Busmaatschappij 'berooft' 11-jarige van zakgeld

Icoon Shocking Een Britse jongen voelde zich tamelijk belazerd, nadat hij bij een busstation navraag had gedaan over zijn beurs die hij in de bus had laten liggen. Aanvankelijk was de elfjarige Charley blij dat zijn zakgeld door een attente busreiziger was afgegeven; heel wat minder vrolijk keek hij toen hem verteld werd dat er een vindersloon betaald moest worden van twee pond, hetgeen bijna de helft was van zijn kwijtgeraakte geld, alvorens zijn eigendom werd teruggegeven.

De moeder van het jochie belde met de busmaatschappij en de portemonnee bleek terecht. Een passagier had hem gevonden en aan de chauffeur gegeven. Moeder en zoon waren blij, en dachten het geld op te kunnen gaan halen, toen ze tot hun schrik hoorden dat hij inderdaad op kon worden gehaald, maar dat het ze twee pond zou gaan kosten.

"Beleid. Voor de verleende service", vertelde de busbaas. Charley was erg teleurgesteld. "Ik ben ook heel boos. Ik moet nu 2 pond van mijn zakgeld betalen, en ik had nog maar 5 pond." Een woordvoerdster van de busmaatschappij liet weten dat het niet ongebruikelijk is dat de busmaatschappij een toeslag vraagt voor het terugbezorgen van gevonden voorwerpen.

Met dank aan TheYoung1 en Mainport voor de submit.