Mysterieuze moord op Griekse jagers opgelost

Icoon MisdaadIn Griekenland lijkt dinsdag een mysterieuze moord op vijf jagers opgelost. Een 73-jarige schaapsherder en zijn 42-jarige zoon uit de buurt van de westelijke stad Agrinion zijn de vermoedelijke daders, aldus media en politiebronnen.

De vijf mannen, in de leeftijd van 17 tot 33 jaar, werden zaterdag laat gevonden. Ze waren van afstand met een jachtgeweer neergeschoten en hadden daarna van dichtbij een 'genadeschot' gekregen. Volgens de radio hadden de herders zich erover geërgerd dat de jagers hun schapen onrustig maakten.

De zoon loste de schoten in aanwezigheid van de vader. Op de plaats des onheils trof de politie later de afdrukken van de laars van een van de herders aan, waarna in het laboratorium kruitresten op de laars van de zoon waren ontdekt. Het jachtgeweer is inmiddels gevonden. "We hebben al het noodzakelijke bewijs", aldus de politiechef van de regio.

De slachtoffers, twee broers en hun drie neven, waren zaterdag in de buurt van het meer Lysimahia aan het jagen. Tijdens de jacht raakten ze elkaar uit het oog. De verdachte kon hen daardoor een voor een vermoorden. Volgens een forensisch patholoog-anatoom gebeurde dat op uiterst brute en koelbloedige wijze.