de prijzen.

Standen NBA per 27 november

De basketballers van San Antonio Spurs leden hun eerste uitnederlaag van het NBA-seizoen. De ploeg van Francisco Elson, die buitenshuis al zeven maal op rij had gewonnen, dolf op bezoek bij Golden State Warriors met 111-102 het onderspit. In ruim tien minuten speeltijd was Elson goed voor vier punten en drie rebounds.

Eastern Conference
Atlantic DivisionWLPCTL 10STREAK
New Jersey Nets580.3853-7 L 5
Boston Celtics580.3855-5 W 1
Philadelphia 76ers590.3572-8 L 2
New York Knicks5100.3333-7 L 1
Toronto Raptors490.3083-7 W 1
Central DivisionWLPCTL 10STREAK
Cleveland Cavaliers950.6437-3 W 1
Detroit Pistons950.6437-3 W 6
Indiana Pacers770.5004-6 L 1
Chicago Bulls490.3083-7 W 1
Milwaukee Bucks490.3082-8 L 1
Southeast DivisionWLPCTL 10STREAK
Orlando Magic1040.7148-2 W 3
Atlanta Hawks560.4555-5 L 1
Miami Heat680.4294-6 W 2
Washington Wizards490.3083-7 L 4
Charlotte Bobcats3100.2312-8 L 2
Western Conference
Northwest DivisionWLPCTL 10STREAK
Utah Jazz1220.8578-2 L 1
Denver Nuggets840.6678-2 W 5
Minnesota Timberwolves660.5004-6 W 3
Portland Trailblazers690.4003-7 L 2
Seattle Supersonics690.4005-5 L 2
Pacific DivisionWLPCTL 10STREAK
Los Angeles Lakers940.6926-4 W 1
Sacramento Kings750.5836-4 W 2
Golden State Warriors860.5716-4 W 1
Phoenix Suns760.5386-4 W 4
Los Angeles Clippers660.5005-5 L 4
Southwest DivisionWLPCTL 10STREAK
San Antonio Spurs1130.7868-2 W 1
Houston Rockets940.6928-2 W 3
Dallas Mavericks940.6929-1 W 9
New Orleans/Oklahoma City Hornets860.5714-6 L 3
Memphis Grizzlies3100.2312-8 L 1

A'damse actie tegen uitschelden vrouwen

BinnenlandsMeldpunt Discriminatie Amsterdam (MDA) gaat een campagne voeren die vrouwen er toe moet bewegen aangifte te doen als ze op straat zonder reden worden uitgescholden. Een postercampagne moet de situatie onder de aandacht brengen en duidelijk maken dat slachtoffers een klacht bij het meldpunt kunnen indienen.

Volgens het MDA komt het steeds vaker voor dat vrouwen op straat zomaar op grove wijze verrot worden gescholden. Het meldpunt kreeg de laatste tijd spontaan tientallen klachten binnen van vrouwen die onverwacht te maken kregen met scheldkanonnades en pijnlijke beledigingen.

Jonge jongens
Het zijn volgens directeur Jessica Silversmith van MDA vooral jonge jongens die steeds minder respect voor vrouwen tonen. Silversmith zegt dat er sprake is van discriminatie wanneer scheldwoorden worden gebruikt die specifiek verwijzen naar vrouwen. ''Op dat moment wordt onderscheid gemaakt op basis van geslacht.''

In de hoofdstad zijn inmiddels affiches verspreid waarop een een blanke vrouw staat, met daaronder de tekst 'uitgescholden, omdat ik vrouw ben'. Het MDA verwacht dat door de campagne het aantal geregistreerde klachten van vrouwen over scheldpartijen zal toennemen.



Uitgescholden, omdat ik vrouw ben

Toyota test met oude wagen

Toyota F1 zal de TF107 pas in het nieuwe jaar presenteren, in tegenstelling tot vorig jaar, toen de TF106 de eerste 2006-wagen was die gelanceerd werd

Toyota zal de tests in Barcelona beginnen met de TF106B en zal hierbij vier coureurs gebruiken. Ralf Schumacher, Jarno Trulli, Olivier Panis en nieuweling Kamui Kobayashi zullen vanaf morgen de Bridgestonebanden aan de tand gaan voelen. Bij de testdagen in Jerez op 6-8 december en 12-14 december zal ook nieuweling Kohei Hirate zijn opwachting maken voor Toyota.

