Softwarebedrijf betaalt sollicitanten 500 euro

Icoon EconomieSoftwarebedrijf Green Valley uit Delft is zo hard op zoek naar gekwalificeerd personeel, dat het sollicitanten 500 euro betaalt voor een goed verlopen sollicitatiegesprek. Het bedrijf hoopt zo alle vacatures zo snel mogelijk te kunnen vullen. Sollicitanten krijgen het geld alleen als hen ook daadwerkelijk een baan wordt aangeboden.

Green Valley is een bedrijf dat onder andere veel Content Management Systems (CMS) maakt, waarmee zonder verdere kennis van zaken websites eenvoudig beheerd kunnen worden. Het bedrijf zit voor deze activiteiten echter ernstig verlegen om ervaren Java Software Engineers en Webdevelopers.

Het bedrijf ziet wel wat in deze nieuwe methode om mensen aan te trekken. "We merken dat werving via traditionele kanalen te langzaam gaat. In plaats dat we het geld aan dure personeelsadvertenties uitgeven, geven we 500 euro cash aan kandidaten die wij na het sollicitatiegesprek een baan aanbieden, ongeacht of de kandidaat die baan aanneemt of niet", aldus algemeen directeur Michiel Riedijk.

Het Groningse bedrijf Wisdom kwam al eerder in het nieuws met een soortgelijke actie. Dat bedrijf betaalde sollicitanten per minuut voor het gesprek. Langs die weg konden een aantal lastige vacatures toch worden bezet. Sollicitanten moesten overigens wel een deel van hun verdiensten afdragen aan de fiscus.