FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 29 augustus 2006

Agatha Christie screens

Er zijn nieuwe screenshots verschenen van de nieuwe Agatha Christie game.
"Agatha Christie: Murder on the Orient Express" is een adventuregame, die zich grotendeels op de Orient Express zelf afspeelt.Je speelt als Antoinette, een medewerkster van de Orient Express die zichzelf goed vindt in het oplossen van mysteries. Hercule Poirot is je gids gedurende het spel.Het spel wordt eind oktober verwacht op de PC.

Extra veiligheidsmaatregelen luchthavens Marokko

Icoon BuitenlandsMarokko heeft de veiligheidsmaatregelen op zijn luchthavens aangescherpt. Dat meldde het staatspersbureau MAP dinsdag. De stap werd genomen nadat was ontdekt dat de echtgenotes van twee piloten van de nationale luchtvaartmaatschappij Royal Air Maroc radicale islamitische cellen hadden ondersteund.

Volgens een verklaring van het ministerie van Binnenlandse Zaken waren in totaal drie vrouwen betrokken bij 'de terroristische onderneming geleid door Ansar El Mehdi'. De groep werd onlangs opgerold door de veiligheidsdienst.

De regering meldde eerder deze maand het militante netwerk te hebben ontmanteld. De groep wilde volgens de autoriteiten 'de heilige oorlog' beginnen in het noordoosten van het land. Meer dan veertig leden van de groepering Jammaat Ansar El Mehdi werden opgepakt. Verder werden wapens, propagandamateriaal en laboratoriumapparatuur in beslag genomen.

Tom Cruise in de fout...

Tom Cruise is over de schreef gegaan. Althans volgens de organisatie die de "Ernie Awards" uitreikt. Deze Australische organisatie houdt zich al een kleine 15 jaar bezig met het uitreiken van awards voor de sexistische opmerking dan wel meest tactloze uitspraak dan wel domste opinie van dat jaar. Naast deze gewone awards voor het volk, bestaat er ook een "Celebrity Ernie". En Tom Cruise is dit jaar "beloond" met die Celibrity Award.
En wat heeft onze Tom dan wel niet gezegd? Nou, hou je vast, hier komt zijn uitspraak: "Ik heb Katie (Holmes) ver weg gestopt, zodat niemand ons kan bereiken tot dat mijn kind is geboren".

Nou, ik val werkelijk van mijn stoel! Het duurde even voor ik erachter was waar de vierhonderd(!) invloedrijkste vrouwen van Australië nu precies over zijn gestruikeld bij deze opmerking. Vermoedelijk het gaat het om de woorden "mijn kind" in plaats van het veel vriendelijkere "ons kind".

Let wel, de uitslag wordt niet bepaald door een nette enquete of prijsvraag maar door de vierhonderd vrouwen in een zaal samen te laten komen en dan de genomineerde statements voor te lezen. De uitspraak die de meeste herrie uit de zaal ontlokt wint. Het zal me een dolle boel geweest zijn bij het voorlezen van de opmerking van Cruise.

De organisatie is overigens opgericht na een opmerking van een vakbondsleider, vermoedelijk luisterend naar de naam Ernie, die zei: Vrouwen zijn niet welkom in de schapenscheerderij. Ze willen alleen maar sex".
Akkoord, dat gaat te ver. En is award-waardig.

Maar was er nou echt niets ergers dan de opmerking van Cruise het afgelopen jaar. Heeft Mel Gibson niet ergens wat doms gezegd? Of Clinton? Zou Michael Jackson niet weer wat vreemds hebben gedaan? Moeten we het nou echt hiermee doen? Mijn kind in plaats van ons kind?
Maarja, stop vierhonderd vrouwen in een hokje en je kan van alles verwachten.

Basso blijft dopinggebruik ontkennen

De Italiaanse justitie heeft dinsdag wielrenner Ivan Basso (CSC) verhoord naar aanleiding van zijn betrokkenheid bij het dopingschandaal 'Operacion Puerto'. De Italiaan werd voor aanvang van de Ronde van Frankrijk van de deelnemerslijst gehaald, omdat zijn naam was opgedoken in deze affaire.

Basso heeft altijd volgehouden dat hij niet met de zaak te maken heeft. "Het is duidelijk dat ik nooit iets met doping te maken heb gehad", aldus de renner van CSC. De persoon die het onderzoek leidt, Franco Cosenza, wilde ook niet veel kwijt over de kwestie: "Basso heeft al onze vragen beantwoord. Ik zie hem op 12 september terug."

Het is mogelijk dat Cosenza op die dag over meer bewijzen tegen Basso kan beschikken. De procureur heeft dinsdag namelijk ook een dossier van de internationale wielerunie (UCI) ontvangen. Hierin zouden de beschuldigingen tegen de Italiaan staan. Verder maakte deze bond ook bekend dat de Spaanse politie meer informatie heeft verstrekt met betrekking tot Operacion Puerto. Ook deze bewijzen worden, net als alle andere, doorgestuurd naar de nationale wielerbonden die betrokken zijn bij dit schandaal.

'Consumentenbond moedigt illegaal downloaden aan'

Icoon PiracyDe Consumentenbond moedigt het illegaal downloaden van muziek aan door herhaaldelijk de Russische website Allofmp3.com aan te prijzen. Deze internetpagina biedt muziek zonder toestemming van artiesten aan. Dat zei een woordvoerder van de Nederlandse branchevereniging voor de muziekindustrie NVPI dinsdag.

In het meest recente nummer van de Consumentengids moedigt de Consumentenbond de lezer aan om gebruik te maken van de site, aldus de NVPI. De bond suggereert volgens de brancheorganisatie dat minder omstreden muziekdiensten op het internet artiesten ook niet veel opleveren. In eerdere testen van de Consumentenbond kwam Allofmp3 al goed uit de bus, zei de woordvoerder van de NVPI. "We zijn er klaar mee. De bond moet het niet meer over de site hebben."

De Consumentenbond zegt alleen de voor- en nadelen van de site aan te geven zonder een oordeel te vellen. "We nemen geen stelling in de discussie. We willen alleen zo compleet mogelijk de consument informeren", zei een woordvoerder. Hij voegde daar wel aan toe dat de bond niet langer over Allofmp3 zal schrijven als de rechter bepaalt dat de site illegaal is.

Mannenoverschot in Azië loopt uit de hand

Icoon BuitenlandsDoor een traditionele voorkeur voor een zoon boven een dochter, is er een onvermijdelijk overschot aan mannen in enkele Aziatische samenlevingen ontstaan voor de komende decennia. Deze verstoorde balans van ongeveer vijftien procent stelt landen als China en India nu voor problemen. Laaggeschoolde jonge mannen van het platteland zijn de voornaamste risicogroep. Zij maken nagenoeg geen kans op de huwelijksmarkt en zullen in de rand van de samenleving eindigen.

Dat concluderen een Britse (Therese Hesketh) en een Chinese (Zhu Wei Xing) onderzoeker, die een wankeling van het evenwicht in deze Aziatische landen vrezen. De auteurs van het vandaag verschenen boek Proceedings of the National Academy of Sciences, waarschuwen voor conflicten die kunnen optreden wanneer dit groeiende teveel aan jonge, laagopgeleide mannen escaleert tot gewelddadig en antisociaal gedrag.

"Waar ongetrouwde jongemannen zonder maatschappelijke vooruitzichten elkaar opzoeken", aldus Hesketh en Zhu, "neemt de kans op georganiseerde misdaad en terreur toe." De voorkeur voor zonen bestaat al veel langer dan vandaag, maar pas sinds de jaren tachtig kon dit effectief in praktijk worden gebracht, door de uitvinding van de echoscopie. Vooral in China, waar het sinds 1979 verboden is meer dan één kind te hebben, komt het overschot van jongens door middel van selectieve abortus veel voor.

Met dank aan Mainport voor de herschreven submit. :>.

Ruim 2 miljoen euro voor betere kinderopvang

Icoon BinnenlandsMinister Aart Jan de Geus van Sociale Zaken steekt circa 2,3 miljoen euro in veertien projecten van de kinderopvangsector om de kwaliteit van crèches en leidsters te verbeteren. De projecten moeten onder meer een oplossing bieden voor het tekort aan (goed opgeleid) personeel in de kinderopvang.

Dat blijkt dinsdag uit een brief van de bewindsman aan de Tweede Kamer. Bij de projecten zijn oudervereniging BOinK en de twee ondernemersorganisaties Branchevereniging en MOGroep betrokken. De partijen hebben de koppen bij elkaar gestoken, nadat een jaar geleden het Nederlands Consortium Kinderopvang Onderzoek (NCKO) had gemeld dat de kwaliteit van 40 procent van de kinderdagverblijven in Nederland onder de maat is.

De kinderopvang heeft de laatste jaren een sterke groei doorgemaakt. Zo is het aantal plaatsen voor kinderen tussen 1990 en 2005 vertienvoudigd tot ruim 200.000. Maar het aanbod van leidsters is achtergebleven. Bovendien geven opleidingen nog te weinig aandacht aan de ontwikkeling en opvoeding van 0- tot 4-jarigen. Verder moet de invloed van ouders op de pedagogische kwaliteiten worden vergroot.

Verder wijst De Geus er in zijn brief op dat onderzoek wordt gedaan naar de mogelijkheden om het toezicht op de sector door de GGD te verscherpen. De resultaten daarvan worden begin 2007 verwacht.

Maniche naar Atlético Madrid

Maniche verruilt Dinamo Moskou voor Atlético Madrid. De international van Portugal tekent bij de Spaanse ploeg een contract voor de duur van drie jaar. Naar verluid betalen de Madrilenen ongeveer 12 miljoen euro voor de speler.

Vorig seizoen speelde Maniche op huurbasis voor Chelsea, maar de Engelse ploeg wilde dit seizoen niet verder met de 28-jarige middenvelder. Overigens is de speler geen onbekende in Nederland. Op het WK van Duitsland, wat afgelopen maand werd gehouden, was hij de enige die wist te scoren in de wedstrijd tegen het Nederlands Elftal. Hierdoor werd Oranje uitgeschakeld in de achste finales van dit mondiale toernooi.

Ook het Europees Kampioenschap voetbal van 2004, wat in Portugal werd gehouden, was hij verantwoordelijk voor de uitschakeling van Oranje. In die tijd trokken de Portugezen ook aan het langste eind door met 2-1 te winnen van de mannen van Dick Advocaat, de toenmalige coach van het Nederlands Elftal.

Printerwebcamsite

Een webcam op een andere locatie die je vanachter je computer kunt besturen kennen we al, ook een screensaver op andermans computer die jij kunt bedienen is al bekend, maar dit is wel erg grappig.

Een goeie ouwe matrix printer, met daarvoor een webcam, typ je berichtje en snel daarna komt je berichtje uit de printer gerold en kun je het resultaat bekijken op de webcam.

Aan de berichtjes te zien hebben andere FOK!kers dit speeltje ook al gevonden.

Met dank aan Rickmans voor de tip en aan crossover voor de submit.

Bedrijf begint gratis iTunes-concurrent

Logo iTunesDe online muziekdienst van Apple, iTunes, heeft er een concurrent bij. SpiralFrog gaat de muziek van artiesten onder contract bij Universal Music gratis aanbieden. De inkomsten moeten uit advertenties komen, zo meldde de nieuwe dienst dinsdag.

SpiralFrog gaat in december in de lucht, vooralsnog alleen in de Verenigde Staten en Canada. Universal Music is de grootste platenmaatschappij ter wereld en behoort tot het Franse media- en telecomconcern Vivendi. Onder meer Black Eyed Peas, Eminem, Keane, U2 en Stevie Wonder behoren tot de Universal-stal.

SpiralFrog hoopt ook met andere platenmaatschappijen contracten te kunnen sluiten over het aanbieden van muziek. Het is onder meer in gesprek met EMI en Warner Music.