Pamela Anderson gaat weer scheiden

De van oorsprong Canadese actrice Pamela Anderson, die amper vier maanden geleden trouwde met rockzanger Kid Rock, heeft een scheiding aangevraagd. Dat heeft de 39-jarige voluptueuze blondine maandag op haar website gezegd.

''Ja het is waar. Helaas onvermijdelijk'', is haar korte commentaar. Haar publiciteitsagent meldde dat Anderson eind vorige week een scheidingsverzoek heeft ingediend bij de rechtbank, net als Rock.

Anderson, vooral bekend van de tv-serie Baywatch, stapte eind juli in het Franse Saint-Tropez met Rock in het huwelijksbootje. Anderson was tweemaal eerder gehuwd met Mötley Crue-drummer Tommy Lee, met wie ze twee zoons heeft.



Kid en Pam 4 maanden terug

Film: Flags of Our Fathers

Clint Eastwood bereikte wereldfaam door zijn vertolkingen van Blondie in een aantal westerns van grootmeester Sergio Leone. Sindsdien was Eastwood niet meer weg te denken uit de westerns en daar kwam later uiteraard ook nog de Dirty Harry reeks bij. Ook als regisseur heeft de inmiddels zesenzeventigjarige Eastwood al veel succes gehad. Zo is hij al in bezit van twee Oscar beeldjes voor beste regisseur. Respectievelijk voor Mystic River en Million Dollar Baby. Flags of Our Fathers is zijn nieuwe film over de slag om Iwo Jima.

Hack een PS3 en krijg een PS3

De website Shimpinomori draait naar eigen zeggen op een PS3-console met Fedora Linux en PS3-add-ons geïnstalleerd. Op zich niet zo heel interessant, aangezien het al een tijdje bekend was dat de PS3 Linux-builds zou kunnen draaien.
De eigenaar van de site belooft echter de PS3 in kwestie, inclusief de 160 GB hard disk, Fedora pre-installed, Resistance: Fall of Man en een HDMI-kabel aan de eerste die de site weet te hacken door middel van een clean hack, en de foto van een baby die een PS3-doos vast houdt weet te vervangen door een andere JPEG.

De regels kun je terug lezen op de Shimpinomori site.

PSV aast op Maxwell

PSV is Maxwell aan het polsen voor een terugkeer naar Nederland. De Braziliaanse linksback speelt nauwelijks bij Internazionale en PSV-coach Ronald Koeman zou hem graag naar Eindhoven willen halen.

Koeman kan versterking op linksachter goed gebruiken. Op die positie speelden regelmatig de rechtsbenige verdedigers Michael Lamey en Michael Reiziger. De Mexicaan Carlos Salcido is de laatste tijd eerste keuze als linksback.

Sinds zijn overstap van Ajax naar Inter kwam Maxwell pas vier keer in actie. Driemaal was dat als invaller bij Inter en één keer maakte hij de negentig minuten vol. Dat was in het Coppa Italia-duel tegen Messina.

Daarnaast is ook Andy van der Meyde bij de Eindhovenaren in beeld. Vanwege het ontbreken van een echte rechtsbuiten zou Koeman een oogje hebben laten vallen op Van der Meyde, die bij Everton een bijrol vervult.

Athletic de Bilbao ontslaat trainer

Athletic de Bilbao is wederom op zoek naar een nieuwe coach. De Baskische club heeft Félix Sarriugarte ontslagen. Onder Sarriugarte behaalde Athletic pas één zege dit seizoen en Bilbao staat nu dan ook slechts achttiende in de Spaanse competitie.

In de afgelopen dertien maanden stonden al drie andere gezichten voor de groep. Voor Sarriugarte hadden José Luis Mendilibar en Javier Clemente het tijdelijk voor het zeggen. Jose Manuel Esnal van Mané wordt genoemd als degene die de meeste kans maakt om de nieuwe trainer te worden.

