A'damse actie tegen uitschelden vrouwen

BinnenlandsMeldpunt Discriminatie Amsterdam (MDA) gaat een campagne voeren die vrouwen er toe moet bewegen aangifte te doen als ze op straat zonder reden worden uitgescholden. Een postercampagne moet de situatie onder de aandacht brengen en duidelijk maken dat slachtoffers een klacht bij het meldpunt kunnen indienen.

Volgens het MDA komt het steeds vaker voor dat vrouwen op straat zomaar op grove wijze verrot worden gescholden. Het meldpunt kreeg de laatste tijd spontaan tientallen klachten binnen van vrouwen die onverwacht te maken kregen met scheldkanonnades en pijnlijke beledigingen.

Jonge jongens
Het zijn volgens directeur Jessica Silversmith van MDA vooral jonge jongens die steeds minder respect voor vrouwen tonen. Silversmith zegt dat er sprake is van discriminatie wanneer scheldwoorden worden gebruikt die specifiek verwijzen naar vrouwen. ''Op dat moment wordt onderscheid gemaakt op basis van geslacht.''

In de hoofdstad zijn inmiddels affiches verspreid waarop een een blanke vrouw staat, met daaronder de tekst 'uitgescholden, omdat ik vrouw ben'. Het MDA verwacht dat door de campagne het aantal geregistreerde klachten van vrouwen over scheldpartijen zal toennemen.



Uitgescholden, omdat ik vrouw ben