Muziekliefhebbers moeten bij iTunes betalen voor een nummer. In Nederland kost een liedje 99 eurocent. De dienst van Apple is in de Verenigde Staten de marktleider.

NASA bergt Atlantis voor naderende Ernesto

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA heeft dinsdag besloten het ruimteveer Atlantis naar zijn hangar te rollen. De spaceshuttle wordt in veiligheid gebracht voor de naderende tropische storm Ernesto.

Het kost de technici tien uur om Atlantis van het lanceerplatform in Cape Canaveral (Florida) naar de 6,8 kilometer verderop gelegen montagehal te rijden. Ernesto, die zondag korte tijd orkaankracht bereikte, maar daarna weer afzwakte, bereikt waarschijnlijk in de nacht van dinsdag op woensdag Florida.

De lancering van de Atlantis, die onder meer zonnepanelen naar het ruimtestation ISS zal brengen, was wegens slecht weer al meerdere keren uitgesteld. De Amerikanen wilden Atlantis oorspronkelijk uiterlijk 7 september lanceren, maar die deadline wordt door het terugbrengen van de shuttle niet gehaald. Wanneer het ruimteveer wel in de ruimte kan worden gebracht, is nog niet duidelijk.

Update
De NASA heeft inmiddels bekendgemaakt dat de spaceshuttle Atlantis weer terug naar het lanceerplatform wordt gereden. Volgens nieuwe weersvoorspellingen is Ernesto te zwak om schade aan te richten. Er is nog geen nieuwe lanceertijd vastgesteld.

Atlantis

Kuyt adviseert Feyenoord Allbäck

Dirk Kuyt heeft zijn voormalige club Feyenoord geadviseerd om Marcus Allbäck als zijn opvolger te halen. De voormalige SC Heerenveen-speler is momenteel actief voor FC Kopenhagen.

Volgens de spits uit Katwijk voldoet Allbäck aan de voorwaarden van Feyenoord: hij scoort regelmatig, is direct inzetbaar en is bovendien nog betaalbaar ook.

Als Feyenoord de Zweed wil aantrekken, dan moeten ze wel enige haast maken, aangezien de transfermarkt donderdagnacht sluit.

Huntelaar mag penalty's blijven nemen

Vooralsnog zal Klaas-Jan Huntelaar de eerste strafschoppennemer blijven bij Ajax. De trainer van de Amsterdammers, Henk ten Cate, heeft dit maandagavond gezegd tijdens het Gala Voetballer van het Jaar.

Afgelopen zondag miste de aanvaller in de competitiewedstrijd tegen NAC Breda een penalty en dat was niet zijn eerste van dit seizoen. Tijdens het Amsterdam Tournament stopte Edwin van der Sar ook al een strafschop van Huntelaar, die nog steeds op zijn eerste competitiedoelpunt wacht.

Wintervoorbereiding...

Als je de laatste tijd naar buiten kijkt, heb je al lang het gevoel dat de zomer voorbij is. Nog even een paar weekjes herfst en dan is het al weer winter. En met de wintervoorbereidingen kun je niet vroeg genoeg beginnen!

Dus bij deze al een do’s and dont’s cursus "Auto uit de sneeuw trekken".

Benodigdheden:
* een auto die vast zit;
* een auto om de auto die vast zit er uit te trekken;
* sneeuw;
* een aantal niet zulke snuggere vrienden.

Succes gegarandeerd! ”I said stop MANY times…”

Springruiters voeren klassement aan.

De Nederlandse springruiters gaan op de Wereldruiterspelen in de landenwedstrijd na de eerste dag aan de leiding. De Verenigde Staten en Brazilië staan tweede en derde, favoriet Duitsland is pas zesde.

Het eerste onderdeel was het jachtonderdeel, waarbij voor elke fout er extra seconden bij de tijd worden opgeteld. Voor Nederland bleven Gerco Schröder, Piet Raijmakers, Jeroen Dubbeldam en Albert Zoer allemaal foutloos. Schröder staat bovendien derde in het individuele klassement.

Woensdag is het volgende onderdeel, waarna op donderdag de beslissing zal vallen. Deze onderdelen tellen bovendien ook mee voor het individuele klassement, waarvoor er ook op zaterdag en zondag nog onderdelen zijn.

Kruiswijk meldt zich af voor Jong Oranje

Arnold Kruiswijk heeft zich afgemeld voor de oefenwedstrijd van Jong Oranje tegen Bayer Leverkusen op 1 september. De speler van FC Groningen heeft nog altijd last van een blessure aan zijn enkel. Frank van der Struijk (Willem II) zal de verdediger vervangen.

Van der Struijk kwam al één keer eerder uit voor het keurkorps van bondscoach Foppe de Haan. Dat was op 16 augustus 2005 in de wedstrijd tegen België. Jong Oranje won dit duel met 2-1. Kruiswijk is al de vierde speler die zich voor deze oefenwedstrijd afmeld. Ook Ron Vlaar (Feyenoord), Jeroen Drost (SC Heerenveen) en Ismail Aissati (PSV) moeten voor deze wedstrijd verstek laten gaan vanwege diverse blessures. Verder zal ook Hedwiges Maduro (Ajax) niet spelen. De middenvelder krijgt van rust van de bondscoach.

The Resurrection

Jesus Christ, the Musical. Het filmpje is hier al eerder geweest en wie het nog niet heeft gezien moet snel kijken, het is erg vermakelijk. Het filmpje toont ons wat vermoedelijk moet doorgaan voor de ouverture van de musical. En bij deze opening zou het blijven want Jezus zou het niet "surviven". Pijnlijk en einde van de musical.
Of toch niet? Jezus zou Jezus niet zijn als hij niet op zijn minst zou opstaan. En recent is er dan ook uniek materiaal gevonden op internet waaruit blijkt dat dit inderdaad het geval is. Uit deze beelden blijkt dat Jezus nog steeds leeft, of weer leeft. Helaas bestaat er een kans dat hij aan geheugenverlies lijdt. Tevens is er een verslag van het ongeval te vinden.
Overigens, een swingende Jezus inspireert kennelijk meer mensen, getuige dit filmpje.

Sneeuwketting in de zomer in Oostenrijk

Icoon OpmerkelijkIn de plaatsen Tirol en Vorarlberg in Oostenrijk zijn automobilisten momenteel verplicht om sneeuwkettingen te gebruiken. De sneeuwgrens is gedaald tot 1600 meter, en op de Silvretta-Hochalpenstrasse lag meer dan 10 centimeter sneeuw. Volgens de Oostenrijkse regels betekent dit standaard dat er sneeuwkettingen gebruikt moeten worden.

Echt bijzonder is de sneeuwval in Oostenrijk overigens niet, elk jaar ligt er in augustus wel sneeuw. In 1960 viel er zelfs een sneeuwdek van een meter dik, waardoor de weg een week lang afgesloten moest worden.

Met dank aan DJMO voor de herschreven submit.

Bemiddelaar voor kinderen in Syrië

Icoon BinnenlandsHet ministerie van Buitenlandse Zaken heeft iemand bereid gevonden om te bemiddelen tussen de ouders van de kinderen die op de Syrische ambassade verblijven. Het gaat om de kinderen die nu zo'n twee maanden geleden toevlucht zochten tot de Nederlandse Ambassade in Syrië. De bemiddelaar is een Arabisch sprekende man. Dit heeft een woordvoerder van het ministerie van buitenlandse zaken dinsdagmiddag verteld.

Sara (10) en Ammar (13) werden in 2004 zonder toestemming meegenomen door hun vader naar het geboorteland van de vader, Syrië. Janneke van Schoonhoven, de moeder van beide kinderen, heeft zelf het voorstel voor een bemiddelaar gedaan. Ze had het idee dat het personeel van het ministerie ook vastliep bij hun pogingen, en vond daarom een neutraal persoon verstandiger.

De kinderen maken het naar omstandigheden goed. Ze spelen op de ambassade met leeftijdsgenootjes en volgen lessen. Het ministerie hoopt dat de bemiddelaar zo snel mogelijk een oplossing weet te vinden voor de al maandenlang slepende vete tussen de beide ouders.

Met dank aan DJMO voor de herschreven submit.

Overvaller zonder zak komt bedrogen uit

Icoon Domme criminelenAlles was goed gepland, een pruik, een zonnebril en een wapen. Wat kon er nog misgaan met de overval die een man vrijdag bij een bank in Elmwood Park wilde plegen?

De man liep de zaak binnen, dreigde met een pistool en kreeg geld mee, toen hij zich plots realiseerde een zak te zijn vergeten om zijn net gevorderde geld in te vervoeren. Als tijdelijke oplossing nam hij zoveel mogelijk biljetten in zijn hand. Dit bleek echter geen goed idee, want de man had aan het einde van zijn reis van zijn 1385 dollar 1195 dollar verloren. De politie wist de weggewaaide biljetten weer in handen te krijgen. De dader is nog op vrije voeten.

Update 03.20 uur
De bankovervaller, inmiddels bekend als James Sampson, heeft zich overgegeven aan de politie. Hem wordt een gewapende overval, illegaal gebruik van een vuurwapen en wapenbezit ten laste gelegd. De borgsom is vastgesteld op één miljoen dollar. De politie arresteerde tevens ene Heather Clifton die ervan wordt verdacht de vluchtauto te hebben bestuurd.

Van der Vaart twee maanden aan de kant

Naar verwachting zal Rafael van der Vaart twee maanden niet kunnen spelen. Afgelopen zondag scheurde de aanvoerder van Hamburger SV een spier in zijn bovenbeen tijdens de thuiswedstrijd tegen Hertha BSC. Waarschijnlijk zal de Nederlander eind oktober pas weer fit zijn.

De Nederlandse international mist naast de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Luxemburg en Wit-Rusland ook naar alle waarschijnlijkheid de duels tegen Bulgarije (7 oktober) en Albanië (11 oktober).

Vorig seizoen miste Van der Vaart wegens een enkelblessure nagenoeg de gehele tweede seizoenshelft met Hamburger SV. "Die blessure is een tegenvaller. Normaal gesproken is hij er acht weken uit. Hopelijk herstelt Rafael sneller," aldus Sören Lerby, zaakwaarnemer van Van der Vaart.

Paniek in Oslo om fietspomp

Icoon OpmerkelijkDe Noorse hoofdstad Oslo was vandaag in rep en roer, omdat er een autobom voor de Isreaëlische ambassade zou staan. Nader onderzoek leerde dat het niet om een bom ging, maar om een hulpmiddel voor je fiets.

Politie en veiligheidsdiensten rukten massaal uit en spoedden zich naar de auto. Iemand had een voorwerp in de auto zien liggen, bedacht zich geen moment, en belde de politie. Terwijl de politie de buurt afzette, deden snuffelhonden en bomexperts onderzoek. Buurtbewoners mochten onder geen beding hun huis uit en mochten niet in de buurt van ramen komen. Na enige tijd bleek het voorwerp dat de passant in de auto had zien liggen geen bom te zijn, maar een fietspomp. Toen dit duidelijk was, werden alle maatregelen ingetrokken.

Diskwalificatie Rus bij sekspopzwemwedstrijd

Icoon BizarEen Russische man is gediskwalificeerd bij een zwemwedstrijd met sekspoppen. Niet omdat hij een valse start maakte, maar omdat hij zich vergreep aan zijn pop. De man was zo opgewonden, dat hij zich niet van de pop af kon houden.

Meer dan 400 "sporters" namen eergisteren deel aan deze bizarre wedstrijd. "1.200 meter zwemmen in koud water in een snelstromende rivier met een sekspop is niet eenvoudig, maar wel leuk. Opblaaspoppen kunnen nu eenmaal makkelijk uit de handen glippen", aldus de organisator van de wedstrijd.

De Rus Igor Osipov hanteerde een heel andere betekenis van "leuk", en de jury zag zich genoodzaakt hem te diskwalificeren, omdat, volgens de regelementen, de pop enkel en alleen gebruikt mag worden als hulpmiddel om te blijven drijven.