Häkkinen test voor McLaren

Tweevoudig wereldkampioen Mika Häkkinen neemt weer plaats achter het stuur van een Formule 1-wagen. De Fin zal deze week de McLaren Mercedes testen op het circuit van Barcelona.

De Fin heeft de laatste weken al tijd doorgebracht in de simulator van het team, in voorbereiding op zijn circuittests. Häkkinen is ingeschakeld, omdat het team geen gebruik kan maken van de diensten van Kimi Räikkönen, die naar Ferrari verhuist, en Juan Pablo Montoya, die eerder dit jaar is overgestapt naar de NASCAR. Ook Fernando Alonso, die volgend jaar bij McLaren zal rijden, is nog niet beschikbaar voor tests vanwege zijn nog lopende contract met Renault.

Ondanks geruchten, ontkende Häkkinen dat hij zich ook tijdens het seizoen 2007 zal bemoeien met zijn oude team. "Ik ben nog steeds van plan om in de DTM te blijven, maar als McLaren me vraagt ze te helpen, zal ik blij zijn dat te doen," verklaarde de Fin.

Kummer directeur bij Astana

De Kazachstaanse wielerformatie Astana heeft Mario Kummer aangetrokken als ploegleider. Afgelopen seizoen was de Duitser in dienst van T-Mobile Team, maar werd daar vervangen door landgenoot Rolf Aldag.

Kummer wordt bij Astana herenigd met Walter Godefroot, die geruime tijd zijn baas was bij Telekom en T-Mobile. Hij is nu technisch directeur van Astana. Daarnaast maken ook de renners Andreas Klöden en Matthias Kessler de overstap van T-Mobile naar Astana. "Dit is voor mij een echte uitdaging. Astana zal de komende jaren uitblinken,” aldus Kummer.

Alexander Vinokourov is de kopman van Astana, hij reed in het verleden eveneens voor T-Mobile.

Heerenveen aast opnieuw op Scandinaviër


SC Heerenveen kijkt wederom rond op de Scandinavische markt. De Friezen staan in Nederland al bekend om de vele aankopen uit Zweden, Noorwegen en Finland en zijn daar momenteel wederom aan het kijken voor versterking.

De Noor Jon Andre Frederiksen zal aankomende winterstop op proef komen in Friesland. Momenteel is de middenvelder actief bij Moss FK, waar hij wekelijks in de basis begint. Als de transfermarkt weer opengaat, in januari, kan Heerenveen de speler mogelijk contracteren.

Getrainde bijen kunnen bommen ruiken

Icoon Opmerkelijk Wetenschappers van een Amerikaans wapenlaboratorium in New Mexico hebben bijen zo getraind dat ze bommen kunnen ontdekken. De onderzoekers stellen dat deze bijen zeer belangrijk kunnen worden voor de veiligheid van de Verenigde Staten en Irak. Zij hebben hun bevindingen maandag gepubliceerd.

De bijen zijn geleerd om hun proboscis, waar ze eigenlijk nectar mee eten, uit te steken wanneer zij explosieven ruiken. Hierdoor kunnen zij autobommen, C4 en zelfs bomriemen van terroristen ruiken voordat ze afgaan De wetenschappers hebben de bijen de bommen leren ruiken door met beloningen te werken. Telkens als de bijen explosieven roken, kregen zij een suikerbeloning.

"Wanneer bijen explosieven detecteren, zullen zij hun proboscis uitsteken", legt de wetenschappelijk onderzoeker Tim Haarmann uit. "We zijn erg opgewonden met het succes van ons onderzoek, omdat het vergaande implicaties kan hebben voor defensie en veiligheid", gaat hij verder. Zo kunnen de bijen gebruikt worden om terrorisme tegen te gaan. De bijen kunnen meegenomen worden in een draagbare detector, die de grootte heeft van een schoenendoos. Op riskante plaatsen als vliegvelden, grens- en wegcontroles kunnen zij de politie waarschuwen op aankomende gevaren. "Het zal geweldig zijn om hiermee levens te kunnen redden", vindt Haarmann.



