Skinheads in Tilburg misdragen zich

Icoon PolitieDe politie in Tilburg is op zoek naar een groep skinheads die afgelopen zondag drie en mogelijk nog meer mensen hebben mishandeld. Dat gebeurde na een concert in popcentrum 013 waar de hardcore-punkbands Discipline, Tech-9 en Discharger optraden. Tijdens het optreden ontstond ruzie met een bezoeker die één van de skinheads aansprak die zich op racistische wijze zou hebben geuit. Het ging om een gebaar, maar de politie wil dat niet toelichten.

In ieder geval werd het beklag niet gewaardeerd. De skinheads hebben de bezoeker buiten opgewacht, en door een ruit gegooid. Ook een 39-jarige man uit Sliedrecht en een 16-jarig meisje uit Hellevloetsluis die het feest hadden bijgewoond, werden buiten mishandeld. De man liep een hoofwond op die in het ziekenhuis gehecht moest worden. Het meisje kreeg een klap in haar gezicht.

Daarnaast kreeg de politie ook meldingen van voorbijgangers op de Spoorlaan die lastig werden gevallen door een groep van vijf skinheads en een meisje die racistische leuzen riepen.

De politie wil geen mededelingen doen over de afkomst of de huidskleur van de slachtoffers. De slachtoffers zouden 'redelijk willekeurig' zijn gekozen.

Met dank aan Sj0rSz en calvobbes voor de submit.