Basso blijft dopinggebruik ontkennen

De Italiaanse justitie heeft dinsdag wielrenner Ivan Basso (CSC) verhoord naar aanleiding van zijn betrokkenheid bij het dopingschandaal 'Operacion Puerto'. De Italiaan werd voor aanvang van de Ronde van Frankrijk van de deelnemerslijst gehaald, omdat zijn naam was opgedoken in deze affaire.

Basso heeft altijd volgehouden dat hij niet met de zaak te maken heeft. "Het is duidelijk dat ik nooit iets met doping te maken heb gehad", aldus de renner van CSC. De persoon die het onderzoek leidt, Franco Cosenza, wilde ook niet veel kwijt over de kwestie: "Basso heeft al onze vragen beantwoord. Ik zie hem op 12 september terug."

Het is mogelijk dat Cosenza op die dag over meer bewijzen tegen Basso kan beschikken. De procureur heeft dinsdag namelijk ook een dossier van de internationale wielerunie (UCI) ontvangen. Hierin zouden de beschuldigingen tegen de Italiaan staan. Verder maakte deze bond ook bekend dat de Spaanse politie meer informatie heeft verstrekt met betrekking tot Operacion Puerto. Ook deze bewijzen worden, net als alle andere, doorgestuurd naar de nationale wielerbonden die betrokken zijn bij dit schandaal.