Bijen ontdekken bomterrorist in boerka

Eerste interactieve reclame op televisie

Icoon Televisie Consumenten die via Tele2 naar de televisie kijken, krijgen voor het eerst in Nederland te maken met interactieve reclame. Tijdens een spotje van zorgverzekeraar Agis kan de consument op een knop van de afstandsbediening drukken om een offerte aan te vragen. Dat hebben beide bedrijven maandag gemeld.

De speciale knop op de afstandsbediening werkt alleen als de reclame op televisie is. Als de gebruiker op de knop drukt, komt deze in een speciaal menu buiten het programma op de televisie om. Hierin kan de gebruiker dan een offerte aanvragen.

Interactieve reclame wordt in het Verenigd Koninkrijk al gebruikt, maar voor Nederland zal Tele2 zorgen voor een primeur. "Reclame op televisie was tot nu toe altijd eenrichtingsverkeer", aldus Günther Vogelpoel van Tele2. Hij denkt dat interactieve reclame op televisie volgend jaar een grote vlucht zal nemen.

Kamp: Geen machtsstrijd binnen VVD

Icoon Politiek VVD-Kamerlid Henk Kamp verwacht geen machtsstrijd binnen de VVD, ondanks dat VVD'er Rita Verdonk daar eerder een beetje op zinspeelde. Verdonk heeft namelijk meer stemmen gekregen dan partijleider Mark Rutte. Dat heeft Kamp gezegd tijdens een bijeenkomst van zijn partij in Arnhem.

Kamp stelde bij die bijeenkomst dat de fractie Rutte eensgezind als fractievoorzitter heeft gekozen. Ook Verdonk heeft dus voor Rutte gekozen. Daarbij stelt Kamp dat Verdonk eerder al geen twijfel liet bestaan over het leiderschap van de VVD. Wel vindt Kamp dat Verdonk een "uniek resultaat" heeft gehaald door 620.555 kiezers achter zich te krijgen. Het is nog nooit eerder in Nederland gebeurd dat de lijsttrekker niet de meeste stemmen heeft ontvangen. Volgens Kamp komt dit doordat Verdonk 3,5 jaar hard geknokt heeft voor het vreemdelingen- en integratiebeleid. "Het is een hele grote opsteker voor haar".

De VVD-top vreest dat Verdonk opnieuw een gooi wil doen naar het partijleiderschap door nieuwe verkiezingen af te dwingen. Dat is mogelijk door regionale afdelingen van de VVD daartoe aan te zetten. Vandaag zal duidelijk worden wat haar plannen zijn.

Verdonk zei eerder al het "fantastisch" te vinden dat ze zoveel stemmen gekregen heeft. Ook Rutte ziet de stemmen voor Verdonk als een "waardering voor haar beleid" en vindt dat dit doorgezet moet worden. Ook vindt hij het persoonlijk "erg leuk" voor Verdonk, maar wees hij erop dat hij door VVD-leden is gekozen als lijsttrekker.

Zwitserland geeft geld aan nieuwe EU-landen

Icoon Vlag Zwitserland Zwitserland gaat de tien nieuwste landen van de Europese Unie ongeveer 650 miljoen euro aan economische hulp geven. De nationalistische Zwitserse Volkspartij probeerde met een referendum dit voorstel van de regering te stoppen, maar een meerderheid van 53 procent van de burgers heeft voor het voorstel gestemd.

De Zwitserse regering stelt dat de maatregel voordelen oplevert, omdat Centraal-Europese bedrijven die samenwerken met Zwitserland hierdoor sterker worden. Dat zou ook de Zwitserse economie kunnen versterken. Ook zou economische steun voorkomen dat duizenden Centraal-Europeanen naar Zwitserland vertrekken om daar onder lage lonen te werken.

Tegenstanders menen dat Zwitserland door de Europese Unie bijna verplicht wordt om de uitbreiding van de Unie met economisch zwakkere landen te betalen. Ze vrezen dat Brussel door deze maatregel steeds meer eisen zal stellen. Zwitserland is geen lid van de EU, maar alleen lid van de Europese Vrijhandelsassociatie. Wel heeft Zwitserland los aparte verdragen getekend, zoals het Schengen-verdrag dat vrij verkeer van personen in Europa regelt.