Aanhoudende regen op Flushing Meadows

Het is nog maar de vraag of Michaëlla Krajicek vandaag haar debuut zal maken bij de US Open. In New York regent het namelijk al de gehele dag.

Volgens de weersvoorspellingen is de kans groot dat de hoosbuien op Flushing Meadows aanhouden. Om 19:00 uur zou Krajicek in het grote Arthur Ashe stadion aantreden tegen de als derde geplaatste Russische Maria Sjarapova. Maar in New York, waar het zes uur vroeger is dan in Nederland, is het om 10.00 's ochtends begonnen te regenen en het ziet er niet naar uit dat het snel droog zal worden.

Vuelta: Zabel wint laatste etappe voor de bergen

Erik Zabel heeft de laatste 'vlakke' etappe voor de eerste Spaanse bergen gewonnen. Daarmee was de Duitser, de Noor Thor Hushovd te snel af. De 135 kilometer lange etappe bracht de renners van Almendralejo naar Cáceres, alwaar de eindstreep getrokken was.

Om twee uur vanmiddag begonnen 189 renners aan een warme etappe. Bij de start van de etappe werden temperaturen van 40 graden celsius gemeten, maar toch was er in de tweede kilometer al een aanval. Raúl García de Mateo van de wildcard-ploeg Relax-GAM was de eerste aanvaller van de dag en wist veel tijd te pakken op het rustig rijdende peloton.

Toen de Spanjaard een voorsprong van drie minuten en 50 seconden bereikte, werd het peloton wakker. De ploegen Liquigas, Lampre en Quick Step reden een minuut van García's voorsprong af, maar daarna viel het peloton wederom stil. Na het stilvallen van het peloton wist de Spanjaard zijn voorsprong weer uit te bouwen naar zes en een halve minuut.

Bij de eerste tussensprint completeerde het duo Hushovd en Stuart O'Grady de top drie. Na een 45 kilometer lange solo zag de Spanjaard zijn voorsprong slinken, de Credit-Agricole ploeg voerde de snelheid in het peloton op. Halverwege de rit kreeg de ploeg van Thor Hushovd bijval van de Davitamon-Lotto ploeg, in de jacht naar García de Mateo. De tweede en laatste tussensprint op 45 kilometer van de finish kende dezelfde samenstelling. De Credit-Agricole en Davitamon-Lotto hadden daarbij de voorsprong van García flink doen slinken en reden op een achterstand van twee minuten en 32 seconden.

García de Mateo hield geen stand tegen het offensief van beide ploegen. Met de haven in zicht werd hij door het peloton bijgehaald. Op dat zelfde moment zette zijn teamgenoot Jorge García de aanval in, maar de Spanjaard kwam niet los van het peloton. Met nog tien kilometer te gaan, werd ook Jorge bijgehaald en stevende het peloton af op een massasprint. Daarin was Erik Zabel van de Milram-ploeg het snelst, Hushovd werd tweede en Jean-Patrick Nazon wist de derde plaats te veroveren

Uitslag van de vierde etappe

PlaatsNaamTijd
1Erik Zabel (Ger)3.24,46
2Thor Hushovd (Nor)z.t
3Jean-Patrick Nazon (Fra)z.t
4Stuart O'grady (Aus)z.t
5Francisco José Ventoso (Esp)z.t
6Bernhard Eisel (Aut)z.t
7André Greipel (Ger)z.t
8Paolo Bettini (Ita)z.t
9Robbie McEwen (Aus)z.t
10Luca Paolini (Ita)z.t

Algemeen Klassement

PlaatsNaamTijd
1Thor Hushovd (Nor)13.34,59
2Erik Zabel (Ger)+ 0.27
3Stuart O'Grady (Aus)z.t
4José Francisco Ventoso (Esp)+ 0.32
5Paolo Bettini (Ita)+ 0.34
6Kurt-Asle Arvesen (Nor)+ 0.39
7Lars Ytting Bak (Den)z.t
8Nicki Sorensen (Den)z.t
9Marcus Ljungqvist (Swe)z.t
10Carlos Satre (Esp)z.t

Postagentschap overvallen met brandbom

Icoon AanslagTwee tot op heden onbekend personen zijn vanmiddag gewond geraakt bij een overal in Amsterdam-West. De overvallers gooiden een brandbom, gemaakt van een brandbare vloeistof, het pand binnen. De slachtoffers zijn met brandwonden naar een ziekenhuis gebracht. De politie vermoedt dat er twee daders zijn, en is nog naar ze op zoek.

De overval vond even na vieren plaats. Er is nog niks bekend over de ernst van de verwonding, en ook is het niet duidelijk of de slachtoffers medewerkers of klanten waren. Over een eventuele buit is eveneens nog niets bekend.

Polygamist Warren Jeffs gearresteerd

Icoon MisdaadDe beruchte polygamist Warren Jeffs is vanmorgen gearresteerd in de buurt van Las Vegas, Nevada. Warren Jeffs stond op de "FBI 10 Most Wanted" lijst en is de leider van een polygamistische sekte genaamd "the Fundamentalist Church of Jesus Christ of Latter-day Saints", een groepering die zich afsplitste van de officiële Mormoonse kerk toen zij aan het einde van de 19e eeuw polygamie in de ban deden. Polygamie is het hebben van meerdere vrouwen tegelijkertijd, wat al sinds de 19e eeuw in alle staten van de VS verboden is.

Warren Jeffs wordt verdacht van seks met minderjarigen, intimidatie van minderjarige vrouwen om een huwelijk aan te gaan met meerderjarige mannen, en diverse andere misdaden. De misdaad polygamie zelf is moeilijk te bewijzen omdat hij op papier slechts met één vrouw getrouwd is. Warren Jeffs heeft 70 vrouwen, en daaruit zijn 65 kinderen voortgekomen.

De zaak tegen Warren Jeffs zal nog erg moeilijk worden omdat velen binnen de sekte hun mond stijf dicht houden, en tot nu toe is er slechts een persoon, een nu 20-jarige jongedame, die tegen Warren Jeffs wil getuigen. Volgens haar zeggen werd ze op 16-jarige leeftijd onder druk uitgehuwelijkt aan een oudere man door haar vader en Warren Jeffs. Zij is uiteindelijk gevlucht en deed aangifte van de intimidaties.

De sekte van Warren Jeffs wordt als extremistisch beschouwd, en er was jarenlang de vrees dat als men probeerde Warren Jeffs in zijn huis (eigenlijk een soort dorp) te arresteren dat er een dagenlange "stand-off" zou plaatsvinden zoals in 1993 in Waco, Texas met mogelijk rampzalige gevolgen.

Jeffs had zelf al aangegeven "nooit levend gevangen genomen te worden", maar de arrestatie in Nevada door een State Trooper ging volgens de eerste berichten zonder tegenstand. Jeffs had op dat moment een van zijn vrouwen bij zich en een jongere broer.
Met dank aan maartena voor de herschreven submit.

Burnout 5 in 2007 op de PS3 en 360

Electronic Arts heeft vandaag bekend gemaakt dat Burnout 5 in 2007 op de PlayStation 3 en Xbox 360 uit zal komen. Op de huidige generatie consoles zal dus geen nieuwe Burnout meer verschijnen.

Het vijfde deel in de bekende 'rag en race'-serie zal alle menu's achterwege laten. Spelers kunnen zelf bepalen waar ze heen gaan, en welke uitdagingen ze aan gaan. Verder biedt dit vijfde deel nog meer destructieve actie dan voorheen, en is het zelfs mogelijk om je auto letterlijk door midden te breken.

Een andere nieuwe toevoeging is de Drivers License die bijhoudt hoeveel schade je hebt veroorzaakt en wat je ziekste acties zijn. Op een gegeven moment zul je vanzelf de aandacht trekken van de allergrootste jongens die Burnout rijk is, met alle gevolgen van dien.

Real verhuurt ook Pablo García

Real Madrid verhuurt een tweede speler. Pablo García speelt komend seizoen in het shirt van Celta de Vigo.

García speelde zich afgelopen seizoen regelmatig in de basis van de koninklijke. Maar nu Mahamadou Diarra en Emerson de selectie hebben versterkt lijkt er geen plaats meer voor de Uruguyaan op de positie van verdedigende middenvelder. Ook Thomas Gravesen zag zich genoodzaakt te vertrekken naar Celtic.

García is de tweede Uruguyaan die verhuurd wordt. Carlos Diogo zal aankomend seizoen in het shirt van Real Zaragoza te zien zijn.

Ramzi tekent voor twee jaar bij Roda JC

De transfer van Adil Ramzi naar Roda JC is definitief rond. De Limburgers kwamen al tot een akkoord met AZ, en de speler is nu ook rond met zijn nieuwe club.

Met het tweejarige contract op zak begint Ramzi aan zijn zesde Nederlandse club, eerder speelde hij voor Willem II, PSV, FC Twente, AZ en FC Utrecht.

Roda-directeur Huub Narninx ziet in Ramzi de ideale vervanger voor de naar AZ vertrokken Simon Cziommer. "Hij kan op meerdere posities, zowel in de spits als op het middenveld, uit de voeten."

Brandstof wordt goedkoper

Icoon BinnenlandsTanken wordt per woensdag wederom goedkoper. Oliemaatschappij Shell heeft zijn pomphouders laten weten dat benzine dan 1 cent goedkoper wordt, terwijl van de dieselprijs 0,4 cent af gaat.

Een liter euro ongelood kost vanaf woensdag 1,419 euro. De adviesprijs voor diesel bedraagt dan 1,115 euro.

Marktleider Shell baseert zijn adviesprijzen op internationale productnoteringen, waarbij de prijs van ruwe olie een belangrijke rol speelt. Op de termijnmarkt in New York is de olieprijs deze week flink teruggelopen, omdat de tropische storm Ernesto de olierijke Golf van Mexico waarschijnlijk zal ontzien.

De Zeeuw vervangt Sneijder

Nadat Wesley Sneijder zich opnieuw afmeldde voor Oranje, in verband met het bevallen van zijn vrouw, heeft Marco van Basten een verrassende naam aan de selectie toegevoegd: Demy de Zeeuw mag opdraven bij het grote Oranje.

De selectie van De Zeeuw is verrassend omdat de middenvelder van AZ nog maar een jaar op het hoogste niveau speelt, en de tweede seizoenshelft zelfs op de bank belandde door onder meer blessures. De Zeeuw maakte wel veel indruk op het jeugd-EK, dat Oranje uiteindelijk verrassend won. De Apeldoorner had daarin een belangrijk aandeel.

Japanse Apple-laptop vliegt in brand

Icoon DigitalDenk je net lekker hip te zijn met je nieuwe Apple-laptop, vliegt het ding in brand. Dat gebeurde in april in Japan. De autoriteiten hebben de fabrikant nu dan ook opgedragen het incident snel te onderzoeken. Een defecte accu van Sony is waarschijnlijk de boosdoener. De Japanse computergebruiker liep lichte brandwonden op.

Vorige week al werden 1,8 miljoen accu's teruggeroepen omdat ze voor oververhitting kunnen zorgen met als gevolg dat de computer in brand vliegt. Ook Dell deed dat al met 4,1 miljoen accu's. Zowel de accu's van Dell als Apple zijn gemaakt door Sony. In hoeveel laptops van Apple de accu's zit, wil het bedrijf niet zeggen.

Met dank aan Fettah voor de submit.

'14-jarige Nepalees kleinste mens ter wereld'

Icoon WeirdDe ouders van de veertienjarige Khagendra Thapa Magar stellen hun zoon kandidaat voor de titel "kleinste mens ter wereld". De Nepalese jongen meet namelijk maar vijftig cm.

