Aansmeer-meneer van der Veer

Het is 19.33 uur, een keertje geen etenstijd. De telefoon gaat en het is de aansmeer-meneer: "Goedenavond, is meneer of mevrouw Kloost thuis?" mijn leugen-om-best-wil hersenen kraken..."Die uhm...is er morgen weer. "Dan bellen we morgen" Deze doorschuiftactiek werkt nu al ruim een half jaar. Mijn vriendin speelt de beller weer door naar mij en de volgende dag belt aansmeer meneer van der Veer mij weer.

Peter, zo mogen wij hem al noemen, is inmiddels een beetje onze huisvriend geworden. Trrrrrinnng. "Hey Peet, ik voel me klote man. "Gister ruzie gehad met mijn vriendin. Ik weet niet wat ik moet doen. Wat zeg je? Wanneer ze er weer is? Morgenmiddag" tuut tuut tuut.

Trrrringg "Heeft die klootzak nog wat tegen jou gezegd Peet?!" Peter blijft stoïcijns "Misschien is een lening afsluiten wel handig" "Tja, maar Peter, daar gaat hij over! Morgenavond is hij er weer." Tuut tuut tuut.

De volgende dag belt zijn collega Harry. "Harry? Harry? Waar is Peter?! Te weinig klanten binnen gehaald. Oh, raar. Een lening? Moeten we nog even over nadenken, bel morgen maar terug."

Trrriinnggg..."Harry, ben jij het!?" "Ja" Oh mooi, ik zit even naar Bel & Win te kijken en kom er niet uit; categorie is Sinterklaas en de letters zijn Pe.ernoten, help!! Harry tovert een P uit zijn blote koppie. "Thanks Har!" Tuut tuut tuut.

Het is een dag stil. Harry zou ons nog terug bellen in de middag, rond 13.00 uur. Het is 14.13 uur we hebben al ruim een uur gewacht, maar we moeten nu toch echt boodschappen doen. Potverdikkie Harry! Dit zijn geen afspraken! "Schat, laten we maar gaan, hij kan in ieder geval niet zeggen dat we niet op hem hebben gewacht!"

Opeens belt Harry helemaal niet meer. We voelen ons in de steek gelaten. Ik kruip in mijn toetsenbord en klaag...

Beste baas van Harry en Peter,

Belachelijk! Belachelijk vinden wij uw besluit om Harry en Peter het zwijgen op te leggen. Het afgelopen half jaar hebben we met veel plezier gesproken met uw werknemers. Zonder enige vorm van kennisgeving is er aan dit contact abrupt een einde gekomen.

Harry en Peter waren echter volhouders, elke dag, door weer en wind, belden zij ons. Door het doorzetten zaten we inmiddels midden in de onderhandelingsfase! Na enig tegenwerken, hadden we ze bijna zo ver gekregen om onze auto over te kopen tegen een mooie aanbiedingsprijs!

U begrijpt dat wij graag het nummer willen van deze ex-werknemers, dan kunnen wij ze misschien eens bellen, elke avond.

Kees Kloost