Ongeveer de helft van het geld, zo'n 300 miljoen euro, zal naar Polen gestuurd worden om handel met dat land te verbeteren. Het geld zal voornamelijk gebruikt worden om de infrastructuur en het onderwijs van Polen te verbeteren. Hongarije krijgt 83 miljoen euro. De rest van het geld gaat naar de overige landen, namelijk Tsjechië, Litouwen, Slowakije, Letland, Estland, Slovenië, Cyprus en Malta.

Met dank aan Europees voor de submit.

Het Binnenhofklasje - Coalitiegymnastiek

De vorige drie weken werd de gymles verzorgd door gastdocent Maurice de Hond. Drie weken lang zeteldans doen was voor de meeste leerlingen echter wel iets teveel van het goede. Sinds deze week werd de gymles verzorgd door meester Rein Jan Hoekstra. Meester Hoekstra had als opdracht meegekregen om die spieren van de leerlingen lekker soepel te maken.
"Dan buigen ze wat makkelijker naar links en naar rechts", had hij van Baas Bea te horen gekregen.

Spel: Anti-Monopoly

De mensen die nog nooit Monopoly hebben gespeeld, zijn in mijn omgeving op een hand te tellen. Iedereen heeft toch wel eens zitten bekvechten over het ruilen van eigendomsbewijzen, heeft geprobeerd snel te gooien voordat iemand doorheeft dat ie nog geld van je moet krijgen, het tellen van stapels papieren nepgeld en de race wie als eerste Kalverstraat kan kopen? Als je wel eens in een speelgoedzaak komt, heb je jezelf misschien wel eens verbaasd over de grote hoeveelheid verschillende versies. Speciale edities vanwege een jubileum zoals het 70-jarig bestaan, de pas besproken Van Dam tot Dom editie. Andere poppetjes, ander bord en wat andere namen, maar het spel blijft hetzelfde.

3D Cartoonsex

Ik vraag me af wat de maker van deze ''geweldige'' strip voor een mens is, een bleke nerd die nog nooit sex heeft gehad ?, een ouwe opa die alleen nog maar klaar kan komen in poedervorm ?.

Hoe dan ook, er zullen vast mensen zijn die helemaal opgewonden raken van dit soort cartoons, maar ik hoor daar niet bij, het werkt bij mij eerder op de lachspieren, maar goed wie weet doe ik hier iemand een plezier mee, laat je het dan wel even weten in de reacties

Oh, ja, hij staat niet voor niets in NSFW!!

PvdA wil debat over generaal pardon

Icoon Binnenlands De PvdA wil een spoeddebat in de Tweede Kamer om zo snel mogelijk een generaal pardon af te dwingen voor asielzoekers die nog vallen onder de oude Vreemdelingenwet. De nieuwe Tweede Kamer komt donderdag voor het eerst bijeen en PvdA-leider Wouter Bos hoopt dan meteen het debat te kunnen houden.

Met de nieuwe samenstelling van het parlement na de verkiezingen van vorige week is er kans op een meerderheid voor een generaal pardon voor de groep asielzoekers die al lang in Nederland verblijven. Coalitiepartijen CDA en VVD waren de afgelopen jaren steeds tegen. De Partij voor de Vrijheid en de SGP lijken ook tegen te zijn. Als alle leden van PvdA, SP, GroenLinks, D66, ChristenUnie en Partij voor de Dieren voor zouden stemmen, dan zou een generaal pardon met precies 76 zetels mogelijk zijn.

Russen willen Europese gasprijs fors verhogen

Icoon Economie Het Russische gasconcern Gazprom wil de gasprijs voor Europa volgend jaar met vijftien procent verhogen. Bronnen bij de door de staat gecontroleerde onderneming bevestigden maandag een bericht van die strekking in de Russische krant Vedomosti.

Concreet zou de prijs voor Russisch gas in Europa omhoog gaan van ongeveer 250 naar 293 dollar per 1000 kubieke meter. In Duitsland, dat eenderde van zijn gas uit Rusland haalt, is verrast gereageerd. Importeur Ruhrgas wijst erop dat Moskou de olieprijs zou moeten volgen. Omdat die recentelijk is gedaald, ligt een daling van de gasprijs meer voor de hand.