"Wij hebben ontdekt dat het record op naam staat van een Jordaans kind dat 64 cm meet. Maar Khagendra is 14 cm kleiner dan de Jordaniër" vertelt Min Bahadur Rana. Rana is de voorzitter van een stichting die in het leven is geroepen om geld bijeen te verzamelen voor de jongen, die slechts 4,5 kg weegt. Magar gaat mee op reis door Nepal om geld in te zamelen voor zijn opvoeding, gezondheid en toekomst.

Kennissen van het jochie hebben een aan hem gewijde website op internet in het leven geroepen (op dit moment overbelast).
Met dank aan hellsnake voor de submit.

Priester verdronken na Jezus-imitatie

Icoon ShockingEen Franse man is gisteren verdronken bij een poging om Jezus Christus na te doen. De man probeerde over water te lopen. Dit meldt een Franse krant vandaag.

De man, een priester, kreeg een visioen. Hij meende hierdoor dat hij over het stuwmeer in het Franse Libreville naar het strand van Pointe Denis zou kunnen wandelen. Met de boot bedraagt deze afstand al twintig minuten.

De geestelijke van Kameroense komaf had een fotograaf meegenomen om het schouwspel vast te leggen. Er waren ook enkele gelovigen met hem meegekomen, aan wie hij beloofd had hen te genezen.

Met dank aan DJMO en Ike voor de submit.

Little big love...

Niet beantwoorde liefde, niets is erger… Jij bent stapelgek op iemand, maar de ander ziet je niet staan. Je doet van alles om maar een beetje aandacht te krijgen. Alleen het wil maar niet lukken. Beetje bij beetje word je helemaal gek. Het lijkt wel of je alleen nog maar verder kunt leven met die ene ander.

Niet beantwoorde liefde, is het ook het verhaal van dit schitterende filmpje. De liefde van een robotje voor een waterkoker…

Van Hooijdonk vrijuit, Hadouir niet

Pierre van Hooijdonk zal niet worden geschorst voor zijn vermeende elleboogstoot in het duel met FC Groningen. Anouar Hadouir staat echter een schorsing van vier duels te wachten.

De zaak tegen Van Hooijdonk wordt geseponeerd omdat het benodigde tweede bewijs naast de de tv beelden ontbreekt. Willem II-speler Hadouir ging in de eerste speelronde opzichtig op Hans Somers van FC Utrecht staan. Scheidsrechter Van Egmond zag de actie niet, maar de aanklager heeft nu tot een schorsing van vier wedstrijden besloten. De aanvaller moet nu beslissen of hij akkoord gaat of de zaak mondeling voor laat komen.

Verder kreeg Roda JC-aanvaller Cissé een schikkingsvoorstel van drie duels waarvan één voorwaardelijk vanwege een lichte kopstoot aan Excelsior speler Sigourney Bandjar. De zaak tegen Jonas Olsson is ook geseponeerd. De speler van NEC zou in het duel met PSV een tegenstander hebben bespuugd, maar hiervoor werd geen enkel bewijs gevonden.

Puske en Piske!

We kregen een submitje van ene Baaah! binnen, en om eerlijk te zijn het riekt een beetje naar spam, maar goed wij zijn niet te beroerd om leuke spam ook wat aandacht te geven.

In dit geval gaat het om de nieuwste avonturen van Puske en Piske

Het gezelschap maakt volgens de website al een tijdje amateurfilms en dan doen ze niet onverdienstelijk (maar da's slechts mijn mening).

Met dank aan de spammende webmaster van Baaah! voor de submit

Screenshots Faces of War

Het strategische PC-spel Faces of War dat 14 september in de Europese winkels zal liggen heeft vandaag weer wat van zich laten zien door middel van nieuwe screenshots. Het spel speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog en jij als speler krijgt commando over zes soldaten die een team vormen. Je kan in het spel de keuze maken om met de Geallieerden of de Sovjet troepen te vechten, maar je kan voor de verandering ook eens plaats nemen in een Duits team.

Westerhof stapt op bij PSV

Rob Westerhof zal per 1 oktober opstappen als voorzitter van PSV. Dit heeft hij de raad van commissarissen laten weten.

Westerhof begon twee jaar geleden als opvolger van Harrie van Raaij als voorzitter van PSV. Dat hij nu al stopt heeft te maken met 'de zware tijdsbelasting van de functie in combinatie met zijn overige verantwoordelijkheden', aldus een verklaring op de website van PSV. Frits Schuitema zal op interimbasis de taken van Westerhof overnemen.

Elveon drukt zich uit in screens

In het spel Elveon speel je een strijder die het volk van de stad Nimathar moet bevrijden in een conflict met de goden. In het spel zul je mooie omgevingen, steden en ruïnes tegenkomen die allemaal een deel van de geschiedenis van de Elven laten zien.

Het spel maakt gebruik van de Unreal Engine 3 en dat zal zo zeker zijn invloed hebben op de graphics van het spel. Vandaag zijn er een aantal nieuwe screens verschenen die al het een en ander van het spel laten zien.

Het spel zal pas in 2007 te verkrijgen zijn.Prijzen Windows Vista uitgelekt

Icoon DigitalDoor een foutje op de Canadese Microsoft site zijn de prijzen van het aankomende besturingssysteem, Windows Vista, uitgelekt. Zoals we gewend zijn van Microsoft zullen er vele verschillende versies zijn die weer onder te verdelen zijn in twee categorieën: Full Versions en Upgrade Versions.

De onderstaande prijzen zijn in US dollars.

Full Version
Vista Ultimate $450
Vista Business $341
Vista Home Premium $269
Vista Home Basic $233

Upgrade Version
Vista Ultimate Upgrade $269
Vista Business Upgrade $224
Vista Home Premium Upgrade $179
Vista Home Basic Upgrade $116

Busmaatschappij 'berooft' 11-jarige van zakgeld

Icoon Shocking Een Britse jongen voelde zich tamelijk belazerd, nadat hij bij een busstation navraag had gedaan over zijn beurs die hij in de bus had laten liggen. Aanvankelijk was de elfjarige Charley blij dat zijn zakgeld door een attente busreiziger was afgegeven; heel wat minder vrolijk keek hij toen hem verteld werd dat er een vindersloon betaald moest worden van twee pond, hetgeen bijna de helft was van zijn kwijtgeraakte geld, alvorens zijn eigendom werd teruggegeven.

De moeder van het jochie belde met de busmaatschappij en de portemonnee bleek terecht. Een passagier had hem gevonden en aan de chauffeur gegeven. Moeder en zoon waren blij, en dachten het geld op te kunnen gaan halen, toen ze tot hun schrik hoorden dat hij inderdaad op kon worden gehaald, maar dat het ze twee pond zou gaan kosten.

"Beleid. Voor de verleende service", vertelde de busbaas. Charley was erg teleurgesteld. "Ik ben ook heel boos. Ik moet nu 2 pond van mijn zakgeld betalen, en ik had nog maar 5 pond." Een woordvoerdster van de busmaatschappij liet weten dat het niet ongebruikelijk is dat de busmaatschappij een toeslag vraagt voor het terugbezorgen van gevonden voorwerpen.

Met dank aan TheYoung1 en Mainport voor de submit.

Softwarebedrijf betaalt sollicitanten 500 euro

Icoon EconomieSoftwarebedrijf Green Valley uit Delft is zo hard op zoek naar gekwalificeerd personeel, dat het sollicitanten 500 euro betaalt voor een goed verlopen sollicitatiegesprek. Het bedrijf hoopt zo alle vacatures zo snel mogelijk te kunnen vullen. Sollicitanten krijgen het geld alleen als hen ook daadwerkelijk een baan wordt aangeboden.

Green Valley is een bedrijf dat onder andere veel Content Management Systems (CMS) maakt, waarmee zonder verdere kennis van zaken websites eenvoudig beheerd kunnen worden. Het bedrijf zit voor deze activiteiten echter ernstig verlegen om ervaren Java Software Engineers en Webdevelopers.

Het bedrijf ziet wel wat in deze nieuwe methode om mensen aan te trekken. "We merken dat werving via traditionele kanalen te langzaam gaat. In plaats dat we het geld aan dure personeelsadvertenties uitgeven, geven we 500 euro cash aan kandidaten die wij na het sollicitatiegesprek een baan aanbieden, ongeacht of de kandidaat die baan aanneemt of niet", aldus algemeen directeur Michiel Riedijk.

Het Groningse bedrijf Wisdom kwam al eerder in het nieuws met een soortgelijke actie. Dat bedrijf betaalde sollicitanten per minuut voor het gesprek. Langs die weg konden een aantal lastige vacatures toch worden bezet. Sollicitanten moesten overigens wel een deel van hun verdiensten afdragen aan de fiscus.

Naoorlogse kabinetten van Nederland

Vanaf vandaag zal elke week een blogje komen over alle naoorlogse kabinetten van Nederland in aanloop tot de verkiezingen van 22 november. Maar we beginnen bij het begin natuurlijk met een blogje over het Nederlandse kabinet en een kleine historische uiteenzetting.

Het Nederlandse kabinet
Het woord kabinet is eigenlijk een beetje misplaatst en is waarschijnlijk van het woord kabinet als in meubel met meerdere vakken afgeleid. Het woord kabinet komt zelfs niet voor in de Grondwet. Wat verstaan we dan eigenlijk onder een kabinet? Onder kabinet verstaan we het dagelijkse bestuur van het Rijk, de ministers en staatssecretarissen. Je spreekt dan ook van een kabinetsformatie en geen regeringsformatie, de Koning(in) maakt namelijk deel uit van de regering en de Koning(in) wordt niet gekozen.

Nederland heeft nog niet zo heel lang kabinetten. Sinds de invoering van de Grondwet zoals wij hem (zo goed als) nu kennen hebben wij kabinetten. Voorheen waren ministers namelijk geen zelfstandige personen maar waren ze ondergeschikt aan de Koning(in). Koning Willem II maakte het echter erg bont door constant de regering te ontslaan. Er heerste echter in Europa onrust. In Frankrijk was de revolutie al losgebroken en deze zegenvierde in andere Europese landen. Ook in Nederland waren er voorstanders van de revolutie waaronder Thorbecke. Hij (onder andere)schreef een nieuwe Grondwet die de positie van Willem II drastisch zou wijzigen. Willem II zat met een serieus probleem, of de Grondwet accepteren en veel macht kwijtraken (vanwege de invoering van ministeriële verantwoordelijkheid waarbij de ministers verantwoordelijk waren voor de Koning en de Koning geen ministers meer kon ontslaan, maar ook onschendbaar werd) of een revolutie op handen. Uiteindelijk koos Willem II voor de Grondwet uit angst dat hij vermoord zou worden bij een revolutie.

Pas jaren later kregen de verkiezingen enigszins de vorm die we nu kennen. In 1888 werden de vierjaarlijkse verkiezingen ingevoerd. Je mocht echter alleen stemmen als je een burger was, wat inhield dat je een rijke man was. Tegen die tijd ontstonden ook langzamerhand politieke partijen die voort kwamen uit vakbonden! Deze partijen waren absoluut niet te vergelijken met de partijen zoals we ze nu kennen. De eerste partij, de Anti-Revolutionaire Partij, ontstond in 1879 en werd opgericht door Abraham Kuyper. Zoals je al uit de naam kunt afleiden, was deze behoorlijk conservatief. De ARP vertegenwoordige de christen-democratische protestanten. Later is deze partij met enkele andere christelijke partijen opgegaan in het CDA. In 1885 volgde de tweede partij, de Liberale Unie die, uiteraard, liberaal was. In 1894 volgde de Sociaal-Democratische Arbeiderspartij (SDAP) en enige jaren later volgden de katholieken met de Algemene Bond voor Rooms-Katholieke Kiesverenigingen. Tot vlak na de Tweede Wereldoorlog waren dit de keuzemogelijkheden. In 1917 mochten alle mannen stemmen en twee jaar later volgden de vrouwen die in 1922 pas daadwerkelijk konden stemmen.

