25 jaar cel voor hotelmoord Zoetermeer

 JustitieDe 41-jarige Kremling S. is dinsdag door de rechtbank in Den Haag veroordeeld tot een gevangenisstraf van 25 jaar. De rechter houdt S. verantwoordelijk voor de moord in maart van dit jaar op zijn ex-vriendin Angela P. (32) en poging tot moord op haar stiefvader.

Het drama vond plaats in de lobby van het NH hotel in Zoetermeer. Daar hadden de vrouw en S. afgesproken. Volgens getuigen dwong S. zijn ex te knielen en schoot hij haar ondanks smeekbedes door het hoofd. Enkele ogenblikken later schoot hij haar stiefvader in zijn rug.

S. was op weekendverlof toen hij de moord beging. De verdachte verbleef in een half open inrichting wegens een eerder strafbaar feit.

Het Openbaar Ministerie had een levenslange straf geŽist. S. heeft twee weken om hoger beroep aan te tekenen. Sinds 1 februari mag een rechtbank tijdelijke celstraffen tot 30 jaar opleggen, daarvoor was de tijdelijke celstraf maximaal 20 jaar (daarboven bestond alleen levenslang). Dat werd verhoogd om het gat tussen 20 jaar en levenslang op te vullen.

Vijfentwintig jaar celstraf komt effectief uit op ruim 16 jaar gevangenisstraf (men zit 2/3 van een straf uit in Nederland). Levenslang betekent in Nederland ook echt levenslang.Kremling S. tijdens zijn arrestatie