Willi Weber uit kritiek op Ferrari

De prestatie van Ferrari in Turkije zorgde voor gemengde gevoelens. Natuurlijk was men blij met de overwinning voor Felipe Massa, maar er was ontevredenheid over de derde plaats van Michael Schumacher. De manager van Schumacher, Willi Weber, heeft gezegd dat de magere prestatie van de Duitser te wijten is aan Ferrari’s handelen betreffende de toekomst van de zevenvoudig wereldkampioen.

Weber noemt als voornaamste reden de druk van de Italiaanse renstal op Schumacher om een beslissing over zijn toekomst te nemen. "Ze zouden Michael rustig tot het eind van het seizoen de tijd kunnen hebben geven om te zeggen of hij door wil of niet. Maar nu is er onnodig een reusachtige druk opgebouwd. En dat terwijl men zich bij Ferrari beter op de titelstrijd kan concentreren." Afgelopen weekend liet teambaas Jean Todt echter al weten dat hij in Monza de rijders voor 2007 bekend wil maken.

Schumacher zelf erkende dat hij afgelopen zondag een fout had gemaakt in bocht acht. Daarnaast was er echter ook kritiek op het team, vooral over de eerste pitstop. "Ze hadden me zeker als eerste kunnen helpen, maar dat moeten we eerst nog eens precies analyseren," aldus de Duitser.