Na de Tweede Wereldoorlog veranderde er wat dingen in de politiek, men probeerde de verzuiling (de verdeling van het volk in vier verschillende delen, de socialisten, de liberalen, de protestanten en de katholieken) te doorbreken (dit noemt men ook wel "De Doorbraak"). Partijen werden samengevoegd (zoals katholieken samen met protestanten) en de PvdA (1946) ontstond. Toch was de doorbraak geen bijster groot succes. Later, in de jaren '60 toen de ontzuiling echt doorbrak, ontstonden er allerlei kleinere en grotere partijen. Het CDA ontstond en de VVD kwam sterk op. D'66 (nu D66) werd opgericht enzovoorts. Pas sinds de jaren '60 is er dus de ruime keuze aan partijen zoals wij die nu kennen. Dit maakte uiteraard de kabinetsformaties er niet makkelijker op, omdat er steeds meer samenwerkingsmogelijkheden kwamen, maar het werd er wel interessanter door!

Volgende keer bespreken we het eerste kabinet sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog, Schermerhorn/Drees, plus alle kabinetten Drees.

Illegale Chinezen verstopt onder trottoirtegels

Icoon ShockingDe politie heeft in het Limburgse dorpje Echt twee illegale Chinezen gevonden. Nu is dat natuurlijk niet zo raar, genoeg Chinezen zoeken hun heil in Nederland, maar in dit geval is het des te opmerkelijker omdat de mensen onder stoeptegels verstopt zaten. De twee waren verstopt onder de tegels van de binnenplaats van een Chinees restaurant.

De politie zegt dat ze onder een luik in een gat zaten. Dit gat was slechts 60 centimeter breed en 1,50 meter diep. Op het luik zaten gewone stoeptegels, waardoor het niet opviel dat er iets onder zat. Het luik werd vrijdag toevallig ontdekt tijdens een controle van zowel de Arbeidsinspectie, het UWV en de Belastingdienst. De mannen zijn in de procedure voor vreemdelingenbewaring terechtgekomen. De eigenaar van het restaurant kan een proces-verbaal verwachten.

Met dank aan pureleganze en monchou voor de submit.

Koerdische extremisten claimen aanslagen Turkije

Icoon BuitenlandsEen groep extremistisch Koerden in Turkije heeft vandaag de verantwoordelijkheid opgeëist voor de bomaanslag gisteren in de badplaats Antalya. Bij deze aanslagen lieten drie mensen het leven.

De Koerdistan Vrijheidsvalken, zoals ze zich zelf noemen, laten op een internetsite weten dat de aanslag een vergelding is, en wel voor de mishandeling van Koerden in Turkije. De Vrijheidsvalken claimden eergisteren al de verantwoordelijkheid voor de bomaanslagen van zondag, in de Turkse badplaats Marmaris. Bij deze aanslagen vielen 27 gewonden.

Met dank aan Fettah voor de submit.

Adventure The Abbey aangekondigd

Crimson Cow, een uitgever die tot voor kort alleen gericht was op de Duitse markt maar enige internationale faam verwierf door de aankoop van de rechten van A Vampyre Story, heeft een nieuwe samenwerkingsovereenkomst met een adventuredeveloper aangekondigd. Dit keer betreft het de adventure The Abbey van de Spaanse developer Alcachofa (in eigen land en Duitsland onder andere bekend van de Paling & Ko adventures).

The Abbey moet in 2007 wereldwijd in de winkels liggen en gaat over een serie moorden in een middeleeuws klooster. De Grand Inquisitor Leonardo en zijn assistent Bruno worden erop uit gestuurd om de zaak op te lossen. De uitgever belooft naast een spannend verhaal met vele onverwachte plottwists ook allerlei technische en grafische innovaties. Ook de bijzondere presentatie verdient extra aandacht.

"Met 'The Abbey' breiden we onze adventure line-up uit met een uitzonderlijke titel. Het tweede spel dat we wereldwijd gaan uitgeven is een van de grootste adventure-projecten ooit in Spanje gerealiseerd. The Abbey zal in vele opzichten nieuwe paden betreden en zal zowel fans van het genre als mensen die weinig games spelen een geheel nieuwe ervaring bieden," aldus Karsten Otto, CEO van Crimson Cow.

Emilio de Paz, de manager van Alcachofasoft S.L., is ook blij met de deal "We zijn blij verheugd in Crimson Cow een partner gevonden te hebben die een bekende specialist is in de adventure sector. De realisatie van "The Abbey" wordt de vervulling van een wens waar we al een tijd mee rondlopen. Samen met Crimson Cow gaan we spelers een ongeevenaarde game-ervaring bieden." Het spel is losjes gebaseerd op "The Name of the Rose" van Umberto Eco.

Tenslotte enkele screenshots en wat artwork:

Jongens van 10 en 13 verkrachten 5-jarige

Icoon ShockingEen vijfjarig meisje uit Zwitserland is verkracht door twee jongens, van elk nog geen vijftien jaar oud. De twee jongens, van tien en dertien jaar, hadden het kind naar een parkeergarage meegenomen om haar aldaar om de beurt te misbruiken, terwijl de ander het kindje vasthield.

Het misdrijf vond al midden juni plaats, vertelde de openbaar aanklager. De zaak was tot op heden buiten de publiciteit gebleven, maar de aanklager reageerde op een nieuwbericht in een populaire krant.

De twee jonge misdadigers kunnen niet vervolgd worden, daar zij nog geen vijftien jaar zijn. In Zwitsterland is vijftien de leeftijd waarop strafvervolging mogelijk wordt. De enige straf die de jongens hebben gekregen is verwijdering van school, en een van hen zit nu in een therapeutisch centrum. Het meisje is ook van school geswitched.

Met dank aan DJMO en Fettah voor de submit.

Screens Lego SW 2

Even een stapeltje nieuwe screenshots van het nieuwe, tweede deel van de Lego Star Wars franchise.Ook in dit deel speelt zich af in een legoversie van het beroemde Star Wars saga. Het grote verschil met het eerste deel is de setting: waar het eerste deel zich nog afspeelde in de eerste drie films, zal de speler deze keer de laatste drie episodes naspelen.Als Luke Skywalker kan je het dit keer opnemen tegen Dark Vader, uiteraard geholpen door Chewbacca, Han Solo en de rest.
Het spel belooft ook nieuwe elementen, zoals voertuigen en uitgestrekte speelgebieden.Prijzen Windows Vista uitgelekt

Door een foutje op de Canadese Microsoft site zijn de prijzen van het aankomende besturingssysteem, Windows Vista, uitgelekt. Zoals we gewend zijn van Microsoft zullen er vele verschillende versies zijn die weer onder te verdelen zijn in twee categorieën: Full Versions en Upgrade Versions.

Onderstaande prijzen zijn in US dollars.

Full Version
•Vista Ultimate $450
•Vista Business $341
•Vista Home Premium $269
•Vista Home Basic $233

Upgrade Version
•Vista Ultimate Upgrade $269
•Vista Business Upgrade $224
•Vista Home Premium Upgrade $179
•Vista Home Basic Upgrade $116

NS zoekt dringend nieuwe treinen

Icoon VervoerDuizend van de vijfduizend treinritten die de Nederlandse Spoorwegen (NS) dagelijks maakt, worden uitgevoerd met te korte treinen. Van die duizend treinen zijn er vierhonderd 'ernstig tekort' en vijftig worden aangemerkt als 'crisistrein'.

Dat staat in een brief van het Hoofd Jaarplan van NS, Léon Jansen, aan productiedirecteur Nol Groot. Volgens de memo zit NS vooral in de spits klem, omdat dan "alles is ingezet". Het ene knelpunt in de spits oplossen betekent elders een tekort vergroten, aldus de brief.

Behalve een materieeltekort verwacht NS ook een groter personeelstekort dan eerder was voorzien. Dat komt volgens Jansen onder meer doordat er, volgens afspraak met het Landelijk Overleg Consumentenbelangen Openbaar Vervoer (Locov), meer treinen rijden aan het begin en einde van de dienstregeling.

Om de problemen op te lossen is NS al een tijd op zoek naar extra materieel, dat wordt gekocht of geleased. Verder zoekt het bedrijf steeds naar de efficiëntste inzet van materieel, zei een NS-woordvoerder dinsdag. "We variëren continu met treinen om de optimale bezetting te krijgen."

NS heeft 2700 rijtuigen op het spoor met daarin 240.000 zitplaatsen. Op een gemiddelde werkdag reizen ongeveer 1,1 miljoen mensen met de trein. De bezettingsgraad van de zitplaatsen is in een week gemiddeld 30 procent.

Roel Berghuis van FNV Bondgenoten ziet de interne memo als een waarschuwing aan de directie in de trant van: "Er moet nu wat aan gebeuren, anders kunnen we de nieuwe dienstregeling niet uitvoeren".

Gedeelte Talents & Spells bekend Burning Crusade

De uitbreiding voor World of Warcraft die gepland staat voor het eind van dit jaar zal niet alleen een nieuwe wereld en nieuwe rassen bevatten, ook de talents en spells van alle character classes zullen onder handen worden genomen en een aantal toevoegingen kennen. Een deel van deze veranderingen in de talents en spells zijn nu bekend gemaakt op een nieuw gedeelte van de officiele site.

Overgewicht hindert uitvaartbranche Australië

Icoon OpmerkelijkHet toegenomen overgewicht van Australiërs stelt de uitvaartbranche op het continent voor problemen. De organisatie van uitvaartondernemingen heeft leden aangeraden kisten niet meer op de schouders te dragen. Ook wordt er steeds vaker gebruik gemaakt van hulpmiddelen als wagentjes en hefapparatuur om doodskisten te vervoeren en in graven neer te leggen.

"Het hanteren van de kisten is echt een thema geworden", zegt de directeur van het verband van anglicaanse kerkhoven dinsdag in de krant The Age. "We merken dat de mensen in het algemeen groter worden en daarmee ook de kisten waarin zij liggen", aldus Derek Williams.

Australische deskundigen hebben onlangs nog gewaarschuwd dat in vijf jaar tijd 88 procent van de tussen 1966 en 1970 geboren mannen duidelijk te zwaar zal zijn. Datzelfde geldt voor 61 procent van de in die tijd geboren vrouwen.

'Amsterdamse agent krijgt veelpleger toegewezen'

Icoon PolitieAgenten bij de Amsterdamse politie krijgen elk een veelpleger toegewezen, die zij in het oog moeten houden. De Amsterdamse gemeente wil met dit nieuwe beleid, dat volgende maand besproken wordt, hardleerse criminelen aanpakken. Dat schrijft De Telegraaf vandaag.

Om te voorkomen dat misdadigers opnieuw de fout in gaan, zullen de agenten door justitie op de hoogte worden gesteld, wanneer de veelpleger wordt vrijgelaten. De agenten dienen op elk moment te weten waar de crimineel zich bevindt en wat hij doet. Het hoofdbureau zal het de agenten per e-mail laten weten, als de delinquent is gesignaleerd in de stad.

Dit zogenaamde volgproject is in verschillende discricten getest en blijkt dermate succesvol te zijn, dat het nu in heel Amsterdam zal worden ingevoerd.

Met dank aan DJMO voor de submit.

Minder politie-inzet bij voetbal in eredivisie

Icoon PolitieDe inzet van de politie bij wedstrijden in de eredivisie voetbal is voor het eerst sinds jaren gedaald dankzij gezamenlijke maatregelen van de voetbalbond KNVB, clubs en politie. Dat blijkt uit voorlopige cijfers van het Centraal Informatiepunt Voetbalvandalisme (CIV).

Een pasfoto op de seizoenskaart en de identificatie van supporters met behulp van biometrische gegevens kunnen er volgens Groenevelt toe leiden dat de politie straks nog minder mensen hoeft in te zetten.