Volgens de Russische media moeten ook diverse voormalige Sovjet-republieken rekening houden met een prijsverhoging. Zo moet Wit-Rusland vier keer zoveel voor gas uit Rusland gaan betalen. Begin dit jaar leidde een prijsverhoging tot een conflict tussen Oekraïne en Rusland. Moskou besloot de gaskraan dicht te draaien, omdat Oekraïne niets van een prijsverhoging wilde weten. Daardoor kregen diverse Europese landen te maken met een verminderde gastoevoer.

Minder roken helpt niet, stoppen wel

Icoon GezondheidMinder roken verkleint de kans op een vroegtijdig overlijden niet. Rokers die menen dat zij door te minderen de kans op een fatale ziekte kleiner maken, vergissen zich.

Dat blijkt uit een Noors onderzoek waarbij bijna twintig jaar lang circa 51 duizend vrouwen en mannen zijn gevolgd. Bij het begin van het onderzoek waren alle deelnemers tussen de 22 en 32 jaar oud.

De wetenschappers ontdekten dat mensen die eerst meer dan 14 sigaretten per dag rookten en dat aantal vervolgens met de helft terugbrachten, net zo veel kans maakten om een dodelijke ziekte te krijgen als mensen die net zo veel waren blijven roken.

Vrouwen die minderden bleken zelfs een grotere kans te hebben om te overlijden dan anderen. Zware rokers kunnen de kans om met succes te stoppen met roken wel vergroten met nicotine-vervangingstherapie. Maar onderzoeker Dr. Kjell Bjartveit waarschuwt: ''Er is uiteindelijk maar één goede keuze voor je gezondheid: helemaal stoppen met roken.''

Big Brother 6 gewonnen door Jeroen

Icoon Big BrotherDe zesde editie van het realityprogramma Big Brother is maandagavond gewonnen door Jeroen (achternaam maakt Talpa niet bekend; FOK! wel: Visser). De inwoner van Werkendam gaat met een prijsbedrag van 178.750 euro naar huis.

Het was de tweede editie van Big Brother die onder Talpa-vlag werd uitgezonden.

Bijzonder aan deze editie was dat voor het eerst familieleden met elkaar het BB-huis in gingen. Echt hoge kijkcijfers haalde de tv-zender van John de Mol daar niet mee: gemiddeld keken er 307.000 mensen naar de dagelijkse uitzendingen. De zesde BB-versie ging op 20 augustus van start.

Toen Big Brother nog door RTL-zenders werd uitgezonden, scoorde het Endemol-programma aanzienlijk meer kijkers. Tijdens de eerste jaargang van Big Brother keken de meeste belangstellenden. Toen winnaar Bart in 1999 het huis verliet, keken er zelfs 4,2 miljoen mensen.



Winnaar Jeroen

Zie voor meer Big Brother-nieuws de Big Brother Blog!

KLM-toestel terug wegens niet goed afgesloten deur

Icoon BinnenlandsEen KLM-toestel van het type Boeing 747 met 277 passagiers aan boord is maandagavond teruggekeerd naar de luchthaven Schiphol omdat een deur niet goed afgesloten bleek. Het toestel was op weg van Schiphol naar Bangkok.

Volgens een woordvoerder van de KLM bleek de gezagvoerder kort na het opstijgen dat de deur "niet helemaal goed in zijn vergrendeling zat". Hij besloot terug te keren. Na kerosine te hebben geloosd boven de Noordzee werd de landing ingezet. Het lozen van brandstof was nodig omdat het toestel anders te zwaar zou zijn voor het landen.

De KLM-woordvoerder benadrukte dat er geen sprake was van een noodsituatie of paniek onder de passagiers. De oorzaak van het mankement is niet bekend. De KLM gaat dat onderzoeken.

Na de landing bleek met de deur op zich niets aan de hand te zijn. Wel werd besloten de noodglijbaan in de deur te vervangen, waarna het vliegtuig met circa twee uur vertraging alsnog kon vertrekken, aldus de KLM-woordvoerder.

