Kindermisbruik door buurman R'damse moskee

Icoon BinnenlandsIn de Rotterdamse wijk het Oude Noorden is grote onrust ontstaan na de arrestatie van een buurman van de Marokkaanse moskee Abou Bakr. Deze 61-jarige man zou zich hebben vergrepen aan vooral jonge Marokkaanse jochies die hij geld bood voor seks.

Het Openbaar Ministerie wil alleen kwijt dat er een aanhouding is verricht en dat er reeds drie aangiften binnen zijn. Onderzocht wordt of er nog meer slachtoffers zijn.

Bezoekers van de Abou Bakr-moskee vrezen dat er misschien wel tussen de 10 tot 40 kinderen zijn misbruikt door de buurman. Bovendien doet in de moskee het verhaal de ronde dat de man hiv-besmet zou zijn. Veel ouders vrezen dat ook de kinderen mogelijk besmet zijn met het virus dat aids kan veroorzaken.

De voorzitter van de moskee zegt dat het nog volstrekt onduidelijk is om hoeveel kinderen het gaat. ''Maar het zijn er zeker geen veertig, anders was dat al wel eerder bekend geworden.'' Hij heeft een gesprek gehad over de zaak met de politie en de deelgemeente Noord. De GGD heeft volgens hem twee kinderen onderzocht op hiv-besmetting. De moskee-voorzitter zei verder te hebben gehoord dat de buurman vijftig euro betaalde voor seks. ''Voor die jongens, zo rond de tien jaar, is dat véél geld. Vooral in deze buurt.''