Door de invoering van het play-offsysteem nam het aantal wedstrijden in het seizoen 2005-2006 toe. De inzet van de politie nam echter af. De politie was bijna 184.000 uur op de been, ruim 30.000 uur minder dan in het jaar ervoor.

'Topcrimineel' Mink K. wil andere rechters

De wrakingskamer van de rechtbank in Rotterdam beraadt zich over een verzoek van 'topcrimineel' Mink K. om de rechters in zijn proces van de zaak te halen. Hij twijfelt ernstig aan hun onpartijdigheid, zei zijn advocate Adèle van der Plas in een toelichting tot de wrakingskamer.

Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt de 44-jarige K. ervan dat hij de moord op drugshandelaar Jaap van der Heiden in 1993 heeft beraamd en laten uitvoeren. Van der Heiden (47) vond de dood, toen een aan de voordeur van zijn woning in Alkmaar bevestigde bom ontplofte.

K. en zijn raadsvrouw vallen vooral over de uitlating van de rechtbank dat de belastende verklaringen van twee getuigen tot dusver door niemand zijn weersproken. "Dat is een regelrechte aanwijzing van de vooringenomenheid van de rechtbank", concludeerde Van der Plas. "Deze uitspraak volgde immers direct na een lang betoog van mij waarin ik juist uitvoerig op een rij had gezet welke onderzoeken en verklaringen deze twee getuigen allemaal tegenspraken."

De vaststelling van de rechters leidde er dan ook toe dat Mink K. tijdens de vorige zitting, op 7 juni, uit zijn slof schoot. "Onbegrijpelijk", riep hij toen. "Er moet kennelijk iemand veroordeeld worden in deze zaak. En die zaak is niets meer dan één natte, harde scheet!"

De wrakingskamer beslist naar verwachting op 7 september over het verzoek van K. om nieuwe rechters.

'Topcrimineel' Mink K.
'Topcrimineel' Mink K.

'Mick Jagger zingt met spiekbriefjes'

Mick JaggerMick Jagger wordt een dagje ouder (63 jaar inmiddels) en heeft bij optredens van The Rolling Stones spiekbriefjes nodig. Verstopt achter een luidspreker liggen vellen met songteksten en de naam van de stad waar Jagger op dat moment optreedt.

Dat meldt het Britse boulevardblad The Sun vandaag. De krant heeft overigens alle begrip voor Jagger. "Hij wordt er ook niet jonger op. Het zou pijnlijk zijn als hij na veertig jaar de tekst van Satisfaction vergeet."

Onlangs werd overigens ook bekend dat Jagger een zuurstofmasker nodig heeft tijdens optredens. Tijdens optredens glipt de het gezicht van de Rolling Stones soms stiekem achter de schermen om zo even adem te kunnen happen.

Minister Kamp springt uit vliegtuig boven Lelystad

Henk KampMinister Henk Kamp van Defensie springt op 9 september met zijn vrouw uit een vliegtuig boven Lelystad. Dat heeft bestuurslid Dolf Koelbloed van de Vliegclub Flevo dinsdag bekendgemaakt. De minister en zijn echtgenote maken een tandemparachutesprong om het nieuwe clubgebouw voor de Parachutistenclub Flevo en de Vliegclub Flevo te openen.

"Zijn vrouw hoorde van de uitnodiging en wilde graag mee", aldus Koelbloed. Na de parachutesprong van het echtpaar Kamp springen er nog eens veertig parachutisten van de club en van andere parachuteclubs uit Nederland. Daarna komt er een formatie clubvliegtuigen over en een van de vliegers, ruimtevaarder André Kuipers, overhandigt dan de sleutel van het nieuwe clubgebouw aan Kamp.

Basketbalclub te koop voor 1 euro

Icoon SportDe roemrijke Griekse basketbalclub AEK Athene is te koop. Het aandelenpakket van de club kan voor de som van 1 euro worden overgenomen. Eigenaar Yiannis Filippou gaf geen officiële reden voor de aanbieding.

Het sportieve falen van de club is wellicht de belangrijkste reden. De achtvoudige nationaal kampioen veroverde voor het laatst in 2002 het kampioenschap. Het management van AEK Athene ligt al geruime tijd onder vuur van de fanatieke aanhang, omdat het telkens belangrijke spelers verkoopt.

De Griekse pers meldde recent dat de club, in 1968 winnaar van de Europa Cup, schulden heeft. Die zouden zijn opgelopen tot 2 miljoen euro.

Wat is Dit: Opgave 42 - Uitslag

Voor deze opgave hadden jullie slechts 1 ronde nodig. En ook is er maar 1 persoon die punten binnen haalt. Deze persoon is FOKKER007. Zij krijgt dus 6 punten. Lifters zijn er dus geen.

De tussenstand site kunnen jullie wel bekijken maar deze zal voorlopig niet geupdate worden. Totdat hier een andere oplossing voor is, is er een 'Excel'-bestand waar de scores in staan. Dit kun je hier vinden. Voor de mensen die geen zin hebben om te kijken komt hier een korte samenvatting. In de jaarstand blijft JtS nog steeds aan de leiding met 51 punten. In de kwartaalstand is nog steeds 1 koploper, namelijk Allan24 die nu op 21 punten staat.

De volgende opgave begint Donderdag om 20.00.

De prijzen
Voor kwartaal 3 (dus de periode tot en met 1 Oktober) is Dutch Filmworks zo vriendelijk geweest om een mooi prijzenpakket ter beschikking te stellen. Dit prijzenpakket bestaat uit 8 films uit de Supreme Editions:
IMAGINARY HEROES (2 DVD Edition) - Sigourney Weaver - Emile Hirsch - Jeff Daniels. Sc & R: Dan Harris
THE BRIDGE OF SAN LUIS REY - Robert DeNiro - Kathy Bates - Harvey Keitel - Gabriel Byrne. Sc & R: Mary McGuckian
THE BALLAD OF JACK & ROSE - Daniel Day-Lewis - Catherine Keener - Jason Lee. Sc & R: Rebecca Miller
THEIR EYES WERE WATCHING GOD - Halle Berry - Terrence Dashon Howard - Michael Ealy. R: Darnell Martin
11:14 - Barbara Hershey - Hilary Swank - Colin Hanks - Ben Foster - Patrick Swayze - Rachael Leigh Cook. Sc & R: Greg Marcks
ASYLUM - Ian McKellen - Natasha Richardson - Marton Csokas. R: David Mackenzie
I'LL SLEEP WHEN I'M DEAD - Clive Owen - Malcolm McDowell - Charlotte Rampling. R: Mike Hodges
THE LAST TRAPPER - Van de makers van Microcosmos en Winged Migration

De oplossing: Lamp

Tot WiD.

CD: Atari Teenage Riot - ATR (1992-2000)

"Into the death, go, go, go! Terror! Worldwide! You can't run away, you can't hide!"
Ja, terrorisme was nog cool en 'radical' in de jaren '90. De oproep kwam overigens niet uit het Midden-Oosten, maar uit de krochten van het destijds al hippe Berlijn. Geschreeuwd door Alec Empire, de charismatische frontman van Atari Teenage Riot, van wie inmiddels het overzicht ATR 1992-2000 uit is.

100.000 euro boete voor tegenvallende Roemenen

Het eerste elftal van de Roemeense voetbalclub Farul Constanta heeft van de voorzitter van de club een boete opgelegd gekregen van in totaal 100.000 euro. Het team krijgt de boete wegens de nederlagen in de competitie tegen Unirea Urziceni en Steaua Boekarest.

"De spelers hebben totaal geen strijd geleverd. We kunnen dat niet accepteren", aldus voorzitter Bosanceanu. Aanvoerder Guriat en doelman Curca moeten beiden 15.000 euro betalen, de rest van het team heeft boetes gekregen van tussen de 2000 en 13.000 euro.

FIA maakt kalender 2007 bekend

De FIA heeft vanmorgen in Parijs de Formule 1-kalender voor volgend seizoen bekend gemaakt. Wat opvalt is dat zowel de Grand Prix van San Marino als die van Europa, op de Nürburgring, van de kalender zijn verdwenen. Na een jaar afwezigheid start het seizoen weer in Australië.

De kalender telt maar 1 race minder dan dit jaar, want Spa-Francorchamps is weer terug.

De Kalender

Grand Prix van Australië - 18 maart
Grand Prix van Maleisië - 8 april
Grand Prix van Bahrein - 15 april
Grand Prix van Spanje - 13 mei
Grand Prix van Monaco - 27 mei
Grand Prix van Canada - 10 juni
Grand Prix van de Verenigde Staten - 17 juni
Grand Prix van Frankrijk - 1 juli
Grand Prix van Groot-Brittannië - 8 juli
Grand Prix van Duitsland - 22 juli
Grand Prix van Hongarije - 5 augustus
Grand Prix van Turkije - 26 augustus
Grand Prix van Italië - 9 september
Grand Prix van België - 16 september
Grand Prix van China - 30 september
Grand Prix van Japan - 7 oktober
Grand Prix van Brazilië - 21 oktober

Man doodgeschoten in Tilburg

MisdaadGisterenavond is rond 21.00 uur een ongeveer 20-jarige jongeman doodgeschoten in Tilburg. Het incident vond plaats in de Stokhasseltlaan ter hoogte van het park waar wijkcentrum De Ypelaer staat. Een eveneens circa 20-jarige man vuurde, aldus omstanders, van dichtbij vier kogels op het slachtoffer af in de berm van de weg.

Het slachtoffer leefde nog toen de politie ter plekke kwam, maar overleed kort daarna. De moord zou een 'wraakactie' betreffen. ''Het slachtoffer heeft ruzie gemaakt met een familielid of vriend. Daarbij heeft hij een mes gebruikt en is er iemand gewond geraakt'', zo viel te beluisteren onder omstanders.

De politie heeft nog geen mededelingen gedaan omtrent de identiteit van het slachtoffer. Het is overigens de derde moord dit jaar in Tilburg.

Met dank aan Matthey, Crazy-M, Parafernalia en marlies voor de submit.

Adriaanse in beeld als bondscoach China

Het Algemeen Dagblad meldt dat Co Adriaanse aan de slag kan als bondscoach van China. De nationale voetbalbond van het Aziatische land hoopt dat ze de Nederlander kunnen overhalen om het nationale elftal van China te gaan leiden.

Al direct na het vertrek van Adriaanse bij FC Porto zou de Chinese voetbalbond zich bij Adriaanse hebben gemeld. De voormalig trainer van AZ wil echter eerst de financiële perikelen met de Portugezen afhandelen, voordat hij zich in een nieuw avontuur stort. China hoopt zich onder leiding van Adriaanse te kunnen plaatsen voor het wereldkampioenschap voetbal van 2010.

Hockey: Dames winnen oefentoernooi VS

Icoon HockeyDe Nederlandse hockeydames hebben, in navolging van de heren, een oefentoernooi gewonnen. De dames waren in de finale van het dubbele vierlandentoernooi in Virgina Beach (Verenigde Staten) te sterk voor wereldkampioen Australië: 4-2. Een belangrijke rol was weggelegd voor Kim Lammers, die in de laatste zes minuten twee maal wist te scoren.

De wedstrijd ging aanvankelijk gelijk op. Sylvia Karres zorgde in de tiende minuut voor de 1-0, een kwartier later stond het weer gelijk. Maartje Paumen zette de ruststand in de 33ste minuut op 2-1. In de 56ste minuut, 14 minuten voor het einde, maakte Australië weer gelijk. Op het einde kreeg Nederland een strafcorner die werd benut door Lammers, die enkele minuten daarna nog een keer wist te scoren.

Oranje maakt met de toernooi een sterke indruk en er wordt verwacht dat de dames hoge ogen zullen gooien op de World Cup in Madrid, komende maand.

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport!