600.000 Wii's in eerste week USA

Nintendo heeft bekend gemaakt dat er in de eerste week na de launch van de Wii zo'n 600.000 units verkocht zijn in Amerika. Inclusief games en accessoires is de omzet zo'n 190 miljoen dollar voor geheel Noord Amerika.

Nintendo Amerika in de persoon van Reggie: Even with sales already in excess of 600,000 units, demand continues to exceed supply, as it's clear this is one of the 'gotta-have' products for the holiday season. We've
shipped retailers several times the amount of hardware the other company was able to deliver for its launch around the same time -- and we still sold out. Given the inclusive nature of Wii game play, we're seeing this new form of video gaming is already a huge hit with gamers and newcomers alike. It continues to be a phenomenal launch
.


Sold Out

Wat betreft de games is vooral Zelda: Twilight Princess een hit, er zijn 454.000 exemplaren van verkocht, dat is 75% van het totaal aantal Wii units.

Ook EA (Madden NFL 07 is a great example of how the Wii gives players a whole new experience on their favorite games. EA's creative teams are working to build more Wii features into some of our most popular franchises) en Ubisoft (The creativity we've been able to unleash on the Wii system with our game Red Steel has been eye-opening for our development teams. Having the opportunity to design and develop entirely new game-play experiences using the Wii Remote and Nunchuk is both exciting and rewarding) zijn erg tevreden.

Of de Wii in Europa ook zo'n succes wordt zullen we over 10 dagen zien als de Wii launcht. 8 december 2006. Wii day.

Nieuwe info en beelden Elebits

De aparte Wii-game Elebits laat weer 'ns van zich horen. Ditmaal is het grote nieuws dat de game Wii Connect 24 ondersteunt. Met deze optie is het voor Konami mogelijk om de game te updaten zonder dat je er zelf last van hebt (bijvoorbeeld als je slaapt).

De speler kan in een editor mode (beeld 1) eigen levels maken met eigen regels (beeld 2). Deze eigengemaakte levels kunnen vervolgens weer via internet verzonden worden naar andere Elebits spelers. Ook is het mogelijk om ingame screenshots te maken en deze vervolgens te versturen.

Voor de verzending van de levels en screens kun je spelers kiezen uit je friendlist (beeld 3).

Square-Enix Jump line-up

Square-Enix heeft hun Jump Desta 2006-2007 line-up bekend gemaakt. Het Jump festival is een soort beurs georganiseerd door Jump, het anime magazine dat onder andere bekend is van de DS game Jump Superstars.

De volgende games zijn te zien als video:

- Final Fantasy XII Revenant Wings (NDS)
- Final Fantasy VII Advent Children Complete (Blu-ray Disc/Film)
- Fabula Nova Crystallis - Final Fantasy XIII (PS3)


Screen uit trailer van FFXIII

De volgende games zullen speelbaar zijn:

- Chocobo to Mahou no Ehon (NDS
- Seiken Densetsu 4 [Dawn of Mana] (PS2)
- Dragon Quest Monsters: Joker (NDS)
- Front Mission 1st (NDS)
- Kingdom Hearts II Final Mix+ (PS2)
- Dragon Quest Swords: The Masked Queen and the Tower of Mirrors (Wii)
- It's a Wonderful World (NDS)
- Crisis Core: Final Fantasy VII (PSP)
- Seiken Densetsu: Heroes of Mana (NDS)

Nike Air Max PS3

Speciaal voor de launch van de PlayStation 3 in Amerika heeft Nike een nieuw model schoen uitgebracht. In totaal zijn er 24 paar van deze Nike Air Max modellen uitgebracht en ze zijn niet in de winkel te koop (Ebay FTW!).

Kenmerken van de schoen:

Eerste Nike Air Max model OOIT met een holografisch swoosh logo
PS3 Launchdate op de hiel
'Play Beyond' slogan staat op schoen
Twee kleuren veters: rood en zwart

Als je een paar wilt kopen kun je *deze* link even checken. Op moment van posten stond de prijs op 4000 dollar.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1231
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
©FOK.nl e.a.