Automobiliste rijdt rond op startbaan

Icoon OpmerkelijkOp het Japanse vliegveld Tokachi-Obihiro op het Japanse eiland Hokkaido heeft een vrouw het dinsdagochtend voor elkaar gekregen om met haar auto, via de ingang voor goederen, op de startbaan terecht te komen. De vliegveldleiding besloot daarop het vliegveld een half uur lang te sluiten. Dit meldde het Japanse persbureau Kyodo.

De beveiliging heeft de vrouw pas aangehouden toen zij zich al op de enige startbaan bevond. Op veel andere luchthavens gelden dusdanig strenge veiligheidsvoorschriften dat het voor reizigers een tijdrovende klus wordt om zelfs maar in de buurt van een vliegtuig te komen.

Bottom

Je kent ze wel van die suffe homevideo's waar tante annie van de stoel afvalt en daarvoor bij de leukste thuis 1000 euro ofzo krijgt.

Nu is 1000 euro best wel een hoop geld en kan ik me voorstellen dat jullie best wel willen weten hoe je zo'n video maakt, nu dat is geen probleem Eddy en Ritchie geven een demonstratie.

Ok, ik geef het toe, ik zocht een excuus om jullie (indien nodig) kennis te laten maken met deze beide knappe jongens en uiteraard om jullie even lekker te laten lachen.

Mishandelde Bobo gaat vooruit

BinnenlandsHet gaat steeds beter met Bobo, de Haagse Clumber-spaniël die eerder deze maand door zijn baas twee keer met een hamer op de kop werd geslagen en dertien keer met een brievenopener gestoken. De ernstige verwondingen die door de 58-jarige Haagse automonteur Jan P. zijn toegebracht, genezen steeds beter.

Volgens zijn huidige verzorgers is Bobo ook een stuk minder humeurig. Hij heeft nog wel af en toe een bui, maar verder is hij beduidend vrolijker. Bobo was overigens door zijn baas ook behoorlijk verwaarloosd - hij had bijvoorbeeld ontstoken oren - en bijna twintig kilo te zwaar.

De kaartjes, brieven, cadeautjes en andere steunbetuigingen blijven en masse binnenstromen bij de Haagse dierenambulance waar Bobo wordt verzorgd. Daarbij zijn ook verzoeken om op ziekenbezoek te mogen komen, maar daar moeten de verzorgers negatief op reageren.

Op de site Dierenambulancedenhaag.nl is overigens te volgen hoe het verloopt met het herstel van Bobo.Bobo gaat vooruit


Met dank aan Esposa voor de submit.

Roddick, Agassi door in New York

De Amerikaan Andy Roddick is goed begonnen aan de US Open in New York. De als negende geplaatste Roddick, in 2003 winnaar van het toernooi, was in de eerste ronde met 6-2, 6-1 en 6-3 te sterk voor de Fransman Florent Serra.

Andre Agassi verlengde zijn carrière met tenminste nog één partij. De achtvoudig Grand Slam-winnaar, die na zijn 21e US Open defintief stopt, versloeg in de eerste ronde de Roemeen Andrei Pavel met 6-7 (4),7-6 (8),7-6 (6) en 6-2.

Feyenoord onder curatele van KNVB

Feyenoord blijkt vorig seizoen zo diep in de rode cijfers te hebben gezeten dat de KNVB de club onder curatele heeft gesteld. Voorzitter Jorien van den Herik erkende dit weekend dat de Rotterdammers een verlies hadden geleden van 19,5 miljoen euro. Met de ruim 20 miljoen voor Kuijt en Kalou kan de club het negatieve eigen vermogen van 16 miljoen aanvullen.

De club moet nu ieder kwartaal aan de KNVB zijn financiële huishouding overleggen. Als sanctie heeft de voetbalbond puntenaftrek achter de hand.

Volgens financieel-directeur Onno Jacobs had Feyenoord met het transferbedrag voor Kuijt de schulden in één keer kunnen wegwerken. Een deel van het geld wordt echter besteed aan het halen van een nieuwe spits. De club bezuinigde vooral op de salarissen door 32 spelers te laten vertrekken.

Van den Herik zegt genoeg rijke mensen te kennen die eventueel bereid zouden zijn om Feyenoord financieel te steunen. ''Als ik het zou vragen, zouden ze het waarschijnlijk doen, maar ik vraag het niet'', zei hij. Dirk Kuijt zegt dat te snappen: ''Feyenoord is een club van het volk. Dat moet je vooral zo houden. Poenerige mensen passen niet in de Kuip.''

Eerder meldde RTV West dat Feyenoord twee seizoenen terug op het randje van een faillissement balanceerde. Een dag later noemde financieel-directeur Jacobs die bewering ''belachelijk en insinuerend''.

-
Zie voor meer sportnieuws FOK!sport.
Met dank aan Gappie voor de submit.

Vliegtuigblogje

Vliegtuigen spreken tot de verbeelding. Er bestaan zogenaamde "vliegtuigspotters", mensen die een deel van hun leven besteden aan het bekijken van vliegtuigen. Het heeft natuurlijk ook wel wat, zo'n groot gevaarte.
En vliegtuigspotten gaan we in deze blog ook doen. Om te beginnen een gouwe ouwe. Geen denderende landing. De piloot van deze Boeing laat zien wat er nog meer kan met zo'n bak.
Wat nu volgt is de natte droom van elke vliegtuigspotter: een versneld filmpje van het in/uitladen van een vliegtuig op een vliegveld. Tot slot nog een spectaculaire landing van een vliegtuig waarvan het voorwiel defect is geraakt.

Zoetermeer richt zich op Lonsdale-jeugd

Zoetermeer gaat het rechtsextremisme onder jongeren in haar gemeente aanpakken door zich vooral te richten op de zogenoemde 'Lonsdale-jongeren'. Deze groep - bestaande uit ruim tweehonderd jongeren - valt nu nog buiten de kaders van het jeugdwerk en justitie.

De 'Lonsdale-jongeren' zijn de enige extreemrechts-achtige groep volgens de gemeente die overal tussen in zweeft. Gabbers, die niet zozeer een rechtsextremistische maar een culturele grondslag hebben, vallen binnen het bereik van jongerenwerkers. De 'echte' extreemrechtse personen vallen binnen het werkgebied van politie en justitie. De aanpak van de 'Lonsdalers' is voornamelijk bedoeld om te voorkomen dat ze doorstromen naar de extreemrechtse harde kern. Binnen de Lonsdale-groep onderscheidt de gemeente meelopers en harde kern.

De gemeente zal in samenwerking met politie en justitie, jeugdzorg, de Raad voor de Kinderbescherming en scholen de komende tijd een analyse van de jongeren maken die in meer of mindere mate extreemrechtse ideeën hebben. Tot nu toe bestond in Zoetermeer geen centraal overleg over rechtsextremisme.

Zoetermeer besloot de extreemrechtse jeugd aan een onderzoek te onderwerpen nadat bekend was geworden dat de gemeente op bevrijdingdag 2005 een feestzaal had verhuurd aan extreemrechts.

Willi Weber uit kritiek op Ferrari

De prestatie van Ferrari in Turkije zorgde voor gemengde gevoelens. Natuurlijk was men blij met de overwinning voor Felipe Massa, maar er was ontevredenheid over de derde plaats van Michael Schumacher. De manager van Schumacher, Willi Weber, heeft gezegd dat de magere prestatie van de Duitser te wijten is aan Ferrari’s handelen betreffende de toekomst van de zevenvoudig wereldkampioen.

Weber noemt als voornaamste reden de druk van de Italiaanse renstal op Schumacher om een beslissing over zijn toekomst te nemen. "Ze zouden Michael rustig tot het eind van het seizoen de tijd kunnen hebben geven om te zeggen of hij door wil of niet. Maar nu is er onnodig een reusachtige druk opgebouwd. En dat terwijl men zich bij Ferrari beter op de titelstrijd kan concentreren." Afgelopen weekend liet teambaas Jean Todt echter al weten dat hij in Monza de rijders voor 2007 bekend wil maken.

Schumacher zelf erkende dat hij afgelopen zondag een fout had gemaakt in bocht acht. Daarnaast was er echter ook kritiek op het team, vooral over de eerste pitstop. "Ze hadden me zeker als eerste kunnen helpen, maar dat moeten we eerst nog eens precies analyseren," aldus de Duitser.

Nieuwe dinosaurussoort ontdekt

Braziliaanse paleontologen hebben een nieuwe dinosaurussoort ontdekt. Het enorme dier van zo'n 13 meter lang leefde volgens de deskundigen ongeveer 80 miljoen jaar geleden.

Fossiele resten van de Maxakalisaurus topai, behorend tot de groep Titanosaurussen, zijn gevonden in de zuidelijke Braziliaane staat Minas Gerais. De nieuwe dino is genoemd naar de Indianenstam Maxakali, die nu nog in het gebied leeft.

De plantenetende Maxakalisaurus topai had een fors lichaam, een lange staart en nek, en een relatief klein hoofd.Xbox 360 backwards compability update

Microsoft heeft een nieuwe update voor de Backwards Compability van Xbox games op de Xbox 360. Er zijn een flink aantal nieuwe games bij gekomen en ook een aantal games zijn verbeterd. Het totaal aantal Xbox games dat nu ook op de 360 te spelen is komt dan bijna op 300 games. De update is ook via xbox.com te downloaden voor mensen zonder Xbox Live.

De nieuwe games:

Aggressive Inline
Aquaman: Battle of Atlantis
All Star Baseball 2003
All Star Baseball 2005
Burnout 3: Takedown
Catwoman
Crash Bandicoot: Nitro Kart UPDATED
Counter Strike
Call of Cthulhu: Dark Corners of the Earth
Dead to Rights
Digimon Rumble Arena 2 UPDATED
ESPN Major League Baseball
Fatal Frame 2
Ford vs. Chevy UPDATED
Freaky Flyers
Gauntlet: Seven Sorrows
Tom Clancy´s Ghost Recon - Island Thunder
Half Life 2 UPDATED
The Incredibles: Rise of the Underminer UPDATED
IndyCar Series 2005
Kabuki Warrior UPDATED
Lego Star Wars II
Links 2004
Magatama UPDATED
Maximum Chase
Mortal Kombat: Deception UPDATED
MTX: Mototrax Featuring Travis Pastrana
Namco Museum 50th Anniversary Arcade Collection
MX vs. ATV Unleashed
Outlaw Tennis
Over the Hedge
Sid Meier's Pirates
Richard Burns Rally
Rogue Trooper
Serious Sam
Shincho Mahjong
Smashing Drive
Sneakers UPDATED
Spy Hunter: Nowhere to Run
The Legend of Spyro: A Beginning
TAZ: Wanted
True Crime Streets of LA
The Suffering
Trigger Man
Torino Winter Olympics 2006
Vietcong
Wrath Unleashed
X-Men II: Wolverine's Revenge

Xbox 360 uitverkocht in winkel in Japan!

Eens in de zoveel tijd komt er nieuws langs, waardoor je gaat denken:"Wat is er gebeurd in mijn universum? Ben ik in de hemel/hel?". Dit keer is het wonderbaarlijke nieuws dat een Japanse internetwinkel door hun Xbox 360 voorraden heen waren en nee, ze hebben geen consoles weggegooid, alles is daadwerkelijk verkocht. Volgens de man die de situatie opmerkte zou het komen omdat biccamera de speciale WK-editie van de console verkocht. Hoe het ook zij, het is sowieso een prestatie dat de Xbox 360 na een dramatisch jaar eindelijk eens ergens in Japan uitverkocht raakt.Vogel naar Betis Sevilla

Johann Vogel vertrekt met onmiddelijke ingang naar het Spaanse Betis Sevilla. De voormalig speler van PSV kwam nauwelijks aan spelen toe bij AC Milan, waardoor hij besloot naar een andere club op zoek te gaan.

In het seizoen 2004/2005 werd de middenvelder overgenomen van PSV nadat hij een goed seizoen had gedraait bij de Eindhovenaren. Het is nog onbekend of de Italianen een vervanger zullen aantrekken voor de Zwitser.

Todt wil niets zeggen over 2007

Tijdens de Grand Prix van Italië zal het team van Ferrari bekend maken wie er in 2007 voor de Italiaanse renstal zal gaan rijden. Tot die tijd houdt teambaas Jean Todt de kaken nog stevig op elkaar.

De algemene verwachting is dat de Fin Kimi Räikkönen volgend seizoen voor Ferrari zal gaan rijden. En dus richt iedereen zich voornamelijk op de toekomstplannen van Michael Schumacher. Het lot van Felipe Massa lijkt af te hangen van de beslissing van de Duitser.

Teambaas Jean Todt heeft gezegd dat de constante speculaties het team niet hinderen. "Nee. Hiervoor sprak men over iets anders en hierna zal het weer iets nieuws zijn. Ik weet dat je interesse moet kweken om je werk te kunnen doen. Als de interesse verdwijnt, moet je iets nieuws verzinnen, dat is prima. Het zou echter nog mooier zijn als het zo nu en dan ook strookte met de waarheid."

Henin vrij eenvoudig naar tweede ronde

Justine Henin-Hardenne heeft vrij eenvoudig de tweede ronde bereikt van het US Open. De als tweede geplaatste Belgische was snel klaar met de Italiaanse Maria Elena Camerin. Henin won met 6-2 en 6-1.

De Belgische had toch wat geduld nodig omdat de partij wegens slecht weer anderhalf uur later begon dan gepland. Bovendien was er in de tweede set oponthoud door een blessure van Camerin bij de stand 2-1. De Italiaanse liet haar gekwetste linkerdij behandelen maar wist daarna geen game meer te winnen.

PSV wil Kluivert voor twee seizoenen

Ronald Koeman heeft op het Sportgala gisteren gezegd dat PSV en Patrick Kluivert in onderhandeling zijn over een transfer naar Eindhoven.

De zaakwaarnemer van de Nederlandse spits, Paul Foortse, zegt dat de eerste gesprekken "positief" zijn. Foortse zei wel dat "om de transfer rond te laten komen, er echter wel eerst een oplossing zal moeten komen".

Het grootste struikelblok lijken de forse salariseisen van Kluivert. In Zuid-Europa en Engeland incasseerde de spits altijd een megasalaris, maar in Eindhoven zal hij met beduidend minder genoegen moeten nemen. Er wordt daarnaast ook nagedacht over een prestatiecontract voor Kluivert, waarbij de spits meer gaat verdienen als hij veel speelt.

'AZ richt pijlen op Ryan Donk'

Ryan Donk speelt komende seizoen bij AZ. De verdediger van RKC Waalwijk zal deze week een contract tekenen bij de Alkmaarse club. Dat meldde Johan Derksen maandag in het programma Voetbal Insite van RTL.

Het is nog niet duidelijk of Donk direct naar AZ gaat of een huurcontract tekent, zei Derksen. Donk speelt sinds vorig seizoen bij RKC Waalwijk. Donk heeft tot nu toe nog maar 7 competitieduels gespeeld voor RKC. Als Donk direct naar AZ gaat, wordt hij waarschijnlijk de vervanger van Joris Mathijsen, die werd verkocht aan Hamburger SV.

Johan Cruijff ontvangt oeuvreprijs

Johan Cruijff heeft maandagavond tijdens het voetbalgala de Gouden Leeuw in ontvangst mogen nemen. Hij kreeg deze oeuvreprijs uit handen van KNVB-directeur Henk Kesler. Het is de tweede keer dat deze prijs word uitgereikt, de eerste winnaar van deze prijs was Rinus Michels.

Tijdens het gala werden de overige prijzen ook uitgereikt, die op voorhand al bekend waren. Dirk Kuyt ontving de Gouden Schoen als bekroning voor de beste voetballer van het afgelopen seizoen. Philip Cocu en Tim de Cler moesten genoegen nemen met de Zilveren en Bronzen Schoen. Klaas-Jan Huntelaar sleepte twee prijzen in de wacht, talent van het jaar en topscorer van het jaar. Roelof Luinge werd gekozen tot beste scheidsrechter van het afgelopen jaar.

Ljubicic kansloos tegen Lopez

Ivan Ljubicic kan na de eerste ronde van de US Open al naar huis. De Kroatische tennisser had maandag in zijn openingspartij geen schijn van kans tegen de Spanjaard Feliciano Lopez en verloor met 6-3 6-3 6-3.

De als derde geplaatste Ljubicic, wist geen enkel breakpoint te bemachtigen en won maar 12 punten op de service van de Spanjaard. Lopez ontmoet in de tweede ronde de Zwitser Marco Chiudinelli die eerder op het toernooi Fernando Vicente met 6-4 6-1 naar huis stuurde.

Nintendo's Wi-Fi netwerk telt 2 miljoen gebruikers

Het wireless netwerk van Nintendo, dat nu nog alleen voor de Nintendo DS gebruikt wordt, telt sinds kort maar liefst twee miljoen gebruikers. Ter vergelijking: maar liefst vijftien staten in de VS tellen minder inwoners dan dit aantal.

Naast de twee miljoen unieke gebruikers hebben er meer dan 70 miljoen individuele game-sessies plaatsgevonden in de negen maanden sinds de lancering van het draadloze netwerk.

Met dank aan Sannr en netto_m voor het submitten van dit nieuws

CD: iLiKETRAiNS - Progress/Reform

Wie dacht dat een treinfanaten enkel uitgebluste bejaarde oud-werknemers van de spoorwegen zijn, heeft het helemaal mis. iLiKETRAiNS mag dan wel nummers schrijven over een spoorwegcrisis of optreden in kostuums van de spoorwegen, bejaard en uitgeblust is het vijftal uit Leeds absoluut niet. Na een aantal bejubelde singles komt de band met een mini-album van 38 minuten, met de prachtige titel Progress – Reform. Het is lastig om niet sceptisch te zijn over een stel treinliefhebbers die klinken als Interpol onder narcose. Goed luisteren naar de indrukwekkende teksten van David Martin is echter een must om Progress – Reform te kunnen waarderen.


Moord 'minimiss' JonBenet blijft onopgelost

John Mark Karr blijkt toch niet de dader te zijn van de moord op het in 1996 6-jarige Amerikaanse schoonheidskoninginnetje JonBenet Ramsey. DNA-sporen in het ondergoed van het meisje komen niet overeen met het erfelijk materiaal van John Mark Karr. Dat heeft het Amerikaanse tv-station KUSA-TV gemeld.

Het meisje, bekend omdat ze vele schoonheidswedstrijden won, werd op tweede kerstdag in 1996 dood gevonden in de kelder van haar huis. De zaak werd nooit opgelost, maar zo'n 1,5 week geleden leek er een doorbraak te zijn. In Thailand werd een 41-jarige man aangehouden die indertijd in de buurt van het meisje werkzaam was als lagere schoolleraar. Hij werd later door Thailand uitgeleverd aan de VS.

Tegen de Thaise politie zou hij hebben verklaard dat hij verliefd was op het meisje, dat hij haar ontvoerd heeft en haar vervolgens per ongeluk heeft gedood. Dat laatste blijkt nu dus, op basis van DNA-materiaal, toch niet te kloppen.

Karr zou later vandaag worden voorgeleid aan de Amerikaanse rechter, maar die eerste voorgeleiding is nu afgelast. Karr wordt niet in staat van beschuldiging gesteld, zo heeft het Openbaar Ministerie in de staat Colorado laten weten. Hij blijft overigens nog wel vastzitten in verband met een kinderpornozaak in Californië.

John Mark Karr en JonBenet Ramsey
John Mark Karr en JonBenet Ramsey

Uitslagen Engeland speelronde 3

In Engeland was het dit weekend tijd voor de derde speelronde. Voor Liverpool maakte Dirk Kuyt met een invalbeurt zijn debuut en in Blackburn stond André Ooijer voor het eerst op de spelerslijst.

Bovenaan de ranglijst nam Manchester United het op tegen promovendus Watford in Ryan Giggs' 600e optreden voor de Mancunians. Na twaalf minuten stond het op Vicarage Road al 0-1. Een Frans onderonsje tussen Louis Saha en Mikael Silvestre werd afgerond met een krachtig schot in de verre hoek. Het was echter niets voor de Hornets om direct in de schulp te kruipen en met verve werden de aanvallen van de Red Devils afgeweerd. Een wissel op het half uur om de druk te verlichten bracht direct het gewenste resultaat voor Watford, met een doelpunt van Damien Francis dat het stadion bijna deed ontploffen. Kort na rust had de ploeg uit de voorstad van Londen zelfs op voorsprong moeten komen, maar Darius Henderson schoot voorlangs met Francis en Danny Shittu als beroofde toeschouwers voor het doel. Luttele minuten later maakte Matt Spring een dure fout die door Giggs werd afgestraft. Daarmee was het lot van Watford bezegeld: 1-2.

25 Augustus 1985 was de laatste keer dat Everton op White Hart Lane won. 25 Augustus 2006 is nu de laatste keer. Het leek niet de hele wedstrijd Evertons kant op te gaan. De goed spelende ploeg uit Liverpool moest na een half uur met tien man verder toen Kevin Kilbane zijn tweede gele kaart kreeg. Het leek op de Toffees echter een averechts effect te hebben, wat na rust leidde tot de 0-1 voorsprong via een eigen doelpunt van Calum Davenport. Een klein kwartier later toonde aanwinst Andy Johnson waarom Steve McClaren hem weer voor het Engels elftal heeft opgeroepen door een pass van Phil Neville netjes langs Paul Robinson te schuiven. Pas in blessuretijd moest keeper Tim Howard voor het eerst echt aan de bak op een inzet van Dimitar Berbatov, maar de Amerikaan stond waar hij moest staan.

Uitslagen
Wigan AthleticReading1-0
WatfordManchester United1-2
Tottenham HotspurEverton0-2
Manchester CityArsenal1-0
LiverpoolWest Ham United2-1
FulhamSheffield United1-0
Charlton AthleticBolton Wanderers2-0
Aston VillaNewcastle United2-0
Blackburn RoversChelsea0-2
MiddlesbroughPortsmouth0-4

Stand
#ClubPWVGDoelsaldoPunten
1Manchester United330010-29
2Portsmouth32017-07
3Aston Villa32015-27
4Everton32015-27
5Chelsea32106-26
6West Ham United31115-44
7Liverpool21013-24
8Bolton Wanderers31113-34
9Manchester City31111-34
10Fulham31113-54
11Wigan Athletic21102-23
12Reading31204-53
13Newcastle United21102-33
14Tottenham Hotspur31202-43
15Charlton Athletic31203-63
16Middlesbrough31204-83
17Arsenal20111-21
18Watford30213-51
19Sheffield United30211-41
20Blackburn Rovers30211-61

Topscorers
#SpelerClubDoelpunten
1Bobby ZamoraWest Ham United4
2Darren BentCharlton Athletic3
3Jimmy BullardFulham2
=Damien FrancisWatford2
=Andrew JohnsonEverton2
=Nwankwo KanuPortsmouth2
=Wayne RooneyManchester United2
=Louis SahaManchester United2

Programma speelronde 4
9 septemberArsenalMiddlesbrough
9 septemberBolton WanderersWatford
9 septemberChelseaCharlton Athletic
9 septemberEvertonLiverpool
9 septemberManchester UnitedTottenham Hotspur
9 septemberNewcastle UnitedFulham
9 septemberPortsmouthWigan Athletic
9 septemberSheffield UnitedBlackburn Rovers
10 septemberWest Ham UnitedAston Villa
11 septemberReadingManchester City

Laatste reviews en specials
review
Atelier Dusk Trilogy Deluxe Pack
review
AO Tennis 2
review
Bad Boys For Life
review
Star Trek: Picard
special
'Bad Boys For Life is een hommage aan de jaren 90'
special
Hearthstone gaat door met prima periode
©FOK.nl e.a.